GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πρώτοι Ελληνες νεκροί...

. ... κατά την 28η Οκτωμβρίου 1940. . Γράφει ο Δρ. Νίκος Κρεμμύδας . Οι αγώνες του Ελληνικού Εθνους γιά την υπεράσπιση της πατρίδας ήταν ...

.
... κατά την 28η Οκτωμβρίου 1940.
.
Γράφει ο Δρ. Νίκος Κρεμμύδας
.
Οι αγώνες του Ελληνικού Εθνους γιά την υπεράσπιση της πατρίδας ήταν πάντοτε συλλογικοί. Το έπος του 1940 δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Συμβαίνει όμως κάποιες φορές, η ιστορία χωρίς να παραγνωρίζει την αξία του συλλογικού αγώνα, να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιά τούς πρώτους ήρωες, τούς πρώτους τραυματίες, τούς πρώτους νεκρούς.
Τα ιστορικά δεδομένα και οι μαρτυρίες στρατιωτών πού ήταν δίπλα του, μας λένε πώς ο πρώτος νεκρός ήταν ο στρατιώτης ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΑΒΑΛΙΑΡΗΣ από το Γοργογύρι Τρικάλων, ο οποίος σκοτώθηκε στίς 5 το πρωί της 28 ης Οκτωβρίου, ήταν έξω από το φυλάκιο καί χτυπήθηκε από τα πρώτα πυρά των Ιταλών, με θραύσμα όλμου, πάνω από το μάτι. Σύμφωνα με τίς ιστορικές πηγές, [βλέπε άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Οκτώβρίου 1999], την πρώτη μέρα της Ιταλικής επίθεσης σκοτώθηκαν στήν πρώτη γραμμή του Αλβανικού μετώπου οι:
Στρατιώτης ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ , από την Οξειά Καρδίτσας, του 51 Συντάγματος πεζικού
Στρατιώτης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ από την Καρίτσα Δωδώνης
Λοχίας ΤΣΙΩΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ από το Βρυσοχώρι Ζαγορίου καί την ίδια μέρα στόν αεροπορικό βοβαρδισμό της Πάτρας
ο Στρατιώτης ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ από την Καυκωνία Ηλείας καί
ο Εφεδρος Ανθυπολοχαγός ΚΟΤΣΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ από τον Γούμενο Ηλείας.
Δυό μέρες αργότερα, - στίς 1 Νοεμβρίου πέφτει νεκρόςκαί ο πρώτος αξιωματικός, είναι ο Υπολοχαγός ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣ, διοικητής του 2 ου Λόχου του 4 ου Συντάγματος Πεζικού, 39 χρονών.
Την διοίκηση του λόχου, την αναλαμβάνει αμέσως ο έφεδρος Ανθυπολοχαγός ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΤΑΣΚΑΣ, 38 χρονών, ο οποίος πέφτει κι αυτός νεκρός λίγες στιγμές αργότερα....
Θαρρώ πώς στίς μέρες μας, των " πολιτικών τζακιών" καί των " γιών του ταχυδρόμου ", με τον Ζαχόπουλο καί τον Εφραίμ να γίνονται πρώτο θέμα, αυτοί οι πρώτοι νεκροί, γίνονται επίκαιροι: αν καί ξεχασμένοι από τα ΜΜΕ, όταν έρχονται με κάποια αφορμή στήν μνήμη μας, μας συγκινούν, μας δίνουν κουράγιο, καί πέρα από ιδεολογίες, μας εμπνέουν, - είναι ένα ορόσημο ελπίδας, πώς ο τόπος αυτό πού ζούμε, θα παραμείνει, ανεξάρτητα από την οποιανδήποτε δυσκολία, δικός μας, ελεύθερος, εδαφικά κι ιδεολογικά ....
-------------------------------------------

32 σχόλια

  1. δηλαδή κ. Κρεμμύδα η ζωή μερικών απλών φαντάρων έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτήν κάποιων άλλων απλών φαντάρων;

    το να δείχνεις ενδιαφέρον γιά τούς πρώτους ήρωες, τούς πρώτους τραυματίες, τούς πρώτους νεκρούς είναι απλά βλακώδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρή διόρθωση:

    Ο πρώτος πεσών αξιωματικός ήταν ο Ανθυπολοχαγός εξ Εφέδρων Μαρδουχαίος Φρυζής, Ισραηλίτης το θρήσκευμα αλλά φανατικός Έλλην.

    Το σωστό να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΣΌΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ
    ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΙ
    ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΙ
    ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΔΕΣ
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ
    ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

    ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΙΩΝΙΟ ΦΤΥΣΙΜΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Apo Skinious:

    Ο Τσιάνο, γαμπρός του Μουσολίνι, δεύτερος στη φασιστική ιεραρχία και υπουργός Εξωτερικών, την 4η Δεκεμβρίου 1940, σημείωνε στο Ημερολόγιο του:



    "Ο Sorice τηλεφωνεί νωρίς ότι χάσαμε το Πόγραδετς και ότι οι Έλληνες διέσπασαν τις γραμμές μας. Έπειτα αναγγέλλει ότι ο Soddu σχημάτισε τη γνώμη ότι "κάθε στρατιωτική δράσις έχει γίνει αδύνατη και ότι η κατάστασις πρέπει να λυθή με πολιτική παρέμβαση ". Ο Μουσσολίνι με κάλεσε στο Παλάτσο Βενέτσια. Ποτέ δεν τον είδα τόσο καταβεβλημένο. Μου λέγει: "Εν τοιαύτη περιπτώσει δεν γίνεται πια τίποτε. Είναι παράλογο και γελοίο, αλλά έτσι είναι. Πρέπει να ζητήσουμε ανακωχή με τη μεσολάβηση του Χίτλερ". Αδύνατο. Ο πρώτος όρος που θα θέσουν οι Έλληνες θα είναι η προσωπική εγγύησις του Φύρερ ότι δεν θα επιχειρηθή πλέον τίποτα εναντίον τους. Παρά να τηλεφωνήσω στον Ρίμπεντροπ, προτιμώ να τινάζω τα μυαλά μου στον αέρα. Μα φτάσαμε πράγματι στην πανωλεθρία; Μήπως ο αρχιστράτηγος πέταζε τα όπλα πριν από τους στρατιώτες; Δεν είμαι εις θέσιν να δώσω συμβουλές στα στρατιωτικά, αλλά λογικώς αν η ήττα δεν είναι ακόμη πλήρης, μου φαίνεται ότι με τη Στρατιά Τζελόζο θα ήταν δυνατόν να σχηματίσουμε ένα προγεφύρωμα στον Αυλώνα και, με καινούργιες δυνάμεις, μια γραμμή αμύνης στο Σκούμπη. Αυτό που έχει σημασία, σήμερα, είναι να ανθέξουμε και να κρατηθούμε στην Αλβανία. Ο χρόνος θα δώση τη νίκη, αν όμως υποχωρήσουμε, είναι το τέλος.

    Ο Μουσσολίνι με ακούει και αποφασίζει να κάνη μια τελευταία απόπειρα. Στέλνει τον Καβαλέρο επί τόπου. Ύστερα, πάνω σε μια καινούργια κρίση αποκαρδιώσεως, μου λέγει: "Κάθε άνθρωπος διαπράττει στη ζωή του ένα μοιραίο λάθος. Και το διέπραζα και εγώ, δίνοντας πίστη σ' αυτά που μούλεγε ο στρατηγός Βισκόντι Πράσκα. Μα πώς να μην την πάθω, όταν ο άνθρωπος αυτός φαινόταν τόσο σίγουρος για τον εαυτό του και όταν όλοι οι συντελεσταί της επιχειρήσεως εγγυόνταν την επιτυχία της; Το ανθρώπινο υλικό, με το οποίο δουλεύω, είναι άχρηστο και δεν αξίζει τίποτα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η διαφορά του ΣΗΜΕΡΑ(2008)με το ΧΘΕΣ (1940)είναι μια ερώτηση :
    Πόσοι από εμάς θα άφηναν τον καναπέ, την τηλεόραση και το αυτοκινητάκι για να πάμε να πολεμήσουμε καταχείμωνο στα βουνά τον εχθρό;
    Γι αυτό δεν θα ήταν (πια) έκπληξη μια στρατιωτική παρέλαση στον Άγνωστο Στρατιώτη Τουρκικών ή Αλβανικών ή Σλαύϊκων στρατευμάτων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκόρπια σχόλια της τηλεόρασης και ακόμη πιό σκόρπιες δικές μου σκέψεις.

    Ο ελληνικός λαός είναι περήφανος. Οι ένοπλες δυνάμεις.... ΑΑΑ! θυμάμαι, Ζήτωσαν αι ένοπλαι δυνάμεις.

    Αυτός ο καημένος ο Σαρτζετάκης ψάχνει παρελάσεις για να φανει κάπου στο πλάνο. Το κρίμα...

    Είμαστε έτοιμοι, με κομένα πόδια, με κομένα χέρια να βοηθήσουμε πάλι στη πρώτη γραμμή. ΑΑ μα πόσο τους λείπει μια πρώτη γραμμή. Πόσο θα ήθελαν ένα πόλεμο... Φτωχοί, ηλίθιοι.

    Ανάχωμα, επιβουλή, "όπως τότε" είμαστε έτοιμοι, άμυνα, αντιμετώπιση, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με πνεύμα ειρήνης..... χα, χα, χα

    Πήγαν στο θάνατο με το χαμόγελο.... γιατί, ρε γαμώτο ; Εγώ πήγα το καλοκαίρι με το παιδί μου στη θάλασσα και ήταν μαντρωμένη.
    Ισως επειδή οι ιδιοκτήτες της πατρίδας μου είναι κατά βάθος ευαίσθητοι άνθρωποι. Τους αρέσει η θέα στη θάλασσα...
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ...ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

    Αμέσως μετά από την συγκρότηση του το νέο Γερμανικό κράτος , η Ο.Δ.Γ. ( 1949 ) ξεκίνησε μια νέα ¨πολιτική μεγάλης¨ δύναμης απέναντι στην Ελλάδα .



    ¨Δεν θα εισάγουμε ελληνικά καπνά ¨ , εάν δεν αποφυλακίσετε όσους Γερμανούς εγκληματίες πολέμου εκτίουν ποινή. ¨Δεν θα υποστηρίξουμε την σύνδεση της Ελλάδας με την ΕΟΚ ¨, ¨δεν θα επιτρέψουμε ένα μαζικό γερμανικό τουριστικό κύμα προς την Ελλάδα¨ , ¨δεν θα δεχτούμε έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, Ε Α Ν δεν κλείσετε το ¨ελληνικό γραφείο εγκληματιών πολέμου και δεν σταματήσετε τη δίωξη ενάντια σε 800 αναγνωρισμένους Γερμανούς εγκληματίες που έδρασαν στην Ελλάδα ¨ , Ε Α Ν δεν επιστρέψετε τις κατασχεμένες υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου περιουσίες και ακίνητα της Ζήμενς-Τελεφούνγκεν , της Γερμανικής Σχολής και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και πολλών Γερμανών -Βαυαβαρών ¨ομογενών¨ που υπηρέτησαν στην Ελλάδα στα S/S , Ε Α Ν δεν αμνηστεύσετε τον σε 25 χρόνια κάθειρξη Γερμανό εγκληματία που οργάνωσε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης ¨



    Και ΟΛΑ αυτά ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ¨ , άξιοι συνεχιστές του Γ΄ Ράιχ !



    Και οι αγράμματοι , ανιστόριτοι και νεοδοσίλογοι ¨σιγοντάρουν¨ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ( 5η ΦΑΛΑΓΓΑ ) σήμερα με ψευτό-αριστερούς βερμπαλισμούς και ¨φιλο-ανθρωπισμούς¨ της χαλιμάς .




    Το ότι δεν πληρώνει η Γερμανία είναι ένα το κρατούμενο. Το ότι δεν αναγνωρίζει ΟΜΩΣ παράλληλα τα εγκλήματα πολέμου και τα θεωρεί ¨υπερβάσεις¨ και νόμιμα αντίποινα ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ - ¨ΜΑΛΑΚΑΣ ¨ , Αλλά δυστυχώς ¨μαλάκες¨ φαίνεται πως υπάρχουν , όχι πολλοί , αλλά αρκετοί.

    Υ.Γ. 1



    Προς ¨αριστερούς¨ φλούφληδες , σε διατεταγμένη ή όχι υπηρεσία :



    Τα ιδρύματα ¨Γκαίτε¨ , ¨Αντενάουερ¨ , ¨Φρήντριχ Έμπερτ¨ κ.λ.π. δεν είναι απλά ¨πολιτιστικά ιδρύματα¨ . Αλλά Ιδρύματα ημικρατικά που χρηματοδοτούνται ΕΠΙΣΗΜΑ απο το Γερμανικό Υπέξ και ΥΠΠΟ για την προώθηση των ¨γερμανικών συμφερόντων¨ , δηλαδή της ¨λήθης¨ για το Γερμανικό Ναζιστικό παρελθόν και την προβολή ¨μιας άλλης Γερμανίας¨ ( ¨δημοκρατικής¨ , χωρίς αναφορές σε ¨Στάμχάϊμ¨ και ¨Μπερούφσφερμπότ¨ βέβαια ) . Όπως καταλαβαίνει ο καθένας μια χώρα όπου το 40 % της παραγωγής της προορίζεται για εξαγωγές πρέπει να έχει ¨καλή πολιτιστική προβολή¨ στο εξωτερικό και να προωθεί την ¨φιλία των λαών¨. Όμως ο κάθε φλούφλης ¨αριστερός¨ , σε διατεταγμένη και μη υπηρεσία , θα πρέπει να γνωρίζει ότι επανειλλειμένα ΄'έχουν καταγγελθεί τα Γκαίτε και άλλα ευαγή ιδρύματα της Γερμανίας ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ¨ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ¨ ! Τελευταία τέτοιες καταγγελίες έχουν γίνει από κυβερνήσεις της Τουρκίας και Χωρών της Νότιας Αμερικής. Παλαιότερα η πρώην Ανατολική Γερμανία είχε γυρίσει και Ντοκιμαντέρ παρουσιάζοντας ντοκουμέντα για κατασκοπεία από τα διάφορα ιδρύματα ¨Γκαίτε¨.


    Συνεπώς , ακόμα και εάν δεν ήτανε τα ιδρύματα αυτά κρατικά στην υπηρεσία πολύ συγκεκριμένων στόχων του Γερμανικού κεφαλαίου , ακόμα και εάν επιτελούσαν ένα αμιγώς ¨πολιτιστικό λειτούργημα¨ , πάλι θα έπρεπε να είμαστε υπέρ της κατάσχεσης τους . Σε μία τέτοια περίπτωση να είστε βέβαιοι ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχει αγοράσει νέα κτίρια για να συνεχίσει την ¨πολιτιστική του δραστηριότητα ¨ .



    Κατάσχεση σαν και αυτή που αποφάσισαν τελευταία τα Ιταλικά δικαστήρια , για το ¨Γκαίτε¨ του Κώμο , ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ -ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - για την δικαίωση των θυμάτων του Γερμανικού ιμπεριαλισμού.



    Προφανώς δεν έχουν διαβάσει οι Γιαλατζί και τα τελευταία τηλεγραφήματα των πρακτορείων με την είδηση που έλεγε ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας ( ο Μπερλουσκόνι δηλαδή ) υποχρεώθηκε απέναντι στον Καντάφι να δεχτεί να καταβάλει Πολεμικές Επανορθώσεις στην Λιβύη για τα εγκλήματα του Ιταλικού ιμπεριαλισμού στον πόλεμο της Αβησσυνίας ( Β΄Π.Π. ) , ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για να μπορέσουν να κάνουν οι Ιταλικές εταιρείες επενδύσεις στην Λιβύη , κυρίως να συμμετάσχουν σε εξόρυξη πετρελαίου !

    Η δικαίωση του αιτήματος για καταβολή Επανορθώσεων στο Ελληνικό κράτος και Αποζημιώσεων στους Έλληνες πολίτες θα αποτελούσε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ -ΟΤΙ ¨ΟΠΟΙΟΣ ΑΔΙΚΟΠΡΑΓΕΙ ΣΕ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ¨ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ¨ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ¨ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ -

    ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ .

    Υ.Γ.2

    Σχετικά με το τελευταίο κουτοπόνηρο ¨αριστερό¨ επιχείρημα :



    ¨Ωραία πως πληρώνουν οι ¨Γερμανοί¨ ( δηλαδή το καπιταλιστικό κράτος της Γερμανίας ) Επανορθώσεις. Ποιος όμως θα διαχειριστεί τα χρήματα ( ; ) , πάλι το αστικό κράτος ..., άρα τίποτα ¨για τον λαό...¨



    Θα είχατε ένα σχετικό δίκαιο εάν λέγατε ¨πάρτε τις αποζημιώσεις από την Γερμανία ( το ζητάμε ΕΜΕΙΣ για την δικαίωση των αγώνων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ - ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΕ -ΟΥΤΕ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ) και σας δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε παράλληλα ώστε τα χρήματα αυτά να γίνουν πραγματικά έργα . Δεν λέει όμως η νέα ¨5η Φάλαγγα κάτι τέτοιο . Το πρόβλημα της είναι μην ¨πληρώσει ο γερμανικός λαός¨ ( ¨ και κλάμα η κυρία¨ που λέει και ο λαός ) . Τέλος πετάνε την δήθεν ¨αριστερίστικη¨ κοτσάνα ¨να πληρώσει , πρώτα , το αστικό κράτος για τα θύματα των δωσίλογων ταγματασφαλιτών ... ¨Πονηρό¨ και ¨Ριζοσπαστικό¨ . Εδώ ολόκληρο ¨Ριζοσπάστη¨ κυκλοφορούσε η Ασφάλεια του Ι. Μεταξά…

    Και το κυριότερο : Οι κατασχέσεις των Γερμανικών Ιδρυμάτων που σταμάτησε το 2000 η Γερμανόδουλη ελληνική αστική ( με την ¨ευγενική χορηγία και αρωγή ¨estaet" και βαθυστόχαστων ¨αριστερών¨ , κληρονόμων της ¨Συμφωνίας του Λιβάνου¨ και της ¨Βάρκιζας¨ ) και η Γερμανόδουλη κυβέρνηση Σημίτη ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ
    Ε Π Α Ν Ο Ρ Θ Ω Σ Ε Ι Σ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ( ξεπερνάνε σε σημερινές τιμές τα 120 δις δολάρια , ¨τίποτα¨ δηλαδή... ) ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΑΚΑΖΟΜΕΝΕΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ - Α Π Ο Ζ Η Μ Ι Ω Σ Ε Ι Σ Ελλήνων πολιτών του Δίστομου . Επειδή το Γερμανόδουλο ελληνικό κράτος δεν διεκδικούσε ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ , ας πούμε για το σύνολο των Ελλήνων , οι πολίτες αποφάσισαν να προσφύγουν μόνοι τους στα δικαστήρια . ΚΑΙ ¨ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ¨ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ - ΟΥΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- !

    Πιστεύω να κατάλαβε ο καθένας τι είσθε . Από βλακεία εγώ σας απαλλάσσω πάντως.

    Υ.Γ. 3



    Ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου την παρέμβαση μου αυτή την αφιερώνω στους 50.000 εκτελεσθέντες από τους Ναζί -Γερμανούς που έπεσαν φωνάζοντας ¨Ζήτω ο Ελληνικός Λαός ¨ , ¨Ζήτω η Ελλάδα¨ , ¨Ζήτω το Ε.Α.Μ.¨ , ¨ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ¨ , ¨ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ - ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ¨

    Οι αγώνες του τότε ¨ανθού της ελληνικής νεολαίας¨ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ . Συνεχίζονται ενάντια στην ΝΕΑ Γερμανική ( ¨ελληνική ¨ ) ¨5η Φάλαγγα¨ και τους χρηματοδότες της. Την Ζήμενς , την Χόχ-Τίφ , την Μπέτελσμαν , την Ντόϋτσε Τέλεκομ κ.α.





    Ερώτηση : Πότε θα αλλάξουν επιτέλους τα ¨ μισαλλόδοξα ¨ ελληνικά σχολικά βιβλία σχετικά με τις αναφορές τους στον ¨ατυχή πόλεμο 2ο Π.Π. ¨ και θα σταματήσουν τα Μ.Μ.Ε να προβάλλουν στις επετείους ¨αντιγερμανικά ¨ έργα . Άκουσα κάποτε να ρωτάει ένας Γερμανοτσολιάς δημοσιογράφος στο ¨φουαγιέ¨ του ¨Γκαίτε¨. Δεν θα βρεθεί επιτέλους ένας έλληνας ¨αριστερός¨ ιστοριογράφος , όχι ιστορικός , να βοηθήσει ; Υποτροφίες, δωρεάν ταξίδια και διαμονές προσφέρονται από τα Γερμανικά ιδρύματα . Θα συνεχίσουν να είναι αχάριστοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκόρπια σχόλια της τηλεόρασης και ακόμη πιό σκόρπιες δικές μου σκέψεις.

    Ο ελληνικός λαός είναι περήφανος. Οι ένοπλες δυνάμεις.... ΑΑΑ! θυμάμαι, Ζήτωσαν αι ένοπλαι δυνάμεις.

    Αυτός ο καημένος ο Σαρτζετάκης ψάχνει παρελάσεις για να φανει κάπου στο πλάνο. Το κρίμα...

    Είμαστε έτοιμοι, με κομένα πόδια, με κομένα χέρια να βοηθήσουμε πάλι στη πρώτη γραμμή. ΑΑ μα πόσο τους λείπει μια πρώτη γραμμή. Πόσο θα ήθελαν ένα πόλεμο... Φτωχοί, ηλίθιοι.

    Ανάχωμα, επιβουλή, "όπως τότε" είμαστε έτοιμοι, άμυνα, αντιμετώπιση, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με πνεύμα ειρήνης..... χα, χα, χα

    Πήγαν στο θάνατο με το χαμόγελο.... γιατί, ρε γαμώτο ; Εγώ πήγα το καλοκαίρι με το παιδί μου στη θάλασσα και ήταν μαντρωμένη.
    Ισως επειδή οι ιδιοκτήτες της πατρίδας μου είναι κατά βάθος ευαίσθητοι άνθρωποι. Τους αρέσει η θέα στη θάλασσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την ίδια στιγμή που που παραπάνω πέφτενε νεκροί στο μέτωπο , κάποιος άλλος παρίστανε τον κουφό στην Αθήνα για να μην επιστρατευτεί και έκανε ντόλτσε βίτα με τον Ιόλα και τον Ευταξία.

    Όταν τελείωσε ο πόλεμος η ακοή βελτιώθηκε , έγινε Πρωθυπουργός και Εθνάρχης.
    Η αλήθεια να λέγεται όσο και αν ενοχλεί κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O πόλεμος του 40 ήταν ελληνο-ιταλικοαλβανικος εάν αυτοί που σκοτώθηκαν τότε , για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ήξεραν ότι σήμερα θα σήκωναν την σημαία Αλβανοί ,σίγουρα θα το σκεφτόντουσαν να πάνε να πολεμήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς @ 12.49

    Ο Μαρδοχαίος Φριζής, έπεσε υπέρ Πατρίδος την 5η Δεκεμβρίου 1940 στην Πρεμετή, μαχόμενος από την πρώτη ημέρα του πολέμου ως Αντισυνταγματάρχης.
    ο ΠΡΩΤΟΣ πεσών μαχόμενος ανώτερος αξιωματικός ήτο ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Κεφαλόπουλος Χαράλαμπος του 18ου Συντάγματος Πεζικού. Έπεσε την 21η Νοεμβρίου του 1940 στο Βράνεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θαρρώ πώς στίς μέρες μας, των " πολιτικών τζακιών" καί των " γιών του ταχυδρόμου ", με τον Ζαχόπουλο καί τον Εφραίμ να γίνονται πρώτο θέμα, αυτοί οι πρώτοι νεκροί, γίνονται επίκαιροι: αν καί ξεχασμένοι από τα ΜΜΕ, όταν έρχονται με κάποια αφορμή στήν μνήμη μας, μας συγκινούν, μας δίνουν κουράγιο, καί πέρα από ιδεολογίες, μας εμπνέουν, - είναι ένα ορόσημο ελπίδας, πώς ο τόπος αυτό πού ζούμε, θα παραμείνει, ανεξάρτητα από την οποιανδήποτε δυσκολία, δικός μας, ελεύθερος, εδαφικά κι ιδεολογικά ....

    Θα σου φανει παράξενο, αλλά εμένα δε με συγκινούν, δε μου δίνουν κουράγιο,δε με εμπνέουν κι όσο για τον τόπο που ζούμε.... χα χα Το μοναδικό μας κατόρθωμα είναι πως επι τέλους εμείς, αυτό το συνοθύλευμα από σκατά που λέγεται ελληνικός λαός, τι κρίμα, καταφέραμε σε πενήντα γενιές εξαθλιωμένων ηλιθίων, να μετατρέψουμε σε μπάζα αυτό το θαύμα που έγινε σ' αυτό το μέρος πριν από 2500 χρόνια. Το μόνο που με εμπνέει πιά είναι μερικά μικρά πράγματα ελάχιστων ανθρώπων που έχουν απομείνει και που εσύ, είμαι σίγουρας, εκπαιδευμένος να μη βλέπεις από πρίν να γεννηθείς. Η θλίψη ενός απλού ανθρώπου βλέποντας τους επιβήτορες της χώρας του κώλου να περνούν όπως οι πύραυλοι δίπλα του, η ηττα ενός μικρού παιδιού καταδικασμένου πριν απ΄την αρχή πριν απ΄οτιδήποτε και να έχει και τη μαλακισμένη περηφάνια της νιότης του να το πληγώνει, ω γαμώτο, μια κουρασμένη γυναίκα να προσπαθεί να σκεπάσει τα παιδιά της στο ανοιχτό παράθυρο του λεωφορείου τη νύχτα, μα τι δουλειά έχει τη νύχτα στο κωλολεωφορείο με τα παιδιά της; Γιατί δεν πήρε το αυτοκίνητό της άραγε; Α σκατά, ολόκληρο το σύμπαν είναι μια απέραντη θλίψη....
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 28 Οκτώβριος 2008 12:49 μμ
    Μικρή διόρθωση:

    Ο Μαρδοχαίος Φριζής, έπεσε υπέρ Πατρίδος την 5η Δεκεμβρίου 1940 στην Πρεμετή, μαχόμενος από την πρώτη ημέρα του πολέμου ως ΑΝΤΙσυνταγματάρχης. Μετά τον θάνατό του έλαβε τιμητικώς τον βαθμό του Συνταγματάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ZILEPSE TON DOXA TOU DR KOUTSOUKOU....EIPAME ENAS EINAI O DR....MIN ZILEVOUME TORA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Επεισόδια σημειώθηκαν στο Αργυρόκαστρο στη Βόρειο Ήπειρο, κατά την διάρκεια εκδήλωσης μαθητών του ελληνικού σχολείου για την επέτειο του "όχι".

    Μαθητές του αλβανικού λυκείου τους προκάλεσαν, τραγουδώντας τον αλβανικό ύμνο και βρίζοντας τους μαθητές και την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να σταματήσει...


    Κατά τα άλλα οι Έλληνες είναι οι κακοί ρατσιστές....
    Θα βγάλει καμιά ανακοίνωση το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιομάτων στη Βόρειο Ήπειρο;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελαφρυ το ιερο χωμα που τους σκεπαζει...
    Το κακο ειναι οτι εκεινοι προσφεραν ανιδιοτελως την ζωη τους για την ελευθερια την οποια εμεις σημερα την καταπαταμε και την ξοδευουμε σε Πορσε Καγιεν Φρεντουτσινα, μεζονετες, κινητα και ξεπουλημα αρχων και αξιων....
    Εγω ντρεπομαι για ολους τους νεοελληνες και πρωτα για τον εαυτο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να σημαίνει "πρώτος" ή "τελευταίος" νεκρός. Είναι πιο νεκρός ή μήπως δεν είναι καν νεκρός;

    Ο διαχωρισμός στα τρία γίνεται τελείως διαφορετικά: από δω όλοι οι νεκροί, από εκεί όλοι οι τραυματίες, από εκεί ζωντανοί και αρτιμελείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ - Γιατί ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!

    Δευτέρα, 27 Οκτώβριος 2008


    Πριν προλάβει ο οποιοσδήποτε καλόβουλος ή κακόβουλος αναγνώστης τού πολύ ενδιαφέροντα Ιστοτόπου σας να με κατηγορήσει ως «εθνικιστή», «στρατόκαυλο» και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, να δηλώσω ότι ήμουν ο πρώτος, πριν από χρόνια, που χαρακτήριζε μ' αυτούς τους χαρακτηρισμούς οποιονδήποτε φίλο, γνωστό ή συγγενή συμμετείχε κατά οποιονδήποτε τρόπο (είτε ως θεατής είτε ως παρελαύνων) σε αυτές τις «εθνικιστικές φιέστες», όπως συνήθιζα να αποκαλώ τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις.

    Όχι, δεν διακατεχόμουν τόσο από το σύνδρομο της «εθνοφοβίας» (και πολύ περισσότερου του εθνομηδενισμού) που χαρακτηρίζει ένα cosmopolitan κομμάτι της συνασπισμένης «αριστεράς». Ήμουν απλά ένας κλασικός ανένταχτος αριστερός της γενιάς μου, που συνήθιζε να αναπαράγει όλα εκείνα τα «αντιεθνικιστικά» και «αντιμιλιταριστικά» στερεότυπα, που έβγαζε φλύκταινες κι αυτός, με τη θέα μαθητών, ομοιόμορφα ντυμένων, να ακολουθούν ένα σταθερό βηματισμό, υπό τους ήχους της σφυρίχτρας της κακιασμένης γυμνάστριας (που αν δεν συμμετείχες στην παρέλαση σού έμπηγε μια κουλούρα να! (με το συμπάθιο) στον έλεγχο του σχολείου).

    Πρέπει μάλιστα να ομολογήσω ότι δεν τα πήγαινα και τόσο καλά με όλους τους γυμναστές από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο, με τους οποίους ερχόμουν σε κόντρα για τη συμμετοχή μου ή όχι στην παρέλαση. Γιατί μπορεί να ήμουν άσσος στη μπάλα, αλλά στην παρέλαση… δεν το «πήγαινα» το «άθλημα»!

    Τα χρόνια πέρασαν, και από το 1994, που αποφοίτησα, άλλαξαν πολλά πράγματα. Μέσα σε δεκατέσσερα χρόνια είδα ιδέες να ανατρέπονται, συντρόφους να ξεπουλιούνται, όνειρα να κατεδαφίζονται. Τέως «αριστερούληδες» που θαύμαζα «για το επαναστατικό και αγωνιστικό τους ήθος» είδα να ξεφτιλίζουν με τις πράξεις τους όλα όσα διακήρυτταν ότι υποστηρίζουν, να ξεπέφτουν και να γίνονται οι πιο σκληροί στυλοβάτες του Συστήματος.

    Όλοι αυτοί οι υπερ-«επαναστάτες» της δεκαετίας του '80 και του '90, έγιναν μέσα σε ελάχιστα χρόνια συμβιβασμένοι αστοί, προδότες της ιδεολογίας τους, φασίστες και αντιδραστικοί στην καθημερινή τους συμπεριφορά προς τους γύρω τους, αλλά κάργα «αριστεροί» και «προοδευτικοί» προς τα έξω, για το «φαίνεσθαι».

    Φυσικά, όλοι αυτοί οι πρώην σύντροφοι και συναγωνιστές, οι νυν βολεμένοι και πρόθυμοι σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας (άλλωστε και οι ίδιοι αφεντικά έγιναν, οπότε… «κόρακος κοράκου…»), μεταβλήθηκαν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, μα ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, σε εθνομηδενιστές. Μίλα τους για ελληνική ιστορία, γλώσσα, έθνος και πολιτισμό (τα οποία πάντα πίστευα, αλλά χωρίς τις ερμηνείες που τους δίνουν οι εθνικιστές) και σε βγάλαν «φασίστα», «χουντικό» και «ακροδεξιό»!

    Ποιοι; Αυτοί που θεωρούν «εξτρεμισμό» κάθε αντικαθεστωτική, επαναστατική δράση, αυτοί που πρόδωσαν τις ιδέες τους (στις οποίες τελικά ποτέ δεν πίστευαν) για να γίνουν «ουρίτσες» του συστήματος, αυτοί που σε κάθε ευκαιρία σιγοντάρουν κάθε είδος φασίζοντα και σωβινιστικού εθνικισμού (αλβανικού, τουρκικού, σκοπιανού κ.λπ.) ενάντια στην κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας τους. Αυτοί που, αν ζούσαμε υπό καθεστώς χούντας, θα ήταν οι πρώτοι που θα έγραφαν ύμνους για την «εθνικήν κυβέρνησιν» και θα το υπηρετούσαν «μέχρι της τελευταίας τους ρανίδος»… (πόσοι τέτοιοι γλείφτες υπήρχαν επί χούντας και μετά μας το έπαιζαν «αντιστασιακοί», αδυνατώ να μετρήσω…).

    Εκτός όμως από εθνομηδενιστές, «αντιεθνικιστές», «αντιρατσιστές» κ.λπ., όλοι αυτοί οι πρώην «σύντροφοι» (αηδιάζω να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη γι' αυτούς), έχουν γίνει και κάργα ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ: φιλοαμερικανοί, φιλοκαπιταλιστές («ο καπιταλισμός με αριστερό πρόσωπο» και λοιπές μακακίες), φιλοϊμπεριαλιστές, φιλοσιωνιστές, και όλα αυτά τα φιλο-, που τελικά συμπληρώνουν άριστα τα αντι- που ανέφερα προηγουμένως.....»»»


    Για να γυρίσουμε όμως στο θέμα μας. Όλα αυτά τα μαντρόσκυλα της εξουσίας, μαζί με τους «χρήσιμους ηλίθιους» των Εξαρχείων (που θεωρούν επαναστατική πράξη το να πετάνε πέτρες στους «μπάτσους» -και μετά να τους απελευθερώνει ο… Αλαβάνος!- ή το να καίνε το αυτοκίνητο του μεροκαματιάρη μικροαστού), έχουν συνασπιστεί σήμερα σε μια ιδιότυπη «συμμαχία»: τη συμμαχία ενάντια στις παρελάσεις!



    Είναι, λέει, κατάλοιπο του Μεταξά και των Ναζί… Ποιοι το λένε αυτό; Μα αυτοί που (μαζί τους κι εγώ!) γουστάρανε όλες αυτές τις μεγαλειώδεις παρελάσεις προς τιμή του Κόκκινου Στρατού, μπροστά απ' το Κρεμλίνο, στην πάλαι ποτέ σοβιετική Μόσχα. Γουστάραμε αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα με τις κόκκινες σημαίες, τις τεράστιες πλακέτες με τις εικόνες του Λένιν και του Στάλιν και τον ήχο των στρατιωτικών εμβατηρίων, αλλά αν μας έδειχνες αντίστοιχες εικόνες από τη Γερμανία του Χίτλερ ή τη νεολαία του Μεταξά, θα αποστρεφόμασταν με μια γκριμάτσα αηδίας…
    Κάθισα και το σκέφτηκα καλύτερα. Τους πειράζει ότι οι παρελάσεις είναι «κατάλοιπο» της δικτατορίας του Μεταξά (κάτι που, όπως έμαθα αργότερα, δεν ισχύει, αφού στην Ελλάδα είναι πολύ προγενέστερες); Ή απλώς τους ενοχλούν οι παρελάσεις αυτές καθεαυτές, με τις σημαίες, το βηματισμό, τα εμβατήρια; Μήπως τους χαλάνε γενικά οι παρελάσεις; Τότε γιατί λυσσάνε κάθε Ιούνη να διοργανώσουν όλο και μεγαλοπρεπέστερες «παρελάσεις ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας» (ναι, έτσι τις αποκαλούν!) στο κέντρο της Αθήνας, με «λουλουδούδες», τρανσέξουαλ και βαρβατολεσβίες (δεν έχω τίποτα με όλες τις παραπάνω κατηγορίες συμπολιτών μας) να κηρύσσουν την «σεξουαλική τους απελευθέρωση»;

    Μήπως τους ενοχλούν συγκεκριμένα οι επετειακές παρελάσεις; Μήπως τούς χαλάνε το «αντιεθνικιστικό» προφίλ που με τόσο κόπο επιθυμούν να επιβάλλουν, αφού κάθε χρόνο, όλο και περισσότερος κόσμος (Έλληνες και μετανάστες) συνωστίζεται να παρακολουθήσει τα παιδιά του να παρελαύνουν κρατώντας περήφανα την ελληνική σημαία; (και, πάρτε το χαμπάρι «σύντροφοι», αυτή η σημαία σημαίνει και θα σημαίνει πολλά περισσότερα γι' αυτό το λαό από τις ανέξοδες μπαρούφες σας).

    Για να τελειώνουμε. Εχθρός της κοινωνίας δεν είναι αυτή τη στιγμή ο «εθνικισμός» και ο «ρατσισμός», αυτό ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας κι ας μην κουραζόμαστε να λέμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Αν υπάρχει ένας εχθρός, αυτός είναι η ηττοπάθεια και η δουλοπρέπεια που θέλουν ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ να μας επιβάλλουν: από το εργασιακό μας περιβάλλον, μέχρι την εξωτερική πολιτική της χώρας μας!

    Αν οι παρελάσεις συμβάλλουν σ' αυτή τη γκρίζα εποχή της Νέας Τάξης στο να τονώνεται το συλλογικό μας «εγώ» και να ενισχύει την ιστορική του μνήμη ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ, ετούτος ο επιλήσμων λαός, τότε χίλιες φορές να γίνονται!!! (όσο κι αν με χαλάει το ότι οι μαθητές και οι φαντάροι μας πρέπει να αποτίουν χαιρετισμό στους ανίκανους, δειλούς και ηττοπαθείς πολιτικάντηδες).


    Φέτος παρελαύνει και η τάξη της κορούλας μου Αναστασίας (Πέμπτη δημοτικού πια!). Αν η Αναστασούλα αρνηθεί για οποιοδήποτε λόγο (αν και το αντίθετο συνέβη την 28η Οκτώβρη), τώρα ή στο μέλλον, να συμμετάσχει στην παρέλαση, θα είμαι ο πρώτος που θα υπερασπιστεί αυτό της το δικαίωμα, ζητώντας από τον διευθυντή του σχολείου της να την απαλλάξει.
    Αυτό όμως θα το αποφασίσει η ίδια! ΚΑΝΕΝΑΣ αλήτης, λεχρίτης ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ του Σύριζα ή του… Ψείριζα, που μου πουλάει τσάμπα επαναστατιλίκι με ανοιχτά πουκάμισα και «αντιεθνικιστικές» ρητορικές, την ώρα που χλαπακιάζει χαβιάρι και αστακούς με τα ίδια λεφτά που εγώ βγάζω σε ένα χρόνο από τη δουλειά μου!


    Θα με πείτε «εθνικιστή» και «στρατόκαυλο», «συντρόφια», αλλά εγώ σας το δηλώνω ευθαρσώς:
    ΝΑΙ, ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ! Θα πάω, γιατί γουστάρω να βλέπω τα παιδιά μου (όλα τα παιδιά του κόσμου είναι και δικά μου παιδιά) να φεύγουν για μία ώρα από τις καφετέριες και τα γήπεδα, αποτίοντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής σ' εκείνους που πέθαναν, για να κοπρίζετε εσείς σ' αυτή τη γη και να λέτε τις ψευτοεπαναστατικές αρλούμπες σας.

    ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, παρότι το πνεύμα τους δεν με εκφράζει πλήρως, παρότι θα προτιμούσα τα παιδιά αυτά που παρελαύνουν να γνωρίζουν δέκα πράματα παραπάνω για την Ιστορία μας, να γνωρίζουν γιατί πρέπει να αντιστέκονται στην αδικία και την τυραννία, να υπερασπίζονται κι αυτά στη ζωή τους την Ελευθερία (ακόμα και με το τίμημα του θανάτου!), όπως έπραξαν το '21 οι πρόγονοί τους.

    ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, για να τη σπάσω πρωτίστως στον περιθωριακό συρφετό σας, των «αριστερών» μαντρόσκυλων της εξουσίας, που τρώνε το λυσσακά τους με τις παρελάσεις, τις σημαίες και οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα και Ιστορία, αλλά την ίδια ώρα μάς θέλουν υποταγμένους στην πιο στυγνή βαρβαρότητα που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης: στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα της Αμερικάνικης αυτοκρατορίας!



    Για άλλη μια φορά, τα "καρακώλια" του Σύριζα θα επιχειρήσουν να βγουν από την ανυπαρξία του ιδεολογικού του κενού και να αναγάγουν σε μείζον θέμα του ελληνικού λαού τις... παρελάσεις! Δεν έχουμε παρά να τους δείξουμε την πραγματική τους θέση, που είναι στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ της κοινωνίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο/Η emmanuil είπε...
    το να δείχνεις ενδιαφέρον γιά τούς πρώτους ήρωες, τούς πρώτους τραυματίες, τούς πρώτους νεκρούς είναι απλά βλακώδες.

    ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΡΕ "ΜΕΓΑΛΕ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΩΔΕΣ, ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.
    ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΤΟ ΕΙΣΑΙ ΑΡΑΧΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.
    Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ "ΙΔΕΩΔΕΣ";
    ΚΑΛΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΑ ΑΡΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ;

    ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνεπως ο ρουσσοπουλος "φαγωθηκε" γιατι ηρθεσε ρηξη με τους .."συναδελφους" δημοσιοκαφρους,ΟΧΙ??

    Γιατι μεχρι τωρα εμενα με την εντυπωση οτι φαγωθηκε λογω της .."εμπλοκης στο σκανδαλο της μονης Βατοπεδιου"!!!
    Γιατι ηταν.. "Πνευματικο παδι του εφραιμ"!!!

    Ημαρτον!
    Πως την πατησα ρε ο μαλακας!!!

    Και ειχα πραγματι εκφρασει προσφατα την απορια μου,μα την αληθεια!!
    Ειχα πει :
    "Κατανοω την λυσσα του Καρατζαφερη εναντιον του ρουσσοπουλου. Σου λεει ,ρε πουστη καραμανλη εγω εδινα αγωνα για την παραταξη οταν εσυ ετρεχες στα μπουρδελα της Θεσσαλονικης και ο ρουσσοπουλος ετρεχε στα μ-λ εκκε μαο και πασοκοσκυλια κολλητος του γιαννοπουλου..
    Πως λοιπον διαγραφεις εμενα και βαζεις εκπροσωπο αυτον??
    Λογικη αγανακτηση.
    Κατανοω επισης την λυσσα του τραγκα.
    Για τους ιδιους η περιπου ιδιους λογους..

    Δεν μπορω να κατανοησω ,ειπα τοτε ,την καθολικη λυσσα ΟΛΩΝ! μα ΟΛΩΝ! των συναδελφων του δημοσιοκαφρων εναντιον του (του ρουσσοπουλου)..

    Να λοιπον ο κυρτσος με εβγαλε απο την απορια μου..!

    Ευγε μεγαλε!!

    Και επι τη ευκαιρια ,με τι λεφτα εκδιδεις την Free sunday kai press city ??
    Χρειαζονται λεφτα ,ΟΧΙ??

    Εχεις ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ και αποφασισες να ,,"ξυπνησεις" τον "λαον"??

    Για ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ???
    Τινος υπαλληλος εισαι??

    Απλες ερωτησουλες φιλτατε!
    Και σορυ δηλαδη..
    Αν με εννοεις..

    τζων

    27 Οκτώβριος 2008 5:41 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. tv100: κατα την επετειο του 1940
    βαζει ιταλικες ταινιες.
    Φυσιολογικο, για τους αθλιους βλαχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διαβάζω το press-gr, διαβάζω εφημερίδες, παρακολουθώ τηλεόραση και πουθενά δε βλέπω και δε διαβάζω απολύτως τίποτα για τον πρωτεργάτη και εμπνευστή του έπους του '40, εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά! Ούτε μία λέξη για αυτόν που προετοίμασε άριστα το στρατό και το λαό μας για τη μεγάλη νίκη, για αυτόν που έδωσε στην ελληνική υπερηφάνεια την ευκαιρία να εκδηλωθεί! Αναρωτιέμαι, τόσο πολύ φοβάται το σύστημα τον Ιωάννη Μεταξά; Πώς είναι δυνατόν να αποκρύπτεται το όνομα του Ιωάννη Μεταξά; Πόση μικροψυχία υπάρχει άραγε στις σημερινές πληρωμένες γραφίδες των διαμορφωτών της νεοελληνικής γνώμης... Πραγματικά είναι να λυπάται κανείς όσους αυταπατώνται, πιστεύοντας ότι οι Έλληνες θα ξεχάσουμε το όνομα και την προσφορά του σπουδαιότερου Έλληνα του 20ου αιώνα! Ο Μεγάλος Ναπολέοντας, στα απομνημονεύματά του γράφει "όσο κι αν οι εχθροί μου φοβούνται το όνομά μου, θα είναι αναγκασμένοι να το μνημονεύουν όταν θα αναφέρονται στις πιο ένδοξες σελίδες της γαλλικής ιστορίας". Η αντιστοιχία είναι προφανής. Μην πλανιέστε, ο Ιωάννης Μεταξάς ζει, μας οδηγεί με το παράδειγμά του και φωτίζει τις ψυχές μας με την αγάπη του για την πατρίδα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Την διοίκηση του λόχου, την αναλαμβάνει αμέσως ο έφεδρος Ανθυπολοχαγός ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΤΑΣΚΑΣ, 38 χρονών, ο οποίος πέφτει κι αυτός νεκρός λίγες στιγμές αργότερα....
    ==
    Σιχτιρ το βλημα.
    Βρε το ζωον,ΡΕ ΤΟ ΖΩΟΝ!!, .."ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ..ΑΡΓΟΤΕΡΑ"!!!!
    Ημαρτον!!
    Σιχτιρ ρε γαμωτο..\\

    Θαρρώ πώς στίς μέρες μας, των " πολιτικών τζακιών" καί των " γιών του ταχυδρόμου ", με τον Ζαχόπουλο καί τον Εφραίμ να γίνονται πρώτο θέμα, αυτοί οι πρώτοι νεκροί, γίνονται επίκαιροι: αν καί ξεχασμένοι από τα ΜΜΕ, όταν έρχονται με κάποια αφορμή στήν μνήμη μας, μας συγκινούν, μας δίνουν κουράγιο, καί πέρα από ιδεολογίες, μας εμπνέουν, - είναι ένα ορόσημο ελπίδας, πώς ο τόπος αυτό πού ζούμε, θα παραμείνει, ανεξάρτητα από την οποιανδήποτε δυσκολία, δικός μας, ελεύθερος, εδαφικά κι ιδεολογικά
    ==
    Σιου ρε γαμωτο..
    Ρε σιου ρεεε γαμωτο..,.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. TO Press-gr blogspot ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ!!!

    ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΑΥΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ...ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ...ΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ!!
    ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΑΝ ΠΟΤΕ!!!
    ΚΡΙΜΑ...
    ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΞΕΠΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΦΑΝΤΑΡΟ. ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ. ΖΗΤΩ Η 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΣΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΡΑΗΛΗΤΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ......ΑΣΧΕΤΕ
    ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ Η ΑΤΑΛΑΝΤΩΣΥΝΗ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟ ΜΠΛΟΚ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ???????
    ΑΣΧΕΤΟΙ.....ΑΧΡΗΣΤΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ζήτω το ΟΧΙ, ζήτω το έπος του 1940.
    Μνήμη και τιμή στους πεσόντες σε αυτόν τον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είτε το θέλουμε είτε όχι
    ο Ι. Μεταξάς είπε το ΟΧΙ.
    Το ήταν ήταν δεξιός και δικτάτωρ δεν πρέπει να μας απασχολεί. Πρωτίστως ήταν στρατιωτικός και πολιτικός.
    Ο Πλαστήρας που τότε ήταν φυγάς στη Γαλλία (λόγω κινήματος που είχε επιχειρήσει το 1933)ήταν υπέρ της προσέγγισης στον Μουσολίνι (πριν να συμβεί η επίθεση της Ιταλίας). Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Πλαστήρας δεν ήταν πατριώτης.
    Ο Μεταξάς έκρινε ότι σε ένα γενικευμένο πόλεμο η θέση της Ελλάδας πρέπει να ήταν στο πλευρό της Αγγλίας, γιατί "αυτή είναι μια ναυτική χώρα με μεγάλο στόλο και η Ελλάδα μια ναυτική χώρα με εκτεταμένα παράλια και νησιά." Αυτά είπε σε ερώτηση του Έλληνα επιτελάρχη ένα ή δυο χρόνια πριν από την 28η Οκτωβρίου!
    ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι πρώτοι Έλληνες νεκροί ήταν χιλιάδες χρόνια πριν πεσόντες.
    Και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα...
    Είναι μια ατέλειωτη αλυσίδα προσφοράς που επιτρέπει σε εμάς να βρισκόμαστε εδώ, σήμερα και να λέμε τα δικά μας.
    Θα με ενδιέφερε και μια ανάρτηση του στυλ, οι πρώτοι Έλληνες προδότες από τότε μέχρι και σήμερα.

    Καπετάν Μακρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ένα περιστατικό ηρωικό από το ελληνο-αλβανικό μέτωπο που δεν είναι τόσο πολύ διαδεδομένο, διαδραματίστηκε κατά την διάρκεια της "Εαρινής Επίθεσης" των Ιταλών.

    ΤΟ ΥΨΩΜΑ 731

    Ένας τιτάνιος αγώνας διεξήχθη στο ύψωμα 731 (υψόμετρο) κατά την «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών στα μέσα Μαρτίου 1941, προκειμένου οι ιταλικές φασιστικές δυνάμεις με την παρουσία του ίδιου δικτάτορα Μουσολίνι -μετά από τέσσερις μήνες πόλεμο - να δρέψουν μία νίκη κατά της Ελλάδας και να κατέβουν μαζί με τις ναζιστικές δυνάμεις των Γερμανών «νικητές» στην Αθήνα! Το 731 όμως, ανέτρεψε τα σχέδια του(ς). Στο ύψωμα αυτό, καθώς και στα γειτονικά υψώματα, πολέμησαν οι άνδρες του 5ου Συντάγματος της 1ης Μεραρχίας πού κατάγονταν κυρίως από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

    Η Ιστορία για το 731 γράφει: "Επί 7 ημέρες, ως τις 15 Μαρτίου η μεραρχία δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά απέκρουσε τα κύματα των επιτιθέμενων αντιπάλων. Οι επιθέσεις και αντεπιθέσεις άρχιζαν με πυκνό κανονιοβολισμό που κατέσκαβε τα υψώματα, για να καταλήξουν σε συμπλοκές, όπου το λόγο είχαν η χειροβομβίδα και η λόγχη. Το ύψωμα 731, μεταξύ Αώου και Άψου, έμεινε θρυλικό. Ως τις 19 Μαρτίου, μετά από σχετική τριήμερη ανάπαυλα, οι Ιταλοί εξαπέλυσαν κατά του υψώματος 731 όχι λιγότερες από 18 επιθέσεις. Το «731», όπως έμεινε γνωστό στην πολεμική ιστορία και των δύο αντιπάλων, υπήρξε ίσως ένα από τα πιο αιματοβαμμένα υψώματα ολόκληρου του παγκοσμίου πολέμου". (ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, Εκδοτική Αθηνών Α.Ε. 1978, τόμος ΙΕ, σελ.441-442).

    Ο λογοτέχνης και ακαδημαϊκός Άγγελος Τερζάκης, πολεμιστής του 1940, γράφει: "Ξημερώνει η 10 Μαρτίου 1941 ,ημέρα Δευτέρα, και το πυροβολικό του Καβαλλέρο ξαναρχίζει. Ξαναρχίζει από την Τρεμπεσίνα, με πείσμα διπλό, γιατί η πρώτη μέρα χάθηκε κι αυτό είναι άσχημο για μιαν επίθεση, που πρέπει να το πετύχει στις πρώτες ώρες της.
    Το κανονίδι τώρα απλώνεται ανατολικά, στο 731. Είναι τέτοιο που μόνο με τους θρυλικούς βομβαρδισμούς του Βερντέν, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορεί να παραβληθεί. Τ' ακούει και ζαρώνει περίτρομη η ψυχή του ανθρώπου. Τα ελληνικά πυρά της έκοψαν την ορμή, ως που το μεσημέρι οι Ιταλοί ενισχυμένοι με νέες δυνάμεις, ξανάρχισαν, όμως, το πεζικό κατόρθωσε με μόνα τα δικά του να σπάσει το πρώτο κύμα του εχθρού. Στις 6 τ' απόγεμα οι Ιταλοί άνοιγαν μεγάλη φωτιά κατά του 731. Χύμηξαν ύστερα με ταυτόχρονη προσπάθεια να το υπερκεράσουν από τη δημοσιά, ενώ έπιαναν και να βομβαρδίζουν την Τρεμπεσίνα. Είταν η έβδομη επίθεσή τους για το 731. Το ύψωμα έμπαινε πια, ζωσμένο με φλόγες στο θρύλο" (Άγγελος Τερζάκης, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΟΠΟΙΪΑ 1940-1941, Αθήναι 1964, σελ.177-178).

    Στο προσωπικό χειρόγραφο ημερολόγιο του Ταγματάρχη (τότε) Δημήτριου Κασλά, από το Πουρί Ζαγοράς, Διοικητή του ΙΙ (2ου) Τάγματος του 5ου Συντάγματος Τρικάλων, που με τους στρατιώτες του υπερασπίστηκε το ύψωμα 731, αναφέρει:
    "(Ημέρα πρώτη: Κυριακή 9η Μαρτίου 1941, «έναρξις της επιθέσεως»)
    (Πρωινές ώρες): Την 06:30 ώραν ήρξατο τρομακτικόν και καταιγιστικόν πυρ του εχθρικού Πυροβολικού και όλμων. Η πρώτη ομοβροντία μιας βαρέως Πυροβολαρχίας ερρίφθη ακριβώς την 06:30 ώραν επί του υψώματος 731, όπου ο Σταθμός Διοικήσεώς μου ήτο το σύνθημα της ενάρξεως της βολής.
    Ο βομβαρδισμός συνεχίζεται με αυξάνουσαν έντασιν. Σμήνη αεροπλάνων ρίπτουν συνεχώς τα φορτία των επί των υψωμάτων 731 και 717. Το ύψωμα 731, όπου το Τάγμα μου, σείεται συνεχώς, σκόνη, φωτιά και καπνός, η ατμόσφαιρα είναι βαρειά, δύσκολα αναπνέει κανείς από τα αέρια των εκρήξεων, κόλασις πυρός, μας περιβάλλαν καπνοί και αι φλόγες, δεν ημπορούμε να διακρίνουμε τι γίνεται εις απόστασιν 10 μέτρων. Το ύψωμα 731 ήτο δασωμένον με δέντρα ύψους 4-5 μέτρων, εντός διώρου έμεινε γυμνόν. Τα συρματοπλέγματά μας κατεστράφησαν, τα χαρακώματα ισοπεδώθηκαν, οι στρατιώται καλύπτονται εις τας οπάς των οβίδων και αγωνίζονται απεγνωσμένα να επανορθώσουν τας ζημίας, ιδίως να προστατεύσουν τα πολυβόλα και οπλοπολυβόλα από την καταστροφήν, από τις πέτρες και χώματα που εγείροντο από τας εκρήξεις. Τα υπάρχοντα επί του υψώματος 731 δύο πυροβόλα των 6,5 και αντιαρματικός ουλαμός των 37 κατεστράφησαν ολοτελώς.

    Περί την 07:30 ώραν κατόρθωσα να επικοινωνήσω τηλεγραφικώς δια λίγα λεπτά με τον Συνταγματάρχην Κετσέαν, επίσης μετά του Διοικητού του Συγκροτήματος Συνταγματάρχου Γεωργούλα Ν., οι οποίοι αγωνιούσαν να πληροφορηθούν την κατάστασίν μας. Με ερώτησαν εάν οι άνδρες του Τάγματος κρατούν τας θέσεις των, τους απάντησα ότι οι Λόχοι ευρίσκονται εις τας θέσεις των. Μου διεβίβασεν την εξής Διαταγήν γραπτήν. «Επί των θέσεών σας θ' αμυνθήτε μέχρις εσχάτων, Η Πατρίς, η Ανωτάτη Διοίκησις απαιτεί να κρατήσητε ψηλά την τιμήν των όπλων». Του απήντησα ότιδήποτε και αν συμβή δεν θα εγκαταλείψωμεν το 731 και έχω πεποίθησιν ότι δεν θα περάσουν οι Ιταλοί.

    Περί την 8ην ώραν το Πυροβολικόν του εχθρού ήρχισε να επιμηκύνη την βολήν του εις τα μετόπισθεν του Τάγματος και την 08:30 έπαυσεν την βολήν του επί των υψωμάτων 731 και 717. ΄Ητο φανερόν πλέον ότι θα ήρχιζεν η επίθεσις των Ιταλών. Διέταξα τους Λόχους να ετοιμάσουν τα αυτόματα και να μη βάλουν από μεγάλας αποστάσεις, παρά μόνον όταν οι Ιταλοί θα έφθαναν εις ωρισμένα σημεία του εδάφους που υπεδείχθησαν επί τόπου εις απόστασιν περίπου 200 μέτρων.

    Περί την 09:30 ώραν οι Ιταλοί χρησιμοποιούντες τας δεξιά του 5ου Λόχου βαθείας γραμμάς πλησιάζουν επικινδύνως και προσεγγίζουν τα κατεστραμμένα συρματοπλέγματα. Αρχίζει πλέον ο αγών διά της χειροβομβίδος. Οι Ιταλοί δοκιμάζουν με τρόμον και φωνάς τα καταστρεπτικά αποτελέσματα των αμυντικών μας χειροβομβίδων.

    (Μεσημέρι): Την μεσημβρίαν προσπαθούν οι Ιταλοί να επαναλάβουν την επίθεσίν των, αλλά ευθύς ως αναπτύσσονται καθηλούνται και διασκορπίζονται από το Πυροβολικό και τα Πολυβόλα μας.

    (Απόγευμα): Το απόγευμα και ενώ μέχρι της στιγμής εκείνης τα εχθρικά πυρά είχον αραιωθή, εκσπά και νέα επίθεσις μετά σφοδρού βομβαρδισμού, εφ' ολοκλήρου του τομέως της Ι Μεραρχίας και ανασκάπτεται πάλιν το έδαφος από το πυροβολικόν και τας βόμβας αεροπλάνων. Οι στρατιώται περιμένουν να πλησιάσουν τα εχθρικά τμήματα πεζικού, τα παραλαμβάνουν με τα αυτόματα και τα αποδεκατίζουν με επιτυχείς ριπές και όταν ο εχθρός χρησιμοποιή τας βαθείας γραμμάς και προσεγγίζει τα χαρακώματα, επιτίθενται διά της χειροβομβίδος και της λόγχης.
    Οι Ιταλοί όμως δεν παραιτούνται. Δοκιμάζουν διά μία ακόμα φοράν, προτού νυκτώση, να διασπάσουν τας γραμμάς μας επί του υψώματος 731.Και η προσπάθεια αυτή αποκρούεται σε σοβαροτάτας απωλείας.

    (Βράδυ): Η νύκτα μας βρίσκει όλους εξηντλημένους σωματικώς. Είμεθα όλη την ημέραν νηστικοί. Εν τούτοις κανείς δεν θέλει να φάγη. Έχουμε άφθονο κονιάκ. Οι Λόχοι δεν ζητούν ψωμί αλλά χειροβομβίδας αμυντικάς και σκαπανικά εργαλεία. Καθ' όλην την νύκτα οι ημιονηγοί του Τάγματος, οι αφανείς αυτοί ήρωες επηγαινοερχόνταν εις τον σταθμόν εφοδιασμού διά να μας φέρουν εκατοντάδας φορτίων χειροβομβίδων, πυρομαχικών και λοιπών εφοδίων.

    (Ημέρα δεύτερη: Δευτέρα 10 Μαρτίου 1941).
    (Πρωινές ώρες): «Την 7ην πρωινήν ήρχισε πάλιν το ιταλικόν πυροβολικόν. Εις τας 9 ώρα αρχίζει η Ιταλική επίθεσις. Αυτήν την ημέραν κατευθύνεται προς το αριστερόν μας διά να υπερφαλαγγίσουν το 731 εκ του αριστερού. Οι Ιταλοί κινούνται με μυρίας προφυλάξεις, τους καταλαμβάνει πρώτον το Πυροβολικόν μας και τους αποδεκατίζει. Το Πυροβολικόν των Ιταλών προσπαθεί να υποστηρίζει την κινουμένην φάλαγγα. Οι Ιταλοί προχωρούν κατά διαδοχικά κύματα με προφανή σκοπόν να καταλάβουν οπωσδήποτε το 731, χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψιν τας απωλείας των. Οι Ιταλοί φθάνουν εις απόστασιν από 50-100 μ. από την γραμμήν αντιστάσεως. Διά να εξαπατήσουν τους στρατιώτας μας υψώνουν λευκά μανδίλια, προς στιγμήν υπέθεσαν ότι επρόκειτο να παραδοθούν. Αντελήφθην εκ πρώτης στιγμής ότι επρόκειτο περί απάτης. Επενέβην αμέσως, διέταξα έντασιν των πυρών διά χεροβομβίδων και τοπικήν αντεπίθεσιν. Οι Στρατιώται κραυγάζοντες την περίφημον πολεμικήν ιαχήν «αέρα» διά της λόγχης και των χειροβομβίδων αιφνιδιάζουν τους Ιταλούς, οι οποίοι αρχίζουν να τρέχουν προς τα οπίσω, μεταβαλόντες την υποχώρησίν των εις πανικόβλητον φυγήν. Η επίθεσις των συνετρίβη.

    (Μεσημέρι): Ολίγον προ της μεσημβρίας διεξάγεται νέα προσπάθεια εις το ίδιο σημείον παρά Ιταλών κατόπιν πάλιν προπαρασκευής διά σφοδρού βομβαρδισμού και η επίθεσις αύτη συνετρίβη προ του ακαμάτου ηρωισμού των Λόχων, διά της λόγχης, μέχρι την 12:30 ώραν τρέπομεν εις νέαν άτακτον φυγήν τους Ιταλούς.

    (Απόγευμα): ... Εις τας 06:30 αρχίζει βομβαρδισμός επί των υψωμάτων 731 και 717 και μετ' ολίγον νέα επίθεσις των Ιταλών και κατά των δύο πλευρών του υψώματος 731, δηλαδή εναντίον και των δύο Λόχων μου. Και η επίθεσις αυτή απεκρούσθη με βαρυτάτας απωλείας διά τον εχθρόν.
    (Βράδυ): Προς το εσπέρας νομίζουν ότι θα κλονίσουν το ηθικόν των στρατιωτών μας, ρίπτουν δι' αεροπλάνων χιλιάδας προκηρύξεις, καλούν τους στρατιώτας μας να ρίψουν τα όπλα και να σπεύσουν να παραδοθούν. Αι προκηρύξεις αυταί μόνον γέλωτας προσέφερον εις τους ηρωικούς οπλίτας.
    Και η δευτέρα ημέρα της επιθέσεως έκλεισε με την απόλυτον διατήρησιν των θέσεών μας επί του υψώματος 731, καθώς επίσης και το δεξιά μου ΙΙΙ Τάγμα επί του υψώματος 717".

    Η «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών απέτυχε. Ο Μουσολίνι έφυγε ταπεινωμένος. Το ύψωμα 731 έγινε δόξα και το όνομά του γράφτηκε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη: «731».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα, ένα παρόμοιο αφιέρωμα έχω και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *