GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δημοσκοπική εξέγερση των Ελλήνων...

Γράφει ο Στέλιος Φούντας μέλος των Οικολόγων Πράσινων . Κάποτε ένας ανατολίτης παραμυθάς υπό την απειλή αποκεφαλισμού του από το χαλίφη διηγ...

Γράφει ο Στέλιος Φούντας
μέλος των Οικολόγων Πράσινων
.
Κάποτε ένας ανατολίτης παραμυθάς υπό την απειλή αποκεφαλισμού του από το χαλίφη διηγήθηκε το ατέλειωτο(!) παραμύθι…
«…σε μια πολιτεία έπεσε κάποτε ένα σύννεφο με ακρίδες οι οποίες λιμασμένες όπως ήταν έψαχναν για τροφή, όμως τα σπαρτά είχαν θεριστεί και η σοδειά είχε αποθηκευτεί σε μια αποθήκη. Δυο –τρεις μέρες γυρόφερναν βουίζοντας γύρω από την αποθήκη ώσπου τελικά μια απ’ τις ακρίδες ανακάλυψε μια τρύπα στη στέγη. Ίσα-ίσα που χωρούσε ,μπήκε μέσα ,πήρε ένα σπυρί σιτάρι κι έφυγε, έπειτα μπήκε μια άλλη πήρε ένα σπυρί κι έφυγε ,μετά μπήκε η επόμενη πήρε ένα σπυρί κι έφυγε ,μπήκε κι άλλη πήρε ένα σπυρί κι έφυγε…..κ.ο.κ»
Περνούσαν οι ώρες ,οι νύχτες, οι εβδομάδες, οι μήνες, τα χρόνια και οι ακρίδες μπαινόβγαιναν, το παραμύθι συνεχιζόταν, ώσπου κάποια μέρα ο Χαλίφης γεμάτος ανία μα και οργή ούρλιαξε : «Σταμάτα, δε θα σε αποκεφαλίσω , αλλά φύγε μακριά να μη σε ξαναδώ!!»
Αν στη θέση του Χαλίφη βάλουμε (όχι ένα άλλο Χαλίφη), αλλά τους Έλληνες πολίτες και στη θέση του παραμυθά το Ελληνικό Πολιτικό σύστημα ,νιώθουμε να βρισκόμαστε αυτές τις μέρες στο τέλος του παραμυθιού.
«Σταματήστε ..φύγετε μακριά !! Το παραμύθι σας είναι ανιαρό!!»,φωνάζουν οι Έλληνες πολίτες.
Από τη Μεταπολίτευση και μετά ,τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια μας παρηγορούσε (παραμυθία=παρηγοριά) το παραμύθι σας , υποσχόμενο κάθε βράδυ ένα καλύτερο πρωινό ξύπνημα.
Αυτό το καλύτερο πρωινό ξύπνημα δεν το είδαμε ποτέ, αυτή η καινούρια μέρα ξημέρωνε μόνο για...
τους φίλους του παραμυθά όχι για όλους μας. Παγιδευτήκαμε στην αδημονία του επόμενου βραδινού, προσμέναμε τη συνέχεια της αφήγησης, φρούδες ελπίδες αφού το παραμύθι συνέχιζε μονότονα : «..μπήκε μια ακρίδα πήρε ένα σπυρί κι έφυγε, ύστερα μπήκε μια άλλη πήρε ένα σπυρί κι έφυγε….».
Η παραμονή του παραμυθά στο παλάτι κόστιζε, ο Χαλίφης είχε δώσει εντολή (λαϊκή?) να νη στερηθεί τίποτα..
Να τρώει, να πίνει ώστε να έχει έμπνευση στη συνέχεια του παραμυθιού του. Μάλιστα τον είχε απαλλάξει από κάθε άλλο καθήκον και ευθύνη με το νόμο « περί ευθύνης παραμυθάδων»
Τριάντα πέντε χρόνια μιλάει το πολιτικό σύστημα για Ευρωπαϊκό κράτος ,για αξιοκρατία, για ποιότητα ζωής, για διαφάνεια, για σεβασμό του πολίτη, προστασία του περιβάλλοντος κι ο Χαλίφης γλαρώνει κι αποκοιμιέται..
Ξυπνάμε το πρωί και βλέπουμε τη χώρα μας κατεστραμμένη περιβαλλοντικά , πνιγμένη στα σκάνδαλα, βλέπουμε το δημόσιο τομέα και τη δημόσια περιουσία λάφυρο στα χέρια των κομματαρχών .
Μας αρμέγει η παραπαιδεία ,μας λοιδορεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας , μας ευτελίζουν οικογενειακά τα Μ.Μ.Ε, μας σκοτώνουν οι Εθνικές οδοί, μας κλέβουν στα super market οι κερδοσκόποι.
Ξυπνάμε το πρωί και βλέπουμε να πλουτίζουν παράνομα οι ολίγοι , οι ημέτεροι, τα GOLDEN BOYS και να «βιάζονται» από το τραπεζικό σύστημα οι πολλοί , οι άνθρωποι της εργασίας , οι οικογενειάρχες.
Ξυπνάμε το πρωί και βλέπουμε τα παιδιά μας στην ουρά έξω από τα πολιτικά γραφεία , βλέπουμε την έσχατη ταπείνωση στο αγωνιώδες νεανικό βλέμμα.
Το παραμύθι συνεχίζεται:
«….και μπήκε μια ακρίδα πήρε ένα σπυρί, αφού έφυγε αυτή μπήκε η επόμενη πήρε ένα σπυρί κι έφυγε….»
Ο παραμυθάς εγκαταστάθηκε στο παλάτι , έκανε το μηχανισμό του , μοίραζε δώρα ώστε όλοι οι αυλικοί να λένε ότι αυτός είναι η καλύτερη παρηγοριά(παραμυθία)για το Χαλίφη..
Η φριχτή επανάληψη εξόργισε τον Έλληνα πολίτη ,το παραμύθι του πολιτικού συστήματος δεν αρέσει πλέον σε κανένα. Η αίσθηση της κοροϊδίας είναι γενική, η δυσαρέσκεια και η οργή το ίδιο. Μόνο κάτι ανίδεοι βολεμένοι κρώζουν ότι είμαστε πολύ καλά σε σχέση με τα χρόνια της Κατοχής ή της Δικτατορίας.
Οι νέοι με τα δικά τους χαρακτηριστικά «ούρλιαξαν» το Δεκέμβρη του 2008 με αφορμή τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, δεν τους άκουσε κανείς!!
Απλά τους υποσχέθηκαν γρήγορο internet και διεύρυνση του STAGE ..(λάφυρο των κυβερνητικών βουλευτών).
Μια νέα (δημοσκοπική) εξέγερση των ενηλίκων αυτή τη φορά φαίνεται με αφορμή τα γκάλοπ για τις Ευρωεκλογές της 7 του ΙΟΎΝΗ. Οι Έλληνες πολίτες όχι μόνο αηδιασμένοι από τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος , αλλά και κουρασμένοι από την ανιαρή και εν πολλοίς ξεπερασμένη πολιτική ατζέντα των κοινοβουλευτικών κομμάτων προττάσουν πλέον ένα πολυκομματικό σύστημα στηρίζοντας προς το παρόν δημοσκοπικά ένα νέο ως προς τα πολιτικά προτάγματα σχηματισμό,τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.
Ο παραμυθάς νιώθει σιγά – σιγά το οργισμένο βλέμμα του Χαλίφη, κλέβει στοιχεία από παραμύθια ώστε να ανανεώσει την αφήγησή του, μιλάει αλλοπρόσαλλα, αμήχανα , όχι μόνο επιθετικά, κινδυνολογεί.
Η πολιτική περνάει σε άλλη εποχή ,άλλες ανάγκες , άλλα αιτήματα, άλλες λύσεις. Οι πολίτες θέλουν καθαρά χέρια , αλλά και καθαρό αέρα , τροφή , ενέργεια. Θέλουν έλεγχο της διοίκησης, κοινωνική λογοδοσία , συμμετοχή στις αποφάσεις. Η κλιματική αλλαγή , η αειφορία ,η βιωσιμότητα είναι λέξεις όλο και πιο συχνά χρησιμοποιούμενες στις πολιτικές συζητήσεις, ένας εμπλουτισμός με λέξεις, έννοιες και πολιτικά προτάγματα πέρα από την κυριαρχία του διπόλου Αριστερά-Δεξιά. Πρόγευση μιας πολιτικής απελευθέρωσης, αναγκαίας για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χώρου.

23 σχόλια

  1. ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ;

    ΤΟ 95% ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ.
    Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1912 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ. ΦΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕ Η ΕΦΟΡΙΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.


    ΕΒΑΛΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΣΟΥ ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ''ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ'' ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΗ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ. ΘΑ ΣΕ ΓΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ ΑΕΡΟΚΛΑΝΙΑ ΤΩΝ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΩΝ . Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΟΡΓΑΝΟ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΠΩΣ ΓΚΡΙΝ ΠΡΙΤΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟ-ΑΛΟΓΟΠΡΙΤΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΟΠΡΙΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτάσεις για τη δύσκολη ΑΠΟΨΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΑΛΤΕ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
    ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ....
    ΤΑ @@@ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. Υπερχρέωση της χώρας, διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114% (το 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ )

    2. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους βαρόνους των κατεστημένων συμφερόντων(έξι οικογένειες)

    3. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

    4. Έγκλημα χρηματιστηρίου: άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη.

    5. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

    6. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας και δημιουργία νεόπτωχης τάξης.

    7. Οι ολέθριοι χειρισμοί της «νύχτας των Ιμίων» έστω συγχωρoύνται με το αιτιολογικό του μη-πολέμου, η συμφωνία όμως της Μαδρίτης που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί και αποδεικνύει την ανικανότητα Σημίτη και προέδρου Γιώργου.

    8. η σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της Κύπρου από ελληνικής πλευράς ενώ δεν έγινε το ίδιο από τουρκικής πλευράς. Προσπαθούσαμε επί μήνες να τους κρύψουμε σε κάποιο νησί.

    9. Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Έλληνες ποιές ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.

    10. Συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής(βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη βαλκανική γειτονιά μας με απρόβλεπτες συνέπειες για χώρες στα σύνορά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11. Εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις € από Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες ήταν τα λαμόγια-μεσάζοντες, οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.

    12. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 τέτοιοι λογαριασμοί από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν πάνω από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του Πασόκ).

    13. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.

    14. Το τεράστιο φαγοπότι με τα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους νταβατζήδες τους, δηλαδή τους χρηματοδότες τους.

    15. Στα δημόσια έργα κατασκεύαζαν δρόμους καρμανιόλες αλλά φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων ‘πράσινων κατασκευαστών’ , κυρίως του Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει υπερεργολαβία.

    16. Εθνικό Κτηματολόγιο : φαγώθηκαν αμέτρητα δις από το Λαλιώτη και πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου.

    17. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.

    18. εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

    19. Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000.

    20. Προδοσία και παράδοση του αρχηγού των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους διώκτες του Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 21. Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις διαφθοράς-διαπλοκής παρά του ότι προκαλούσε συνήθως ‘όποιον έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη’.

    22. Υπόθεση Στέγκου: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.

    23. Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;

    24. Και εφημεριδα στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες συγγενών ιδιοκτητων.

    25. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγελίζονταν πάντα αναδιανομές πλούτου, δικαιότερα συστήματα φορολόγησης και φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.

    26. Αγροτικό Ζήτημα : τις δύο τελευταίες δεκαετίες δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ γιατί τα πολλά χρήματα απορροφούνταν από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, απορροφούνταν από απατεώνες, πάντως όλοι, παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ’ άπειρον ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται(χωματερές) ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις €. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 27. Προμήθειες στα νοσοκομεία : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% - 1500%.

    28. Ανεργία : το 1981 υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού όρου. Μετά το 81 άρχισε να αυξάνεται ενώ το 1998 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό όρο, το 1999 έφτασε το 12% και το 2004 το 12,3%.

    29. Ολυμπιακή αεροπορία : τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002. Το 2009 επιτελους οι έλληνες γιορτασαν την απελευθέρωση.

    30. ΑΣΕΠ : κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες ‘αποκαταστατικές’ διατάξεις του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκ. ‘πράσινα’ παιδιά….. Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους. Πολύ σωστά επισημαίνει ο Δ. Ρίζος : «πώς συμβαίνει η ΝΔ να διορίζει γαλάζια παιδιά στο δημόσιο και αυτά να τρέχουν να ψηφίζουν πασόκ, αφού όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο ελέγχονται από το πασόκ».

    31. Το φιάσκο της οδούς Νιόβη στις 23/9/1998 : με την καταδίωξη του επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε αρχηγό της ΕΛ.ΛΑΣ τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος. Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

    32. Υπόθεση Πάσσαρης : δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια απόδρασής του από το νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί. Πρέπει να αναφέρουμε και τη μετέπειτα πλήρη αδυναμία σύλληψής του. Γιατί ο αστυνομικός να ριψοκινδυνεύσει τη ζωή του όταν είναι διορισμένος πρασινικαρτούχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Τρεμόπουλος -
    «Μακεδονικό Αναγνωστικό»"


    Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου «Μακεδονικό Αναγνωστικό». Θεσσαλονίκη 13/11/2006.
    http://www.youtube.com/watch?v=4XOXiGQC3mE ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΨΗΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 33. Διαφθορά : το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7% - 10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια ‘κέρδισε’ η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικής) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στο Σημίτη και στο Χρυσοχοΐδη και όχι σε υπουργούς του.

    34. Ναυάγιο ‘Σαμίνα’ και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία Σφηνιά. Ο Σημίτης ήταν αυτός που ενίσχυσε και υποστήριξε την Minoan Lines ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία.

    35. Για τέσσερα κακουργήματα άσκηθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

    36. Ληστρικό πασοκικό σκάνδαλο 1 δις € στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του πασόκ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

    37. Το 2001 το πασόκ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ’ αυτό “παίχτηκαν” 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.

    38. Η λεηλασία των ταμείων από το Πασόκ. Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται… Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της “Ακρόπολις” χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. €. Συνολικά χάθηκαν από τα σαϊνια του πασόκ πάνω από 3,5 δις € (1,3 τρις δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείματά τους.

    39. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €. Το Πασόκ υποχρεούται να απαντήσει : …το πασόκ σφυρίζει ΚΛΕΦΤΙΚΑ!

    [Είναι και πάρα πολλά άλλα, αλλά δεν θέλω να το σαρανταρίσω. Μου κάθεται καλύτερα το 30+9.]
    «Το πασόκ είναι εδώ»….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου «Μακεδονικό Αναγνωστικό». Θεσσαλονίκη 13/11/2006.
    http://www.youtube.com/watch?v=4XOXiGQC3mE ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΨΗΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ τον αλλοδαπό τουρίστα γυιό του ιδρυτή με τις ρήσεις του για την καλλιέργεια φούντας και χασίς στις γλάστρες του σπιτιού
    ΞΕΧΝΑΤΕ τον αλλοδαπό τουρίστα γιό του ιδρυτή που είπε ότι αγαπάει την Ελλάδα «σαν Έλληνας»
    ΞΕΧΝΑΤΕ τη συμφωνία του αλλοδαπού τουρίστα στο σχέδιο Ανάν που νομιμοποιούσε τη μισή Κύπρο στην Τουρκία.
    ΞΕΧΝΑΤΕ την αλλαγή του εκλογικού νόμου κάθε φορά που φαινόταν ότι θα χάσουν οι πρασινοφασιστες τις εκλογές, «δημοκράτες» και έντιμοι, όπως πάντα. Έτσι η ΝΔ να κυβερνά με έλαχιστους βουλευτές παρά το μεγαλύτερο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πατριώτες Ξεσκίστε τους πράσινους γιατί νομίζουν ότι το καθεστώς ΠΑΣΟΚ το ξεχάσαμε.
    Θυμήστε τους αυτά που νομίζουν τα κολοκάναλά τους ότι θα ξεχάσουμε με τα παπαγαλάκια τους.

    ΟΧΙ ΠΑΣΟΚΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΗΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ,ΦΟΥΝΤΑ , ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ,ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ .

    Ο ΣΩΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΡΘΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ κλπ, ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ .


    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΕΦΑ:

    Από κεκτημένη ταχύτητα απεκάλεσα το ΣΗΜΙΤΗ Αρχιερέα της διαπλοκής.


    ΑΡΑ: ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ Parts των ῾ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ῾ που αναρτά αυτός ο ανεγκέφαλος ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. PART1
    PART2
    PART3

    .......
    .......

    PART 10.

    ΜΑΛΑΚΑ ΑΝΤΩΝΑΡΟΠΟΥΛΟ

    ΤΩΡΑ PARTην.

    "ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ"

    έφα ο καταλληλότερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΣΕ ΡΕ ΠΑΣΟΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ. ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΨΕΣ. ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έβαλε γιουσουφάκι του και έκανε ερώτηση στον Παπανδρέου για να τον θυμηθεί ο πρόεδρος!
    Πόσο ξεφτίλα μπορεί να είναι ο πολιτικός που τον έχει φτύσει η κοινωνία και δεν τον βγάζει πλέον βουλευτή αλλά και ο αρχηγός του κόμματός του!
    Το είδαμε χθες στην διακαναλική του Παπανδρέου… Ο δημοσιογράφος είναι γνωστό γιουσουφάκι του…Αυτός τραπεζοϋπάλληλος πρώην βουλευτής και υπουργός του Σημίτη που τον προώθησε η αυλή του Τσουκάτου και της Πόπης Αλαζόνας , εκδικητικός, όπως άλλωστε όλοι οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ με μικρές εξαιρέσεις …στις εκλογές του 2007 έφαγε φούμο ,που στο τσακ είχε γλυτώσει το 2004, λόγω υπερβολικής προβολής από τα ΜΜΕ
    Τώρα ακροβατεί …και ψάχνει βρει κάπου να χωθεί στο ΠΑΣΟΚ αφού το σύστημα Γιώργου τον έχει απορρίψει … Μάλιστα όταν έχασε και το βουλευτικλίκι μπροστά στο κίνδυνο να βρεθεί σε κανένα γκισέ τράπεζας έγλυψε τον Αράπογλου και τον Αλογοσκούφη και τον έβαλαν σε θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας να κάνει τον διευθύνων σύμβουλο για να έχει ελεύθερο χρόνο γιατί θα χτυπούσε κανονική κάρτα στη Τράπεζα!
    Και πάμε στο χθες …Από την εποχή που είχε τα μιντια του Σημίτη εξέθρεψε και μερικά γιουσουφάκια δημοσιογραφάκια. Ένα από αυτά έκανε ερώτηση χθες τον Γιώργο...ως εξής:
    «Μιλώντας με ένα πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ μου είπε ότι προσπαθεί να πείσει την γυναίκα του που είναι τραπεζοϋπάλληλος να μην πάρει πρόωρη σύνταξη, είναι γύρω στα 46 χρόνια…» Τι ήθελε να πει ο ποιητής… Ο νοών…
    Αλλά ρε παιδί μου και αυτή θέλει να πάρει σύνταξη αφού δεν έχει δουλέψει ποτέ και την είδαμε πριν κανένα χρόνο στην ΟΤΟΕ την έχουν αποσπασμένη εκεί …θα κάνει την συνδικαλίστρια πάλι Και για την γραμματέα του μάθετε περισσότερα στο blog του απολυμένου της ΓΣΕΕ
    Γιώργο πάρε το φραγγέλιο γιατί αυτοί οι τύποι δεν θα σε αφήσουν να γευτείς την πρωθυπουργία ή θα σε ρίξουν πριν το συνειδητοποιήσεις ότι έχεις γίνει πρωθυπουργός!
    ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ (bollywood)
    Αναρτήθηκε από σίβυλλα στις Πέμπτη, Μάϊος 28, 2009 0 σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προκλητικός ο Μ.Τρεμόπουλος, μας έστειλε ...αδιάβαστους

    Τι είπε πάλι ο οικολόγος-πράσινος Μιχάλης Τρεμοπουλος και μας εκνευρίζει όλους μαζί; Εδώ τον κατηγορούν για φιλοσκοπιανό που σπούδασε στα Σκόπια και έδωσε ...αγώνες για να στείλει την Μακεδονία στην γείτονα χώρα και ξέρετε τι απάντησε σήμερα:

    "Καλύτερα να μάθουν ιστορία"

    Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Δεν είπε ότι τα αρνούμαι(πως να το κάνει;)αλλά μας έστειλε όλους αδιάβαστους. Άρα εμμένει σε όσα λέει και...

    προκαλεί όλους όσους τον κράζουν να μάθουν την ιστορία μας. Ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική και δεν έχει έθνη. Αυτό πρεσβεύει ο Οικολόγος-πράσινος.
    Μάλιστα είπε και στον Χατζηνικολάου ότι δεν θα ακολουθεί την πολιτική του ΥΠ.ΕΞ. σε εθνικά θέματα αλλά την δική του. Ε, τότε τι να κάνει στην ευρωβουλή; Τουλάχιστον επίσημα κανένα ΥΠ.ΕΞ δεν θα έλεγε κάτι για την Μακεδονία μας.

    troktiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε Μπούλη, Ρε Παιδοβούβαλο, ποιος σου είπε ότι επειδή είπες ότι αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη για όσα έκαναν οι υπουργοί και υφυπουργοί σου τελείωσε το πράγμα;
    Ρε Μπούλη και μόνο που λες ότι αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη για πράξεις τους, προφανώς σημαίνει ότι διέπραξαν αδικήματα για τα οποία εσύ ο προϊστάμενος πρωθυπουργός με αυτήν σου την δήλωση τα καλύπτεις, και τους καλύπτεις!
    Γιατί ποιος θα σε πιάσει εσένα από το αυτί να σε σύρει στο δικαστήριο; Κανείς! Μια πολιτική ευθύνη ανέλαβες, δηλαδή εδώ που τα λέμε αέρα κοπανιστό και τίποτα άλλο….
    Ρε νεοδημοκράτες αυτός ο Μπούλης σας εκφράζει; Έχετε τρελαθεί τελείως για τελείως;
    Όπως τον έβλεπα στην τηλεμονομαχία ήταν έτοιμος να παραγγείλει δέκα μερίδες γύρο και αν τον φτάνανε, είδατε στο πρόσωπο του να δείχνει να τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο;
    Φανταστείτε, υπόθεση κάνω, αν προσφέρανε εκείνη την ώρα σε όλους τους αρχηγούς από μια μερίδα γύρο το πρόσωπο του κάθε ενός από αυτούς αλλά ιδιαίτερα του Μπούλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ AYTO ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ;

    Που το πάτε το παιδί ρε καναλάρχες;

    Δεν βλέπετε ότι είναι ανισόρροπο;

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΛΑΜΠΑΚΟΥΤΣΑΒΛΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΗ ΜΟΥ.

    Προσωπικά νομίζω ότι ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΘΟΛΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΙΧΛΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.

    ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΛΕΕΙ (άκουσον άκουσον) ότι ο Σερραίος δεν είναι αρκετά διεκδικητικός στα εθνικά θέματα, ξεχνώντας τις σφαλιάρες που έριξε στο συμπατριώτη του Γιωργάκη Τζώρτζ Μπούς στο θέμα των Σκοπίων στο Βουκουρέστι αλλά και στο Κυπριακό για το προδοτικό σχέδιο Ανάν (που βέβαια προωθούσε πάλι ο Γιωργάκης). ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΕΕΙ ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν το δικαίωμα να αυτο-ονομάζονται Τούρκοι (προφανώς θέλει να τσιμπάει τις ψήφους τους μουσουλμάνων), δίνοντας έτσι λαβή στην Τουρκία να ισχυρίζεται ότι υπάρχει Τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα.

    Πως μπορεί μετά ο Γιωργάκης να κατηγορεί για μειοδοσία και υποχωρητισμό τον Καραμανλή είναι κάτι που μόνο ο δικός του γογαντοτεράστιος εγκέφαλος μπορεί να συλλάβει.

    Τόν ρωτάνε μετά γιατί ευαγγελίζεται τη δωρεάν δημόσια παιδεία αλλά ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και τώρα ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

    Η απάντησή του πάλι άλλα αντ' άλλων. Ευαγγελίζεται (λέει) την δωρεάν δημόσια παιδεία διότι έχει πάει σε πολλά διαφορετικά σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άρα έχει εμπειρία!.

    Απίθανο επιχείρημα, ανατρίχιασα. Για το δικό του παιδί όμως, πάλι δεν απάντησε.

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΡΕΙΣ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

    Πρώτο, πόσο είναι το IQ αυτού του ανθρώπου;

    Δεύτερο, πόσο είναι το IQ όσων εμπνέονται από αυτό τον άνθρωπο;

    Τρίτο, πόσο καιρό ακόμη, κύριοι Μπόμπολα, Κυριακού, Αλαφούζο και Λαμπράκη θα κρατήσει αυτό το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ που λέγεται Γιωργάκης Παπαντρέου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε φάνη πασόκ.

    Θυμήθηκα σήμερα που μας έλεγες ότι φοβάται ο Καραμανλής να κάνει debate με το Γωγάκη.

    Κάνε μου τη χάρη και ξαναπές το πάλι φίλε μου, θέλω να το ακούω.

    Έλα αγόρι μου, μην ντρέπεσαι, μεγάλα παιδιά είμαστε.

    ΦΟΒΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ ΓΩΓΑΚΗ;

    Να σου πώ κάτι;

    Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην στενοχωριέσαι.

    ΟΥΤΕ Ο ΚΑΤΜΑΝ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΓΩΓΑΚΗ.

    Φίλε φάνη πασόκ, γράψε ότι μαλακία θέλεις, γράψε ότι γουστάρεις, βρίσε όσο θέλεις, συκοφάντησε τον Καραμανλή, λοιδώρησε την ΝΔ, στη δημοκρατία μας ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του.

    Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου και το σέβομαι, σε κάθε περίπτωση.

    ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΔΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΩΓΑΚΗ, ΦΕΡΝΕΙ ΓΕΛΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΜΙΑ.

    Περιττό να σου πώ βέβαια ότι λέγοντας τέτοια κουλά κάνεις τεράστιο κακό στο κόμμα σου διότι δείχνεις ότι έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

    Πάρτο σαν απλή συμβουλή, τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *