Στη Γερμανία 44 πλούσιοι ζητούν να πληρώσουν ...περισσότερα!!! . Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη .. Αγαπημένο blog, Συμπληρωματικά της δημοσίευσ...
.
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
..
Αγαπημένο blog,
Συμπληρωματικά της δημοσίευσης για την αιτία επίτευξης του κεντροδεξιού συνασπισμού στη Γερμανία (http://press-gr.blogspot.com/2009/10/blog-post_9278.html), σε ενημερώνω για μία ενδιαφέρουσα πληροφορία από το REUTERS, έτσι όπως την παραθέτει ο ανταποκριτής στη Γερμανία, Peter Josek.
Πλούσιοι γερμανοί λοιπόν, προτείνουν να δώσουν μέρος της περιουσίας τους για να βοηθήσουν την οικονομία της χώρας. Ανέβασαν στο διαδίκτυο αίτηση με την οποία ζητούν να επιβληθεί φόρος στη κληρονομιά, προκειμένου να βοηθήσουν τη χώρα τους να γεμίσει τα ταμεία της, τα οποία είναι πιο άδεια από ποτέ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Την αίτηση έχουν υπογράψει 44 άνθρωποι με μεγάλη περιουσία. Λένε ότι...
θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση της Ανγκέλα Μέρκελ να επιβάλει περισσότερους φόρους σε εκείνους οι οποίοι έχουν μεγάλη περιουσία. Μέχρι στιγμής πάντως οι πιο γνωστοί πλούσιοι της Γερμανίας δεν έχουν υπογράψει.
Έχω δύο παρατηρήσεις: 1) Είναι παρήγορο το ότι ακόμα και οι «σφιχτοί» γερμανοί βρίσκονται στα ίδια δημοσιονομικά χάλια με εμάς. 2) Μήπως να μιμηθούν και μερικοί δικοί μας πλούσιοι (βλ.π Λάτσης, Κόκκαλης, Αγγελόπουλος, Γιαννακόπουλος, αλλά και ο πρώην Υπουργός, Βουλγαράκης) αλλά και η ηγεσία της Εκκλησίας μας, τη κίνηση των 44 εχόντων και κατεχόντων;;
Για πάντα δικός σου,
Α.Μ.Π.
Καλά ντίίίίπ, χαζοί είναι αυτοί οι Γερμανοί,
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαζογερμανοί που λέμε.
Καλά εκεί στη Γερμανία δεν εχουν Κανένα,
Σουφλιά, Παπαθανασίου, Μπέζα, Χρυσοχοίδη,
Αντί να πάρουν δανεια, δανεικά,
Θα πληρώσουν φόρους οι Πλούσιοι;
Ακου να πληρώσουν φόρους οι Πλούσιοι;
Μηπως περιμενετε και οι Ελλην;ραδες στην Ελλαδα να κανουν κατι τετοιο? κουνια που σας κουναγε....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι στην ελλαδα ο βουλγαρακης και ο ρουσσοπουλος θα επιστρεψουνε τις περιουσιες τους απο τα κλεμενα !!!!!!1
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κόμματα βρίσκονται σε κρίση. Η ΝΔ έχασε ένα εκατομμύριο ψήφους. Το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε νέους ψηφοφόρους, έμεινε στάσιμο. Το ΚΚΕ μειώθηκε και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απλώς διασώθηκε. Ο ΛΑΟΣ είδε τις μεγάλες του προσδοκίες να διαψεύδονται. Και το χειρότερο, τα κόμματα έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, των ίδιων των οπαδών τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι κυριολεκτικά πρωτοφανές (για όλη την Ευρώπη) ότι ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι προτίμησαν να χάσουν την εξουσία αντί να ψηφίσουν αυτούς που τους απογοήτευσαν. Αυτό αμφισβητεί τη διαδεδομένη άποψη ότι ο κάθε ψηφοφόρος βάζει πάνω από όλα το βόλεμά του, το ρουσφέτι, την τακτοποίηση των προσωπικών του υποθέσεων.
Κάτι αλλάζει σε βάθος στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αφού, όπως είδαμε, τα άλλα κόμματα δεν απορρόφησαν τη δυσαρέσκεια. Ο δικομματισμός φαινομενικά διατηρεί την ισχύ του αλλά τα ποσοστά απατούν. Η ιδέα «να πάρουμε την κυβέρνηση» δεν ασκεί την παλιά ακαταμάχητη γοητεία της, όχι σε όλους. Ίσως το φαινόμενο είναι προσωρινό αλλά αν τα κόμματα δεν «πάρουν το μήνυμα» θα εκπλαγούν δυσάρεστα.
Πρώτος έκανε την επανάστασή του ο κόσμος της συντηρητικής παράταξης και προκάλεσε την ήττα της ΝΔ. Η διαφθορά και η οικονομική πολιτική (κατά τις δημοσκοπήσεις) ήταν τα κίνητρα αυτής της επανάστασης. Οι θεωρούμενοι συντηρητικοί πολίτες έδειξαν έμπρακτα ότι διαθέτουν υγιή ανακλαστικά και ριζοσπαστισμό. Καταγράφηκε ότι η ηθική εξακολουθεί για ορισμένους να είναι μέρος της πολιτικής. Ιδίως όταν η οικονομική πολιτική είναι μονομερής, εναντίον των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. Στο πρόβλημα θα προσκρούσει σύντομα και το ΠΑΣΟΚ. Η οποιαδήποτε συναίνεση με στόχο να συνεχιστεί ή ίδια οικονομική πολιτική θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με θύμα, πλέον, τη σημερινή κυβέρνηση. Συνυπεύθυνα για την κρίση και τα δυο κόμματα, θα πληρώσουν, το ένα μετά το άλλο, την αδυναμία τους να οδηγήσουν στην έξοδο.
Η αποστασιοποίηση των «συντηρητικών» από τη ΝΔ συνοδεύτηκε από την άρνηση των «προοδευτικών» να συνταχθούν και να διογκώσουν, αριθμητικά, το ΠΑΣΟΚ. Η συμπεριφορά είναι κοινή και οφθαλμοφανώς ξεπερνάει τους κομματικούς διαχωρισμούς.
Ωραιοι οι λαϊκισμοι αυτοί. Για πειτε μου ομως, ενας μισθωτος που παιρνει 1.000 ευρω και έχει εφορια 20%, δινει 200 ευρω το μηνα. Αν οι πλουσιοι αυτοι βγαζουν 1.000.000 την ημερα και δωσουν δεκα εκατομμυρια ευρω στο κρατος, πρεπει να τους ευχαριστησουμε? Ή να αναρωτηθουμε γιατι το συστημα επετρεψε να εχουν αυτα τα χρηματα ηδη στην κατοχη τους? Εξαλλου οποιος θελει να κανει δωρεα στο κρατος, ειναι ελευθερος να το κανει, δεν ειναι αναγκη να αρχισει να μαζευει υπογραφες και τετοια καραγκιοζιλικια, ουτε να το λεει στα media. Ωραιο τροπο διαφημισης βρηκαν καποιοι. Ή εχουν αρκετα χρηματα μαυρα για ξεπλυμα. Ουστ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή