GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ιντερνετ ξεπέρασε...

... τις εφημερίδες ως πηγή ενημέρωσης! . Για πρώτη φορά στην ιστορία των μετρήσεων το Ιντερνετ ξεπέρασε τις εφημερίδες ως πηγή ενημέρωσης σ...

... τις εφημερίδες ως πηγή ενημέρωσης!
.
Για πρώτη φορά στην ιστορία των μετρήσεων το Ιντερνετ ξεπέρασε τις εφημερίδες ως πηγή ενημέρωσης στις ΗΠΑ, ενώ σταθερά διαβρώνεται και η τηλεόραση -κυρίως στα νεανικά κοινά- που πάντως παραμένει πρώτη.
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Κέντρου Ερευνας Pew, το 40% του κοινού των ΗΠΑ προτιμά το Διαδίκτυο για την ενημέρωσή του σε σχέση με εσωτερικά και διεθνή θέματα και μόνο το 35% τις εφημερίδες. Αδιαμφισβήτητος νικητής για την ενημέρωση παραμένει η τηλεόραση με 70%, αν και ελαφρώς πιο αδύναμος έναντι των προηγούμενων ετών.

Η ισχυρή αυξητική τάση αφορά μόνο το Ιντερνετ, που έναντι του Σεπτεμβρίου του 2007 σημείωσε αύξηση κατά 24%.
Κατά την εκτίμηση ειδικών, ούτε η τηλεόραση πια μπορεί... να κοιμάται ήσυχη. Γι' αυτήν ιδιαίτερα ανησυχητικό θα πρέπει να είναι ότι, βάσει της έρευνας, έξι στους δέκα νέους κάτω των 30 ετών προτιμούν να ενημερώνονται από το Ιντερνετ και όχι από τα κανάλια. Από την έρευνα προκύπτει ακόμα ότι στην κορυφή του κατάλογου επιλογών των αναγνωστών και χρηστών του Ιντερνετ πρωτιά στα θέματα παίρνει η ενημέρωση για την οικονομία σε σχέση με την πρόσφατη κρίση. Ακολουθεί αρκετά μακριά η ενημέρωση για πολιτικά θέματα, κυρίως χάρη στο φαινόμενο Ομπάμα. Εκτός λίστας ήταν φέτος το Ιράκ και ο Τζορτζ Μπους.
Ε.ΒΑΤ.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/12/2008
----------------------

9 σχόλια

  1. Ο Πρωθυπουργός έχει δείξει μια μεταβαλλόμενη προσωπικότητα. Πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε την καριέρα του σαν ξένοιαστος «Φάλσταφ». Προ τετραμήνου εξελίχθηκε σε αναποφάσιστο «Αμλετ». Και κινδυνεύει να φύγει ως «Ριχάρδος Γ Δ». Να ψάχνει «ένα άλογο· το βασίλειό μου για ένα άλογο» τη στιγμή της κρίσιμης μάχης, μπας και σωθεί. Αλλά δεν πρόκειται να σωθεί αν δεν σώσει ο ίδιος τον εαυτό του. Και είναι αλήθεια ότι μέσα στις τελευταίες εκατό ημέρες εθίστηκε στο χαρακίρι περισσότερο κι από ιάπωνα σαμουράι: νομίζω ότι δεν έχει αφήσει λάθος που να μην το κάνει. Το σημαντικότερο ήταν ότι σκόνταψε ο ίδιος προσπαθώντας να κρατήσει τους υπουργούς του.

    Το ίδιο λάθος κινδυνεύει να διαπράξει και τώρα, στον ανασχηματισμό. Πασχίζει να σώσει, αντί να σωθεί. Διαπραγματεύεται τα υπουργεία του Παυλόπουλου , τις επιθυμίες της Ντόρας, τις προτιμήσεις του Αβραμόπουλου, τις αρμοδιότητες του Αλογοσκούφη. Ενώ θα έπρεπε να ακολουθήσει την ακριβώς αντίστροφη διαδικασία: να σχεδιάσει την κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος και θα προτιμούσε ο κόσμος.

    Με άλλα λόγια, να ακούσει τι λέει ο κόσμος. Διότι ως τώρα κρατούσε τα αφτιά του ερμητικά κλειστά. Μας είπε ότι εσχάτως παρακολούθησε πολλή τηλεόραση, να το δεχτώ. Δεν ξέρω, όμως, μήπως έβλεπε Cartoon Νetwork, διότι όποιο άλλο κανάλι κι αν κοιτούσε αποκλείεται να συμπέρανε ότι μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση χωρίς να αλλάξει ριζικά το οικονομικό επιτελείο. Οχι επειδή οι σημερινοί υπουργοί είναι κακοί άνθρωποι ή κακοί πολιτικοί, κάθε άλλο. Αλλά επειδή, καλώς ή κακώς, η κοινή γνώμη έχει συμπεράνει την αποτυχία τους και έχει προεξοφλήσει το τέλος τους.

    Ο Πρωθυπουργός, ασφαλώς, δικαιούται να κάνει του κεφαλιού του. Αυτό άλλωστε προσπαθεί εδώ και εκατό ημέρες, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Η δημοκρατία, βλέπετε, εμπεριέχει μια στέρεη παραδοχή: δεν μπορείς να προκαλείς τη λογική, ούτε να προσβάλλεις τη νοημοσύνη εκείνων που θα κληθούν αύριο να σε ψηφίσουν. Δεν γίνεται, δηλαδή, να αποτυγχάνει μια πολιτική και μετά να επιχειρείται η ανόρθωσή της από τους ίδιους που την έριξαν στα βράχια.

    Να το, λοιπόν, το πραγματικό δίλημμα του Πρωθυπουργού: είτε θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια «νέα αρχή»είτε θα αυτοανακηρυχθεί συνυπεύθυνος για όσα διεπράχθησαν ως τώρα. Είτε θα σταθεί μόνος είτε θα πέσει με τους άλλους. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς ιαπωνικά. Και στα ελληνικά, χαρακίρι το λέμε.

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

    Το αρχικό βήμα είναι να καθίσουν όλα τα κόμματα της βουλής των 300 !! να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν πως θα πατάξουν των ζυγό του κεφαλαίου που τους έχει καθίσει στο σβέρκο.

    Το “σαμάρι” του κεφαλαίου που έχει οδηγήσει τους ίδιους στην εξάρτιση και την διαφθορά.

    Να σταματήσουν να είναι υπάλληλοι των 17 πλουσιότερων οικογενειών της χώρας μας.

    Να μην προσπαθούν οι ίδιοι να γίνουν οι πλουσιότεροι

    Να χωνέψουν επιτέλους ότι έχουν εκλεγεί από εμάς να υπηρετούν και να διασφαλίζουν τα συμφέροντα όχι του κεφαλαίου και των 300 αλλά του σώματος του λαού.

    Είναι πολύ εύκολο να γίνει η πάταξη της διαφθοράς και της σαπίλας με ανασύνταξη της δομής του κράτους και με ενεργή συμμετοχή στην διακυβέρνηση της χώρας μας απο την κοινωνία των πολιτών

    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιες ΗΠΑ..... wellcome in Greece. Η Γενια 14-44 που αφορά τα ΜΜΕ ενημερώνονται από τοΔιαδύκτιο. Hello adevrisers...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ κύριοι Μπόμπολα, Κοντομηνά, Λαμπράκη, Αλαφούζο και Κουρή.

    Δεν θέλουμε να μας λέτε τί να σκεπτόμαστε, μπορούμε και μόνοι μας.

    Έχουμε την ελευθερία της μπλογκόσφαιρας και έτσι σπάσαμε το φασισμό σας.

    Δεν θέλουμε ΤΟ MEGA σας, δεν θέλουμε τον ALPHA σας, δεν θέλουμε τον ΑNT-1 σας, δεν θέλουμε τον ΣKAI σας, δεν θέλουμε το Alter σας.

    Δεν θέλουμε το Έθνος σας, ούτε την Ελευθεροτυπία σας, δεν θέλουμε τα Νέα σας, δεν θέλουμε το Βήμα σας, δεν θέλουμε την Καθημερινή σας, δεν θέλουμε το Πρώτο Ψέμμα σας, ούτε την Αυριανή σας.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ DVD ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

    Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και κοιτάει τα δικά της συμφέροντα, εάν δεν σας αρέσει να πάρετε του υπαλλήλους σας και να φύγετε όλοι από εδώ.

    Ακούς Γιωργάκη, ακούς Ντορούλα;

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ Η ΤΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΩΝ.

    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΗΓΕΤΕΣ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Εάν δεν ακούσατε ακόμα, κακό του κεφαλιού σας.

    Ανοχή τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι και να κάνουν, ότι και να λένε οι αμερικάνοι και οι καναλο-νταβατζήδες ένα πράγμα να μην ξεχνάνε. Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και ο Καραμανλής ψηφίστηκε από σχεδόν 4 εκατομμύρια πολίτες.
    Η προσωπική ευθύνη του Καραμανλή είναι να οργανώσει το λαό ενάντια στους καναλάρχες, που νιάζονται μόνο για τα προσωπικά τους οικονομικά συμφέροντα.
    Δεν νιάζονται για τα λεφτά του Καραμανλή οι καναλάρχες, για ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ νιάζονται.
    Θέλουν ολιγοπώλια και όχι ανταγωνισμό για να βγάζουν υπερκέρδη, στις τράπεζες, τα supermarket, τα διυλιστήρια, παντού.
    Θέλουν το υπερχρεωμένο κράτος να ξοδεύει λεφτά σε διαφημίσεις στα κανάλια τους, θέλουν ο στρατός να αγοράζει όπλα που δεν χρειάζεται για να παίρνουν μίζες, θέλουν να φτιάχονται δημόσια έργα που δεν έχουν καμμία ανταποδοτικότητα και να χρεώνουν διπλό κόστος, κλπ.
    Όταν ο Αλογοσκούφης άρχισε να νοικοκυρεύει την οικονομία ο κάθε τυχάρπαστος φαταούλας Μπόμπολας, Κοντομηνάς, Λαμπράκης, Αλαφούζος και Κουρής συμφώνησαν ότι ο Καραμανλής πρέπει να πέσει.
    Ήρθε και η χρηματοδότηση από την NSA και τη CIA και έδεσε το γλυκό.
    Κώστα Καραμανλή, άσε τα κυριλίκια και κατέβα στο πεζοδρόμιο.
    Δείξε στο λαό ότι δουλεύεις γιαυτόν και ξεσκέπασε τους συνωμότες καναλάρχες.
    Όσο για το Γιωργάκη, αγνόησέ τον, αυτός απλά δεν υπάρχει σαν πολιτική οντότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δουλεύει η δικαιοσύνη στην Ελληνική δημοκρατία.

    Ας πούμε ότι είμαι ένας ζάπλουτος μεγαλοαπατεώνας που έχω κλέψει δισεκατομμύρια από τους πελάτες μου και το χρηματιστήριο.

    Μία λύση για να μή πάω φυλακή είναι να εξαφανιστώ σε κάποια Λατινοαμερικάνικη χώρα, κατά προτίμηση κάνοντας και μία πλαστική στο πρόσωπο.

    Στην Ελλάδα έχω και άλλη μία επιλογή. Αγοράζω ένα κανάλι και απειλώ την εκλεγμένη κυβέρνηση ότι εάν με στείλουν να δικαστώ θα τους κάνω συκοφαντικό πόλεμο και θα φέρω την αντιπολίτευση να κυβερνήσει.

    Καλό έ;

    (Και εγώ που νόμιζα ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, όπως λέει και το Σύνταγμα, μάλλον δεν είχα καταλάβει καλά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά τα κρίση που προκάλεσε η δολοφονία στα Εξάρχεια, που σε ελάχιστο χρόνο μεταφράστηκε και σε κρίση των παραδοσιακών ΜΜΕ δε θα αργήσουμε να παρατηρήσουμε παρόμοια τάση και στην Ελλάδα.

    Ήδη η έρευνα της Public Issue που δημοσίευσε 28-12-2008 η Καθημερινή της Κυριακής (δείκτες εμπιστοσύνης στους θεσμούς) εμφανίζουν μία σοβαρή κρίση του θεσμού της ενημέρωσης μέσω της τηλεόρασης ενώ ενισχυμένα εμφανίζονται ραδιόφωνο και διαδίκτυο.

    Είναι βέβαιο ότι με δεδομένη την διάδοση του "γρήγορου ιντερνετ" και την άρνηση της ειδικών της τηλεοπτικής ενημέρωσης να αντιληφθούν τη νέα πραγματικότηταη τάση αποστροφής προς την τηλεόραση ως πηγή ενημέρωσης θα ενισχυθεί στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο George Papandreou-Chad, ο άνθρωπος που λέει ότι θα κτυπήσει τη διαφθορά, θέλει τώρα και τη βοήθεια των υπόλοιπων αριστερών δυνάμεων (προφανώς για άλλοθι):

    Ας θυμηθούμε λοιπόν την ομάδα που θα θα παρατάξει, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ (ακούς αγαθέ λαέ;):

    Μόνοι τους τα έλεγαν μέχρι πρόσφατα:

    1) Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    (Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"
    ( Hazo-giorgo Papandreou-Chad 16-5-2007 )

    **************

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    **************
    Για να μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφου οι εφημεριδες ειναι ενα μεσον ενημερωσης αναξιοπιστες οπως τις καταντησαν,εγω τις χρησιμοποιω για προσαναμα στο τζακι,αντε και κανενα ψαρι στον φουρνο αντι για λαδοκολλα.Οι εκδοτες τις εχουν για μοστρα,γιατι να πουλανε τελικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *