. Ξέχασε τα "δώρα" πολλών δις που έκανε στις Τράπεζες ο κ. Αλογοσκούφης; .. . Του Θανάση Λεπίδη . . Ο κ. Αλογοσκούφης φεύγοντα...
Ξέχασε τα "δώρα" πολλών δις που έκανε στις Τράπεζες ο κ. Αλογοσκούφης;
.. .
Του Θανάση Λεπίδη
. .
Ο κ. Αλογοσκούφης φεύγοντας από την κυβέρνηση δήλωσε σε βάρος των άλλων υπουργών ότι άλλοι ξόδευαν κι άλλος πλήρωνε. Μήπως όμως ο πρώην, πια, υπουργός κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια; Ξέχασε τόσο γρήγορα τα δις ευρώ που όπως αποκάλυψε το Press-gr (διαβάστε σχετικά εδώ) είχε κάνει δώρο στις Τράπεζες -πριν ακόμη προκύψει το θέμα με τα 28 δις ευρώ- για να έχει την εύνοια τους;
Ας κάνει λοιπόν πρώτα την αυτοκριτική του.
------------------------------------------
1. Η ουσία της υπόθεσης Mayo, είναι ότι:
ΑπάντησηΔιαγραφή• Σύμφωνα με τα παραστατικά στοιχεία της Royal Bank of Scotland και της Εθνικής Τράπεζας, μόνον για λίγους μήνες του 1989, με εντολή της Λιβεριανής off shore εταιρείας Mayo, είχαν σταλεί 2,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία είχαν εισρεύσει στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας και είχαν εγγραφεί στα οικονομικά βιβλία του κόμματος.
• Υπήρξε συνεχής ροή χρημάτων από τον τροφοδότη λογαριασμό της Mayo στον ειδικό λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας στην Εθνική Τράπεζα.
• Η σχέση της Λιβεριανής Off Shore εταιρεία Mayo με την Νέα Δημοκρατία είναι διαχρονική.
2. Αυτήν την πραγματικότητα, παρά το ότι την είχαν αρνηθεί και την απέκρυπταν επί πολλά χρόνια, αναγκάστηκαν να ομολογήσουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και με ένορκες καταθέσεις τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ύστερα από τις δημόσιες καταγγελίες του Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος ενεργούσε υπό την θεσμική του ιδιότητα ως Γραμματέας του Κινήματος.
3. Αυτή η πραγματικότητα αναδεικνύει την αλαζονεία, την υποκρισία και τον κυνισμό της ηγεσίας της Ν.Δ., η οποία την ίδια στιγμή που έβαζε στα ταμεία του κόμματος χρήματα από μια Λιβεριανή off shore εταιρεία, έστελνε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για τα νοσήλιά του.
4. Ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ότι, δυστυχώς η έρευνα της Δικαιοσύνης έμεινε στη μέση, με αποτέλεσμα να μην κινηθεί η διαδικασία δικαστικής συνδρομής και να μην ανοίξουν οι τροφοδότες λογαριασμοί της Mayo. Και τέλος γνωρίζει ότι, με νεότερα δημοσιεύματα, μόλις τον Νοέμβριο του 2008 (Ελευθεροτυπία), συνδέεται και πάλι μετά από πολλά χρόνια, η Νέα Δημοκρατία με την Mayo, αυτή τη φορά για την υπόθεση Siemens.
5. Κατόπιν όλων αυτών, γίνεται φανερό ότι, δεν υπάρχει καμία προσωπική σύγκρουση Λαλιώτη - Μητσοτάκη, αλλά πολιτική αντιπαράθεση για την αλήθεια, τη διαφάνεια, και το ήθος στη δημόσια ζωή. Είναι επίσης προφανές ότι η αλληλεγγύη του ΠΑΣΟΚ προς τον Κώστα Λαλιώτη είναι δεδομένη και διαρκής και στηρίζεται σε αρχές και αξίες.
6. Όσο για τα χρήματα, προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού, αυτά θα τα λάβει από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με την διαβεβαίωση ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι στην πολιτική ζωή. Τέλος, παραμένει προφανής η ανάγκη να ερευνηθούν διαχρονικά και πλήρως όλες οι κινήσεις των λογαριασμών της Λιβεριανής off shore εταιρείας Mayo, η οποία δημιουργήθηκε για την οικονομική ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας.
1. Του πήρε τέσσερεις μήνες να καταλάβει ότι κάτι το μεμπτό υπήρχε στην υπόθεση Βατοπεδίου. Δήλωσε παραπλανηθείς. Αλλά για προανακριτική ούτε κουβέντα. Του πήρε τρία χρόνια (έτσι είχε δηλώσει) να καταλάβει ότι κάτει τρέχει με τις διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων. Αλλά για Εξεταστική για την υπόθεση των γαλάζιων δομημένων ομολόγων, ούτε λόγος. Και για να μην αποκαλύφθεί το πόρισμα Ζορμπά οδήγησε τη χώρα σε εκλογές μέσα στην πύρινη κόλαση.
ΑπάντησηΔιαγραφή2. Τώρα, συμπεριφέρεται σαν να λέει ότι του πήρε πέντε ολόκληρα χρόνια για να καταλάβει πόσο καταστροφική για τον τόπο ήταν Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ οικονομική πολιτική.
• Δεν το κατάλαβε το 2004, όταν οδηγούσε την Ελλάδα στον παραλογισμό και το διασυρμό της απογραφής και έβαζε τη χώρα στην επιτήρηση.
• Δεν το κατάλαβε το 2005, όταν το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου υπέβαλαν πρόταση μομφής κατά του κ. Αλογοσκούφη. Τι έκανε τότε ο κ. Καραμανλής; Τι είπε στη Βουλή στις 9 Ιουνίου του 2005; «Ζητώ να μετατραπεί η συζήτηση αυτή σε συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η οικονομία και ο προϋπολογισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Είναι γενικότερη, συλλογικότερη πολιτική της κυβέρνησης». Έχει απόλυτο δίκιο.
• Δεν το κατάλαβε ούτε το 2006, ούτε το 2007, ούτε το 2008 όταν εξαπέλυε φοροεπιδρομές κατά των μεσαίων και των ασθενέστερων στρωμάτων. Όταν διέσυρε και πάλι τη χώρα με το κόλπο της αναθεώρησης του ΑΕΠ. Ή όταν ο Υπουργός Οικονομικών του δήλωνε «πιάσαμε πάτο στα έσοδα» (Ιούνιος 2008).
• Δεν το κατάλαβε ούτε πρόσφατα, πριν πέντε μήνες, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν είχαν εξεγερθεί οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι με την κατάργηση του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ. Τι είχε πει τότε ο κ. Καραμανλής; Τι είπε στη συνέντευξη τύπου στην Δ.Ε.Θ., στις 7 Σεπτεμβρίου 2008; «Όταν έρχεται η ώρα να πάρεις δύσκολες αποφάσεις και, μεσούσης μιας διεθνούς κρίσης η οποία πλήττει και τη χώρα…. καλείσαι να επιλέξεις- εκλήθην αν θέλετε ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ, ποιος είναι ο προσφορότερος τρόπος να αντιμετωπιστεί. Τόσο πολιτικά, όσο και κοινωνικά και ηθικά, το συμπέρασμα για μένα είναι απλό: Εστιάζεις εκεί που υπάρχουν κέρδη, ή υπεραξίες και εκεί όπου, εν πάση περιπτώσει, εντοπίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό, μεγαλύτερο ζήτημα απόκρυψης φορολογητέας ύλης». Αυτός επέλεξε δηλαδή. Το χαράτσι στα μπλοκάκια και στα εισοδήματα κοντά στα όρια της φτώχιας, ήταν ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ.
3. Τώρα εξετάζουν, λένε, την κατάργηση της …κατάργησης του αφορολογήτου! Τώρα, λένε, ετοιμάζουν «φιλολαϊκή» στροφή. Ποιον κοροϊδεύουν; Αυτοί δεν ψήφισαν, μόλις πριν είκοσι μέρες, τον προϋπολογισμό των 7,1 δις ευρώ επιπλέον φόρων στους πολίτες; Αυτοί δεν ήταν που απέρριψαν την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για το επίδομα θέρμανσης, το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης στους ασθενέστερους και την αύξηση της επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες από το 7% στο 11%; Αυτοί δεν ήταν που καταψήφισαν τον προηγούμενο Ιούλιο την πρότασή μας για την προστασία των δανειοληπτών; Αυτοί δεν ήταν που λοιδόρησαν τις ολοκληρωμένες 5 δέσμες προτάσεων μας για έξοδο από την κρίση, με αντιμετώπιση της ανεργίας και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της πραγματικής οικονομίας;
4. Αυτή η κυβέρνηση πουλάει κουτόχορτο και μας θεωρεί λωτοφάγους. Αλλά οι πολίτες βιώνουν στην καθημερινότητα τους, τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που ακόμη και τώρα δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των πολιτών αλλά για τα νούμερα των δημοσκοπήσεων. Το δυστύχημα για τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση του είναι ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν. Και το δυστύχημα για τον κ. Καραμανλή είναι ότι οι πολίτες πια ξέρουν. Δεν περιμένουν τίποτα από αυτήν την κυβέρνηση. Ζητούν πραγματική αλλαγή πολιτικής. Ζητούν μία κυβέρνηση που κοιτάζει την κοινωνία και όχι την επικοινωνία. Μία Πολιτεία που επενδύει στον άνθρωπο, στην ελπίδα και τη σιγουριά, και όχι στον φόβο και την ανασφάλεια του. Μία Πολιτεία που το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί. Αυτή είναι η ευθύνη μας.
Το ερώτημα που πολλοί πολίτες αυτής της χώρα ρωτούν είναι : αν μια κυβέρνηση με πλειοψηφία 151 βουλευτών δεν είναι κυβέρνηση «εκλογικής ετοιμότητας», τότε ποια είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ίδιο ερώτημα, όμως, επιδέχεται και μια άλλη απάντηση. Με δεδομένο ότι το ΠαΣοΚ θα προκαλέσει ούτως ή άλλως εκλογές στις αρχές του 2010, με αφορμή την προεδρική εκλογή, γιατί θα περιμένει ο Καραμανλής να τον πάει σε εκλογές ο Παπανδρέου και να μην πάρει αυτός την πρωτοβουλία νωρίτερα;
Πολλοί ασφαλώς θα αναρωτηθούν πώς είναι δυνατόν να προκαλέσει ο Πρωθυπουργός εκλογές όταν αντιμετωπίζει σοβαρές πιθανότητες να τις χάσει. Για έναν πολύ απλό λόγο: διότι η νίκη στις εκλογές είναι μία μόνο από τις πιθανές επιδιώξεις του, ασφαλώς η πρωταρχική. Αλλά υπάρχουν ενδεχομένως και άλλες. Οπως, για παράδειγμα, να κάνει εκλογές ακόμη και αν είναι πιθανό να τις χάσει, ξέροντας πως αν καθυστερήσει κινδυνεύει με βαρύτερη ήττα στο μέλλον. Είναι το σενάριο του ρίσκου.
΄Η, μπορεί να σκεφθεί , να κάνει εκλογές με κίνδυνο να χάσει, υπολογίζοντας ότι δεν θα κερδίσει ούτε ο αντίπαλος. Με το ισχύον εκλογικό σύστημα και πολιτικό σκηνικό, κάτι τέτοιο είναι απολύτως εφικτό. Μπορεί, ας πούμε, να ποντάρει ο Καραμανλής σε μια περίοδο παρατεταμένης αστάθειας, σε διαδοχικές εκλογές χωρίς ισχυρό νικητή ή/και σε ασταθείς κυβερνήσεις συνεργασίας, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αρπάξει την ευκαιρία να ξαναβγεί από πάνω. Είναι το σενάριο της καταστροφής.
Υπό αυτήν την έννοια το ερώτημα δεν είναι αν η νέα κυβέρνηση αποδειχθεί εκλογική. Αλλά ποια μεθόδευση θα ακολουθήσει ο Καραμανλής για να κάνει εκλογές χωρίς να χρεωθεί το κόστος των εκλογών. Πώς, δηλαδή, θα καταστήσει τις εκλογές «εύλογες και επιβεβλημένες» σε μια χώρα όπου το 65%-70% των πολιτών επιδιώκει πρωτίστως πολιτική σταθερότητα.
Πιστέψτε με, εκεί θα παιχτεί εφεξής όλο το παιχνίδι. Και γι΄ αυτό οι τρεις πρώτοι μήνες του 2009 θα είναι κρίσιμοι, όχι μόνο για τον χρόνο των εκλογών αλλά και για το εκλογικό αποτέλεσμα.
‘’PASOK poisonous’’
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή.............................................
Σε φυλακή τριτοκοσμικής χώρας, οι κρατούμενοι ελεεινοί και βρώμικοι, έκλαιγαν τη μοίρα τους.
Μια μέρα μπαίνει ο διευθυντής στο κελί και τους λέει: «Ρεμάλια σήμερα θα αλλάξετε σώβρακα».
Kι ενώ αυτοί άρχισαν να χειροκροτούν, ο διευθυντής συμπληρώνει:
«Εσύ θα αλλάξεις μ΄ αυτόν κι εσύ μ΄ εκείνον».
''PASOK poisonous''
ΛΥΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ?
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ;
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;
ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ 50.000- 200.000 ΤΟ ΜΗΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.
ΤΟ SMS ΤΟΥ ΜΗΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΗ ΛΑΛΙΩΤΗ.
ΠΕΝΤΕ (5) ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟΣ.
ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ .
ΝΑ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΣΟΥ (ΤΟΝ ΓΑΜΙΑ ΣΟΥ) ΔΗΛΑΔΗ , ΤΟΝ ΟΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΜΙΑ ΣΟΥ !!!!!!
ΠΕΤΡΟ ! ΠΕΤΡΟ ! ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ??????
CAPTAIN