Του Γιάννη Πήλιουρα Ο παραπάνω τίτλος θα μπορούσε, ίσως με ακραίο τρόπο, να θεωρηθεί ως η προμετωπίδα ορισμένων κύκλων, οι οποίοι θεωρούν το...
Ο παραπάνω τίτλος θα μπορούσε, ίσως με ακραίο τρόπο, να θεωρηθεί ως η προμετωπίδα ορισμένων κύκλων, οι οποίοι θεωρούν τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ελλάδας ως μη αναγκαίο και ζητούν άμεσα τη μείωσή του προκειμένου να αναπτυχθούν άλλοι τομείς όπως η παιδεία, η υγεία κ.α. Η μικρή αυτή ανάλυση θα περιστραφεί γύρω από δύο τομείς: Γιατί οι εξοπλισμοί όχι μόνο δεν πρέπει να μειωθούν αλλά να αυξηθούν αλλά και οι λόγοι που οδηγούν ορισμένους σε λάθος συμπεράσματα.
Η άποψη πως οι εξοπλισμοί είναι μη αναγκαίοι, κάθε άλλο παρά ορθολογική είναι. Οι συνεχόμενες παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας καθώς και οι πρόσφατες κρίσεις χαμηλής έντασης που βιώσαμε, μόνο αμελητέες δεν μπορούν να εκληφθούν. Εκτός κι αν αποσυνδέσουμε τις κρίσεις χαμηλής έντασης με τον κίνδυνο γενικευμένου πολέμου, θεωρώντας ως δεδομένη τη συνθηκολόγηση της χώρας μας ή την εμφάνιση κάποιου από μηχανής θεού για την σωτηρία μας.
Την ίδια ώρα, η συμμετοχή της Ελλάδας σε ειρηνευτικές αποστολές μέσω του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και του Ο.Η.Ε., επιβάλλει την αναβάθμιση και...
ενίοτε την αύξηση της ισχύος των ενόπλων δυνάμεων σε έμψυχο και τεχνικό δυναμικό. Κάτι τέτοιο δεν είναι διόλου ασήμαντο αν σκεφτούμε τον ρόλο της χώρας μας ως σταθεροποιητικού παράγοντα τόσο στη γειτονιά του (βλέπε Βαλκάνια) όσο και στην ευρύτερη περιοχή (Μέση Ανατολή, Αφρική).
Αντίθετα, οι κύκλοι αυτοί θεωρούν πως η ανάπτυξη άλλων μορφών αποτροπής όπως η πολυμερής διπλωματία και η άσκηση πιέσεων σε υπερεθνικά όργανα όπως ο Ο.Η.Ε., θα μπορέσουν να καταστήσουν την Ελλάδα ασφαλή, χωρίς να έχει ανάγκη τα πολυδάπανα εξοπλιστικά προγράμματα. Κάτι τέτοιο θα ήταν το ιδεατό, εάν το πίστευαν όλοι σίγουρα θα ωφελούσε. Όμως η σκληρή πραγματικότητα μας επαναφέρει στον πλανήτη Γη, όπου κανένας διεθνής οργανισμός και κανένα συμμαχικό μπλοκ δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποτροπή του αναπόφευκτου. Παραδείγματα στη σύγχρονη ιστορία πολλά. Η εισβολή στο Ιράκ, η εισβολή στην Κύπρο ή ο πόλεμος στη Γεωργία αποδεικνύουν το αυτονόητο: «Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα».
Κατά συνέπεια οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι «όπλο» το οποίο αν όχι είναι αντίστοιχο, συμπληρώνει το όπλο της διπλωματίας. Όσο αποφασισμένη και ικανή κι αν είναι η εκάστοτε ηγεσία, αν δεν πείθει ότι μπορεί τα επιχειρήματά της να τα πάει στο επόμενο επίπεδο αντιπαράθεσης (δηλ. ακόμα και σε πόλεμο) απλά δεν θα πείθει καθώς θα έχει δώσει στον αντίπαλό της ένα μεγάλο ατού: Θα γνωρίζει τα όρια της. Άρα ο αντίπαλος θα γνωρίζει μέχρι πόσο θα μπορεί να μας πιέσει προκειμένου είτε να μας φέρει σε στάδιο υποχώρησης είτε να μας υπερνικήσει στο πεδίο της μάχης βρίσκοντας μια αφορμή.
Εάν λοιπόν δεν βρισκόμαστε στο μέγιστο πεδίο αποτροπής που χρειάζεται, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια στην περιοχή μας. Κάτι τέτοιο έχει φυσικά παρελκόμενα όπως δημιουργία ανασφάλειας στους πολίτες αλλά και στους οικονομικούς κύκλους της χώρας καθώς δεν μπορεί κανείς να εξασφαλίσει την ακεραιότητα της περιοχής από ενδεχόμενες εξωτερικές ή εσωτερικές κρίσεις. Ο ρόλος της Ελλάδας έτσι μπορεί άνετα να υποβαθμιστεί σε έναν ρόλο δορυφόρου μιας ισχυρότερης γειτονικά δύναμης, στην προκειμένη περίπτωση της Τουρκίας, όπου με δουλικότητα θα προσφέρουμε γη και ύδωρ στις εκάστοτε ορέξεις της. Γιατί στις διεθνείς σχέσεις δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο ή άδικο αλλά το πώς μπορεί να το διεκδικήσει και να το επιβάλλει με τον τρόπο του.
Ο λόγος που πρέπει να μείνουν πίσω τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν είναι άλλος από την οικονομική δυσπραγία της χώρας μας. Αυτό βέβαια δεν απαντάει στο ερώτημα γιατί θα πρέπει να μειώσουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα κι όχι τις δημόσιες δαπάνες που σε μεγάλο βαθμό αποτελούν σπατάλες. Η λαϊκίστικη αυτή άποψη περί μείωσης των εξοπλισμών πέφτει στο κενό αν αναλογιστούμε πως χώρες όπως η Σουηδία ή η Νορβηγία όχι μόνο διατηρούν αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις, χωρίς να υφίστανται κάποιον εξωτερικό κίνδυνο, αλλά έχουν αναπτύξει και την βιομηχανική παραγωγή στρατιωτικού υλικού, με αποτέλεσμα να τίθενται στις πρώτες χώρες παραγωγής. Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι που θα βρούμε τα χρήματα για να δικαιολογήσουμε τα πολιτικά πυροτεχνήματα ορισμένων (15% του ΑΕΠ για την Παιδεία) αλλά να βρεθεί η φόρμουλα εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και η περαιτέρω ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής και έρευνας προκειμένου η πατρίδα μας να αποκτήσει πολλαπλά οφέλη.
Συμπερασματικά, με κανένα τρόπο δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ισορροπία και την αποτροπή της χώρας μας πολιτικοί ταχυδακτυλουργισμοί και ξυλοπόδαρες εκτιμήσεις. Δυστυχώς δεν βρισκόμαστε ούτε στο Λουξεμβούργο ούτε στην Ισλανδία. Είμαστε στη δίνη γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων που μόνο με στοχευμένη αποτροπή μπορείς να αποφύγεις.
.......λουλουδια είπαμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΛΗΤΗ sibilla
OXI ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009
ΑπάντησηΔιαγραφήΎποπτη η προσπάθεια απόδοσης Ιθαγένειας και όχι Υπηκοότητας...!
Ποια η διαφορά της ιθαγένειας από την υπηκοότητα;
Μας προξένησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια λεπτομέρεια που δεν σχολιάστηκε από πολλούς σε ότι αφορά τις βλέψεις του ΠΑΣΟΚ για απόδοση ιθαγένειας στους (λαθρο) μετανάστες…! Γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι όταν ένα παιδί μεταναστών γεννηθεί για παράδειγμα …στην Γερμανία, αποκτά την Γερμανική υπηκοότητα..! Εδώ εμείς, σύμφωνα με το εθνοκτόνο σχέδιο του κ. Παπανδρέου θα δώσουμε την Ελληνική ιθαγένεια…! Κανείς λοιπόν στα «έγκυρα» και «έγκριτα» Μ.Μ.Ε δεν στάθηκε σε αυτήν την… λεπτομέρεια, η οποία όμως είναι ταυτόχρονα και επικίνδυνη και ύποπτη…! Για ποιόν λόγο ο Πρωθυπουργός της χώρας θέλει να δώσει την Ελληνική ιθαγένεια και όχι την Ελληνική υπηκοότητα στους ανθρώπους αυτούς; Γνωρίζει ποια είναι η διαφορά μεταξύ των 2 αυτών όρων; Εμείς καλοπροαίρετα θα θεωρήσουμε πως δεν γνωρίζει την διαφορά. Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά και με απλά λόγια την διαφορά έτσι όπως την εντοπίσαμε σε ένα απλό λεξικό στο διαδίκτυο.
Υπηκοότητα: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος αυτό!
Ιθαγένεια: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει!
Συνειδητοποιείτε συνέλληνες την διαφορά μεταξύ των 2 όρων; Στην υπηκοότητα έχουμε να κάνουμε απλά με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος, ενώ στην ιθαγένεια έχουμε να κάνουμε με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος στο οποίο αυτός ανήκει!! Δηλαδή το κράτος του, την πατρίδα του!! Ιθαγενείς είμαστε εμείς οι Έλληνες στην πατρίδα μας δηλαδή!! Εδώ που είναι οι ρίζες μας!! Με το να δώσει λοιπόν ο αξιότιμος Πρωθυπουργός την Ελληνική Ιθαγένεια και όχι την Υπηκοότητα τους κάνει σαν εμάς!! Αφού περάσει λοιπόν το νομοσχέδιο, το οποίο δεν θα το επιτρέψουμε, η γη η Ελληνική θα τους ανήκει δικαιωματικά καθώς θα είναι Ιθαγενείς!!! Δεν θα έχουν μόνο την υπηκοότητα αλλά και κάτι παραπάνω! Η επεξήγηση του όρου είναι ξεκάθαρη! Θα τους ανήκει η γη μας! Η γη των προγόνων μας! Θα τους ανήκει η χώρα μας! Το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο ενώ σε όλη την Ευρώπη έχουμε απόδοση υπηκοότητας …εμείς είμαστε τόσο γενναιόδωροι και δίνουμε Ιθαγένεια;;; Φυσικά εμείς δεν θέλουμε τίποτα από τα 2! Αφυπνισθείτε Έλληνες! Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση! Η γη αυτή ανήκει στους Έλληνες! Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες! Ξεσηκωθείτε και αντιδράστε καθώς αν περάσει η εθνοκτόνος σκέψη του ΠΑΣΟΚ η γη αυτή θα ανήκει και στους μετανάστες, που θα είναι Έλληνες Ιθαγενείς και όχι απλά Έλληνες υπήκοοι!! Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!
Λίγοι πρόσεξαν ότι ο Τζέφρυ μας είπε στο λόγο του για τον προϋπολογισμό ότι τα 400 εκ.ευρώ που θα κόστιζε η απόσυρση θα τα δώσει για στην παιδεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς γνωστόν η απόσυρση θα ήταν αυτοχρηματοδοτούμενη από τα τέλη κυκλοφορίας και δεν θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό, για αυτό και οι αυξήσεις στα τέλη.
Τα έσοδα από τα αυξημένα τέλη, που θα τα πληρώσουν βασικά οι φτωχοί που δεν μπορούν να έχουν καινούργια αυτοκίνητα, θα κατευθυνθούν τώρα προς την παιδεία.
Επομένως στην ουσία ο Τζέφρυ μας είπε χτες ότι για την αυξημένη χρηματοδότηση στην δημόσια παιδεία θα πληρώσουν τα πιο πολλά οι φτωχοί (αυτοί που έχουν τα πιο
παλαιά αυτοκίνητα και δεν έχουν λεφτά να τα αλλάξουν) και τα πιο λίγα οι πιο πλούσιοι, αυτοί που έχουν τα πιο καινούρια αυτοκίνητα.
Αυτό θα πει σοσιαλισμός κατά Τζέφρυ!!!
Όταν σε μια χώρα οι κάτοικοί της φοβούνται και οι ξένοι αισθάνονται ασφαλείς, τότε έχουμε ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΟΧΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση:«Το 73,4% των μεταναστών αισθάνονται «ασφαλείς» και το 25,3% νοιώθει ότι «κινδυνεύει», ενώ το 65,3% των Ελλήνων πιστεύει ότι «κινδυνεύει» έναντι του 29,6% που αισθάνονται «ασφαλείς»…» Δηλαδή μέσα στην ίδια την Ελλάδα 2 στους 3 Έλληνες νοιώθουν ότι κινδυνεύουν, ενώ στους ξένους(λαθρομετανάστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, που ήλθαν παράνομα στη χώρα μας) νοιώθει ότι κινδυνεύει ΜΟΝΟ 1 στους 4!!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΟΥΤΕ ...ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλοι οι Έλληνες γνωρίζουν, γιατί οι μεταλλαγμένοι Βουλγαρόφωνοι των Σκοπίων και οι κομπλεξικοί απόγονοι των ηττημένων Ελλήνων κομουνιστών που γεννήθηκαν στα Σκόπια, δεν θέλουν ούτε να ακούν για τον Αντώνη Σαμαρά. Οι περισσότεροι όμως Έλληνες δεν ξέρουν, για ποιον ακριβώς λόγο δεν τον θέλουν και οι τουρκόφιλοι μουσουλμάνοι της Θράκης. Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής:
O κ. Kεμάλ Γκιούρ, Tούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, απέστειλε τον Φεβρουάριο του 1990 στη
Νομαρχία Ροδόπης μια επιστολή με την οποία χαρακτήριζε τους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος ως ομογενείς του (soyadas) και ως πολίτες τουρκικού γένους. H Άγκυρα, από την οποία ζητήθηκαν διευκρινίσεις, κάλυψε πλήρως τον πρόξενό της, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, στην οποία αναφερόταν ότι η εμμονή της Τουρκίας να χαρακτηρίζει τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας ως Tούρκους «αποτελεί ωμή παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία αναγνωρίζει στη μειονότητα θρησκευτικό και μόνο χαρακτήρα». H ενέργεια εκείνη θεωρήθηκε ως «επέμβαση της Tουρκίας στα εσωτερικά της χώρας μας» και είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσει η Eλλάδα στην απέλαση του Γενικού Πρόξενου της Tουρκίας στην Kομοτηνή και την επιστροφή του για ξεκούραση πίσω στη…μητέρα πατρίδα.
Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κράτη, έτσι λειτούργησε ο σοβαρός τότε Έλληνας υπουργός των εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς.
Όπως έκανε για παράδειγμα η Γερμανία πρόσφατα με τον Τούρκο πρόξενο του Ντίσελντορφ κ. Χακάν Κιβάντς.
Τι είπε ο κύριος πρόξενος και τα …’πήραν’ στο κρανίο οι συνήθως ήρεμοι Γερμανοί;
‘Εάν κόψετε τις φλέβες των Γερμανών, από μέσα θα τρέξει αίμα με καφέ χρώμα…’
Δύο Γερμανοί βουλευτές έθεσαν το θέμα στην γερμανική κυβέρνηση και εκείνη με τη σειρά της, υποχρέωσε την Τουρκία να του πει να μαζέψει τις βαλίτσες του και να γυρίσει πίσω για …διακοπές!
Εδώ στην Ελλάδα ποιοι βουλευτές θα κάνουν το ίδιο και ποια κυβέρνηση ….Παπανδρέου θα τον στείλει για …ξεκούραση;
Υπάρχει όμως ελπίδα για την διάσωση της ελληνικού φιλότιμου και έχει το όνομα του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας: Αντώνης Σαμαράς.
Έρχεται…
Το χρέος είναι παιδί του ΠΑ.ΣΟ.Κ ανεξάρτητα αν κάνει προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια να το κάνει αποπαίδι. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν από το 1980 οι προϋπολογισμοί ήταν ισοσκελισμένοι, δηλαδή όσα ήταν τα έσοδα ήταν και οι δαπάνες του κράτους. Το μόνο χρέος το οποίο υπήρχε ήταν το χρέος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αυτό, δηλαδή, που πηγαίνει στην ανάπτυξη.
Από τα 300.000.000.000 ευρώ του συσσωρευμένου δημόσιου χρέους 2.000.000.000 είναι η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι το 1981, που ισοδυναμούσε με το 26% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Η ευθύνη των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993 με το πρωτογενές έλλειμμα που δημιούργησε εκείνη την εποχή είναι 2.000.000.000 ευρώ και 7.000.000.000 ευρώ είναι η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για το πρωτογενές έλλειμμα και το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο 2004-2009 και κυρίως για το 2008-2009 λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Όλο το υπόλοιπο χρέος των 289.000.000.000 ευρώ είναι χρέος των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Μόνο την περίοδο 1990-1993 και 2004-2009, από χρήσεις προηγούμενων ετών, οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας πλήρωσαν 81 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους, 19 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 1990-1993 και 62 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2004-2009. Μόνο για τόκους.
ΦΤΟΥ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΕΦΡΕΥ.
ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΠΗΛΙΟΥΡΑ ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ;
ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ;
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΝΝΟΩ.
Η ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ;
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;;;;;;
ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ,ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ , ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ .
ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΗΝ ΠΩ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ.
Όλος ο διάλογος που εκθέτει τον Δ.Ρέππα για το Lap Top
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο θράσος πρέπει να έχει ο Δ.Ρέππας για να διαμαρτύρεται για το lap top και την φάρσα όταν η γραμματέας του ΞΕΚΑΘΑΡΑ λέει να το στείλουν το δώρο στο πολιτικό γραφείο για να μην...τους πάρουν χαμπάρι;
Πόσο ξεφτίλα πια; Και βγάζει ανακοίνωση και λέει ότι ήταν απλή αποδοχή της πρότασης αλλά δεν πήραν lap-top; Αφού δεν το έστειλαν πως θα το πάρεις;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ
"Τα δώρα για τον υπουργό Μεταφορών τα παραλαμβάνει στο πολιτικό του γραφείο η ξαδέρφη του κυρία Μίτσα Λάλα, σύμφωνα με τον συνεργάτη του κ. Μπούζο Γιάννη.
ΘΕΜΑ: Ενα δώρο για τον κύριο υπουργό θέλουμε να δώσουμε, είναι ένα laptop, να το στείλουμε στο υπουργείο;
Μπούζος Γιάννης(συνεργάτης): Οχι, εδώ να το στείλετε, στο πολιτικό του γραφείο. Εδώ έρχονται όλα τα δώρα. Αλλωστε αν το στείλετε στο υπουργείο, ίσως μας δει κάποιος και
αρχίσουν να λένε διάφορα.
ΘΕΜΑ: Για να μη χαθεί, να το παραλάβει ο ίδιος.
Συνεργάτης: Εδώ στείλτε το, και μάλιστα θα είναι και η ξαδέρφη του, η κυρία Μίτσα Λάλα, για να το πάρει η ίδια.
ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΖΩΑ ΑΧΟΡΤΑΓΑ.
Να κατεδαφίσουν πρώτα και άμεσα τις βίλες που φύτρωσαν στα καμμένα δάση και μετά να ζητάνε πράσινο τέλος απο το φτωχό με το μεταχειρισμένο 15ετίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΙΌ ΛΟΓΙΚΌ ΚΑΙ ΔΊΚΑΙΟ ΑΥΤΌ;
Λογω του οτι δεν υπηρξε γενικευμενη συρραξη τα τελευταια 60 χρονια,οι προδοτες σε αυτον τον τοπο περισσευουν και αυξανονται,γιατι τους το επιτρεπει ενα εξ 'ισου εχθρικο προς τον τοπο κρατος.Η μειωση των εξοπλισμων και του στρατου ισοδυναμει με παραδοση,με καταστροφη 'ανευ χειρος',κατι που θα το ευχονταν οι γειτονες.Ομως η προδοσια ειναι κατακριτεα και κολασιμη,και ολοι αυτοι που την χρησιμοποιουν για ιδιον συμφερον,θα πρεπει να πληρωσουν το τιμημα,ελπιζω οχι οταν θα ειναι αργα.Η Ελλαδα χιλιετηριδες ηταν στο ματι του κυκλωνα.Αυτοι που την θελουν αδυναμη ειναι εκ του πονηρου.
ΑπάντησηΔιαγραφή28 Δεκ 2009 12:51:00 π.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ;
ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ , ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ;
Η ΜΑΛΟΝ ΤΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ;
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΑ "ΦΕΥΓΟΥΝ" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ;
ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ.