...και το δεύτερο ΟΧΙ του Τ. Παπαδόπουλου το 2004 . Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ * Η άρνηση δεν αποτελεί αποποίηση καθήκοντος, και το ...
του Τ. Παπαδόπουλου το 2004
.
Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ*
Η άρνηση δεν αποτελεί αποποίηση καθήκοντος, και το βροντερό ΟΧΙ των Ελλήνων στην επέλαση του Φασιστικού άξονα την 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι οι Λαοί πρόθυμα πάντοτε ακολουθούν τον ηγέτη που θα χαράξει με χρυσά γράμματα την σελίδα του μεγαλείου τους στο διαχρονικό βιβλίο της ιστορίας!...
«Τι είναι ένας επαναστάτης;» αναρωτιέται σε μια μεστή νοημάτων παράγραφο ο Albert Camus και συνεχίζει «εκείνος που λέει ΟΧΙ αλλά με την άρνησή του ΔΕΝ εννοεί αποποίηση. Γιατί είναι ταυτόχρονα το ίδιο άτομο που λέει ΝΑΙ στη συνέχιση του αγώνα του έχοντας ήδη κάνει συνειδητά την πρώτη κίνηση, αυτήν της άρνησης…»
Στους δικούς μου κύκλους, των επιστημόνων της συμπεριφοράς αλλά προφανώς και...
σε κύκλους όπου ασκείται η σύγχρονη πολιτική υπάρχουν οι συνάδελφοι που διατείνονται ότι ένα άτομο δεν μπορεί, δεν είναι σωστό να προσπαθήσει να είναι ταυτόχρονα και λογικό και συναισθηματικό. Αν όμως σταθούμε για λίγο επικεντρώνοντας σε υποκειμενικό ο καθένας και η καθεμιά μας επίπεδο αξιολόγησης αυτή τη θέση μπορούμε να διαπιστώσουμε καλόπιστα ότι εμείς οι άνθρωποι διαθέτουμε την ικανότητα να αισθανθούμε αυτό που σκεφτόμαστε και να επεξεργασθούμε γνωστικά αυτό που αισθανόμαστε.
Με λόγια απλά το συναίσθημα ποτέ ΔΕΝ απέκλειε αναγκαστικά τη συνύπαρξη του με τη λογική και αντίστροφα θα δυσκολευθεί πολύ κανείς να εντοπίσει αξιόπιστη επιστημολογική μαρτυρία που να επιβεβαιώνει ότι λογική αποκλείει το συναίσθημα.
Ο κίνδυνος που υπάρχει για τον καθένα μας είναι συνυφασμένος με μια ανθρώπινη υποσυνείδητη τάση να παρουσιάσουμε κάποιες συναισθηματικές μας αντιδράσεις ως παράγωγα λογικής σκέψης γιατί τότε το αποτέλεσμα που θα προκύψει αποτελεί προπαγάνδα και ο αποδέκτης του μηνύματος που εκπέμπουμε οδηγείται να δεχθεί ως λογικό παράγωγο μια καθαρά συναισθηματική μας θέση.
Στην περίπτωση του Ιωάννη Μεταξά το ΟΧΙ που βροντοφώναξε στον Ιταλό Πρέσβη και κατέθεσε με ειλικρίνεια, σαφήνεια και λογικά επιχειρήματα ήταν διανθισμένο και με εμφανή στοιχεία συναισθηματικής φόρτισης (και, χωρίς να παρεξηγηθεί η θέση μου, και φυσικά, χωρίς να θεωρώ τα δύο ΟΧΙ ισότιμα, το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Τάσσου Παπαδόπουλου Προέδρου τότε της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ΟΧΙ του 2004) οπότε περίτεχνα έγιναν αντικείμενα από πρόσωπα και ΜΜΕ, μιας ανίερης εκμετάλλευσης προπαγανδιστικού επιπέδου όπου οι επιτήδειοι αδυνατώντας να κατανοήσουν τη δύναμη της ιερής, θεραπευτικής, ελπιδοφόρας ΑΡΝΗΣΗΣ (δηλαδή του ΟΧΙ) τείνουν να παρουσιάσουν τις όποιες συναισθηματικές αντιδράσεις των δύο ανδρών ως στοιχεία αναίρεσης της εντυπωσιακά παραγωγικής, ελληνοπρεπέστατης αναλυτικό-συνθετικής τους σκέψης!…
Ακριβώς επειδή είμαστε, όχι μόνο οι εντός Ελλάδος αλλά οι απανταχού της γης Έλληνες και μαζί μας οι αμέτρητοι φιλέλληνες άνθρωποι που μας χαρακτηρίζουν (όπως συμβαίνει και με άλλους λαούς για να μην αποβούμε καταστροφικά εθνοκεντρικοί) κάποια σημαντικά συναισθηματικά δεδομένα και τρόποι λογικής ανάλυσης και αξιολόγησης των ιστορικών μας καταβολών θα είναι χρήσιμο ο καθένας και η καθεμιά μας χωρίς την περίτεχνη, έστω και αν όχι πάντοτε ενδοτική η εκμεταλλευτική επίδραση των Κομματικών μας ταγών, να δούμε με νηφαλιότητα το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά (και γιατί όχι και του εκλιπόντος Ελληνοκύπριου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου που κατατέθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 7ης Απριλίου του 2004).
Την ώρα που ο Ιωάννης Μεταξάς (και επιμένω να συνδέω το δικό του ΟΧΙ προς τον ΕΧΘΡΟ που εκπροσωπούσε ο Άξονας με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ άλλο ΟΧΙ στους «δήθεν» φίλους στην πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού που είπε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος) μιλώντας στον δικό του λαό, αλλά φρονώ κατά επέκταση στους απανταχού της γης Έλληνες και φιλέλληνες αιτιολογούσε με δάκρυα την αδιάσειστα λογική θέση της ΑΡΝΗΣΗΣ, του ΟΧΙ, την ίδια ώρα αυτή η εντυπωσιακή πράξη της «άρνησης» γεννούσε, δημιουργούσε τη θέση της «κατάφασης» δίνοντας ζωντανό παράδειγμα ελπίδας σε ΟΛΟΥΣ τους λαούς της γης, σε οργανικά ανθρώπινα σύνολα και μεμονωμένους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που δεν μπορούν να δεχθούν το άλογο και παράλογο ως λογικό, το κατάφωρα άδικο και ανήθικο ως ευλογία της Θέμιδας, την εισβολή και κατοχή μιας ελεύθερης χώρας ως πράξη ειρηνικών και φιλικών διαθέσεων!
Η άρνηση που εκφράζει το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά (όπως και το ΟΧΙ του Ελληνοκύπριου ηγέτη που το ζήτησε από του Κυπρίους και ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ με ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ επιπέδου 76% στις 24 Απριλίου 2004 ο Κυπριακός λαός παρά τις “α-φιλότιμες” συστηματικές προσπάθειες πολλών) θα μείνουν στην ιστορία του Έθνους των Ελλήνων αντάξια κάποιων προοδευτικά και μεθοδευμένα οδηγημένων στην υποβάθμιση παρόμοιων ΟΧΙ σε Πέρσες και Ιταλούς και τον μπροστάρη παγκόσμιων κέντρων εξουσίας τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφη ΑΝΑΝ.
Ίσως δεν είναι άκαιρη σαν επίλογος στην σύντομη αυτή bloggo-άποψη η σκόπιμη αναφορά μου στον Αγγλοσάξονα ειρηνιστή φιλόσοφο που με βαθύ νόημα εύχεται από καρδίας «…φανταστείτε την ημέρα που κάποιοι θα κήρυτταν και πάλι έναν πόλεμο και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ερχόταν να συμμετάσχει!…»
Ως Έλληνας Ποντιακής και συνάμα Μικρασιατικής καταγωγής (αχ, εκείνες οι αλησμόνητες πατρίδες των γονιών μου) εκφράζω ένα βουβό αλλά γιγάντιο κύμα αγανάκτησης των απανταχού της γης Ελλήνων που λένε ΟΧΙ και θυμίζουν εις εαυτούς και αλλήλους ότι εμείς δεν συνηθίζουμε να κηρύσσουμε άδικους πολέμους, να επιβουλευόμαστε τη γη άλλων…
Όμως εμείς οι Έλληνες, αδιάφοροι στα κελεύσματα των εκάστοτε πολιτικών ηγετών μυωπικής θεώρησης της ιστορίας του χθες και του επερχόμενου αύριο ΔΕΝ θα διστάσουμε όποιοι και αν συμβεί να είναι εκείνοι που θα μας ζητήσουν να τους παραδώσουμε έστω και μια σπιθαμή ελληνικής γης να βροντοφωνάξουμε ένα κοφτό, συναισθηματικά φορτισμένο, λογικά εδραιωμένο ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ…ΟΧΙ!
Ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνισμού το 1940, ο Τάσσος Παπαδόπουλος της Κύπρου 64 χρόνια αργότερα, το 2004…
Εγώ παραμένω ρομαντικά αθεράπευτος στην πίστη και την βεβαιότητά μου ότι κάποιος άλλος Έλληνας Ηγέτης εφόσον και όταν χρειαστεί, θα γράψει ιστορία, με το δικό του σύγχρονο ΟΧΙ και με την συναίνεση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ διαβεβαιώνοντας ξανά την οικουμένη ότι όσο συνεχίζουν να υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ θα μπορεί η ανθρωπότητα να ελπίζει σε ένα ακόμη ΟΧΙ, από εκείνα που έχουν την επαναστατική ιδιομορφία να μετουσιώνουν την άρνηση σε κατάφαση προσήλωσης σε αναλλοίωτες διαχρονικά ανθρώπινες αξίες!…
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1940!
Ζήτω το ΟΧΙ ενός αριθμητικά μικρού, και αδιαμφισβήτητα ιστορικά μεγάλου λαού!..
Ζήτω το απανταχού της γης Έθνος των Ελλήνων!
*Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010
και το δεύτερο ΟΧΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήτου Τ. Παπαδόπουλου το 2004
.
Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ*
==
Φιλτατε ..καθηγητα.
Μπερδευεις ΑΝΟΜΟΙΑ πραγματα.
Το "alors c'est la Guerre" το γνωστο ΟΧΙ του μακαριτη Ιωαννη Μεταξα ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ,με το δημοψηφισμα στην Κυπρο.
ΚΑΜΜΙΑ.
Να το επαναλαβω:
Κ Α Μ Μ Ι Α ...
==
Κανενα δημοψηφισμα δεν εκφραζει την θεληση κανενος λαου.
Απλα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΕΙ μια ΗΔΗ ΕΙΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της εκαστοτε κρατουσας ταξεως..
Π.χ
το δημοψηφισμα του 1968.
98% ψηφισαν Παπαδοπουλο.
Π.χ
Το δημοψηφισμα του Ιουλιου 1973.
98-87% ψηφισαν ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Υμεις αγαπητε .."καθηγητα" τι ψηφισατε τοτε??
Παρακαλω!
Δεν θελω να ειμαι ..'αγενης' αλλα επιμενω..
Τι διαολο ,κοτζαμ ..καθηγητη" εχω απεναντι μου!!
Ξαναρωταω:
Τι ψηφισες στο δημοψηφισμα του Ιουλιου 1973???
Αν ψηφισες ΝΑΙ στην Προεδρικη δημοκρατια ..τοτε εισαι χουντικος.
Ουτε μα ουτε ξεμα..
Αν ψηφισες ΟΧΙ τοτε εισαι βασιλικος.
Η θεωρουσες τον Παπαδοπουλο και την κυβερνηση του παρανομη και δεν ψηφισες τιποτα..
Σωστο..."δημοκρατικο" θα ελεγα!!!!
Αλλα τοτε??
ΠΩΣ στη μεταπολιτευση ψηφισες οτι ψηφισες??
Αφου ο Παπαδοπουλος ητανε παρανομος.
Αρα και το δημοψηφισμα του Ιουλιου του 1973 παρανομο!!
Αρα ...
Τι αρα και ξε-αρα ....
Η απλη λογικη ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ το τι ΕΠΡΕΠΕ να γινει ΤΟΤΕ (το 1975).
Ζουμε στην εποχη του παραλογισμου.
Δεν ειναι τι λες.
Ειναι να ..περασει στην κοινη γνωμη (στο "λαο" μην χεσω!!)..
Συμφωνειτε η διαφωνειτε κ.καθηγητα???
Τι σκατα .."καθηγητης" εισαι εσυ δεν ξερω..
Και σορρυ μπαρμπα.
κ.τζων( οχι .."καθηγητης"!)
Πολύ "εμπνευσμένο" το ΟΧΙ του Τασιούην. Μέχρι τότε όλος ο κόσμος μιλούσε για την σκλαβωμένη Κύπρο από την τουρκική εισβολή. Μετά τους χειρισμούς του Τάσου οι πάντες ομιλούν για απομομνωμένους Τουεκοκύπριους κι αλαζονική ελληνοκυπριακή κυβέρνηση. Και τι άλλαξε υπέρ της Κύπρου; Ολοι ομιλούν σήμερα, και οι οπαδοί του ΟΧΙ ακόμη, πως το Κυπριακό είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Συγχαρητήρια...
ΑπάντησηΔιαγραφή............ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..............
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ......
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ !!!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ..ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΟΙ ΛΟΓΗΣ ΛΟΓΗΣ "ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ" ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ "ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ"
ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΟΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ , ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΜΕΤΑΞΑΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ.
Προς 28 Οκτ 2009 1:09:00 μμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με το ΟΧΙ του Τασσου Παπαδοπουλου, η Κυπρος μπηκε στην Ευρωπαικη Ενωση και το Τουρκοκυπριακο κομματι εχει το αγχος του αυριο.
Σε οτι αφορα το Κυπριακο, σε πιο δυσκολη θεση ειναι η Τουρκια αυτη τη στιγμη και οχι η Ελλαδα και η Κυπρος.
Πολυ σωστα επραξε ο αειμνηστος Τασσος. Αν ειχε πει ΝΑΙ με τους ορους του ΑΝΑΝ, σιγα σιγα και το υπολοιπο κομματι της Κυπρου θα ηταν υπο εμμεση Τουρκικη κατοχη.
Κύριε Πιπερόπουλε
ΑπάντησηΔιαγραφήτέτοιο ΟΧΙ το έλεγα και εγώ .
Ας το έλεγαν οι Κύπριοι το ΟΧΙ όταν έπρεπε το 1974 και όχι το 2004 ,30 χρόνια μετά και με κόστος απρόβλεπτο.
Σε κάθε ΟΧΙ ή ΝΑΙ κύριε Πιπερόπουλε πρέπει να βλέπουμε και τις συνέπειες όπως αυτές που ακόμα απολαμβάνουμε αρνητικά όταν ο χουντικοβασιλικός δικτάκτορας Μεταξάς είπε ΟΧΙ και είχαμε 750.000 νεκρούς και περισσότερους τα χρόνια του εμφυλίου που ακολούθησαν.
Οι βαρύγδουπες φράσεις περί πατριωτισμού και περί ελληνικού θαύματος θα ήταν καλό να ήταν πιο φειδωλές και από εδώ και πέρα να κοιτάξουμε όλοι ,βάζοντας το κώλο μας κάτω, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τη μπουρδελοχώρα που ζούμε και πως θα την κάνουμε καλύτερη γιατί είμαστε οι τελευταίοι σε όλα στην Ευρώπη και από τους τελευταίους παγκοσμίως.
......Ολοι ομιλούν σήμερα, και οι οπαδοί του ΟΧΙ ακόμη, πως το Κυπριακό είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Συγχαρητήρια...
ΑπάντησηΔιαγραφή28 Οκτ 2009 1:09:00 μμ
Εσωσε ομως την τιμη των Κυπριων.Σαν τον Μεταξα,που γνωριζοντας οτι δεν μπορει να αντιταχθει νικηφορα στον Αξονα,παρ'ολα αυτα ειπε το Οχι.
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα,σε μια εποχη που εχουμε μαθει να κατεβαζουμε τα παντελονια με τους ''πολιτικους'' που εχουμε.Με τους πολιτικους που μας αξιζει να εχουμε,γιατι σαν λαος παραπαιουμε.Αλλα οπως ειπα,υπαρχει και μια τιμη που πρεπει να περισωσουμε.Με οποιο κοστος.
Σε κάθε ΟΧΙ ή ΝΑΙ κύριε Πιπερόπουλε πρέπει να βλέπουμε και τις συνέπειες..... ΚΛΠ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟκτ 2009 4:00:00 μμ
ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ,
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΕΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΤΣΕΒΙΤ.
ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ.
ΓΙΑ ΨΑΞΟΥ.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ [ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ]
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΛΑΠΙΠΙΖΕΙΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.
Paparopoule
ΑπάντησηΔιαγραφήto OXI
to eipe o laos stis 4 okt....
diavase ligo dr koutsouko...
kainei kalo.....
28 Οκτ 2009 5:42:00 μμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο οτι ησουν μαλακας το ηξερα.Το εισαι και πολυ μαλακας τωρα το μαθαινω.Ασχετε.
Μα καλα ο ανθρωπος αυτος προσπαθει μεσω των blog να γινει γνωστος? Θελει να γινει δημαρχος Θεσσαλονικης.Κουνια που σε κουναγε βρε χαμενο κορμι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε μεγαλε καθηγητα...το ενα το ΟΧΙ το ειπε ο Δικτακτορας Μεταξας. Το αλλο ποιος ηταν η αιτια για να το πει ο Τ.Παπαδοπουλος?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατι δεν μας ενημερωνεις?
ΟΧΙ δημαρχος στη Θεσσαλονικη δεν θα γινεις αλλα ουτε και στα Κουφαλια.
Γεια σου αθάνατε Πιπερόπουλε, που διαβάζεις Camus αλλά ξεχνάς (ή ακόμα χειρότερα κάνεις ότι ξεχνάς) τον Καβάφη. Λογικό , αφού ο Καβάφης δεν θα βόλευε για τον εθνολάγνο Φιλιππικό σου. Επιπλέον διαστρεβλώνεις την ιστορική αλήθεια παρουσιάζοντας τον Μεταξά ως δήθεν αντιταχθέντα στον φασισμό ενώ ο ίδιος ήταν δικτάτορας και αρχηγός φασιστικού κόμματος. Αναρωτιέμαι τι διδάσκεις στο πανεπιστήμιο και στους «Στους δικούς σου κύκλους, των επιστημόνων της συμπεριφοράς αλλά προφανώς και σε κύκλους όπου ασκείται η σύγχρονη πολιτική»;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τον σχολιασμό του υπολοίπου κειμένου σου , μια μόνο φράση του Μάνου Χατζηδάκη : «Δεν φοβάμαι τίποτα περισσότερο από το μυαλό της κότας»
29 Οκτ 2009 10:09:00 πμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο ειναι να μην λεμε μαλακιες,οταν ειδικα ειμαστε αδιαβαστοι και 'μπουκωμενοι' απο την προπαγανδα των παπαρολογων.