GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τιμή του ψωμιού‏...

. Γράφει ο Μάκης Παπάς . Αγαπητοί φίλοι του press Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Αφού σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε, θα...

.
Γράφει ο Μάκης Παπάς
.
Αγαπητοί φίλοι του press
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
Αφού σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό μου σχετικά με την τιμή του ψωμιού και των άλλων αρτοσκευασμάτων: Αν θυμάμαι καλά, πέρυσι το ψωμί ανέβηκε με πρόσχημα τα ακριβά καύσιμα. Φέτος που η τιμή του πετρελαίου κατέβηκε αρκετά είδατε καμία μείωση τιμής στο ψωμί; Άσε που ακούω και από κάποιους γεωργούς ότι η τιμή του σιταριού έχει πέσει πολύ... Αν οι φούρνοι αγοράζουν ακριβά το αλεύρι σημαίνει ότι οι αλευροβιομήχανοι θησαυρίζουν...Αν όμως οι αλευροβιομήχανοι δεν έχουν ανεβάσει την τιμή του αλευριού, το κέρδος των φούρνων είναι διπλό!!! ...
Κι επειδή εδώ στην επαρχία (σας γράφω από την Κοζάνη) είναι πολλοί αυτοί που κάνουν εμπόριο κι άλεσμα σιτηρών και ταυτόχρονα διατηρούν και φούρνο καταλαβαίνετε ότι τα κέρδη τους είναι διπλά... !!! Τρίβουν τα χέρια τους κι ευφραίνονται... και θησαυρίζουν στην υγεία των κορόιδων. Ελπίζω, τουλάχιστον το νέο έτος το ψωμί να μην αυξηθεί!
Καλή Χρονιά να έχουμε, με υγεία και ψωμί
--------------------------------

9 σχόλια

  1. Καλημέρα και καλή χρονιά....Φίλε μου για το ψωμί έχεις δίκιο αλλά τα λευτά δεν πάνε δυστηχώς στους φουρνάρηδες (για την αθήνα μιλώ)αλλά στα χέρια των αλευροβιομηχάνων ....Πέρσι ο φούρναρης το κιλό το έπερνε 0,30 ευρώ και φέτος 0,80!!!!! Όπως καταλαβαίνεις οι φουρνάρηδες όχι μόνο δεν βγάζουν (εξερούνται οι αλευροβιομήχανοι με τους φούρνους)αλλά και έχουν να αντιμετοπίοσουν και τα μεγάλα super market που πουλάνε ψωμί με κατεψυγμένες ζύμες απο κίνα...
    Υ.Γ. Δεν είμαι φούρναρης αλλά όπως και εσύ προβληματίστικα και το έψαξα....Ευχαριστώ και καλλη χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή χρονιά.
    Μια και μιλάμε για στάρι, 15 λεπτά το στάρι στον κακομοίρη, ναι, τον κυριολεκτικά κακομοίρη γεωργό που του έλαχε να καλλιεργεί στάρι, και μην ακούω και διαβάζω παπαριές από τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ και τους ΕΠΙΤΟΠΟΥ για αλλαγή καλλιέργειας, γιατί μερικά πράγματα δεν μπορούν, δεν γίνετε να αλλάξουν, τι αλλαγή καλλιέργειας να κάνει ένας που δεν έχει νερό; Να φυτέψει συκιές ή χαρουπιές που θα κάνουνε χρόνια για να του δώσουν εισόδημα; Και στο μεταξύ θα τρώει από αυτά που έχει σε ακίνητα στο Κολωνάκι και στην Γλυφάδα; Εδώ μιλάμε κύριοι για φτώχια και αγωνία…..
    Τι αλλαγή καλλιέργειας να κάνει ένας γεωργός που έχει περάσει τα πενήντα του χρόνια;
    Αλλού είναι η ουσία, και αυτή είναι το ότι οι ανίκανοι που κυβερνούν, και όποιοι θέλουν να κυβερνήσουν, ή να το παίξουν εν δυνάμει κυβερνώντες δεν μπορούν να το εξαλείψουν, το ένα και μοναδικό παράσιτο της αγοράς, και αυτό είναι οι μεσάζοντες που δεν εννοούν να κερδίζουν για να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους, αλλά και οι γκόμενες τους, τα νυχτερινά κέντρα, τα χαρτοπαίγνια τους, και ότι άλλο μπορεί να τους κάνει να νιώθουν μεγάλοι, ότι μπορεί να τους δώσει αέρα κοπανιστό στα πανιά τους.
    Ακόμη και το τελευταίο μπακαλομανάβικο αισχροκερδεί σε βάρος μας.
    Έτσι λοιπόν 15 λεπτά το στάρι στον παραγωγό, στο σούπερ μάρκετ, το αλεύρι, όχι το ψωμί, περνά το ένα euro, το ψωμί από τους αρπαχτικούς αδηφάγους, και πολλές φορές καταστροφείς της υγείας μας αλητοφουρναραίους περνά σε πραγματικό, ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ, τα δύο euro.
    Θυμάστε ηλίθιοι και κακομοιριασμένοι διαμαρτυρόμενοι για τους μεσάζοντες την "μάχη του τελάρου" επί Ανδρέα Παπανδρέου;
    Ναι ήταν ανοργάνωτη και πρόχειρη, εν βρασμώ θα έλεγα, αλλά ήταν μια αρχή, και τι κάναμε εμείς οι μονίμως θιγμένοι και διαμαρτυρόμενοι; Ουσιαστικά στηρίξαμε τους εμπόρους, τους μεσάζοντες με Πατριάρχες της αντίδρασης κατά της κυβέρνησης όλη την αντιπολίτευση ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΜΗΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ.
    Καλή σας χρονιά και καλά μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το σιταρι αυτη τη στιγμη εχει 0,18 και ειναι ολο απουλητο στις αποθηκες μας , ζητηση μηδεν εισαγωγες μεγαλες λ, αλλα τετοια κοροϊδα ειματε , πεταμε το δικο μας σιταρι και τρωμε ψωμι με εισαγωμενο , ντροπη ρε ξεφτιλες κυβερνωντες ,
    καλη χρονια στο λαο τα χειροτερα για τους 300

    αγροτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΑ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το 2008 αγόρασα από μύλο , 5 σακιά αλεύρι σιταρίσιο , βάρους 50 κιλά έκαστο και με τιμές 18€ , 23€ , 30€ ,40€ και 35€ αντίστοιχα , ένα σακί περίπου κάθε δύο μήνες (Επειδή είμαι από τους τυχερούς που τρώνε ζυμωτό ψωμί). Αν αναλογισθεί κανείς ότι από ένα κιλό αλεύρι , φτιάχνεται 1,5 κιλό ψωμί (λόγω νερού) , το ψωμί που αγοράζουμε από το φούρνο για ''χωριάτικο'' είναι 750 gr , προφανώς ο φούρνος αγοράζει το αλεύρι σε χαμηλότερες τιμές , από 100 κιλά σκληρό σιτάρι παράγεται 70 κιλά αλεύρι και 30 κιλά πίτουρα (παλιότερα ήταν παραγωγός ο πατέρας μου) , το σιτάρι είχε φθάσει στα 60 λεπτά και τώρα είναι στα 18 και λιγότερο , καθώς και την πτώση των τιμών του πετρελαίου ,ο καθένας μας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρυσι τέτοιο καιρό μας λέγανε ότι ακριβαίνει το σιτάρι/ψωμί γιατί
    "έμαθαν οι κινέζοι να τρώνε ψωμί"
    Εκανα ποστ για την περίφημη κομπίνα με τα σιτηρά και δέχθηκα επιθέσεις απο τύπους σαν τον Ανώνυμο 1-1-2009 12.24 ο οποίος εκτός του ότι δεν είναι γνώστης είναι και άξιος της τύχης του.
    Αλλά έτσι είναι όλοι έχουν ίσα δικαιώματα αλλά όχι ίσες γνώσεις.
    Λεβέντες και Έλληνες γνωρίζετε
    1.Ποιός έχει το πάνω χέρι στα σιτηρά και τα άλευρα ..."Λούλης"
    2.Οι ταπεινοί φουρνάρηδες κλπ είναι στρατευμένοι στο σύστημα και το στηρίζουν/συντηρούν..δεν κόβει κανείς απόδειξη είσπραξης? ?
    Από αγανάκτηση αποφάσισα και κάνω σπίτι μου ψωμί με αλεύρι που αλέθω μόνος μου και γλύτωσα !!!!
    Σας πληροφορώ ότι εκτός από την ποιότητα και την οικονομία η παραγωγή του ψωμιού στο σπίτι είναι μιά άλλη αίσθηση ικανοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΚΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΩΜΙ!
    ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΟΥ ΤΟΝ ΦΩΛΙΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως υπάρχουν και χειρότερα;
    Δεν το χρυσοπληρώνουμε μόνο το ψωμί!
    Ξέρει κανείς μας τι περιέχει?
    Γιατί δεν υποχρεώνονται οι αρτοποιοί, να αναγράφουν τα συστατικά του ψωμιού?
    Υποθέτω πως εκτός απ' το σιταράκι (άσε τα φυτοφάρμακα και τα ραντίσματα για την διατήρησή του στις αποθήκες) βάζουν μέσα (αλευράδες, φουρναραίοι) κι' ένα σωρό Epsilon!
    Ας τολμήσουν να μας ενημερώσουν!

    lupo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *