GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκαλούν οι Τούρκοι στην Κύπρο...

. Από το http://neoinileias.blogspot.com/ . Οι πρόσφατες προκλήσεις από πλευράς Άγκυρας προκαλούν έντονο προβληματισμό, διαταράσσουν τις σχέ...

.
Από το http://neoinileias.blogspot.com/
.
Οι πρόσφατες προκλήσεις από πλευράς Άγκυρας προκαλούν έντονο προβληματισμό, διαταράσσουν τις σχέσεις Ελλάδος -Τουρκίας και Κύπρου -Τουρκίας και σίγουρα επηρεάζουν αρνητικά και τη διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό. Οι παρενοχλήσεις από τουρκικά σκάφη νορβηγικού πλοίου υπό παναμαϊκή σημαία της εταιρίας PGS Geophysical AS, που διενεργεί έρευνες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη εκμετάλλευσης της Κύπρου για υδρογονάνθρακες, δεν συνάδουν με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας, σύμφωνα με το διαπραγματευτικό πλαίσιο με την Ε.Ε., και αν συνεχιστούν, θα έχουν επίδραση και στην πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., προειδοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Η κορύφωση της τουρκικής αντίδρασης παίχτηκε τις προηγούμενες μέρες, οπότε τουρκικά πολεμικά σκάφη παρενόχλησαν το υπό παναμαϊκή σημαία ερευνητικό σκάφος, που διενεργούσε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Σύμφωνα με κυπριακές εφημερίδες, υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία με την εταιρία Noble Energy στο οικόπεδο υπ' αριθμόν 12, το οποίο, δεν εμπίπτει στην αμφισβητούμενη από την Τουρκία, ΑΟΖ. Η Τουρκία όμως εντέχνως στήνει κρίση πετρελαίων προκειμένου αφενός να αποτρέψει ενδιαφερόμενες εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στην αποκλειστική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης της Κύπρου (ΑΟΖ) και αφετέρου να ανεβάσει τους τόνους σε πολιτικό επίπεδο σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις. Με την ολοκλήρωση των ερευνών από τη νορβηγική εταιρεία και αφού υπογραφούν οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών (Noble-Κύπρου), αναμένεται πλέον να αρχίσει η ανόρυξη του πετρελαίου. Στη σκιά των τουρκικών απειλών στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Χριστόφιας επανέλαβε από την Αθήνα ότι «η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να απεμπολήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας». Χαρακτηριστική στο πλαίσιο αυτό, ηταν και η δήλωση στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΕΛ, Νίκου Κατσουρίδη, ο οποίος ανέφερε ότι αναμένεται σε λίγες μέρες η έναρξη του επόμενου σταδίου των ερευνών για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. "Στο στάδιο αυτό," είπε ο κ. Κατσουρίδης, "η Κύπρος θα έχει εταίρους μεγάλες εταιρείες και κράτη". Με το δεδομένο αυτό, ο κ. Κατσουρίδης κατέληξε στο συμπέρασμά του: "αυτή είναι μία παράμετρος, την οποία η Τουρκία θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη" Πλήρης ταύτιση απόψεων για την πορεία επίλυσης του κυπριακού εκφράστηκε και από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας.
---------------------------

10 σχόλια

  1. Μιά ζωή τά ίδια.
    Οί Τούρκοι στηριζόμενοι στόν αναλλώσημο
    πληθυσμό τους πιέζουν μέ μιά διαχρονική
    διπλωματία τού νταβατζή τής περιοχής.
    Πρίν πολλά χρόνια στόν στρατό (όχι
    ο ζουγκλάκος δέν ευαραισκείθηκε νά μού
    κάνει παρέα στήν Σκύρο),
    μονημάδες λέγανε "Τούρκος αξιωματικός
    καί Έλληνας φαντάρος".
    Κατά τήν γνώμη μου,εννοείται η
    Γερμανική εκπαίδευση τών Τούρκων
    από τό 1911 καί η ψυχή τού Έλληνα
    κ.λ.π. κ.λ.π..
    Αναστάσης.(εσύ μπαμπαλάκι πού θά
    τήν κάνεις γιά Αυστραλία μεριά στό
    1ο μπάμ μήν μέ σχολειάσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΗΓΗΣΗ ΦΙΛΟΥ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΦΙΛΛΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!



    "Κατά σύμπτωση μερικές εβδομάδες αργότερα επισκέφθηκε το Τορόντο ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, Γιώργος Παπανδρέου.
    Με την ευκαιρία εκείνης της επίσκεψης, οργανώθηκε συνέντευξη τύπου του Υπουργού προς τους φορείς των ομογενειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τορόντο.
    Ο Υπουργός αναφέρθηκε πάνω στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να ονομάσει τους μουσουλμάνους της Θράκης ως ..,Τούρκους.!!!!!!!!!!!!
    Ζήτησε δε την ....κατανόηση των αποδήμων ομογενών οι οποίοι έχουν τις δικές τους εμπειρίες πάνω στο ...πολύ-πολιτισμό.
    Όταν κάποια στιγμή μου δόθηκε ο λόγος ανάφερα στον Υπουργό τους ισχυρισμούς των Αμερικανών υπευθύνων και τον ρώτησα εάν πραγματικά συμφωνεί μαζί τους.
    “Για του λόγου του αληθές“, τόνισα, “επικαλούμαι και την μαρτυρία του Πρέσβη σας στο Τορόντο ο οποίος ήταν παρόν και άκουσε αυτά που ειπώθηκαν“, και του έδειξα τον παρακαθήμενό του Γιάννη Θωμόγλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Οτάβα.
    Ο υπουργός αφού με άκουσε, απάντησε:
    "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας."!!!!!!!!!!
    "Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την απάντηση του Υπουργού"
    ΑΠΟ ΤΟ politis gr
    Σημ.skeftomasteellhnika.gr: Για να αποφύγουμε να σχολιάσουμε "δεόντως" , απλά αναφέρουμε ότι την περίοδο εκείνη, σύμβουλός του ήταν η κ.Βαλλιανάτος. Η Ρεπούση ήρθε μετά, ο Τσίπρας ήταν στο πατίνι του κι εμείς οι χαχόλοι κοιμόόόόόμαστε΄και χειροκροτούσαμε, συναγωνιζόμενοι τον....μακάκα του Λάκη.
    αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη πεμπτη 27/11/08

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια παίρνει σάρκα και οστά.

    Φαινομενικά άσχετο (θα ήθελες):
    http://www.kurdishaspect.com/doc032808PA.html

    Εν τω μεταξύ οι αληθινοί δυνατοί της "γειτονιάς" είναι οι Ρώσοι: http://www.kurdishaspect.com/doc111208MZ.html (ίδια πηγή) και οι Τούρκοι, μία "φούσκα" που εξαρτιέται από τους Αμερικανούς (και να προσθέσω περισσότερο από τους "αναλώσιμους" τους γιατί δεν θα προχωρήσουν σε τίποτα αν δεν έχουν μια αιτία-προβοκάτσια και "στήριξη").

    Κάτι τέτοια με κάνουν να θέλω να κοιτάξω βαθιά στα μάτια ένα Τούρκο και να του πω απλά με ότι κάνουν θα έχουν: "BAD KARMA"...

    Καπετάν Μακρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.pgs.com/Data_Library/North_Africa___Middle_East/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10:13,Καπετάν Μακρή,
    όντως είναι αναλώσημοι(τό 1974 στήν
    Κύπρο τούς χασισώνανε καί οί δικοί μας
    τούς στέλνανε στά ουρί τους).
    Άγνοια κινδύνου ντοπαρισμένη.
    Καί όσον αφορά τήν "στήριξη" ειδικά
    έκ τού Βορρά,εσύ τά ξέρεις καλύτερα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. epeidh mou ekane entipwsi...pws ginete oi tourkoi na min mporoun na ekmetaleytoyn ta paralia tous? des to xarti pera apo thn nisida pou legete kastelorizo den pezei kati elliniko? einai dinaton...mipws to parakaname?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    Τα έχουν δοκιμάσει όλα!

    Υπέκλεπταν τις συνομιλίες του, αναγνώρισαν τα Σκόπια σαν Μακεδονία ΜΙΑ ημέρα μετά την εκλογή του, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα την Τουρκία στο Κυπριακό, απειλούν για το θέμα των Σκοπίων, φωνάζουν για τους ρώσικους αγωγούς, κλπ.

    Πέντε χρόνια πλουσιοπάροχες αμοιβές στους καναλάρχες για να υποστηρίξουν την αντιπολίτευση (με κάθε αθέμιτο μέσο και καθημερινό πόλεμο φθοράς) και αυτός ο ξεροκέφαλος ακόμη αντιστέκεται!

    Μετά την παντελή έλλειψη στοιχείων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας στο Βατοπέδι αλλά και την απρόσμενη αποκάλυψη της συνομωσίας του πασόκ (εκβιασμοί, Κουκουβίνος, Σωτηροπούλου, κλπ) χάθηκε και αυτή η ευκαιρία να σπιλωθεί ο Καραμανλής.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

    Η ψήφιση του προυπολογισμού είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ευκαιρία.

    Με πέντε-δέκα εκατομμυριάκια θα εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους κάποιοι πειναλέοι νεοδημοκράτες βουλευτές.

    Και θα βγαίνουν και στα κανάλια να λένε ότι ήταν για το καλό της χώρας, όπως ο Τατούλης.

    Μέσα στο Δεκέμβριο θα κριθεί η πορεία της χώρας μας για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναστάσης (29 Νοέμβριος 2008 1:37 μμ)προφανώς θα εννοείς τους Βρετανούς. Πίσω από τι έγινε στη Κύπρο και δε θα παραξενευτώ αν βρεθούν ανακατεμένοι και σε ότι έχει συμβεί στην Ινδία.
    http://www.infowars.com/?p=6240

    Εδώ μπλέκουν και οι Ισραηλινοί (στο θέμα της Κύπρου τότε και γιατί όχι και σήμερα):
    http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/03/mossad.html

    Και το BAD KARMA... http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/06/blog-post_7195.html (ίδια πηγή)

    Καπετάν Μακρής. (Οι Σαλαμινομάχοι μίλησαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Mossad διαθέτει ειδικό κλιμάκιο σε χώρο παρακείμενο της Σ.Δ.Λ.Π. (Στρατιωτικής Διοικήσεως Λιμένος Πειραιώς) του οποίου κύριο αντικείμενο είναι η επιτήρηση (παρακολούθηση) της κινήσεως στο Λιμάνι του Πειραία, συγκεκριμένα των "ειδικών" φορτίων (στρατιωτικής φύσεως).
    Επιπλέον έχει ακόμα εγκατεστημένο μεγάλο κλιμάκιο και στο Ελ. Βενιζέλος για την επιτήρηση της κινήσεως του αεροδρομίου και ως αιτιολογία έχει την "δήθεν" προστασία των Ισραηλινών που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο για τις μετακινήσεις τους. Παρόμοια κλιμάκια διαθέτει (η Mossad) και στα αεροδρόμια Μυκόνου, Σαντορίνης, Ρόδου, Ηρακλείου και στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 30 Νοέμβριος 2008 5:47 πμ
    Καλό!
    Ειλικρινά δε το ήξερα, αλλά σκέφτομαι τους άλλους "πράκτορες" που το επέτρεψαν.
    Και κάτι φρέσκο: http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=77062&sectionid=351020204 πραγματικά οι άνθρωποι είναι κάτω από κάθε "πέτρα" -βλέπε σκορπιός.

    Καπετάν Μακρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *