...δήλωση του προέδρου της Βουλής . Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ενημερωθείς για την απώλεια της Έλλης Παππά, προέβη στην ακό...
.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ενημερωθείς για την απώλεια της Έλλης Παππά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Βουλή των Ελλήνων αποτίει ύστατο φόρο τιμής στην Έλλη Παππά. Μια σπουδαία Ελληνίδα που με τη ζωή και τη δράση της έγινε σύμβολο αντίστασης και αγώνα, αξιοπρέπειας και χειραφέτησης.
Ασυμβίβαστη μαχητής της Αλήθειας, ύψωσε σθεναρά το ανάστημά της απέναντι σε όποιες δυνάμεις επιβουλεύτηκαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία του λαού μας, δίνοντας πάντα το ‘‘παρών’’ στους μεγάλους αγώνες για δημοκρατία, δικαιοσύνη και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Έλλη Παππά ήταν μια δραστήρια γυναίκα της διανόησης, ένα πνεύμα ανήσυχο και κριτικό. Υποστήριξε με συνέπεια τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, φωτίζοντας με την πένα της αλλά και...
με τη στάση της ζωής της το ρόλο που πρέπει να έχει ο πνευματικός άνθρωπος σε κάθε εποχή: να αντιστέκεται στη βία και την αυθαιρεσία κάθε εξουσίας, να υπερασπίζεται τα δίκαια των κατατρεγμένων, να εμπνέει τις κοινωνικές δυνάμεις που αγωνιούν και προσπαθούν για ένα καλύτερο σήμερα κι ένα ελπιδοφόρο αύριο.
Προσωπικά είχα την τύχη να γνωρίσω το πάθος, το δυναμισμό και την πίστη της στις προοδευτικές αξίες για ελευθερία, δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν κατά τη δεκαετία του ’80 κάλυπτε το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ και εγώ διατελούσα Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ως Πρόεδρος της Βουλής εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στους οικείους της».
Θεός σχωρέστην, τίμησε τα χρόνια της...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έπος του 1940 αναμφισβήτητα δεν ανήκει σε καμία πολιτική παράταξη, αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος!thumb.asp
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή όμως κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να υμνούν κάθε 28η Οκτωβρίου τους ανύπαρκτους στον εθνικό θρίαμβο κομμουνιστές, γι’ αυτό και εμείς προκλητικά απαντάμε ότι εάν ανήκει κάπου πολιτικά το έπος του 1940 ανήκε στο καθεστώς που υπήρχε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, δηλαδή στο “φασιστικό” (όπως το αποκαλούν αριστεροί και… δημοκράτες) καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
Ποιος είπε όμως το ΟΧΙ; Ο Ιωάννης Μεταξάς, που χωρίς αμφιβολία υπήρξε δικτάτορας, συνειδητά αντικοινοβουλευτικός και αντιμαρξιστής!Για το ποιος είπε το ΟΧΙ γράφει τα εξής ένας μεγάλος αναμφισβήτητα δημοκράτης και γενναίος του πνεύματος ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος:
“Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο, ευγνώμονες εις τον Ιωάννην Μεταξά, διότι είπε, ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός, το μέγα “ΟΧΙ”. Λέγουν όσοι αντικρύζουν με εμπάθειαν αυτά τα ανάγλυφα γεγονότα της Ιστορίας, ότι το “ΟΧΙ” δεν το είπε ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο ελληνικός λαός. Ναι, το είπεν ο ελληνικός λαός, αλλά αφού το είχε ειπεί ο Μεταξάς! Ο ατυχής και συμπαθής Εμμανουέλε Γκράτσι, εκτελών εντολήν που δεν του άρεσε διόλου, εξύπνησε την 3ην πρωϊνήν τον Μεταξά, και όχι τον ελληνικόν λαόν…”
Όσο για τους κομμουνιστές, ήταν πολιτικά ανύπαρκτοι το 1940. Είναι γνωστό ότι στην πρώτη του επιστολή ο Ζαχαριάδης κάλεσε τον λαό να πολεμήσει. Στην συνέχεια όμως πήρε γραμμή από το κόμμα (ΚΚΕ) και άλλαξε στάση. Έτσι στις 26 Νοεμβρίου του 1940 έγραψε δεύτερη επιστολή, στην οποία υπεστήριξε ότι η Ελλάς “οφείλει να ζητήσει αμέσως ειρήνη” και ότι εάν συνεχιζόταν ο αγών, “ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει καταχτητικός και θα έχει αντίθετο το λαό…” Στις 15 Ιανουαρίου 1941, ο Ζαχαριάδης έγραψε και τρίτη επιστολή. Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:
“Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθειά μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνο-ιταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ, η μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό όχι του λαού της Ελλάδας, μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού”.
Ακόμη το ΚΚΕ μοίραζε (όσο μπορούσε βέβαια, αφού οι δυνατότητές του ήταν περιορισμένες…) προκηρύξεις το 1940 στις οποίες έλεγε: “Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει άλλο Σαγγάριο!…”
Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για το 1940. Μια ιστορική αλήθεια, που βέβηλα διαστρεβλώνουν “τα ορφανά του Μαρξ”, που βάζουν τα παιδιά στα σχολεία κάθε 28η Οκτωβρίου να τραγουδούν κομμουνιστικά τραγούδια και δεν λένε φυσικά λέξη για τον πατέρα του ΟΧΙ, τον “φασίστα” Ιωάννη Μεταξά.
Τιμή και Δόξα
ΑπάντησηΔιαγραφήστην αγωνίστρια ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ !!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΟ ... Η ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
ΑΘΑΝΑΤΗ !!!
Εγω απορω με ανθρωπους προφανως με υψηλο IQ,επαναστατες με ιδεες και οραματα,πως παραμυθιαστηκαν απο τον κομμουνιστικο φασισμο,και αναλωθηκαν και ζημωθηκαν μεσα απο την ανυπαρξια του,δημιουργωντας με την σειρα τους καραβανια αλυτρωτων στρατευμενων στην επιτευξη ενος επιγειου 'παραδεισου' που οι ιδιοι απαξιωναν και χλευαζαν,ταχα γιατι ηταν το 'οπιο των λαων' που τους χειραγωγουσε.Αν η πιστη τους και η προσκολληση τους ηταν αφελης και ανιδιοτελης,τοτε εχουν ελαφρυντικα.Διαφορετικα εμπιπτουν στην αλλη κατηγορια των υπολογων και υπευθυνων για την καταντια του τοπου,που εν πολλοις συνεβαλαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ.ΚΡΙΜΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοιες Ελληνίδες με κάνουν να νιώθω περήφανος που είμαι Έλληνας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ταξίδι Έλλη.
Ναί , ήταν γενναία...Αλλά ευτυχώς που το κόμμα της, που για αυτό θυσιαστηκαν τοσοι και τόσοι ΕΧΑΣΕ...Ασε που αν κέρδιζαν, οι πρώτοι που θα εκτελούνταν θα ηταν αυτή και ο Μπελογιαννης...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά δεν υπάρχει ιδεολογία, όσο και απεχθής να ειναι , που να μην εχει τους ήρωες και μάρτυρές της...
Ο ασχολούμενος με το ΟΧΙ, ανώνυμος, αναφέρει πολύ σωστά ότι ο Γκράτσι, επισκεύθηκε τον Μεταξά στις 3.00 τα χαράματα. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Ο Γκράτσι επέδωσε τελεσίγραφο στις 3.00 και έλεγε ότι η Ιταλία θα επιτεθεί στις 6.00!! Ας τα πάρουμε με την σειρά: Στις χτυπά την πόρτα. Τουλάχιστον στις 3.30 συναντά τον Μεταξά. Αρχίζει συζήτηση όπου ο Μεταξάς ζητά χρόνο ώστε να ενημερωθεί ο Βασιλιάς και η κυβέρνηση και να απαντήσουν συνολικά. ΟΧΙ λέει ο Γκράτσι που ήθελε τώρα απάντηση. Ο Ιταλός είπε τρεις φορές όχι!! Αυτά υπάρχουν στην ιστορία του Γ.Ρούσσου. Η ώρα θα είχε πάει 4.00-4.15 και ο Μεταξάς διαπιστώσας το αδιέξοδο της συζήτησης καταλήγει"Ώστε λοιπόν Πόλεμος" το μετέπειτα γνωστό ως "ΟΧΙ" όπως γράφει στην ιστορία του ο Σπύρος Μαρκεζίνης!! Τελικά η εισβολή έγινε στις 5.30! Ουσιαστικά μέσα σε μιάμιση ώρα ο μεταξάς δεν είχε επιλογή ούτε να αρνηθεί ούτε να δεχθεί, μόνον πόλεμος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ιταλία επέδωσε το τελεσίγραφο τόση λίγη ώρα από την επίθεση, διότι ΔΕΝ ήθελε παράδοση της Ελλάδας αλλά επιθυμούσε στρατιωτική νίκη επ' αυτής για το γόητρο έναντι της συμμάχου της Γερμανίας. Αυτή είναι η αλήθεια για το ΟΧΙ.
εβραιε σαπουνι δωσμου στιγμα να σου πηδηξω τη μανα μουλικο.
ΑπάντησηΔιαγραφήBlogger Ο/Η the Bloopers Team