GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΝΔ εξατμίζεται...

6 σχόλια

  1. ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ
    Η Ελλάδα έχει βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο στόχαστρο της κριτικής των ξένων μέσων ενημέρωσης- άλλοτε δίκαια, συχνά άδικα.

    Στις πρόσφατες πυρκαγιές ωστόσο είναι ίσως η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της Νέας Δυστυχίας του Καραμανλή προκαλεί τόσα πολλά και τόσο πολύ αρνητικά δημοσιεύματα.

    Η Ελλάδα δεν διδάχτηκε τίποτα από το 2007, δεν υπάρχει πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών που πλήττουν πια την κυβέρνηση ήταν το κοινό μοτίβο των δημοσιευμάτων.

    ΑΥΤΗ όμως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τα τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο τους τελευταίους μήνες η διεθνής αξιοπιστία της χώρας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

    ΣΤΟ επίκεντρο προφανώς βρίσκεται η οικονομική κρίση και η πολύ κακή πορεία των ελλειμμάτων και του χρέους που δύσκολα- και πάντως μόνο με επώδυνα μέτρα- θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε.

    ΟΜΩΣ αυτό που μετράει ακόμα περισσότερο για την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση είναι η προφανής αδυναμία της να αντιδράσει και η προσπάθειά της να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

    ΟΙ απανωτές διαψεύσεις των προβλέψεών της έχουν κοστίσει ακριβά στην αξιοπιστία της. Εξίσου όμως κοστίζει και αυτό το πρωτοφανές γαϊτανάκι μέτρων που ανακοινώνονται από μήνα σε μήνα χωρίς ποτέ να πείθουν ότι θα έχουν αποτέλεσμα.

    ΟΛΟΙ γνωρίζουμε το γιατί. Λειτουργώντας κάτω από τον τρόμο των δημοσκοπήσεων η κυβέρνηση έχει πια αφοσιωθεί αποκλειστικά στην προσπάθεια διαχείρισης της ήττας της.

    ΣΕ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που του εισηγούνται πια όλοι οι κορυφαίοι της ΝΔ. Μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξει κάπως την εικόνα.

    ΕΠΙ της ουσίας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Κι όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο και για την οικονομία αλλά και για τη διεθνή θέση της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα των τελευταίων ημερών είναι τα ακόλουθα δύο:

    1.Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο (ανα)γνωρίζοντας ότι βρίσκεται κοντά στο πολιτικό του τέλος. Κατά συνέπεια οι όποιες κινήσεις του (εάν βεβαίως υπάρξουν) θα υπηρετούν δύο στόχους: είτε της συντεταγμένης αποχώρησης (ηρωική έξοδος) από την πολιτική, είτε της ελεγχόμενης ήττας ώστε να παραμείνει στην ηγεσία της Ν.Δ. Το πρώτο σενάριο, λαμβάνοντας υπόψη και τον ψυχισμό του ανθρώπου (μικρή αντοχή στις εντάσεις και στις πιέσεις, φυγόπονος, αδιάφορος) θεωρείται πιθανότερο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα στηθούν κάλπες και ο ίδιος θα χαθεί στο ηλιοβασίλεμα χέρι- χέρι με τη Νατάσσα…
    2.Ο Γιώργος Παπανδρέου χωρίς ίσως να το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος έχει φτάσει πια σε σημείο που δεν χρειάζεται τους βαρόνους του κόμματος. Οι προσεκτικές παρεμβάσεις του ιδίου, του Ραγκούση και του Παπακωνσταντίνου και η εξαιρετική επικοινωνία του τελευταίου διαστήματος σε συνάρτηση με τα τεκταινόμενα στα γειτονικά κόμματα( ΣΥΡΙΖΑ- Οικολόγοι-ΚΚΕ) αποφέρουν καθημερινά μεγάλο αριθμό κρίσιμων για την αυτοδυναμία ψήφων στο ΠΑΣΟΚ. Και πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται πραγματικά σε τροχιά αυτοδυναμίας…
    Όλοι- ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης ή ακόμα και της κομματικής τους επιλογής, αναγνωρίζουν την ανάγκη μιας νέας αρχής για τον τόπο, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα ότι ο αγώνας των στελεχών της Ν.Δ. μοναδικό στόχο έχει την παράτασή τους στην εξουσία. Επίσης ουδείς αναμένει ότι ένας ανασχηματισμός θα δώσει νέα πνοή στην κυβέρνηση. Εξάλλου τι είδους αναδόμηση μπορεί να γίνει όταν οι Τετράρχες (Σουφλιάς- Μπακογιάννη- Παυλόπουλος- Μεϊμαράκης) έχουν θέσει τους δικούς τους όρους και προϋποθέσεις και ο καθένας εξ αυτών δείχνει ως υπαίτιους τους άλλους τρεις! Ο αδύναμος κρίκος αυτή την περίοδο είναι ο Παυλόπουλος. Όμως είναι δυνατόν να γίνει ανασχηματισμός για να μετακινηθεί μόνο ο ΥΠΕΣΔΔΑ; Γιατί είναι προφανές ότι ο Παπαπαθανασίου- λόγω προϋπολογισμού αλλά και επειδή μόλις τον περασμένο Ιανουάριο είχε τοποθετηθεί στο υπ. Οικονομίας- θεωρείται αμετακίνητος.Κατά συνέπεια, με αμοιβαίες «μεταγραφές» σαν του πρωτοετείς φοιτητές ανασχηματισμός δεν γίνεται. Ίσως υπάρξουν μερικές αλλαξο…μπαλιές.

    Εκλογές λοιπόν. Ως κοινωνικό αίτημα αλλά και ως αναγκαιότητα για έξοδο από την πολυκύμαντη κρίση. Δύσκολο εγχείρημα που θα απαιτήσει σύντονες προσπάθειες, ριζοσπαστικά μέτρα και γενναίες αποφάσεις. Προϋπόθεση είναι η κοινωνική αποδοχή που για να εξασφαλιστεί απαιτείται η εμπέδωση κλίματος κοινωνικής δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν ανάψει οι κονδυλοφόροι, κοινώς τα πληκτρολόγια. Σενάρια επί σεναρίων διατυπώνονται επί ανασχηματισμών, αποσχηματισμών και πρόωρων κάλπεων, όλα αφελή και κάλπικα διλήμματα, άσχετα με τα πραγματικά προβλήματα. Ο πολίτης που θέλει να είναι ενημερωμένος σε όλα δεν έχει βραδιάς ύπνο. Εν τω μεταξύ “σφίγγα” ο Καραμανλής, ενώ ανακατεύει την τράπουλα. Όλοι κρέμονται από το στόμα του, και οι γκριματσολόγοι προσπαθούν να διαβάσουν είδηση από τις γκριμάτσες του. Τι είπε, πώς το είπε, ποια λέξη τόνισε, ποια ατόνισε, τι μορφασμούς έκανε, τι βλέμμα είχε, μετέωρο ή αποφασισμένο; Ωωωχ, πονοκέφαλος! Ας λυπηθεί τουλάχιστον τους οπαδούς του που παραμιλάνε στους δρόμους διερωτώμενοι: «Θα τους ανασχηματίσει ή δε θα τους ανασχηματίσει; Θα είναι μίνι ανασχηματισμός ή μάξι; Θα είναι σαρωτικός ή προσχηματικός; Κι αν τους ανασχηματίσει ποιους άραγε θα πάρει ο διάολος; Αλλά κι όλους να τους έπαιρνε ο ξαποδώ δε θα χάναμε και τίποτα! Θα χάναμε;»

    Ακόμη κι αν οι ίδιοι οι οπαδοί-πρόβατα επρόκειτο να υπουργοποιηθούν δε θα είχαν τέτοια φαγούρα. Είναι βέβαια και τα ΜΜΕ που την πυροδοτούν. Μαζί με τις δημοσκοπήσεις, τα σενάρια εκλογών ή ανασχηματισμών παίζουν πρώτο θέμα στα Μέσα Μαζικής Έξαψης εδώ και καιρό, ακόμα και πριν από το πρόσφατο ολοκαύτωμα των δασών της βορειοανατολικής Αττικής. Χαμός!

    Εν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δουλεύει υπερωρίες για να διαψεύδει τα διάφορα σενάρια, που φέρουν και τον ίδιο να γίνεται εξιλαστήριο θύμα της εν τω συνόλω της ανίκανης κυβέρνησης. Άχαρη δουλειά κι αυτή… Για ελάτε στη θέση του! Πού να βρει διάθεση να ξυριστεί; «Επικεντρωνόμαστε στη δουλειά την οποία έχουμε να κάνουμε. Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά και αυτή είναι η πυξίδα μας. Όλα τα άλλα τα οποία αναγράφονται αποτελούν μέρη σεναρίων, τα οποία κάποιοι εξυφαίνουν.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ;

    Γιατί βγάζει σήμερα ο Μπόμπολας στις δυό βρωμο-φυλλάδες του, το Έθνος και το Πρώτο Ψέμα πάλι τις μαϊμού δημοσκοπήσεις;

    Γιατί προσπαθεί να σώσει το Γιωργάκη από τις αποκαλύψεις της δικαιοσύνης για το Χριστοφοράκο;

    Μήπως γιατί η υπόθεση C4I και οι μίζες του Τρεπεκλή, του παιδικού φίλου του Γιωργάκη, έχει δέσει;

    Οι κινήσεις των λογαριασμών που έχει στα χέρια του ο ανακριτής Ζαγοριανός ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ.

    Η ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ.

    Έρχονται τα πάνω - κάτω.

    Ανατρέπονται τα σχέδια των καναλαρχών και των αμερικάνων χρηματοδοτών τους να φέρουν ένα πρωθυπουργό-μαριονέτα, που θα μας γδύσουν οικονομικά και θα χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς και την Κύπρο στους Τούρκους.

    Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

    Ευτυχώς ο λαός έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το παιγνίδι που παίζουν πίσω από την πλάτη του οι τέσσερις γνωστοί μαφιόζοι των καναλιών και των εφημερίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ΟΝΕΙΡΑ ,ΟΝΕΙΡΑ ,ΠΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΧΑΜΕΝΑ ..."
    (ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ )


    ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΟΥΣ "ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΥΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΥ PRESS.
    Eίναι Ειδική Περίπτωση ψυχοπαθών.
    ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ.
    Το πασοκ τους εκανε και ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ.

    Υπάρχει πολλή μοναξιά εκεί έξω. Και η μοναξιά οδηγεί συνήθως στην ψυχοπάθεια!
    Ετοιμαστείτε, γιατί θα χτυπήσουν το πληκτρολόγιο....
    και ο Θεός βοηθός!
    (κουφά -μαλακίες -ανοησίες - ΜΙΣΟΣ - ηλιθιότητα ... ατελείωτα ).

    Μην τους βρίσεις, μην τους το κλείσεις στα μούτρα... Κάντε τους λίγη παρέα...
    Αυτό ψάχνουν, άλλωστε...
    ΕΔΩ στο ΒΟΘΡΟ του ΠΑΣΟΚ.
    ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ.

    Αλλά γαμήστε τους και καμία φορά...
    Το έχουν ΑΝΑΓΚΗ !

    ////////////////////////////////
    ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΚΑΤΗΣ Blooper team. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΑΕΙ ΠΑΣΟ.....
    ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.
    /////////////////////////////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *