GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βλάβες στον εγκέφαλο από φυτοφάρμακα...

...δείχνει νέα μελέτη . Aπό τον Σωτήρη Φαρμάκη . Πολλά από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενοχοποιούν...

...δείχνει νέα μελέτη
.
Aπό τον Σωτήρη Φαρμάκη
.
Πολλά από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενοχοποιούνται για βλάβες στον εγκέφαλο, ειδικότερα σε έμβρυα και παιδιά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Ο αναπτυσσόμενος εγκέφαλος των εμβρύων και των παιδιών είναι πιο ευαίσθητος από των ενηλίκων σε αυτές τις ουσίες.
Για αυτό, κρίνεται σκόπιμο ότι πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την προστασία της υγείας των καταναλωτών.Οι κατασκευαστές, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι τα χρησιμοποιούμενα φυτοφάρμακα είναι ασφαλή για τους ανθρώπους.
Σχεδόν το 25% των φρούτων, των λαχανικών και των δημητριακών περιέχουν φυτοφάρμακα.
Εξάλλου, τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
------------------------------

6 σχόλια

  1. ΤΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ..... ΟΤΑΝ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ(ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ - ΞΕΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ) ΚΑΝΕΙ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ (ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ, ΤΟΜΑΤΕΣ, ΚΛΠ)??

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....και ακόμη χειρότερα από την στιγμή που οι κυβερνήσεις έχουν αφήσει αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα και σχεδόν ανεξέλεγκτα στα χέρια της κερδοσκοπίας,πόσες και πόσες φορές οι αγρότες στηη χώρα μας δεν έχουν ζητήσει να υπάρξει και ένα κρατικό εργοστάσιο παραγωγής αγροτικών φαρμάκων;ούτως ώστε και να υπάρξει πραγματικός ανταγωνισμός αλλά και καλύτερη ποιότητα, αλλά και πόσες φορές οι αγρότες γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τις οδηγίες χρήσης; λέει π.χ. η οδηγία η συγλομιδή να γίνει 15 μέρες μετά την χρήση του φαρμάκου, και σε τρεις ή και λιγότερο μέρες ο παραγωγός μας το στέλνει στο πιάτο μας... είδατε ποτέ στην λαϊκή, στα μανάβικα, στην λαχαναγορά αυτούς που λέμε αρμόδιους να παίρνουν δείγματα και με ταχύτατες διαδικασίες να αποφαίνουνται αν αυτό το προϊόν είναι κατάλληλο ή όχι;γιατί όχι ; γιατί μας έχουν γραμμένους όχι στα παλιά τους παπούτσια αλλά στα αρχίδια τους και αυτοί και οι προϊσταμένοι τους όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΡ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΚΟΨΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!

    ΝΑ ΤΡΩΣ ΜΟΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.

    Σαφώς και γνωρίζουν οι κυβερνήσεις το τι κακό κάνουν τα φυτοφάρμακα. Αρκεί μόνο να δει κανείς τα ποσοστά καρκίνου που θερίζει τους αγρότες που τα χρησιμοποιούν.

    Φυσικά, στα αρχίδια των κυβερνήσεων το να κάνουν (ως ώφειλαν) δειγματοληψίες στα νωπά προϊόντα (στο ράφι) και να κρεμάνε ανάποδα αυτόν τον κερατά που τα ψέκασε την ίδια εβδομάδα της συγκομιδής.

    Ο τωρινός θόρυβος (συνδυαζόμενος με τις "αρβύλες" περί λειψυδρίας) σχετίζεται με την πρόσφατη ΜΥΣΤΙΚΗ συνάντηση των ηγετών της ευρωπης με τους εκπροσώπους των εταιριών παραγωγής μεταλλαγμένων σπόρων.

    Εκεί, οι πολιτικοί της ευρώπης ΠΗΡΑΝ ΕΝΤΟΛΗ να προετοιμάσουν τον πληθυσμό για την αποδοχή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών οι οποίοι, υποτίθεται, δεν χρειάζονται φυτοφάρμακα ούτε πολύ νερό.

    Απλά, σκοτώνουν το οικοσύστημα (μέλισσες, πεταλούδες κλπ) - και τους ανθρώπους, φυσικά.

    Και όλα αυτά, γίνονται, αραγε, μόνο για το χρήμα;


    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Gia pigenete pros Ierapetra kai Tympaki meria na kamarwsete thn naiolaia, th genia twn fytofarmakoplhktwn. Ma pos einai dynatwn na einai oi teleutaioi twn teleutaiwn paneuropaika stis sxolikes tous epidwseis. Afiste thn apisteuth pli8wra teratogenesewn kai egefalikwn blabwn sta neogna sthn notia Krhth. YG MHN agorazetai POTE frouta kai laxanika apo KPHTH. Oi idioi (an Kseroun) den trwneta proionta apo ta 8ermokhpia tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΥΤΟ ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝ ΚΚΕ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *