GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την κρίση στην οικονομία‏...

. Από το blog-tou-fititi.blogspot.com Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία φοβερή αστάθεια στις οικονομίες των περισσότερων κρατών του κόσμου. Με...

.
Από το blog-tou-fititi.blogspot.com


Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία φοβερή αστάθεια στις οικονομίες των περισσότερων κρατών του κόσμου. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η χώρα μας, η οποία την τελευταία δεκαετία βίωσε την ύφεση του 1999 με τη φούσκα του χρηματιστηρίου, την ελλιπή ενημέρωση, την απληστία του κόσμου αφού κάποιοι νόμιζαν πως το χρηματιστήριο θα ανεβαίνει... δυστυχώς όμως ένας απαράβατος νόμος της φύσης είναι πως ότι αυξάνεται... κάποια στιγμή θα έρθει στο ανώτατο σημείο...όπου και θα αρχίσει να μειώνεται. Είναι κατανοητό ότι κάτι τέτοιο συνέβησε και τότε καθώς όλη η άνοδος ήταν ένα κόλπο που σε συνάρτηση με την απληστία του κόσμου δημιούργησε...το κραχ. Παρόμοια περίπτωση και τη χρονική περίοδο που ζούμε... δηλαδή υπέρογκος δανεισμός... συνεχής παράλογη αύξηση της αξίας των ακινήτων...απότομη μείωση αυτών... και τα υπόλοιπα δεν αργούν να έρθουν.
Ειδικά όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Αμερικάνικη οικονομία όπου στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που ζούμε είναι εξαιρετικά εύκολο ο ιός της κρίσης να επηρεάσει όλες τις χώρες παγκοσμίως. Με τα λίγα και τα πολλά φτάσαμε στο σήμερα... όπου ο καθένας από μας αναρωτιέται, τι είναι τελικά ο καπιταλισμός και η παγκοσμιοποίηση, όλοι μας λέγανε ότι είναι η σωστή οδός αλλά εμείς διαπιστώνουμε το αντίθετο. Σίγουρα οι κοινωνίες προοδεύουν και εμείς είμαστε υπέρ αυτού... αλλά θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί εύκολα πως οι επιπτώσεις τις κρίσης θα περιορίζονταν αν η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που ζούμε χώριζε τα σύνορα της σε 3 ή και 4 κομμάτια. Δηλαδή μια αυτάρκης ευρωπαϊκή οικονομία, μια Αμερικάνικη και μια Ασιατική... οι οποίες θα χουν μεταξύ τους συναλλαγές σε κάποια προϊόντα αλλά χωρίς τη δυνατότητα δανεισμού ή επένδυσης η μία από την άλλη. Αυτό ίσως αποτελεί μια αρκετά καλή ιδέα/βάση για μια νέα παγκοσμιοποιημένη μεν κοινωνία, χωρισμένη δε σε μέρη.
Αν μια ευρωπαϊκή τράπεζα δεν είχε τη δυνατότητα να επενδύσει στις ΗΠΑ ίσως το πρόβλημα να μην μεταφέρονταν στην Ευρώπη!!!Δηλαδή καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως μια μέση λύση είναι η κατάλληλη αφού ο καπιταλισμός και η παγκοσμιοποίηση λειτουργούν στο όνομα της απληστίας.
Βρισκόμενοι στο σήμερα η καλύτερη λύση για ενέσιμη βοήθεια στην οικονομία αποτελεί η αύξηση των δημόσιων επενδύσεων, κάτι που έχει σκοπό να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε ότι θα πετύχει και ότι πλέον θα υπάρχουν ποιο αυστηρές δικλείδες ασφαλείας.
Η συμβουλή μας, μιας και τα χουμε φρέσκα από τα μαθήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι , υπομονή, όχι πανικός και σίγουρα μια κρίση είναι που θα περάσει... ευτυχώς υπάρχουν αρκετά μυαλά να σκεφτούν τον τρόπο... σκοπός είναι να διασφαλίζουμε τα νότα μας τον καιρό της ευημερίας.

8 σχόλια

  1. ΟΜΠΑΜΑ ΕΝΤΩ,ΕΓΚΩ ΝΤΕΝ ΤΕΛΕΙ ΝΤΕΙ ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΛΕΙ ΝΤΕΙ ΜΟΝΟ ΓΚΙΟΡΓΚΟΣ ,ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΝΤΙ ,ΑΚΟΥΕΙ ΕΜΕΝΑ ,ΑΛΛΟΣ ΟΚΙ.ΓΚΙΟΡΓΚΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΛΗ ΜΑΜΑ, ΠΗΡΕ ΤΕΛΕΦΟΝ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΩ, ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΠΟΣ ΓΚΟΥΝΤ ΛΑΚ,ΑΜΑ ΒΓΩ ΠΡΩΤΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΣΕΝΑ ΝΤΩ.ΘΕΝΚ ΓΙΟΥ ΜΠΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν θέλουμε να βελτιωθεί η οικονομία της χώρας , να μειωθεί στο ελάχιστο η εγκληματικότητα , να αυξηθούν οι μισθοί, να εξαφανισθεί η ανεργία , στα σχολεία ένας δάσκαλος να αντιστοιχεί σε πέντε μαθητές , και στα νοσοκομεία να σταματήσουν η τεράστιες ουρές στα εξωτερικά ιατρεία , η λύση είναι μια , διώχνουμε ΟΛΟΥΣ τους μετανάστες αύριο το πρωί ,
    Η πίτα είναι μικρή για να χορτάσουν όλοι , αυτοί που μας κουβαλήθηκαν να πάνε να τα πάρουν από αυτούς που τους τα χρωστάνε , άγγλους , γάλλους , πορτογάλους κλπ εμείς δεν υπήρξαμε κατακτητές στις χώρες τους , ούτε και τους εκμεταλλευτήκαμε ποτέ .
    Ας κάνουμε μια αρχή , σαμποτάρουμε όποια επιχείρηση έχει εργαζόμενο αλλοδαπό , μια που το κράτος δεν κάνει τίποτα ,ας τους αναγκάσουμε εμείς να φύγουν
    SHKAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλος ένας Κύπριος μπουζουκόβιος στην βιομηχανία της ελληνικής δισκογραφικής ηλιθιότητας βγήκε από την αρχή που πήρε μέρος , στο καραστημένο X-Factor μόνο που δεν το είχε.
    Απλά θέλουν να μας πασάρουν άλλον ένα Πλούταρχο και να μας κοιμήσουν με τα μπουζουκοτράγουδα τους αλλά ξεχνούν ότι υπάρχουν και έλληνες που απεχθάνονται τα μπουζούκια και ακούν πιο "δυτικα" άσματα.

    Κρίμα γιατί αυτοί που είχαν το x-factor βυθίστηκαν όπως η Ιωάννα και ο Κωνσταντίνος ή ο Νικόλας .

    Βλέπετε, στην ελλάδα οι φελλοί επιπλέουν .

    Αυτός ο Λουκάς πρέπει να "πήδηξε" κάποια πολύ αγάμητη πάντως στον ant1.

    Επίσης ,η υποκρισία της κυρίας Γκαγκάκη που έκανε ότι εξεπλάγην που βγήκε πρώτος ο Λουκάς ήταν κάτι παραπάνω από παιδική επιπολαιότητα αφού όλοι γνώριζαν ότι αφού δεν θέλουν τους χοντρούς, τους κοντούς τύπου ανθρωπάκι της Michellin ,και τη φρεσκάδα της Ιωάννας ,ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η παραγωγή, ο ant1, η Sony και η ελληνική μπουζουκοβιομηχανία ήθελαν τον Λουκά που έγινε Λούκας για ένα εξευρωπαϊσμένο μπουζουκο - Κυπριακό look !

    Ελπίζω την άλλη φορά να πάνε στη Κύπρο και να κάνουν αυτή την X-Factor γελοιότητα.

    Είναι ντροπή να βάλουν τα παρατράγουδα στον τελικό για να γελάσει ο κόσμος και να έχει τηλεθέαση ο ant1.

    Είναι νοσηροί εγκέφαλοι όλοι αυτοί που σκέφτονται ότι έτσι γελάει ο κόσμος και μπορούν να εξευτελίζουν έτσι τα άτομα.

    Είναι ντροπή να έχουν όλα τα παιδιά να τραγουδούν αφού πρώτα τους "έκοψαν" για να γιορτάσουν τον Κύπριο μπουζουκονικητή Λουκά .

    Άϊ στο διάολο πια με το Λούκας , είναι ή δεν είναι Κύπριος ρε παπάρες ?

    Δεν υπάρχει ελληνικό ή κυπριακό ,Χριστιανικό ορθόδοξο όνομα Λούκας ρε βλήματα .

    Πείτε τον Λουκά να τελειώνουμε ,να τον χαίρεται και η μανούλα του και ο Νονός ή η Νονά του.


    Είναι ντροπή να έχουν τη κούκλα του Chakkie (Νατάσα Θεοδωρίδου) τίγκα στις πλαστικές και να τραγουδάει Play back μπουζουκοτράγουδα στον τελικό του X-FACTOR.

    Σκατά X-FACTOR ήταν αυτό !

    Διαγωνισμός της SONY ήταν που τον έκανε ο ant1 .

    Διαφήμιση για τον Ρουβά ήταν , τις εκπομπές του ant1,τους χορηγούς και τους τέσσερις κριτές που τσέπωσαν αρκετές χιλιάδες ευρώ .

    Έδωσαν και μια σακαράκα αυτοκίνητο (προφανώς το Jeep που είχαν πάρει πίσω από την Ελεωνόρα Μελέτη όταν την έδιωξαν από τον ant1) για να ζηλέψουμε που δεν έχουμε τέτοια μαλακία Jeep και δεν δείξουμε το πόσο μαλάκες είμαστε στους γείτονες μας !!

    Ρε ζώα , δώστε στον άνθρωπο σας καμιά γαμηστρόνα διαμέρισμα στα Νότια προάστια για να ασχολούνται και οι εκπομπίτσες σας για το ποιά σπίτωσε .

    Με ένα μεταχειρισμένο Jeep θα τη βγάλετε καθαρή ;

    ΟΥΥΥΥΥΥΥΥ τσιγγούνιδες !

    Άντε για να τελειώνουμε και να μη νομίζετε ότι είμαστε και όλοι Μαλάκες (έτσι όπως θέλετε να είμαστε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, τά γρανάζια τά είδαμε.
    Τό ότι 1 παρά 1 γρανάζι έχει τήν
    ίδια φορά τό γνωρίζετε ασπάλακες?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε χιλιάδες Έλληνες με το χρηματιστήριο και τώρα εκείνοι που έφαγαν με χρυσά κουτάλια από τα κλοπιμαία εκείνα θέλουν να ξανακυβερνήσουν για να φάνε κι άλλα!
    Έλληνες, θυμηθείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΟΜΒΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ Η ΚΡΙΣΗ

    Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΕΚΔΗΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΟΚΤΩ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    Σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας περίπου 200 εκατομμύρια ανθρωποι.
    50 εκατομ. θέσεις εργασίας θα χαθούν το 2009.
    Κοινωνική εξέγερση είχαμε πρόσφατα στην Ελλάδα , Γαλλία, Ισλανδία, Βουλγαρία, Βρετανία ,Λιθουανία, Ισπανία και Λετονία.
    Εγκυροι αναλυτές προειδοποιούν για τις επιπτώσεις της σοβούσας κρίσης παρά το γεγονός της στήριξης με απλόχερα οικονομικά πακέτα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
    Η Ανοιξη στην ανατολική Ευρώπη είναι δυνατόν να πυροδοτήσει υπανάπτυξη τουλάχιστον 5% και πληθωρισμό 13%.
    Η εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις από τους πολίτες παγκοσμίως φθίνει με αλισυδωτές αντιδράσεις στον κοινωνικό ιστό.
    Η κοινωνική Ευρώπη οσον αφορά την υγεία την παιδεία το περιβάλον θα ολισθαίνει στο χαμηλό της τελευταίας 50ετίας εξοργίζοντας και τη μεσαία τάξη.
    Ο Συντονισμός των κυβερνήσεων στις δύο όχθες του Ατλαντικού , η νέα αντίληψη των αγορών χρήματος και αγαθών είναι δυνατόν να φρενάρουν το τραίνο της παγκόσμιας οικονομίας λίγα χιλιόμετρα προ του βαράθρου της καθολικής ύφεσης και του ανηλεούς οικονομικού πολέμου.
    Η σωφροσύνη των πολιτικών η υπομονή των πολιτών και το ξερίζωμα του καπιταλισμού καζίνο από τον κόσμο μας θα δώσουν την απαιτούμενη λύση.
    Όμως ο δρόμος της οικονομίας θα γίνει δύσβατο μονοπάτι αγωνίας και συγχύσεων, τα επόμενα τρία χρόνια.
    Μιά παράμετρος τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας της ευρωπαικής οικονομίας προτείνω να στηριχθεί στην άμεση επιβολή έκτακτης αναλογικής εισφοράς στα εισοδήματα ανω των 100.000,00 € στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες από 1% έως και 10 % στα πολύ υψηλά εισοδήματα.
    Οι πόροι αυτοί να διοχετευθούν στην Ευρωπαική ανάπτυξη και τις παραγωγικές Επενδύσεις στην Ευρωζώνη με στόχο την τόνωση της κατανάλωσης , στήριξη της εργασίας και των απωλειών.
    Η ατομική ευθύνη των ευρωπαίων που αμβλήθηκε τα τελευταία 20 χρόνια της νεοφιλελευθερης επέλασης θα αποτελέσει το κλειδί της αποφυγής του οικονομικού χάους που εκπορεύθηκε από τις ΗΠΑ αλώνοντας την γηραιά Ηπειρο και την Ιαπωνία.
    Επειδή οι καιροί είναι χαλεποί και πονηροί η εθνική εγρήγορση της χώρας μας και των απανταχού Ελλήνων είναι όρος επιβίωσης στον 21ο αιώνα της πατρίδας.


    ΓΙΑ ΤΟ PRESS-GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγκρίνεις τη δασκαλίτσα τη Λούκα, τον τηλεστάρ Χριστοδουλάκη ή τον σοβαροφανή αρλουμπολόγο Παπαντωνίου με ανθρώπους της πραγματικής αγοράς όπως ο Παπαθανασίου;

    ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://ourgreecetoday.blogspot.com/2009/01/blog-post_324.html
    DIAVASTE DR KOUTSOUKO!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *