GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκαναν άγαλμα...

το παπούτσι που πέταξαν στον Μπους‏ . Από tolimeri.blogspot.com . Την τιμητική του έχει στο Ιράκ, ο δημοσιογράφος Μουνταζέρ αλ Ζαΐντι, ο οπο...

το παπούτσι που πέταξαν στον Μπους‏
.
Από tolimeri.blogspot.com
.
Την τιμητική του έχει στο Ιράκ, ο δημοσιογράφος Μουνταζέρ αλ Ζαΐντι, ο οποίος στις 14 Δεκεμβρίου είχε πετάξει τα παπούτσια του στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι. Αν και η δίκη του δημοσιογράφου είχε προσδιοριστεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2008, έχει αναβληθεί επ' αόριστον. Αυτή τη φορά δεν σημειώθηκαν διαδηλώσεις, ούτε πετάχτηκαν παπούτσια σε στόχους αμερικανικών συμφερόντων, αλλά φιλοτεχνήθηκε γλυπτό που έχει την μορφή γιγάντιου παπουτσιού.

4 σχόλια

  1. Από κλάδο σε κλάδο εξαπλώνονται οι οδυνηρές συνέπειες της ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία. Στην Ιαπωνία η βιομηχανική παραγωγή σημειώνει βουτιά-ρεκόρ και η ανεργία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις ανακοίνωσαν σε μία ημέρα δύο μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών.
    Η παραγωγή της ιαπωνικής βιομηχανίας κατέγραψε το Νοέμβριο του 2008 πτώση 9,6%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 1953 οπότε υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία.
    Η εικόνα παραμένει ζοφερή και το 2009. Έρευνα έδειξε ότι τον Ιανουάριο η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε περαιτέρω κατά 9,1%, ενώ μείωση 4,7% αναμένεται και το Φεβρουάριο.
    Το αποτέλεσμα ήταν η εκτίναξη της ανεργίας στην Ιαπωνία στο 43,7% το Νοέμβριο, από 3,9%. Πρόκειται για έκρηξη αριθμού ανέργων που η χώρα έχει να δει εδώ και 42 χρόνια.
    Την ίδια ώρα η καταναλωτικές δαπάνες των Ιαπώνων μειώθηκαν για δέκατο συνεχόμενο μήνα και μάλιστα με χειρότερο του αναμενόμενου ρυθμού, της τάξεως του 4,6% το Δεκέμβριο.
    Το πλήγμα στην ιαπωνική οικονομία παριστάνεται ανάγλυφα στις απολύσεις που ανακοίνωσαν σε μία ημέρα δύο μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών: Οι NEC και Hitachi.
    Η NEC ανακοίνωσε την κατάργηση 20.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, έπειτα από τις μεγάλες ζημίες της τάξεως των 130,8 δισ. γεν (1,46 δισ. δολάρια) στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2008.
    Η εταιρεία αναμένει καθαρές ζημίες 290 δισ. γεν (3,22 δισ. δολαρίων) στο τρέχον έτος χρήσης.
    Η Hitachi, από την πλευρά της, ανακοίνωσε 4.000 θέσεων εργασίας στο τμήμα συστημάτων αυτοκινήτου και, επιπλέον, απολύσεις ή μετακινήσεις άλλων 3.000 υπαλλήλων στο τμήμα καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ , ΑΛΑΒΑΝΟ & ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλογές
    Αν είχαμε σήμερα εκλογές για Κυβέρνηση, ποιό κόμμα θα ψηφίζατε;
    Νέα Δημοκρατία
    31.61%, (984 ψήφοι)
    ΠΑ.ΣΟ.Κ
    31.8%, (990 ψήφοι)
    Κ.Κ.Ε.
    5.2%, (162 ψήφοι)
    ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
    8.51%, (265 ψήφοι)
    ΛΑ.Ο.Σ.
    7.26%, (226 ψήφοι)
    Άλλο Κόμμα
    6.42%, (200 ψήφοι)
    Λευκό / Άκυρο
    6.23%, (194 ψήφοι)
    Δεν έχω αποφασίσει
    2.96%, (92 ψήφοι)
    Άλλες δημοσκοπήσεις... | Σύνολο: 3113 ψήφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε βίντεο με ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ
    σχόλια για τα flying shoes
    to bush sto
    www.youtube.com/nemesisrellos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *