. ...για τη γενική ιατρική από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! . Γράφει ο Θάνος Τάκης . Με προσφυγή της, η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ζήτ...
.
Γράφει ο Θάνος Τάκης
.Με προσφυγή της, η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ζήτησε από το Δικαστήριο να καταδικαστεί η Ελλάδα, καθότι η τελευταία, εκδίδοντας και διατηρώντας σε ισχύ κανόνες όπως αυτοί του άρθρου 29, παράγραφοι δ.1 και δ.2, του νόμου 3209/03 (ΦΕΚ Α΄ 304 της 24ης Δεκεμβρίου 2003), οι οποίοι δεν είναι σύμφωνοι προς τα άρθρα 30, 31 και 36 της οδηγίας 93/16/ΕΟΚ, για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ιατρών και της αμοιβαίας αναγνώρισης των διπλωμάτων, πιστοποιητικών και άλλων τίτλων τους και μη αποσύροντας τα διπλώματα που έχουν χορηγηθεί χωρίς τήρηση των περιγραφόμενων όρων της οδηγίας 93/16, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τα εν λόγω άρθρα 30, 31 και 36.
Στις 2 Οκτωβρίου, δημοσιεύτηκε η καταδικαστική απόφαση, σε βάρος της Ελλάδας.
Το πλήρες κείμενο του δικαστηρίου μπορείτε να βρείτε εδώ.
Στις 2 Οκτωβρίου, δημοσιεύτηκε η καταδικαστική απόφαση, σε βάρος της Ελλάδας.
Το πλήρες κείμενο του δικαστηρίου μπορείτε να βρείτε εδώ.
------------------------------------------------
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ 100.000€?ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΟΓΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ.ΩΡΑΙΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΨΩΡΟΕΥΡΩ.ΨΑΞΤΕΤΟ ΛΙΓΟ ΕΧΟΥ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ.Η ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ?? ΑΓΡΙΑ ΒΟΛΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να θυμούνται οι παληοί
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι να μαθαίνουν οι νέοι
(επισκέπτες του blog)
--------------------
Σαν παραμύθι, Σαν ιστορία
Τα πολύ παληά χρόνια αλώνιζε στο πέλαγος του Αιγαία η πιο όμορφη και πιο περήφανη γαλέρα του κόσμου. Όνομα δεν έφερε. Μόνο δύο φλάμπουρα πάνω στο κατάρτι της, τόνα πούγραφε Σεμνότης και το άλλο Ταπεινότης, πρόδιναν το μεγαλείο της.
Αλώνιζε και θρυττανελούσε πως ήταν η ομορφότερη που οι θάλασσες και τα θηρία της είδαν ποτέ. Κι' αν δεν ήταν πολυτάξιδη: Αιγαίο, Μέλας Πόντος, Βαρβαρία, πέλαγος της Αφροδίτης, είχαν υποκύψει στη σαγήνη των λυρισμών της. Και εξ εώας έως των κορυφών του Ατλαντα και τη γή των Εσπερίδων, και εκ βορράν έως νότου, πάσαι αι φυλαί υμνούσαν το κάθε πέρασμά της.
Σαν την πολύφερνη νύφη καμάρωνε, γιατί πιο όμορφή της, πιο τσαχπίνα άλλη δεν υπήρξε και δεν υπήρχε. Οι αυτοκράτορες που την είχαν φτιάξει, έτσι της είχαν πεί.
-Είσαι η καλύτερη. Μας φέρνεις από χώρες μακρυνές και εγγύτερες όλα τα καλά. Και μέριμναν περί σού, υπερτέραν διαθέτουμε. Και σου δίνουμε το καλύτερο πλήρωμα: καπετάνιους, κωπηλάτες, μηχανικούς, μαγείρους, λαντζέρηδες. Και αστρολόγους και σοφούς και ποιητές και αυλητές και αυλήτριες. Τη νύχτα να σε νανουρίζουν, το πρωϊ να σε κάνουν πιο σοφό, τα δειλινά να σε μαγεύουν.
Και διέσχιζε η γαλέρα τους μυχούς των όμορφων νησιών και τα πέλαγα και τις θάλασσες και τους ωκεανούς αμέριμνη. Και οι μέρες και οι μήνες και οι ενιαυτοί περνούσαν όλο και πιο αμέριμνα, όλο και πιο ηδονικά. Και μαύρες σκέψεις δεν φάνηκαν, οι νύχτες γίνονταν κρυφές αγκαλιές και οι χειμώνες φτερουγίσματα αγγέλων.
Πέρασαν σχεδόν ενιαυτοί πέντε, πότε διάβηκαν σκεφτόνταν στην ανάπαυλα της μακαριότητας η όμορφη γαλέρα. Και ξανά αφήνονταν στο θρόϊσμα των κυμάτων και στην ευδαιμονία της σιγουριάς. Γιατί ήταν η καλύτερη, η καταλληλότερη. Ετσι της είχαν πεί. Μα και οι καπεταναίοι, και οι κωπηλάτες, και οι μηχανικοί, και οι μάγειροι, και οι λαντζέρηδες. Και οι σοφοί αστρολόγοι, και όλοι οι φιλόσοφοι και οι ποιητές και οι αυλητές και οι αυλήτριες με αιθέρια φωνή τη νανούριζαν: Είσαι η καταλληλότερη. Και ακούγονταν το νανούρισμα σαν μουσική θεϊκή, σαν ουράνια μελωδία, ώσπου...
...ώσπου, μίαν όμορφην ημέραν, ανήμερα του Αγίου Σώζοντος του εκ Λυκαόνων,
...Εκεί κατά τη μεριά, που παληότερα ήξερε να βγάζει τη γλώσσα στα αφρισμένα κύματα και στα θηρία της θάλασσας,
...Εκεί στις ξέρες της χώρας των δέθ, όπου βασιλείς γύμνασαν και δοκίμασαν τη σοφία τους, και άλλοι απέτυχαν και άλλοι ευτύχησαν, ...
...Εκεί η πιο όμορφη και η πιο περήφανη γαλέρα, λησμονώντας μια παληά προφητεία, έγινε συντρίμια και σκέλεθρο άχαρο και σκοτεινό στα βάθη της θάλασσας της χώρας των δέθ.
Και, όταν το χτικιό κτύπησε την όμορφη γαλέρα, οι μελωδίες των αυλητών και οι παρηγορίες των σοφών και οι ρίμες των ποιητών χάθηκαν μεμιάς, σαν να κιότεψαν απρόσμενα. Ούτε θρήνος, ούτε μνήμη, ούτε στερνό αντίο.
Μόνο ένα φλάμπουρο έμεινε να θυμίζει την όμορφη γαλέρα, που δεν είχε ούτε όνομα και τώρα δεν έχει ούτε μνημόνευση. Ενα φλάμπουρο με το μισό της παραγκόμι, και ένας κωπηλάτης. Πάνω στα κατάμαυρα βράχια, που περιφρονητικά επί πέντε ενιαυτούς διέσχιζε, η περήφανη γαλέρα.
Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, να δέρνονται από τα κύματα που μανιασμένα, ακόμα και τις μελιχρές ημέρες του μήνα που η Περσεφόνη διάβαινε για τον κάτω κόσμο, λές και όλα τα στοιχειά είχαν συναχθεί στη χώρα τούτη των δέθ, να καταπιούν και να εκδικηθούν την περήφανη γαλέρα.
Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης....
....παραδαρμένος από τη μανία των στοιχειών, δεν μπορούσε να μην θυμηθεί την αρχαία προφητεία πούλεγε πως τούτη η γαλέρα θα χανόταν έτσι , ανώνυμη και αμνημόνευτη. Και έλεγε η προφητεία πως η γαλέρα τούτη δεν είχε ούτε ομορφιά, ούτε σοφία. Πως της έδοσαν άλλης την ομορφιά και άλλης τη σοφία. Έλεγε πάλι, η προφητεία, πως τάχα κάποιοι την έδοσαν στα στοιχειά της θάλασσας να παίξουν μαζί της.
...Μόνο ένα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, τίποτα άλλο.
Και τούτες οι ρίμες, σαν θρήνος μιας γοργόνας των παραμυθιών, σαν επίκληση στο ρημαγμένο στο βυθό σκέλεθρο:
Περήφανη γαλέρα μου,
φλάμπουρο λουλουδάτο,
τι στέκεσε και καρτερείς
και δεν κινάς φουσάτο;
Χθές βράδυ έφαγα αργά και βαριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι χαράματα είδα ένα όνειρο. Να γίνονται εκλογές και να ξαναβγαίνει ο καπετάνιος μας.
Ρωτάω τις καφετζούδες...
και παρακαλώ να μου απαντήσουν:
Τούτο είναι καλό ή κακό όνειρο :::
Τζών
Τζών ποιός καπετάνιος ο Captain Igloo?
ΑπάντησηΔιαγραφή'Οχι στο σαμποτάζ της διακίνησης των υπηρεσιών, εφαρμογή της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων ( γιατροί, μηχανικοί,φαρμακοποιοί, ταξί , οχήματα Δ.Χ. ). γιατί να υπάρχει περιορισμός σε επαγγέλματα όπως του γιατρού ? μήπως άλλα μαθαινοθν οι γιατροί στην ισπανία και άλλα στην ελλάδα? απλώς το πενηντάευρω της επίσκεψης ( 300 ευρώ την ημέρα/γιατρό καθαρά βάση συντηρητικών υπολογισμών ) είναι αυτό που κάνει την εκάστοτε κυβέρνηση να μην θέλει να αναλάβει πολιτικό κόστος από την απελευθέρωση.κάποια στιγμή θα απανέλθω αναλύοντας και τα άλλα κλειστά επαγγέλματα( πσοστά κέρδους λόγο ολιγοπωλίου.)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓνωστέ ανώνυμε της δεύτερης ανάρτησης είσαι τελικά σταθερή αξία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μαλακία σου ξεπερνά τη φαντασία σου.
Θα σου έλεγα και σε ανώτερα αλλά δέν γίνεται.
Κάτι τριτοκοσμικές χώρες όπως η ελλάδα νομίζουν ότι μπορούν να απορρίπτουν τα πτυχία των άλλων χωρών αλλά τα δικά τους δεν έχει δικαίωμα να τα απορρίπτει κανείς. Πρέπει να έρθουν από την υπόλοιπη ευρώπη να δουν τι μπουρδέλο είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια, μέσα στην αφίσα και την κατάληψη, και να σταματήσουν να τα αναγνωρίζουν.
ΑπάντησηΔιαγραφή5:40, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ...ΑΞΙΩΜΑ, ΤΕΛΟΣ...ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΠΧ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ...Η ΥΠΟΧΡΞΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΟΤΑΝ ΕΚΚΛΕΙΨΟΥΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΤΑ ΨΕΥΤΟΠΑΜΕΠΙΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΟΥ...ΑΛΛΙΩΣ ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ...ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ; ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΕΚΕΙ...
ΑπάντησηΔιαγραφή