GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να ενισχυθούν και οι αγρότες...

. Επανεμφάνιση των "ανταρτών". Τι υποστηρίζει ο Θαν. Γιαννόπουλος και πού διαφωνεί με τον Γ. Σουφλιά. Ακολουθεί κι άλλος... . Οι ...

.
Επανεμφάνιση των "ανταρτών". Τι υποστηρίζει ο Θαν. Γιαννόπουλος και πού διαφωνεί με τον Γ. Σουφλιά. Ακολουθεί κι άλλος...
.
Οι λεγόμενοι "αντάρτες" της ΝΔ ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο. Απόψε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha αναμένεται να μιλήσει ο Θανάσης Γιαννόπουλος ο οποίος φέρεται να εκφράζει αρκετές διαφωνίες (και) με την πρόταση Σουφλιά για την αύξηση (μόνο) των δημοσίων επενδύσεων. Κατά τον βουλευτή της ΝΔ, πρέπει να υπάρξει ενίσχυση και των κοινωνικών στρωμάτων που δεν επωφελούνται από τέτοια μέτρα όπως είναι οι αγρότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον τεράστια προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ακόμη βουλευτής της ΝΔ - που μέχρι τώρα "σιωπούσε"- θα κάνει δημόσιες δηλώσεις τις επόμενες ημέρες....
---------------------------

6 σχόλια

  1. Οι λεγόμενοι "αντάρτες" της ΝΔ ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο.

    ΣΑΝ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ.
    ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ,
    ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ
    ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑΝΤΕ
    ΚΑΙ ΚΑΚΑΡΙΖΟΝΤΑΣ
    ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ίδια στιγμή που οποιοσδήποτε απλός πολίτης αυτής της χώρας μπορεί να χάσει το σπίτι του ή τα ελάχιστα έπιπλά του (όπως κατέδειξε και πρόσφατο συμβάν) για χρέος ακόμη και 1.800 ευρώ σε Τράπεζα ή σε ασφαλιστικό Ταμείο, μια ομάδα ευυπόληπτων επιχειρηματιών συνεχίζει να ευνοείται από την ασυλία των ελεγκτικών μηχανισμών αν και χρωστάει εκατομμύρια ευρώ σε ασφαλιστικούς φορείς.

    Σε μια περίοδο που τα ασφαλιστικά Ταμεία βλέπουν τα αποθεματικά τους να εξανεμίζονται από τη χρηματοπιστωτική κρίση και τις εισφορές τους να μειώνονται από την πτώση της σταθερούς και πλήρους απασχόλησης, η προκλητική ασυλία σε ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, επιβεβαιώνει ότι πίσω από τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται η εξαργύρωση της ισχύος και η επιρροής που υποτίθεται ότι ασκούν στη δημόσια ζωή.

    Από το σύνολο των επιχειρήσεων και των Ταμείων η «Καθημερινή» δημοσιεύει σήμερα ενδεικτικά στοιχεία μόνο για 39 επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ ποσά που υπερβαίνουν τις 100.000. Επισήμως, η διοίκηση του ΙΚΑ αναγνωρίζει ότι οι οφειλές από 150 ΜΜΕ φτάνουν το ποσό των 29 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλά από τα ΜΜΕ που οφείλουν στο ΙΚΑ μετακυλίουν τις υποχρεώσεις από ρύθμιση σε ρύθμιση καταβάλλοντας μόνο τις πρώτες δόσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αίσχος και αποτροπιασμός.
    Ας δούνε το "θλιβερό έλεος" της Δράμας.
    Ας δούνε τι θα ακολουθήσει.
    Δεν υπάρχουν ούτε δικαολογίες ούτε υπεκφυγές.
    Οδηγούν τον κόσμο στην απόγνωση και στο έγκλημα.
    Σε ότι ακολουθήσει ένας θα είναι υπεύθυνος "Ο Κ.Καραμανλής"
    Με αγανάκτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί δεν είναι γαλάζιοι αντάρτες, αυτοί είναι πούτσες μπλε. Όταν είναι στο γυαλί σηκώνονται και όταν είναι στο κοινοβούλιο κρύβονται μέσα στο βρακί τους. Να χαίρονται το γαλάζιο αντάρτικο αντάρτικο τους, στο κάτω κάτω θα στείλει καμιά επιστολή πάλι η μπετζετάκου και θα καθαρίσει για πάρτη τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
    Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα «σεισάχθεια» (αποτίναξη βαρών)!!




    Μεγαλειώδης η παλλαϊκή πορεία και απεργία των ενωμένων εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων…

    Η Μαρία Αντουανέτα και ο Λουδοβίκος έντρομοι είδαν τους επαναστατημένους να φθάνουν έξω από τις Βερσαλλίες…

    "Αλοίμονο στη χώρα που δεν διαθέτει επαναστατημένα νειάτα..." Eλ. Βενιζελος


    Ο αυριανός πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου δήλωσε ότι η οικονομία είναι στο κόκκινο και έκανε, πέντε προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης:

    “Είναι η ώρα η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση σοβαρή, αξιόπιστη και υπεύθυνη. Προοδευτική κυβέρνηση, που θέλει και μπορεί να υπερασπίσει την πραγματική οικονομία» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου. Έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της οικονομίας και την πιστωτική ασφυξία που οδηγεί σε κατάρρευση μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αδιέξοδη πολιτική της και την ολιγωρία της. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε δέσμη πέντε μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα στήριξης της μέσης οικογένειας και του μικρομεσαίου επιχειρηματία, παροχής ρευστότητας στις Τράπεζες με διαφάνεια και ξεκάθαρους κανόνες, καθώς και προώθηση σοβαρών δημοσίων επενδύσεων”.


    Ο Σόλων ο Αθηναίος κλήθηκε το 594 π.χ. λόγω οξύτατων, κοινωνικών και οικονομικών με έκτακτη διαδικασία να νομοθετήσει και για το έργο αυτό εξοπλίστηκε με έκτακτες εξουσίες. Οι νόμοι που θέσπισε δημοσιεύτηκαν ίσως το 592 π.χ. και προέβλεπαν τολμηρά νομοθετικά μέτρα, αλλά και έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη, όχι μόνο στον παθόντα, να καταγγέλλει στον Άρειο Πάγο με εισαγγελία (αγωγή) οποιονδήποτε, ακόμα και άρχοντα, και να εμφανίζεται ως κατήγορος. Με αυτό τον τρόπο κατοχυρώθηκε ουσιαστικά το έννομο συμφέρον του απλού πολίτη σε σχέση με την άσκηση της εξουσίας από τα κρατικά όργανα, ακόμα και αν οι ενέργειες των κρατικών οργάνων δεν τον έβλαπταν άμεσα. Το νομοθετικό έργο του Σόλωνα περιλάμβανε πρώτα μέτρα επανόρθωσης της υπάρχουσας κατάστασης, πολιτειακές μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν στο πολιτικό σώμα, στη λαϊκή κυριαρχία και στα δικαστήρια, καθώς και νομοθετήματα σε συγκεκριμένους τομείς..

    Επίκαιρα είναι τα «Μέτρα επανόρθωσης (σεισάχθεια)»: Στα πλαίσια της σεισάχθειας (αποτίναξης βαρών), ο Σόλων κατάργησε τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το δημόσιο, απελευθέρωσε όσους Αθηναίους είχαν γίνει ΔΟΥΛΟΙ λόγω χρεών στην ίδια την Αθήνα και επανέφερε στην πόλη όσους εν τω μεταξύ είχαν μεταπωληθεί στο εξωτερικό. Για ξένους δούλους δεν γίνεται λόγος στις πηγές. Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, κατάργησε το δανεισμό με εγγύηση το σώμα (προσωπική ελευθερία) του δανειολήπτη και των μελών της οικογένειάς του. Είναι επίσης πιθανό ότι αμνήστευσε τα αδικήματα που επέφεραν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

    Η λαοθάλασσα που έπνιξε σήμερα την Αθήνα είχε την επαναστατική δυναμική της Γαλλικής Επανάστασης. Η Μαρία Αντουανέτα, ξόδευε κάθε μήνα 15.000 λίβρες (75.000 ευρώ περίπου), ενώ μεγάλο μέρος του γαλλικού πληθυσμού πέθαινε από την πείνα!!! Ο Λουδοβίκος επιχείρησε να δραπετεύσει από το Παρίσι ... αλλά συνελήφθη...

    Χρέος κάθε έντιμου πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ. Αγέρωχα νειάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον!!

    Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
    Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"

    Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
    Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

    www.koutsoukos-anastasios.gr

    Αναρτήθηκε από ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ στις 10/21/2008 07:40:00 μμ
    4 σχόλια:
    Ανώνυμος είπε...
    παντα πρωτοποροσ ο δρ κουτσουκος και με εντονη παρουσια...
    να δειτε που απο βδομαδα ολοι θα μιλανε για σεισαχθεια..λετε?

    21 Οκτώβριος 2008 8:33 μμ
    Ανώνυμος είπε...
    ρε λες να το πίστεψε ο κουτσούκος το ανέκδοτο με το γιωργάκη πρωθυπουργό;

    21 Οκτώβριος 2008 8:51 μμ
    Ανώνυμος είπε...
    EINAI POLY KALOS O Dr...

    21 Οκτώβριος 2008 10:55 μμ
    Ανώνυμος είπε...
    ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ "ΥΠΟΣΤΗΛΩΜΑΤΑ"
    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ!!


    Απώλειες στα χρηματιστήρια




    Με πτώση της τάξης του 4% έκλεισαν τα ευρωπαϊκα χρηματιστήρια με αιχμή της πτώσης τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και της ενέργειας, καθώς οι επενδυτές πρόσθεσαν στις ανησυχίες τους την αβεβαιότητα στις αναδυόμενες αγορές και τη μειωμένη ζήτηση εμπορευμάτων.


    Μεγάλη πτώση και στην Αθήνα (-5,28%). Συνεχίζεται η πτώση στη Γουόλ Στριτ, επηρεασμένη από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου αρκετών εταιρειών που δείχνουν μείωση των κερδών.

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 303,22 μονάδες (3,36%), και ο ευρύτερος δείκτης Standard & Poor's 500 σημείωνε πτώση 31,92 μονάδες ( ή 3,34%). Επίσης, ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έχει υποχωρήσει 31,95 μονάδες ( ή 1,88% ).

    Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αιχμή της πτώσης τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και της ενέργειας, καθώς οι επενδυτές πρόσθεσαν στις ανησυχίες τους την αβεβαιότητα στις αναδυόμενες αγορές και τη μειωμένη ζήτηση εμπορευμάτων.

    Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 4,46%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC έκλεισε με υποχώρηση 5,10% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά 4,46%.

    Επίσης, με πτώση έκλεισαν τα χρηματιστήρια της Μαδρίτης και του Μιλάνου με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν πτώση 8,16% και 3,57%, αντίστοιχα.

    Και τα δύο ρωσικά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με μεγάλες απώλειες των δεικτών τους.

    Συγκεκριμένα, στο πρώτο από αυτά ο δείκτης RTS είχε στο τέλος της συνεδρίασης θεαματική απώλεια 7,17%, ενώ ο δείκτης Micex του δεύτερου ολοκλήρωσε από την πλευρά του τη συνεδρίαση με απώλεια 3,74% στις 628 μονάδες.


    Ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 6,79%, ενώ στο ξεκίνημα των συναλλαγών στο μεξικάνικο χρηματιστήριο ο γενικός δείκτης σημείωσε υποχώρηση σε ποσοστό 5,60%, επηρεαζόμενος σαφώς από τις εξελίξεις στην Γουόλ Στριτ.

    Ο δείκτης Merval στο Χρηματιστήριο του Μπουένος Άιρες κατακρημνίσθηκε κατά 11,57%, με την έναρξη των συναλλαγών σήμερα, εν αναμονή της ανακοίνωσης για την προσεχή εθνικοποίηση των ιδιωτικών συνταξιοδοτικών ταμείων .

    Προβλέψεις σοκ του ΔΝΤ για την οικονομία. Στα χαμηλότερα επίπεδα μετά το 2006 υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου στο 1,29.

    Ταυτοχρόνως η διεθνής τιμή πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 68 δολάρια το βαρέλι, ενώ ήδη στη χώρα μας ορισμένα πρατήρια πωλούν την αμόλυβδη στα 90 λεπτά το λίτρο.

    Καθοδικά κινήθηκαν την Τρίτη τα χρηματιστήρια, παρά την ανάσα ανόδου που υπήρξε τη Δευτέρα. Στη Wall Str, σημειώθηκαν απώλειες της τάξης του 4%, ενώ οριακές απώλειες είχαν τα μεχαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στην Αθήνα πάντως σημειώθηκε μικρή άνοδος 0,67%.

    Έκτακτη παγκόσμια σύνοδος για το G20

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον η παγκόσμια σύνοδος με θέμα τη χρηματοπιστωτική κρίση, με τη συμμετοχή των ηγετών από 20 κορυφαίες οικονομίες του κόσμου, και θέμα την αντιμετώπιση της εν εξελίξει κρίσης καθώς και τις μεταρρυθμίσεις για να αποφευχθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ειδικότερα, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι: Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Μεξικό, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση.



    Επισημάνσεις Μπερνάνκι


    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) Μπεν Μπερνάνκι εξεταζόμενος τη Δευτέρα από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκτίμησε ότι η εξέταση και νέου προγράμματος ανάκαμψης της ομοσπονδιακής οικονομίας, από το Κογκρέσο, θα είναι κατάλληλη.

    Με την οικονομία μας σε αδυναμία για πολλά ερχόμενα τρίμηνα, επομένως με κίνδυνο επιβράδυνσης ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας μας, θα είναι κατάλληλο να εξετάσει το Κογκρέσο (νέο) σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας μας.

    Κατώτερος των δυνατοτήτων του θα είναι, για πολλά τρίμηνα, ο ρυθμός ανάπτυξης της ομοσπονδιακής οικονομίας, αποφάνθηκε ο προϊστάμενος της Fed. Επομένως, ασυνήθιστα αβέβαιες είναι οι προοπτικές, που περιβάλλουν την οικονομία μας πλέον, συνεπέρανε.

    Ένας κρατικός προϋπολογισμός θα τόνωνε και τις δαπάνες και την οικονομική δραστηριότητα εν γένει, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη ορισμένες παραμέτρους της οικονομίας, από τις οποίες συναρτάται είτε η παράταση είτε όμως και η σύντμηση του χρόνου διάρκειας της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας των Ην. Πολιτειών. Ένας τέτοιος προϋπολογισμός, θα πρέπει να διευκολύνει την πρόσβαση των καταναλωτών στην πίστωση εκτίμησε ταυτοχρόνως όπως και των επιχειρήσεων, των ιδιοκτητών, των δανειζόμενων γενικώς. Τούτο θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, προέβλεψε τέλος.

    Αλλά χρειάζεται καλή στόχευση... ώστε να μεγιστοποιηθεί το επωφελές αποτέλεσμα κάθε επιπλέον δολαρίου υπέρ της δαπάνης με την ευρύτατη έννοια όσο και της οικονομικής δραστηριότητας, ώστε επίσης να εξουδετερωθεί κατά τον δυνατόν η απώλεια στη φάση αυτή και του τελευταίου δολαρίου, προέτρεψε ο κ. Μπερνάνκι.

    Στόχος: υπό προθεσμία, να μην θιγεί ο δομικός προϋπολογισμός των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάνθηκε-ο προϋπολογισμός, διαχρονικώς, πέραν των εποχιακών και συγκυριακών διακυμάνσεων των τιμών καυσίμων, τροφίμων

    ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ "Ο ΣΩΖΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ"

    22 Οκτώβριος 2008 8:33 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *