GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Mεταρρυθμίσεις. Ποιoς θα τις υλοποιήσει;

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα κόλαφο για το σύνολο του ελλην...

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα κόλαφο για το σύνολο του ελληνικού πολιτικού συστήματος που, επί δεκαετίες, αδυνατεί να υιοθετήσει και υλοποιήσει τις θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την Ελλάδα δημοσιονομική σταθεροποίηση, φορολογική μεταρρύθμιση, μείωση του χρέους, αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αύξηση του ανταγωνισμού στον τομέα των υπηρεσιών, απλούστευση του κανονιστικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση με αποτελεσματικούς, κανονιστικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά...τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης για την ευελιξία και την ασφάλεια (flexicurity) και την επιτάχυνση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση και την κατάρτιση ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση, κυρίως των νέων, στην εργασία.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει τοποθετηθεί υπέρ των μεταρρυθμίσεων αυτών, σε κάθε ευκαιρία. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει επίσης επισημάνει ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθούν από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή από αυτούς που πράττουν τα αντίθετα από τις συστάσεις αυτές όταν κυβερνούν. Είναι πλέον προφανές, ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές μπορεί να υλοποιηθούν μόνο εφόσον τα κόμματα εξουσίας πιεστούν αποτελεσματικά από ένα κίνημα ενεργών πολιτών.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί όσους συμφωνούν με τις μεταρρυθμίσεις αυτές στη δημιουργία ευρείας μεταρρυθμιστικής συμπαράταξης.
Η πολιτική αυτή κίνηση θα μπορούσε να ζητήσει την ψήφο των πολιτών στις εκλογές δηλώνοντας δημόσια ότι θα υποστηρίξει τον σχηματισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης μειοψηφίας υπό τον όρο ότι αυτή θα δεσμευθεί, επίσης δημόσια, για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα.
Κάθε πολίτης, κάθε πολιτικός και κάθε κόμμα είναι καιρός να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν

10 σχόλια

  1. ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ.ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ,ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ'ΕΞΗΣ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ,ΕΝΩ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΥΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οποιος ξερει απο πρωτο χερι
    το σερβις moto HONDA ονοματι ΜΠΑΡΔΗΣ
    που ειναι στη Μεσογειων
    μετα την ΕΡΤ
    ας αφησει τις πληροφοριες του, εστω και ανωνυμα,
    προκειται για ΔΗΜΟΣΙΟ κινδυνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε παιδιά αυτός ο Nasos Fotiou που βρήκε αυτή τη φωτό; σαν το χούλιο ιγκλεσιας αλλά στο πιο χαζοχαρούμενο, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι ρε μεγάλε, ενω η ελληνική κοινωνία θριαμβέβει, ε; είμαστε οι πιο πάτοι απ τους πάτους. αν δεν γινουν αλλαγές στη παιδεία, δημ. διοίκηση και όπου αλλού, θα μας αγοράζουν οι αφριμανοι σε λιγα χρόνια. γκεγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ΜΠΑΡΔΗΣ έχει μια ΠΟΥΤΣΑ ΝΑ. 2 μετρα την έχει, γι αυτό προσεχε τζιτζιφιογκο μη σου τη χωσει και σε πνίξει

    ρε παιδιά αυτός ο Nasos Fotiou που βρήκε αυτή τη φωτό; σαν το χούλιο ιγκλεσιας αλλά στο πιο χαζοχαρούμενο, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Mεταρρυθμίσεις. Ποιoς θα τις υλοποιήσει;"

    H απάντηση είναι απλή για όσους γνωρίζουν την ιστορία αυτού του τόπου.

    Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη που είναι το ΠΑΣΟΚ που έχει πάει την Ελλάδα μπροστά, σε αντίθεση με τη δεξιά της λαμογιάς της ψευτιάς, της απατεωνιάς, της συκοφαντίας, της σκευωρίας και της προδοσίας των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O OMBAMA ME TON DR KOUTSOUKO KANEI TIN NEA SEISAX8EIA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μονο ο δρ κουτσουκος μπορει να κινητοποιησει το λαο και να ριξει τη δεξια!!!
    Οι αλλοι κοιμουνται...νομιζουν οτι η δεξια θα πεσει μονη της...α ρε κακομοιρηδες!!!
    Δρ κουτσουκο, νεε αρη βελουχιωτη ο ανδρεας παπανδρεου ειναι περηφανος για σενα...οι αλλλοι κοιμουνται!!

    Δρ κουτσουκο...ριξε τη δεξια μετα του αγιου βαλεντινου...
    22 μαρτιου εκλογες!!

    Αργυρης Πασπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *