GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοίνωση των σκηνοθετών της Θεσσαλονίκης...

Η ανακοίνωση των Σκηνοθετών της Θεσσαλονίκης για την απαράδεκτη απόφαση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να παραχωρήσει το "Ολύ...

Η ανακοίνωση των Σκηνοθετών της Θεσσαλονίκης για την απαράδεκτη απόφαση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να παραχωρήσει το "Ολύμπιον" στούς Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη παρα την βλαπτική σχέση που ειχε απο αυτούς και της ΕΡΤ-3 να είναι ο μοναδικός ραδιοφωνικός χορηγός ...επικοινωνίας της ομάδας αυτής πού απαξιώνει τους θεσμούς της πόλης:
Εκφράζουμε την απορία μας πως ένας θεσμικός φορέας όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποκύπτει στους Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη και προβάλει μέσα από τους χώρους του αυτούς που αμφισβήτησαν και υπονόμευσαν την λειτουργία του Φεστιβάλ με την αποχή τους από αυτό και μάλιστα στην επέτειο των 50 χρόνων του.
Ο προβληματισμός μας ενισχύετε ιδιαιτέρα από την δήλωση της ομάδας αυτής ότι...

θα απέχουν και από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο πάλι με το άλλοθι της εκκρεμότητας του Κινηματογραφικού Νόμου την στιγμή που ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε από το βήμα του φεστιβάλ το Νοέμβριο ότι το σχέδιο νόμου θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση σύντομα.. Προς τι λοιπόν η νέα αποχή;
Πως γίνετε ταινίες που έχουν χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ με σκοπό να παρουσιαστούν στο Ελληνικό κοινό να απέχουν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Η ίδια ομάδα μάλιστα δημιουργεί μια Ακαδημία που θα απονέμει Κινηματογραφικά Βραβεία κλειστή και ελεγχόμενη από λίγους αποκλείοντας και απαξιώνοντας επώνυμους και βραβευμένους δημιουργούς από την συμμετοχή στην κρίση των βραβείων. Η Ακαδημία αυτή θα απονέμει βραβεία στην Αθήνα κόντρα στον θεσμό των Κρατικών Βραβείων ποιότητας που γίνονται εδώ και χρόνια στην Θεσσαλονίκη.
Γι αυτό λοιπόν η απόφαση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και των Θεσσαλονικιών μελών του Δ.Σ να παραχωρήσουν τους χώρους του φεστιβάλ σε αυτούς που το υπονομεύουν μας βρίσκει αντίθετους την στιγμή μάλιστα που η πλήρης παρουσία του στην Θεσσαλονίκη αμφισβητείτε .
Η δημιουργία ενός νέου νόμου για τον Κινηματογράφο είναι αίτημα όλων μας και για τον λόγω αυτό όλοι οι Κινηματογραφικοί φορείς υπέβαλαν την ολοκληρωμένη πρόταση τους πάνω στον εκσυγχρονισμό του νόμου της αείμνηστης Μελίνας για τον Νέο Κινηματογραφικό Νομό στοΥπουργειο Πολιτισμού. Οι Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη μέχρι σήμερα δεν έχουν έτοιμη καμία πρόταση δική τους για τον Νόμο.
Εμείς οι Κινηματογραφιστές της Βόρειας Ελλάδας καλούμε τους δημιουργούς και το κοινό της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή τους.
Σκηνοθέτες της Θεσσαλονίκης μελη της Ε.Ε.Σ Θεσσαλονίκη 21-1-2010
Η Τριμελής Επιτροπή
e-mail ees@otenet.gr
Στέργιος Μήτας
Κώστας Εφραιμιδης
Γιώργος Κεραμιδιώτης

5 σχόλια

  1. Πόσο λάθος κάναμε άραγε όταν χαρακτηρίζαμε την κυβέρνηση του Γιώργου σαν «κυβέρνηση τσίρκο» ή σαν «κυβέρνηση παιδικής χαράς»; Δυστυχώς, τεράστιο…! Περάσαμε πλέον σε ένα επίπεδο τέτοιο, που σε λίγο καιρό θα ευχόμαστε να είχαμε κυβέρνηση «τσίρκο» ή «παιδική χαρά»…
    Η αποδοχή του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, στην έκκληση του Ταγίπ Ερντογάν, να συζητηθούν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας όλα τα θέματα που προβληματίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αποτελεί πραγματικό κόλαφο για την ελληνική πολιτική και δυστυχώς για την μελλοντική κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Θράκη…
    Η Τουρκία κατάφερε, κάτω από την συνεχή στρατιωτική πίεση, να σύρει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Γιώργο Παπανδρέου, σε εφ’ όλης της ύλης συζητήσεις…!
    Το γεγονός, όσο παράδοξο και αν φαίνεται, όσο και αναπάντεχο και αν θεωρείται, δεν αποτελεί ουσιαστική έκπληξη, εάν λάβουμε υπόψη μας τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του κυρίου Παπανδρέου. Ο άνθρωπος, εξάλλου, το είχε πει προ ετών στον Καναδά, «καλύτερα να δώσουμε μερικά στρέμματα γης για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι»… Και για όποιους δεν το κατάλαβαν, ο κύριος Παπανδρέου επιθυμεί να μην του χαλάσει κανείς τον ύπνο, οσοδήποτε και αν είναι το κόστος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποφυλακισθηκε ο πατρώτης δημοσιογραφος Δημήτρης Παοαγεωργίου: Με το κεφάλι ψηλά!

    Λακωνικός αλλά ουσιώδης ήταν στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπαγεωργίου σχετικά με την προφυλάκισή του για το ειδεχθές έγκλημα του να κάνει τη δουλειά του ως πατριώτης δημοσιογράφος:
    «Το να λες τα πράγματα με τ' όνομά τους είχε πάντα ένα τίμημα όταν στην εξουσία βρίσκονται άνθρωποι που θέλουν να προωθούν συγκεκριμένα ιδεολογικά μοντέλα. Αυτό το τίμημα φαίνεται ότι πληρώνω τώρα και εγώ. Παρ' όλ' αυτά θα συνεχίσω να λέω τα πράγματα με τ' όνομά τους.
    Η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκινά με ολοφάνερα σημάδια προς το πού θέλει να κατευθύνει τον τόπο.»

    Σημείωση: ούτε τον μπαμπά του πήρε τηλέφωνο να τον αποφυλακίσει, ούτε μυξοκλαίει, παρότι είναι ουσιαστικά πολιτικός κρατούμενος της Ανελλήνιστης Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί μεταξύ των Αμερικανών.

    .
    IF YOU CROSS THE NORTH KOREAN BORDER ILLEGALLY YOU GET 12 YEARS HARD LABOUR.

    IF YOU CROSS THE IRANIAN BORDER ILLEGALLY YOU ARE DETAINED INDEFINITELY.

    IF YOU CROSS THE AFGHAN BORDER ILLEGALLY, YOU GET SHOT.

    IF YOU CROSS THE SAUDI ARABIAN BORDER ILLEGALLY YOU WILL BE JAILED.

    IF YOU CROSS THE US BORDER ILLEGALLY YOU WILL BE BEATEN UP BY THE LOCAL POLICE.

    IF YOU CROSS THE CHINESE BORDER ILLEGALLY YOU MAY NEVER BE HEARD FROM AGAIN.

    IF YOU CROSS THE VENEZUELAN BORDER ILLEGALLY YOU WILL BE BRANDED A SPY AND YOUR FATE WILL BE SEALED.

    IF YOU CROSS THE CUBAN BORDER ILLEGALLY YOU WILL BE THROWN INTO POLITICAL PRISON TO ROT.

    IF YOU CROSS THE GREEK BORDER ILLEGALLY; YOU GET A JOB, A DRIVERS LICENSE, SOCIAL INSURANCE CARD,
    WELFARE, FOOD STAMPS, CREDIT CARDS, SUBSIDIZED RENT OR A LOAN TO BUY A HOUSE,
    FREE EDUCATION, FREE HEALTH CARE, A FREE PASS OUT OF JAIL AND IN MANY INSTANCES YOU CAN EVEN VOTE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. που μαζευτήκατε όλα τα φασισταριά και τα ρουσσοπουλάκια ; Πού είσασταν κρυμμένα στα υπόγεια τής γαλάζιας πολυκατοικίας ;

    Ρε νούμερα, για τί πράγμα μιιλάει η ανάρτηση και για τι μιλάτε, και σχολιάζετε τρομάρα σας, εσείς ;

    Πόσο πληρώνεστε το σχόλιο ρε βλαμμένα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι δουλειά έχεις "μεταξύ των Αμερικανών" και παίρνεις τα κείμενά τους ρε ...καλόπαιδο;

    Από κεί ξεκινά η Εθνική σου ανεξαρτησία;

    Ή από κει παίρνεις γραμμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *