GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίση θεσμών‏...

. Από το black-mail.blogspot.com . Κρίση αξιοπιστίας των θεσμών Πολιτικών, κομμάτων και τηλεόρασης. Αποκαλυπτικά τα ευρήματα δημοσκόπησης τ...

.
Από το black-mail.blogspot.com
.
Κρίση αξιοπιστίας των θεσμών
Πολιτικών, κομμάτων και τηλεόρασης. Αποκαλυπτικά τα ευρήματα δημοσκόπησης της Public Issue για την «Κ»
Ηχηρότατο σήμα κινδύνου για τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και της διακυβέρνησης συνιστά ο Ελληνικός Δείκτης Εμπιστοσύνης στους Θεσμούς όπως διαμορφώνεται με βάση την ετήσια έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της «Καθημερινής», η οποία καθιερώθηκε πέρυσι.
Από τη φετινή μέτρηση προκύπτει ότι η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων, των κυβερνήσεων και της κρατικής διοικητικής μηχανής παραμένει ολοκληρωτική. Ειδικότερα, από τους σαράντα οκτώ θεσμούς απ' όλες τις περιοχές της κοινωνικής ζωής που συνολικά μετρούνται στην έρευνα, τα πολιτικά κόμματα κατατάσσονται και πάλι στην τελευταία (48η) θέση. Οι κυβερνήσεις καταλαμβάνουν την προτελευταία (47η) θέση -έναντι της 42ης το 2007- και τα υπουργεία την 44η. Επίσης, η τηλεόραση δείχνει να αποδοκιμάζεται και φέτος κοινωνικά, αφού καταλαμβάνει μόλις την 42η θέση. Αντιθέτως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο μόνος πολιτικός θεσμός που εξακολουθούν να εμπιστεύονται οι πολίτες, τοποθετώντας τον στην 3η θέση. Τις πρώτες θέσεις του δείκτη καταλαμβάνουν και φέτος η Πυροσβεστική και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι, σε σύγκριση με τη θετική εικόνα που κατέγραφαν αντίστοιχες έρευνες προηγούμενων περιόδων, είναι πλέον εμφανής η χαμηλή εμπιστοσύνη των πολιτών στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Η κρίση στους θεσμούς επεκτείνεται και στο πεδίο της οικονομίας: Σημαντικό έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών-καταναλωτών παρουσιάζουν οι περισσότεροι κλάδοι επιχειρήσεων, καθώς στον Δείκτη υποχωρούν έξι από τους συνολικά οκτώ, με τη μεγαλύτερη δυσπιστία να εκδηλώνεται έναντι των εταιρειών τροφίμων. Επίσης, σε εξαιρετικά χαμηλή θέση (41η) κατατάσσονται οι τράπεζες.kathimerini
Το σχόλιο του blackmail: προβλέψιμα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, είναι αυτά που όλοι λίγο πολύ συζητάμε μεταξύ μας κάθε μέρα. Η απορία μας είναι όμως,και τώρα μετά τη δημοσκόπηση τι γίνεται, μήπως πρέπει να κάνουμε Πρωθυπουργό τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής με Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης το διοικητή της ΕΜΥ..;;;
---------------------------------

11 σχόλια

  1. Ε ΚΑΙ??????ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ???Η ΘΑ ΣΥΓΚΗΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣΝΑΣ ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΑΞΕΙ ΑΝΑΛΟΓΟΣ.ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπω πως η τηλεόραση και τα δημοσιογραφάκια της (Πρετεντέρηδες, Χατζηνικολάου, Κοντομηνάδες κλπ κλπ) είναι ακόμα χαμηλότερα απ' τους πολιτικούς.
    Ό,τι και να κάνει ο δημοσιογραφικός βόθρος της τηλεόρασης ο λαός δε μασάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
    ………………………………………………………………….

    Παιδιά ο Γιώργος λέει δεν παζαρεύω!

    Σιγά βρε γιγαντιαίε πολιτικέ, θα σκίσεις το καλτσόν!

    Δηλαδή, με ποιόν δεν διαπραγματεύεσαι;

    Με το Μπόμπολα ή με το Λαμπράκη;

    Με τον Κοντομηνά ή με τον Αλαφούζο;

    Με τον Κυριακού ή με τον Κουρή;

    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

    Φού σου κάνανε πέρυσι ρε χαζούλικο, με τις δημοσκοπήσεις υπέρ του Τσίπρα και έψαχνες γωνίες να κρυφτείς, ρε Αμερικανάκι.

    Έχει πλάκα το παιντί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΗΡΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΩΝΥΜΕ 1:22ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ........ ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠ΄ΕΔΩ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ
    ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
    AGB
    ΜΠΑΝΙΣΤΗΡ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΣΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H Aθήνα άνοιξε από το 1996 τις πόρτες για την περαιτέρω σύσφιγξη και εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων, με την σταθερή πεποίθηση ότι μια «ευρωπαϊκή» Tουρκία θα έδινε μέσα από περίπου «αυτοματικές» κοινοτικές διαδικασίες λύση στο ελληνικό πρόβλημα της εξ ανατολών πιέσεως της χώρας μας και στην υπόθεση της Kύπρου. Kαι εκφραστής της χαμογελαστής διπλωματίας της Aθήνας που ακολούθησε ήταν ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου ως υπουργός Eξωτερικών. Tόσο πολύ μάλιστα εμπιστευόταν ο σημερινός αρχηγός του ΠAΣOK την αμερικανική λογική για το θέμα της Kύπρου, ώστε δεν δίστασε να εκτεθεί δημοσίως υπέρ του «σχεδίου Aνάν», πριν από το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Kύπρο.

    Hταν η πολιτική Σημίτη - Παπανδρέου η πιο «μαλακή» που ασκήθηκε ποτέ απέναντι στην Tουρκία, κατά τις συμβουλές και συστάσεις της Oυάσιγκτον.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Nέα Δημοκρατία και πριν και μετά τον Mάρτιο του 2004. Mόνη διαφορά, ότι ο πρωθυπουργός K. Kαραμανλής δεν βιάστηκε να πάρει, υπό διεθνή πίεση, θέση για το «σχέδιο Aνάν» πριν οι Eλληνοκύπριοι δώσουν τη δική τους γνώμη για το θέμα στο ιστορικής σημασίας δημοψήφισμα, που παρήγαγε το 76% «όχι». Oύτε και μοιράστηκε ποτέ ο κ. Kαραμανλής την αρνητική γνώμη που είχε (και διατηρεί) ο κ. Παπανδρέου για τον πρόεδρο Tάσσο Παπαδόπουλο.

    Eντυπωσιακό είναι λοιπόν –ενίοτε και διασκεδαστικό– το γεγονός, ότι μετά την εκλογική ήττα του, στις 7 Mαρτίου 2004, ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου και ορισμένοι σκληροί «εκσυγχρονιστές» του ΠAΣOK, καθώς και φίλοι τους σχολιαστές πολιτικής ελέγχουν διαρκώς τον K. Kαραμανλή για... έλλειψη μαχητικότητας απέναντι στην Aγκυρα στο ευρωπαϊκό πεδίο!

    Eίναι σήμερα προφανές ότι όπως συμβαίνει και στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής, έτσι και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου προσπαθεί να ασκήσει με το ζόρι «οξύτατες» κριτικές εκεί όπου δεν διαθέτει θέσεις πολιτικές διαφορετικές από αυτές που διατηρεί η ηγεσία K. Kαραμανλή. Eίναι, όμως, άκρως εντυπωσιακό ότι ο πρόεδρος του ΠAΣOK δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως στην εξωτερική πολιτική υπάρχει μια λογική συνέχεια εξελίξεων, που προσδιορίζεται από σειρά επιλογών και αποφάσεων που δεσμεύουν τη χώρα διεθνώς. Eτσι, όλα τα στοιχεία που συνθέτουν σήμερα την κατάσταση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Eυρώπη, στο Aιγαίο, στην Kύπρο και στις σχέσεις με τις HΠA, έχουν φυσικά πίσω τους σειρά επιλογών, αποφάσεων και υπογραφών των ελληνικών κυβερνήσεων. Aνευ διακοπής από το 1993 και για έντεκα χρόνια, κυβερνήσεις του ΠAΣOK διαχειρίστηκαν τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Eίναι λοιπόν πολιτικά φαιδρό το να ασκεί σήμερα «οξεία» κριτική σ’ αυτά τα ζητήματα η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Υπουλη, ξενερωτη, φλωραντζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν η έρευνα ηταν ολοκληρωμένη στην τελευταία θέση θα πρέπει να βρίσκεται και η αξιοπιστία των πολιτών που στις κάθε εκλογές εκλέγουν τους χειρότερους πολιτικούς, παρακολουθούν την ηλίθια τηλεόραση και δεν βγαίνουν στούς δρόμους να αναλάβουν τις ευθύνες τους σπάζοντας τα κεφάλια των απανταχού απατεώνων που καταστρέφουν την χώρα μας αλλα αφήνουν τα πιτσιρίκια να σπάνε τη περιουσία του κάθε φουκαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΕΜΥ είναι κατευθυμόμενη από το βαθύ κράτος. Φαίνεται από τις προβλέψεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *