GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μήνυμα του '40 για την κατεχόμενη Κύπρο...

. Από το Σωματείο "Αδούλωτη Κερύνεια" . Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια , αντλώντας διδάγματα από την ηρωϊκή αντίσταση στον φασισμό ...

.
Από το Σωματείο "Αδούλωτη Κερύνεια"
.
Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, αντλώντας διδάγματα από την ηρωϊκή αντίσταση στον φασισμό τιμά το τιμημένο ΟΧΙ του Ελληνισμού του 1940, με το δικό μας ΟΧΙ στην Τουρκική κατοχή, με ΟΧΙ στη διχοτόμηση του νησιού μας , με ΟΧΙ στον ανέντιμο συμβιβασμό με την κατοχή που ακούει στο όνομα Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Προβάλλουμε το δικό μας ΟΧΙ στην απαίτηση του εισβολέα να παραμείνουμε για πάντα πρόσφυγες στην ίδιά μας την πατρίδα.
Αεί διδασκόμενοι από το παράδειγμα των Ελλήνων του 40, οι οποίοι δεν λογάριασαν συσχετισμούς δυνάμεων , ούτε το γεγονός ότι οι ισχυροί της Ευρώπης παραδίδονταν αμαχητί στο Φασισμό, αρνούμαστε και εμείς την υποταγή στην Τουρκική κατοχή και τα ξένα συμφέροντα και απορρίπτουμε την επιλογή της Πολιτικής Ηγεσίας του τόπου να μας οδηγήσει στην νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων μέσα από μια καθυπόδειξη απαράδεκτη πορεία η οποία αποενοχοποιεί την κατοχική Τουρκία για όσα διέπραξε στην Κύπρο μετατρέποντας το Κυπριακό σε θέμα μιας απλής δικοινοτικής διαφοράς, για την οποία μάλιστα διαφορά φταίμε εμείς και πρέπει να πληρώσουμε και το τίμημα . Σαν τιμωρία, μας έχει εξαγγελθεί η ποινή να μείνουμε για πάντα πρόσφυγες για να δημιουργηθεί πάνω στη γη , τις περιουσίες και τα σπίτια μας ξεχωριστό Κράτος για τους Τουρκοκύπριους.
Το δίδαγμα του 40 ένα είναι: για μονόδρομο αγώνα, αντικατοχικό, για απελευθέρωση της Κύπρου και αποκατάσταση της Διεθνούς Νομιμότητας στο νησί και την πλήρη και χωρίς περιορισμούς και εκπτώσεις αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κυπριακού Λαού, Τουρκοκυπρίων , Ελληνοκυπρίων , Μαρωνιτών, Αρμενίων και άλλων νομίμων το 1974 κατοίκων του νησιού μας.
-----------------------------

9 σχόλια

  1. Asta file !

    Allo 40 are 2008!

    Tote upirxan igetes kai laos pou tolegai i kardia tou!

    Twra gemisame....ite amerikanodoulous-de3ious i proodeutikous tis kakias wras kai allous 'dimokrates' pou blpepoun tin Kypro makria!!!!!!

    Asta!

    Adeia koustoumakia mas dioikoune!

    An8rwpoi xwris psixi kai orama!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den yparhei provlima katohis stin kypro. se dimocifisma to 2004 epelexan na min figi o toyrkikos stratos na min paroyn piso ta spitia kai tis perioysies toys, mono kai mono gia na min moirastoyn ta leftakia toys me toys "ligdiarides toys toyrkogyftoys" ayti einai i alithia. ayti itan i epilogi tis megalis pliopsifias ton kyprion synellinon, ki emeis edo episis me megali pliopsifia tin epikrotisame.
    giati skoyzoyn tora?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτά ας τα ακούσει η Εθνική τράπεζα του Εφραίμ που δεν ήθελε να ανταλλάξει την ΒΙΣΤΟΝΙΔΑ με την ΚΥΡΗΝΕΙΑ

    το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα ΕΙΝΑΙ καμιά ποιο οργανωμένη offshore και να ανταλλαγεί με τα κατεχόμενα
    και ΟΧΙ όπως με εξαγορά της χρεοκοπημένης Τουρκ. ΦΙΝΑΝΣ

    ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΛΕΤΕ
    ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

    ...η ντόρα σας ακούει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλε, εκτός από το μήνυμα του '40 να φροντίσετε εκεί στην Κύπρο να πάρετε τα μηνύματα του '64, του '67 και του '74... Αν το είχατε καταλάβει έγκαιρα και πετάγατε έξω τους αληταράδες σαν τον Σαμψών και τον Γκεωργκάτζη, ίσως δεν θα υπήρχαν τα σημερινά προβλήματα και είχε αποφευχθεί η διχοτόμηση! Φροντίστε τουλάχιστον να μην χαθεί και το υπόλοιπο του νησιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα θα βγούνε και τα γνωστά πρεζόνια να σας πούνε ...φασίστες! (καλά,όχι τώρα,του μασημέρι που θα ξυπνήσουν!!)

    Και βέβαια θα βγούνε και οι bloopers και θα σας βρίζουν που δεν εγκρίνατε το σχεέδιοα Ανάν που ήθελαν τ'αφεντικά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ,ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΧΙ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΑΤΕ!

    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΟΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ....ΑΞΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.......I.R.A ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ Η ΜΙΑ Ε.Τ.Α ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΒΑΣΚΟΙ..
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ .....ΚΟΒΕΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τον 09:35, αλλά και για όσους σαν αυτόν δεν έχουν ανοίξει βιβλίο για να μάθουν τι ρόλο έπαιξε η ΕΟΚΑ και οι Αμερικάνοι, η Χούντα και ο Καραμανλής, αλλά και ο Μακάριος, ο Γρίβας , ο Σαμψών και ο Ιωαννίδης.
    Τα ήθελε η διπλωματία μας τότε που νεαροί φοιτητές τρώγαμε το ξύλο από την αστυνομία για να μη δώσουμε υπόμνημα στην Αγγλική πρεσβεία, που τη θεωρούσαμε ως μόνη αιτία της κατοχής της Κύπρου και ανοήτως σκοτωνόμαστε για τα συνθήματα του Μακάριου "ένωση" και "η Κύπρος είναι ελληνική" ! Και αργότερα να ζητοκραυγάζουμε τον "Εθνάρχη" Καραμανλή που γυρνώντας με το Μολυβιάτη από τη Ζηρίχη δήλωνε πως η μέρα της υπογραφής της συμφωνίας με την Αγγλία (Μεγ. Βρετ) και την Τουρκία!!! ΄"είναι η ευτυχέστερη μέρα της ζωής μου!!!" Ποια; Η μέρα, που με την υπογραφή του, έβαλε εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής ακεραιότητας, μαζί με την Μεγ. Βρετ., και την Τουρκία!!!, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε η τελευταία, μετά την ανατροπή του Μακάριου όρμησε στο ανοχύρωτο νησί και με την πρόφαση της ακεραιότητάς του κατέλαβε το μισό!
    Γιατί δε βγάλαμε άχνα; Κατά τα άλλα ο Καραμανλής ήταν εθνάρχης, τρομάρα του, που η ιστορία της πολιτικής του ως το 1965 είναι ιστορία ντροπής από κάθε άποψη:διωγμούς των αντφρονούντων κατά το σύστημα Χούβερ και σκανδάλων κατά το σύστηα του νεότερου Κ.Καραμανλή!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *