GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Δεύτερος Θάνατος του Ι. Καποδίστρια…

Με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΚΔΕ... . Γράφει ο Πάνος Μπόζος Μαθηματικός Δημ. Σύμβουλος Κηφισιάς . . Το Φθινόπωρο του 1831 (27/9) ο Ι. Καποδί...

Με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΚΔΕ...
.
Γράφει ο Πάνος Μπόζος
Μαθηματικός
Δημ. Σύμβουλος Κηφισιάς
. .
Το Φθινόπωρο του 1831 (27/9) ο Ι. Καποδίστριας έπεσε νεκρός στο Ναύπλιο . Μαζί του πέθανε η πρώτη και μοναδική ίσως ευκαιρία να οργανωθεί η Ελλάδα των ατάκτων, των κοτζαμπάσηδων, των προεστών ως ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος, κράτος που να λειτουργούν οι θεσμοί, κράτος που οι δομές του θα ήταν στην υπηρεσία των πολιτών.
Έκτοτε πέρασαν 177 χρόνια. Παρά τις όποιες απόπειρες που έγιναν κατά καιρούς η κατάσταση παραμένει σχεδόν η ίδια. O σκληρός πυρήνας του συγκεντρωτικού κράτους είναι οχυρωμένος στην Αθήνα και από εδώ να αποφασίζονται τα πάντα. Οι 6.000 Δήμοι και Κοινότητες της Χώρας χρησιμοποιούνται μόνο ως θεραπαινίδα της κεντρικής διοίκησης, ως ιμάντας μεταβίβασης των εντολών (όταν δεν παρενέβαινε ο Στρατός και η Χωροφυλακή...)
Παρά την Άνοιξη της Αυτοδιοίκησης τη δεκαετία του 80 χρειάστηκαν τα φώτα της Ε.Ε για να αντιληφθούν όλοι (κυβερνήτες και κυβερνώμενοι) ότι στην Ελλάδα των 10 εκ. κατοίκων είναι εκτός πάσης λογικής να υποστηρίζουμε ότι η κατακερματισμένη και αδύναμη Τ.Α ανταποκρίνεται στο ρόλο που υποτίθεται ότι της έχει ανατεθεί.
Φτάσαμε στο 1998 και έγινε το πρώτο βήμα. Λειψό, κουτσό, στραβό, πάντως έγινε. Οι 6000 Ο.Τ.Α έγιναν 1034. Ακόμα και οι πιο σφοδροί πολέμιοι του Καποδίστρια 1 έγιναν υποστηρικτές του όταν διαπίστωσαν ότι κάτι άρχισε να λειτουργεί, όταν είδαν ότι και στον τελευταίο Καποδιστριακό Δήμο νέοι άνθρωποι μπήκαν στο παιγνίδι με διάθεση προσφοράς, όταν κατόρθωσαν να συντάξουν έναν προϋπολογισμό, να αγοράσουν ένα απορριμματοφόρο, να επισκευάσουν ένα γεφύρι …
Δέκα χρόνια μετά ανέλαβε η συντηρητική παράταξη την ολοκλήρωση της «Διοικητικής Μεταρρύθμισης». Λόγια παχιά, λόγια μεγάλα..
¨όμως από την φύση της δεν πιστεύει στην αποκέντρωση, τις ανοιχτές διαδικασίες, τη συμμετοχή των πολιτών. Είναι ταυτισμένη με το κράτος- αφέντη , θέλει τον έλεγχο παντού.
Παρουσίασε λοιπόν ένα κακέκτυπο, μια καρικατούρα Διοικητικής μεταρρύθμισης, χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική.
Άφησε να διαρρεύσουν σχέδια επί σχεδίων με μοναδικό αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι άνθρωποι της Τ.Α σε μια μίζερη συζήτηση περί ορίων, περί τοπικών παραγόντων, περί κομματικών πλεονεκτημάτων.
Όλοι όμως γνώριζαν ότι οι διακηρύξεις ήταν κενές περιεχομένου .
Όλοι γνώριζαν ότι έψαχναν οδούς διαφυγής…
Και η ευκαιρία ήρθε ! «Η παγκόσμια οικονομική κρίση μας εμποδίζει να πάρουμε τις αποφάσεις» λέει ο κ. Παυλόπουλος, και εκτελεί για δεύτερη φορά τον Ι. Καποδίστρια!!
Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Η συντηρητική παράταξη δεν θέλει , δεν αντέχει τη δημιουργία του επιτελικού κράτους, του κράτους – στρατηγείο.
Εδώ αναδεικνύεται η μεγάλη ευθύνη όλων όσων πιστεύουν στην ολοκληρωμένη διοικητική μεταρρύθμιση.
Πρέπει άμεσα να δεσμευτούν ότι θα κρατήσουν ζωντανό το όραμα. Οι μελέτες υπάρχουν, οι αδυναμίες του Καποδίστρια 1 έχουν εντοπιστεί, οι καιροί είναι ώριμοι.
Το οφείλουν στον Ελληνικό λαό, το οφείλουν στον Καποδίστρια..
-----------------------------------------------

16 σχόλια

  1. Αγαπητέ κ. Δημοτικέ Σύμβουλε,
    Αν ποτέ είχες καταλάβει σε ποίο πόστο σε έβαλε ο λαός της Κηφισίας να είσαι, τότε θα κατάλαβες ότι είναι στα χέρια σου ΟΛΗ η δύναμη να δίνεις λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών τους ΟΠΟΊΟΥΣ ΕΣΥ ΥΠΗΡΕΤΕΊΣ...
    Επίσης θα έπρεπε να ξέρεις ότι ζεις σε μια πραγματικότητα κατά την οποία η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αποτελεί ένα κέντρο αυτοδιαχείρισης και όχι βελτίωσης των οικονομικών σου.
    Επιπλέον θα έπρεπε να ξέρεις ότι ζείς σε μια ενιαία Ε.Ε. όπου ΟΤΑ σαν αυτόν που κλήθηκες να συμμετέχεις λειτουργούν πέρα και έξω από κάθε κρατική χρηματοδότηση, δημιουργώντας οικονομικής αξίας προς όφελος των πολιτών τους και όχι των δικών σου αγαπητέ μου...
    Τελικά ΑΚΟΜΑ και ΕΣΎ θα πρέπει να καταλάβεις ότι ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ να δεις τί μπορείς ΕΣΎ να κάνεις για τον τόπο σου και όχι η Κυβέρνηση την οποία αντιπολιτεύεσαι..
    Κάνε κανένα ταξιδάκι Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, ακόμα και Ιταλία για να δεις πως λειτουργούν οι Δήμοι...
    Α! και πρόσεχε το τί εισπράτεις...γιατί φοβάμαι οτι από εκεί ξεκινάνε όλα αγαπητέ μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ελάχιστο ετήσιο κόστος για ένα Ι.Χ. 2.000 έως 2.500 κυβικών εκατοστών διαμορφώνεται στα 3.000 ευρώ και φθάνει στα 6.000 ευρώ για ένα Ι.Χ. κυβισμού άνω των 5.000 εκατοστών.
    Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει στην κατοχή του ένα Ι.Χ. τύπου τζιπ 5.500 κυβικών εκατοστών πρέπει να δηλώνει ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 6.000 ευρώ.
    Χαχαχαχαχαχα μα για ηλίθιους ψάχνουν , είναι δυνατόν ένας που έχει ένα αμάξι 2.000cc να μην έχει εισόδημα τουλάχιστον 30.000 ευρώ ? τι μαλακίες είναι αυτά που πάνε να εφαρμόσουν ποιον πάνε να κοροϊδέψουν ? δηλαδή ένας που έχει μια Πόρσε 4.400 cc θα έχει τεκμήριο 6.000 ευρω , μα αυτά τα χρήματα τα βγάζουν οι συνταξιούχοι τον 400 ευρω τον μήνα που δεν μπορούν να φάνε κρέας παρά μόνο το Πάσχα και αυτό είναι κοτόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KALA TON EKANAN TON KAPODISTRIA..
    MALAKA ANEGKEFALE ELLINA

    KATHE MALAKAS APO TIN ISTORIA TOY GYMNASIOY GRAFEI KAI KANEI TON ISTORIKO.....

    TO KRATOS EKTOTE YPOFERI APO TOYS POLITIKOYS POY DEN PROSFERAN TIPOTE
    KAI PERNOYN TA PANTA.

    AKOMH KAI SHMERA OSOI THISIAZONTAI
    PEUENOYN THN PSATHA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΥΜΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
    21-ΑΠΡΙΛΙΟΥ-1967
    ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΧΩΣ ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ
    ΚΛΕΦΤΕΣ
    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ(ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ)
    ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
    ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.
    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ
    ΠΟΤΕ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ?
    ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ?
    ΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ?
    ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ?
    ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ?
    ΠΟΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ?
    ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
    ΗΤΑΝ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΡΟ ΠΡΕΖΑΚΗΔΩΝ -ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ?
    TΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΣ
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ,ΧΑΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ.
    ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ
    21-4-1967

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιμάσαι ύπνο βαθύ φίλε "μαθηματικέ"... Η δυτική Ευρώπη αποκεντρωνεται και εδώ "συγκεντρώνονται" τα πράγματα ολοένα περισσότερο. Ο Καποδίστριας Ι στάθηκε το πρώτο βήμα στην τελειωτική καταστροφή της τοπικότητας και της τοπικής κουλτούρας που είχε ήδη αρχίσει από τις αρχές της δεκατίας του '80. Δήμοι "ξενοδόχων" ενσωμάτωσαν δήμους τοπικών παραγωγών και άρχισαν αμέσως τον "εκπολιτισμό" τους : άνοιγμα δρόμων, τσιμεντώματα, "διαπλάτυνση" παραλιών... Σε μία χώρα που δεν είναι θεσμοθετημένο και αυστηρά οριοθετημένο τίποτα μέσω χωροταξικών μελετών - ορισμός διατηρητητέων οικισμών, διατηρητέου τοπίου, δασικές εκτάσεις, υδρολογία, γεωλογία, λατομικές δραστηριότητες καλλιεργούμενες εκτάσεις κ.λ.π. - οι "Καποδίστριες" δεν αποτελούν παρά ένα θαυμάσιο εργαλείο "τσακίσματος" του ότι έχει απομείνει φυσικό και παραδοσιακό από μέρους των κάθε λογής ιδιοτελών πολιτικάντηδων.
    Θέλεις αυτοδιοίηκιση σοβαρή και δημιουργική;
    1.Νομοθετικές εξουσίες στην αυτοδιοίκηση.
    2.Οι φόροι να μένουν στον τόπο απόδοσης τους.
    3. Συνταγματικά κατοχυρωμένο αναιρετικό δημοψήφισμα, για τον έλεγχο της νομοθετικής εξουσίας κάθε ώρα και κάθε στιγμή.
    Τα υπόλοιπα είναι νεοελλαδίτικες ιδιοτελείς σαχλαμάρες... Ως συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η φιλικη εταιρεια ηταν η οργανωση του αγωνα της επαναστασης.
    τη δουλεια την έφεραν εις περας οι οπλαρχηγοι.
    οπως συμβαινει σήμερα.
    κοψε λοιπον μαθηματικε τις μαλακίες και διαβασε ιστορια....!!

    κανε λοιπον μια ταυτοτητα (α+β
    γ)=(ε+κ+μ)

    10-0=0?
    που πηγε το μαυρο χρημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2:09 μ.μ. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!''THE REDS BOOBERS''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11:58 πμ

    Σε δερνει μεγαλη βλακεια φιλε, μαλλον συνηθισες στα αντιδημοκρατικα και εντελως παρανομα τεκμηρια του παρελθοντος και δεν μπορεις πια ουτε να σκεφτεις. Αν ενας ανθρωπος ειχε ενα καλο εισοδημα πριν πεντε χρονια και αγορασε ενα καλο αυτοκινητο, ας πουμε 3,000κε, και πριν δυο χρονια εκλεισε η δουλεια, εμεινε στους ανεργους και τωρα ζει απο τις αποταμιευσεις του, με πιο δικαιωμα το κρατος πρεπει να του παρει φορους, οχι μονο τα πολλα που ζητας εσυ αλλα και εστω τα λιγα που θα ζητησει φετος;
    Τι ηλιθιοτητα ειναι ρε αυτη που σας δερνει και με ποιο δικαιωμα ζητατε απο το κρατος να κανει κατι που ουτε στα παραμυθια δεν γινεται σε αλλες χωρες; Αυτη η μπανανια εδω ειναι το μονο κρατος που πρεπει να αποδειξουμε στο κρατος οτι δεν ειμαστε ελεφαντες και εσενα ρε ΑΡΧΙΔΙ ΚΟΛΟΠΑΣΟΚΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Αυτοι που πραγματικα κανουν τα πολλα λεφτα ρε ΜΑΛΑΚΑ εχουν τα αυτοκινητα και τα σπιτια και τα κοτερα στο ονομα off-shore, και δεν δηλωνουν τιποτα. Αν ενας φουκαρας ομως κερδισει το λαχειο και γουσταρει να αγορασει μια μερσεντες, εσυ μας λες οτι πρεπει μετα για οσα χρονια την εχει να δηλωνει 30 χιλιαδες εισοδημα γιατι ετσι σου ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΑΛΗΤΗ ΠΑΣΤΟΚΕ

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΗΚΩΣΕΣ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ποινικές ευθύνες!
    Τίποτα δεν έγινε από μόνο του!
    Όποιος θέλει χάριν των δικών του ανθρώπων να στιγματιστεί με το όνειδος της συγκάλυψης και του κουκουλώματος της υπόθεσης του Βατοπεδίου από πλευράς πολιτικών ευθυνών και ευθύνες πολιτικών ας το κάνει.
    Η ντροπή θα κρέμεται επί της κεφαλής του χειρότερα και από την ντροπή της Αποστασίας από την Ένωση Κέντρου, που ουσιαστικά ήταν ο δρόμος που έφερε την Δικτακτορία των Συνταγματαρχών στην πατρίδα μας.
    Ελπίζω ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, να μην είναι αυτός που θα δεχτεί να φέρει αυτός προσωπικά, και τα παιδιά των παιδιών του αυτό το μίασμα.
    Δεν του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΚΟΛΟΠΟΥΣΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΕ(29 Νοέμβριος 2008 1:13 μμ) ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΣ ... ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ... ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ... ΟΥΣΤ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δουλεύει η δικαιοσύνη στην Ελληνική δημοκρατία.

    Ας πούμε ότι είμαι ένας ζάπλουτος μεγαλοαπατεώνας που έχω κλέψει δισεκατομμύρια από τους πελάτες μου και το χρηματιστήριο.

    Μία λύση για να μή με πιάσουν είναι να εξαφανιστώ σε κάποια Λατινοαμερικάνικη χώρα, κατά προτίμηση κάνοντας και μία πλαστική στο πρόσωπο.

    Στην Ελλάδα έχω και άλλη μία επιλογή. Αγοράζω ένα κανάλι και απειλώ την εκλεγμένη κυβέρνηση ότι εάν με στείλουν να δικαστώ θα τους κάνω συκοφαντικό πόλεμο και θα φέρω την αντιπολίτευση να κυβερνήσει.

    Καλό έ;

    (Και εγώ που νόμιζα ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, όπως λέει και το Σύνταγμα, μάλλον δεν είχα καταλάβει καλά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΑΣΠΗ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 30 (28-11-08)

    (Ξετυλίγεται καθημερινά το κουβάρι της συνομωσίας, Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΒΑΓΓΕΛΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΑΝ, απλά τους χάλασε βλακωδώς τη μανέστρα το golden boy ο Παπακωνσταντίνου)

    2001-2003:
    1.ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ με υπογραφές των υπουργών Φωτιάδη και Δρύ του πασόκ.

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008:
    2. Η δικαιοσύνη παραπέμπει τον ασφαλιστή Κοντομηνά της Interamerican για οικονομικές ατασθαλίες με ΕΞΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (αρχές Νοεμβρίου έγιναν ΔΕΚΑ). Ο Κοντομηνάς πάει το δεκαπενταύγουστο στη Μεγίστη Λαύρα στο Αγιο Όρος

    ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ + ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2008
    3. Από αρχές Σεπτέμβρη και σχεδόν επί τρίμηνο ο ALPHA (ιδιοκτησίας Κοντομηνά) ξοδεύει το 80% των ειδήσεών του κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει μεροληπτήσει υπέρ του Βατοπεδίου, ουσιαστικά προσφέροντας της κρατική ακίνητη περιουσία. Κύριοι κατήγοροι τηλε-δημοσιογράφοι είναι ένας αριστερο-δεξιών καταβολών εκδότης (Κύρτσος), και ένας πρώην αρθρογράφος/διευθυντής του Ριζοσπάστη (Βερύκιος).
    4. Το Χαζογκιόργκο και δεκάδες στελέχη του πασόκ παρελαύνουν καθημερινά από τον ALPHA, μιλώντας για το σκάνδαλο του αιώνα.
    5. Κύριος στόχος των τηλε-ηθοποιών του Κοντομηνά είναι ο Ρουσόπουλος και κύριος πολιτικά ωφελημένος είναι το πασόκ.
    6. Αρχίζουν να βγαίνουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν να πέφτει η Ν.Δ. και να ανεβαίνει το πασόκ
    7. Μοναχοί της Μεγίστης Λαύρας, αντίπαλο μοναστήρι του Βατοπεδίου, βγαίνουν στον ALPHA και ψιθυρίζουν υπονοούμενα, φήμες και σενάρια για την υπόθεση, χωρίς να λένε τίποτε συγκεκριμένο (άκουσα, συζητείται, δεν είμαι σίγουρος, κλπ)
    8. Ο οδηγός του Εφραίμ (Αποστολίδης) λέει ότι πήγα τους καλόγερους στα υπουργεία και μία φορά στο σπίτι του Ρουσόπουλου.
    9. Η ακίνητη περιουσία και τα δάνεια του Ρουσόπουλου είναι πεντακάθαρα (όχι μόνο το έσχες αλλά και το πόθεν).
    10. Υπό την πίεση των τηλεοράσεων γκρινιάζουν τα στελέχη της Ν.Δ. και παραιτείται ο Ρουσόπουλος για να μην πέσει η κυβέρνηση.

    ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2008
    11. Αρχίζει η εξεταστική. Κάποια Σωτηροπούλου (υποτιθέμενη δικηγόρος ακτημόνων της Ραιδεστού) καλείται από το πασόκ για μάρτυρας κατηγορίας λέγοντας ότι ο Ψωμιάδης της είπε ότι έχει εντολές άνωθεν. Η Β.Πατουλίδου του πασόκ επιβεβαιώνει τη Σωτηροπούλου και λέει στα κανάλια ότι το γράφουν και τα πρακτικά.
    12. Δημοσιοποιούνται τα πρακτικά όπου δεν αναγράφονται τέτοια πράγματα και η Πατουλίδου του πασόκ λέει ότι εννοούνται (έτσι το ερμηνεύει αυτή).
    13. Δημοσιοποιείται βίντεο του συζύγου της Σωτηροπούλου Κοκοβίνου που τον δείχνει να ζητάει τεράστια μίζα για να μην χαλάσει τη δουλειά, ρίχνοντας τους ακτήμονες της Ραιδεστού.
    14. Η σύζυγός του δικηγόρος λέει εγώ δεν έχω σχέση με αυτά που κάνει ο Κουκουβίνος και η μαρτυρία μου εναντίον του Καραμανλή είναι αληθινή.
    15. Ο Κουκουβίνος είχε διορισθεί από τον Κοντομηνά σαν μέλος του Δ.Σ. του Άρη Θεσσαλονίκης.
    16. Ο οδηγός Αποστολίδης λέει ότι γνώριζε τον Πρόεδρο της ΚΕΔ Παπαγεωργίου. Του ζήτησαν να τον περιγράψει και είπε ότι ήταν 40 χρονών και έχει 1.80 ύψος ( ο πραγματικός Παπαγεωργίου είναι 70 ετών και έχει 1.70 ύψος)
    17. Την ώρα που κατέθετε ο Αποστολίδης πιάστηκε από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής να διαβάζει την κατάθεσή του από Fax που είχε σταλεί από τον ALPHA του Κοντομηνά. Ο Αποστολίδης έχει δικηγόρο το Ραγκούση, που ήταν συνήγορος της 17 Νοέμβρη και του έκπτωτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.
    18. Ο μάρτυς Κανά που υποτίθεται ότι θα επιβεβαίωνε τα λεγόμενα της Σωτηροπούλου λέει ότι είναι όλα ψέμματα και μάλιστα ότι μαγνητοφώνησε τηλεφωνική επικοινωνία που η Σωτηροπούλου την προέτρεπε να πεί ψέμματα.
    19. Την προηγούμενη της κατάθεσής του στην εξεταστική ο Κουκουβίνος μπαίνει στο νοσοκομείο ισχυριζόμενος ότι έχει ζαλάδες και αρρυθμίες (Θυμίζει μήπως άλλο πράσινο δικηγόρο της ΓΣΕΕ πριν από λίγους μήνες;).
    20. Το πασόκ που είχε προκαλέσει την εξεταστική μετά τις μεθοδεύσεις Κοντομηνά, αλλάζει κουβέντα και αρχίζει να μιλάει για την ακρίβεια και τα προβλήματα στα νοσοκομεία.
    21. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες, τα πασοκικά blogs και τα κανάλια εξαφανίζουν το τεράστιο αυτό θέμα από την επικαιρότητα και αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο τους στα προβλήματα των νοσοκομείων και την ακρίβεια (που τόχω ξανακούσει;).
    22. Ο Παπακωνσταντίνου του πασόκ επίσης λέει ότι η Σωτηροπούλου είναι Νεοδημοκράτισσα (τόσο νεοδημοκράτισσα που κατηγορούσε τον Καραμανλής ότι συντόνιζε την ιστορία του Βατοπεδίου).
    23. Ο Παπακωνσταντίνου ομολογεί ότι ήξερε για το βίντεο από το Σεπτέμβρη. Εάν ήταν νεοδημοκράτης ο Πάπιστας θα πήγαινε το βίντεο στη Ν.Δ. ή στο πασόκ; Και μάλιστα το golden boy του πασόκ προσπαθεί να μας πείσει ότι ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ στο πασόκ δεν είχε ενημερωθεί για το βίντεο.
    24. Η Κάνου έφερε στην Εξεταστική ιδιόχειρο σημείωμα της Σωτηροπούλου που καθοδηγούσε την Κάνου να πεί ψέμματα για τον Καραμανλή. ¨Εχει επίσης και κασέτα που η Σωτηροπούλου της έλεγε «ήλθε η ώρα να βγάλουμε λεφτά» (Σημ.: από τον Εφραίμ δεν θα έπαιρναν γιατί το θέμα είχε ήδη σκάσει στις τηλεοράσεις, άρα από ποιόν θα τα έπαιρναν τα λεφτά;). Η Σωτηροπούλου καταθέτει ότι είχε επίσης ενημερώσει ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ (όλα τα πράσινα μπουμπούκια στο κόλπο).
    25. Ο Γιωργάκης ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ πως είναι δυνατό να κατηγορεί η παλιο-νέα-δημοκρατία το δεξί του χέρι; Ερωτώμενος ο Παπακωνσταντίνου γιατί επί δίμηνο χειροκροτούσε τις κατηγορίες της Σωτηροπούλου εναντίον του Καραμανλή, παρόλο που ήξερε ότι ήταν όλα ψέμματα, λέει άλλα αντάλλων (πχ. όλο το σκυλολόι των εκβιαστών ήταν νεοδημοκράτες). Το σενάριο μπάζει εντελώς αλλά ο Γιωργάκης ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΊΠΟΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    26. Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μονής και των διαφόρων εμπλεκόμενων εταιριών και δεν φαίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ οποιαδήποτε σχέση με πολιτικό της Ν.Δ. Απογοητευμένοι οι βουλευτές του πασόκ, φωνάζουν ασυνάρτητα προς όλες τις κατευθύνσεις να ανοίξουν και άλλοι λογαριασμοί, προφανώς για εντυπώσεις στα κανάλια.
    27. Οι Σωτηροπούλου και Κουκουβίνος (που έλεγαν ότι ο Καραμανλής έχει οργανώσει το Βατοπέδι) κατηγορούνται επώνυμα ότι έκαναν πολλούς άλλους εκβιασμούς και έταζαν (έναντι χιλιάδων ευρώ) ακόμη και γραφεία ΠΡΟΠΟ σε καλόπιστους συμπολίτες τους.
    28. Αποκαλύπτεται ότι ο Κουκουβίνος είχε κατέβει σαν υποψήφιος του πασόκ στις εκλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι πρασινοφρουροί ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούν λογαριασμούς με χρήμα προς πολιτικούς, προς απογοήτευσή τους δεν βρίσκουν τίποτε.
    29.Μια εβδομάδα πέρασε και ακόμη δεν έχει κάνει μήνυση ο Χοντροβαγγέλας στη Σωτηροπούλου, που είπε ότι τον είχε ενημερώσει από καιρό για όλα. Μάλλον δεν το έμαθε, γιαυτό δεν της έκανε μήνυση, ή μπορεί και επειδή τη λυπήθηκε γιατί είναι και καλός άνθρωπος (λές να είναι τίποτε άλλο, μπά)
    30. Πάγκαλος και Κακλαμάνης λένε ότι έφταιγαν οι υπουργοί τόσο του πασόκ όσο και της νέας δημοκρατίας (κοινώς απλώνουμε τη μανέστρα).


    ΒΕΒΑΙΑ:
    Ο ασφαλιστής Κοντομηνάς της Interamerican καθημερινά παίζει το ιδιο επεισόδιο με τους λακέδες του, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια (εάν το μαγνητοσκοπούσαν θα γλύτωναν πολύ κόπο και χρήμα).
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΟΝ ALPHA (Παπουτσής, Καρχιμάκης, Ρόβλιας, Πατουλίδου, κλπ), συνεπικουρούμενους από το μετανοημένο κομμουνιστή Βερύκιο, τον εξαγορασμένο εκδότη Κύρτσο και τον πονηρούλη Σρόιτερ, του Θέμου Αναστασιάδη.
    ..............
    Κατά τα άλλα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΑΖΟ-ΓΚΙΟΡΓΚΟΥ KAI ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΤΗ Ν.Δ. (μαζί και ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, καλά αυτός είναι παντός καιρού εναντίον της Ν.Δ., περιμένει τα 20 δις του 4ου πακέτου από την Ε.Ε.)
    [όχι πως δεν έχουν γίνει επικοινωνιακές ηλιθιότητες από τον Καραμανλή, που δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τις ανεπάρκειες του Ρουσόπουλου].
    ...............
    ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 31

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ''the reds boobers'' πως γίνεται να το συζητήσουμε ;

    Ανώνυμος 2.09 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυο κουβέντες σον 29/11/08 2:09 και στον 29/11/08 10:42.

    ο 1ος κάτι καλό θέλει να πει αλλά τα έχει μπερδέψει μέσα του.

    ο 2ος έχει πιάσει εργολαβία με το κομμάτι. Καλύτερα να πάει στο κρεβάτι του να κάνει μόνος του την εργολαβία. Δε βλέπεται ο τύπος

    Τώρα για τον Καποδίστρια. Η Ν.Δ. είχε αποχωρήσει από τη Βουλή κατά την ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο. Η Ν.Δ. θέλει τις χιλιάδες τις μικρές κοινότητες για να χρησιμοποιεί τη φτώχεια των κοινοταρχών για να αξιοποιεί τις πελατειακές σχέσεις.
    Η πρώτη εφαρμογή του Καποδίστρια πέτυχε με τις όποιες αδυναμίες ελλείψεις γιατί στα πρώτα συμβούλια μπήκαν δυναμικά όλοι οι παλιοί έμπειροι σύμβουλοι και διατελέσαντες δήμαρχοι και κοινοτάρχες. Βάλθηκαν να φτιάξουν ό,τι δεν είχε γίνει ως τότε. Η δεύτερη όμως τετραετία άρχισε να κουτσαίνει. Οι αδυνμίες δε διορθώθηκαν και προπάντων ενώ ο νόμος για το δεύτερο Καποδίστρια ψηφίστηκε και μάλιστα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ δεν αποτολμήθηκε η προαγωγή του. Και ήλθε η Ν.Δ. που όπως είναι γνωστό είναι κόμμα φοβικό αλλά και εχθρικό στην αποκέντρωση. Δε θα σχολιάσω την αξία της αποκέντρωσης αυτής ούτε θα αναφερθώ στον τρόπο και τη μέθοδο που θα μοιραστούν οι νέοι ΟΤΑ.Ένα μόνο θα πω: στις χώρες της δυτ.Ευρώπης από δεκαετίες τώρα ο πολίτης δε γνωρίζει την κεντρική εξουσία. Όλες του οι υποθέσεις και όλα του τα προβλήματα λύνονται στο Δήμο του. Ούτε που του περνά από το μυαλό να ζητήσει π.χ. έκδοση διαβατηρίου έξω από το Δήμο του.


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *