GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H γενιά της κατάθλιψης και της απόδρασης...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης Μεγαλωμένοι με πάρτι γενεθλίων σε παιδότοπους. Μεγαλωμένοι με τη «δεξιότητα» να αναγνωρίζουν τις αυθεντικές μ...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Μεγαλωμένοι με πάρτι γενεθλίων σε παιδότοπους.
Μεγαλωμένοι με τη «δεξιότητα» να αναγνωρίζουν τις αυθεντικές μάρκες από το νηπιαγωγείο.
Μεγαλωμένοι με game boy & play station
Mεγαλωμένοι μέσα σε μια πραγματική ή εικονική ευμάρεια
Μεγαλωμένοι με την ψευδαίσθηση πως μπορούν να έχουν, ότι επιθυμήσουν, με την πρόσφατη κρίση άρχισαν ήδη να διαισθάνονται ότι, «the game is over».
Πολλοί από αυτήν τη γενιά έχουν μπει ήδη στην κρεατομηχανή που λέγεται «αγώνας επιβίωσης».
Η Αννα (29), με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό στις πολιτικές-οικονομικές επιστήμες, με τρεις γλώσσες, και επαγγελματική εμπειρία εντός έτους στις Βρυξέλλες, έχει στείλει ήδη πάνω από 200 βιογραφικά δίχως να πάρει μια θετική απάντηση.
Ο Γιώργος(33), με σπουδές επίσης σε Ελλάδα και εξωτερικό στη χημεία, με μεταπτυχιακό, με ένα χρόνο εργασιακή εμπειρία στο Αμβούργο, αγωνίζεται εδώ και ένα χρόνο να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά.
Η Αντιγόνη (27), με σπουδές στην αρχαιολογία, με μεταπτυχιακό, με διετή εργασιακή εμπειρία σε ανασκαφές, εργάζεται σε μια Μη κερδοσκοπική Εταιρεία σαν υπάλληλος γραφείου με 750 ευρώ και...
θεωρείται σχετικώς τυχερή, που έχει έστω μια δουλειά.
Ακόμη και εκείνοι που έχουν δουλειά, ιδίως στον ιδιωτικό τομέα, ζουν μέσα στη διαρκή ανασφάλεια, ότι σε ένα εξάμηνο ή χρόνο ίσως μπουν στη λίστα των ανέργων. Με τη βοήθεια των γονιών και των παππούδων, πολλοί από αυτήν τη γενιά, έχει ακόμη μια αίσθηση σχετικής ευμάρειας, όχι όμως και ασφάλειας και δίχως μια σιγουριά για το μέλλον δεν ζει κανείς, πόσο μάλλον να κάνει οικογένεια.
Οι αναφορές των γονιών τους για τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας και τους κοινωνικούς αγώνες της μεταπολίτευσης είναι για τους περισσότερους αφηρημένες έννοιες που τους αφήνουν αδιάφορους. Όταν σε μια κοινωνία έχουν λίγο-πολύ όλοι τα ίδια προβλήματα είναι κάπως υποφερτό. Όταν όμως ζεις σε μια κοινωνία, όπου κάποιοι λίγοι, όχι απαραιτήτως οι ικανότεροι ή οι καλύτεροι, έχουν συσσωρεύσει ένα τεράστιο πλούτο με κομπίνες και απάτες, τότε ο πόνος είναι αβάσταχτος και όπως λένε πολλοί «αν ο 20ος αιώνας χαρακτηρίστηκε ως ο αιώνας του άγχους, ο 21ος προαναγγέλλεται ως ο αιώνας της κατάθλιψης». Ο κόσμος μέσα στον οποίο καλείται να ζήσει η νέα γενιά χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια, αποσπασματικότητα, ασυνέχεια και ανακολουθία.
Αυτό που την τρομάζει δεν είναι τόσο το χαμηλό εισόδημα, όσο η διαρκής ανασφάλεια. Ακόμη κι εκείνος που έχει δουλειά, όταν γνωρίζει ότι έξω από την πόρτα περιμένουν χιλιάδες νέοι άνεργοι με τα ίδια ή και περισσότερα προσόντα, είναι έτοιμος για όλα και εδώ το «όλα» μπορεί να σημαίνει πολλά. Όταν γνωρίζεις ότι αν βρεθείς για λίγο έξω από τα τείχη, είναι τρομαχτικά δύσκολο να σε αφήσουν να ξαναμπείς μέσα, σε πιάνει πανικός, διότι γνωρίζεις ότι ένα κενό στο βιογραφικό είναι ήδη σαν μια μορφή αναπηρίας.
Όταν μέσα σε όλα αυτά, ακούς από κάποιους βολεμένους, όπως π.χ. τον κύριο Α. Ανδριανόπουλο, που έχουν βολέψει και τα εγγόνια τους να μιλούν για την «Κοινωνία του Ρίσκου: «Η ταυτότητα της εποχής μας σημαδεύεται από την κυρίαρχη παρουσία του ρίσκου σε κάθε φάση της ζωής. Η αβεβαιότητα είναι η μόνη βεβαιότητα και οι πιθανότητες της επόμενης στιγμής είναι ένα παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας. …Εφόσον λοιπόν αυτό θα είναι το μέλλον, καλό είναι να συνηθίσουμε να βλέπουμε την αβεβαιότητα σαν μια καθημερινή πλέον ρουτίνα», σου έρχεται να αρχίζεις να κραυγάζεις στη μέση του δρόμου. Οποιος δεν έχει νιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του «την αδυναμία…να μπορεί να πει μ εμπιστοσύνη( στον εαυτό του και στο παιδί του) τα κατάφερα», δεν μπορεί ποτέ να καταλάβει την απόγνωση του μακροχρόνια άνεργου, που η μοναδική ιδιοκτησία του είναι τα χέρια του και το μυαλό του και ο οποίος διαισθάνεται πως δεν τα χρειάζεται κανείς πλέον.
Άλλο πράγμα η αβεβαιότητα και το ρίσκο στη νεολιθική εποχή, που το πρόβλημα ίσχυε για όλους και άλλο στη μεταβιομηχανική εποχή, όπου όλα (γη, καλές θέσεις εργασίας, κ.λ.π.) είναι ήδη κατειλημμένα από μια ελίτ προνομιούχων.
Λένε, ότι οι άνθρωποι μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή τους με δύο τρόπους: Με τη φωνή τους ή με την απόδρασή τους. Στις πρόσφατες εκλογές, η νέα γενιά μας έδειξε με την αποχή της, ότι προτιμάει την απόδραση και αυτό είναι το πιο τρομαχτικό απ΄ όλα. Πιο τρομαχτικό ακόμη και από όλα αυτά τα φοβερά, που ακούγεται πως ετοιμάζουν εκείνοι που φοβούνται κοινωνικές εξεγέρσεις. Για όλη αυτή την τραγική και γκροτέσκα κατάσταση, η δική μου γενιά έχει την απόλυτη ευθύνη. Πολύ φοβούμαι ότι θα έρθει η στιγμή που η γενιά αυτή της ρώσικης ρουλέτας και της ανασφάλειας, θα φτύσει στους τάφους μας και θα έχει απόλυτο δίκαιο.

13 σχόλια

  1. τα παράπονά σου στο πασοκ.

    Αυτοί κυρίως δημιούργησαν τον ψεύτικο κόσμο οπου για να βολευτείς και να περνάς καλά εσύ και όλο το σόι ΕΠΡΕΠΕ να είσαι Πρασινοφρουρός.
    Μετά οι Πρασινοφρουροί επειδή ήταν πολλοί ΕΓΙΝΑΝ και οι Πρασινορουφιάνοι.Ποιο μεγάλο βόλεμα και κονόμα.
    Μετά οι Κλαδικές. Ειδικευμένο και χοντρό οικονόμημα.
    Οι ασχετοι εγιναν και διοικητές Δημοσίων Οργανισμών και άρχισε το πανηγύρι.
    Βάλε και Βουλευτές και Υπουργούς και άπειρες μιζές και Διακρατικές Συμβάσεις κ.λ.π..... ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ !
    Με σημαία ευκαιρίας πασοκ.

    Τώρα τι ψαχνεις !!!!!!!!!!
    Δύο γενιές Ελλήνων θυσιάστηκαν
    απο τους αλήτες του πασοκ..
    Να πάμε και για άλλες δύο γενιές τώρα... ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω για όλα όσα αναφέρεις. Εγώ έχω παράδειγμα μέσα στο σπίτι μου. Η κόρη μου τελείωσε το Φυσικό και έγινε δεκτή για μεταπτυχιακό σε επτά Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εδώ έπρεπε να φιλήσει κατουρημένες ποδιές για να κάνει ένα καλό μεταπτυχιακό. Πήγε στον Καναδά όπου παρακαλώ μετά από έξι μήνες ξεκίνησαν να την πληρώνουν 1600 δολάρια τον μήνα για να κάνει την μεταπτυχιακή της εργασία για το δημόσιο. Της προτείνανε να διδάξει από τον Σεπτέμβριο και να παίρνει και άλλα 1000 δολάρια. Την στείλανε σε συνέδριο με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Της έχουν προτείνει και διδακτορικό με πολύ καλή αμοιβή. ΄Ολα αυτά χωρίς το παιδί να ζητήσει τίποτε, χωρίς να παρακαλέσει και χωρίς να γλύψει κανέναν. Το μόνο που έκανε ήταν αυτό που έκανε και στην Ελλάδα, να διαβάζει και να προσπαθεί για το καλύτερο. Επειδή υπάρχουν πολλά τέτοια παιδιά, προβλέπω να μην μένει κανένα στην Ελλάδα και να φύγουν όλα τα μυαλά της χώρας στο εξωτερικό. ΄Ηδη το δικό μου παιδί μου δήλωσε ότι δεν επιστρέφει για να παίρνει 700 ευρώ και να μην έχει αξιοπρέπεια. Γιατί αυτό δίνουν στο εξωτερικό αξιοπρέπεια. Αυτό λείπει από την χώρα μας η αξιοπρέπεια. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για όλα αυτά που συμβαίνουν. Με τα μικρορουσφέτια κρατάνε τα δύο μεγάλα κόμματα όλη την Ελλάδα. Να σταματήσουμε να τα ζητάμε. Να υπάρξει επιτέλους αξιοκρατία.
    Κ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @KLAIRY

    Επειδή σπούδασα στο εξωτερικό, θα σου πω πως όντως έξω υπάρχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες και όταν δουν ενδιαφέρον από τους φοιτητές ασχέτως αν είναι οι καλύτεροι ή όχι, μπορούν να τους δώσουν ευκαιρίες για να συνεχίσουν περεταίρω σε θέματα μεταπτυχιακών και έρευνας. Η αλήθεια είναι πως έχουν και διαφορετική νοοτροπία και δεν έχουν τόσο μεγάλη ροή στα πανεπιστήμια, οπότε όλοι οι απόφοιτοι απορροφούνται μέσα σε ένα-δύο εξάμηνα το πολύ, αφού υπάρχει μεγάλη προσφοράς εργασίας σε τεχνολογικούς και επιστημονικούς τομείς. Επίσης πολλοί μετά την αποφοίτησή τους μαζεύονται και φτιάχνουν τις δικές τους εταιρείες με πολύ μεγάλη ευκολία αλλά και με την υποστήριξη του κράτους. Εγώ γύρισα λόγω στρατού αλλά και επειδή ήμουν "ρομαντικός" και πίστευα πως θα τα καταφέρω στην Ελλάδα. Παράπονο δεν έχω γιατί έχω δουλειά (και αρκετά καλή) αλλά υπάρχει γενικότερη ανασφάλεια. Καλά θα κάνει η κόρη σου και θα μείνει εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά το λες ότι φταίει η δικιά σου γενιά.

    Επειδή ακόμα και το πτυχίο του ΤΕΙ θεωρούνταν παρακατιανό, και όλοι μα όλοι έπρεπε να βγάλουν το πανεπιστήμιο.

    Ευτυχώς που τέλειωσα ένα παλιοΤΕΙ και διορίστηκα στο δημόσιο.
    Όσο για τα παιδιά μου, έχω αρχίσει από τώρα να στηρίζω όχι απλά την απόδρασή τους, αλλά την πλήρη απομάκρυνσή της από τον σάπιο κόσμο που τα περιβάλλει.

    Τους αγόρασα οικόπεδο σε ένα χωριό, ανοίγω πηγάδι, θα βάλω ηλιακές κυψέλες και ανεμογεννήτριες, μαζεύω σπόρους, βιβλία για την καλλιέργεια της γής και την κτηνοτροφία. Ταυτόχρονα θα τους δώσω ότι έχω για να σπουδάσουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα φτύσουν στους τάφους των παλιότερων και θα πάνε να ζήσουν στο βουνό με αξιοπρέπεια.

    Δεν νομίζω να διαφωνείς Αλέξανδρε, ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ψηφίσανε αυτοί οι νέοι στις Ευρωεκλογές.? μήπως ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ? Μήπως απείχαν για να "τιμωρήσουν" τους πολιτικούς. Αν είναι έτσι τότε έχουν ευθύνη για τη μοίρα τους. Αν μαύρισαν τα κόμματα εξουσίας και ψήφισαν π.χ. αριστερά, μπράβο τους. Υπάρχει ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχετε όλοι άδικο, η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα να ζει κανείς, αν βέβαια εργάζεται στο δημόσιο (ή εταιρία ή οργανισμό του δημοσίου).

    Σε ποιά άλλη χώρα θα πληρώνεσαι χωρίς να κάνεις τίποτα, θα έχεις απόλυτη ασφάλεια εργασίας, δυνατότητα για δεύτερη και τρίτη δουλειά, επιδόματα, καμία αξιολόγηση, κανένα πάνω από το κεφάλι σου, κανένα αγχος. Και όλα αυτά αν είσαι τίμιος, αλλιώς πολλά περισσότερα!

    Εγώ αυτό προτείνω για τα δικά μου παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΤΕΛΜΑ, ΒΟΥΡΚΟΣ, ΣΚΑΤΑ,

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΕΝΑ ...ΑΥΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.

    Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΤΩΜΑ, ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΟΝΟ ΠΩΛΗΤΕΣ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΡΑΦΑΔΕΣ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ,

    ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΓΑΝΤΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ-ΔΙΑΝΟΙΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ!

    Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟ, ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΤΩΜΑΪΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφίσες κολλήσανε;
    Φέϊγ βολάν μοιράσανε;
    Πλαστικά σημαιάκια κουνήσανε;
    Σε συγκεντρώσεις φωνάξανε;

    Αν όχι,τότε πως θέλετε να διοριστούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΤΩΜΑ, ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΟΝΟ ΠΩΛΗΤΕΣ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΡΑΦΑΔΕΣ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ,"
    δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο!
    Αλλά όταν λες
    "Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!"
    διαφωνώ!
    Που θα βρει τα χρήματα τα κράτος για να το κάνει αυτό! Αυτή τη στιγμή το κράτος είναι απόλυτα αντιπαραγωγικό! Να μη θυμίσω ότι παίρνει μέρες μια κρατική υπηρεσία να ειδοποιήσει μία άλλη!
    Κανένας διορισμός στο κράτος προτού αυξηθεί η παραγωγικότητά του! Ένα παραγωγικό και σύγχρονο κράτος θα παρασύρει προς τα πάνω και τον ιδιωτικό τομέα. Τι να σου κάνει ο ιδιωτικός τομέας (όχι ότι είναι άγιος, προς θεού!) οταν το ελληνικό κράτος βάζει τόσα γραφειοκρατικά εμπόδια σε οτιδήποτε!
    Μη ξεχνάς ότι και οι κρατικές οικονομίες του ανατολικόυ μπλόκ κατέρρευσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να φύγετε όλοι σας, αλλοδαπά νούμερα.
    Σας έχουμε γραμμένους εσάς, πάντα σας είχαμε γραμμένους.
    Και πολύ καθήσατε, μάλιστα.
    Δρόμο για τη χώρα σας, ή ακριβέστερα για τις χώρες των άλλων που υποδουλώσατε - απέραντες εκτάσεις...

    Ούστ από δω μέσα. Αλλοδαπά τσογλάνια τού κερατά, που κανένας δεν σας προσκάλεσε ποτέ, και βρωμίσατε τη χώρα εισβάλλοντας σε ανύποπτους χρόνους, βρωμύλοι.

    Ραους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eμείς οι νέοι μετανάστες, που φεύγουμε από την Ελλάδα διότι δεν έχουμε μέλλον παρακαλούμε εσας, της γενιάς του Πολυτεχνίου όπως σας είπαν, να κλείσετε την πόρτα όταν φύγει ο τελευταίος. Καταφέρατε μέσα σε 40 χρονια να διαλύσετε ό,τι υπήρχε σε αυτήν την χώρα. Την βρωμίσατε, την τσιμεντώσατε, την κάνατε όσο αναξιοκρατικη γινόταν, κι ακόμη και τα λίγα πολιτισμικα χαρακτηριστικά που με έκαναν υπερήφανο, όπως το φιλότιμο, η αλληλεγγύη, η φιλοξενία, τα σαπίσατε και τα εκμεταλλευτήκατε. Καταστρέψατε ό,τι ομορφο υπήρχε και διατηρήσατε ό,τι κακό και στραβό. Η σκουπιδοχώρα που δημιουργήσατε αξίζει μόνο για κάνα μήνα διακοπές τον χρόνο, κι αυτό μακρυά από τα τουριστικά μέρη.

    Υπάρχει ελπίδα; Ίσως...εάν σηκωθείτε και φύγετε από όλες τις θέσεις εξουσίας και ζητήσετε από τις νεότερες γενεές συγγνώμη. Αλλά είπαμε...το φιλότιμο το εξαφανίσατε....σιγά μην ζητήσετε και συγγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΒΛΕΠΕΙΣ ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ,ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ Η ΦΥΣΗ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΑΠΙΑ ΜΥΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΟΙΟ ΣΑΦΗΣ ,ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ.


    Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ. ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

    ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.

    ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ Η ΦΥΣΗ.

    ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ .

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΑΧΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ,Σ'ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ,ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ.

    ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ "ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ" ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *