GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαιρετικά αφιερωμένο..‏.

. Από την Αλίκη Γαλάνη . Αφιερωμένο εξαιρετικά στους δημοσιογράφους - θιασώτες της πολιτικής των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύτες και θύματ...

.
Από την Αλίκη Γαλάνη
.
Αφιερωμένο εξαιρετικά στους δημοσιογράφους - θιασώτες της πολιτικής των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύτες και θύματα και στα δελτία ειδήσεων που από πρώτο θέμα κοντεύουν να παίζουν τον πόλεμο πριν τα αθλητικά.
.
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΝΟΜΟΤΑΓΟΥΣ

Γράφω ποιήματα μέσα στα πλαίσια που ορίζουν
οι υπεύθυνες υπηρεσίες

Που δεν περιέχουν τη λέξη: Ελευθερία, τη λέξη:
Δημοκρατία

Δεν φωνασκούν: Κάτω οι τύραννοι ή: Θάνατος
στους προδότες

Που παρακάμπτουν επιμελώς τα λεγόμενα
φλέγοντα γεγονότα

Γράφω ποιήματα άνετα και αναπαυτικά για όλες
τις λογοκρισίες

Αποστρέφομαι τετριμμένες εκφράσεις όπως: σαπίλα
ή καθάρματα ή πουλημένοι

Εκλέγω σε πάσα περίπτωση την αρμοδιότερη λέξη
Αυτή που λέμε "ποιητική": στιλπνή, παρθενική,
ιδεατώς ωραία.

Γράφω ποιήματα που δεν στρέφονται κατά της
καθεστηκυίας τάξεως.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ
------------------------------

5 σχόλια

  1. ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ Δ Ι Κ Α Ι Ο.
    ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΔΙΚΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ!!!!!
    ΣΠΑΤΕ , ΡΗΜΑΞΤΕ ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΊΣΤΕ , ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΑΧΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ "ΓΝΩΣΤΟΙ" ΤΟΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΣΘΕ ΟΤΙ .... ΑΔΙΚΕΙΣΘΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον αέρα μισθοί και συντάξεις

    Είναι από τις λίγες φορές, που η Ελλάδα αναζητά δανεικά και… δε βρίσκει. Έτσι, είναι από τους πιο αδύναμους κρίκους διεθνώς, αντιμετωπίζοντας μάλιστα περισσότερο από ποτέ το φάσμα της χρεοκοπίας. Οι οικονομικές εξελίξεις αποτιμώνται πλέον εβδομάδα με εβδομάδα και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αυτή τη στιγμή, ότι ακόμη και οι μισθοί και οι συντάξεις του τρέχοντος ή του επόμενου μήνα θα πληρωθούν κανονικά.
    Εάν οι χρηματοδοτικές γραμμές προς τη χώρα μας δεν ανοίξουν πάραυτα, τότε όλα είναι πιθανά.
    Ήδη, το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Παραμένουν απλήρωτα υλικά νοσηλείας, φάρμακα, υπερωριακές εργασίες, τεχνικές εταιρίες, που εκτελούν έργα, κάθε είδους υπεργολάβοι και προμηθευτές. Ακόμη και την εξόρυξη λιγνίτη «φρενάρισε» το Δεκέμβριο η ΔΕΗ, για να μη διευρύνει τη ζημιά της κατά τη χρήση του 2008.
    Τουλάχιστον 40 δις ευρώ τα... δανεικά
    Η ανάγκη εξωτερικού δανεισμού υπολογίζεται για εφέτος στα 40 δις ευρώ, ενώ κανείς δεν αποκλείει αύξησή του ακόμη και κατά πέντε δις ευρώ. Τα ελληνικά ομόλογα όμως δεν πωλούνται με ανεκτό κόστος και το παγκόσμιο σύστημα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. Η χώρα μας δυσκολεύεται να βρει δανεικά και όταν τα βρίσκει, το κόστος τους είναι τέτοιο, που καλύτερα να μην τα έβρισκε.
    Και τα τρέχοντα έσοδα του Δημοσίου έχουν υποστεί όμως σοβαρά πλήγματα.
    Έτσι, τα ελλείμματα δεν είναι μόνο μεγάλα, αλλά αναμένεται να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο, καθώς τα έσοδα που οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου έχουν προβλέψει είναι αδύνατο να εισπραχθούν. Όταν η κατανάλωση μειώνεται και όλα δείχνουν ότι θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, τότε η πρόβλεψη ότι τα έσοδα θα αυξηθούν σε σχέση με πέρυσι αποτελεί έμμεση, αλλά αδιαμφισβήτητη ομολογία της κυβέρνησης ότι έχει αποτύχει.
    Στην Ελλάδα, τα τελευταία πέντε χρόνια, δανειστήκαμε το αστρονομικό ποσό των 60 δις ευρώ, χωρίς να υπάρχει μια αναπτυξιακή ή έστω απλώς οικονομική λογική για το τι μπορεί να αποδώσει ο δανεισμός ως επένδυση της χώρας. Αυτό τώρα εμφανίζεται ως ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.
    Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι δεν μπορούμε πλέον να κρύψουμε τα οικονομικά μας… χάλια.
    Διεθνείς φόβοι για χρεοκοπία της οικονομίας μας
    Έπειτα από πολλά χρόνια διεθνή έντυπα και προβλέψεις οργανισμών, έχουν βάλει στην ίδια πρόταση τις λέξεις «Ελλάδα» και «χρεοκοπία».
    Το περιοδικό «Εconomist» αναρωτιέται αν μπορούν η Ελλάδα και η Γερμανία να μοιράζονται το ίδιο νόμισμα, μετά τα δημοσιευθέντα δημοσιονομικά στοιχεία.
    Δεν είναι όμως μόνο οι ειδικοί, που αντιλαμβάνονται τη δύσκολη κατάσταση όλων μας σ’ αυτήν εδώ τη γωνιά του πλανήτη.
    Και οι Έλληνες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος και τι τους περιμένει τους επόμενους μήνες.
    Στη δημοσκόπηση της «Κάπα Research», που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μόλις ημέρες, οι πολίτες προτάσσουν τους φόβους τους για χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας (59,2%) το 2009. Ωστόσο, το 63,1% δηλώνει ότι περιμένει λύσεις από το κράτος και μόλις το 24,6% θα δεχόταν νέες θυσίες, για να ξεπεραστεί η κρίση.
    Οι οικονομικές δυσκολίες φοβίζουν το 58,9%, τα προβλήματα υγείας το 17,6% και η απώλεια της δουλειάς το 13%.
    Το 80,7% των πολιτών δηλώνει ότι κατά την άποψή τους τα πράγματα στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο «πήγαν προς το χειρότερο». Δύο χρόνια πριν, το 2006, απογοητευμένο δήλωνε το 51,6%.
    Οι πολίτες εκτιμούν επίσης ότι η ανεργία θα αυξηθεί σημαντικά (57,7%), αλλά την ίδια στιγμή το 56,3% θεωρεί απίθανο να βρεθεί χωρίς δουλειά μέσα στο 2009 και το 20,8% ελάχιστα πιθανό.
    Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει θορυβήσει την κοινή γνώμη και μάλιστα σε ποσοστό 87,7%.
    Ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότεροι πολίτες εμφανίζονται εξοικειωμένοι με την ιδέα ξένης εποπτείας στην οικονομία, καθώς το 55,1% πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής για το 80,8% των πολιτών και για την αντιμετώπισή της εκφράζουν εμπιστοσύνη στους ακόλουθους θεσμούς: την ΕΕ (58,8%), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα (46,3%), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (39,5%) και την Παγκόσμια Τράπεζα (31,6%).
    Τα χειρότερα έπονται Τους αμέσως επόμενους μήνες οι μακροοικονομικές ειδήσεις από όλον τον κόσμο θα είναι πολύ χειρότερες από όσο αναμένεται, πιέζοντας ακόμη περισσότερο προς τα κάτω τόσο τους οικονομικούς δείκτες, όσο και την ψυχολογία των ανθρώπων.
    Η πιστωτική κρίση θα επιδεινωθεί, οι εξαγορές επιχειρήσεων χάρη στην κατοχή δανειακών εγγυήσεων θα συνεχιστούν, προκαλώντας περαιτέρω μείωση των τιμών και οδηγώντας στη χρεοκοπία περισσότερους οικονομικούς θεσμούς, που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Μερικές αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς είναι βέβαιο ότι θα εισέλθουν σε πλήρη οικονομική κρίση.
    Γι αυτό, το 2009 θα είναι μια επίπονη χρονιά παγκόσμιας ύφεσης με περισσότερα οικονομικά δεινά, ζημιές και χρεοκοπίες.
    Εάν σε αυτό προσθέσουμε το πρόβλημα δανεισμού της ελληνικής οικονομίας, θα έχουμε μια σχετικά πλήρη εικόνα για όσα θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες


    ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΗ Ο ΤΑΡΖΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ ,ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΣΤΙΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ . ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΔΙΚΟΥΝ ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ!!!
    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΣΠΑΖΟΥΝ,ΡΗΜΑΖΟΥΝ,ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΟΥΝ,ΠΑΡΑΛΕΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΣΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ "ΓΝΩΣΤΟΙ" ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΤΣΙΑ Ν΄ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ...ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MAΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ....





    Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΙΗΤΗΣ!



    ...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *