GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ψυχογράφημα και το χρονογράφημα…

. Γράφει ο παπά Ηλίας Υφαντής . . Το Σάββατο είναι για τους Εβραίους ημέρα αυστηρής αργίας. Γι' αυτό και κατηγορούσαν το Χριστό, που συχ...

.
Γράφει ο παπά Ηλίας Υφαντής
. .
Το Σάββατο είναι για τους Εβραίους ημέρα αυστηρής αργίας. Γι' αυτό και κατηγορούσαν το Χριστό, που συχνά θεράπευε ασθενείς το Σάββατο.
Και ο Χριστός τους ρωτούσε: «Το Σάββατο επιτρέπεται να ευεργετούμε ή να κακουργούμε; Να σώζουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας ή να τους δολοφονούμε»!
Και επειδή δεν τους συνέφερε και δεν τους άρεσε η ευνόητη λογική απάντηση, του απάντησαν με τον παραλογισμό του σταυρού. Όπως κάνουν και στην περίπτωση του παλαιστινιακού λαού.
Και είναι χαρακτηριστικό ότι στην τωρινή συγκυρία ξεκίνησαν τις δολοφονικές τους επιθέσεις το Σάββατο 27-12-08…
Που σημαίνει ότι μπορεί και τώρα- όπως και τότε- το Σάββατο να είναι για τους Εβραίους ημέρα αυστηρής αργίας, αλλά δεν έχουν ενδοιασμούς να το παραβιάσουν, όταν πρόκειται να διαπράξουν εγκλήματα σε βάρος των συνανθρώπων τους.
Επιβεβαιώνοντας έτσι διαχρονικά, το ψυχογράφημα, που τους έκαμε ο Χριστός «τω καιρώ εκείνω»…
Πιστεύεται ότι τα ναζιστκά αντίποινα των Εβραίων υπαγορεύονται από το μωσαϊκό νόμο. Αλλά ο μωσαϊκός νόμος λέει: «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος». Δεν λέει ότι για ένα Εβραίο πρέπει να δολοφονούνται δέκα ή εκατό-όπως στην τωρινή περίπτωση-Παλαιστίνιοι!
Τα ναζιστικά αντίποινα κινούνται στο χώρο της απόλυτης ύβρης. Στο χώρο του δαιμονικού. Πρόκειται για καταστροφικό αμόκ. Που αναπόδραστα είναι αυτοκαταστροφικό. Γιατί, ύστερα από την ύβρη, νομοτελειακά ακολουθεί η άτη (=η τιμωρία)…
Ο Χριστός ύστερα απ' τα περίφημα «ουαί» του εναντίον των γραμματέων και των φαρισαίων λέει στην Ιερουσαλήμ, την αποκτείνουσα τους προφήτες: «Πόσες φορές θέλησα να προστατέψω τα παιδιά σου, όπως η κλώσα τα κλωσόπουλά της, και δεν θελήσατε. Γι' αυτό την πώρωση θα ακολουθήσει η ερήμωση»…
'Όπως και συνέβη. Και νομοτελειακά θα ξανασυμβεί. Όπως και για όλους εκείνους, που πιστεύουν ότι, με τον εκτροχιασμό του φαύλου κύκλου της βίας, είναι δυνατόν ποτέ να φτάσουν σε λιμάνι σωτηρίας και ευτυχίας…. Θα ξανασυμβεί. Έστω κι αν οι συντεταγμένες του ιστορικού χρόνου είναι διαφορετικές από εκείνες του χρόνου της ανθρώπινης ζωής…
----------------------------------

18 σχόλια

  1. ΕΣΥ ΔΑΣΚΑΛΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ.
    Η' ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά είναι όλα αυτά που λες παππούλη μου, αλλά οι αρχαίοι μας πρόγονοι - που δεν ήταν ούτε Χριστιανοί, ούτε Εβραίοι - έλεγαν: "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Και επειδή
    από το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» έως το «αγαπάτε αλλήλους» το άνοιγμα είναι τεράστιο και χωράει Χριστιανούς και Εβραίους – δυστυχώς: κοίτα τους «Χριστιανούς» στο Ιράκ – και επειδή, όπως λες κι’εσύ, «…… ύστερα από την ύβρη, νομοτελειακά ακολουθεί η άτη (=η τιμωρία)», ας σκεφτούμε – σαν καλοί Χριστιανοί, που λέει ο
    λόγος, δηλαδή – μια τιμωρία χωρίς αίματα. Απλή, εύκολη και πολύ αποτελεσματική. ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΒΡΑΪΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, είτε είναι από το Ισραήλ, είτε από εταιρίες που λειτουργούν με Εβραϊκά κεφάλαια. Θα μου πεις, γνωρίζει όλος ο κόσμος που υπάρχουν Εβραϊκά κεφάλαια; Όχι βεβαίως, υπάρχουν όμως άνθρωποι που ξέρουν, ε’ ας το πούνε και σ’εμας. Να, ένα Θεάρεστο έργο για τους blogers, αν τελικά αποφασίσουν να ξεφύγουν για λίγο, από το κύριο (;) έργο τους την πολιτική σπέκουλα. Καλή χρονιά σε όλους, ο Εικαστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ -ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ,ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΣΠΕΙΡΕ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ?
    ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ?
    ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ?
    ΑΦΟΥ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΟΙ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ .

    ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΚΑΝ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ , ΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΙΔΙΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ,ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ?

    ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΘΗΜΑ ΣΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ?
    Η ΜΗΠΩΣ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ?

    ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΑ ΦΟΒΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ?
    ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ,ΕΔΡΑΙΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΑΙΜΑΤΟΣ .

    ΜΑΚΑΡΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Εβραίοι έχουν γνωρίσει αρκετά τα χριστιανικά-μουσουλμανικά-εθνικοσσιαλιστικά πογκρόμ ώστε να μην ενδιαφέρονται ιδιαιτερα για τις σάχλες θεολογικές αναλύσεις ενός κρατικοδίαιτου κοπρίτη από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστιανέ, κάνεις και έτσι το γνωστό "λάθος" να βάζεις τους εβραίους σε ένα τσουβάλι. Δεν βαμβαρδίζουν την Γάζα οι εβραίοι! Την βομβαρδίζουν ισραηλίτες σιωνιστές με πολιτική κάλυψη της Αμερικής που είναι χριστιανοί και μάλιστα φανατικοί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην προκειμένη περίπτωση δε μιλάμε παρά για το Σιωνισμό. Αυτός δεν έχει αργία, ούτε και ξεκουράζεται,διότι είναι ο Διάβολος.
    Το πρόβλημα δεν ήταν ότι θεράπευε ασθενείς το Σάββατο ο Χριστός. Εξάλλου όπως είπε και ο ίδιος δεν ήρθε για να καταργήσει τις Γραφές αλλά για να συμπληρώσει σε αυτές.
    Ως δωδεκαετής είχε εντυπωσιάσει στη Συναγωγή και περιγράφεται ως ραβίνος (που δεν σημαίνει παπάς).
    Ήταν η ενανθρώπιση του Λόγου. Κανείς δεν ήξερε καλύτερα από Αυτόν, αυτό που οι άλλοι υποτίθεται αντιπροσώπευαν. http://www.jewfaq.org/613.htm και http://www.jewfaq.org/brother.htm

    Καπετάν Μακρής. http://www.nkusa.org/ η υποκρισία περισσεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. από κάτι τρισάρρωστους σαν και σένα παππά γεννήθηκε και αβγάτεψε το μίσος κατά των Εβραίων στην Ελλάδα,ένα από τα πολλά αγαθά που μας κληρονόμησε η Ορθοδοξία σου .
    Εμπρός στην τζιχάντ με τους μουλάδες στον κοινό αγώνα κατά των Εβραίων,παλιά σας τέχνη κόσκινο ,ε παππά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο δίκιο έχει ο παπαηλίας!! Είναι απίστευτο πώς είναι δυνατό ένας λαός που έχει υποστεί στο πετσί του το Ναζισμό,να κάνει τα ίδια (και χειρότερα)στον Παλαιστινιακό λαό.Ακούσαμε ότι τα θύματα δεν είναι όσα ανακοινώνουν οι Παλαιστίνιοι,αλλά λιγότερα...Με τη "λογική" αυτή και τα θύματα του Ναζισμού δεν ήταν όσα ανακοίνωσαν οι εβραίοι αλλά μερικά εκατομμύρια λιγότερα.Άρα κανένα πρόβλημα!!ΝΤΡΟΠΗ και πάλι ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρέ σύ παπά Ηλία....μέ κουράζεις.
    Όλα είναι θέματα ισχύος.
    Άν είχε η Χαμάς τήν στρατιωτική
    μηχανή τού Ισραήλ,δέν θά έμενε
    Εβραϊκό ρουθούνι.
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Η ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ??
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρέ σύ παπά Ηλία....μέ κουράζεις.
    Όλα είναι θέματα ισχύος.
    Άν είχε η Χαμάς τήν στρατιωτική
    μηχανή τού Ισραήλ,δέν θά έμενε
    Εβραϊκό ρουθούνι.
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Η ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ??
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TO ΓΚΑΖΙ ΘΕΛΕΙ ΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ Η . . .

    ... η γκόμενα περπάτημα, λέει κάποια νεότευκτη παροιμία.

    Την θυμήθηκα διαβάζοντας σήμερα, πρώτη μέρα του χρόνου ότι, σε μία πόλη της Δανίας ντόπιος - μαλλον - ανθρωπιστής ξάπλωσε κάτω δύο Εβραίους. Μπάμ και κάτω. Και μετά χάθηκε μέσα στο πλήθος. Και καλά έκανε. Όχι, θα περίμενε να τον συλλάβουν. Αφού κανείς δέν τολμάει να συλλάβει τα κτήνη στην Γάζα.

    Δέν πιστεύω να ξέρει ελληνικά ο δράστης και να με διάβασε. Σίγουρα όμως και αυτός αγανάκτησε, όταν θα είδε να κυκλοφοούν μέσα στην πόλη του οι συνήθως μουσάτοι Εβραίοι σκεπασμένοι με το μισό σουτιέν της γυναίκας τους. Μπράβο στο δανέζικο παλικάρι.

    Και κάπως έτσι φανταζόμουν ότι, θα ξεκινησει η αντίδραση με άγνωστο τέλος. Στην Ρωσία τους κυνηγούν και πολλές φορές τους βρίσκουν νεκρούς. Γι'αυτό και η Γερμανία γέμισε απο τους "επαναπατριζόμενους". Ως πότε όμως και εκεί όπου και ένας Χίτλερ άφησε την σφραγίδα του στην διδικαία αφανισμού των αντιχρίστων. Απάνθρωπο. 'Ε;;; Είναι όντως απάνθρωπο αλλά άς μήν ξεχνάμε ότι, οι Εβραίοι εδίδαξαν το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος". Άς πρόσεχαν λοιπόν απο τότε, γιατί σήμερα ελαφρυντικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    Και άς προσέχουν και οι σημερινοί ηγέτες του κόσμου. Εξαγορασμένοι ή όχι, φιλικά διακείμενοι ή πιεζόμενοι προς τούτο, θα φάνε κάποια μέρα το κεφαλι τους. 'Ας ψήφιζαν τουλάχιστον να στείλουν επι τόπου κάποια ειρηνευτική δύναμη.

    Για ποιό περπάτημα μιλάμε κύριοι; Αυτοί θέλουν ΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΛΥΩΣΙΜΟ ...

    ΠΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε δε μας παρατας ρε παπα με την απατη των θρησκειων...
    Ακου κατεβηκε ενα αγγελακι και...γονιμοποιησε μια παρθενα...
    η οποια σεμνη κορη με τον...αρραβωνιαστικο τριγυρναγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πελία είσαι ηλίθιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παπά Ηλία Υφαντή
    Έμπλεξες κυριολεκτικά τα μπούτια σου.
    Κανένας Ιστορικός ,είτε Ιουδαίος είτε Ρωμαίος ,της εποχής που διοικούσε την Ιουδαία ο Πόντιος Πιλάτος , δεν αναφέρει οτιδήποτε για τον Ιησού .
    Αντίθετα όλοι αναφέρουν τον επαναστάτη Βαραβά .


    Περί το κράτους του Ισραήλ .

    Ιδρύθηκε κατόπιν ενεργειών των νικητριών Δυνάμεων του Β.Παγκοσμίου Πολέμου και τότε μετέφεραν πολλές χιλιάδες Εβραίους από τα 4 σημεία του ορίζοντα .
    Με την βοήθεια των Η.Π.Α. ,αλλά και πολύ σκληρής δουλειάς των Εβραίων ,έγινε τοπική δύναμη το Ισραήλ στην Μέση Ανατολή .
    Οι Άραβες υπέστησαν πολλές ήττες σε διάφορες πολεμικές συγκρούσεις με το Ισραήλ διότι οι ΗΠΑ έδίναν ουσιαστική βοήθεια στους Εβραίους ενώ η ΕΣΣΔ πούλαγε στους Άραβες ότι πολεμικό υλικό είχε για πέταμα .
    Ήταν μεγάλη επιτυχία του συχωρεμένου Αραφάτ που συμφώνησε με το Ισραήλ την Ίδρυση Παλεστηνιακού Κράτους .
    Δυστυχώς μετά τον θάνατο του Αραφάτ έχουμε την σφαγή των επιγόνων .
    Τα ΜΜΕ πολύ λίγα έγραψαν για τις συνεχείς δολοφονίες στελεχών Φατάχ , Χαμάς ,Χετζμπολάχ .
    Ποιοί έχουν συμφέροντα από τις εμφύλιες αυτές διαμάχες ;
    Όχι μόνο οι Εβραίοι.
    Το Ισραήλ φέρεται εδώ και πολλά χρόνια αλλαζονικά , αλλά το πάθημά του από την εισβολή στον Λίβανο το 2006 δεν τουβαλε μυαλό.
    Καμία χερσαία εισβολή δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα .
    Όλες αυτές τις δολοπλοκίες πληρώνουν με την ζωή τους αθώοι Παλεστήνιοι .
    Από τις σφαγές στα στρατόπεδα Σάμπα και Σατίλα ,Λίβανος 1982 , μέχρι την Γάζα του Δεκέμβρη 2008.
    Πολλά λέμε για τους ΝεοΝαζί Ισραηλίτες που είναι καταδικαστέοι αλλά ποιοί έδωσαν πυράυλους στην Χαμάς ;
    Εδώ και ένα μήνα , όταν έσπασε η Χαμάς την εκεχειρία ,τους παρακαλούσε να σταματήσουν ο Πρόεδρος των Παλαιστινίων .
    Η Χαμάς τον έγραφε και τον γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1 Ιανουάριος 2009 6:57 μμ


    ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΕΕΕΕΕΕ????????
    ΕΤΣΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα μουνια οι εβραιοι ξεσπαθωσαν παλι. Και ειναι ουκ ολιγα. Οταν θαρθη η ωρα ψωλες δεν θα υπαρξει οχι χωρος να κρυφτυτε αλλα ουτε σπιθαμη να τρεξετε.

    Αγνωστος Στρατιωτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι πολλά τα σχόλια, για ν’ απαντήσω σε όλα. Έχουν δίκιο αυτοί , που μιλούν για εβραιοχριστιανούς. Και οι άλλοι, που επισημαίνουν το γεγονός ότι τα κακουργήματα των Εβραίων τα σιγοντάρουν και τα στηρίζουν οι αντίχριστοι χριστιανοί. Και ασφαλώς τα κακουργήματα στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία,κλπ,κλπ, που μάλιστα έγιναν ύστερα από «θεϊκή» (=διαβολική) έμπνευση, είναι τα «αριστουργήματα» των αντίχριστων χριστιανών…
    Όπως επίσης έχουν δίκιο αυτοί, που λένε ότι οι Εβραίοι έχουν υποστεί πολλά από χριστιανούς και μουσουλμάνους. Αλλά τα παθήματα, δυστυχώς, δεν γίνονται μαθήματα. Κι όταν κάποιοι θα βρεθούν σε θέση ισχύος, κάνουν τα ίδια και χειρότερα από αυτά που έπαθαν.
    Και βέβαια η κακουργία από θέσεως ισχύος δεν είναι ηρωισμός, αλλά ανανδρία.

    παπα-Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρε ανόητε βλάσφημε, εσύ που έγραψες περί γονιμοποιημένης παρθένου, άντε άνοιξε τα στραβά σου, να δείς την Αλήθεια, και άσε τις ειρωνίες κατά της Χριστιανικής Πίστεως....ανόητο πλάσμα, ανίκανο, να ξεπεράσεις τον κοντόφθαλμο εγωϊσμο σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *