GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερημη χώρα…

Γράφει ο παπα-Ηλίας Υφαντής e-mail: papailiasyfantis@gmail.com http://papailiasyfan/ tis.wordpress.com/ http://papailiasyfantis.blgspot.co...

Γράφει ο παπα-Ηλίας Υφαντής
http://papailiasyfantis.blgspot.com/
.
Ο άγγελος, που προανήγγειλε στο Ζαχαρία τη γέννηση του Προδρόμου, είπε πως ο γιος του θα γινόταν μέγας. Κι όμως…
Ο Πρόδρομος δεν πήγε να σπουδάσει σε στρατιωτικές σχολές, απ’ όπου συνήθως βγαίνουν οι μεγάλοι χασάπηδες των λαών. Ούτε σε φιλοσοφικές και νομικές σχολές, απ’ όπου μας προκύπτουν οι μεγάλοι φιλόσοφοι και νομοθέτες. Και κυρίως οι μεγάλοι σοφιστές. Που μαθαίνουν πώς να εξαπατούν τους άλλους….
Σπούδασε στη σχολή της ερήμου. Κι έμαθε τη γλώσσα των αγριοπουλιών των αγριολούλουδων και...

των αστεριών. Τη γλώσσα του σύμπαντος και του Αγίου Πνεύματος. Που του αποκάλυψαν τον «κρυμμένο θησαυρό» και τον «πολύτιμο μαργαρίτη». Δηλαδή, τη βασιλεία του Θεού.
Κι όταν ανακάλυψε τη βασιλεία του Θεού, έσπευσε να την αποκαλύψει στους συνανθρώπους του: Αφήστε, τους είπε, τους εστεμμένους κακούργους και τα πάσης φύσεως ανήθικα ηθικά τους στηρίγματα, που σας λεηλατούν και σας σφάζουν, κι ελάτε να υποδεχθείτε την πολιτεία του Θεού.
Και, καθώς τον ρωτούσαν τι έπρεπε να κάμουν, για να υποδεχτούν αυτή τη θεϊκή πολιτεία, εκείνος δεν τους παρέπεμψε σε πολύτομες βιβλιοθήκες, για να βουλιάξουν στην πολυδαίδαλη φλυαρία ατελέσφορων θεωριών και νομικών λαβυρίνθων, αλλά τους είπε μια και μοναδική λέξη:
Μετανοήστε!
-Και τι σημαίνει αυτό! Τον ρωτούσαν.
-Να πάψτε να είστε τέρατα! Και να γίνετε φυσιολογικοί άνθρωποι. Όπως σας έπλασε ο Θεός. Δεν σας έδωσε ο Θεός ένα σώμα να ντύσετε και ένα στομάχι να χορτάσετε; Εσείς γιατί σωριάζετε ενδύματα και τροφές και χρήματα και κτήματα, σάμπως να έχετε εκατοντάδες και χιλιάδες σώματα και στομάχια!
-Και, λοιπόν, τι χρειάζεται να κάνουμε;
-Να είστε δίκαιοι με τους συνανθρώπους σας. Και ν’ αρκείστε σ’ αυτά, που σας χρειάζονται. Και τα υπόλοιπα να τα δίνετε σ’ αυτούς, που δεν έχουν: Όποιος έχει δύο χιτώνες να δίνει τον ένα σ’ αυτόν, που δεν έχει κανένα. Και ατός, που έχει περισσεύματα τροφών, να δίνει σ’ αυτόν, που δεν έχει καθόλου.
Εκτός όμως απ’ αυτούς, που μετανοούσαν, ήταν και οι αμετανόητοι. Οι κάστες των Φαρισαίων και των Σαδδουκαίων. Που είχαν κάμει τη αδικία και την απανθρωπιά νομικό καθεστώς και θρησκεία τους. Και δεν διανοούνταν-παιδιά του Αβραάμ αυτοί και σοφολογιότατοι- να πάρουν μαθήματα θρησκευτικής και πολιτικής αγωγής από έναν ερημίτη…
Οχιόπουλα, σε τίποτε δεν σας ωφελεί η καύχησή σας ότι είστε παιδιά του Αβραάμ! Τους έλεγε. Γιατί ο Θεός μπορεί να κάμει παιδιά του Αβραάμ ακόμη και απ’ τις πέτρες. Που σημαίνει ότι μπορεί, κι απ’ τους μεγαλύτερους αμαρτωλούς και κακούργους να κάμει αγίους. Κι αν κι εσείς δεν αλλάξετε, έχει έτοιμο το τσεκούρι, για να σας κόψει σύρριζα.
Και η καταλυτική φωνή του έφτασε μέχρι και στα «προσωπικά λερωμένα» το βασιλιά Ηρώδη: «Δεν σου επιτρέπεται, του έλεγε, να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου»! Αλλά ο Ηρώδης είχε κάμει νόμο του την κακουργία και το διωγμό της δικαιοσύνης. Και, επειδή, όπως όλοι οι εξουσιαστές, δεν δεχόταν, ελέγχους, τον φυλάκισε. Και στην επέτειο των γενεθλίων του, τον αποκεφάλισε.
Έτσι ώστε το κεφάλι, που στις εικόνες βλέπουμε τον Πρόδρομο να κρατεί στα χέρια του, να είναι η αιώνια και αδυσώπητη κραυγή μέσα στην ερημιά του κόσμου:
Κραυγή για τους δάσκαλους της αλήθειας και τους αγωνιστές της δικαιοσύνης. Που τους φωνάζει πως μόνο, αν είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το κεφάλι τους, μπορούν να είναι πειστικοί, γι’ αυτά που λένε και αποτελεσματικοί στα όσα πράττουν.
Κραυγή, που δείχνει πόσο οι εξουσιαστές σέβονται την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, που συχνά καπηλεύονται. Και με ποιο τρόπο και ποια μέσα αντιμετωπίζουν εκείνους που ειλικρινά τις υπηρετούν.
Κραυγή τέλος και για τους λαούς. Που, μπορεί ν’ αγαπούν τις προφητικές φωνές, αλλά από το άλλο όμως μέρος χειροκροτούν και ζητωκραυγάζουν τους Ηρώδες. Παρόλο που οι Ηρώδες καταπιέζουν και καταληστεύουν τους λαούς. Και αντιμετωπίζουν τους προφήτες με τσεκούρια και καρμανιόλες.
Για να είναι έτσι μόνιμα οι φωνές των Προδρόμων, «φωνές βοώντων εν τη ερήμω». Και οι άνθρωποι μόνιμα να ζούνε σε μια Γη, έρημη από δικαιοσύνη και ειρήνη και γεμάτη απ’ τα κακουργήματα της άρχουσας αναρχίας…

14 σχόλια

  1. ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ
    Η Ελλάδα έχει βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο στόχαστρο της κριτικής των ξένων μέσων ενημέρωσης- άλλοτε δίκαια, συχνά άδικα.

    Στις πρόσφατες πυρκαγιές ωστόσο είναι ίσως η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της Νέας Δυστυχίας του Καραμανλή προκαλεί τόσα πολλά και τόσο πολύ αρνητικά δημοσιεύματα.

    Η Ελλάδα δεν διδάχτηκε τίποτα από το 2007, δεν υπάρχει πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών που πλήττουν πια την κυβέρνηση ήταν το κοινό μοτίβο των δημοσιευμάτων.

    ΑΥΤΗ όμως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τα τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο τους τελευταίους μήνες η διεθνής αξιοπιστία της χώρας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

    ΣΤΟ επίκεντρο προφανώς βρίσκεται η οικονομική κρίση και η πολύ κακή πορεία των ελλειμμάτων και του χρέους που δύσκολα- και πάντως μόνο με επώδυνα μέτρα- θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε.

    ΟΜΩΣ αυτό που μετράει ακόμα περισσότερο για την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση είναι η προφανής αδυναμία της να αντιδράσει και η προσπάθειά της να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

    ΟΙ απανωτές διαψεύσεις των προβλέψεών της έχουν κοστίσει ακριβά στην αξιοπιστία της. Εξίσου όμως κοστίζει και αυτό το πρωτοφανές γαϊτανάκι μέτρων που ανακοινώνονται από μήνα σε μήνα χωρίς ποτέ να πείθουν ότι θα έχουν αποτέλεσμα.

    ΟΛΟΙ γνωρίζουμε το γιατί. Λειτουργώντας κάτω από τον τρόμο των δημοσκοπήσεων η κυβέρνηση έχει πια αφοσιωθεί αποκλειστικά στην προσπάθεια διαχείρισης της ήττας της.

    ΣΕ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που του εισηγούνται πια όλοι οι κορυφαίοι της ΝΔ. Μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξει κάπως την εικόνα.

    ΕΠΙ της ουσίας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Κι όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο και για την οικονομία αλλά και για τη διεθνή θέση της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti simvenei me thn anexelekth spira kapion neoor8odoxon sto kilkis/pios toys diorise oro8etes tis or8odoxias?
    san de ntreponte lew egw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι τέτοιους μαλακες σαν τον πρόδρομο, τον χριστό, τοm μωαμεθ έβγαλε η σχολη της ερήμου και άλλοι πιο μαλακες τους ακολουθούν ακόμη και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί οι ξένοι μετανάστες παίρνουν
    από τις Ελληνικές τράπεζες 3.000 ευρώ
    εύκολα με πολύ απλές τυπικές διαδικασίες
    χωρίς εγγυήσεις .
    Και πως κατοχυρώνονται οι τράπεζες
    αφού δεν θα τα πάρουν ποτέ πίσω;;;;;;;;;;;
    Επί πλέον με 5 ευρώ μπορούν να τα
    πάνε στις πατρίδες τους ,
    Το Μπαγκλαντές , Πακιστάν . Βουλγαρία ,Τουρκία
    Αλβανία , Φιλιππίνες , Ινδία , Ουκρανία , Αίγυπτο , Κ.Λ.Π .
    Π.Χ. 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ μετανάστες από 3.000 ευρώ ,
    μας κάνουν 9.000.000.000 ΕΥΡΩ
    Αυτά πάνε στο εξωτερικό και
    Βοηθάμε τις άλλες χώρες
    Που υποτίθεται ότι δεν έχουν να φάνε.
    Το μεροκάματο στην Βουλγαρία είναι 100-300
    Ευρώ το μήνα 12 ώρες την ημέρα
    Οι άλλες χώρες δε 5 ευρώ την ημέρα
    Και εργασία όλη ημέρα .
    Και καταλαβαίνετε τι αξία έχουν εκεί τα 3.000 ευρώ.
    Ενώ η Ελλάδα και ο Έλληνας
    Είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης ,
    που ήδη έχει καταρρεύσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δάνεια 3.000 ευρώ των μεταναστών.
    Συνέχεια.
    Σίγουρα τα δάνεια , δανεικά και αγύριστα ,
    που τους δίνουν οι τράπεζες δεν τα δίνουν
    από την τσέπη τους αλλά μάλλον τα παίρνουν
    από κονδύλια της κυβέρνησης μέσω
    του υπουργείου εσωτερικών και εξωτερικών εδώ και πέντε χρόνια . ( εδώ θα έβαλε το χεράκι του ο
    Πάκης και η Ντορούλα )
    Στην τελική ανάλυση εμείς τα πληρώνουμε
    Εμείς οι Χαζοέλληνες όπως πληρώνουμε
    Και όλα τα αλλά των μεταναστών . . .
    Και εμείς καταλήγουμε να παίρνουμε μισθούς της πείνας για να ζουν καλά οι μετανάστες . . .
    Και σίγουρα δεν θα τα παίρνουν τα 3.000 ευρώ
    από μια τράπεζα , αλλά θα πηγαίνουνε και σε άλλες . . .
    άλλωστε ποιος θα τους ελέγξει ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Και θα λένε οι μετανάστες μεταξύ τους :
    Αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι πολλοί παν ηλίθιοι
    και μαλάκες , εμείς τους γαμούμε , τους κλέβουμε
    τους χέζουμε κ.λ.π και αυτοί μας δίνουν και 3.000 ευρώ και μας λένε και ευχαριστώ ,
    και το λένε στις χώρες τους ότι οι εδώ μαλάκες
    και κάφροι Έλληνες δίνουν χρήματα ,
    και πλακώνουν όλοι εδώ για να μας τα πάρουν και να φύγουν και να ξανάλθουν με πλαστά χαρτιά
    για να τα ξαναπάρουν . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα θα σωθεί μόνον με τον Εθνικοσοσιαλισμό .
    Άλλη λύση δεν υπάρχει , τα άλλα συστήματα
    έχουν αποτύχει ,
    και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για τα περιουσιακά στοιχία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ,θα ήθελα σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του ‘’Εθνάρχη ‘’ , αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπά του .Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ .ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ .ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!! Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα . Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές . Είχαμε πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 22.06.2008 για την ναυτιλιακή εταιρία των Εθνοσωτήρων Καραμανλήδων .Ο αρθρογράφος κ.Γ.Σ.Σκορδίλης μας πληροφόρησε ότι η σεμνή και ταπεινή ‘’αγία οικογένεια’’ έδωσε την Προεδρία της εταιρίας στην κόρη του θείου Αχιλλέα , Φωτεινή Καραμανλή. Με τον τίτλο Hellenic Carriers η εταιρία των Καραμανλήδων έχει εισαχθεί στηνWall Street . Δεν αγαπούν πολύ την κυανόλευκο οι Εθνοσωτήρες Καραμανλήδες . Από τα έξι πλοία της εταιρείας τους , μόνο ένα φέρει την Ελληνική σημαία . Τα υπόλοιπα έχουν σημαία ευκαιρίας .Όχι δεν θυμάμαι αν έχουν σημαία των αγαπητών τους (για βαλίτσες!!) Cayman Islands.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΗΣ ΨΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΚΑΤΙ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΤΙΣ ΑΝΕΡΑΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ..ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΟΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ;

    Γιατί βγάζει σήμερα ο Μπόμπολας στις δυό βρωμο-φυλλάδες του, το Έθνος και το Πρώτο Ψέμα πάλι τις μαϊμού δημοσκοπήσεις;

    Γιατί προσπαθεί να σώσει το Γιωργάκη από τις αποκαλύψεις της δικαιοσύνης για το Χριστοφοράκο;

    Μήπως γιατί η υπόθεση C4I και οι μίζες του Τρεπεκλή, του παιδικού φίλου του Γιωργάκη, έχει δέσει;

    Οι κινήσεις των λογαριασμών που έχει στα χέρια του ο ανακριτής Ζαγοριανός ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ.

    Η ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ.

    Έρχονται τα πάνω - κάτω.

    Ανατρέπονται τα σχέδια των καναλαρχών και των αμερικάνων χρηματοδοτών τους να φέρουν ένα πρωθυπουργό-μαριονέτα, που θα μας γδύσουν οικονομικά και θα χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς και την Κύπρο στους Τούρκους.

    Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

    Ευτυχώς ο λαός έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το παιγνίδι που παίζουν πίσω από την πλάτη του οι τέσσερις γνωστοί μαφιόζοι των καναλιών και των εφημερίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αποκαλυψη

    Έχουν εντοπίσει τον ρουφιάνο στο ΠΑΣΟΚ
    Δεν θα ησυχάσουν στο ΠΑΣΟΚ αν δεν βρούνε τον ρουφιάνο που δίνει στεγνά με ψευδείς πληροφορίες τον πρόεδρο του κόμματος. Ήδη έχουν στοχοποιήσει έναν ή δύο αλλά είναι σίγουροι πλέον ότι το πρόσωπο είναι ένας πρώην υπουργός που έχει σχέσεις και μάλιστα συγγενικές με δημοσιογράφο.
    Θεωρούν ότι αυτός ...


    πασάρει σε διάφορα ΜΜΕ τις πληροφορίες για τον Παπανδρέου ότι πήγε να πνιγεί να δαγκωθεί να κρεμαστεί, να αλλαξοπιστήσει και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας. Μόνο που του την έχουν στημένη του πρώην υπουργού.

    ----
    Γιατι δεν ψαχνετε και μια βουλευτινα που ηρθε απο αριστερα???

    σας εχει πιασει τοσο κοροιδα που γελανε ολοι πλεον!!

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κεννεντυ
    Αιωνια η μνημη!!

    Το τελος μιας δυναστειας

    Ενας νεος πολιτικος απο κανενα πολιτικο τζακι ο Ομπαμα θα εκφωνησει τον επικειδιο του τελευταιου κεννεντι..

    Τα πολιτικα τζακια τελειωνουν και στην Ελλαδα...

    οι διαδοχοι των "πατεραδων" ειναι καταφανως ανικανοι να συνεχισουν την δυναστεια....

    Και στην Ελλαδα αργα ή γρήγορα μετά τον Γιωργο Παπανδρεου καποιος ελληνας Ομπαμα θα εκφωνησει το τελος των παραδοσιακων ελληνικων πολιτικων τζακιων!!

    Αιωνια τους η μνημη!!

    Δημοκρατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ε ναι, πηγαίνετε κι εσείς μπάρμπα με το σινάφι σου στην έρημο να σπουδάσετε τις σαύρες και τα σκαθάρια του θεού, μην μας ζαλίζετε με τις φιλοσοφίες της ερήμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δε μας χεζεις ρε τραγοπαπα με το γελοιο παραμυθακι της παρθενας που την γαμησε το αγγελακι και με τον υπολοιπο θιασο προδρομο κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι αξιωματικοί που βγαίνουν από τις στρατιωτικές σχολές έχουν θέσει το εαυτό τους στην υπηρεσία του συνόλου.
    Και τη ζωή τους αν χρειασθεί.
    Το να τους αποκαλεί ένας παπάς χασάπηδες μόνο έλλειψη παιδείας και ιστορίας μαρτυρά.
    Αν οι 300.000 καλόγεροι του Βυζαντίου, που έκαναν νυχθημερόν μετάνοιες ο ένας στον άλλον, βοηθούσαν τους 5.000 στρατιώτες των τειχών, σήμερα θα είχαμε και την Κωνσταντινούπολη και μια άλλη Ελλάδα.
    Αυτοί όμως, υπηρέτες της μεγαλύτερης απάτης των αιώνων που λέγεται εκκλησία, βαφτίζουν το κρέας ψάρι και όποιος το χάψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *