GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αποχή και η απόχη…

Από το http://antiparos-blog.blogspot.com . Γιατί τόσο μεγάλη αποχή; Ίσως γιατί τίποτα δεν κάνει ελκυστικό το ψηφίζειν,και κυρίως το εκάστο...

Από το http://antiparos-blog.blogspot.com
.
Γιατί τόσο μεγάλη αποχή; Ίσως γιατί τίποτα δεν κάνει ελκυστικό το ψηφίζειν,και κυρίως το εκάστοτε αποτέλεσμα. Περισσότερο απ’ όλους στους νέους. Ακούγεται υπερβολικό;
Tα εκλογικά αποτελέσματα ανέδειξαν πρώτη δύναμη τους αρνησικάλπους απέχοντες, για οποιονδήποτε λόγο, και μεγάλη απογοήτευση τις επιμέρους λεπτομέρειες της κατάταξης.
Όταν τα δύο πρώτα κόμματα συγκεντρώνουν μόλις το (18,7% + 16,4% =) 35,1% της προτίμησης των 10 εκατομμυρίων ελλήνων πολιτών, τρίτη δύναμη είναι μια παλαιολιθική αξία και τέταρτη οι ελληνικότεροι των ελλήνων, όλο το υπόλοιπο μήνυμα των εκλογών περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Ακόμα και η παταγώδης αποτυχία των δημοσκόπων και των ΤρεμοΠρετεντέρηδων, ακόμη και η κατακρήμνιση του ΣΥΡΙΖΑ (που σχετίζεται άμεσα με τους προαναφερθέντες, πάντως δεν υπέστη μείωση σε σχέση με το 2004) περνάνε σε δεύτερη μοίρα όταν σχεδόν πέντε εκατομ. πολίτες απαξιώνουν συνειδητά το σημαντικότερο πολιτικό τους όπλο, την ψήφο τους. Γιατί βαρέθηκαν να βλέπουν πολιτικούς με μακριά χέρια και απόχες.
Κι αν ακόμα ακούγεται υπερβολικό, στη Σουηδία το κόμμα Pirate Party, που...
πρωτοεμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή στις εθνικές εκλογές της Σουηδίας το 2006, συγκέντρωσε αυτή τη φορά το 7,1% των ψήφων, πρώτευσε στις ηλικίες κάτω των 30, και δικαιωματικά εξέλεξε 2 ευρωβουλευτές. Κομίζοντας μία ζωντανή διαφορετικότητα που επιβραβεύτηκε –τι ειρωνεία!- με το ίδιο ποσοστό που οι έλληνες ψηφοφόροι τίμησαν το ψηφοδέλτιο του καθαρόαιμου ΛΑΟΣ, ανακηρύσσοντας σε θέση ευρωβουλευτή τον λαλίστατο αντιφλώρο καταδρομέα Αθανάσιο Πλεύρη.
Όσο για τη μανταλενική, μετα-μανταλενική και μετα-μεταμανταλενική γενιά:τιμή στον έναν που ψήφισε Ένωση Κεντρώων, στον άλλον έναν που συμμετείχε στην πλάκα ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή , στους 8 πλακατζήδες που επέλεξαν το Δημοσθένη Βεργή και βέβαια στους 11 Έλληνες Κυνηγούς που έκαναν προς στιγμή τα αγριοκούνελα να ουρλιάξουν από φόβο…

6 σχόλια

  1. Τα πραγματα ειναι απλα…

    Η ΣΥΡΙΖΑ
    Ειχε πει κατι καλαντα τα Χριστουγεννα οταν οι εγκαθετοι της κανανε απελπισμενα γιουρουσια να καψουν το Χριστουγεννιατικο δενδρο των Αθηναιων… ΤΩΡΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ‘ΔΩΡΑΚΙ’ ΤΟΥΣ..... ΜΕ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΔΙΑΣΜΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΦΕΛΛΩΝ δεν γινεται πολιτικη… ΕΚΗΔΕΥΘΗ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΕ ΟΛΑΣ ΤΑΣ ‘ΤΙΜΑΣ’ ..

    ΝΔ
    Το αγλαισμα της ηλιθιοτητος , αυτοι που δεν ξερουν ουτε αν ερχονται ουτε αν πανε… η μπουνταλοσυνη σε απιστευτα και ανεπαναληπτα υψη… μονο η επιλογη της ΜΑΡΙ(ΟΝ)ΕΤΑΣ εφθανε να καταλαβεις περι τι απιστευτων βλακων προκειται… περισσοτερους ψηφους θα παιρνανε αν βαζανε τον ΚΑΡΑΒΕΛΑ…

    ΠΑΣΟΚ
    Εδω ειναι που χανει κανεις την φωνη του με το μεγθος της βλακειας… να τρεχουν μονοι τους και να βγαινουν δευτεροι, ο Γιωργακης να ρωταει αν ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ειναι ανθρωπος, ο Ππακωνσταντινου να ντουμπλαρει απιστευτα τους καλυτερους ρολους του Νικου Ριζου, επιτελους το κομμα εφτασε στο επιπεδο που του ανηκει…της καμπουρακειου μεγαλης δημοσιογραφικης σχολης.. θα μπορουσε κανεις να κλαψει με τετοια καταντια αλλα η θεα αυτου του αθλιου αμερικανοσοσιαλιστικου και αριστερικολωνακιωτικου θιασου δεν μπορει παρα να σε κανει να δακρυσεις μονο απο γελια. (μην ξεχνατε το τελευταιο συνθημα του...αρχηγου στην στελευταια συγκεντρωσω των ηλιθιων: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ (καλπες για τους υπολοιπους Ελληνες) ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ (Ιουνιου για τους εχοντας ακομη σωας τας φρενας..) !!

    ΚΚΕ
    Το μοναδικο απολιθωμα σε ολη την Ευρωπη (δεν υπαρχει αλλο κομμουνιστικο κομμα πουθενα !) τοσο απεχθες που ακομη και ο χαρος δεν θελει να το παρει , ετσι σερνεται βρυκολακιασμενο ψαχνοντας καποιο χερι να το αποτελειωσει για να συγχωρεθουν τα εγκληματα του… αλλα ο Ελληνικος λαος το εκδικειται.. σταγονα σταγονα θα του βγαλει το αιμα πριν περασει στον αιωνιο σκουπιδοτενεκε της ιστοριας.

    ΟΙΚωΛΟΓΟΙ
    Λαθραια και με δολο κατορθωσαν σαν κατσαριδα κατω απο την πορτα να τρυπωσουν στην ευρωβουλη, ευτυχως που οπου και να πανε η φυση τους (κατσαριδας) ειναι να συνατησουν τον πατο καποιου παπουτσιου που θα τους πατησει και θα τους τελειωσει..

    ΛΑΟΣ
    Ξεκινησε σαν ενα συνηθισμενο αποτυχημενο πειραμα, μα ο Θεος εκεινη την ωρα ειχε ιδιαιτερα κεφια και επενεβη με τον τροπο που μονο Εκεινος ξερει… ετσι εκ του μηδενος εγινε σπιθα.. μετα φλογιτσα.. μετα φωτια και τωρα φουντωνει σε πυρινη θυελλα… ΑΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ και τα ΣΤΕΛΕΧΗ του διαχειριστουν με την πρεπουσα σοβαροτητα το απιστευτο 7,2 που πηραν (αναμεσα σε εκλογικους καταποντισμους και κομματος παραλιας (47%) ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΟΗΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ και πολλοι ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ απο την Ελλαδα θα μεινουν καγκελο ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.. δυο-τρεις κινησεις χρειαζονται και τα σωβρακα των πολιτικαντηδων θα βρεθουν στα χερια του Καρατζαφερη…

    ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ? σιγουρα θα εχουμε μια ενδιαφερουσα χρονια μπροστα μας..

    ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΜΕΙΟ ΠΑΣΟΚ ΧΑΦΙΕΔΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ. ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ:
    ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΔ ΑΛΛΑ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΤΩΣΕ.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.
    Ο ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΕΜΑΘΕ ΤΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΑΔΗΘΗΚΑΝ.
    Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.
    Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΨΗΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ(ΟΛΟΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ)
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ.
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ.
    Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ.
    ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ,ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ,ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ,ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΩΣ ΦΑΝΕΤΑΙ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ .


    ΚΡΙΜΑ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προ μηνών, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τα τεράστια -και όπως αποδείχτηκε πλασματικά- ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ήταν καλεσμένοι σε μια...


    εκπομπή ο Παπαδημούλης και ο Γεωργιάδης. Πάνω στην συζήτηση λέει ο Γεωργιάδης ότι η δυσαρέσκεια του κόσμου για τον δικομματισμό φαίνεται στις δημοσκοπήσεις όπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ είναι αποδυναμωμένοι, ενώ τα μικρότερα κόμματα ανεβαίνουν (εννοώντας ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ). Αμέσως απαντάει ο Παπαδημούλης «αυτό μου θυμίζει ένα ανέκδοτο που έλεγαν στην κομμουνιστική Αλβανία, ότι αυτοί (Αλβανία) μαζί με την Κίνα έχουν ένα δισεκατομμύριο πληθυσμό» και γελάσε ειρωνικά.

    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - Άκουσες τα νέα φουκαριάρα μητέρα ;
    Δύσκολα την έχουμε με αυτό το 36%.

    - 'Ακουσες τα νέα σοσιαληστή πατέρα ;
    Όλη η Ευρώπη ψήφισε Κεντροδεξιά,
    πλην Ελλάδας..
    Οποία ευρωπαική βαρβαρότητα....

    ο 60άρης υιός σας, που τον φωνάζεται και Γεωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση