GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μανώλης Γλέζος για το ξεπούλημα...

. ... της Εθνικής Ασφαλιστικής! . Από Μανώλη Γλέζο Αθήνα, 20 Οκτώβρη 2008 Προς Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής Κύριοι,...

.
... της Εθνικής Ασφαλιστικής!
.
Από Μανώλη Γλέζο
Αθήνα, 20 Οκτώβρη 2008
Προς Προεδρείο του
Συλλόγου Υπαλλήλων
Εθνικής Ασφαλιστικής

Κύριοι,
Με ιδιαίτερη έκπληξη δέχτηκα την ενημέρωση του Συλλόγου σας σχετικά με την πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να πουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική, μιας Εταιρίας που έχει συνδεθεί όσο ελάχιστες με την ιστορία της ίδιας της Ελλάδας από τα 1891 μέχρι σήμερα.
Πρώτο της κτίριο στην οδό Αιόλου 86, εκεί που σήμερα στεγάζεται η διοίκηση της ΕΤΕ, και στη συνέχεια η πρώτη ιδιόκτητη έδρα της στην οικία Rossels στην Κοραή 4, μέχρι τις 6 Μάη του 1941 που οι Γερμανοί κατακτητές το επέταξαν για να το κάνουν στέγη για την Κομαντατούρ, ένα χώρο θυσίας και μαρτυρίου για τους Έλληνες πατριώτες.
Στην αυγή του 20ου αιώνα η Εθνική ήταν η μόνη ελληνική εταιρία που είχε καταφέρει να επιβιώσει σε μια αγορά που οι ξένες εταιρίες ήταν κυρίαρχες.
Στη μακρόχρονη ιστορία η Εθνική Ασφαλιστική προσέφερε πάντα στην πατρίδα και στον Ελληνικό λαό.
Ενημερώθηκα ότι στα 1917 η Εθνική Ασφαλιστική στάθηκε δίπλα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης όταν η μεγάλη πυρκαγιά αποτέφρωσε ένα μεγάλο μέρος της πόλης. Η εθνική στρατηγική της Εταιρίας την οδήγησε να δώσει όλες τις αποζημιώσεις χαριστικά, μιας και τα αίτια της πυρκαγιάς δεν βρέθηκαν ποτέ.
Στα δύσκολα χρόνια 1919 - 1921 η Εθνική Ασφαλιστική άνοιξε υποκαταστήματα σε όλες τις περιοχές που επεκτείνονταν το Ελληνικό κράτος, στην Ανατολική Θράκη και στην Σμύρνη. Υποκαταστήματα όμως που έκλεισαν μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής το κτίριο που στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας στην Κοραή 4, επιτάχτηκε από τους κατακτητές και χρησιμοποιήθηκε σαν φυλακές της Κομαντατούρ. Χιλιάδες Έλληνες πατριώτες αγωνιστές μαρτύρησαν στα υπόγεια της Κοραή 4, χώρο ιστορικής μνήμης.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκα ότι η Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής τα δύσκολα χρόνια της κατοχής δημιούργησε και λειτούργησε συσσίτια, ξοδεύοντας για να τα συντηρήσει, ένα σημαντικό ποσό από τα αποθέματα σε χρυσές λίρες που διατηρούσε. Παράλληλα ενίσχυσε οικονομικά τους υπαλλήλους της για να αντέξουν τα δύσκολα αυτά χρόνια.
Η φήμη και η ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο που δεν μπορεί να αποτιμηθεί με ψυχρά μαθηματικά νούμερα από κανέναν.
Στη χιλιόχρονη ιστορία της η πατρίδα μας γνώρισε πολλές δοκιμασίες. Με αγώνες και θυσίες κατάφερνε πάντα να επιβιώνει.
Σήμερα εν έτη 2008, απειλείται η Εθνική Ασφαλιστική και για να αποτρέψουμε αυτή την πώληση είναι επιτακτικό καθήκον όλων μας να αγωνιστούμε.
Μαζί με όλους σας, λοιπόν και εγώ δηλώνω την συμπαράσταση και σύμπραξή μου στον αγώνα που δίνετε σαν Εργαζόμενοι για να αποτρέψετε την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Με εκτίμηση
Μανώλης Γλέζος
------------------

24 σχόλια

  1. δε μας λέει και για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από το κόμμα του;;;;

    για διαβάστε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/National_Liberation_Front_(Macedonia)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξεπουλημα στο ξεπουλημα δεν αφηνει τιποτα ο χοντρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα κ.Γλέζο είναι η νοοτροπία των Εθνικάριων... και όσων την διοικούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν γεμίζει ταμεία η φήμη, δεν πληρώνει αποζημιώσεις η ιστορία και όσο για τα "ιστορικά" σας κτήρια κάντε τα μουσεία. Μια ασφαλιστική εταιρία πρέπει να κάνει τη δουλειά για την οποία το κράτος της έχει δώσει την άδεια. Όχι να μιλάς με υπαλλήλους και να σου φέρονται σα σκουπίδι, να πηγαίνεις να εισπράξεις μια αποζημίωση και να σε τρώει η γραφειοκρατία και η κακή εξυπηρέτηση.
    Να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και ύστερα να ζητάτε βοήθεια. Που ακούστηκε; Η Εθνική Τράπεζα που με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών κάνει ενέσεις "δανείων" στην Ασφαλιστική. Με τα δικά μας λεφτά, οι άνθρωποι σας τεμπελιάζουν, με τα δικά μας λεφτά το παίζουν δημόσιοι υπάλληλοι. Ας πωληθεί μπας και ξυπνήσουν και μπει η εταιρία στον υγιή ανταγωνισμό με τις άλλες εταιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΝΩΛΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας πρυτανεύσει, επιτέλους, η λογική και η υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος στη χώρα μας. Ας μην αφήσουμε την διεφθαρμένη Νέα Δημοκρατία να ξεπουλήσει ό,τι δημιούργησαν οι ΄Ελληνες με την εργασία και τη δημιουργικότητά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΓΛΕΖΟ ΑΠΟ ΔΩ...

    ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ...

    Αντι να καταγγείλεις τα λαδώματα, τις μίζες και το πολιτικό παιχνίδι της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρεσαι σε ιστορικά γεγονότα απο αμφιβόλλου ποιότητας πηγές...

    Αντε να τα κρατήσοθμε όλα, Ολυμπιακή , ΑΤΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και να ταιζουμε τους άχρηστους και τα λαμόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΒΛΑΚΑ 2.18 η Εθνικη αφαλιστικη ειναι η μονη που πληρωνει αμεσως οχι η ιδιωτικες που σου κοβουνε χρηματα απο παντου.ΒΛΑΚΑ 2.18 ΕΧΕΙς ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ Η ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕς ΠΑΠΑΡΙΕς.ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΙΛΑς ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΧΕΤΕ ΒΛΕΠΕ(ΓΑΛΑ-ΒΕΝΖΙΝΑ -ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ)ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΝΑς ΒΟΛΕΜΕΝΟς ΔΕΞΙΟς ΘΑ ΕΙΣΑΙ Η ΣΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το αν τεμπελιάζουν οι υπάλληλοι κάνουν λάθος, το αν μιλούν αδιάφορα στους πελάτες κάνουν λάθος, αλλά όταν δεν ελέγχεις τον υπάλληλο και τον αφήνεις να κάνει ότι θέλει, ή ανθρώπινη φύση του δεν είναι πάντα ο καλύτερος οδηγός για να του υποδείξει το σωστό, να του υποδείξει ότι το ψωμί που τρώει πρέπει να το εκτιμά.
    Όμως η αιτία η πραγματική είναι αυτός που διευθύνει την εταιρία και φτάνουν στα αυτιά του αυτά τα πράγματα τα ανέχεται ή τα αφήνει επίτηδες και αυτοί που τον τοποθέτησαν.
    Και συμβαίνει γιατί έτσι πρέπει να γίνει για να απαξιωθεί σιγά σιγά η εταιρία.
    Έτσι η εταιρία αυτή , η Εθνική Ασφαλιστική, μπορεί να είχε και τέτοια προβλήματα αλλά το μεγαλύτερο της κατά την γνώμη μου είναι ότι τα ασφάλιστρα της ήταν πολύ ακριβότερα από πολλών άλλων εταιριών.
    Αν και υποψιάζομαι ότι για το τελευταίο μπορεί και να είναι στημένο για την απαξίωση της από τους ανθρώπους που θα ήθελαν να έχουν ασφαλιστεί σε αυτήν.
    Και το ήθελαν πολλοί, γιατί όπως και να το κάνουμε όταν είχες ένα ατύχημα με κάποιον που ήταν ασφαλισμένος σε αυτήν κοιμόσουν ήσυχος, γιατί ήξερες ότιΑΡΓΆ Ή ΓΡΉΓΟΡΑ, θα πάρεις τα λεφτά σου, αλλά και εσύ σαν ασφαλισμένος σε αυτήν πάλι κοιμόσουν ήσυχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Γλέζο, είχα ασφαλισμένο το αυτοκίνητό μου στην Εθνική Ασφαλιστική, τα ασφάλιστρα της οποίας ήταν πολύ χηλώτερα από αυτά που είχε η υπόλοιπη αγορά.
    Αποφάσισα λοιπόν να αλλάξω ασφαλιστική και έπρεπε να πάρω τα χαρτιά , για τα μπόνους μάλους, μου από την Εθνική Ασφαλιστική -αργότερα έμαθα ότι δεν χρειαζόταν- για να πάω σε άλλη ασφαλιστική.
    Η συμπεριφορά τους -εκεί πάνω στην Κηφισίας, στο Μαρούσι, ήταν περισσότερο από χυδαία.
    Οταν ζήτησα- μετά από δυο-τρείς φορές που πήγα και δεν είχαν έτοιμα τα χαρτιά μου να τα πάρω- να μιλήσω με τον διευθυντή, εμφανίστηκε ένας κομψευόμενος γιάπις γύρωστα 40, ο οποίος μου έκανε μάθημα και όταν διαμαρτυρήθηκα και ότι θα κάνω ότι μπορώ για να βρώ το δίκιο μου, μου είπε.
    Τι με απειλείς;
    Θα φέρεις τα κανάλια;
    Ε και δεν τα φέρνεις;

    Τώρα εσείς κύριε Γλέζο, γιατί φέρνεται τα κανάλια, γι'αυτόν τον αλήτη και τους άλλους, όλους τους υπαλλήλους εκεί μέσα που με κοίταζαν ενοχλημένοι από τον ενοχλητικό;

    Υποσχέθηκα από τότε κύριε Γλέζο, σ'όλους αυτούς τους αχρείους, ότι θα λέω παντού , να τους αποφεύγουν.
    Με κοίταξαν ειρωνικά.

    Και τώρα βλέπω εσάς να μας λέτε να ξεχάσουμε ότι ξέρουμε, επικαλούμενος την δακρύβρεχτη ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Γιατί το κάνετε αυτό κύριε Γλέζο;
    Ρωτήσατε τους πελάτες τους;

    Φοβάμαι πως όχι, διότι για σας δεν μπορώ να σκεφτώ άλλα κίνητρα.
    Σας παρακάλεσε το σωματείο και ανταποκτιθήκατε, χωρίς να το σκεφτείτε.
    Κακώς το κάνετε κύριε Γλέζο.
    Να ζητήσουν συγνώμη από τον λαό, οι κύριοι, για την αχρειότητα με την οποία λειτούργησαν μέχρι τώρα και τότε δεν θα χρειαστεί να σας φωνάξουν σαν κράχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ μπαρμα Μανώλη μου . Που εισαι νιότη μου που μου 'λεγες πως θα γινώ άλλος! Και εσύ αντί πινακίου φακής και ψηφαλακίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΝΩΛΗ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ , ΠΡΟΔΟΤΕΣ , ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ .
    ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΑΣΤΑ ΜΑΝΩΛΗ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΟΠΩΣ Ο ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ . ΑΙΣΧΟΣ ΜΑΝΩΛΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΥΡΙΟ
    Μανώλη Γλέζο

    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ,ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑΤΟΥΣ,
    ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΣΩ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΑΞΗ
    ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.
    ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΣΟ ΑΝΔΡΕΙΟΣ ΕΙΣΑΣΤΕ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣΜΑ.
    ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ, ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.
    ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΗΧΕΙ ΒΑΝΑΥΣΗ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ,
    ΕΑΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ.
    ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΣΑΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
    ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΟΙ ΗΡΩΕΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ.
    ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γιατι ρε τοσα καράφασιστοειδή μεσα εδω ....??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΕΥΦΡΑΙΜ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ!!!ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ" ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΑ...? ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βγηκε τωρα κι ενας ξεχασμενος (εγ)Γλεζος να παραστησει τον Ελληνα και να μας υποδειξει Ηθος!

    Αντε τραβα στη χωρα σου βρε αχρειε, που τριγυρνας στη μεσογειο σαν σκωρος. Παρε δρομο επτελους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και ομως!!!

    Σε ΟΛΑ τα στρατα του κοσμου,επαναλαμβανω ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!
    η σημαια επαιρεται την πρωιαν και υποστελλεται την εσπεραν!

    (και μαλιστα και εν καιρω ειρηνης).

    Συνεπως ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΕΧΤΩ,οτι οι Γερμανοι την.."μοιραια εκεινη νυχτα"!(ημαρτον! και μα την Παναγια! ) ,
    οι Γερμανοι λεγω ,αφησαν (ξεχασαν??) την σημαια και πηγε ο μανωλακης και την ..."κατεβασε"!!
    Ρε ημαρτον!!!
    Φτου γαμωτο!!

    Και για ναχουμε καλο ρωτημα :
    "Πως ηξερε/εμαθε το μανωλακης το γκλεζας οτι αυτη την .."μοιραια νυχτα" οι Γερμανοι θα αφηναν στο κονταρι την σημαια?,(για να παει να την κατεβασει ..αυτος??)!!

    Ημαρτον!!
    Και τον "ανταμειψαμε" τον πουστη ,εμεις (και εγω!) ο μαλακας ο .."λαος" αυτο τον αχρηστο τενεκε με βουλευτιλικια,ρε !
    Ο τιποτενιος μας προεκυψε ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ,ρε!@!!

    Φτου γαμωτο!!
    Ροχαλα γαμωτο.....

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Θεατρική Εταιρεία Πόλις παρουσιάζει για 15 παραστάσεις την θεατρική παράσταση Κοραή 4 - Προσβάσιμος χώρος στον χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944, πρώην Κρατητήρια της Γκεστάπο, στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής της οδού Κοραή, στην Αθήνα. Ο χώρος που χρησιμοποιήθηκε κατά τη γερμανική κατοχή ως χώρος βασανιστηρίων, ανήκει στην Εθνική Ασφαλιστική και 64 χρόνια μετά, μας παραχωρείται για την παρουσίαση της συγκεκριμένης παράστασης.


    Το καινούργιο νεοελληνικό κείμενο της Αιμιλίας Βάλβη, εξ’ αφορμής του χώρου, πραγματεύεται τον αγώνα του ανθρώπου για αντίσταση σε κάθε μορφή απολυταρχισμού και ελέγχου από ανεξέλεγκτους φορείς εξουσίας. Επιχειρεί να μιλήσει για τους σύγχρονους τόπους αλλά και τρόπους βασανιστηρίων. Τα βασανιστήρια σήμερα δεν έχουν σαν στόχο την πληροφορία που πιθανά γνωρίζει ο κρατούμενος αλλά τον ίδιο ως προσωπικότητα. Οι άνθρωποι που σήμερα βασανίζονται στον πλανήτη δεν βασανίζονται γι’ αυτά που γνωρίζουν αλλά γι’ αυτό που είναι. Αυτό που ενοχλεί είναι οι επιλογές ζωής των κρατουμένων που πρέπει όχι απλώς ν’ αλλάξουν αλλά να πάψουν να υπάρχουν ως τέτοιες, γεγονός που συνεπάγεται την ολοκληρωτική εξόντωση του κρατουμένου.


    Η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας τυφλής γυναίκας και του συντρόφου της που η ίδια τους η ζωή (μια ζωή που υπερασπίζεται το όνειρο, τον έρωτα, την ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική δράση) είναι αιρετική. Για το λόγο αυτό, η γυναίκα συλλαμβάνεται, και ο φορέας της εξουσίας χρησιμοποιεί κάθε προσωπική στιγμή του ζευγαριού για να μεταστρέψει τον άντρα από σύντροφο, σε βασανιστή.

    Η δουλειά μας ξεκίνησε με τη μορφή ανοιχτής πρόβας, σε 15 παρουσιάσεις, με την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού το Μάιο 2008, προκειμένου να ανακαλύψουμε μαζί με το κοινό που τις παρακολούθησε, τις ιδιαιτερότητες και το φορτίο του χώρου πριν προχωρήσουμε στην τελική διαμόρφωση της παράστασης. Μαζί με τους θεατές ερευνήσαμε τον τρόπο που μπορεί κανείς να αγγίξει έναν τόσο φορτισμένο χώρο μνήμης και ιστορίας. Αναζητήσαμε τον τρόπο να σταθούμε με σεβασμό στη μνήμη αυτή, αλλά και να βιώσουμε εκ νέου την αλήθεια ενός πολύ σύγχρονου μηνύματος, που λέει πως εξακολουθούμε να μην είμαστε ελεύθεροι και να διαιωνίζουμε με την αδιαφορία, τόπους σύγχρονων βασανιστηρίων. Αυτός ο προβληματισμός εξακολουθεί να διέπει ολόκληρη τη διαδικασία της απόπειρας μας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε : Πώς η ιστορία συναντά τη σημερινή αλήθεια, πώς η δική μου αλήθεια μίας σύγχρονης καθημερινότητας αποκτά κοινά στοιχεία με μία ζοφερή και συγκλονιστική αλήθεια ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, και πως αυτά τα κοινά στοιχεία αποκτούν οικουμενική αξία.










    Πληροφορίες: Για 15 παραστάσεις από 28 Οκτωβρίου 2008 (και επετιακά…) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.

    Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ

    Το ενδιαφερόμενο κοινό πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνεί διότι οι θέσεις θεατών είναι περιορισμένες. τηλ.κρατήσεων Κοραή 4: 2103243581 /τηλ.επικοινωνίας: 6974316537 (καθημερινά 10:00-14:00)

    Info:

    Κοραή 4 – Προσβάσιμος χώρος της Αιμιλίας Βάλβη

    Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου

    Κίνηση : Νικολέτα Ξεναρίου

    Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

    Φωτογραφίες: Σοφία Καλαμπάκα

    Παίζουν: Μαρία Τσιμά, Αιμιλία Βάλβη, Κωσταντής Μιζάρας

    Παραγωγή: Θεατρική Εταιρεία Πόλις

    τηλ.κρατήσεων Κοραή 4: 2103243581

    τηλ.επικοινωνίας: 6974316537 (καθημερινά 10:00-14:00)

    http://korah4.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δέκα κακουργήματα έχει μαζέψει Ο Κοντομηνάς, ΔΕΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!
    Πόσο νόμιμο είναι ένας άνθρωπος με ΤΟΣΟ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ να ελέγχει τηλεοπτικό σταθμό;
    Δεν υπάρχουν νόμοι επιτέλους;
    Δεν πρέπει κάποτε να ψάξουν οι εισαγγελείς τί έγινε με τα Αμοιβαία Κεφάλαια της Interamerican που κατακλέψανε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ στο Χρηματιστήριο από τον κοσμάκη και έγινε ζάπλουτος ο Κοντομηνάς με την πώλησή της στη Eureko;
    Δεν υπάρχουν εισαγγελείς, να κινηθούν γρήγορα να γλυτώσουμε από αυτά τα σκουπίδια της τηλεόρασης, τους λακέδες του Κοντομηνά, τον αποτυχημένο κομπλεξικό Κύρτσο και τον φανατικό πρασινοφρουρό Βερύκιο;
    Όχι άλλο κάρβουνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε καρα ΜΑΛΑΚΑ 9:49 μμ ξερεις τι εστι γλεζος????Αυτος ο ανθρωπος στην κατοχη της χωρας απο τους γερμανους το 1940 πηγε και κατεβασε την ναζιστικη σημαια απο την ακροπολη.Πεσμου ρε μαλακα πιος θα το εκανε σημερα????Για να εισαι εδω ελεθερος μαλακα και να μιλας καποιοι αλλοι πεθανανε παλιο βρωμιαρη.ΟΠΟΤΕ ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΟΣΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΣΗΜΕΡΑ.ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΚΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟς ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ Ας ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τζων

    29 Οκτώβριος 2008 4:27 πμ

    ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΖΩΝΥ ΜΟΥ
    ΠΟΥΣΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
    ΠΟΥΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΣ
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΖΩΝΥ ΜΟΥ, ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΙΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε 2:35 έχω μια απορρία: σε όλες τις χώρες, σε όλα τα μνημεία, η σημαία σηκώνεται το πρωϊ και υποστέλεται με τη δύση του ηλίου. Οι Γερμανοί πως την "ξέχασαν" και την άφησαν να την κατεβάσει ο Γλέζος με τον Σάντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δελτίο Τύπου.
    Η Θεατρική Εταιρεία Πόλις παρατείνει την παρουσίαση της βραβευμένης από την ένωση Ελλήνων θεατρικών κριτικών, θεατρικής παράστασης Κοραή 4 - Προσβάσιμος χώρος στον χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944, (πρώην Κρατητήρια της Κομαντατούρ) στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής της οδού Κοραή, στην Αθήνα. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 7 Απριλίου του 2009 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.
    Ο χώρος που χρησιμοποιήθηκε κατά τη γερμανική κατοχή ως χώρος βασανιστηρίων, ανήκει στην Εθνική Ασφαλιστική και 64 χρόνια μετά, μας παραχωρείται για την παρουσίαση της συγκεκριμένης παράστασης.
    Το καινούργιο νεοελληνικό κείμενο της Αιμιλίας Βάλβη, εξ’ αφορμής του χώρου, επιχειρεί να μιλήσει για τους σύγχρονους τόπους αλλά και τρόπους βασανιστηρίων. Τα βασανιστήρια σήμερα δεν έχουν σαν στόχο την πληροφορία που πιθανά γνωρίζει ο κρατούμενος αλλά τον ίδιο ως προσωπικότητα. Οι άνθρωποι που σήμερα βασανίζονται στον πλανήτη δεν βασανίζονται γι’ αυτά που γνωρίζουν αλλά γι’ αυτό που είναι. Αυτό που ενοχλεί είναι οι επιλογές ζωής των κρατουμένων που πρέπει όχι απλώς ν’ αλλάξουν αλλά να πάψουν να υπάρχουν ως τέτοιες, γεγονός που συνεπάγεται την ολοκληρωτική εξόντωση του κρατουμένου. Τα σύγχρονα βασανιστήρια είναι «έξυπνα» δεν αφήνουν σημάδια, δεν αποδεικνύονται, η βία ασκείται με τους πιο ύπουλους και ταυτόχρονα τους πιο επιστημονικούς τρόπους. Η εξασφάλιση της «ασφάλειας» παραμένει, για τους μηχανισμούς εξουσίας, πάντα, μια καλή δικαιολογία που επιτρέπει την άσκηση βίας και την ανοχή μας στην αθλιότητα των βασανιστηρίων. Ο «πολιτικός» λόγος αρθρώνεται πλέον κάτω απ’ αυτό το πρίσμα και είναι λόγος παραπλανητικός, λόγος α – νόητος. Οι μηχανισμοί εξουσίας μέσω του λόγου στήνουν και συντηρούν την «παρεξήγηση» που έχει σα μοναδικό σκοπό τον έλεγχο και την αυτοπροστασία τους. Ο Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-44 μέσω της παράστασης συνομιλεί με τη σύγχρονη ιστορική πραγματικότητα, ανοίγεται ως τόπος συνδέοντας, το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, με το παρόν και μ’ ένα πιθανό μέλλον.
    Η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας τυφλής γυναίκας και του συντρόφου της που ζουν σ’ ένα απολυταρχικό καθεστώς. Η ίδια τους η ζωή, μια ζωή που υπερασπίζεται το όνειρο, τον έρωτα, τις ουσιαστικές σχέσεις, την ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική δράση, είναι αιρετική. Για το λόγο αυτό, η γυναίκα συλλαμβάνεται, και ο φορέας της εξουσίας χρησιμοποιεί κάθε προσωπική στιγμή του ζευγαριού για να μεταστρέψει τον άντρα από σύντροφο, σε βασανιστή.
    Η δουλειά μας ξεκίνησε με τη μορφή ανοιχτής πρόβας, σε 15 παρουσιάσεις, με την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού το Μάιο 2008, προκειμένου να ανακαλύψουμε μαζί με το κοινό που τις παρακολούθησε, τις ιδιαιτερότητες και το φορτίο του χώρου πριν προχωρήσουμε στην τελική διαμόρφωση της παράστασης. Μαζί με τους θεατές ερευνήσαμε τον τρόπο που μπορεί κανείς να αγγίξει έναν τόσο φορτισμένο χώρο μνήμης και ιστορίας. Αναζητήσαμε τον τρόπο να σταθούμε με σεβασμό στη μνήμη αυτή, αλλά και να βιώσουμε εκ νέου την αλήθεια ενός πολύ σύγχρονου μηνύματος, που λέει πως εξακολουθούμε να μην είμαστε ελεύθεροι και να διαιωνίζουμε με την αδιαφορία, τόπους σύγχρονων βασανιστηρίων. Αυτός ο προβληματισμός εξακολουθεί να διέπει ολόκληρη τη διαδικασία της απόπειρας μας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε : Πώς η ιστορία συναντά τη σημερινή αλήθεια, πώς η δική μου αλήθεια μίας σύγχρονης καθημερινότητας αποκτά κοινά στοιχεία με μία ζοφερή και συγκλονιστική αλήθεια ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, και πως αυτά τα κοινά στοιχεία αποκτούν οικουμενική αξία.
    Πληροφορίες: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ
    Το ενδιαφερόμενο κοινό πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνεί διότι οι θέσεις θεατών είναι περιορισμένες. Τηλ. κρατήσεων Κοραή 4: 2103243581 και 6974316537 (καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00 - 21:00)
    Με την παράκληση της δημοσίευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *