GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ημερομηνία της γέννησης...

. Του Θωμά Ακρωτηριανάκη . Παραθέτω κάτι "καινόν", για το ποιο έτος γεννήθηκε ο Χριστός: "...περί το 746 (με τα νέα αστρονομ...

.
Του Θωμά Ακρωτηριανάκη
.
Παραθέτω κάτι "καινόν", για το ποιο έτος γεννήθηκε ο Χριστός: "...περί το 746 (με τα νέα αστρονομικά δεδομένα) από κτίσεως Ρώμης..." (από το μήνυμα του Οικ. Πατρ.Βαρθολομαίου για τα Χριστούγεννα του 2008,βλ. http://ec-patr.org/ )
Το έτος αυτό είναι το έτος 7 π.Χ., αφού το 1 μ.Χ. είναι το έτος 753 από κτίσεως Ρώμης, ως γνωστό.
Παρεμπιπτόντως αναφέρω ότι ο Ηρώδης πέθανε το 4 π.Χ. και αυτοκράτορας Ρώμης έγινε ο Τιβέριος το 14 μ.Χ, το δεκατοπέμπτο έτος της βασιλείας του ο Χριστός ήταν πράγματο "ωσεί ετών τριάκοντα" (όλα αυτά αναφέρονται στο κατά Λουκά), διότι και το 36 καλύπτεται από τη λέξη "ωσεί".
Πάντως η έλλειψη χτυπητής αντίφασης δεν αποτελεί απόδειξη της ιστορικότητας...
Τέλος, όχι κριτική στην εκδοχή του Βαρθολομαίου για το 7 π.Χ.., από αυτούς που θεωρούν,και πολύ σωστά από την άποψη της Ορθοδοξίας, ότι ο Βαρθολομαίος έχει απομακρυνθεί από την Ορθοδοξία και έχει περιπέσει στην παναίρεσι του οικουμενισμού και του φιλενωτισμού, διότι κριτική για το 7 π.Χ. θα μείωνε το κύρος και την πειστικότητά τους.
---------------------------------------

21 σχόλια

  1. ΕΛΕΟΣ παιδιά. Γιατί χαλάτε κάθε τόσο το μπλόγκ με το Θωμα;;
    Μια συμβουλή. Γιατί Θωμά μου δεν ανοίγεις ένα μπλόγκ να διαφημήσεις τα ωραία σου και να γίνει τζέρτζελο;;
    Τι χρωστάει τούτος ο καλός άνθρωπος να φιλοξενεί κάθε τόσο τα αυθαίρετά σου και άνευ ουσίας κουτρολογήματα;;
    Καλή χρονια Θωμά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ,Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σχετικά με τις επιθέσεις στη Γάζα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, έκανε την ακόλουθη δήλωση!!!!!!!!!!:

    Ζητούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα.
    Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας.
    Οι πράξεις αυτές, όπως και οι πολεμικές επιχειρήσεις, τροφοδοτούν έναν φαύλο κύκλο τυφλής βίας και αίματος στην Μέση Ανατολή και εξανεμίζουν και τις ελάχιστες ελπίδες για εξεύρεση ειρηνικής και βιώσιμης λύσης στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη δύο κρατών.
    Καταδικάζουμε τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα και ζητούμε την άμεση παύση τους, όπως και των επιθέσεων με πυραύλους κατά του Ισραήλ.
    Καλώ όλους, όλες τις πλευρές, να δείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες και να δοθεί τέλος στις ενέργειες απαράδεκτης βίας.
    Τονίζουμε, ταυτόχρονα, την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο Παλαιστινιακό πληθυσμό.
    Ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αραβικός Σύνδεσμος και όλη η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εκτόνωση της κρίσης και επιστροφή στον δρόμο του ειρηνικού διαλόγου.
    Η Σοσιαλιστική Διεθνής θα αναλάβει κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και τι μας νοιαζει πότε ακριβως γεννηθηκε ο Χριστός?? Και τι κινδυνους εχει η ορθοδοξία μας αν γεννηθηκε το 7??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ...
    Στο ΚΑΤ εισήχθη η Μαργαρίτα Παπανδρέου... περαστικά από τον Δρ Κουτσούκο Αναστάσιο και τους έντιμους πρασινοφρουρούς!!
    Στο ΚΑΤ εισήχθη την Παρασκευή το απόγευμα η Μαργαρίτα Παπανδρέου, 85 ετών, μητέρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, μετά από ατύχημα που της συνέβη στην οικία της.

    Σύμφωνα με τη διάγνωση, η κ. Παπανδρέου υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και τον ώμο.
    ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιστορίες που μοιάζουν με αυτές τον ευαγγελίων αναφέρεται στο εβραϊκό Ταλμούδ ότι αφορούν κάποιον Μπεν Παντηρά και συνέβησαν περί το 100 π.Χ. Άρα μύλος, ο καθένας έγραψε ότι ήθελε και τελικά μάζεψαν μια σεμνή εκδοχή που ταίριαζε με τις περισσότερες άλλες ιστορίες. Αλήθεια δεν γίνονται οι περιγραφές, φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2009 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
    ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!!
    Αυτα λέγαν οι γνησιοι εντιμοι πρσινοφρουροι του δρ Κουτσουκου στην Μηλιωνη εχθες!!
    Οταν φυγουν μονοι τους οι παλιοι και ερθουν οι νεοι τοτε το Πασοκ θα σαρωσει!!
    Το Πασοκ χανει γιατι οσοι καναν λαθη τοσα χρονια δεν πανε μονοι σπιτι τους!!
    Ελεος ολα τα γεροντια θελουν παλι να ξανακυβερνησουν!!
    Σε ολα τα πραγματα υπαρχει ενα τελος...χρονος ιατρος παντων!!
    Νικος Μηλιωνη Πασοκ

    24 Δεκέμβριος 2008 8:08 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σκέψου, σκέψου πριν γάψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΚΚΕ ασχολείται με την «αποκατάσταση» του Ζαχαριάδη και οι «χριστιανοί» με τα γενέθλια του Ιησού. Εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ…ί χτενίζεται...στην καρακοσμάρα τους και στις επιχειρήσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι καλα...
    ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ να μας αναφέρεις ΕΝΑΝ, εστω ΕΝΑΝ ιστορικό της εποχής που να αναφέρει έστω και το παραμικρό γεγονός που θα μπορούσε να αποδεικνύει την ύπαρξη ή ακόμα και τη γέννηση του πως-τον-λέτε.

    Οι αναφορές στις γραφές δεν είναι τίποτα άλλο από ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

    enas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κόψτε τις χριστιανομαλακίες... Δεν υπήρξε ποτέ χρηστός - ιησούς - ναζωραίος ή δεν-ξέρω-και-γω-πως. Αυτά είναι για τους νεάντερταλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παναίρεσι του οικουμενισμού και του φιλεωτισμού,
    ----------------------------------------------------------------------
    ΡΈ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ???
    Αναστάσης.(εν δυνάμει αγράμματος.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν υπάρχει ούτε ένα ιστορικό βιβλίο και ιδιαίτερα υπό Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που είναι γνωστή για τους ιστορικούς της ότι υπήρξε ο Χριστός. Αν δημιουργήθηκε τέτοιο ρεύμα από την γέννηση μέχρι και την Ανάσταση του Χριστού γιατί δεν το αναφέρει κανένας ιστορικός της εποχής; Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ανώνυμο 28 Δεκ. 2008 11:39 πμ

    Ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος (Ιουδαϊκή ιστορία), ο Λατίνος Τάκιτος, ο Ρωμαίος Πλίνιος, καί ο Σουετώνιος μιλούν γιά τόν Χριστό ως ιστορικό πρόσωπο. Γέννηση, Διδασκαλία, Βίος, καί Χριστιανοί είναι το αντικείμενο τού έργου των.

    Επίσης, άν θέλεις, βλ. το βίντεο πού δείχνει ότι ο Ιορδάνης Ποταμός εστράφη εις τά οπίσω.
    http://www.geocities.com/kostasrokas/text-19.html

    Στό κατά Μάρκον Ευαγγέλιον κεφ. α στίχ. 9-11 γράφεται τό εξής (μετάφραση):
    Καί κατά τάς ημέρας εκείνας συνέβη νά έλθη ο Ιησούς από τήν Ναζαρέτ τής Γαλιλαίας. Καί εβαπτίσθη από τόν Ιωάννην εις τόν Ιορδάνην ποταμόν. Καί όταν ανέβαινεν από τό νερόν τού ποταμού, αμέσως τήν αυτήν στιγμήν είδε νά σχίζωνται οι ουρανοί καί τό Πνεύμα τό Αγιον νά καταβαίνη σάν περιστερά καί νά έρχεται επάνω του. Καί ήλθε φωνή από τούς ουρανούς, η οποία έλεγε· Σύ είσαι ο υιός μου ο αγαπημένος, εις τόν οποίον ευηρεστήθην, διότι καί ως άνθρωπος απολύτως αναμάρτητος μου ήρεσες καί μέ ευχαρίστησες εις όλα.

    @ Zac

    Πολύ σωστό γιά τόν αριθμό, αλλά ο Οικουμενισμός είναι ο κίνδυνος τής Ορθοδοξίας.

    @ ανώνυμο 28 Δεκ. 2008 1:18 μμ

    Γιά καλύτερη κατανόηση τού Οικουμενισμού, βλ. στό blog μου τά άρθρα περί Οικουμενισμού http://blogs.sch.gr/savvop-nik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αγαπητέ σαββόπουλε, αυτοί που αναφέρεις είτε δεν είναι ιστορικοί παρά χριστιανοί της εποχής, είτε δεν είναι αξιόπιστοι, σύμφωνα με πλήθος ερευνητών. μπορεί να φαντάζουν αξιόπιστοι για τον τυφλό χριστιανό, αλλά για τον έστω και λίγο υποψιασμένο αναγνώστη, γράφουν ψέμματα.

    με μια κουβέντα, την πάτησες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Ανώνυμε 28 Δεκ. 2008 5:04

    Οι εξωχριστιανικές μαρτυρίες ιστορικών είναι καταγεγραμμένες σέ πολλές εγκυκλοπαίδειες.
    (Χριστ. Ηθική Εγκυκλοπαίδεια).

    Νικόλαος Σαββόπουλος
    Πολιτ. Επιστήμων, Νομικός, Θεολόγος-καθηγητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χριστιανική ηθική εγκυκλοπαίδεια;

    άιντε καλα, και περιμένεις να την πιστέψουμε; αυτή απευθύνεται σε πρόβατα.

    ένα να ξέρεις: ο κόσμος ξυπνάει. ό,τι και να κάνετε, ό,τι και να πείτε, όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν πως όλα αυτά είναι μια καλοστημένη απάτη.

    δεν περιμένω κάτι από σενα, γιατί αν αρνηθείς όσα πίστευες τόσα χρόνια και πιστεύεις ακόμα, τότε πρέπει να αυτοκτονήσεις, γιατί όλη σου η ζωή πήγε στράφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "χριστιανική ηθική εγκυκλοπαίδεια"... η μεγάλη ανατριχίλα... έλεος κύριε σαββόπουλε, σταμάτα να αυτογελοιοποιείσαι - είναι πηγή αυτή να επικαλεστείς; Δώσε πραγματικά στοιχεία (βιβλία με βιβλιογραφικές αναφορές, ιστορικά περιοδικά και όχι αηδίες τύπου λιακόπουλου). Σιγά σιγά θα επικαλεστείς και τις διαθήκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ανώνυμο 29 Δεκ. 2008 12:15 πμ

    «ο κόσμος ξυπνάει...μιά καλοστημένη απάτη.»

    Εδώ ισχύει: ο κόσμος όλο καί περισσότερο πλανάται καί η καλοστημένη απάτη είναι η πλάνη πού έπεσες εσύ (Νέα Εποχή). Είναι η πλάνη πού έχει ως στόχο τήν κάθε αμφισβήτηση τής Αληθείας. Στό σχέδιο παραπλανήσεως ενεργούν οι σκοτεινές δυνάμεις.
    Θά πείς τώρα: Αφού πολλοί ερευνητές σήμερα αυτό κ’αυτό λένε...

    @ Ανώνυμο 29 Δεκ. 2008 8:12 πμ

    Π.χ. καί η εγκυκλοπαίδεια Ηλίου. Είπα ονόματα ιστορικών καί βιβλία των, αλλά καί εσύ προτιμάς νά ασπάζεσαι τήν πλάνη. Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής πανουργία έστι.

    Ερευνάτε τάς Γραφάς.

    @ κάθε ενδιαφερόμενο

    Είμαστε στά χρόνια τής αποστασίας, όπως γράφει τό Ευαγγέλιον καί όπως αναφέρετε ότι θά έρθει πρίν τής Δευτέρας Παρουσίας ο Αντίχριστος, διά νά πλανήσει ή δυνατόν καί τούς εκλεκτούς. Γι’αυτό γύρω μας υπάρχει πλάνη διότι ο Αντίχριστος αρχικά δέν θά σκοτώσει αλλά ΘΑ ΠΛΑΝΗΣΕΙ.
    Ο πλάνος Αντίχριστος θέλει όλο τόν κόσμο ενωμένο σέ μία θρησκεία γιά νά τούς έχει μαζί του στήν πλάνη, στήν αίρεση καί μετά...
    Γι’αυτό κάθε τί πού δέν είναι σύμφωνο μέ τίς αποφάσεις τών Οικουμενικών Συνόδων, είναι πλάνη καί αίρεση.

    Η ένωση μέ επίσημες συμφωνίες αλλά καί στήν πράξη αναθεματίζεται από τήν Αγίαν Εβδόμη Οικουμενική Σύνοδο. Γι’ αυτό τήν Κυριακή τής Ορθοδοξίας αναθεματίζουμε όσους αναθεμάτισαν οι Άγιοι Πατέρες καί μακαρίζουμε όσους εκείνοι εμακάρισαν.

    Τό ποίμνιο τού Χριστού θά είναι μικρό, ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΟ, όπως λέγει ο Κύριος στό Ευαγγέλιο, καί αυτό μάς εξηγεί ότι η ένωση μέ στόχο μία θρησκεία σέ πολλή μεγάλη ποσότητα, δέν έχει καμία σχέση μέ τήν Αλήθεια τού Ευαγγελίου πού ο Κύριος μιλάει γιά μικρό ποίμνιο.

    Άς αγωνιζώμαστε λοιπόν μέ προσευχή νά επιστρέψουν οι πεπλανημένοι στήν Αλήθεια, στήν Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως λέει η ευχή τού Μ. Βασιλείου στήν Θ. Λειτουργία “Τούς πεπλανημένους επανάγαγε εις τήν εκκλησία σου” ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ.

    Άς έχουμε πάντα υπόψη μας ότι Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, όπως στήν εποχή τού Νώε.

    Ο Μακαριστός π. Ιουστίνος Πόποβιτς στό βιβλίο του «Ορθόδοξος Εκκλησία καί Οικουμενισμός (Εκδ. Ορθ. Κυψέλη, Θεσ/νίκη 1974)» γράφει: «Οικουμενισμός είναι κοινόν όνομα διά τούς ψευδοχριστιανισμούς, διά τάς ψευδοεκκλησίας τής Δυτικής Ευρώπης. Μέσα του ευρίσκεται η καρδιά όλων τών ευρωπαϊκών ουμανισμών μέ επικεφαλής τόν Παπισμόν. Όλοι δέ αυτοί οι ψευδοχριστιανισμοί, όλαι αυταί αι ψευδοεκκλησίαι δέν είναι τίποτε άλλο παρά μία αίρεσις παραπλεύρως εις τήν άλλην αίρεσιν. Τό κοινόν ευαγγελικόν όνομά των είναι η παναίρεσις. Διατί; Διότι εις τό διάστημα τής ιστορίας αι διάφοροι αιρέσεις ηρνούντο ή παρεμόρφωνον ιδιώματα τινά τού Θεανθρώπου Κυρίου Ιησού, αι δέ Ευρωπαϊκαί αυταί αιρέσεις απομακρύνουν ολόκληρον τόν Θεάνθρωπον καί εις τήν θέσιν του τοποθετούν τόν Ευρωπαΐον άνθρωπον. Εδώ δέν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ τού Παπισμού, Προτεσταντισμού, Οικουμενισμού καί άλλων αιρέσεων ών τό όνομα λεγεών.»
    Είναι φανερό ότι ο Οικουμενισμός είναι η διδασκαλία ότι δέν υπάρχει πουθενά η Αλήθεια, είναι η άρνηση τής Αληθείας καί η αντικατάστασή της από ανθρώπινες αλήθειες πού πρέπει νά κάνουν υποχωρήσεις η μία στήν άλλη γιά τό κοινό συμφέρον.
    Ένας από τούς στόχους τού Οικουμενισμού είναι η άλωση τής Ορθοδόξου Εκκλησίας η οποία είναι τό άλας τού κόσμου καί άν τό άλας αυτό μωρανθή, θά χαθή η ελπίδα τής ανθρωπότητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΛΑ εσεις δεν ξερετε ότι ο Αντιχριστος ΗΛΘΕ?? Ειναι ο ΟΜΠΑΜΑ! Το λενε εγυροι κυκλοι των born again Christians και ο Λιακόπουλος ( δεστε στο youtube).

    Δεν ξερει ο Λιακοπουλος και ξερετε εσεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ Zac,

    Στούς εσχάτους καιρούς πολλοί θά πλανηθούν, λέγει ο Απ. Παύλος πρός τόν Τιμόθεον.
    Ο Αντίχριστος θά είναι από τήν φυλή τού Δάν (Εβραϊκή). Οδηγός μας είναι τό βιβλίον τής Αποκαλύψεως τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου (Πάτμος) καί κανείς Λιακόπουλος (πλανάται διότι δέν γνωρίζει τήν Αγία Γραφή).
    Προσέξτε τήν πλάνη από όπου έρχεται. Η Εκκλησία (Ορθόδοξος) είναι στύλος καί εδραίωμα τής Αληθείας (Απ. Παύλος).

    Βλέπε τίς προφητείες τού Αγίου Κοσμά. Όσες εκπληρώθηκαν καί όσες πρόκειται νά εκπληρωθούν:

    http://agwn.eu/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=225&Itemid=35

    http://agwn.eu/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=242&Itemid=35

    http://agwn.eu/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=304&Itemid=35

    http://agwn.eu/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=305&Itemid=35

    http://agwn.eu/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=344&Itemid=35

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *