GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλο το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου...

. «Σήμερον, 28ην Νοεμβρίου 2008, ενεφανίσθη, κατόπιν προσκλήσεως, ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Ηγούμε...

.
«Σήμερον, 28ην Νοεμβρίου 2008, ενεφανίσθη, κατόπιν προσκλήσεως, ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ.κ. Εφραίμ, συνοδευόμενος υπό του Μοναχού Αρσενίου.
Ο Αρχιμ. Εφραίμ ενημέρωσε τον Οικουμενικόν Πατριάρχην και τους Συνοδικούς Αρχιερείς δια τας θέσεις της Μονής του επί του ανακύψαντος γνωστού θέματος και απήντησεν εις τεθείσας αυτώ ερωτήσεις.
Εν τέλει ο Ηγούμενος Εφραίμ εδεσμεύθη όπως επιστρέφων εις την Μονήν του, θέση ενώπιον της Αδελφότητος αυτής την πρόθεσίν του να αποσυρθή άχρι καιρού εκ των διοικητικών και διαχειριστικών ευθυνών της Ηγουμενείας, την δε απόφασίν των υποβάλη εις την Μητέρα Εκκλησίαν μέχρι της προσεχούς Τρίτης 2ας Δεκεμβρίου.
Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον δηλοί επί τη ευκαιρία αφ΄ενός μεν ότι θα συνεχίση το ενδιαφέρον του δια την όλην υπόθεσιν εντός των πλαισίων των εκ των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Ορους αρμοδιοτήτων αυτού, αφ΄ετέρου δε ότι έχει εμπιστοσύνην εις την Δικαιοσύνην η οποία και επελήφθη του θέματος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου».

--------------------------

9 σχόλια

  1. ΞΎΡΙΣΜΑ,ΡΕ.
    ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ?
    Καί μέ ηλεκτροσόκ(θού φυλακεί τό στόματι μου Κύριε-άν έγραψα ορθόγραφα
    θαύμα εγένετο).
    Βαρθολομαίε,νά η ευκαιρία νά διακορεύσεις.
    Οί μεγάλες αποφάσεις κάνουν τούς
    μεγάλους άντρες.
    Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
    ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ,γαμώ τό ενδελεχές
    Βυζάντιο σας.
    Αναστάσης.(ΦΩΣ ρέ ΦΩΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΜΟ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλεκτοί και αγαπημένοι μου φίλοι

    Πάντα σημαντικά νέα και ανακοινώσεις από την καθημερινή επικαιρότητα.

    1. Οικονομία. Συγκεκριμένες προτάσεις ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση-θεατή των
    εξελίξεων.
    Ριζική αναθεώρηση του προϋπολογισμού για να στηριχθεί ο δοκιμαζόμενος
    πολίτης και η πραγματική οικονομία.

    2. ΔΕΗ. Ζημιές ρεκόρ στο εννιάμηνο του 2008. Η απαξίωση συνεχίζεται...
    3. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έγκλημα εις βάρος της ανάπτυξης της χώρας
    και της υγείας των πολιτών η κυβερνητική καθυστέρηση. Οι προτάσεις του
    ΠΑΣΟΚ.

    4. Σκάνδαλο Μoνής Βατοπεδίου. Κυβερνητικό διαζύγιο από την αξιοπρέπεια και
    την κοινή λογική..
    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δογματικά έσφαλλε;;ΟΧΙ!!!
    Βρήκε λεφτά για το μοναστήρι του που ταν στην χειρότερη κατάσταση που μπορούσε να είναι;;(η ερώτηση απευθύνεται μόνο σε όσους ξέρουν από Άγιο Όρος)ΝΑΙ!!!
    Βοήθησε και σπουδάζει τόσα παιδιά πάνω στην Θεσσαλονίκη και τόσους καρκινοπαθείς;;(κάνει δηλαδή αυτό που δεν κάνουν όσοι τον κρίνουν)ΝΑΙ!!!
    ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;ΝΑΙ!!!!
    Τί χρειάζεται;;Αυτό που του πε το Πατριαρχείο μας,επιστροφή στην πνευματική ζωή,αυτός είναι ο ρόλος του μοναχού....Ας σκεφθεί λοιπόν τα σωστά και τα λάθη του κι ας μετανοήσει,ποτέ δεν είναι αργά!!Ο ληστής στον σταυρό πάνω μετάνιωσε....Ας μπουν επιτέλους κανόνες από τον Πατριαάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο στα οικονομικά για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 0942 ΕΛΕΟΣ ΘΑ ΞΕΡΑΣΩ ΤΟ ΓΥΡΟΠΙΤΟΝΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑ ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ ΜΑΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ? ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ? ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΑΧΡΗΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΝΩ ΟΙ ΚΟΛΗΤΟΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΜΟΡΑΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΞΥΠΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΞΥΠΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην παριστάνετε πανασχετοι όντες, τους κανονολόγους και τους εκκλησιαστικούς αναλυτές. ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ. Εκτός και αν αυτοικανοποιείστε βλέποντας αναρτημένη την όποια μπούρδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πρεπε κάποιοι να ντρέποντε... Αυτά δίδαξε ο Ιησούς Χριστός...Κύριοι της εκκλησσίας... μήπως πρέπει να επανέλθει ο πνευματικός ρόλος της εκκλησσίας...ολα αυτά τα πλούτη τι γίνονται...Ο Θεός δεν μίλησε για πλούτη, ΕΛΕΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 0942 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΠΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλεος ! Ποιός θα μας σώσει από τον εαυτό μας. "Θού Κύριε φύλακήν τω στοματί μου". Αν ένας καλόγερος με τα καμώματά του κάνει ό,τι θέλει ένα χείριστο κράτος, τότε καταλαβαίνουμε σε τι βαθμό ανυποληψίας έχει περιέλθει η ελλαδική μας κοινωνία. Πριν λοιπόν δούμε το "αναστάσημο" φως (έτσι φίλε του πρώτου σχολίου;) θα έπρεπε να ρίξουμε μια ματιά στο δικό μας σκότος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...να αποσυρθή άχρι καιρού εκ των διοικητικών και...

    Δηλαδή, σε πόσα τέρμινα θα γίνει πράξη η ''καθαίρεση''; ΟΥΣΤ αμέσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *