GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάης του ΄68: Η ποιότητα στη εξέγερση...

Μια σύγκριση που προβληματίζει...‏ . Γράφει ο Νίκος Κρεμμύδας . Ουσιαστικά ο Μάης του ‘68 δεν ήταν μια εξέγερση μόνο των φοιτητών και των ε...

Μια σύγκριση που προβληματίζει...‏
.
Γράφει ο Νίκος Κρεμμύδας
.
Ουσιαστικά ο Μάης του ‘68 δεν ήταν μια εξέγερση μόνο των φοιτητών και των εργατών. Ήταν μια εξέγερση ολόκληρου του λαού. Οι εξεγερμένοι ήταν μόνον γιατροί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, άνθρωποι της εκκλησίας, δικηγόροι, ακόμα και ποδοσφαιριστές. Απεργούσαν μέχρι και οι χορεύτριες των καμπαρέ αλλά και οι νεκροθάφτες. Μια αγγλική εφημερίδα της εποχής έγραφε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι μέρες αυτές ούτε για να πεθαίνει κανείς». Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης απελευθερώθηκε μια έντονη δημιουργικότητα η οποία της έδινε κατά κάποιο τρόπο σουρεαλιστικό χαρακτήρα. Συνθήματα όπως «η φαντασία στην εξουσία» και «κάντε τα όνειρά σας πραγματικότητα-κάντε την πραγματικότητα ονειρική» διακοσμούσαν τους τοίχους.
Παντού στο Παρίσι γίνονταν συζητήσεις ακόμα και μεταξύ αγνώστων. Απογοητευτική η σύγκριση, βαριά η ευθύνη της γενιάς μου , αλλά καί της γενιάς αυτών των παιδιών.. Πολιτικοί χωρίς έμπνευση, " χωρίς φαντασία στήν εξουσία", κάπου χαμένοι όλοι εμείς,- οι γονείς των παιδιών αυτών, -στην βιοπάλη ή στό "βόλεμα" καί την ρηχή καλοπέραση, ήταν επόμενο αναγκαστικά ή όχι, να μην μπορέσουμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας, τουλάχιστον όσον αφορά την ευθύνη καί το αίσθημα της συνέχιας σε αυτό τον τόπο..
Καί φθάσαμε στό σημείο, οι νέοι στίς διαδηλώσεις να βγάζουν την οργή τους, σπάζοντας ¨άχρονα¨ το κάθετι, κι εμείς να τούς κυτάμε : άλλοι με έπληξη, οι περισσότεροι με ¨αδιάκριτα¨κριτική διάθεση κι οι λιγότεροι με προβληματισμό. Ουσιαστικά λείπει ο διάλογος. Στόν Μάη του ΄68, ¨παντού γίνοντα συζητήσεις, ακόμα καί μεταξύ αγνώστων ¨ Εδώ ; Οι διάλογοι περιορίζονται στά ..τηλεοπτικά παράθυρα με κύριους πρωταγωνιστές τούς πολιτικούς, καί συνήθως βασικό στόχο να επωφεληθούν ψηφοθηρικά.... Οσο γιά τούς νεαρούς διαδηλωτές , κάπου στό διαδύκτιο, βρήκα ένα ποιήμα,- αγνώστου ποιητή σε μένα, πού πραγματικά τούς ταιριάζει τόσο, ώστε θα έπρεπε να το κάνουν σύνθημα , μαζί με το άλλο του Μάη του ΄68 : «η φαντασία στην εξουσία» και «κάντε τα όνειρά σας πραγματικότητα-κάντε την πραγματικότητα ονειρική"
Εγώ είμαι ο γκρεμιστής, γιατί είμ’ εγώ κι ο χτίστης,
ο διαλεχτός της άρνησης κι ο ακριβογιός της πίστης.
Και θέλει και το γκρέμισμα, νου και καρδιά και χέρι.
Στου “μίσους” τα μεσάνυχτα, τρέμει ενός πόθου αστέρι….
Εύχομαι, χαρούμενες καί κυρίως με αισιόδοξο αλλά καί ειλικρινή προβληματισμό, εκατέρωθεν, αυτές τίς τελευταίες μερες του 2008...
------------------------------------------

21 σχόλια

  1. Δευτέρα, 29 Δεκέμβριος 2008
    «Οι ρουκέτες της Χαμάς που πυροδότησαν έναν νέο κύκλο βίας και η δυσανάλογη απάντηση του Ισραήλ με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, σκοτώνουν και τραυματίζουν ανθρώπους αλλά και την ελπίδα και την προοπτική ειρήνευσης αυτής της τραγικής περιοχής του κόσμου», αναφέρει στη δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη και τονίζει ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες, με τις οποίες θα τερματιστεί ο φαύλος κύκλος της βίας, θα σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα και θα προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Η χώρα μας, προσθέτει η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι έτοιμη να συμβάλλει στις διπλωματικές πρωτοβουλίες και να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια όταν αυτό καταστεί δυνατό.

    η ρουφιανα των αμερικανων η εκλεκτη των πρετεντερηδων και των συμφεροντων
    η δωροληπτρεια της ζημενς βαζει στο ιδιο τσουβαλι τους παλαιστινιους ξεριζωμενους απο τη πατριδα τους και τους ναζι ισραηλιτες.!!!
    αυτο το εκτρωμα που αναδειχτηκε πολιτικα πανω στο πτωμα του αντρα της θελει να μας κυβερνησει.!!! δοξαστε την!!! δοξαστε το βρυκολακα που ερχεται απο τα πιο σκοτεινα υπογεια της πολιτικης ζωης του τοπου...
    αν ζουσε αυτη η κυρια στην περιοδο της κατοχης θα ηταν δοσιλογος του κερατα!!!
    η λεξη ντροπη δεν λεει τιποτα στο βαμπιρ που ακουει στο ονομα ντορα μπακογιαννη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θυμάμαι κάποια περίεργα γεγονότα που είχαν προηγηθεί του Γαλλικού Μάη ’68.
    Όταν είχε επισκευθεί το Κεμπέκ ο συχωρεμένος ο ΝτεΓκώλ και επέφερε αναστάτωση όταν ανέκραξε στο τέλος μιάς ομιλίας του Vive Quebec Libre !!
    Ήταν ο πρώτος Δυτικός Ηγέτης που αναγνώρισε την Κομμουνιστική Κίνα .
    Πριν ένα χρόνο περίπου (τέλη ’66) ,σε ομιλία του στην Καμπότζη ο ΝτεΓκώλ είχε κάθετα διαφωνήσει με τον πόλεμο στο ΒιετΝάμ .
    Είχε επιβάλει εμπάργκο στην πώληση όπλων στο Ισραήλ πριν τον πόλεμο των έξη ημερών .
    Πολύ είχε ενοχλήσει τους Αμερικανούς μιά δήλωση του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών , αρχές 1968 , του Maurice Couve de Murville ,ότι έχει η Γαλλία πολλά U.S.Dollars στην κατοχή της και θα ζητούσε από τις Η.Π.Α. το αντίτιμο σε χρυσό...

    Με λίγα λόγια , είχε γίνει πολύ ενοχλητικός ο ΝτεΓκώλ στα Αμερικανάκια και στον διεθνή τύπο πολλά υπονοούμενα είχαν τότε γραφτεί για τον Μάη ’68 .
    Στην Ελλάδα βέβαια είχαμε λογοκρισία λόγω Χούντας και δεν επέτρεπαν οι ‘’Εθνοσωτήρες’’ να συκοφαντούν οι εφημερίδες τους εργοδότες τους .

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο George Papandreou-Chad, ο άνθρωπος που λέει ότι θα κτυπήσει τη διαφθορά, θέλει τώρα και τη βοήθεια των υπόλοιπων αριστερών δυνάμεων (προφανώς για άλλοθι):

    Ας θυμηθούμε λοιπόν την ομάδα που θα θα παρατάξει, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ (ακούς αγαθέ λαέ;):

    Μόνοι τους τα έλεγαν μέχρι πρόσφατα:

    1) Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    (Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"
    ( Hazo-giorgo Papandreou-Chad 16-5-2007 )

    **************

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    **************
    Για να μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε βρε...
    Καλώς τον κι ας άργησε.

    Τι εστί ΛΑΟΣ (και λοιπαί χουντικαί δυνάμεις) λοιπόν;

    Δείτε εδώ για να καταλάβετε.


    Αυτοί είναι που κάνουν επερωτήσεις στη Βουλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η 5η ΦΛΛΑΓΓΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΜΑΗΣ ΤΟΥ 68 ΜΕ ΤΑ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΕΔΩ.ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΕΚΡΙΝΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΛΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ ΣΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΑΣ. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. ΡΕ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΑΝΑΝΔΡΑ ΥΠΟΥΛΑ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ. ΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι πολυετείς και πολυαίμακτοι αγώνες των Κούρδων, με τις εκπομπές τηλεοπτικών προγραμμάτων στην κουρδική γλώσσα, αρχίζουν να φέρνουν τα πρώτα πολιτικά αποτελέσματα.

    του Σάββα Καλεντερίδη

    Μια κοσμογονική αλλαγή συντελείται στις μέρες μας στην Τουρκία, αφού το τουρκικό κράτος, μπροστά στην πίεση που ασκεί το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, υπαναχωρεί και υποχωρεί άτακτα από τη θέση "όλοι όσοι ζουν στα όρια της τουρικής επικράτειας είναι Τούρκοι" και από το δόγμα "δεν υπάρχουν Κούρδοι", και προχωρεί στην εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων στην στην κουρδική γλώσσα...από το κρατικό κανάλι TRT6.
    Το ζήτημα είναι ότι με την κίνηση αυτή, θα έλεγε κανείς ότι ανοίγουν οι "ασκοί του Αιόλου" στην Τουρκία, αφού και οι αλεβίτες ήδη έχουν ζητήσει δική τους τηλεοπτική εκπομπή από τα κρατικά κανάλια, ενώ συνεχίζουν ανάλογ αιτήματα και από τους Λαζούς, τους Αρμενόφωνους και Ελληνόφωνους μουσουλμάνους του Πόντου κλπ.
    Πάντως, η κίνηση αυτή του τουρκικού κράτους, που εξ αντικειμένου μπορεί να θεωρηθεί ως κίνηση εκδημοκρατισμού, σηματοδοτεί στην ουσία τη χρεωκοπία της πολιτικής αφομοίωσης που ακολουθούσε το τουρκικό κράτος από το 1923, που οφείλεται στους μακρόχρονους αγώνες των Κούρδων και αποτελεί σίγουρα μια μεγάλη πολιτική νίκη του κουρδικού λαού.
    Να σημειωθεί ότι η στρατηγική του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στηρίζεται στο δόγμα: Πολιτιστική αυτονομία, πολιτική αυτονομία, ομοσπονδία, εθνική ανεξαρτησία.
    Με βάση τα παραπάνω μπορούμε να πούμε ότι ο πρώτος στόχος επετεύχθη.

    H πολιτική των εκπομπών στην κουρδική γλώσσα
    του Φικρέτ Μπιλά
    Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης
    Η κρατική τηλεόραση TRT άρχισε τις δοκιμαστικές εκπομπές στα κουρδικά. Από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσει να εκπέμπει επί 24ώρου βάσεως.
    Δεν υπάρχει καμία αμφβολία ότι η εκπομπή στην κουρδική γλώσσα επί 24ώρου βάσεως από το κρατικό κανάλι TRT6 είναι πολιτική του κράτους. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κουρδική τηλεόραση είναι μια απόφαση σταθμός στην πολιτική του τουρκικού κράτους.
    Η απόφαση του κράτους να εκπέμπει επί 24ώρου βάσεως στην κουρδική γλώσσα από κρατικό τηλεοπτικό κανάλι, ένα κράτος που τη δεκαετία του 1980 έλεγε επίσημα ότι "δεν υπάρχουν Κούρδοι" και είχε απαγορεύσει την κουρδική γλώσσα, δείχνει ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή αλλαγή στην πολιτική του κράτους στο Κουρδικό.
    Θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε την πολιτική του κράτους στο Κουρδικό στα εξής:

    Πολιτική με στόχο την πηγή των προβλημάτων
    1. Η εκπομπή στα κουρδικά από την TRT έχει σχέση πρωτα απ' όλα με την πηγή της τρομοκρατίας. Η δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που την επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, ότι "η συμμετοχή και η στρατολόγηση νέων στο ΡΚΚ συνεχίζεται, γι' αυτό πρέπει να ληφθούν μέτρα που θα εξαλείψουν τις αιτίες του φαινομένου" είναι σημαντική. Εν όσω συνεχίζεται ο αγώνας εναντίον των ενόπλων τρομοκρατών, είναι φανερό ότι ανάμεσα στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά μέτρα που θα λαμβανόταν ταυτόχρονα, ήταν και η εκπομπές στην κουρδική γλώσσα. Οι εκπομές της TRT είναι προϊόν αυτής της πολιτικής. Στόχος είναι η συμβολή στην προσπάθεια να εκλείψει το περιβάλλον και οι συνθήκες που διευκολύνουν τη συμμετοχή νέων στο ΡΚΚ και η εξουδετέρωση ενός κοινού επιχειρήματος του PKK-DTP που αφορούσε την περιορισμένη χρήση και εκπομπή στην κουρδική γλώσσα.

    Πολιτισμικός τομέας
    2. Η εκπομπή μέσω της TRT στα κουρδικά είναι σύμφωνη με την προσέγγιση σύμφωνα με την οποία οι πολιτισμικές διαφορές μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν και να ενισχυθούν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πληγεί η ενότητα του τουρκικού κράτους και θα έχουν το χαρακτήρα "του ατομικού δικαιώματος στον τομέα του πολιτισμού", χωρίς να είναι δυνατόν να εκληφθεί το δικαίωμα αυτό ως συλλογικό δικαίωμα στον τομέα της πολιτικής.

    Το μονοπώλιο των εκπομπών του PKK
    3. Το PKK εδώ και χρόνια εκπέμπει στα κουρδικά μέσω διαφόρων δορυφορικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών. Εκμεταλλευόμενο τη σχετική απαγόρευση που ίσχυε στην Τουρκία, έκανε εκπομπές στα κουρδικά και μέσω αυτών προωθούσε την προπαγάνδα του και κέρδιζε οπαδούς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιρροή του σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν άλλη γλώσσα εκτός από τα κουρδικά ήταν μεγάλη. Με την εκπομπή του TRT στα κουρδικά το ΡΚΚ χάνει ένα μονοπώλιό του.
    Ο στόχος είναι η συμπατριώτες μας να πάψουν να βλέπουν τις εξελίξεις μέσα από το πλαίσιο που παρουσιάζουν οι εκπομπές του ΡΚΚ. Το μονοπώλιο του ΡΚΚ στις εκπομπές δυσχαίρενε τον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Φαίνεται ότι αυτή η διαπίστωση έγινε αποδεκτή από το κράτος.

    Το περιεχόμενο των εκπομπών
    4. Όσο σημαντική είναι η γλώσσα, άλλο τόσο σημαντικό είναι το περιεχόμενο των εκπομπών. Οι εκπομπές της TRT στα κουρδικά θα πρέπει να είναι τόσο πλούσιες, που να ανταποκρίνονται στις πολιτισμικές και καθημερινές επικοινωνιακές ανάγκες των συμπολιτών μας, ενώ θα πρέπει να εξουδετερωθούν και τα μέσα προπαγάνδας του ΡKK. Επίσης, για το όλο εγχείρημα θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν το σύνταγμα και οι σχετικοί με τις εκπομπές νόμοι του κράτους. Το περιεχόμενο των εκπομπών δεν θα πρέπει να έχει σχέση με τη διαμελιστική γλώσσα, τα σύμβολα, τα τραγούδια και τις μουσικές που χρησιμοποιεί ως προπαγάνδα και μέσον επιρροής το ΡΚΚ.

    Ειδικές εκπομπές, δικαιώματα και ελευθερίες
    5. Ένα άλλο θέμα συζήτησης είναι η εκπομπή στα κουρδικά μόνο από το κρατικό κανάλι TRT. Η TRT ονομάζει το συγκεκριμένο κανάλι πολυγλωσσικό. Δεν το αποκαλεί κουρδικό κανάλι. Εδώ θα αρχίσει μια συζήτηση για το αν πρόκειται "για δικαίωμα ή ελευθερία".
    Δηλαδή, η κίνηση αυτή αποτελεί δικαίωμα στις εκπομπές σε άλλες γλώσσες εκτός της επίσημης ή αν είναι μια ελευθερία. Το θέμα αυτό στις δημοκρατίες είναι ελευθερία. Αν είναι δικαίωμα, τότε το κράτος θα πρέπει να κάνει εκπομπές και στις άλλες γλώσσες.
    Οι εκπομπές που γίνονται στα κουρδικά, θα μετατραπούν σε δικαίωμα και απαίτηση και άλλων συμπατριωτών μας που έχουν τη δική τους διαφορετική από τα τουρκικά και τα κουρδικά γλώσσα.
    Ενώ στις δημοκρατίες, η υποχρέωση του κράτους είναι να αξουδετερώσει τα εμπόδια και να εξασφαλίσει την ελευθερία στον τομέα αυτό.
    Αφού εξασφαλιστεί η ελευθερία της έκφρασης, τότε, με βάση πάντα τις αιτήσεις και της απαιτήσεις της κοινωνίας, οι πολιτες θα μπορούν να κάνουν εκπομπές στη δική τους μητρική γλώσα.
    Για το λόγο αυτό, η εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων στην κουρδική γλώσσα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί απλά ως μια "υποχρέωση της πολιτείας ή της κρατικής τηλεόρασης TRT", αλλά να μετατραπεί σε ένα δικαίωμα των πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση στα πλαίσια των σχετικών νόμων και του συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρέ ινστρούχτωρες,
    βρείτε τήν διαφορά αντιμετώπισης
    τής Γαλλικής εξέγερσης τού 1968,
    τής εξέγερσης τής Πράγας,
    καί τής 2008 Ελληνικής από τήν
    Αστυνομία.
    Αρχίστε μέ βαθμό κρατικής βίας τό
    10.
    Πώς θά βαθμολογούσες τήν Πράγα?
    Άντε γιατί βαριέμαι νά αναφερθώ
    στήν κομμουνιστική Τιέν Άν Μέν.
    (καί λίγα λόγια γιατί δέν
    "σέ παίρνει").
    Υ.Γ.Όταν κάποιοι κομμουνιστές αρχηγοί
    αποφασίζουν γιά μακέλεμα πολιτών
    τίποτα μά τίποτα δέν τούς σταματά.
    Ούτε οί δεξιοί τών ΗΠΑ,Γαλίας,Βρετανίας μέ τίς δικές τους
    ερρυνείες γαμώ τήν ανορθογραφία μου
    δέν έκαναν μαζικούς φόνους.
    Η Μπιάφρα παίζεται.Τό Κογκό καί ή
    Σιέρα Λεόνε μέ τήν Νιγηρία σπαράσωνται.
    Επιλεκτικά όμως διαλέγετε ποιόν θά
    υποστηρίξετε πουστράκια έν γένει.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κρεμμύδα, η ποιότητα στην εξέγερση του Μάη '68 φαίνεται κι από το γεγονός ότι ένας από τους επικεφαλής στο Παρίσι (τουλάχιστον ο πιο προβεβλημένος) ήταν ο Κον-Μπεντίτ, από τη Γερμανία. Την μετέπειτα πορεία του τη γνωρίσαμε, μας είπε για τον "ανθρωπιστικό πόλεμο" των Αμερικάνων στη Γιουγκοσλαβία.

    Να σου υπενθυμίσω ότι από τους επικεφαλής της φοιτητικής στάσης στην Ελλάδα το 1973 ήταν οι Λαλιώτης και Τζουμάκας; Κοίτα και τη μετέπειτα πορεία τους.

    Γι' αυτό μπορείς να είσαι βέβαιος ότι από την τρέχουσα αναταραχή, στην οποία δεν συμμετέχει ο λαός, θα προκύψουν τα λαμόγια των επόμενων δεκαετιών. Σε 20-30 χρόνια θα ακούμε για μερικούς από τους "ιδεολόγους" νέους και θα τρίβουμε τα μάτια μας -καλά να είμαστε μόνο. Μωρέ εγώ υποστήριζα αυτόν κι αυτόν; τς τς τς, απίστευτο θα μας (σας) φαίνεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΗΣ 68

    Εξέργεση με φωτογραφίες του Στάλιν!
    Σταματήστε τις μαλακίες αριστεροί
    κρετίνοι.
    Η ζωή , αλλά και η ιστορία και σας ξευτέλισε και σας ξεβράκωσε.
    Εδώ στην Ελλάδα σύμπας ο λαός σας πήρε πρέφα τι τύχη του ετοιμάζατε όταν υποδεχθείκαμε τα απόλυτα πεινασμένα, με δόντια πεσμένα απο την ασιτία, αγρίμια του υπαρκτού
    σοσιαλισμού. Τα παιδιά του Χότζα, του Τσαουσέσκου , του Ζίβκωφ και των άλλων ελεεινών αιμοσταγών ερυθρών σατράπηδων.
    Αλήτες, πολλά απο αυτά τα μεταχει-
    ρισμένα μουνόπανα υπήρξαν και χρηματοδότες σας. Είχαν τους λαούς
    στην απόλυτη πείνα και δυστυχία,
    για να τα δίνουν σε σας.


    Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τραυματίστηκε ελαφρά ο διαχειριστής του Indymedia

    Τραυματίστηκε ελαφρά στη γλουτιαία χώρα (πιό απλά: κωλομέρια) ο διαχειριστης του athens.indymedia, καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μπροστά από την Ισραηλινή Πρεσβεία.

    Ο κ.καθηγητής, γλίστρησε από τον δερμάτινο natuzzi καναπέ του, στην έπαυλή του στο Ψυχικό, όταν αναπήδησε από ενθουσιασμό βλέποντας στην τηλεόρασή του τον παράτολμο Παλαιστίνιο, που κατέβασε την Ισραηλινή σημαία και ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ φίλοι Έλληνες. Αυτός συνελήφθη!!! Να τα ξαναπούμε για το ρόλο της αστυνομίας; Πόσες φορές πρέπει να σας πούμε ότι αν κάψεις την ελληνική σημαία, γίνεσαι ..υπουργός και φυσικά ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ κανείς!!!

    Πόσες φορές πρέπει να το δείτε για να ρωτήσετε τον ροχαλίζοντα Καραμανλή: Γιατί ρε φίλε, δεν συλαμβάνεται ποτέ, άνθρωπος που βεβηλώνει την ελληνική σημαία;

    Ο κ.καθηγητής λοιπόν, γλίστρησε από τον καναπέ του και πέφτοντας του έπεσε το svarovski ποτήρι, που κρατούσε για να απολαμβάνει στη ζέστη του τζακιού του, τη Dom Perignion της ημέρας. Έπεσε πάνω στα γιαλιά και έκοψε τον αφράτο, κάτασπρο πισινούλη του.

    Μετά εκνευρισμένος, έπιασε το VAIO του και άρχισε τις εκκλήσεις: "Κατεβείτε ρε κωλόπαιδα, στην Κατεχάκη. Οι μπάτσοι είναι τριπλάσιοι από τους διαδηλωτές".

    Με ζωγραφισμένη την αγωνία στο πρόσωπό του, άνοιξε το επίχρυσο ΝΟΚΙΑ Ν-95 του και άρχισε να τηλεφωνεί προσωπικά στους υποτακτικούς του νεολαίους.

    Όμως φεύ! όλοι ήταν απασχολημένοι. Άλλοι έπαιζαν στο playstation, άλλοι έκαναν σκι στην Αυστρία, με τη μαμά, άλλες έκαναν solarium και spa στα σαλόνια ομορφιάς της Εκάλης. Η ώρα περνούσε γρήγορα στο χρυσό Rolex του, αλλά τα "κωλόπαιδα" έφτιαχναν το emo style μαλλί τους και ήταν απρόθυμα να κατέβουν στο κρύο, αφού το μενού δεν είχε σπασίματα.


    Οι λίγοι διαθέσιμοι άλλαζαν πάνες, καθώς ένιωθαν ότι αυτοί τη φορά, θα είχαν απέναντί τους, ένα πράγμα που υπήρχε σε όλες τις χώρες του κόσμου εκτός από την Ελλάδα και θα το έβλεπαν για πρώτη φορά: αστυνομία.

    Αυτή τη φορά, ο Καραμανλής, για να αποφύγει τις φάπες του πανίσχυρου εβραϊκού συστήματος, ξύπνησε και έδωσε εντολές, να κουνήσουν τον κώλο τους, άσχετα από το τι θα πουν τα "κανάλια", αυτοί οι περίεργοι τύποι με τις ασπίδες, που μονίμως τα ξύνουν (ξέρετε ποιά) όταν βλέπουν ελληνικά καταστήματα να καίγονται, ενώ γίνονται ρόμποκοπ αποφασιστικοί τιμωροί του εγκλήματος, όταν κινδυνεύει η Ισραηλινή ή η Αμερικανική πρεσβεία.

    Και μαζί με τον Καραμανλή ξύπνησαν και οι Έλληνες και άρχισαν να του πετάνε λεμόνια, αντί για τα συνήθη ψηφοδέλτια, μπας και δώσει τις ίδιες εντολές, όταν οι "κουκουλοφόροι" σπάνε τα μαγαζιά του, καίνε τις περιουσίες του, "απαλλοτριώνουν" τη δημόσια περιουσία, "ακυρώνουν" το Ι.Χ. του, συστήνουν συμμορίες για να λειτουργούν ως τρομοκρατικά μπουλούκια που δέρνουν γεροντάκια, γυναίκες τροχονόμους, παπάδες κ.λ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 29 Δεκέμβριος 2008 6:36 μμ pws goustarw afton ton malaka pou gemise copy-paste to blog a re deksiouli poso zorismenos eisai me to pasok kai ton giwrgo re malaka...thelo na do kai tin fatsa sou otan tha vgoun ta apotelesmata ton eklogon o re gavlaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιος σας είπε μωρέ πως εδώ είναι εξέργεση; ωραία λέξη εεεεεέ;εδώ ότι έγινε έγινε, πρώτον για το πλιάτσικο των ψήφων των νέων ψηφοφόρων, δεύτερο για να ξεχαστεί το Βατοπέδι, και τρίτον για να ξεσκάσουν μερικά παιδάκια από τα βόρεια προάστια,θυμάται κανείς σας την κατάληψη του χημείου πριν από χρόνια;
    Ποιους βγάλανε από εκεί μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. yprxei kai dr sorbonne
    dr koutsoukos pou ekane tin athina dekambris 08...
    eidate tis diloseis tou sto
    tv arte france?/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η 5η ΦΛΛΑΓΓΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

    29 Δεκέμβριος 2008 7:21 μμ

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ!!!
    ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΣ!!!!!
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΕΦΕΛΙΜ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
    ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 6:36
    Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για την σεμνότητα και την ταπεινότητα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ,θα ήθελα σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του ‘’Εθνάρχη ‘’ , αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπά του , Αλέκου Καραμανλή .

    Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;
    Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .

    ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
    ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ .

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ .
    ΤΟΝ ΠΛΟΥΡΙΩΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .

    Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    Είχαμε ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 22.06.2008 για την ναυτιλιακή εταιρία των Εθνοσωτήρων Καραμανλήδων .
    Ο αρθρογράφος μας πληροφόρησε ότι η σεμνή και ταπεινή ‘’αγία οικογένεια’’ έδωσε την Προεδρία της εταιρίας στην κόρη του θείου Αχιλλέα , Φωτεινή Καραμανλή. Με τον τίτλο Hellenic Carriers η εταιρία των Καραμανλήδων έχει εισαχθεί στηνWall Street . Δεν αγαπούν πολύ την κυανόλευκο οι Εθνοσωτήρες Καραμανλήδες . Από τα έξι πλοία της εταιρείας τους , μόνο ένα φέρει την Ελληνική σημαία . Τα υπόλοιπα έχουν σημαία ευκαιρίας .
    Όχι δεν θυμάμαι αν έχουν σημαία των αγαπητών τους (για βαλίτσες!!) Cayman Islands.

    Chief Engineer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μην κανουμε τετοιες συγκρισεις και αποπροσανατολιζομαστε.Ο Μαης του 68 δεν ηταν τυχαια συγκυρια του τοτε.Ειχε προετοιμαστει το εδαφος με Βιετναμ,με Χιππυς,με τον μοντερνισμο ,με την αντιπαλοτητα Ανατολης-Δυσης.Αλλες συνθηκες.Κατ'αρχην υπηρχαν οι λογιοι,οι πνευματικοι ανθρωποι που εδωσαν αλλη διασταση στην 'εξεγερση'.Αυτο που εγινε σε εμας ηταν μια τυχαια εκτονωση των καταπιεσμενων και ισοπεδωμενων συνειδησεων της υπερκαταναλωτικης βαρβαρης σημερινης κοινωνιας.Με ρηχες ιδεες και εκπτωση αξιων.Ανυπαρξια ιδεων και οραματων,γιατι ο καθενας εχει λογο και αποψη.Παραμεριστηκαν οι πνευματικοι ανθρωποι,και 'πηραν τα ηνια' οι αμουστακοι οχλοι.Ανεξελεγκτοι.Γιατι τους αμουστακους,τους χρησιμοποιησαν παντοτε ολοκληρωτικα καθεστωτα του Χιτλερ,Μουσσολινι,Μαο,Μεταξα κλπ.δηλαδη οτι προσπαθουν να αποφυγουν μετα βδελυγμιας ειδικα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποι.Αστεια πραγματα και επικινδυνα.Ο Μαης του νεοφιλελευθερισμου τελειωσε.Σειρα τωρα εχει μια αλλη κατασταση που οδηγει τον κοσμο σε χειρωτερη μορφη εξουσιασμου.Αυτη των των ταινιων του MAD MAX.Ειδατε ο κινηματογραφος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΙΓΑΜΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΛΕΒΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΚΑΙΓΑΜΕ,ΛΟΥΛΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΤΟ THE MALL ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦ.ΚΗΦΗΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΜΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΣΚΕΙ ΒΙΑ.Α ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΕΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

    Το αρχικό βήμα είναι να καθίσουν όλα τα κόμματα της βουλής των 300 !! να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν πως θα πατάξουν των ζυγό του κεφαλαίου που τους έχει καθίσει στο σβέρκο.

    Το “σαμάρι” του κεφαλαίου που έχει οδηγήσει τους ίδιους στην εξάρτιση και την διαφθορά.

    Να σταματήσουν να είναι υπάλληλοι των 17 πλουσιότερων οικογενειών της χώρας μας.

    Να μην προσπαθούν οι ίδιοι να γίνουν οι πλουσιότεροι

    Να χωνέψουν επιτέλους ότι έχουν εκλεγεί από εμάς να υπηρετούν και να διασφαλίζουν τα συμφέροντα όχι του κεφαλαίου και των 300 αλλά του σώματος του λαού.

    Είναι πολύ εύκολο να γίνει η πάταξη της διαφθοράς και της σαπίλας με ανασύνταξη της δομής του κράτους και με ενεργή συμμετοχή στην διακυβέρνηση της χώρας μας απο την κοινωνία των πολιτών

    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. γιατί τι ήταν οι φοιτητές του 68?
    μπήχτες που βρήκαν εύκολο τρόπο να πηδήξουν όλο το πουταναριό που ανέτειλε τότε
    Σήμερα όλοι αυτοί κρύβονται στον καναπέ τους βρίζοντας την ακαμάτρα τσούλα που του τύλιξε τότε. Δεν έχουν ιδέα από ιδεολογίες σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *