GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλω...

.. Θέλω να είμαι σίγουρος για τα λεφτουδάκια μου. Θυμάμαι μια εποχή, καθόλου μα καθόλου μακρινή, που οι Τράπεζες έδιναν ένα ικανοποιητικό ...

..
Θέλω να είμαι σίγουρος για τα λεφτουδάκια μου. Θυμάμαι μια εποχή, καθόλου μα καθόλου μακρινή, που οι Τράπεζες έδιναν ένα ικανοποιητικό τόκο για να έχω τα λεφτά στα συρτάρια τους. Ήξερα πως δε θα γίνω πλούσιος αλλά επίσης ήξερα πως το χρήμα μου δε θα χάσει την αξία του: ήμουνα ήσυχος. Και ξαφνικά άρχισαν οι τόκοι να γίνονται μηδενικοί, για να υποχρεωθούμε, λέει, να επενδύσουμε το χρήμα μας και το χρήμα να κινηθεί και να αυγατίσει... Και το Κράτος σιγοντάρησε αυτή την πρακτική, που κατάληξε στο κραχ του Χρηματιστήριου. Θέλω μια τράπεζα που να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος!
Θέλω κάποιος να πληρώσει για τις δυσκολίες που περνάει ο κόσμος τώρα. Όλοι αυτοί οι CEO και οι Managers και οι Executives και κάθε καρυδιάς καρύδι που έπαιξε με τα λεφτουδάκια του κόσμου, με τα δικά μου τα λεφτουδάκια στην τελική, κάθονται στις Μπαχάμες και τα ράντσα τους και ζούνε πολυτελώς και κανείς δεν πρόκειται να τους ζητήσει τα ρέστα... Γιατί ρε; Μήπως δε με κλέψανε; Μήπως δε μεταχειριστήκανε λάθος τις επενδύσεις του κοσμάκη; Ο κάθε φτωχομπινές που γλύφει μια στάλα ξένο μέλι μπαίνει στη φυλακή αμα τον πιάσουν. Και αυτοί οι εγκληματίες που παίξανε με ανθρώπινες ζωές είναι έξω και καλοπερνάνε... Γιατί ρε;
Θέλω να μην ξανακούσω για Εφραίμ και Ρουσόπουλο και Siemens και Υπουργούς και λοιπούς λεχρίτες. Βαρέθηκα! Βαρέθηκα τη φτήνια τους και την υποτίμηση που μας πετάνε στη μάπα, αυτοί και το συνάφι τους οι δημοσιογράφοι της πυρκαγιάς. Και θέλω να τους χώσουνε μέσα όπως τον παραπάνω φτωχομπινέ. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο «τσάκω δικέ μου τη μίζα» και στο «λάβε υμέτερε τα δέοντα», άσε που νομίζω πως θα χρειαστούνε μεταφραστή για το δεύτερο, οι αμόρφωτοι. Για την ιστορία, του Τσιφόρου είναι η φράση, όχι δική μου.
Θέλω ένα Κράτος που να με υπερασπίζει, έστω στοιχειωδώς. Και θέλω όλοι κι όλοι να σταματήσουνε τους πολιτικαντισμούς και τις μαλακίες για τις εντυπώσεις και να κοιτάξουνε το αληθινά προβλήματα. Ρε, καταλαβαίνετε πως οι καιροί της καλοπέρασης περάσανε; Καταλαβαίνετε πως, ακόμα λίγο και θα παίζετε το κεφαλάκι σας; Πολύς καιρός έχει περάσει που κανείς δεν έχει πληρώσει για την κακοδιοίκηση. Προσέχτε ρε, προσέχτε καλά, γιατί κάποια στιγμή μπορεί να γίνει κανένα μπαμ και να τρέχετε...
Θέλω το Κρατος να κοιτάξει τα αληθινά προβλήματα και όχι τα δήθεν. Και πραγματικό πρόβλημα είναι το σταμάτημα της πραγματικής οικονομίας, της οικονομίας που παράγει. Έχετε καταλάβει πως σχεδόν δεν καταναλώνουμε χυμό από ελληνικα πορτοκάλια, γιατί είναι φτηνότερο να εισάγουμε χυμό από την Καλιφόρνια σε παγοκολώνες; Και το πίνουμε και λέμε και «τι νόστιμη που είναι» αυτή η μαλακία; Έχετε καταλάβει πως είναι έγκλημα, έγκλημα απέναντι στη φύση και στον εαυτό μας να θάβουμε πορτοκάλια και να χύνουμε γάλα για να μη χαθεί η επιδότηση ή η οποιαδήποτε λογιστική μαλακία; Είναι Ύβρις ρε, είναι Ύβρις απέναντι στη φύση και θα πληρωθεί, γιατί αυτές πάντα πληρώνονται. Και για νάχουμε καλό ρώτημα, γιατί τα 28 δισεκατομμύρια πηγαίνουνε στις Τράπεζες και όχι σε παραγωγικές βιομηχανίες; Και δε μου λέτε ρε μάγκες, που τα είχατε αυτά τα λεφτά; Που τα βρήκατε; Και αν τα δανειστήκατε, γιατί τα δανειστήκατε για να ξελασπώσετε λεχρίτες και όχι κανένα ταλαίπωρο; Ή έστω να αναθερμάνετε την οικονομία, όσο τέλος πάντων μπορεί να γίνει αυτό. Ρε μπας και κάποιος μας δουλεύει, αλλά μας δουλεύει πολύ χοντρά σας λέω;
Θέλω μια αληθινή εικόνα της οικονομίας, και όχι παρλαπίπες και παραπληροφόρηση. Είπες κανένας πως το δολλάριο είναι από δεκαετίες πληθωριστικό; Είπε κανένας πως η Αμερικάνικη Οικονομία είναι ουσιαστικά αγορασμένη από Γιαπωνέζους, Αραβες και Κινέζους; Είπε κανένας πως εδώ και δύο τουλάχιστο χρόνια οι Αμερικάνοι δεν ανακοινώνουνε πια το πόσο χρήμα κόβουνε; Είπε κανένας πως το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα από χρόνια είναι ξεστρατισμένο και ανισόρροπο και όλοι κάνουνε, από χρόνια επίσης, το σταυρό τους να μη μπατάρει στο κοντινό μέλλον; Και φαίνεται πως άρχισε το μεγάλο μπατάρισμα και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει.
Καλή μας τύχη και καλή μας δύναμη...

Lypon
----------

18 σχόλια

  1. Αμα τα βρείς,φίλτατε αυτά που ψάχνεις,να το πείς και σε μάς...
    Δυστυχώς το ποτάμι που δημιούργησαν τα λαμόγια δε γυρίζει πίσω...
    Τα λεφτουδάκια μας τα μετέτρεψαν σε παχυλές κου..δες!!! στους χρυσαφένιους μπιντέδες τους και άντε γειά.
    Όταν όμως βγούν τα τουφέκια τότε θα γίνουν και λίπασμα για τα σκουλήκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψήφισε Γιωργάκη, στα υπόσχεται όλα αυτά, θα τα αναθέσει στη Λούκα (συνάδελφο του Αλογομούρη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. panw apo 50 tetragonika spiti ana kefali prepei na katasxete

    panw apo 45kw anakefali autokinito na katasxete

    panw apo 3000 minieo isodima na kefali na kataSxete

    panw apo 50000 metrita ana kefali na katasxonte

    panv apo 120000 perioysia na katasxete

    ke pano apo 50 VOLEUTES sti VOULI
    na tous gamane dimosia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Θελω"..

    Χα!
    Μολις ΤΩΡΑ ανακαλυψες την ΑΜΕΡΙΚΗ!!
    Ευγε!
    (Σου πηρε ..καιρο ,ε??)!!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aνωνυμε-29 Οκτώβριος 2008 12:38 πμ

    Μπαααα... εγω λεω σε κανενα Δραγασακη για να μας κανει τα τρια δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καί έναντι όλων αυτών τών "ΘΕΛΩ", τί είσαι διατεθειμένος νά "ΔΩΣΕΙΣ" στό Κράτος, απ' τό οποίο τά ζητάς όλα αυτά ?
    Τί θά παραχωρήσεις από τόν καλοπερασάκικο εαυτούλη σου, καταναλωτικό Γομάρι, πού ο αλλαζονικός σου εγωϊσμός τολμάει νά διατυπώνει συρμό ολόκληρο από "θέλω", χωρίς νά σού περνάει από τό κλούβιο μυαλό σου ότι όλα στή φύση είναι δούναι - λαβείν ?

    Τέτοιο μυαλό καί ψυχή πού κουβαλάς εσύ καί οι όμοιοί σου, νεοβάρβαροι απολίτιστοι, τέτοιοι CEO σού πρέπουν καί ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνανε καί φέραν μιά εξισορρόπηση μεταξύ τής δικής τους εξυπνάδας, καπατσωσύνης καί αμοραλισμού, μέ τήν δική σου αλλαζονεία, απληστία καί καταναλωτική μαλάκυνση.

    Σού δίνω τρείς (3) ώρες προθεσμία, νά επανέλθεις εδώ μέσα μέ σχόλιο καί νά επανορθώσεις τήν ασύγγνωστη βλακεία σου, ειδ' άλλως θά πώ τού:

    "...Όταν όμως βγούν τα τουφέκια τότε θα γίνουν και λίπασμα για τα σκουλήκια...
    29 Οκτώβριος 2008 12:20 πμ",

    νά βγάλη τά τουφέκι απ' τόν κώλο του, πού τό φυλάει γιά νάναι ζεστό, τρομάρα του, καί νά τό κατευθύνει πρός τήν μεγαλειότητά σου, πού είσαι ο ΚΥΡΙΟΣ υπεύθυνος γιά τήν κατάντια μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΕΥΓΕ !!!!

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ.

    ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. INTERAMERICAN : 2+1 διώξεις για τον Δ. Κοντομηνά Εκτύπωση E-mail
    29.10.08
    kontominas.jpgΤην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και άλλων μελών του ΔΣ της Interamerican International την περίοδο της προεδρίας του, ζητά η εισαγγελέας Εφετών, Ξένη Δημητρίου, για εξαπάτηση ομογενών στη Νότια Αφρική και τη Γερμανία, μέσω επενδυτικών συμβολαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δύο ακόμη διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν χθες κατά του Δημήτρη Κοντομηνά.
    Οι νέες διώξεις ασκήθηκαν αναφορικά με τα δύο σκέλη της γνωστής υπόθεσης Ιnteramerican, για τα οποία ο Εισαγγελέας κ. Αθανασίου που διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση, είχε προτείνει, ως προς τα δύο αυτά σκέλη, να τεθεί η δικογραφία στο αρχείο, διότι σύμφωνα με τη διάταξη που είχε εκδώσει δεν προέκυπταν επαρκή στοιχεία για την άσκηση διώξεων.
    Κατόπιν υποβολής, προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, αναφοράς κατά της εισαγγελικής διάταξης αρχειοθέτησης, μέ πλήρη τεκμηρίωση και ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα, απετράπη η αρχειοθέτηση της υπόθεσης
    Η υπόθεση είχε ανατεθεί από τις αρχές του 2007 στην εισαγγελέα Εφετών κ. Ξένη Δημητρίου, η οποία αφού μελέτησε τη δικογραφία, κατέληξε ότι τα στοιχεία για την άσκηση διώξεων ήταν επαρκή. Έτσι έδωσε παραγγελία να ασκηθούν διώξεις, για μεν το σκέλος της Ν. Αφρικής, κατά του Δ. Κοντομηνά για τα αδικήματα, της υπεξαίρεσης, της εκβίασης και της πλαστογραφίας. Επίσης για συνέργεια για συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα δίωξη ασκήθηκε και κατά στελεχών της εταιρίας. Για δε το σκέλος της Γερμανίας για απάτη σε βάρος χιλιάδων ομογενών.
    Τα δύο σκέλη της δικογραφίας διαβιβάζονται στον 4ο ειδικό ανακριτή και ενοποιούνται σε ενιαία δικογραφία με το σκέλος των αποθεματικών που είχε διαχωριστεί και έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.
    Δίωξη κατά του Δ. Κοντομηνά έχει ασκηθεί επίσης σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και ηθική αυτουργία, για μια σειρά παράνομες πράξεις, σχετιζόμενες με την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών του ALPHA εξαναγκάζοντας τους μετόχους της ομάδας Τσοτσορού που είχε την πλειοψηφία να αποχωρήσουν έναντι «πινακίου φακής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς τον φιλο χωριατη.

    Ουτε στη μεση του ποτηριου δεν εφτασε η κριση.

    Ο DOW JONES θα χτυπησει κοκκινο -7000 μοναδες- το ιδιο και ο DAX οπως και ολοι οι αλλοι δεικτες.

    Σε 3 μηνες θα τα ξαναλεμε.

    Το προβλημα ειναι οτι καθε μερα ακους πως ολοι χρωστανε καπου καποια δις.
    Ουδεις ομως μας λεει ποιος ειναι η ποιοι ειναι οι τυχεροι που ολος ο κοσμος εχει να τους δινει.

    Αυτην την στιγμη οι κυβερνησεις κρατικοποιουν τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ αγοραζοντας τα χρεη τους.

    Σε μικρο διαστημα -οταν ολοκληρωθουν οι κρατικοποιησεις και βρεθουν ολοι και ολα στον πατο-
    θα αντιληφθουμε ολοι το μεγεθος του αγγουριου που ετοιμαζονται να μας βαλουν.

    Ολα τα αλλα ειναι χαπακια για να κοιμομαστε οσο διαρκει η παρασταση.

    Σας δινω και 3 ονοματα: Archstone Smith Trust, Blackstone Groupe και Lehman Brothers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά είσαι και ΠΟΛΥ άσχετος.
    Τί σχέση έχει βρε μπαρουφολόγε η βούρτσα με τη λούτσα, δηλαδή η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τη ρευστότητα για τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων / πελατών τους;
    (Εκτός και έαν είσαι άλλος ένας που "όχι εκ προθέσεως" δεν κατάλαβε ότι τα λεφτά ΔΕΝ δανείζονται (με 10%) στην τράπεζα για δικά της αλλά γιά να συνεχίσει το δανεισμό προς τις επιχειρήσεις / πελάτες της).
    Σου διέφυγε η “μικρή» αυτή λεπτομέρεια, έτσι;
    ‘Όχι εκ προθέσεως» βέβαια, απλά αναπαράγεις το λαϊκισμό των καναλο-εκβιαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο πρώτος σχολιαστής θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει και υπουργός Εθνικής Οικονομίας όταν θα γίνει κυβέρνηση πάλι το πασόκ, να δούμε και καμμιά άσπρη μέρα, έτσι τσολιά μου;
    Με τέτοιους οικονομικούς εγκεφάλους στο κόμμα σας και τέτοιους γνώστες των αγορών πρέπει οπωσδήποτε να γίνετε κυβέρνηση να θυμηθεί ο λαός τι πάει να πεί βερύκοκο (όπως τα τελευταία σας 20 χρόνια).
    Το bear trap το έχεις ξανακούσει χαζό πρασινοφρουράκι;
    Μπαίνετε στο site και γράφετε ότι μαλακία σας κατεβαίνει και μετά αναρωτιέστε γιατί δεν σας παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά!
    Έχετε καταντήσει ο ορισμός του επιθέτου "γελοίος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δέκα κακουργήματα έχει μαζέψει Ο Κοντομηνάς, ΔΕΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!
    Πόσο νόμιμο είναι ένας άνθρωπος με ΤΟΣΟ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ να ελέγχει τηλεοπτικό σταθμό;
    Δεν υπάρχουν νόμοι επιτέλους;
    Δεν πρέπει κάποτε να ψάξουν οι εισαγγελείς τί έγινε με τα Αμοιβαία Κεφάλαια της Interamerican που κατακλέψανε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ στο Χρηματιστήριο από τον κοσμάκη και έγινε ζάπλουτος ο Κοντομηνάς με την πώλησή της στη Eureko;
    Δεν υπάρχουν εισαγγελείς, να κινηθούν γρήγορα να γλυτώσουμε από αυτά τα σκουπίδια της τηλεόρασης, τους λακέδες του Κοντομηνά, τον αποτυχημένο κομπλεξικό Κύρτσο και τον φανατικό πρασινοφρουρό Βερύκιο;
    Όχι άλλο κάρβουνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 6.57
    σοβαρά είσαι μεγάλος,τον ξέσκισες τον αρθρογράφο με λίγα λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10.15 ο χωριάτης δεν κατάντησε ήταν ήδη γελοίος από τα πρώτα σχόλια του στο πρεςς.Αυτός ,ο βαβις,ο πισινός και μερικοί άλλοι έδειξαν νωρίς τι έχουν να προσφέρουν στο μπλογκ,για τους υπόλοιπους περιστασιακούς συμφωνώ μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ενδιαφέρον, θυμωμένε κύριε 6.57.

    Έχετε ακούσει το "εικόνα σου είμαι, κοινωνία και σου μοιάζω";

    Όταν εγώ διεκδικώ τη ζωή μου και την αξιοπρέπεια της μετριότητας μου, εσείς βρίζετε.

    Μάλλον δεν διαβάσατε αυτά που έγραψα, αλλά αυτά που είχατε στο μυαλό σας...

    Τι να κάνουμε. Όλοι κάνουμε ότι μπορούμε, ακόμα και στη συνεννόηση με τους άλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς 6:57 "ΣΩΣΤΟΣ"

    Οσο για αυτον "που θελει", να παει σε καμιά χώρα της Β.Ευρώπης, καμμια Ολλανδια, Δανια, Σουηδία , εκει ου κατοικούν άνθρωποι...

    Αυτη εδώ ειναι χωρα των Ελλήνων, των "ΕΛ""που ηρθαν απο τον Σειριο και δεν λένε να φυγουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *