GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικίνδυνο video απειλεί...

. ...τους χρήστες του Facebook! . Όσοι έχουν λογαριασμό στο Facebook γνωρίζουν την τάση αρκετών φίλων τους να στέλνουν πάσης φύσεως μηνύμα...

.
...τους χρήστες του Facebook!
.
Όσοι έχουν λογαριασμό στο Facebook γνωρίζουν την τάση αρκετών φίλων τους να στέλνουν πάσης φύσεως μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων και προτάσεων για αστεία videos. Αυτό επιχειρούν να εκμεταλλευτούν επιτήδειοι, οι οποίοι διοχέτευσαν στο Facebook ένα μήνυμα που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των χρηστών. Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Guillaume Lovet προειδοποιεί ότι κυκλοφορεί ένα μήνυμα στο Facebook το οποίο παραπέμπει σε ένα "ενδιαφέρον" video. Το link παραπέμπει σε μια σελίδα της Google, η οποία με τη σειρά της στέλνει το χρήστη σε μια άλλη σελίδα. Εκεί εμφανίζεται ένας video player, ο οποίος ζητά από το χρήστη να εγκαταστήσει τον κατάλληλο codec για να παρακολουθήσει το video. Φυσικά, δεν πρόκειται για codec, αλλά για Trojan που εμφανίζει στον υπολογιστή ψευδή μηνύματα ασφαλείας, καλώντας τους χρήστες να κατεβάσουν λογισμικό για την αφαίρεση μολυσμένων αρχείων.
Η Google ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνεχείς έρευνες προκειμένου να εντοπίσει όσους χρησιμοποιούν τις σελίδες της ως όχημα για να εισέλθουν σε υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι σε ιστοσελίδες που προτείνουν την εγκατάσταση λογισμικού στον υπολογιστή. Ακόμα και αξιόπιστες ιστοσελίδες πέφτουν πολλές φορές θύματα απατεώνων που καταφέρνουν να εκμεταλλεύτουν κενά ασφαλείας.
Α.Μ.
------------

6 σχόλια

  1. Πολύ πακέτο αυτός ο ιός. Τον κόλλησα από καθαρά παραπλανητικό μύνημα να κατεβάσω νέα έκδοση του φλάς πλέιερ.
    Μεγάλο πακέτο έφαγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να εισαι καλα ρε φιλε.Εσωσες πολυ κοσμο αποψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε δεν είμαστε καλά. Τώρα από το press-gr θα μας ειδοποιείτε για κάθε καινούριο ιό trojan ή ότι άλλη βλακεία κυκλοφορεί στο Internet ; Αυτό είναι επίπεδο ενημέρωσης ; Όποιος έχει στοιχειώδη εκπαίδευση στους υπολογιστές δεν πρέπει να πέφτει σε κάτι τέτοιες παγίδες. Μια και είσαι τελειως εκτός θέματος μου δίνεις το δικαίωμα να πω και γω κάτι άσχετο. Όποιος έχει βαρεθεί τους ιούς spyware και τα συνναφή ας κάνει μια χάρη στον εαυτό του και ας βάλει Linux ή έστω ας σγοράσει Mac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίνουμε σκόπιμο πως πρέπει να διαμαρτηρηθούμε καθώς για άλλη μια φορά δεν αναρτάται στο μπλόκ η είδηση η οποία αποστείλαμε η οποία ξεσκεπάζει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι γίνεται λογοκρισία στο μπλόκ για αυτό περιμένουμε πως τελικά θα αναρτήσετε κύριοι την είδηση την οποία σας αποστείλαμε και έτσι ακριβώς όπως σας την αποστείλαμε χωρίς παραποίηση των όσων περιέχονται σε αυτή!Επιτέλους οι Έλληνες πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν τί πρεσβέβει το συγκεκριμένο κόμμα το οποίο το ψηφίζουν δυστηχώς ως εναλακτική λύση ή αντίδραση!Έλληνες αφυπνισθείτε επιτέλους!Αν δεν αναρτηθεί η είδηση θα συνεχίσουμε να στέλνουμε σχόλια μέχρι να αναρτηθεί!Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!!

    ..((Λ))..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα ποιος μαλακας ανω των 16 ετων παει στο face book?Εκει πας γυρευοντας να "φακελωθεις" η' να αρπαξεισ καμμια ιντερνετικη συφιλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. prepei na se entelos adaeis gia na kolisis malware etsi.einai dinaton na sou emfanizetai sto ksekarfoto agnosto site na sou zita na aniksis codec kai ala exe arxeia i na sou lei oti exeis anagi virus scan me exe arxeio kai esi na klikareis yes?poso malakas eisai?kai kala na kolisis apo vulnerability se programa mono anigontas rosikes kai kinezikes selides sinithos ala kai na tin patas otan i pagida fonazei?tote opios bainei sta pio akraia kai anasfali site opos o grafon tha prepe na einai kathe 5 meres se format.ayta einai otan o kathe pikramenos kai anerastos blekei me ilektronika gia na gamisei.aytoi xalan tin piatsa kai dinoun doulia stous security software eng.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *