GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακρίβεια, ανταγωνιστικότητα...

. ...και ψέμματα! Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης H Eurostat εκτιμά ότι «ήδη από τον Νοέμβριο θα αρχίσει να υποχωρεί ο πληθωρισμός στην ευρω...

.
...και ψέμματα!

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

H Eurostat εκτιμά ότι «ήδη από τον Νοέμβριο θα αρχίσει να υποχωρεί ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση, στη δεκαετή ύπαρξή της». Αναλυτές της Citigroup εκτιμούν ότι «θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού, και είναι πιθανό να πέσει κάτω από το 1% το 2009». Ηδη, σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου παρατηρείται μια πτωτική τάση των τιμών σε όλα τα είδη και πολλοί αρχίζουν πλέον να μιλούν φανερά για τον κίνδυνο αντιπληθωριστικών πιέσεων. Στη χώρα μας, παρά την μείωση της κατανάλωσης ακόμη και σε βασικά είδη ανάγκης, οι τιμές τους παραμένουν ακόμη σε υψηλά επίπεδα. Ενώ οι έλληνες αγρότες πωλούν το γάλα και το σιτάρι τους φθηνότερα από τους γερμανούς, οι γερμανοί καταναλωτές, με πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα, αγοράζουν τα τελικά προϊόντα (γάλα και ψωμί) φθηνότερα. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν καρτέλ στη χώρα μας αφού υπάρχει επιτροπή ανταγωνισμού που εγγυάται τον ελεύθερο ανταγωνισμό στην αγορά!
Εδώ και χρόνια ακούμε συνεχώς, από επίσημα χείλη, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η ανταγωνιστικότητά της και ερωτώ σαν απλός πολίτης. Οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις αντίστοιχες γερμανικές σε μοντέρνο μηχανολογικό εξοπλισμό. Ακόμη και αν δεχτούμε ότι δεν έχουν το αντίστοιχο εκπαιδευμένο προσωπικό όπως οι γερμανικές (κάπως απίθανο), οι εργαζόμενοί τους κοστίζουν τα μισά λεφτά από τους γερμανούς. Όταν αγοράζουν την πρώτη ύλη φθηνότερα από τις γερμανικές γαλακτοβιομηχανίες, πού βρίσκεται το πρόβλημα περί δήθεν μειωμένης ανταγωνιστικότητας. Βαρεθήκαμε να ακούμε από προέδρους της Τραπέζης της Ελλάδος και από υπουργούς οικονομικών, νυν και πρώην, ότι έχουμε πρόβλημα ανταγωνιστικότητα και γι αυτό θα πρέπει οι εργαζόμενοι να μην έχουν μεγάλες μισθολογικές απαιτήσεις και οι καταναλωτές να συνηθίσουν σε ακριβές τιμές. Υπάρχουν σίγουρα τομείς της οικονομίας που δεν είναι τόσο ανταγωνιστικοί, αυτό όμως δεν ισχύει σίγουρα για όλους ανεξαιρέτως και φυσικά ούτε και για τις γαλακτοβιομηχανίες. Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Οι έλληνες επιχειρηματίες θέλουν τριπλάσια και τετραπλάσια κέρδη από τους συναδέλφους τους άλλων χωρών. Η ανταγωνιστικότητα δεν έχει σχέση με τις τιμές, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Όταν ο έλληνας ξενοδόχος της Λίμνης Πλαστήρα ή του Καρπενησίου, έχει διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές από αντίστοιχα κέντρα της Ελβετίας και Αυστρίας, δίχως να έχει το αντίστοιχο σέρβις, φυσικά και δεν είναι ανταγωνιστικός, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί όπως συνηθίσαμε να λέμε «ο έλληνας θέλει μέσα σε μια σαιζόν να βγάλει όλα τα λεφτά της επένδυσης». Δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με την ιδέα ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Κύπρος , η Λετονία, το Κατάρ, ακόμη και η Τυνησία είναι πιο ανταγωνιστικές χώρες από την Ελλάδα.

------------------------

27 σχόλια

  1. Φιλεμου ολα αυτα που λες ειναι αληθεια.Η ελλαδα ειναι για τον πουτσο χωρα και θα ειναι για ΠΑΝΤΑ 500 χρονια να περασουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 75 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΑΜΥΛ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΣΕ 75 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ.ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΞΥΛΑ ΣΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ 75 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ " ΡΕ ΚΛΑΨΙΑΡΗ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ" ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ "ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ Ο ΒΟΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΨΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 25 ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ" ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλη ανησυχία διακατέχει τα στελέχη ΠΑΣΟΚ. Διότι ναι μεν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διαφορά υπερ τους, αλλά όλο αυτό το διάστημα το χαζογιώργο τον έβαλαν να κάνει διεθνείς περιοδείες λένε..
    Ήτοι αυτός περιοδεύει και η τύχη του δουλεύει.
    Τώρα που θα επιστρέψει σιγά - σιγά και θα αρχήσει τις αρλούμπες- και τις αναγκαστικές εορταστικές εμφανίσεις μπροστά στους Έλληνες, ανησυχούν στη ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ, μήπως ξαναππαρει το πασοκ την κάτω βόλτα. Ούτως άλλως γνωρίζουν ότι δεν ανεβαινει αλλά η ΝΔ είναι αποσυσπειρωμένη.ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μαλάκα Πιστοφίδη, δεν σου έφτασε το κράξιμο στην ανάρτηση με τουςλαθρομετανάστες, θέλεις κι άλλο?
    Για πολύ γουδί σε κόβω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφιλιώσου,συμφιλιώσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Φινλανδία για παράδειγμα που βγαίνει πρώτη στην ανταγωνιστικότητα,
    έχει εργατικό κόστος επι του παραγόμενου προιόντος 30%, όταν το αντίστοιχο στην Ελλάδα είναι 8%, και
    είμαστε στον πάτο. θα μας εξηγησει κάποιος πως γίνεται αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πατερούλη, μην απορείς. Τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Πιστόφας τρέφεται με σίελο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε τώρα που θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά το πετρέλαιο ΑΥΤΟΙ πάλι θα ανεβάσουν τις τιμές και θα ΄λένε ΄τι φταίει η άνοδος του!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑς ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕς ΠΟΥ Η ΑΝΟΔΟς ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΟΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΊΝΕΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ,ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΔΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΛΑΡΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πατερούλη σ΄ευχαριστώ για την κατανόησή σου και τα επιχειρήματά σου:"Ρε μαλάκα Πιστοφίδη, δεν σου έφτασε το κράξιμο στην ανάρτηση με τους λαθρομετανάστες". Εχεις απόλυτο δίκαιο. Στην ανάρτηση για τους μετανάστες, οι περισσότεροι με κράξανε. Οταν κάποιοι νοσταλγούν την εποχή που οι άνθρωποι δεν είχαν ανακαλύψει τη γλώσσα αλλά επικοινωνούσαν μόνο με κραυγές και αυτοί σε κράζουν ή χρησιμοποιούν μόνο λέξεις όπως μαλάκα, πούστη, κ.λ.π., τότε νιώθεις ότι είσαι σε σωστό δρόμο. Δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ να επικοινωνήσω με κρα, κρα, κρα, διότι δε γνωρίζω αυτή τη γλώσσα. Με αλλαλάζοντες δραπέτες μουσείου απολιθωμάτων παλαιοντολογικής εποχής δεν μπορώ να επικοινωνήσω και είναι φυσικό να μην απαντώ.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. o ανταγωνισμος ειναι η μονιμη δικαιολογια που εχουν ολοι ετοιμη. Οταν ομως εχεις 10 μεγαλο-επιχειρησεις οι 10 μεγαλοεπιχειρηματιες βρισκονται καπου, συμφωνουνε ενα οριο κατωτερης τιμης και πουλανε ολοι το ιδιο. Σπουδαιος ανταγωνισμος..
    Ουτε η στροφη προς τον κρατικο ελεγχο αγορας δε μας σωζει με τετοια κυβερνηση.

    Ζητω η Νεα Δικτατορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι λογικά αυτά που λέτε, και εγώ ρωτιέμαι πως είναι δυνατών η ελληνικές εταιρείες να μην είναι ανταγωνιστικές και αρκετά κερδοφόρες όταν οι μισθοί που πληρώνουν είναι τόσο χαμηλοί, οι τιμές στην εγχώρια αγορά είναι υψηλές, όταν πιθανών πολλές φόρο / είσφορο διαφεύγουν κλπ. Σχετικά με τους διεθνές δείκτες (http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Competitiveness_Report, www.weforum.org) θα παρατηρήσετε ό,τι χρησιμοποιούν πολλούς παράγοντες (και σωστά)… όντως βλέπετε τα χάλια της οικονομίας μας (μακροοικονομικά) και οι ελάχιστες, πραγματικά επιτυχημένες ελληνικές εταιρίες / βιομηχανίες (επί το πλείστον αυτές έχουν μικρό ποσοστό του συνολικού τζίρου από εξαγωγές).

    ΥΓ. Οι γαλακτοβιομηχανίες είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, έγιναν ανταγωνιστικές λόγο ό,τι - είναι αλλοιώσιμα τρόφιμα και λειτουργούν ως καρτέλ στην εγχώρια αγορά, οπότε αποφεύγουν τον εισαγόμενο ανταγωνισμό και κάνουν σχετικά λίγες εξαγωγές (γιαούρτι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 30 Νοέμβριος 2008 1:08 μμ
    --------------
    Ρε ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ Πατερουλη Σταλιν
    =ακου ψευδωνυμο ο μαλακας!!=
    δε πας αλλου να ριξεις τις βρωμιες σου
    βρωμιαρη
    που μας κανεις και το ...δημ,οκρατη;
    Αν δε σ αρεσει, ριξε την αντιθεση σου
    αλλοιως ΣΚΑΣΕ!!!
    Η ΑΛΗΘΙΝΗ Δημοκρατια
    =οχι του... Σταλιν =

    χρειαζεται ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ
    οχι υβρεολογια.
    Καλα: τετοια μουνια σαν εσενα χαλανε το πρεσσ
    και γενικα τα μπλογκ
    αχρηστε

    όπως και οι bloopers οι φιλοι σου
    βριζουν οποιον δεν συμφωνει με τις αποψεις τους.....
    κατα τα αλλα ειναι και αυτοι
    ...δημοκρατες / τρομοκρατες...


    Συμμορφωσου



    ΑΘΗΝΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H SUMFILIOSH KURIE EINAI ARETH !
    MHTERA TEREZA NOMBELISTRIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Πιστοφίδης είναι υπεράνω, Πατερούλη, και δεν απαντά σε βρισιές. Επίσης, δεν απαντά όταν δεν τον παίρνει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δουλεύει η δικαιοσύνη στην Ελληνική δημοκρατία.

    Ας πούμε ότι είμαι ένας ζάπλουτος μεγαλοαπατεώνας που έχω κλέψει δισεκατομμύρια από τους πελάτες μου και το χρηματιστήριο.

    Μία λύση για να μή με πιάσουν είναι να εξαφανιστώ σε κάποια Λατινοαμερικάνικη χώρα, κατά προτίμηση κάνοντας και μία πλαστική στο πρόσωπο.

    Στην Ελλάδα έχω και άλλη μία επιλογή. Αγοράζω ένα κανάλι και απειλώ την εκλεγμένη κυβέρνηση ότι εάν με στείλουν να δικαστώ θα τους κάνω συκοφαντικό πόλεμο και θα φέρω την αντιπολίτευση να κυβερνήσει.

    Καλό έ;

    (Και εγώ που νόμιζα ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, όπως λέει και το Σύνταγμα, μάλλον δεν είχα καταλάβει καλά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γειά σας φίλοι μου του Press-gr,

    Γειά σου παμμέγιστε Καψαμπέλη, είσαι και ο πρώτος. Μη σταματάς αυτό που κάνεις, έχω προβληματικό συκώτι και βοηθάς πολύ, μα την Παναγία.

    Με τις μαλακίες που γράφεις και λές καθημερινά, γελάω όχι μόνο εγώ αλλά και όλη η Ελλάδα!

    (Αληθεύει ότι είσαι ακόμη πιστός στη μόνη που λάτρεψες αληθινά στη ζωή σου, τη δεξιά σου χούφτα; )

    Παλιά είχαμε τον Κακανουνάκη, πήρες όμως τη σκυτάλη και οδεύεις ακάθεκτος για καινούργια ρεκόρ γραφικότητας (άν και τώρα τελευταία προσπαθεί φιλότιμα και ο Παπαγιάννης, δε λέω).

    Γειά σου και σένα Μάκη Γιομπαζολιά, μεγάλε δάσκαλε.

    Επί δεκαετίες έχεις γεμίσει με μίσος και χολή τη ζωή σου και είπες τώρα να τα μεταδώσεις και στη νέα γενιά!

    Συνέχισε, μη μας κόψεις τη διασκέδαση, έχει πολύ πλάκα όταν σε βλέπω τόσο ζορισμένο εναντίον της Ν.Δ.

    Μόνο πρόσεχε λίγο την πίεση γιατί θέλει προσοχή στην ηλικία σου. Μη συμβεί και τίποτε και χάσουμε τη διασκέδαση.

    By the way, που έλεγε και μια γλυκιά Κερκυραίικη ψυχή, μένει αλήθεια και κανα ψιλούλι για την ομάδα από το Μπόμπολα, ή μεροδούλι - μεροφάι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    Τα έχουν δοκιμάσει όλα!

    Υπέκλεπταν τις συνομιλίες του, αναγνώρισαν τα Σκόπια σαν Μακεδονία ΜΙΑ ημέρα μετά την εκλογή του, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα την Τουρκία στο Κυπριακό, απειλούν για το θέμα των Σκοπίων, φωνάζουν για τους ρώσικους αγωγούς, κλπ.

    Πέντε χρόνια πλουσιοπάροχες αμοιβές στους επιχειρηματίες-καναλάρχες για να υποστηρίξουν την αντιπολίτευση (με κάθε αθέμιτο μέσο και καθημερινό πόλεμο φθοράς) και αυτός ο ξεροκέφαλος ακόμη αντιστέκεται!

    Μετά την παντελή έλλειψη στοιχείων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας στο Βατοπέδι αλλά και την απρόσμενη αποκάλυψη της συνομωσίας του πασόκ (εκβιασμοί, Κουκουβίνος, Σωτηροπούλου, κλπ) χάθηκε και αυτή η ευκαιρία να σπιλωθεί ο Καραμανλής.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

    Η ψήφιση του προυπολογισμού είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!

    ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - Η τελευταία προσπάθεια των αμερικανών να ΔΙΩΞΟΥΝ τον Καραμανλή και να εγκαταστήσουν κυβέρνηση μαριονέτα με το Γιωργάκη ή τη Ντορούλα.

    ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΑ!

    Υπέκλεπταν τις συνομιλίες του, αναγνώρισαν τα Σκόπια σαν Μακεδονία ΜΙΑ ημέρα μετά την εκλογή του, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα την Τουρκία στο Κυπριακό, απειλούν για το θέμα των Σκοπίων, φωνάζουν για τους ρώσικους αγωγούς, κλπ.

    Πέντε χρόνια πλουσιοπάροχες αμοιβές στους καναλάρχες για να υποστηρίξουν την αντιπολίτευση (με κάθε αθέμιτο μέσο και καθημερινό πόλεμο φθοράς) και αυτός ο ξεροκέφαλος ακόμη αντιστέκεται!

    Μετά την παντελή έλλειψη στοιχείων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας στο Βατοπέδι αλλά και την απρόσμενη αποκάλυψη της συνομωσίας του πασόκ (εκβιασμοί, Κουκουβίνος, Σωτηροπούλου, κλπ) χάθηκε και αυτή η ευκαιρία να σπιλωθεί ο Καραμανλής.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

    Η ψήφιση του προυπολογισμού είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ευκαιρία.

    Με πέντε-δέκα εκατομμυριάκια θα εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους κάποιοι πειναλέοι νεοδημοκράτες βουλευτές.

    Και θα βγαίνουν και στα κανάλια να λένε ότι ήταν για το καλό της χώρας, όπως ο Τατούλης.

    Μέσα στο Δεκέμβριο θα κριθεί η πορεία της χώρας μας για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ για τον Παπανδρέου η λάσπη εναντίον του πρωθυπουργού.

    Ο λαός τα έχει μυριστεί όλα!

    Υπόδικοι καναλάρχες,
    πάμπλουτοι τηλε-ηθοποιοί,
    δικηγόροι ψευδομάρτυρες,
    κουτοπόνηροι βουλευτές,
    αδίστακτοι εκβιαστές,
    καλόγεροι ψιθυριστές,
    μιζωμένοι υπάλληλοι,

    ΟΛΟΙ στην υπηρεσία του Γιωργάκη και των Αμερικανών αφεντικών.

    ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

    Ο Καραμανλής είναι επικίνδυνος!

    ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

    Και αυτός ο ξεροκέφαλος ο Καραμανλής επιμένει να μη γίνεται Σημίτης, να μη λέει ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;
    Αγαπητοί ηθικά άμεμπτοι πρασινοφρουροί, σας θυμίζω τι λέγανε τα πρωτοκλασάτα στελέχη σας μέχρι πρόσφατα:
    1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...
    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"
    ( Hazo-giorgo Παπανδρεου 16-5-2007 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο .....κυριος Πιστοφίδης, ξανα μανα, και απ'οτι καταλαβα ο ανθρωπος ειναι ο κλασικος ελληναρας του καφενειου ο ποιος μετα απο το ταβλι του και της
    πρεφα προτου παει στο σπιτακι του για τον μεσημεριανο υπνακο του κανει και μια ακομα τοποθετηση.
    Λοιπον πανιβλακα η ανταγωνιστικότητα δεν εχει να κανει με τα γαλατα, τα γιαουρτια η τα ραπανακια και την παραγωγηκοτητα / εργατικό κόστος. Σε αυτη μετριεται οτι το προιον θα περασει απο τον δρομο οπου εχει κινηση, θα παει στο λιμανι οπου θα αργησει να τελωνεισθει, το χαρτι της συσκευασιας θα ειναι ακριβο, η παλετα θα ειωαι σαπια, το φακελακι των παντων και τοσα αλλα. Επειδη ειναι μεγαλο το θεμα παιζε το ταβλακι σου και αστα αυτα για αυτους που μπορουν να τα κατανοησουν.
    Α τι εγινε με το μουλικο σου το εχωσες στην ολυμπιακη που ηταν το ονειρο σου. Χαμενε ε χαμενε, βλαχομεσοαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις αντίστοιχες γερμανικές σε μοντέρνο μηχανολογικό εξοπλισμό. Ακόμη και αν δεχτούμε ότι δεν έχουν το αντίστοιχο εκπαιδευμένο προσωπικό όπως οι γερμανικές (κάπως απίθανο), οι εργαζόμενοί τους κοστίζουν τα μισά λεφτά από τους γερμανούς. Όταν αγοράζουν την πρώτη ύλη φθηνότερα από τις γερμανικές γαλακτοβιομηχανίες, πού βρίσκεται το πρόβλημα περί δήθεν μειωμένης ανταγωνιστικότητας.

    Τι μπούρδες είναι αυτές;
    Οι έλληνες αγρότες απαιτούν τιμή αγοράς 70 λεπτά για το λίτρο γάλακτος. Στα Lidl της Γερμανίας, και όχι μονο εκεί, τιμή πώλησης για το λίτρο γάλακτος είναι 55 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε ευγενή μεγαλοαστέ 12:45,
    η ανταγωνιστικότητα είναι μια έννοια αρκετά σύνθετη που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (κόστος εργασίας, κεφαλαίου, συναλλαγματικές ισοτιμίες, παραγωγικότητα εργασίας, μέγεθος επιχειρήσεων, εκπαίδευση-κατάρτιση, κ.λ.π., κ.λ.π.. Θα μου επιτρέψεις, να ξέρω, αν όχι παραπάνω τουλάχιστον όσα κι εσείς. Το θέμα μου δεν είναι γενικώς η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας αλλά η ακρίβεια σε βασικά είδη. Εξάλλου η ανταγωνιστικότητα στην ελεύθερη αγορά εκδηλώνεται σαν ανταλλακτική αξία-τιμή. Αν εσείς δικαιολογείται την αγορά της πρώτης ύλης στην τιμή των 25 σεντς και την πώληση του τελικού προϊόντος, που δεν υφίσταται δα και τόση μεταποίηση, στην τιμή του 1,80 ευρώ, τότε έχουν δίκαιο οι γαλακτοβιομηχανίες να διαμαρτύρονται για τις "άδικες επιθέσεις που θφίστανται". Με τέτοιους καταναλωτές,( δεν είναι λίφοι αυτοί που σκέπτονται σαν εσάς) απορώ γιατί δεν πουλάνε το γάλα στην τιμή των 5 ευρώ.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαχαχαχαχα!!!
    Τώρα τα είδα όλα!
    Παραληρών μεταμεσονύκτιος Πιστόφας, να μην ξέρει τι λέει (όχι ότι ξέρει τι λέει στα κανονικά του, απλά κρατάει τα προσχήματα) και να χαρίζει γέλωτα άφθονο και δωρεάν!!!

    Αυτό κι αν ήταν εμπεριστατωμένη απάντηση οικονομολόγου!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΝΟΥΜΕΡΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητε Πιστοφίδη με την 0206
    αναρτηση σου μου εδωσες και καταλαβα οτι, η υπνο δεν εχεις
    αρα πρεπει να τον ....ψιλοπηρες
    το μεσημερακι η οτι τα ζαρια
    απο το ταβλι σου ειναι απο
    φελιζολ αρα δεν κουραζεσαι πια,
    οποτε που να κοιμηθεις τωρα. Ετσι
    λοιπον περιπλανομενος στις 2 το πρωι απαντας στα πρωινα μαιλ.
    Δεν θα μπω στο κοπο να σου απαντησω γιατι σε εχουμε αναγκη ολοι. Αν δεν εισουν εσυ και τοσοι αλλοι σαν και εσενα οπου δινουν τροφη/ψηφο σε αυτους τους γελοιους που κυβερνουν τωρα αλλα και πριν η χωρα θα ειχε κερδισει την πραγματικη ανταγωνιστικότητα.

    Ηρεμησε, απολαυσε το εφαπαξ που καταφερες με τοσο κοπο να κλεψεις,
    απο εμας, απολαυσε το μουλικο σου που καταφερες να διορισεις μεσω του κομματικου αγωνα σου, και παρακαλα το κομμα σου να δει εξουσια ξανα για να βολεψεις και το μουλικο του παιδιου σου,.

    Πολεμησε λοιπον σε κατανοω.

    Ο αγωνας δεν σταματα,
    ματαναστες, αυγα, ντοματα, βενζινη,γαλα, γιαουρτι,σταρι,
    σερβιετες, α και τωρα που το θυμηθηκα τα Pampers εχουν 7.99 λιρες στην Αγγλια και εδω δινω
    35,45 ευρω (τα 111 τεμ), περιμενω την αναλυση σου .....

    Α εγω ο ανώνυμος ευγενής
    μεγαλοαστος 12:45, με λενε Γιαννη
    και δινω και τηλεφωνο αν το ζητησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *