GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αγγελική E. Λαΐου...

. Απεβίωσε την 11η Δεκεμβρίου, σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών όπου νοσηλευόταν (έπασχε απο καρκίνο), η ακαδημαϊκός και καθηγήτρια Βυζα...

.
Απεβίωσε την 11η Δεκεμβρίου, σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών όπου νοσηλευόταν (έπασχε απο καρκίνο), η ακαδημαϊκός και καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας στο Χάρβαρντ Αγγελική Λαΐου.
Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με ειδίκευση στη Βυζαντινή Ιστορία. Ακαδημαϊκός και τακτική καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ στην έδρα της Βυζαντινής Ιστορίας (1981). Την περίοδο 1985-1988, διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Harvard. Το 1988, εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το διάστημα 1989-1998, ήταν διευθύντρια του ερευνητικού κέντρου Βυζαντινών Σπουδών του Harvard, Dumbarton Oaks. Δίδαξε, ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και πανεπιστήμια της Ευρώπης.
Εκτός από Βυζαντινή Ιστορία, έχει επίσης διδάξει την ιστορία της Ελλάδας, την εποχή της Κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, την ιστορία της Δυτικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και την ιστορία των Βαλκανίων στους νεότερους χρόνους. Είχε τη γενική επιστημονική επιμέλεια του συνθετικού έργου "Οικονομική Ιστορία του Βυζαντίου", που θα εκδοθεί σε τέσσερις τόμους στα ελληνικά και αγγλικά. Το 1996, τιμήθηκε με το παράσημο "Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής".
Στις εκλογές του Απριλίου του 2000, εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών.
Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
----------------------------------------

14 σχόλια

  1. ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
    ………………………………………………………………….

    Παιδιά ο Γιώργος λέει δεν παζαρεύω!

    Σιγά βρε γιγαντιαίε πολιτικέ, θα σκίσεις το καλτσόν!

    Δηλαδή, με ποιόν δεν διαπραγματεύεσαι;

    Με το Μπόμπολα ή με το Λαμπράκη;

    Με τον Κοντομηνά ή με τον Αλαφούζο;

    Με τον Κυριακού ή με τον Κουρή;

    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

    Φού σου κάνανε πέρυσι ρε χαζούλικο, με τις δημοσκοπήσεις υπέρ του Τσίπρα και έψαχνες γωνίες να κρυφτείς, ρε Αμερικανάκι.

    Έχει πλάκα το παιντί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1,31 PALIO DEJIO POUSTRAKI OTI KAI NA KANEIS THN POYTSA DEN THN GLITWNEIS.ERXETE KAI THANAI TELEIOTIKH.META THA EKSAFANISTITE GIA POLLA XRONIA PALIOPOYSTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ;
    ΣΚΕΨΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ 5Χ5 :
    ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Ή ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ......

    ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ..ΧΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΩΝΥΜΕ 1:31 ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ........ ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠ΄ΕΔΩ ΝΟΥΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΩΝΥΜΕ 1:31 ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ........ ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠ΄ΕΔΩ ΝΟΥΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε παιδια έλεος. Μιλάμε για τη Λαΐου και εσείς λέτε αηδίες....; Έλεος, τόσο επίπεδο πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λέτε? ο Γιωσάκης κι ο Παπαδάκης? να αξιοποίησηαν καταλλήλως της γνώσεις του επιστημονικού της έργου, όταν ήταν παρά του Παρτιάρχη Ιεροσολύμων, όταν με χρησόβουλα από ΤΕΣΑΡΟΥΦΙΑ και ΤΑΠΙΑ νοίκιασαν για 100 χρόνια αεριτζίδικα Παλaiστινιακές εκτάσεις σε όμιλο εβραικών συμφερόντων?

    Λετε? ό άλλος πάλι του ΠΑΣΟΚ ο Παπαγεωργίου να αξιοποίησε καταλλήλως της γνώσεις του επιστημονικού της έργου (όπως και του αείμνηστου ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ) και των μετά χρησόβουλων από ΤΕΣΑΡΟΥΦΙΩΝ και ΤΑΠΙΩΝ όταν αεριτζίδικα η Μονή Μεγίστης Λαύρας καρπώθηκε δισεκατομύρια από το Κράτος για κάνει Ναυτική Βάση στη Σκύρο επί Δημόσιων Χορτολιβαδικών εκτάσεων?

    Λέτε? να αξιοποιούν της γνώσεις του επιστημονικού της ἐργου επί της Βυζαντινής ιστορίας οι Αγγλοσάξωνες επιβάλοντας την ΤΑΞΗ του Βυζαντινού δικαίου στο ΙΡΑΚ?


    Ας ελπίζω ότι δεν την παράγγειλαν και καμμιά επιστημονική απόφανση που την αξιοποιήσουν για τα καλά και συμφέροντα οι διαπλεκόμενοι στη διαφθρορά!

    Αιωνία της η μνήμη!

    Περί ΤΕΣΑΡΟΥΦ και ΤΑΠΙ

    (ένα μικρό απόσπασμα)
    ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

    Ομως στην Αττική και την Εύβοια κρατούν ακόμα οι Τούρκοι τα κάστρα της Ακρόπολης και της Χαλκίδας.

    Η Αττική είναι έρημη. Οι λίγοι κάτοικοι έχουν φύγει στην Αίγινα και στα Μέθανα για να σωθούν από τις εχθροπραξίες.

    Στις 3/15 Φεβρουαρίου του 1830 υπογράφεται το πρωτόκολλο του Λονδίνου που αναγνωρίζει την Ελλάδα σαν ανεξάρτητο κράτος και καθορίζει τα σύνορα της.

    Μια παράγραφος όμως του πρωτοκόλλου αυτού, του επονομαζόμενου και "Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας", αναφέρει ότι οι Τούρκοι που θα αναχωρήσουν από την Αττική και την Εύβοια δικαιούνται να πουλήσουν τις ατομικές ιδιοκτησίες τους.

    Αυτή η παράγραφος θα είναι μοιραία για την Αττική.

    Από αυτή την παράγραφο και από την απληστία μερικών Ελλήνων (περί Σκύρου Μαυρικαίοι? κ.α.)και ξένων (όπως και κάποιος Μπέκερ στη Χαλκίδα), κατάντησε η Αττική και η Εύβοια να μην έχουν σχεδόν καθόλου Δημόσια γη.

    Το πλήρες κείμενο ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙ σύστασης Βατοπεδίτικων Λαυριότικων και παραπολιτικοδικονομικών κυκλωμάτων στο

    http://users.otenet.gr/~tdala/idioktis.htm

    Καλά τώρα σιγά και οι καθηγητές των νομικών σχολών μη και ενυμερώσουν τους μαθητές για τους ενυμερωμένους συνταγματολόγους.

    Ποιος ξέρει ίσως ο ΘΕΟΣ να τους φωτίσει ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΙΚΤΗ ΦΩΤΗΣΕΩΣ.

    Αλλά κιο Βενιζέλος με καταγωγή από Εύβοια κιο Παπαγεωργίου του ΠΑΣΟΚ με τον Μαυρίκο του ΚΚΕ από ΣΚΫΡΟ με τα πνευμετικά τσαρούχια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τι κάνουν συμπολιτεύοντε με βάση την παράγραφο του επονομαζόμενου από 3/15 Φεβρουαρίου του 1830 "Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας"

    Πιθανόν στην παραπομπή αυτή να βρίσκετε και μια εξήγηση το πως ο Χριστός με πέντε καρβέλια ψωμί χόρτασε από ψάρι 5000 άτομα!

    Στο τέλος υπάρχει και πίνακας επεξηγηματικός του περιεχομένου των ορολογιών.

    Σχετικά με τις ορολογίαες αυτές ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ τον ΔΙΑΚΑΕΙ ΠΟΝΟ ΜΙΑΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ (Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008)

    http://www.servitoros.gr/news/view.php/21039/

    ΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ από την εν λόγω περιοχή του Ν. Ευβοίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε αχρηστοι μπούφοι αριστεροί και δεξιοί και κάθε είδους. Το θέμα αυτό αφορά στην ανακοίνωση ενός θανάτου κι εσείς το ξεφτιλίζετε έτσι ?
    Ούτε ίχνος ντροπής, Με τα μυαλά που έχετε, ό,τι προβλήματα και να σας απασχολούν, τα αξίζετε.
    Βρωμιάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν δεν πρόκειται για κάποιον γίγαντα της δημοσιογραφίας ή κανένα ξέκωλο της "σόουμπιζ" δεν μας ενδιαφέρει. Όλα κι όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 3:23
    Την απάντηση σε όλα αυτά που γράφεις έδωσε σαφέστατα η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στην Βουλή κατά την συζήτηση περί Βαλτοπεδίου .
    Η Αλέκα είπε ότι :
    ''είναι αστείο να επικαλούμαστε κάποιους Νόμους που μπορούμε εδώ μέσα εμείς να τους αλλάξουμε ''.

    Δυστυχώς είναι πολλά τα βαρίδια που κουβαλάει στην πλάτη του ο Ελληνικός Λαός .
    Ο Μεταξάς είχε καταργήσει την εκλογή των Δεσποτάδων από τον Λαό και έκτοτε κανένας δεν τόλμησε να το επαναφέρει .

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Παπαρήγα είπε και κάτι άλλο ΑΠΟΚΛΗΣΤΙΚΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟ κατά την συζήτηση αρχηγών των κομάτων στις τελευταίες εκλογές το "κάποτε τελικά ΕΠΙΤΈΛΟΥς πρέπει να καταγραφεί η Δημόσια περιουσία του κράτους να ξέρουμε τι έχουμε" σε αυτό το πνεύμα για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού κράτους ζητήθηκε από τους Δήμους, (την δια νόμου υποχρέωσή των καταγράψουν την ακίνητη περιουσία τους ηδη από το 1929 4108/1) αυτή τη φορά να την καταθέσουν (από 12? Μαρτίου έως 21? Μαίου 2008) στην ΚΕΔΚΕ για να τους προτείνουν τρόπους αξιοποίησης των περιουσιών αυτών.

    Με το που ξεκίνησε η διαδικασία, δυο εβδομάδες μετά οι Βατοπεδίτες μπλέξανε στα μπούτια τους και άλλους για να προκαταλάβουν τους Χαλκιδιώτες προ τετελεσμένων γεγονότων και βγήκε στην επιφάνεια το θέμα έστω και με τη συνεργία αδικημένων εραστών, λόγω φαγομάρας στη μιρασιά! (λένε για Κοντομηνά και εξαρτόμενα ΜΜΕ)

    Το θέμα της Σκύρου όμως είναι υπόθεση που θα αρθεί από το αρχείο, δεν είναι πλεκτάνη σε εξέλιξη, γιαυτό για την ώρα κάποιοι παρ ότι για αυτούς πέρα βρέχει έχουν την ομπρέλα στο χέρι για να προφυλαχτούν από το χαλάζι που θα τους πέσει στο κεφάλι!

    Το θέμα είναι την Παπαρήγα ποιος θα την στηρίξει όταν οι ομπρελάκιδες του κόμματος θα θέλουν να την πίσουν ότι στη Μόσχα το 1959 λ.χ. είχε λιακάδα άρα καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάτε?


    Το ίδιο ισχύει και για το Παπανδρέου τι θα τον υποδείξουν να τσιτάρι την κατάσταση?

    Αλλά και για τους δυο αρχηγούς, ποιους βουλευτές της περιοχής Σκύρου θα ζητήσουν να τους κατατοπίσουν?

    ΕΝΑ ΕΛΕΧΙΣΤΟΤΑΤΟ ΒΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ αλλά και προσέγκισης των παραπολιτικοδικονικων των εσότερων ΥΦΑΛΩΝ των κομμάτων ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/08/blog-post.html

    Και επειδή η γνώση είναι ΔΥΝΑΜΗ, ο έχων την επιμέλεια της ανάρτησης Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης θα τιμούσε και θα επαύξενε την μνήμη της αείμνηστης Αγγελικής Ε. Λάιου με κάποιες αναφορές άρθρων της ή παραπομπές σε ιστοσελίδες όπου θα βοηθούσε ακόμη περσσότερο τους αναγνώστες να ΜΟΙΡΑΣΤΟΎΝ τη γνώση του έργου της και ιδιαίτερα αν είχε και σχέση με τη νομιμότητα ή όχι των χρυσοβούλων ως κυριαρχικότητα ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ τίτλων επί ενός ΕΛΕΥΘΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ και ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Hello Everyone! I like watching [url=http://www.finsfootball.com/bbc-football]bbc football[/url]. I usually watch [url=http://www.finsfootball.com]football online[/url] as I do not have PVR. How about you?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Hello Blogger! Opt to proclaim that I like your internet site plenty.
    [url=http://www.businesscreditcardv.com]business credit card[/url] [url=http://www.businesscreditcardv.com/small-business-credit-cards]small business credit cards[/url] business credit card liability changes [url=http://www.calendartemplatev.com]calendar template[/url] [url=http://www.calendartemplatev.com/daily-calendar-template]daily calendar template[/url] calendar template classroom [url=http://www.carbatteryv.com]car battery[/url] [url=http://www.carbatteryv.com/car-battery-ratings]car battery ratings[/url] car battery questions and answers [url=http://www.digitalphotoframev.com]digital photo frame[/url] [url=http://www.digitalphotoframev.com/coby-digital-photo-frames]coby digital photo frames[/url] digital photo frame for sale [url=http://www.fitnessgymv.com]fitness gym[/url] [url=http://www.fitnessgymv.com/body-fitness-gym]body fitness gym[/url] planet fitness gym raleigh nc [url=http://www.greenhomev.com/]green home[/url] [url=http://www.greenhomev.com/green-home-construction]green home construction[/url] fitness gym 1000 [url=http://www.hairremovalv.com]hair removal[/url] [url=http://www.hairremovalv.com/hair-removal-for-men]hair removal for men[/url] hair removal no no [url=http://www.homemadepizzav.com]homemade pizza[/url] [url=http://www.homemadepizzav.com/homemade-pizza-dough]homemade pizza dough[/url] homemade pizza with store bought dough [url=http://www.horsetrailersv.com]horse trailers[/url] [url=http://www.horsetrailersv.com/sooner-horse-trailers]sooner horse trailers[/url] horse trailers petaluma [url=http://www.hybridbikev.com]hybrid bike[/url] [url=http://www.hybridbikev.com/specialized-hybrid-bikes]specialized hybrid bikes[/url] cannondale hybrid bikes [url=http://www.itunesv.org]itunes[/url] [url=http://www.itunesv.org/itunes-music]itunes music[/url] itunes black friday [url=http://www.kneepainv.com]knee pain[/url] [url=http://www.kneepainv.com/knee-pain-running]knee pain running[/url] knee pain patella [url=http://www.lavenderplantsv.com]lavender plants[/url] [url=http://www.lavenderplantsv.com/french-lavender-plants]french lavender plants[/url] lavender plants united states [url=http://www.minimacv.com]mini mac[/url] [url=http://www.minimacv.com/mini-mac-review]mini mac review[/url] mini mac with hd tv as moniter [url=http://www.moneytreev.com]money treev[/url] [url=http://www.moneytreev.com/money-tree-plant]money tree plant[/url] money tree vybz kartel mediafire [url=http://www.organicvegetablev.com]organic vegetable[/url] [url=http://www.organicvegetablev.com/organic-vegetable-farming]organic vegetable farming[/url] organic vegetable order online [url=http://www.paintballgunv.com]paintball gun[/url] [url=http://www.paintballgunv.com/best-paintball-guns]best paintball guns[/url] paintball gun gear [url=http://www.pontoonboatsv.com]pontoon boats[/url] [url=http://www.pontoonboatsv.com/small-pontoon-boats]small pontoon boats[/url] pontoon boats oklahoma [url=http://www.projectmanagementv.com]project management[/url] [url=http://www.projectmanagementv.com/project-management-basics]project management basics[/url] project management articles [url=http://www.ps3gamesv.com]ps3 games[/url] [url=http://www.ps3gamesv.com/download-ps3-games]download ps3 games[/url] ps3 games size [url=http://www.thyroidproblemv.com]thyroid problem[/url] [url=http://www.thyroidproblemv.com/natural-remedies-for-thyroid-problems]natural remedies for thyroid problems[/url] thyroid problems natural remedies [url=http://www.turnkeywebsitev.com]turnkey website[/url] [url=http://www.turnkeywebsitev.com/turnkey-website-scripts]turnkey website scripts[/url] turnkey website scripts [url=http://www.vitamindv.com]vitamin d[/url] [url=http://www.vitamindv.com/benefits-of-vitamin-d]benefits of vitamin d[/url] vitamin d overdose in dogs [url=http://www.wirelesssecurityv.com]wireless security[/url] [url=http://www.wirelesssecurityv.com/wireless-security-products]wireless security products[/url]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *