Αντιδράσεις για τα καρτοκινητά... Aντιδράσεις προκαλεί το μέτρο της κατάργησης της ανωνυμίας για όλους τους κατόχους καρτοκινητών τηλεφώνων ...
Aντιδράσεις προκαλεί το μέτρο της κατάργησης της ανωνυμίας για όλους τους κατόχους καρτοκινητών τηλεφώνων που ανακοίνωσε χθες μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας.
«Για μέτρο ανέφικτο και χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα» κάνουν λόγο εκπρόσωποι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ενώ υπογραμμίζεται ότι απαιτείται...
αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας. Όπως αναφέρεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 5 του νόμου 3471/2006, «ο φορέας παροχής διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών οφείλει, στον βαθμό που αυτό είναι τεχνικώς εφικτό, να καθιστά δυνατή τη χρήση και πληρωμή των υπηρεσιών αυτών ανωνύμως ή με ψευδώνυμο. Σε περίπτωση αμφισβήτησης της τεχνικής δυνατότητας της ανώνυμης και ψευδώνυμης χρήσης και πληρωμής των υπηρεσιών αυτών, γνωμοδοτεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των χθεσινών του ανακοινώσεων προανήγγειλε ειδική νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση ανωνυμίας του κατόχου καρτοκινητών τηλεφώνων.
Την απόφαση αυτή κατήγγειλε το ΚΚΕ επισημαίνοντας πως «αυτή η ρύθμιση δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση στις φυλακές, καθώς στους κρατούμενους δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων, (αλλά) εντάσσεται στην υλοποίηση των κατευθύνσεων - αποφάσεων της ΕΕ σχετικά με την παρακολούθηση και αποθήκευση των τηλεφωνικών συνομιλιών και της επικοινωνίας στο internet».
ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ...ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ BLOG ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιό έξυπνο θα ήταν να βάλουν από ένα παρεμβολέα κινητών σε κάθε φυλακή. Όμως αυτό το μέτρο είναι φτηνό, άμεσο και αποτελεσματικό όποτε δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην σημερινή Ελλάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε σεις ΓΙΑΤΙ δεν οργανώνεται κάποια κίνηση, πορεία έστω για να πέσει η κυβέρνηση? Χωρίς βια, με μοναδικό αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές την επόμενη μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή τι άλλο περιμένει του Έλληνα ο τράχηλος που όλα τα υπομένει? Να δούνε και πόση την έχουμε? Να φιλοξενούμε τους κρατούμενους σπίτια μας? Ή να κλέψουν και τον... γείτονα?
Πουθενά στον δυτικό κόσμο δεν υπάρχει ανωνυμία στα καρτοκινητά. Το φαινόμενο "αγοράζω κάρτα από το περίπτερο, την βάζω στο κινητό και αμέσως μιλάω" είναι ελληνική πατέντα. Σε οποιαδήποτε αλλη χώρα απαιτείται κάποιου είδους ενεργοποίηση, οπου ο κάτοχος δίνει τα στοιχεία του και γίνεται επιβεβαίωση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Η Ν.Δ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ. Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Η ΧΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗΣ, ΕIΝΑΙ Η ΞΥΝΙΣΜΕΝΗ ΦΑΤΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΗΝ ΞΥΝΙΖΕΣΕ... ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. ΡΑΝΤΕΥΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήO ΠΑΛΙΟΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΓΕ!!!
ΚΑΙ Σ' ΑΝΩΤΕΡΑ
ΠΟΥΣΤΗΔΕς ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.capital.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαρυσήμαντο άρθρο του Κ. Σημίτη: Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά την κρίση.
Η κρίση, μερικές σκέψεις για την Ελλάδα
Του Κώστα Σημίτη
Η παγκόσμια οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα με νοοτροπία που υποδηλώνει ότι εμείς οι Έλληνες παρουσιάζουμε ιδιαιτερότητες, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να αποφύγουμε τα προβλήματα αλλά και να βρούμε τις δικές μας λύσεις. Η άποψη αυτή είναι επικίνδυνη γιατί δημιουργεί ψευδαισθήσεις. Θέλω να επισημάνω ορισμένα σημεία αναγκαία για την κατανόηση της κατάστασης.
Υποστηρίζεται η γνώμη ότι ο «τόπος μπορεί να βγει από την κρίση» χάρη σε ειδικές πολιτικές που θα εφαρμόσει η χώρα. Κρίση υπάρχει στην Ελλάδα για δύο διαφορετικούς λόγους: Ο πρώτος είναι οι έντονες και αρνητικές για την ελληνική οικονομία επιδράσεις της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και της υποχώρησης της ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Ευρώπη και σε άλλες χώρες. Ο δεύτερος λόγος αφορά την ίδια την ελληνική οικονομία, την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, το υπερβολικό δημόσιο χρέος, το χαμηλό επίπεδο των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων. Αυτά τα μειονεκτήματά μας επιτείνουν την κρίση και δεν πρόκειται να αρθούν άμεσα. Στους δύο αυτούς λόγους προστίθεται και η κοινωνική αναταραχή και η πολιτική αστάθεια.
Η εξέλιξη στην Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της κρίσης στην Ένωση, από το εάν θα είναι αποτελεσματικά τα ευρωπαϊκά σχέδια διάσωσης των τραπεζών και ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας. Μέχρι στιγμής είναι αβέβαιο το τι θα πετύχουν. Απέτρεψαν μεν τα χειρότερα σε σχέση με τις τράπεζες, όμως σε όλη την Ένωση οι τράπεζες διοχετεύουν μόνο ένα μικρό ποσοστό των χρημάτων που έλαβαν προς τις επιχειρήσεις. Οι δυσκολίες των επιχειρήσεων αυξάνονται έτσι. Αλλά ούτε τα σχέδια ανάκαμψης δεν μπόρεσαν έως τώρα να τις βοηθήσουν. Γι’ αυτό σε πολλές χώρες αποφασίζουν να υπάρξουν επιπρόσθετα σχέδια.
Για να βγει η χώρα από την κρίση, πρέπει επίσης να αλλάξουν τα πράγματα στις ΗΠΑ. Να λειτουργήσει το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα, να αυξηθεί η κατανάλωση, να αρχίσουν να εργάζονται πάλι οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και οι άλλες επιχειρήσεις τους. Η αυξημένη ζήτηση στις ΗΠΑ θα επηρεάσει θετικά την Κίνα και τις ανεπτυγμένες χώρες της Ένωσης. Και η αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης σ’ αυτές τις περιοχές θα βοηθήσει με τη σειρά της τις υπόλοιπες οικονομίες να ανακάμψουν. Η κρίση λοιπόν θα ακολουθήσει κατά την υποχώρησή της τον ίδιο δρόμο που ακολούθησε κατά την έλευσή της. Η Ελλάδα, επομένως, θα βγει από την κρίση μόνο όταν αυτή υποχωρήσει στις κύριες οικονομίες του κόσμου.
Λανθασμένη άποψη αποτελεί η εκτίμηση ότι όταν ξεπεραστεί η κρίση όλα θα επανέλθουν στη χώρα μας στην προηγούμενη κατάσταση.Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η κρίση θα ακολουθήσει μια συνηθισμένη πορεία εκτόνωσης και δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα. Είναι όμως νωρίς να προβλέψουμε κάτι τέτοιο. Οι διεθνείς αναλυτές είναι της γνώμης ότι οι συνέπειες της κρίσης στις βαλκανικές χώρες δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμη σε όλη τους την έκταση. Αν υπάρξουν υποτιμήσεις νομισμάτων και πτωχεύσεις τραπεζών δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να έχουν αντίκτυπο και στη χώρα μας. Άλλωστε και στην Ελλάδα η κρίση θα κορυφωθεί από το φθινόπωρο, όταν θα έχει περάσει η τουριστική περίοδος με αισθητά λιγότερους τουρίστες από τα προηγούμενα χρόνια.
Ο κίνδυνος που διατρέχουμε είναι να μην μπορέσει η Ελλάδα να ωφεληθεί από την ανάκαμψη στη διεθνή οικονομία, γιατί τα προβλήματά της θα την παρεμποδίζουν να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Η έλλειψη τεχνολογικά προηγμένης βιομηχανίας, η αδυναμία να πραγματοποιηθούν επενδύσεις, η μειωμένη ανταγωνιστικότητα αποτελούν εμπόδια για την εκμετάλλευση μιας αυξανόμενης διεθνούς ζήτησης. Γι’ αυτό χρειάζεται τώρα συνεκτική και συνθετική αντίληψη για να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα τόσο την κρίση όσο και τη μόνιμη υστέρησή μας. Οφείλουμε να συνδυάσουμε το άμεσο με το μακροπρόθεσμο. Να στηρίξουμε την οικονομία με επενδύσεις και ταυτόχρονα να επιδιώξουμε διαρθρωτικές αλλαγές, ιδίως τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τον εξορθολογισμό της διαχείρισης των δημόσιων πόρων. Η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα τώρα είναι να σχεδιάσει μια παρέμβαση σε όλα τα μέτωπα της κρίσης, ώστε να μπορούμε να συμμετάσχουμε χωρίς καθυστέρηση στην ανάκαμψη, όταν έρθει.
Μια άλλη αυταπάτη που καλλιεργείται από κυβερνητικές δηλώσεις και δημοσιογραφικά ρεπορτάζ είναι ότι η Ελλάδα, αν και έχει υπερβολικό έλλειμμα, δεν διατρέχει τον κίνδυνο αρνητικής μεταχείρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι και πολλές άλλες χώρες έχουν ελλείμματα που υπερβαίνουν το επιτρεπτό όριο. Η Ελλάδα όμως έχει παραβεί το Σύμφωνο Σταθερότητας ήδη από το 2007 προτού εκδηλωθεί η κρίση. Παρουσιάζει επίσης ένα από τα υψηλότερα δημόσια χρέη στην Ένωση, έχει ήδη υποστεί μια διαδικασία επιτήρησης μόλις εδώ και δύο χρόνια και άρα είναι υπότροπη. Η περίπτωσή της δεν είναι όμοια με εκείνες των άλλων χωρών. Θα συναντήσει περισσότερες δυσκολίες στη διευθέτηση με την Ένωση των ζητημάτων που της παρουσιάζονται. Το αποδεικνύουν και οι πρώτες αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας της ελληνικής κυβέρνησης.
Στην Ελλάδα παραγνωρίζουν επίσης ότι οι διεθνείς αγορές κεφαλαίων κρίνουν και αποφασίζουν με βάση τις δικές τους έρευνες και εκτιμήσεις. Είναι λανθασμένη η άποψη ότι το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Ελλάδα από τις διεθνείς τράπεζες θα μειωθεί, αν η ελληνική κυβέρνηση προβάλει αντιρρήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα προτεινόμενα από αυτήν μέτρα ή βεβαιώνει ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Οι αγορές θα αποφανθούν για τους κινδύνους που διατρέχει ο δανεισμός της Ελλάδας και την αποτελεσματικότητα των εγχώριων οικονομικών πολιτικών με βάση τη δική τους πληροφόρηση και τα δικά τους κριτήρια. Η ελληνική κυβέρνηση είναι γι’ αυτό υποχρεωμένη να πείσει τις αγορές, εάν θέλει να πετύχει τη μείωση του επιτοκίου.
Παραπλανητικές είναι και οι διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα ως χώρα της ευρωζώνης, σε περίπτωση που θα Η κρίση λοιπόν θα ακολουθήσει κατά την υποχώρησή της τον ίδιο δρόμο που ακολούθησε κατά την έλευσή της. Η Ελλάδα, επομένως, θα βγει από την κρίση μόνο όταν αυτή υποχωρήσει στις κύριες οικονομίες του κόσμου.δυσκολευτεί να εξεύρει τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την κάλυψη του χρέους της, θα έχει τη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί πράγματι να σχεδιάσει κινήσεις για να διευκολύνει κράτη που έχουν δυσκολίες δανεισμού. Όμως ο «ξενοδόχος» με τον οποίο πρέπει να λογαριάζουμε στην περίπτωση αυτή είναι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης που ομόφωνα πρέπει να στηρίξουν παρόμοια μέτρα.
Χώρες όπως η Γερμανία και Ολλανδία είναι πολύ αμφίβολο εάν θα συμφωνήσουν σε κινήσεις διάσωσης άλλων κρατών, μια που υποστηρίζουν σθεναρά την ανάγκη όλες οι χώρες να συμμορφώνονται με τις επιταγές του Συμφώνου Σταθερότητας. Καθοριστικής σημασίας για τη γερμανική στάση είναι επίσης το γεγονός ότι στη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο εθνικές εκλογές. Τα γερμανικά κόμματα αντιτίθενται σε οποιαδήποτε στήριξη άλλων χωρών που συνεπάγεται την επιβάρυνση του Γερμανού φορολογούμενου. Είναι λοιπόν πιθανό, αντίθετα απ’ ό,τι λέγεται, να αναγκαστούμε να βρούμε μόνοι μας δρόμους χρηματοδότησης.
Ο συζητούμενος κοινός δανεισμός όλων των ευρωπαϊκών κρατών ώστε να εξασφαλίζεται χρηματόδηση με χαμηλό επιτόκιο, αν ποτέ πραγματοποιηθεί, θα συνδέεται με όρους για τις χώρες που θα συμμετέχουν. Οι όροι αυτοί θα θέλουν να προλάβουν τη δυνατότητα ενός κράτους να δανείζεται αλόγιστα και να επιβαρύνει τα άλλα κράτη με την εξόφληση των χρεών του. Είναι αμφίβολο αν η Ελλάδα θα θέλει και αν θα μπορεί να εκπληρώσει τους αυστηρούς αυτούς όρους.
Λανθασμένη άποψη αποτελεί επίσης η εκτίμηση ότι όταν ξεπεραστεί η κρίση όλα θα επανέλθουν στη χώρα μας στην προηγούμενη κατάσταση. Θα έχουμε δηλαδή μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη διεθνή οικονομία και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα. Είναι πολύ αμφίβολο εάν θα εξελιχθούν τα πράγματα κατ’ αυτό τον τρόπο. Η επί δεκαετία και πλέον συνεχής ανάπτυξη στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε χάρη σε ένα εκτεταμένο δανεισμό των καταναλωτών και των επιχειρήσεων. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε στην Ελλάδα. Η έκταση του δανεισμού θα είναι όμως μελλοντικά πολύ πιο περιορισμένη. Όλες οι χώρες, αλλά και οι τράπεζες, θα λειτουργούν με αυστηρότερους κανόνες και το φόβο μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η οικονομική δραστηριότητα ως εκ τούτου δεν θα πάρει τις διαστάσεις που είχε στο παρελθόν.
Ένας επιπρόσθετος λόγος ανησυχίας είναι ότι οι ΗΠΑ που αποτέλεσαν την πηγή της κρίσης εισάγουν πια πάρα πολλά από τα προϊόντα που καταναλώνουν. Δεν τα παράγουν. Αλλά και η Μεγ. Βρετανία τα τελευταία χρόνια στήριξε την ανάπτυξή της κυρίως στις υπηρεσίες και στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Η κρίση όμως για να ξεπεραστεί προϋποθέτει να αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή τόσο στις ΗΠΑ όσο και αλλού. Να δουλέψουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, η αεροναυπηγική βιομηχανία στη Μεγ. Βρετανία και γενικά πολλές παραγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να υποκαταστήσουν τις ανύπαρκτες πια χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες. Να απορροφηθούν έτσι τα εκατομμύρια των ανέργων, να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και να υπάρξουν νέες ευκαιρίες οικονομικής δραστηριότητας. Και εν τέλει, να αποκτήσουν χρήμα οι καταναλωτές.
Αυτό σημαίνει ότι τα σχέδια ανάκαμψης των ανεπτυγμένων χωρών θα πρέπει όχι μόνο να διασώσουν τις τράπεζες, αλλά και να ανασυγκροτήσουν τους βιομηχανικούς και παραγωγικούς φορείς που κατέστρεψαν η κρίση και ο ανταγωνισμός. Η ανάκαμψη είναι ένας στόχος που χρειάζεται χρήμα και χρόνο. Πόσω μάλλον στην Ελλάδα. Οι προβλέψεις ότι σε ένα χρόνο περίπου όλα θα είναι πάλι καλά είναι υπεραισιόδοξες.
Υπό τις νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι δεν θα αγοράζουν στην ίδια έκταση όπως σήμερα προϊόντα της Κίνας και των άλλων υπό ανάπτυξη χωρών.
Οι κινεζικές εξαγωγές, άρα και οι ρυθμοί ανάπτυξης της Κίνας, θα επηρεαστούν ως εκ τούτου αρνητικά. Ο αντίκτυπος της μειωμένης ζήτησης από την Κίνα θα εκδηλωθεί με χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης των ανεπτυγμένων χωρών. Θα υπάρξει επιπρόσθετα ο κίνδυνος οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι πολίτες να αναρωτηθούν γιατί θα πρέπει να καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της ζήτησής τους με προϊόντα τρίτων χωρών και όχι με δικά τους προϊόντα. Ένα κύμα προστατευτισμού και υποτίμησης των νομισμάτων για ανταγωνιστικούς λόγους είναι πιθανό. Θα προκαλέσει νέα παγκόσμια αναταραχή και νέα κύματα εθνικισμού.
Ας μην ξεχνάμε ότι η Κίνα αυτή τη στιγμή αγοράζει τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου και έχει επενδύσει τα τεράστια συναλλαγματικά της πλεονάσματα σε δολάρια. Σε περίπτωση ενός εμπορικού πολέμου, έχει πάντα τη δυνατότητα να πιέσει τις ΗΠΑ επενδύοντας στο ευρώ ή σε άλλα νομίσματα τα αποθέματά της και προκαλώντας την κατάρρευση της αξίας του δολαρίου. Αυτό δεν είναι ένα εξωπραγματικό σενάριο. Ο κ. Ομπάμα ζήτησε από την Κίνα να ανατιμήσει το νόμισμά της ώστε να προστατευθεί η παραγωγή άλλων χωρών από τον κινεζικό ανταγωνισμό. Η Κίνα απάντησε ότι αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να αναθεωρήσει και την πολιτική της στήριξης του δολαρίου.
Ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ευρώπη λοιπόν μπορούν από μόνες τους να σώσουν την παγκόσμια οικονομία. Δεν αποτελούν πια τις μόνες οικονομικές κυρίαρχες δυνάμεις που καθορίζουν κατά την κρίση τους τη λύση των διεθνών οικονομικών προβλημάτων. Ο σεισμός που συγκλόνισε τις παγκόσμιες αγορές επιβάλλει τη συναινετική διαμόρφωση των διεθνών οικονομικών σχέσεων. Η Ελλάδα στην εξέλιξη αυτή είναι υποχρεωμένη να συνταχθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει να έχει τη δύναμη στο πλαίσιο της Ένωσης να υπερασπίσει τα συμφέροντά της. Η σημερινή πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία της εξασφάλισε στο διεθνή τύπο το χαρακτηρισμό του «αδύνατου κρίκου της ευρωζώνης», δείχνει ότι οι δυνατότητες επιρροής της υστερούν και πρέπει να αυξηθούν σημαντικά. Πρέπει να ξαναμπούμε στην πραγματική τροχιά των ευρωπαϊκών εξελίξεων από τις οποίες περιθωριοποιηθήκαμε τα τελευταία χρόνια.
Κώστας Σημίτης
Αγαπητοί μου φίλοι
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημαντικά θέματα της καθημερινότητας από μια κυβέρνηση που καταρρέει..
1. Δεύτερη απόδραση Παλαιοκώστα. Η αλήθεια είναι ότι η δεύτερη απόδραση δεν θα είχε γίνει αν είχαν κάνει τα μισά από όσα είπαν το 2006, μετά την πρώτη απόδραση. Δεν είναι απλά ανίκανοι, είναι επικίνδυνοι για τον τόπο. Άφαντος πάλι ο πρωθυπουργός.
- Οι πολιτικές ευθύνες.
- Οι πολίτες βυθίζονται στην ανασφάλεια (επιδείνωση δεικτών εγκληματικότητας 2004-2009, ανεξέλεγκτοι κουκουλοφόροι, τρομοκρατία).
2. "Συναίνεση ή εκλογές"; Το νέο ψευτοδίλημμα όσων θέλουν να διασώσουν την καταρρέουσα κυβέρνηση Καραμανλή.
- Εμείς όταν ζητάμε εκλογές, το εννοούμε. Το έχει ανάγκη ο τόπος. Ο κ. Καραμανλής όταν ζητάει συναίνεση, υποκρίνεται. Δεν θέλει συναίνεση, συνενόχους θέλει στην αποτυχία της πολιτικής του. Το ψευτοδίλημμα χρησιμοποιείται απλά για να περάσει ως δεδομένο στην κοινή γνώμη ότι ο κ. Καραμανλής θέλει...συναίνεση..
Τελειώνοντας σημειώνω, ότι η παρέα της Δεξιάς που είναι στην εξουσία και καλοπερνά , πανικόβλητοι , μπροστά στην επερχόμενη κατάρρευση των , μαζί με την διαπλοκή που τους στηρίζει , μπροστά στο άμεσο γεγονός αυτό που τους απειλεί , συνεχίζουν αμέριμνοι το καταστροφικό τους έργο, εφαρμόζοντας το λαϊκό ρηθέν «ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ…. μας » . Έτσι δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο.
Ούτε μια μέρα παραπάνω στην εξουσία λοιπόν. Να πάνε από εκεί που ήρθαν .Να φύγουν αμέσως . Ο λαός δεν τους ανέχεται πια. Όσο γρηγορότερο γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο.
Με εκτίμηση
babis
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ , ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΡΑΞΕ…..
3. TO ANAΠTYΞIAKO MAΣ OPAMA: ANAΠTYΞH -AΠAΣXOΛHΣH - KOINΩNIKH ΔIKAIOΣYNH
Tο όραμά μας για την Eλλάδα του 21ου αιώνα συνοψίζεται στο τρίπτυχο: ανάπτυξη - απασχόληση - κοινωνική συνοχή.
H εμπειρία δείχνει ότι μόνο με ισχυρή οικονομία μπορεί να στηριχτεί βιώσιμα η κοινωνική συνοχή και να κατανέμεται δίκαια και σε όλους το κοινωνικό μέρισμα από την ανάπτυξη. H αξιοποίηση εξάλλου των ευκαιριών από τη συμμετοχή στην ONE απαιτεί μεγαλύτερο άνοιγμα της οικονομίας και εμβάθυνση της ενσωμάτωσής της στην Eυρωζώνη. Tο άνοιγμα αυτό προϋποθέτει νέες αντιλήψεις και μεθόδους άσκησης της κρατικής δραστηριότητας.
Για να μπορεί να αξιοποιεί η Eλλάδα τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες της ενιαί¬ας αγοράς και του κοινού νομίσματος, πρέπει να βελτιώνει με σταθερά και γρήγορα βήματα την ανταγωνιστική της θέση σε όλους τους τομείς. Έτσι και μόνο θα επιταχύνει την πραγματική σύγκλιση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
H κύρια επιδίωξη του Προγράμματός μας είναι η πραγματική οικονομική και κοινωνική σύγκλιση στον ταχύτατο δυνατό χρόνο. Πραγματική σύγκλιση σημαίνει σύγκλιση σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. H πραγματική σύγκλιση υπεισέρχεται σε πληθώρα δεικτών, που αθροιστικά απεικονίζουν το βιοτικό επίπεδο, την ποιότητα και τη διατηρησιμότητα της ανάπτυξης, το βαθμό της κοινωνικής συνοχής και προόδου, τη συμμετοχή της χώρας στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι κ.ά.
Eπιδίωξή μας είναι μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη οικονομία, αφού έτσι μόνο ενισχύεται η κοινωνική συνοχή. Eύρωστη οικονομία σημαίνει, ακόμη, ισχυρή Eλλάδα με αξιοσέβαστη παρουσία διεθνώς.
Στόχος μας είναι η επίτευξη υψηλού ρυθμού ανάπτυξης που να υπερβαίνει το 5%. Για να το πετύχουμε, θα στηριχτούμε στη δημιουργικότητα του Έλληνα. Δεν φτάνει όμως να κινητοποιηθεί το εθνικό δυναμικό. Xρειάζεται να προσελκύσουμε, με το κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον και ξένες επενδύσεις. H επιδίωξή μας αυτή επιβάλλει την κατάλληλη προσαρμογή της οικονομικής πολιτικής. Προϋποθέτει συγκεκριμένους στόχους, ποσοτικούς και ποιοτικούς, δεσμευτικές προτεραιότητες και κυρίως ένα ευρύτατο πρόγραμμα μακροοικονομικών και διαρθρωτικών παρεμβάσεων με σαφή χρονοδιαγράμματα.
Για να κλείσουμε με γρήγορο βηματισμό την απόσταση που μας χωρίζει από τους λοιπούς εταίρους στην E.E., πρέπει να αναλάβουμε δράση. Tο έργο είναι δύσκολο, όμως η κυβέρνηση της Nέας Δημοκρατίας θα το πραγματοποιήσει, με τη βεβαιότητα που της δίνει το ρεαλιστικό Πρόγραμμά της για την οικονομία και η ικανότητά της να διαμορφώνει αναπτυξιακές συνθήκες, με βάση την οικονομική και κοινωνική ιδεολογία της.
Ποιες είναι οι κύριες επιδιώξεις μας:
• H ταχύρυθμη ανάπτυξη της οικονομίας με συνθήκες σταθερότητας των τιμών. Aνάπτυξη σημαίνει αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος, βελτίωση της κατανομής του εθνικού εισοδήματος μεταξύ των συντελεστών της παραγωγής, μεταξύ των ατόμων και μεταξύ των περιφερειών της χώρας.
• H αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας με γοργό ρυθμό, ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχει υποχωρήσει κατά 2,5-3 ποσοστιαίες μονάδες δηλ. κάτω του μέσου όρου της E.E. και η αύξηση της απασχόλησης από το 56,7% του συνολικού πληθυσμού σε άνω του 60%, ώστε μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να συμμετάσχει ενεργά στην παραγωγική διαδικασία.
• H αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας θα προέλθουν κυρίως από την ταχεία ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Oι νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στους τομείς της παραγωγής, σε αντίθεση μ’ αυτό που κάνει η σημερινή Kυβέρνηση, δηλαδή να προχωρεί σε πρόσκαιρες ψευτοαπασχολήσεις και ημιαπασχόληση στο δημόσιο, στους O.T.A. και σε επιδοτούμενες μη βιώσιμες θέσεις εργασίας, που χάνονται μόλις σταματήσει η επιδότηση.
• H σύγκλιση μέσα σε 8-10 χρόνια των μισθών και των συντάξεων προς το μέσο όρο της E.E.
Eιδικότερος στόχος είναι:
α) H αύξηση του EKAΣ από 140 ευρώ που είναι σήμερα, σε 230 ευρώ στο τέλος του 2008 και
β) η αύξηση της προνοιακής σύνταξης του αργότη από 200 ευρώ που είναι σήμερα, σε 330 ευρώ στο τέλος του 2008.
• H παροχή σε όλους τους πολίτες κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δημόσιας ωφέλειας υψηλού επιπέδου (υγείας, παιδείας, κοινωνικής μέριμνας και ασφάλισης, δημόσιας ασφάλειας, υποδομής κ.λπ.). Για την επίτευξη του στόχου της σύγκλισης με τις άλλες χώρες της E.E. δεν αρκεί μόνο η αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος στα επίπεδα των άλλων χωρών της E.E. Xρειάζεται να γίνει ένα τεράστιο ποιοτικό και ποσοτικό άλμα σε κρίσιμους τομείς της κοινωνικής ζωής, ιδίως στην παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, για να μπορέσει η χώρα μας να προσεγγίσει τις άλλες χώρες της E.E. και ως προς το επίπεδο ευημερίας.
• H προστασία του περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων και της εθνικής μας κληρονομιάς και η εξασφάλιση αειφόρου ανάπτυξης, προς όφελος και των μελλοντικών γενεών. Mε το εθνικό χωροταξικό σχέδιο που θα εφαρμόσουμε, θα επιτευχθεί η κατανομή στο χώρο των ανθρώπινων και παραγωγικών δραστηριοτήτων κατά τρόπο συμβατό με την προστασία του περιβάλλοντος. Όσον αφορά τις ρυπαίνουσες παραγωγικές δραστηριότητες υιοθετούμε τη δίκαιη αρχή: “ο ρυπαίνων πληρώνει το κόστος της περιβαλλοντικής προστασίας και της απορρύπανσης”.
ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΕΤΣΙ??
ΣΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΝΔΟΥΛΗΔΕΣ
ΧΟΥ ΧΟΥ ΧΑ ΧΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΛΕΜΕ
Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΟΥΔΟΥΛΗΔΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΔ
Oι προτAσειΣ μαΣ:
H Eλλάδα χρειάζεται μια δικαιοσύνη ανεξάρτητη, γρήγορη, ακριβοδίκαιη, αυστηρή, εμπνέουσα εμπιστοσύνη, ελπίδα και βεβαιότητα ότι θα προασπίσει το δίκαιο και τα νόμιμα συμφέροντα του πολίτη και έναντι του οικονομικά, πολιτικά κοινωνικά ισχυρού αντιπάλου του ακόμη. Mια δικαιοσύνη ανεπηρέαστη από κομματικές παρεμβάσεις και με διασφαλισμένη την προσωπική και τη λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστών.
Eίναι ανάγκη να εμπεδωθεί στο λαό μας κλίμα εμπιστοσύνης στη δικαστική λειτουργία και στην ελεύθερη και ανεξάρτητη κρίση της.
Γι’ αυτό προβλέπεται:
• Eπιμονή στις γνωστές προτάσεις μας κατά την Aναθεώρηση του Συντάγματος το 2000 ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και μέχρι της Aναθεωρήσεως του Συντάγματος. Eπιλογή με βάση την αρχαιότητα και την αξιοκρατία και μετά από απλή γνώμη των Oλομελειών των Aνωτάτων Δικαστηρίων. Στόχος μας είναι να επιλέγουν την ηγεσία τους οι ίδιοι οι δικαστές.
• Aναβάθμιση του Aνωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου με επαύξηση των αρμοδιοτήτων του για την πληρέστερη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.
• Eπανακαθορισμός των οργανικών θέσεων των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων με βάση τον αριθμό των εκδικαζόμενων υποθέσεων και σε σύγκριση με τον αριθμό εκείνων που υπήρχαν όταν καθορίσθηκαν σε βασικές οργανικές θέσεις.
• Ίδρυση και λειτουργία Διοικητικού Πρωτοδικείου σε κάθε έδρα νομού.
• Mηχανογραφική διασύνδεση δικαστηρίων, δικαστών, δικηγορικών συλλόγων, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και παρακολούθηση και ενημέρωση για πορεία υποθέσεων μέσω διαδικτύου.
• Δημιουργία Δικαστικής Aστυνομίας υπό Aνώτατο Δικαστικό Λειτουργό που θα πλαισιώνεται και από ιατροδικαστές, λογιστές, οικονομολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους για τη διευκόλυνση του έργου των δικαστών και την επιτάχυνση του έργου της ποινικής δικαιοσύνης.
• Aποποινικοποίηση των πταισμάτων με εξαίρεση εκείνων που έχουν ιδιαίτερη κοινωνική απαξία και επανεξέταση πολλών άλλων αδικημάτων υπό το πρίσμα της αποποινικοποίησης και της επιβολής κυρώσεων, διοικητικού χαρακτήρα.
• Δημιουργία νέων σωφρονιστικών καταστημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση σε καταστήματα για εξαρτημένα από ναρκωτικές ουσίες άτομα, με σύγχρονους όρους διαβίωσης των κρατουμένων και κατανομή τους σε αυτά ανάλογα με το ύψος της ποινής, το φύλο, την ηλικία, το είδος του αδικήματος κ.λπ. και εφαρμογή σύγχρονων μέτρων και μεθόδων αντιεγκληματικής και σωφρονιστικής πολιτικής.
• Aντιμετώπιση του προβλήματος της δυσχερούς λειτουργίας των δικαστηρίων πρώτου βαθμού της Aττικής ύστερα από ευρύτατο διάλογο με όλους τους παράγοντες της Δικαιοσύνης για την ίδρυση 2-3 νέων δικαστηρίων πρώτου βαθμού εγγύς των σταθμών του METPO.
• Λήψη μέτρων για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης (πολιτικής, ποινικής, διοικητικής) με στόχο την έκδοση οριστικής απόφασης μέσα σε ένα έτος και τελεσίδικης σε δύο χρόνια από την κατάθεση του εισαγωγικού δικογράφου.
• Λήψη νομοθετικών μέτρων για τη δικονομική και ουσιαστική εξίσωση του Δημοσίου και των NΠΔΔ με τον ιδιώτη διάδικο (κατάργηση τεκμηρίων, τοκοδοσία, εκτέλεση αποφάσεων, απόδειξη κ.λπ.).
• Διασφάλιση πραγματικών αποδοχών στους δικαστικούς λειτουργούς ανάλογων με το λειτούργημά τους και επίλυση όλων των οικονομικών και των θεσμικών προβλημάτων τους και αποκατάσταση των μέχρι τώρα αδικιών.
• Aντιμετώπιση μετά από ειλικρινή διάλογο των προβλημάτων των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των υποθηκοφυλάκων και των δικαστικών επιμελητών.
• Aναβάθμιση του ρόλου του Eλεγκτικού Συνεδρίου για να καταστεί ο κύριος φορέας ελέγχου της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης όλου του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όλων όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.
...ΚΙ ΑΥΤΟ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ
Oι επιλογές της εκπαιδευτικής πολιτικής πρέπει να χαρακτηρίζονται από συνέπεια και συνέχεια, να μην εμπνέονται από κομματική μονομέρεια και να συγκεντρώνουν την ευρύτερη δυνατή αποδοχή. Γι’ αυτό, κατά την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, πρέπει να διατηρούνται όλα τα θετικά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβερνητικής πολιτικής και οι ενδεχόμενες μεταβολές να γίνονται με υπευθυνότητα και χωρίς άσκοπους αιφνιδιασμούς και πειραματισμούς.
Bασικός στόχος της εκπαιδευτικής πολιτικής είναι η συμβολή στον εκδημο κρατισμό του πολίτη. O στόχος αυτός θα πρέπει να αγκαλιάζει κάθε μορφή εκπαιδευτικής δραστηριότητας, καθιστώντας το άτομο ενεργό και υπεύθυνο πολίτη που σέβεται τα δικαιώματα των άλλων. H επιτυχία του στόχου αυτού αποτελεί κύριο παράγοντα κοινωνικής συνοχής, αμοιβαίας κατανόησης, διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου και αλληλεγγύης, και συμβάλλει στην προάσπιση και την ανάπτυξη μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
H εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να χαρακτηρίζεται, κυρίως, από την προσπάθεια, την άμιλλα και την αξιοκρατία. Γι’ αυτό η Πολιτεία έχει καθήκον με τη δική της στάση να εμπνεύσει σε όλους τους παράγοντες της Eκπαίδευσης - διδάσκοντες, διδασκόμενους, γονείς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς - να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία με βαθύ αίσθημα ευθύνης. Παράλληλα, η αξιολόγηση πρέπει να διατρέχει όλο το σύστημα της εκπαίδευσης. Πρέπει να αξιολογούνται όλοι οι φορείς και όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ώστε η αξιολόγηση να λειτουργεί ως ο αναγκαίος ανατροφοδοτικός μηχανισμός για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.
H διάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος πρέπει να δίνει διεξόδους σε όλους και η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να θεωρείται μια λειτουργία που διαρκεί “διά βίου”. H διά βίου μάθηση αποτελεί θεμελιώδη αρχή των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης και επιτυγχάνεται μόνο με την παροχή στέρεων θεωρητικών βάσεων, οι οποίες διευκολύνουν και τις αναγκαίες και συνεχείς προσαρμογές. Γι’ αυτό οι πρόωρες υπερεξειδικεύσεις πρέπει να αποφεύγονται. Iδιαίτερα η υποχρεωτική εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυρήνα της διά βίου εκπαίδευσης.
Tην εποχή της παγκοσμιοποίησης και σε μια κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας, η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών είναι εντελώς απαραίτητη για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα. Oι νέες τεχνολογίες αλλάζουν ριζικά το τοπίο της εκπαίδευσης: τον τρόπο διδασκαλίας και μάθησης, τον τρόπο μελέτης, αλλά και τον τρόπο έρευνας και αξιολόγησης.
H διαρκής σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία και την αγορά εργασίας, πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του περιεχομένου σπουδών.
Η ΝΔ ΠΕΤΥΧΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ
ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΗΣ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ??
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ 1993 ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΝ ¨ΑΠΟΣΤΑΤΗ¨ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ.
ΕΤΣΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Ο ¨ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ¨Ο ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, Η ΝΔ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΝΔ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΜΟΛΙΣ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ Ν ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ.
ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ ΔΗΛΑΔΗ!!!
ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ...
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ BLOG ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ Κ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ.πΡΩΤΟΝ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ BLOG KAI ΔΕΝ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΟΙ ΓΥΦΤΟΠΑΣΟΚΟΙ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΥΤΕΡΟΝ,ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ:ΜΟΝΟ 50% ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ.ΔΩΣΤΕ ΡΕ ΕΝΑ 99%ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ BLOG.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ,ΠΟΙΟς ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ?
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ...ΤΟ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ!!!ΠΟΣΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ???
Φεβ 2009 9:55:00 μμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ/Η Ανώνυμος είπε...
Hgeths o Giorgos!
Poly kalh h omilia Giorgou...stin Athinaida..para polys kosmos...exei aera Prouypourgou o Giorgos...
panemorfi kai h Anta Papantreou...
einai kalyteri apo thn
Natassa tou xontrouli
ayta legan oi prasinofrouroi tou dr Koutsoukou stin Milioni meta tin omilia Giorgou!!
22 Φεβ 2009 4:24:00 μμ
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Εκλογές
Πολυς κοσμος στην ομιλια του Γιωργου σημερα...πολυ καλες παρουσιες....Κατσέλη, Πασβαντίδης, Δρ Κουτσούκος (που χαιρέτησε την Αντα - που ήταν στις ομορφίες της σήμερα) Ραγκούσης, Παπακωσταντίνου και όλοι οι πρασινοφρουροί!!
Συγκονιστικός ο Γιώργος...ο αυριανός Πρωθυπουργός!!
Εκλογές εδώ και τώρα!!
Πασοκζηδες
22 Φεβ 2009 4:29:00 μμ
22 Φεβ 2009 10:04:00 μμ
Αν είναι δυνατόν !
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν γίνονται στην Ελλάδα αυτά ρε παιδιά.
Ακου ανώνυμα τα καρτοκινητά !
Ας υποθέσουμε πως ζουμε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα οπου ισχύει το μέτρο, οπου για να αποκτήσεις καρτο-κινητό πρέπει να διαθέτεις ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, και θα πρέπει να δηλώσεις ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Οι χιλιάδες μετανάστες τί διαβατήριο θα έδειχναν και τί τοπο κατοικίας θα δήλωναν;
Οι χιλιάδες παράνομοι που με ενα «κινητό» κλείνουν τις «δουλειές» των, πως θα δουλεύουν;
Ρε, πάρτε το χαμπάρι,
Εδώ είναι Ελλάδα,
Τόπος Ηρωικός
Τόπος ΠΕΡΑΣΜΑ
Ενα θολό τοπίο, εχει και υγρασία, σκόνη, ατμοσφαιρική ρύπανση, τοπίο σκοτεινό,
Μαύρη η πηγή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ.
Εδώ είναι Ελλάδα, και ποτέ δεν θα γίνουμε Ευρώπη.
Με αυτή την προυπόθεση μας έμπασαν στην Ε.Ε. ένωση και αφήστε τον Σημίτη να τραγουδάει.
Οποιος θέλει να κρυφτεί, στην Ελλάδα θα έρθει, θα φέρει και το παραδάκι του, και κανένας δεν θα τον ρωτήσει,
Που τα βρήκες;
Η Ελλάδα είναι απομονωμένη απο την υπόλοιπη Ευρώπη, μας ξέρουν καλά, μας παρακολουθούν, τους πολιτικούς μας τους γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, και με αυτούς κανουν τη δουλειά τους.
Διαθέτουμε 6-7 ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αφύσικο για μια μικρή σε πληθυσμό, τριτοκοσμική χώρα, και ομως,
Χίλιοι καλοί χωράνε.
Και νομίζετε πως ο Δένδιας θα τους χαλάσει τη σούπα;
Ασε που μετά,
Ο κύριος Μπέζας, δεν θα μπορεί να κοροιδεύει με «ολοκληρωμένο πληροφοριακού συστήματος των ελεγκτικών υπηρεσιών (ELEXIS)» και λαπ τόπ ελέγχου στις επιχειρήσεις,
http://www.zougla.gr/news.php?id=26005
Λές και μόνο οι επιχειρήσεις «φοροδιαφεύγουν»!
Τα παλάτια τα σκάφη και τα πολυτελή αυτοκίνητα , τα στέλνει ο Θεός.
Η ταυτοποίηση, παρακολουθηση των υπόπτων μέσω των κινητών τους, η καταγραφή συνομιλιών,
Δεν συμφέρει κανένα, θα χρεοκοπήσει η χώρα, θα σηκωθούν και θα φύγουν όλοι, με πρώτους και καλύτερους τους πολιτικούς μας.
Θα κάτσει η οικονομία μας ρε παιδιά, για όνομα της Παναγίας,
Οι ρουφιάνοι αχρείαστοι θα γίνουν, η αστυνομία πλέον δεν θα εχει την δικαιολογία,
Δεν άκουσα , δεν είδα.
Κόλαση η Ελλάδα μας
Ο κ. Δένδιας είναι σε ηλικία νέος και με ορμή Νέο-φώτιστου.
Δεν γίνονται αυτά στην Ελλάδα, δεν τα θέλουν οι πολιτικοί μας πρώτοι, δεν τα θέλουν οι «επιχειρηματίες», δεν τα θέλουν οι εταίροι μας, δεν τα θέλουν οι «σύμμαχοι», γιατί ετσι μας θέλουν, στη μαυρίλα και στη παρανομία, να κανουμε , όσα, κανονικά, αυτοί θα εντρέποντο να κανουν.
Δέν συμφέρει,
σε Κανένα
ΧΟΥΝΤΑ εγινε η νεα δημοκρατια
ΑπάντησηΔιαγραφήπαπαδοπουλος= καραμανλης
ιωαννιδης= παυλοπουλος+ μπακογιαννη
ηθε η ωρα να πεσουν, για να διαγραψουμε τον ναζιστικο νομο εκτρωμα οσο αφορα τα κινητα με τις καρτες
ακου να δινουμε τα προσωπικα μας στοιχεια στο περιπετρο η στον γερμανο, για να ανανεωνουμε τις μοναδες?!!!!!!!!!!!!!!!!!
εξω ταγματασφαλιτες-γερμανοτσολιαδες-χυτες απο την ελλαδα
να πατε στο διαλο και ακομα μακρυτερα ναζιστακια του κερατα
και μαζι με εσας ολα τα κοθωνια και τα ρουφιανακια που συχναζουν και εδω στο forum
ερχονται κρεμαλες για τις κουφαλες σας
Θα τρελαθούμε, με τους ανίκανους που κυβερνούν, δεν έχουν μάθει ακόμη το όνομα της γυναίκας που νοίκιασε και ελικόπτερο και πιλότο μαζί;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή τώρα εγώ από το σπίτι μου μπορώ να τηλεφωνήσω ανωνύμως σε μια εταιρία με ελικόπτερα και να της δώσω εντολή να έρθει να με πάρει από την παραλία και θα έρθει να με πάρει χωρίς να προηγηθεί καμιά πιστοποίηση του ποιος είμαι;
Ή να πάω στα γραφεία τους και απλώς πετώντας στο τραπέζι 2, 3, 4 5, χιλιάρικα και χωρίς να δώσω ταυτότητα, ή διαβατήριο παίρνω το ελικόπτερο και την κάνω για αλλού;
Ανίκανοι !
Κατά την άποψή μου όλα τα καρτοκινητά πρέπει να έχουν όνομα, πρέπει επί τέλους να μπει ένα τέλος στην ανωνυμία. Η ανωνυμία είναι φορέας αξιοποίνων και μόνον πράξεων. Πρόσθετα στις φυλακές όλα τα κινητά να τίθενται εκτός λειτουργίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε διαβάστε και λίγο το Σύνταγμα της Ελλάδος Απαγορεύετε σ΄ οποιοδήποτε να παρακολουθεί οποιοδήποτε τηλέφωνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤ΄ άλλα εγώ τ΄ ακούω βερεσέ.
Κύριε Υπουργέ εάν λέω εάν κάποιος αγοράσει από την ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ χώρα που επιτρέπετε ανώνυμο καρτοκινητό και το φέρει εδώ και το περάσει στο εδώ πάροχο πως θα τον βρείτε.
Άντε και καλά σαράντα.
Γιατί παίδες να μην συνδέονται τα κινητά με κάποιο όνομα κατόχου; Έχετε σκοπό να κάνετε κάποιο έγκλημα και να χρησιμοποιήσετε το κινητό; Έτσι κι αλλιώς, ο/η σύζυγος δεν πρόκειται να πάρει τις απόρρητες πληροφορίες για το πρόσωπο που σχετίζεστε, άρα μην φοβείσθε.
ΑπάντησηΔιαγραφή2:21:00 μμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστά το λες, αλλά από την επόμένη θα πρέπει να κάνουμε πάλι διαδηλώσεις για να πέσει ο Γιωργάκης. Από τον κοιμισμένο στον καθυστερημένο! Οπότε γιατί να μπαίνουμε στον μπελά??
Εσύ ο πρώτος σχολιαστής που βγήκες να πεις την εξυπνάδα, γιατί εσύ δε γράφεις επώνυμα να δώσεις το καλό παράδειγμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτον "κ." 24/2/09 7.12 μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο ρητορικό σου ερώτημα, "πόση μαλακία ποια(!) ν' αντέξει κάποιος?", σου απαντώ:
Αγόρι μου, κάποιος που άντεξε ως τώρα τις μαλακίες αυτής της κυβέρνησης, ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!...
Εντάξει?