GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ούτε ένα ευρώ σε τράπεζες‏...

. Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου. Να απομακρυνθεί ο υπουργός Οικονομίας! . Από τον Παντελή Οικονόμου Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ....

.
Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου. Να απομακρυνθεί ο υπουργός Οικονομίας!
.
Από τον Παντελή Οικονόμου
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
.
Μετά από την προσεκτική μελέτη του σχεδίου νόμου για τα 28 δις ΕΥΡΩ και την δημόσια συζήτηση γύρω από αυτό, προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα:
1. Είναι γεγονός ότι, με αφορμή την διεθνή κρίση των αγορών κεφαλαίου, ελληνικές τράπεζες, ασκούν εναρμονισμένη πρακτική μη χορηγήσεων.
Σε διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, αξίωσαν χρηματικές ενισχύσεις από το δημόσιο (στην πραγματικότητα, την διατήρηση των, ήδη υψηλών, περιθωρίων κέρδους των) ως προϋπόθεση για την επανάληψη της χρηματοδότησης της στέγασης των νοικοκυριών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τόσο η ουσία της αξίωσης, όσο και η πρακτική με σκοπό την αποδοχή της, επιβάλλουν, δίχως άλλο, την ρητή απόρριψή της. Είναι, συνεπώς, απολύτως αναγκαία η απόσυρση του ψευδεπίγραφου σχεδίου νόμου «Ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης», με το οποίο επιχειρείται η αποδοχή της παραπάνω αξίωσης.
2. Η Πολιτεία διαθέτει επαρκές θεσμικό πλαίσιο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην ροή της χρηματοδότησης προς τα νοικοκυριά και την αγορά. Καλούνται, απλώς, συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία ενεργοποιούν τις κρατικές αρχές (ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κατ΄ εξοχήν) να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους και να ενεργήσουν για την διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, όπως οφείλουν.
3. Η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δανεισμό μεγάλου ύψους αποτελεί ομολογία εγκατάλειψης του στόχου - τον οποίο η ίδια είχε θέσει - να
μηδενίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2010. Καταρακώνοντας από μόνη της την όποια (υποτιθέμενη) σοβαρότητα θα μπορούσε να έχει ο στόχος αυτός. Και δραματική απόδειξη
της ανάγκης ΑΛΛΑΓΗΣ πολιτικής. Και αξιόπιστων προσώπων για την πραγματοποίηση της. 4. Οι εξελίξεις αυτές, καθιστούν αναγκαία την άμεση απομάκρυνση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας από την θέση του.
-----------------------------------

12 σχόλια

  1. Κ. Οικονόμου δε διορθώνεται η κατάσταση με την απομάκρυνση του Αλογοσκούφη. Η κατάσταση διορθώνεται με την απομάκρυνση της κυβέρνησης που εκφράζει ο Αλογοσκούφης. Όποιος κι αν είναι ο διάδοχός του δεν έχει άλλη επιλογή, αφού είναι υποχρεωμένος να πατήσει πάνω στα χνάρια που χάραξε η πολιτική Καραμανλή, που στο κάτω-κάτω είναι χνάρια σχεδιασμένα και τσιμεντωμένα από άλλα "κέντρα αφεντικών". Να απομακρυνθεί λοιπόν η κυβέρνηση. Και επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος ας την απομακρύνουν όσοι από τους υποστηριχτές της έχουν πραγματικό φιλότιμο και δεν είναι "τσάμπα μάγγες". Τι θα πει το συμφέρον της παράταξης; Και το συμφέρον του Ελληνικού Λαού πού το γράφουν;


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι'ομως,συμβαινει και αυτο.
    Τα ΚΤΕΛ,καταργησαν
    μεσα απο την επισημη ιστοσελιδα τους (ktel.org),
    την υπηρεσια ενημερωσης του κοινου,
    για τα δρομολογια των υπεραστικων λεοφοριων,
    βαζοντας στη θεση της,
    μια νεα τηλεφωνικη υπηρεσια,
    με 5ψηφιο αριθμο υψηλης χρεωσης,
    τον οποιο πρεπει να καλεσει ο πελατης,
    ωστε να ενημερωθει για το δρομολογιο που θελει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ. Οικονομου , γιατι δεν ζηταει το Πασοκ απο τον κοσμο την ημερα ψηφισης του σχετικου νομοσχεδιου να κατεβει ο κοσμος στην βουλη εναντια του?
    Και αν το Πασοκ δεν θελει-μπορει, κυριοι διαχειριστες του παρον φορουμ γιατι δεν το κανετε εσεις; σε συνεργασια με αλλα φορουμ να το ζητησετε αυτο, ταυτοχρονα με αλλα αιτηματα οπως αμεση μειωση επιτοκιων κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο μοναδικός τρόπος για να λάβουν οι ληστρικές τράπεζες το μήνυμα, θα είναι να αποσύρουν οι Έλληνες τις καταθέσεις τους από εκείνες τις τράπεζες που θα κλέψουν τα 28 δις Ευρώ από την ελληνική οικονομία και να τα μεταφέρουν σε αυτές (π.χ. ΜΑΡΦΙΝ, ΓΕΝΙΚΗ) που δεν απαιτούν βοήθεια από την ελληνική πολιτεία.

    Άλλωστε, το γεγονος πως δεν ζητάνε οικονομική βοήθεια, σημαίνει οτι είναι και οι πιο φερέγγυες και πιστοληπτικά ισχυρότερες, άρα και πιο ασφαλείς ώστε να καταθέσει κανεις τα χρήματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mas ta eipe o dr...entaksei!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ.Οικονόμου,πιθανώς σας έχω ακούσει να διατυπώνετε τέτοιες απόψεις στο ταπεινό cafe της παλαιάς αγοράς στην ταπεινή και φτωχική Φιλοθέη που μαστίζεται από τα δεινά μέτρα του κ.Αλογοσκούφη.Αλήθεια,τις ίδιες απόψεις έχει και ο κ. Παπασπύρος και άλλα επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως και δημοσιογράφοι φιλικών εφημερίδων προς το σοσιαλιστικό κόμμα;;
    Όπως θα κριθώ για το σχόλιό μου ως πολίτης ελπίζω να κριθείτε και εσείς ως δημόσιο πρόσωπο για τις απόψεις και το κατά πόσο συμβαδίζουν με τις πράξεις σας..
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ασε ρε παντελη που εμαθες και οικονομικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλος ένα κλασσικά άσχετος σοσιαληστής που δεν ξέρει τί λέει.
    Βάλτους να δοικήσουν και υπουργεία και σωθήκαμε.
    Ούστ ρεμπεσκέδες πρασινοφρουροί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΙΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΤΕΣΤΑΡΟΥΝ ΩΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΑΜΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΘΑΚΟΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΜΑΣ DELETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @12.04 άνοστο σχόλιο πράγματι!


    Ψευδή εικόνα για τον εαυτό του, δεν προβάλει. Είναι, αυτό που φαίνεται!

    Ως εκ τούτου, μπορεί να πίνει καφέ και να συζητά τα πολιτικά δρώμενα οπουδήποτε τυχόν δοθεί ευκαιρία κι ευήκοα ώτα! Αν διαφωνεί κανείς, ας μην παραμονεύει ως κλεπτοκράτης, είρων, λαθρακουστής σκέψεων κι ιδεών, αλλά ας συμμετέχει στο διάλογο! Σεβόμενος τις συνθήκες!

    Ως δημόσιο πρόσωπο ,ο κ.Οικονόμου, καλό θα είναι επιτέλους, να κριθεί ευνοικά για την σκέψη και συνέπεια του στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες φωνές,με συνοχή και πολιτική παιδεία, λείπουν απο την Βουλή σήμερα.

    Απο τους άλλους, τους life-style αυλικούς, ανερμάτιστους, πολιτικάντηδες.... πήξαμε πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ,κ.Οικονόμου,πάντα και πάνω απ'όλα ΠΑΣΟΚ,πες,πες και ότι πιάσει.Οι"αριστερές"λόγω Μπούς ΗΠΑ,η"αριστερή"λόγω Μπράουν Αγγλία,η κεντρώα και δεξιά Ευρώπη, όλοι αποφάσισαν να ενισχύσουν τις Τράπεζές τους για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση,αλλά εσείς σταθεροί,όπως πάντα,στις φαντασιώσεις σας (εκεί τελικά καταλήγουν το οράματα). "Έχουν λεφτά και δεν τα δίνουν στον Λαό",όπως κάνατε εσείς 20 χρόνια,ε; Τέλος πάντων,αυτοί είσαστε,σοσιαλιστές και ξερό ψωμί, που λέει και ο χαζός. Θερμή παράκληση όμως,κάντε μας ποιο κατανοητή την παράγραφο 2 του σχολίου σας που λέει "Η Πολιτεία διαθέτει επαρκές θεσμικό πλασίο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην ροή της χρηματοδότησης προς τα νοικοκυριά και την αγορά".Είναι τόσο απλά τα πράγματα;Κατέχετε τέτοιο μυστικό και δεν το λέτε και σ'εμάς;Τι να κάνουμε κι'εμείς ο Λαός που κρεμόμαστε από τα χείλη σας; Ή μηπως θα πρέπει πρώτα να σας ψηφίσουμε και μετά να μας το πείτε; Πάντως για να πω την μαύρη αλήθεια,από την εποχή που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση και "ο λαός στην εξουσία"δεν έχουμε και τις καλύτερες αναμνήσεις και δεν τις ξεχάσαμε ακόμα.Βοηθήστε μας κι'εσείς λιγάκι.Μην μας θυμίζετε κάτι σοσιαλιστικά "τούνελ" που όλο φως βλέπαμε και ξέφωτο δεν βλέπαμε.Με συντροφικού χαιρετισμόυς ο Εικαστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παντελακο,

    ο πατερας σου σ' εβαλε να τα γραψεις ολα αυτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *