GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τράπεζα ήταν η Lehman Brothers...

. Από τον Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών . Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είπε ότι...

.
Από τον Σύνδεσμο Μελών
Χρηματιστηρίων Αθηνών
.
Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είπε ότι η Lehman Brothers είναι χρηματιστηριακή εταιρία. Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας σε σχέση με αυτό και άλλα λεγόμενα έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Η Lehman Brothers είναι μια επενδυτική Τράπεζα με έδρα την Αμερική και ευρωπαϊκή έδρα το Λονδίνο.
Η Lehman Brothers είναι Τράπεζα - βασικός διαπραγματευτής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (Primary Dealer), εγκεκριμένη από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Οργανισμό Δημοσίου Χρέους της Κυβέρνησης (ΟΔΗΧ). Συμμετείχε στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος που γίνονται δεκτές και μάλιστα μετά από έλεγχο μόνο Τράπεζες και όχι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.
Από πληροφορίες που είχαμε μέχρι σήμερα, προϊόντα της Lehman Brothers πωλούνταν από κάποιες ελληνικές τράπεζες και όχι από ελληνικές ΑΧΕΠΕΥ.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι οι χρηματιστηριακές εταιρίες, Τραπεζικές ή ιδιωτικές, έχουν τα χρήματα και τίτλους των πελατών τους χωριστά από τα δικά τους. Κάθε λογαριασμός ΑΧΕΠΕΥ εγγυάται από το Συνεγγυητικό μέχρι 30.000 €, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για απεριόριστο ποσό τίτλων και χρημάτων αφού οι επενδυτές έχουν πλέον πάντα στο Αποθετήριο του Χρηματιστηρίου τους τίτλους τους (που μπορούν να το ελέγξουν εύκολα οποτεδήποτε) και στις Τράπεζες τις καταθέσεις τους σε ξεχωριστό λογαριασμό πελατών.
-----------------------------------

4 σχόλια

  1. Άκουσον Άκουσον!!! Οι νεοδημοκράτες της εξεταστικής για το Βατοπέδιο μας λένε ότι και με την θέληση τους(μετά από τεράστια πίεση και κράξιμο) θα ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων στην υπόθεση, και όντως κάποιες τράπεζες ανταποκρίθηκαν.
    Δεν μας λένε όμως ποια είναι η τράπεζα εκείνη και που σε αυτήν έχει συμμετοχή το Ελληνικό Δημόσιο και αρνείται να δώσει τα στοιχεία των λογαριασμών που της ζητήθηκαν…..και ποιος καλύπτει και την στηρίζει σε αυτήν της τη θέση.
    Να πω τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;
    Και ακόμη οι θρασύτατοι πανηγυρίζουν ασύστολα και ξεδιάντροπα για το ομόφωνο ψήφισμα της επιτροπής εναντίων των μοναχών που δεν κάθισαν να εξεταστούν από τους βουλευτές μέλη της, παραγνωρίζοντας και ξεχνώντας και κρύβοντας το γεγονός ότι αυτοί οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες βουλευτές υπακούοντας άνωθεν προφανώς εντολές μαζί με την ουρά τους το ΚΚΕ έβγαλαν ψήφισμα που έδινε στους μοναχούς το δικαίωμα να μην δεχτούν ερωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ.
    ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΜΕΧΑ.
    ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 300 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΠΟ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΑ ΧΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑΒΛΙ.
    ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΑΜΟΓΙΟ .
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ.
    ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗ.
    ΕΧΟΥΝ ΝΑΛΕΙ ΣΤΗ ΓΥΑΛΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΜΕ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΩ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΩ Μ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΓΕΛΟΥΝ ΜΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΧΑΛΙΜΑΣ.
    ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήταν Τράπεζα. Δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ligo ligotero thw ependytikhw ajias tvm omolpgcn ths azext

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *