GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτιές στο Μαξίμου...

6 σχόλια

  1. Σε περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι ανήλθε το «ξέπλυμα» χρήματος στην Ελλάδα, έναντι 1,6 δισεκατομμυρίων πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών τραπεζών και αρμόδιων φορέων, ποσό το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί επισήμως από έκθεση του ΟΟΣΑ (FATF).

    Πάντως, τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΟΣΑ και τη Διεθνή Διαφάνεια για το ποσό της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής επιβεβαιώνουν το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το σύνολο της διαφθοράς στη χώρα μας ανέρχεται σε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, ποτών και η παράνομη πορνεία, των οποίων ο τζίρος, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ και άλλων μελετών, ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ. Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται η φοροδιαφυγή, που εκτιμάται γύρω στα 20 δισ. ευρώ.

    Διαφθορά

    Η χώρα μας πέρυσι εμφάνισε επιδείνωση στους τέσσερις από τους έξι δείκτες που μετρούν τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα της διακυβέρνησης ενός κράτους. Η Ελλάδα δεν «έπιασε» σε κανέναν δείκτη τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ και των ευρωπαϊκών χωρών. Το επίπεδο διαφάνειας της Ελλάδος, όπως αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα, συγκρίνεται με εκείνα της Κόστα Ρίκα, της Χιλής και του Μαυρίκιου. Σύμφωνα με την Ετήσια Εκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διακυβέρνηση και τους δείκτες διαφάνειας για το 2008, η Ελλάδα παρουσίασε επιδείνωση, σε σχέση με το 2007, σε ό,τι αφορά τους δείκτες που μετρούν την ελευθερία του λόγου, την πολιτική σταθερότητα, την ποιότητα του θεσμικού πλαισίου και τον έλεγχο της διαφθοράς. Βελτίωση σημείωσε στους δείκτες που αφορούν την αποτελεσματικότητα της διακυβέρνησης και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Ωστόσο, η βαθμολογία σε όλους τους δείκτες είναι μέτρια. Μόνο ο βαθμός για το θεσμικό πλαίσιο είναι καλός. Η βαθμολογία για τον έλεγχο της διαφθοράς στην Ελλάδα ήταν το 2008 στις 60,9 μονάδες, όταν στον ΟΟΣΑ ήταν 90,2 μονάδες. Γενικά, η μέση βαθμολογία των ανεπτυγμένων χωρών στις οποίες περιλαμβάνεται η Ελλάδα (ως μέλος του ΟΟΣΑ και της Ευρωζώνης) κυμαίνεται άνω των 81 μονάδων.

    Το κόστος

    Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας επιβεβαιώνει σειρά ερευνών, που υπολογίζουν το ετήσιο κόστος της διαφθοράς στην Ελλάδα στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ ή 1,75% του ΑΕΠ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα «φακελάκια» από ιδιώτες το 2008 ανήλθαν σε 748 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα υπολόγισαν τις «μίζες» και τα «γρηγορόσημα» από επιχειρήσεις σε 850 εκατομμύρια ευρώ και 340 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα το 2007.

    Λαθραία

    Ο «τζίρος» της πορνείας, των ναρκωτικών, των λαθραίων τσιγάρων και των οινοπνευματωδών ποτών υπολογίζεται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ. Τέλος, η φοροδιαφυγή στην αγορά καυσίμων υπολογίζεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ, βάσει έκθεσης της Hellastat.

    Σε όλα αυτά δεν περιλαμβάνεται η συνολική φοροδιαφυγή, που εκτιμάται σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με τη διαφορά του μέσου όρου της είσπραξης φορολογικών εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ μεταξύ Ελλάδος και Ε.Ε.), αλλά και του κόστους της γραφειοκρατίας που υπολογίζεται σε 16 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνεται ότι το σύνολο της παραοικονομίας στην Ελλάδα υπολογίστηκε πρόσφατα από τον ΟΟΣΑ στο 25% του ΑΕΠ, δηλαδή σε 65 δισ. ευρώ τον χρόνο!

    Επιπτώσεις

    Η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει ότι αν βελτιωθεί κατά μία μονάδα ένας δείκτης διαφάνειας, τότε μπορεί να τριπλασιασθεί το εισόδημα μακροπρόθεσμα και να μειωθεί η βρεφική θνησιμότητα 66% (ένδειξη βελτίωσης βιοτικού επιπέδου).

    Η διαφάνεια διεθνώς βελτιώθηκε, αλλά όχι όσο θα έπρεπε, κατά την τελευταία δεκαετία, σημειώνει η Παγκόσμια Τράπεζα. Εξάλλου, η πιστωτική κρίση έδειξε ότι η διακυβέρνηση στις χώρες του G8 δεν μπορεί να θεωρηθεί υποδειγματική. Επίσης, σημειώνει ότι αναπτυσσόμενες χώρες, όπως Ουγγαρία, Τσεχία, Μαυρίκιος, Χιλή και Κόστα Ρίκα, σημείωσαν μεγαλύτερη βελτίωση απ’ ό,τι ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αγγίξαμε πια τα όρια της πλήρους ακυβερνησίας! Για την οποία δεν φταίει βεβαίως η «διεθνής οικονομική κρίση» που ανά τακτά διαστήματα επικαλείται η ΝΔ. Ζούμε μιαν άτυπη προεκλογική περίοδο όπου πραγματικά δημιουργικό έργο δεν μπορεί να ξεκινήσει- και αυτό, σε περίοδο που απαιτεί επειγόντως αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Οι φημολογούμενες αναδιαρθρώσεις και οι αναμενόμενοι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί με επαναλαμβανόμενο το ρεφρέν «Καραμανλή, κάνε κάτι» έχουν αγγίξει τα όρια του γελοίου...

    Υστερα από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, οι σπασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής δεν σημαίνουν πια τίποτε. Η ανάταξη δεν μπορεί να επιτευχθεί από εκείνους που την παραμέλησαν στην πενταετία της διακυβέρνησής τους.

    Και δεν είναι νοητό η χώρα να παραμείνει σε αυτή την αποτελμάτωση ακυβερνησίας επί πέντε ή έξι μήνες ακόμη. Το σύνθημα του κ. Γ. Παπανδρέου «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» γίνεται ολοένα πιο πιστευτό.

    Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να ανέχεται μια κατάσταση η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο ή θα δώσει στην Αξιωματική Αντιπολίτευση την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει το πηδάλιο και να φέρει το βυθιζόμενο εθνικό σκάφος σε πιο σίγουρο λιμάνι..."

    Αυτά μας λέει σήμερα στο ΒΗΜΑ ο Σταύρος Ψυχάρης.

    Θέλει να δώσει ευκαιρία στον Παπανδρέου λέει...τώρα τον έπιασε ο πόνος...!

    Δυο πράγματα είναι πιθανά να συμβαίνουν:

    Είτε επιδιώκει να πιέσει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές σύντομα, προκείμενου το ΠΑΣΟΚ να αποτύχει στη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης(θα θεωρηθεί εκλογική αποτυχία, παρά τη νίκη) και τότε το ΒΗΜΑ, να διαδραματίσει σπουδαίο παράγοντα για τις εσωκομματικές εξελίξεις...

    Είτε έχει καταλάβει ότι ο δρόμος για τον "κ. Γ. Παπανδρέου"(όπως λέει), άλλοτε Γιώργο ή Γιωργάκη...θυμάστε έτσι, είναι ο δρόμος της Πρωθυπουργίας και είναι μονόδρομος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρό είχαμε να δούμε δημοσκοπήσεις και να που το Πρώτο Θέμα μας σώζει από τη νοσταλγία...

    +6% μπροστά το ΠΑΣΟΚ , με τη Νέα Δημοκρατία να φλερτάρει με μια από τις μεγαλύτερες ήττες της ιστορίας της...

    Ο Καραμανλής χάνει την ανούσια ταμπέλα του "καταλληλότερου" καθώς και σε αυτή την κατηγορία προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου...

    Το μόνο που μένει στον Καραμανλή είναι να διαλέξει την ημερομηνία που θα χάσει τις εκλογές...

    Το ΠΑΣΟΚ έρχεται...

    Ας ελπίσουμε ότι έρχονται καλύτερες μέρες για τον τόπο.

    Είναι δύσκολο να υπάρξει χειρότερη κυβέρνηση από αυτή που φεύγει αλλά πίστωση χρόνου δεν υπάρχει...

    Ο εγγονός του Γέρου της Δημοκρατίας και υιός του μεγάλου Ανδρέα Παπανδρέου καλείται να αναλάβει τα ηνία της χώρας...

    Ας ελπίσουμε ότι θα "αλλάξουμε" κι ότι δεν θα "βουλιάξουμε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από το Ημερολόγιο ενός ΝεοΔημοκράτη!

    Δεν άντεξα στον πειρασμό. Η σελίδα είχε ημερομηνία 29 Αυγούστου και στην παραθέτω ολόκληρη.
    " Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
    Αγαπητό μου ημερολόγιο,

    Όλοι τα 'χουν βάλει με τον Καραμανλή. Τι θα πει, τι θα κάνει, αν θα τους ανασχηματίσει, αν θα πάει σε πρόωρες. Δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί να μην κάνει τίποτα; Ναι, τίποτα αγαπημένο μου ημερολόγιο. Έτσι όπως είναι τα πράματα, ουσιαστικά του λένε: " κάνε εκλογές τώρα που δεν κερδίζεις για να μη χάσεις το Μάρτη". Τι θα κερδίσει; Ο ίδιος τίποτα. Θα φορτωθεί μια ήττα και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο για την πορεία της παράταξής μας. Ουσιαστικά θα εξαφανισθεί πολιτικά. Να ελπίζει σε δεύτερο γύρο άμα δεν πιάσει κανείς την αυτοδυναμία; Βλακείες. Θα έρθει δεύτερος με διαφορά και στο καπάκι, χωρίς να έχει την Κυβέρνηση, θα έρθει πρώτος; Ούτε στα όνειρά μας. Και θα χάσει. Τι θα κάνει μετά; Θα χρεώσει την ήττα στον Καρατζαφέρη; Μα ο ίδιος ο Καραμανλής είναι που είπε ότι δε συνεργάζεται με τα άκρα. Όλη την ήττα πάνω του θα την πάρει.
    Κι ανασχηματισμό να κάνει, θα σωθεί η παράταξη άμα μπει υπουργός τουρισμού ο ταδόπουλος από την Άνω Καρδιτσομαγούλα; Αφού πάλι μπροστά οι γνωστοί θα είναι. Σουφλιάς, Ντόρα, Αβραμόπουλος, Προκόπης και τ' άλλα παιδιά. Θα αλλάξει μυαλά ο ψηφοφόρος; Πάλι αυτούς θα βλέπει στις τηλεοράσεις.Και θα αλλάξει έτσι και το κλίμα; Δεν το πιστεύω ημερολόγιό μου και τον ανασχηματισμό δεν τον γουστάρω για δυο λόγους: Πρώτον ήταν εργαλείο του Αντρέα. Με εργαλεία ΠΑΣΟΚικά από το '80 θα κυβερνήσει ένας Καραμανλής το 2009; Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ έχει στελέχη - "συντρόφους" μην ξεράσω - και μόνο μια οικογένεια, τους Παπανδρέου. Ο ανασχηματισμός, το μοίρασμα δηλαδή της μπάλας - α! ρε πανάθα, κλαψ! -σε πολλούς, είναι δομικό στοιχείο της ύπαρξής του ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία απ' την άλλη έχει οικογένειες. Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, Εβερτικούς, Αβερωφικούς και πάει σχοινί κορδόνι. Άλλο φρούτο. Ποιον να αφήσει στην απέξω και ποιον να βάλει. Πρέπει να κρατάει ισορροπίες. Άστα.
    Μωρέ καλά κάνει ο Πρόεδρος και τους σιγοψήνει. Και τους δικούς του, με τον ανασχηματισμό, και τους ΠΑΣΟΚους με το "πάω-δεν πάω σε εκλογές". Μπορούν να τον ρίξουν; Ας το κάνουν. Θα του προσφέρουν απίστευτη διέξοδο. Μακάρι να τους πάει έτσι μέχρι το Μάρτη. Χαμένος για χαμένος!
    Εγώ ξέρω τι πρέπει να γίνει ημερολόγιό μου, αλλά ποιος μ' ακούει. Φαντάζομαι λοιπόν τον Καραμανλή να πηγαίνει σε έκτακτο συνέδριο. Να ζητάει από το κόμμα ανεπιφύλακτη στήριξη για να προχωρήσει το πρόγραμμά του και ταυτόχρονα να αλλάξει το καταστατικό και να υποχρεώσει όσους πίκραναν την παράταξη ή να παραιτηθούν από Βουλευτές ή να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Μετά, στο καπάκι, να πάει και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Δράμα η οικονομία, ας δραματοποιήσει και λίγο την εικόνα να "ταρακουνηθεί" το τοπίο. Να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης σου 'λεγα ημερολόγιό μου, ώστε να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους. Και κυρίως τους δικούς του. Θέλετε κύριοι να πάμε σε εκλογές; Ναι ή όχι. Αν όχι, ιδού σε τι πρέπει να συμφωνήσετε. Και να τους παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για την οικονομία και τους θεσμούς όπως ο ίδιος το οραματίζεται. Θέλει να έρθει κι ο Καρατζαφέρης σε ένα έκτακτο συνέδριο/προσκλητήριο της παράταξης; Ας έρθει. Τι λες ημερολόγιό μου; Θα τρομάξει ο μεσαίος χώρος από μια πανστρατιά της Δεξιάς; Μωρέ τι μας λες; Εμείς - ως παράταξη εννοώ - δεν κερδίσαμε τις Ευρωεκλογές; Τώρα που οι τΣΥΡΙΖΑίοι είναι αλλού γι' αλλού είναι η ευκαιρία να ανασυντάξουμε την κυβερνώσα παράταξη. Αυτός είναι αιφνιδιασμός και θα θυμηθούμε έναν Καραμανλή απ' τα παλιά. Θά 'ρθεις σαν Αστραπή! (να θυμηθώ να βρω το CD του Σπανουδάκη)
    Αυτά θέλω ημερολόγιό μου. Όχι τις τετριμμένες λύσεις που προτείνουν ομοθυμαδόν ΜΜΕ και επίδοξοι διάδοχοι του Αρχηγού μας. Αυτοί έχουν μάθει μια ζωή εκλογές-ανασχηματισμός και τούμπαλιν. Στο ντι-εν-έι της παράταξης μας δεν ταιριάζουν αυτά τα κόλπα που μας τα 'μαθε το ΠΑΣΟΚ κι εμείς τα ακολουθούμε με κλειστά μάτια.
    Μην ξεχάσω το βράδυ να ξαναδώ Καρατζαφέρη. Κάπου θα τον έχουν συνέντευξη, δεν μπορεί."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για τα περιουσιακά στοιχία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ,θα ήθελα σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του ‘’Εθνάρχη ‘’ , αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπά του .Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ .ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ .ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!! Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα . Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές . Είχαμε πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 22.06.2008 για την ναυτιλιακή εταιρία των Εθνοσωτήρων Καραμανλήδων .Ο αρθρογράφος κ.Γ.Σ.Σκορδίλης μας πληροφόρησε ότι η σεμνή και ταπεινή ‘’αγία οικογένεια’’ έδωσε την Προεδρία της εταιρίας στην κόρη του θείου Αχιλλέα , Φωτεινή Καραμανλή. Με τον τίτλο Hellenic Carriers η εταιρία των Καραμανλήδων έχει εισαχθεί στηνWall Street . Δεν αγαπούν πολύ την κυανόλευκο οι Εθνοσωτήρες Καραμανλήδες . Από τα έξι πλοία της εταιρείας τους , μόνο ένα φέρει την Ελληνική σημαία . Τα υπόλοιπα έχουν σημαία ευκαιρίας .Όχι δεν θυμάμαι αν έχουν σημαία των αγαπητών τους (για βαλίτσες!!) Cayman Islands.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΥ PRESS.
    Eίναι Ειδική Περίπτωση ψυχοπαθών.
    ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ.
    Το πασοκ τους εκανε και ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ.

    Υπάρχει πολλή μοναξιά εκεί έξω. Και η μοναξιά οδηγεί συνήθως στην ψυχοπάθεια!
    Ετοιμαστείτε, γιατί θα χτυπήσουν το πληκτρολόγιο....
    και ο Θεός βοηθός!
    (κουφά -μαλακίες -ανοησίες - ΜΙΣΟΣ - ηλιθιότητα ... ατελείωτα ).

    Μην τους βρίσεις, μην τους το κλείσεις στα μούτρα... Κάντε τους λίγη παρέα...
    Αυτό ψάχνουν, άλλωστε...
    ΕΔΩ στο ΒΟΘΡΟ του ΠΑΣΟΚ.
    ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ.

    Αλλά γαμήστε τους και καμία φορά...
    Το έχουν ΑΝΑΓΚΗ !

    ////////////////////////////////
    ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΚΑΤΗΣ Blooper team. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΑΕΙ ΠΑΣΟ.....
    ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.
    /////////////////////////////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *