GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο αριστερίστικος φετιχισμός της πράξης...

. Από τον Θύμιο Παπανικολάου . . Είναι γνωστή η ρήση του Λένιν: «Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν μπορεί να υπάρξει και επαναστατική πράξη». Ο ...

.
Από τον Θύμιο Παπανικολάου
. .
Είναι γνωστή η ρήση του Λένιν: «Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν μπορεί να υπάρξει και επαναστατική πράξη».
Ο Τρότσκι έδωσε μια πιο γενική διάσταση: «Η πράξη έξω από τη θεωρία είναι ασύλληπτη».
Ο φετιχισμός της πράξης οδηγεί έξω από τη θεωρία. Ο φετιχισμός του «γεγονότος» ή της «είδησης» είναι η δημοσιογραφική λογική που σήμερα έχε πάρει παρανοϊκές διαστάσεις, γι’ αυτό τα ΜΜΕ δολοφονούν ανελέητα τη σκέψη, περιφρονούν τη θεωρία και θεοποιούν την αμορφωσιά και τη βαρβαρότητα της βλακείας…
Ο «αριστερισμός» κινείται στην ίδια ακριβώς λογική: Φετιχοποιεί το πρακτικό γεγονός, που το βαπτίζει «επαναστατικό γεγονός». Έτσι οι αριστεροί σεχταριστές δεν οδηγούνται απλώς στην εγκατάλειψη και περιφρόνηση της θεωρίας, αλλά και στον εγκλωβισμό τους στη λογική του συστήματος, στην ενσωμάτωση, ακόμα και επάνδρωση των εξουσιαστικών δομών του συστήματος.
Έτσι, σήμερα, ο αριστερισμός έχει φθάσει σε τέτοια ακραία σεχταριστική αποσύνθεση και παρακμή που έχει ξεκόψει ριζικά από τη «θεωρία» (την ακριβοπληρωμένη κληρονομιά του επαναστατικού κινήματος) και στηρίζει, αν δεν είναι «γρανάζι», τις πράξεις των κουκουλοφόρων, τις πράξεις τις αφυδατωμένες από κάθε ιδεολογία και πολιτική: Τις ψυχωτικές πράξεις καταστροφής.
Τα βαπτίζει, βεβαίως, όλα «επανάσταση» και «εξέγερση»: Και αυτά έξω από τη «θεωρία», συνακόλουθα ασύλληπτα…
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μελετήσει κανείς την εξέλιξη του αριστερισμού, μετά τη μεταπολίτευση. Η ιστορία του είναι, δεόντως, αποκαλυπτική.
ΠΟΛΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:
α). Μετά την πτώση της χούντας, όπως ήδη αναφέρθηκε, υπήρχε ένα πλατύ και αρκετά ισχυρό ακροαριστερό νεφέλωμα. Το πιο θορυβώδες και πιο μαζικό, ίσως, ήταν το ΕΚΚΕ.
Η πλειονότητα των ηγετών του και των στελεχών του επάνδρωσαν το αστικό καθεστώς!!!
β). Το ίδιο συνέβη, με τις περισσότερες ομάδες της τότε «άκρας αριστεράς».
γ). Αυτό το πλατύ νεφέλωμα της «άκρας αριστεράς» χρόνο με το χρόνο έπεφτε σε αποσύνθεση (παρά τις ευνοϊκές κινηματικές συνθήκες), συρρικνωνόταν και ενσωματωνόταν. Άλλες ομάδες διαλύθηκαν, άλλες διασπάστηκαν και άλλες «γεννήθηκαν» μέσα στην πορεία. Η ίδια εξέλιξη: κρίσεις παρακμής και ενσωματώσεις στο καθεστώς. Η πλέον κραυγαλέα περίπτωση είναι η «Β΄Πανελλαδική»: Από τα ηγετικά της στοιχεία συγκροτήθηκαν οι «Ιοί» και άλλοι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» που συνωστίζονται μαζί με άλλους «ακροαριστερούς» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ: Τον παλιό άσπονδο εχθρό!!!
δ). Τα σημερινά απομεινάρια (μεταλλαγμένα ή επιδοτούμενα δεν το εξετάζουμε) είναι πλήρως υποταγμένα στη λογική του υστερικού φετιχισμού του «γεγονότος».
Έχουν κυριολεκτικά κηδεύσει τη θεωρία του μαρξισμού και τις κομμουνιστικές παραδόσεις, υποθάλπουν τους κουκουλοφόρους και παρέχουν το άλλοθι για την εδραίωση και δικτύωση των τρομοκρατικών και προβοκατόρικων μηχανισμών του συστήματος.
Ας κάνουν, όμως, πρώτα μια αποτίμηση τις ιστορικής τους πορείας. Ίσως κάποιοι αγνοί αγωνιστές να καταλάβουν τι παίζεται σήμερα…

------------------------------

10 σχόλια

  1. Την είδαμε και τη "Θεωρία" των μπολσεβίκων και των Σταλινοφασιστών στην Σοβιετία και των φασιστών του Μάο(μάο)στην Κίνα .

    ΡΕ ΟΥΣΤ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
    ………………………………………………………………….

    Παιδιά ο Γιώργος λέει δεν παζαρεύω!

    Σιγά βρε γιγαντιαίε πολιτικέ, θα σκίσεις το καλτσόν!

    Δηλαδή, με ποιόν δεν διαπραγματεύεσαι;

    Με το Μπόμπολα ή με το Λαμπράκη;

    Με τον Κοντομηνά ή με τον Αλαφούζο;

    Με τον Κυριακού ή με τον Κουρή;

    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

    Φού σου κάνανε πέρυσι ρε χαζούλικο, με τις δημοσκοπήσεις υπέρ του Τσίπρα και έψαχνες γωνίες να κρυφτείς, ρε Αμερικανάκι.

    Έχει πλάκα το παιντί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ !!!! ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ !

    ΚΑΛΑ, Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ, Ο ΤΩΡΙΝΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΩΝΥΜΕ 1:22 ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ........ ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠ΄ΕΔΩ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυξανόμενη "ανθρώπινη ανασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας".

    Πως θα καθηλωσουν -αν μπορεσουν- το λαικο κινημα !!!

    Η ημι-δικτατορια σε πληρη εξελιξη!!

    Οι υπηρεσιες ασφαλειας θα αυτονομηθουν και ελευθεροι σκοπευτεσ θα χτυπανε στο ψαχωο για να καθηλωσουν την κοινψνικη εκρηξη...το ιδιο εγινε επι χουντας οπου ελευθεροι σκοπευτες σκοτωναν σε ολη την Αθηνα λαικους αγωνιστες....
    Στην υπηρεσια του συστηματος ολοι οι παρακρατικοι μηχανισμοι τυπου "καρφιτσα" δηλ. σωματεμποροι, υποκοσμος, αστυνομικοι με πολιτικα, αγανακτισμενοι ποιλιτες, αυτοπτες μαρτυρες, καταγγελιες χωρις αντικρυσμα,και οποιος μιλησει δεν ειναι "ουσιωδης μαυρας" (οπως ο μαρτυρας στο περιστερι που ειδε να πυροβολουν τον μαθητη μεσα απο αστυνομικο αμαξι και τον βγαλαν αμεσως "τρελλο"), πουλημενοι δημοσιογραφοι και Κουγιες....
    Δημοκρατικοι Αγωνιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΘΥΜΙΟΣ ΠΡΙΝ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ!

    ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ημι-δικτατορια σε πληρη εξελιξη!!

    από ετοιμαστειτε !!!! 3:57μμ, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008
    Αυξανόμενη "ανθρώπινη ανασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας".

    Πως θα καθηλωσουν -αν μπορεσουν- το λαικο κινημα !!!

    Αυξανόμενη "ανθρώπινη ανασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας".

    Πως θα καθηλωσουν -αν μπορεσουν- το λαικο κινημα !!!

    Η ημι-δικτατορια σε πληρη εξελιξη!!

    Οι υπηρεσιες ασφαλειας θα αυτονομηθουν και ελευθεροι σκοπευτες θα χτυπανε στο ψαχνο για να καθηλωσουν την κοινωνικη εκρηξη...το ιδιο εγινε επι χουντας οπου ελευθεροι σκοπευτες σκοτωναν σε ολη την Αθηνα λαικους αγωνιστες....


    Στην υπηρεσια του συστηματος ολοι οι παρακρατικοι μηχανισμοι τυπου "καρφιτσα" δηλ. σωματεμποροι, υποκοσμος, αστυνομικοι με πολιτικα, ρουφιανοι,"αγανακτισμενοι πολιτες", αυτοπτες μαρτυρες, καταγγελιες χωρις αντικρυσμα,και οποιος μιλησει δεν ειναι "ουσιωδης μαρτυρας" (οπως ο μαρτυρας στο Περιστερι που ειδε να πυροβολουν τον μαθητη μεσα απο αστυνομικο αμαξι-σιτροεν και τον βγαλαν αμεσως "τρελλο"), πουλημενοι δημοσιογραφοι, πολιτικοι της πλακας, και Κουγιες....

    "ΑΛΕΞΗ" ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ..!!

    ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ!!!


    Δημοκρατικοι Αγωνιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυο όμορφα 18χρονα κορίτσια πλησιάζουν στο αυτοκίνητο σου καθώς σταματάς στο φανάρι Πολυτεχνείου και 26ης Οκτωβρίου , στα δικαστήρια .

    Ενώ η μια σκουπίζει το παρμπρίζ με ένα πανί, η άλλη έρχεται στο παράθυρο και σε χαιρετά σκύβοντας ταυτόχρονα με τα στήθη της σχεδόν να βγαίνουν έξω από την μπλούζα της. Αδύνατον να μην κοιτάξεις! Όταν τις ευχαριστήσεις και προσφέρεις φιλοδώρημα, αρνούνται και σε παρακαλάνε να τις πας λίγο παρακάτω, μέχρι το Ρουφ, με το αυτοκίνητό σου.

    Συμφωνείς εσύ ανυποψίαστος και τους λες να καθίσουν πίσω.
    Καθ'οδόν αρχίζουν να κάνουν σεξ στο πίσω κάθισμα. Μετά, μία από αυτές σου αποσπά την προσοχή κάνοντάς σου στοματικό έρωτα ενώ η άλλη σου κλέβει το πορτοφόλι! Δώστε προσοχή γιατί εμένα με λήστεψαν την περασμένη Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή!



    Σάββατο και Κυριακή δεν τις βρήκα .!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το ιδιο εγινε επι χουντας οπου ελευθεροι σκοπευτες σκοτωναν σε ολη την Αθηνα λαικους αγωνιστες....


    Ποιος σας τα ειπε αυτα ρε ηλιθιοι.Η εισαστε πολυ νεοι η εγκαθετοι μαλακες.Μαλλον και τα δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο σταλινισμός είναι επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με τον πιθηκο- εθνικισμό τα αποτελέσματα είναι θεόρατα. Τα καλοβλέπει κι ο θεός, αφού από την Παπαρήγα μέχρι τα ρεσάλτα και την Κανέλλη ανπέμπονται ομολογίες πίστεως.
    Μερικοί πάλι φαντασιώνουν κοπέλες που κάνουν λεβιακό στο πίσω κάθισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *