GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Καλλικράτης και η Περιφέρεια...

Γράφει ο Αντώνης Γάκης Αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Συμβούλιου Αν. Αττικής Νέα αρχιτεκτονική δομή και για την περιφέρεια με τη σωστή κατά τη κρ...

Γράφει ο Αντώνης Γάκης
Αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Συμβούλιου
Αν. Αττικής

Νέα αρχιτεκτονική δομή και για την περιφέρεια με τη σωστή κατά τη κρίση μου κατάργηση της γραφειοκρατικής και δυσκίνητης Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στο 2ο βαθμό.
Αν και το γεωγραφικό κριτήριο θα αποτελέσει ένα μεγάλο εμπόδιο στο σχεδιασμό της νέας αυτοδιοικητικής χάρτας θα θελα να επισημάνω κάποιες παρατηρήσεις σε επίπεδο ουσίας και όχι γεωγραφίας αν εξαιρέσουμε την αμφιβολία που με διακατεχεί στον ορισμό του τοπικού αντιπεριφερειάρχη από τον περιφερειάρχη και όχι για παράδειγμα η τοποθέτηση του πρώτου σε ψήφους περιφερειακού συμβούλου στο πρώην νομαρχιακό διαμέρισμα.
Δίνοντας ένα πιο ουσιαστικό παράδειγμα φανταστείτε ο αντιπεριφερειάρχης που διορίζεται από τον περιφερειάρχη να...

διαφωνήσει σε ένα θέμα κορυφής όπως για παράδειγμα τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ σε μια περιοχή.
Ο επικεφαλής θα έχει την πολυτέλεια απλά να τον αντικαταστήσει με έναν λιγότερο αντιδραστικό περιφερειακό σύμβουλο. Δηλαδή μπορούμε να μετατρέψουμε την επιλογή τοπικών Αντιπεριφερειαρχών – κουρδιστών πορτοκαλιών.
Ξαναγυρνώντας στο κείμενο διαβούλευσης θα συμφωνήσω με τις δημοσιευμένες απόψεις του νομάρχη Πειραιά κου Μίχα για τις παρατηρήσεις του επι του Καλλικράτη υπογραμμίζοντας και εγώ με τη σειρά μου την αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα Καλλικράτης για:
• τον προσδιορισμό του ρόλου της κεντρικής διοίκησης (κράτος –στρατηγείο) τον προσδιορισμό των πόρων για την χρηματοδότηση των νέων θεσμών, μέσα από ευρείες φορολογικές αποκεντρώσεις
• τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων που θα είναι αποσαφηνισμένες ανά βαθμίδα διοίκησης.
• τη δημιουργία Χάρτας Ανθρωπίνου Δυναμικού ώστε να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και εξ αρχής το μέγα θέμα του προσωπικού και της άρσης των μισθολογικών ανισοτήτων που υπάρχουν
• τη διασφάλιση της εποπτείας των πράξεων από αρχή ανεξάρτητη που θα ελέγχει την νομιμότητα και όχι την σκοπιμότητα. τη διασφάλιση του αναπτυξιακού χαρακτήρα της αιρετής περιφέρειας (ΕΣΠΑ, ΠΕΠ,
• Τομεακά προγράμματα, Δημόσιες επενδύσεις). τη δημιουργία ταμείου σύγκλισης για άμβλυνση πιθανών τοπικών ανισοτήτων
• τη σύνταξη των αναγκαίων «οδικών χαρτών», όπως είναι ο Κώδικας Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ένας Οργανισμός Διάρθρωσης των Υπηρεσιών τη δημιουργία ενός επιχειρησιακού σχεδίου στο οποίο θα αποτυπώνονται βήμα βήμα όλες οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την άρτια προετοιμασία, οργάνωση και λειτουργία των νέων αυτοδιοικητικών σχηματισμών από την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή και μετά.
Πρίν αλλάξουμε τον κόσμο ας προσπαθήσουμε όλοι μας, πολίτες και πολιτικοί να αλλάξουμε λίγο τον εαυτό μας.

8 σχόλια

  1. Τραμπούκικη-φασιστική επίθεση κατά συνδικαλιστή της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ
    Παρασκευή, 29/1/2010 - 18:45 [ Edit | Delete ]
    Ενότητα: Συνεργασίες

    ΕΣΑΚ - ΔΕΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

    Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση και τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μπούσιου στελέχους της παράταξης και μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών «Κωνσταντίνος Κούμας». Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ πιστεύει ότι η αποτρόπαια αυτή ενέργεια που θυμίζει άλλες εποχές πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων. Ζητάμε από το ΔΣ του συλλόγου να προστατεύσει με όλα τα μέσα -και ένδικα- την αξιοπρέπεια και την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων. Καλούμε κάθε αρμόδιο να αντιμετωπίσει τέτοια γεγονότα στη γέννησή τους πριν συμβούν χειρότερα.

    =============================================================================

    ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ
    Σάββατο 30.1.2010 σελ. 11 στήλη OF the record

    Βιαιοπραγία !

    Σοβαρές καταγγελίες εναντίον του συνταξιούχου εκπαιδευτικού, συζύγου της πρώην διευθύντριας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Νικόλαου Ματθαιόπουλου απευθύνει ο γνωστός εκπαιδευτικός, μέλος της διοίκησης του συλλόγου δασκάλων της περιοχής "Κωνσταντίνος Κούμας" Βασίλης Μπούσιος. Σύμφωνα με τον κ. Μπούσιο, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός τον εξύβρισε και χειροδίκησε εναντίον του το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κρανιακές κακώσεις. Όπως επισημαίνει σε κείμενό του ο κ. Μπούσιος, "η εγκληματική επίθεση εναντίον μου έγινε γιατί με θεωρεί υπαίτιο της εξέλιξης σχετικά με τη σύζυγό του καθότι είμαι συνδικαλιστής και δάσκαλος του σχολείου αυτού. Κάτι που είναι παντελώς ανυπόστατο". Τελικά, αυτό το σήριαλ, θα έχει πολλά ακόμα επεισόδια.

    Μ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντώνη,γιά νά είσαι τόσο νέος,
    σέ τέτοια θέση,σίγουρα είσαι δοτός.
    Είσαι κομματικός από τά γεννοφάσκια
    σου,αρά αφού δέν γουστάρω δοτούς
    new boys (golden αργότερα)διάβασε:
    Τήν άλλη φορά πού θά αγοράσης
    ζελέ,πάρε καί γιά μένα 1 μπρίλ κρήμ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε να χρέωσε τη χώρα η ΝΔ με 50 δις €... τα υπόλοιπα 250 δις € όμως έχουν άλλο ονοματεπώνυμο... γράφουν πάνω ΠΑΣΟΚ-Ανδρέας...

    Τα ίδια όσον αφορά τη δημιουργία του ελλείμματος έχουμε ακούσει από το ΠΑΣΟΚ για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μας λένε ότι ήταν καταστροφική και εκτίναξε το έλλειμμα από το 65% του ΑΕΠ στο 100%!!! Για να δούμε τι λένε και τα νούμερα... τα πραγματικά εννοείτε και όχι τα "νούμερα" οι ΠΑΣΟΚοι:

    Oταν αφαιρεθούν οι δαπάνες για τόκους δανείων που πάρθηκαν από τον Αντρέα, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 1990, όταν το ΠΑΣΟΚ παράδωσε την διακυβέρνηση της χώρας, ήταν το τεράστιο για την εποχή 1,7 δις €. Τα επόμενα έτη με τις συντονισμένες προσπάθειες της ΝΔ και του Μητσοτάκη, το έλλειμμα για άλλη μια φορά επί ΝΔ, όχι μόνο μειώθηκε... αλλά έγινε και πλεόνασμα!!!

    Ο Προϋπολογισμός του 1992 έκλεισε με πλεόνασμα 536 εκατ €!!!
    Μάλιστα μερικές μέρες μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 1993, τα ΝΕΑ (ναι τα ΝΕΑ καλά διαβάσατε...) είχαν κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο:

    ΛΕΥΚΗ ΤΡΥΠΑ 180 δις (δρχ) βρήκε το ΠΑΣΟΚ!!!

    Το 1993 ο προϋπολογισμός έγραψε έλλειμμα 220 εκατ. € επειδή στους τρεις μήνες που ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία έκανε το ίδιο κόλπο όπως και τώρα... μετέφερε έσοδα του 1993 στο 1994 και έξοδα από το 1994 στο 1993 ώστε να μειώσει το πλεόνασμα και να το εμφανίσει σαν έλλειμμα... την κατέχουν από χρόνια αυτή την τέχνη...

    Συμπέρασμα:
    Ο Μητσοτάκης που κυβέρνησε από το 1990 έως το 1993 επιβάρυνε τις επόμενες γενεές με μόνο 1,9 δις €.

    Συνολικά η ΝΔ και οι Κυβερνήσεις της 90-93 και 04-09 δημιούργησαν χρέη:

    1,9 δις € (90-93) + 6,9 δις € (04-09) = 8,8 δις €

    Ακόμα και αν χρεωθεί η ΝΔ όλο το δημόσιο χρέος πριν το 1981, ακόμα 1,9 δις €, φτάνει στα 10,7 δις...

    θέλετε να χρεώσουμε και άλλα 20 δις τόκους γι' αυτά τα 10,7 δις χρέος που δημιούργησε η ΝΔ από το 1974;

    Εγώ θα της χρεώσω 40 δις € τόκους για να είμαι απλόχερος με τους ΠΑΣΟΚους!!

    Άρα η ΝΔ χρέωσε τη χώρα με 50 δις € ...

    Τα υπόλοιπα 250 δις € χρέους όμως τους τα χαρίζουμε...
    μιας και γράφουν πάνω το ονομά τους και προπάντων του ολετηρα της χωρας και ιδρυτή τους τον οποίο ακόμα πληρώνουμε μιας και ήταν η ρίζα του κακού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς θεού. Ο Νομαρχιακός σύμβουλος φίλε δεν έμαθες ότι εκλέγεται από τους πολίτες της Νομαρχίας; έλεος πια με τις συνεχείς αμφισβητήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΡΑΒΑ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΒΟΥΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!!!
    ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΕΣΟΥ?)Π. ΚΡΗΤΙΚΟΣ!!!

    Ο τ. αντιπρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Κρητικός, καλεί την κυβέρνηση να αναστείλει την κατάθεση του λαθρο-νομοσχεδίου στη Βουλή και χαρακτηρίζει, «Πρόχειρη, βιαστική, αμελέτητη και πολιτικά ανεπεξέργαστη η νομοθετική πρωτοβουλία Saragusi με επιπτώσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και μακροπρόθεσμα σε εθνικό επίπεδο», τη «Νομοθετική πρωτοβουλία», της κυβέρνησης για μαζικές Ελληνοποιήσεις των παρανόμων οικονομικών μεταναστών.

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κρητικού:

    «Ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος « Ο Νικόλαος Ζορμπάς» σε σχέση με τη διαδικασία αθρόας νομιμοποίησης (παραχώρηση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων) δεκάδων χιλιάδων παρανόμων οικονομικών μεταναστών ποικίλης προέλευσης, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του διότι:
    I. Θεωρεί τη νομιμοποίηση αυτή πρόχειρη, βιαστική, αμελέτητη και πολιτικά ανεπεξέργαστη σε σχέση με τις επιπτώσεις που θα έχει μεσοπρόθεσμα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και μακροπρόθεσμα σε εθνικό επίπεδο.
    II. Η λύση του μεταναστευτικού προβλήματος αντιμετωπίζεται προληπτικά, με μέτρα αποκλεισμού της λαθρομετανάστευσης και δευτερευόντως με νομιμοποίησή τους.

    Ο «Σύνδεσμος» καλεί την κυβέρνηση να αναστείλει την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και να προσανατολιστεί στη σκέψη διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αποκρούοντας εισηγήσεις ειδημόνων, δηλαδή « φωτισμένων ηγεσιών» περί δήθεν αναρμοδιότητας του λαού για ζητήματα που αφορούν σε ατομικά δικαιώματα.

    Στη Δημοκρατία μια είναι η φωτισμένη ηγεσία: Ο ΛΑΟΣ
    Όταν μάλιστα υπάρχουν ζητήματα μείζονος Εθνικής σημασίας, όπως το εν λόγω, προέχει η ανάγκη ενεργοποίησης του άρθρου 44 παρ.2 του Συντάγματος, ώστε να αποφανθεί ο Λαός με Δημοψήφισμα». ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

    « Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»

    Ο Πρόεδρος

    Παναγιώτης Κρητικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΜΟΣ: ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ΣΕΛΗΝΙΩΝ

    Τα Σελήνια έχουν μια πλατεία μια χαρά στην παραλία [εμβαδού 30μ Χ 30 μ] και ξαφνικά ο Δήμαρχος αποφάσισε να την αναπλάσει…. δηλαδή να πεζοδρομήσει το μπροστινό της τμήμα [εμβαδού 30μ Χ 8μ] και να βάλει καινούργια παγκάκια και φυτά.
    ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΜΕΜΠΤΟ αν δεν υπήρχε η ταμπέλα της Νομαρχίας στην οποία αναγράφεται ο προϋπολογισμός του έργου.
    Κρατηθείτε γιατί θα πάθετε. Αναγραφόμενο κόστος 300.000 ΕΥΡΩ [Δηλαδή 100.000.000 δρχ , αν δεν καταλάβατε]
    ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ , ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.
    Είναι σκάνδαλο, είναι πρόκληση, κάποιος εισαγγελέας θα πρέπει να επέμβει
    Αλλά τι να πει κανείς, για την τοπική αυτοδιοίκηση έρχονται οι εκλογές για νεους δημοτικούς άρχοντες ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ

    ….. και αν συνεχίσει κανείς στην άλλη παραλιακή πλατεία θα βρει εκείνο το σιδερένιο μηχάνημα που κάνει τα σκουπίδια κοπριά και στην κορυφή του έχει ένα φοίνικα που είναι ξεραμένος και το θέαμα είναι απαίσιο για την όμορφη παραλία μας [και το εν λόγω «έργο» κόστισε μερικά εκατομμύρια …… ]

    Τι έχει να μας πει ο δήμαρχος
    Τι έχει να πει ο Νομάρχης

    Ξέρει τι γίνεται ο πρωθυπουργός που προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα και αυτοί δίνουν για το τίποτε 100.000.000 δρχ …..

    ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕΛΗΝΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2:06,
    τό ότι εγώ ή εσύ μπήκαμε σέ ένα
    ψηφοδέλτιο,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΤΟΙ.
    ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΌ ΚΟΜΜΑ.
    Εγώ δέν γνωρίζω ποιό είναι τό
    συγκεκριμένο κόμμα πού επικράτησε
    στήν Αν.Αττική,αλλά έγραψα ότι
    η κομματική υποστήριξη αναδικνύει
    τούς προύχοντες.
    Π.χ. πόσες αφίσσες κόλλησες????
    Καί οί 2 μας γνωρίζουμε πώς μέ
    τήν κομματική γραμμή από τό
    υπόγειο ζωοστάσιο ανεβαίνεις
    στόν εξώστη.
    Αυτό ψευτο-πολεμάω γράφοντας
    στό press.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *