GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

RoboMadonna...

. Από το blog.myspace.com . Πήγα να δω την συναυλία της Madonna, ένας από τους λόγους ήταν ότι ήθελα να δω, τι έχει αυτή η γυναίκα και κυρι...

.
Από το blog.myspace.com
.
Πήγα να δω την συναυλία της Madonna, ένας από τους λόγους ήταν ότι ήθελα να δω, τι έχει αυτή η γυναίκα και κυριαρχεί τα τελευταία 25 χρόνια στα μουσικά δρώμενα.
Δεν μπορεί, η μακροβιότητα σε ένα τομέα πάντα κάτι κρύβει, πολλοί έχουν η είχαν ταλέντο, τύχη , ικανότητες, αλλά να είσαι στη κορυφή για ένα τέταρτο του αιώνα, χρειάζεται πολλά παραπάνω.
Βασικά δεν ήταν συναυλία, ήταν μια παράσταση, στηριγμένη σε όλα τα πρωτοποριακά επιτεύγματα της τεχνολογίας, ακλουθώντας την μετά matrix αισθητική, σχεδιασμένη ως προς την παραμικρή λεπτομέρεια. Ήταν μια παράσταση που όπως κάθε τι σύγχρονο πουλαει τεχνολογία και σεξ. Σέξι κινήσεις, υπονοούμενα, καλυμμένα σε στίχους, χορευτικά, μηνύματα. Για 100 λεπτά η μορφή της κυριαρχούσε επιβλητικά , τραγουδώντας, χορεύοντας, σολαροντας, μπουσουλώντας. Έτρεξε, έκανε σχοινάκι, χόρεψε, κτυπήθηκε, κουνήθηκε, φίλησε μια χορεύτρια, «τρίφτηκε» με τα αρσενικά μελή του μπαλέτου…
Ως προς το μουσικό μέρος , η παράσταση ήταν βασισμένη στις τελευταίες της επιτυχίες. Ακόμα και κάποια από τα λίγα διαχρονικά κομμάτια της , είχαν ένα σύγχρονο λούστρο επηρεασμένο από την τελευταία της δουλειά.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι όλη η παράσταση είναι σχεδιασμένη να βάζει το θέμα μουσική σε δεύτερο μέρος και να προσπαθεί να κυριαρχήσει το θέαμα. Άλλη εντύπωση μου, είναι ότι η πρωταγωνίστρια, είχε σαν πρωταρχικό της μέλημα, να μας αποδείξει ότι εκτός από την μουσική της που έχει κερδίσει την μάχη με το χρόνο, το έχει επιτύχει και η ίδια.
Αψεγάδιαστη εμφάνιση, κίνηση αντίστοιχη υπέρ μαραθωνοδρόμου, χωρίς μια στάλα ιδρώτα.
Το κοινό που πίστεψε ότι θα πάει να διασκεδάσει, να χορέψει, νομίζω ότι έπεσε στην παγίδα του θεάματος και της μηδενικής επαφής της καλλιτέχνιδος με το κοινό της. Κάποια στιγμή νόμισα ότι θα έβαζε τιμωρία τους μπροστινούς επειδή δεν συμμετείχαν όπως ήθελε σε ένα από τα τραγούδια της. Το κοινό που πάει στις συναυλίες για να πλουτίσει το συναισθηματικό του κόσμο, καλυτέρα να είχε πάει στη κεντρική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
Μετά το χρονομετρημένα 100 λεπτά ένα τεράστιο Game Over,γέμισε όλη τη σκηνή, με την ξάστερη έννοια του. Εντύπωση μου έκανε ότι το κοινο, είτε χορτασμένο από το θέαμα, είτε εξαντλημένο από τη προσμονή μηνών, δεν αντέδρασε, δεν ζήτησε, δεν απαίτησε και υποτάχτηκε μοιρολατρικά στη φωτεινή επιγραφή.
Στην πορεία προς την έξοδο, άκουγες τις αναφορές του κόσμου, ως προς την εντυπωσιακή πρωτοτυπία και το μεγαλείο της σκηνής, ως προς την εμφάνιση, την φυσική κατάσταση και την επαγγελματικότητα της «πρωταγωνίστριας», αλλά εγώ προσωπικά δεν άκουσα κανένα να ισχυρίζεται ότι διασκέδασε, η συγκεκριμένες αναφορές στην μουσική και στους στίχους.
Ευτυχώς που σήμερα βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την πρόσφατη φωτογραφία, γιατί αλλιώς θα είχα την εντύπωση, ότι αυτό που είδα χτες, δεν ήταν άνθρωπος αλλά ανθρωποειδές.
-------------------------------------------------

17 σχόλια

  1. Αυτό που περιγράφεις είναι απλά μια επαγγελματικά σχεδιασμεένη και εκτελεσμένη παραγωγή πολλών εκατομμυρίων $.

    Οι δικές μας λεγόμενες συναυλίες ειναι λουστραρισμένα πανηγυράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 70000 μαλάκες παρακολούθησας την συναυλία της παρηκμασμένης τραγουδίστριας
    πού είναι οι εποχές που έριχναν γιαούρια στην Boy George ?

    Παρηκμασμένος λαός μήπως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αψογο αρθρο πραγματικα.Και συμφωνω απολυτα οτι ελαχιστοι πηγαν για να διασκεδασουν:η συντριπτικη πλειοψηφια το εκανε για να εχει να λεει στον διπλανο κατινο ή κατινα οτι πηγε στη "συναυλια του αιωνα" (τρομαρα τους).

    Αθανατε νεοελληνα με την επιδεξιομανια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτες τις γενικευσεις καλο ειναι να μην τις κανετε.
    Εννοειται οτι μαζευτηκαν οι γνωστοι μακακες του εγχωριου life-style (ο Θεος να το κανει) αλλα πολλοι παρα πολλοι πηγαν για να απολαυσουν τη συναυλια της απολυτης ποπ τραγουδιστριας.

    Γι αυτο ας λειπουν οι χαρακτηρισμοι για τους θεατες μιας συναυλιας και οι ισοπεδωτισμοι.
    Αλλα ετσι ειναι οι Ελληναρες, το παιζουν υπερανω και νομιζουν οτι αμα κακοχαρακτηρισουν τη Μαντοννα και το κοινο της κανουν επανασταση.
    Καημενοι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε μου οχι και μαλακες,τι σοι εμπαθεια ειναι αυτη???εγω παλι χαιρομαι που που την ειδα,για ολους τους παραπανω λόγους που αναφερετε.Στο κατω κατω κι εσεις εδω δεν κανετε κατι αλλο παρα ασχολειστε με το τι κανουν οι υπολοιποι...Βρειτε κατι να κανετε οι ιδιοι...Τελειωνοντας το να παει καποιος σε μια συναυλία μονο και μονο για να στοιχειοθετήσει και τεκμηριώσει μια αποψη αγγιζει τα όρια της τραγωδίας,ξέρω ανθρωπους που ήθελαν να πανε να διασκεδασουν και δεν πρόλαβαν για να πανε μίζεροι ανθρωποι σαν εσας.Ελπιζω κάποια στιγμη όταν συμφιλιωθειτε με τους εαυτους σας να χαρειτε και τις ζωες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΣΟΥΡΓΕΛΟ σας τα πήρε τραγούδησε PLAY BACK και εσείς κοροΐδα πληρώσατε μέχρι και 3.000 € στη μαύρη για να λέτε ότι είδατε την Μαντόνα κρεατένια ( ΖΩΝΤΑΝΗ ) . Τώρα θα τρέξετε κοροϊδάρες να πάρετε και τα CDς της και θα τα κονομήσει διπλά . ΚΟΡΟΪΔΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσα χώσατε για να δείτε (ακούσετε?) τις μαλακίες της?
    250.000.000 Ευρώ!!!.. πλουσιότερη για "συναυλίες" τριών μηνών!..
    Για να δείξει ποια φοβερή και ανεπανάληπτη τέχνη? Τι το ιδιαίτερο παρουσιάζει δηλαδή, που δικαιολογεί την όλη ιστορία?
    Ισως φταίω εγώ που "δεν καταλαβαίνω", και που μ' αρέσει η μουσική, αλλά μου φαίνεται πως ο κόσμος,(κι η ψωροκώσταινα μαζί και μπροστάρα βεβαίως-βεβαίως),πάει κατά διαόλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. pigan kai ta ellinika starakia na doune pos einai oi thryloi tis mousikis kai tou sex
    ere ti exoume na trabiksoume apo edo kai pera apo tis tragoudiares ellinides proin tragoudiares sta simpathestata magazia tis e8nikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όχι δεν ήταν ανθρωποειδές,ήταν ΘΕΑ,ανθρωποειδές ήταν αυτό που αντίκρυσε η μάννα σου μετά από 9 μήνες αναμονής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κυρἰα εἰναι μἀπα τὀ καρποὐζι.
    Αλλαξε καἰ θρησκεἰα γιἀ νἀ μπορἐσει νἀ επιβιὠσει μετἀ τἀ 50.Ομως,αυτοἰ ποὐ πἠγαν,νἀ μἠ ξανακλαυτοὐν ὀτι παἰρνουν μὀνο 700 ευρὠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατι ρε παιδια τοσο ξενομανία ! το εγχώριο life style ειναι ενα τιποτα και το ξένο να μας κάνει να παραληρούμε ! ολοι ξερετε τα παντα και εισται υπερανο ... πολλυ καλο το αρθρο φιλε μου ! μπραβο ...

    ΥΓ - σας επιρεαζουν πολλυ εκπομπες Βασια λοη και σια αγαπητοι νεοελληνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ "ΕΝΤΕΧΝΩΝ" (ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ, ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΩΜΙΚΟΥ (ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ), ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑΣ!!! ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΖΙΠ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. re mounia tis laspis emas mas perissevoun lefta kai ta dinoume opou goustaroume. de sas zitisame daneika. katheiste eseis na sas ta trone oi papades kai o karamanlis kai moko...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. Μεσημεριανός Μαντονισμός συνεχίζεται...


    Η συναυλία της Madonna τέλειωσε, αλλά τα απόνερα συνεχίζονται. Ενθουσιασμένες οι επαρχιωτοπούλες τσιφτετελίτσες των μεσημεριανών χειροκροτούν για την μοναδική εμπειρία που είχαν ποτέ. Οι διάσημοι γνωστοί μαλάκες VIP’s, αυτοί που πάντα αποφεύγονται από όλους όσους δεν αρέσκονται σε 120 δεύτερα δημοσιότητας, συνεχίζουν να κάνουν δηλώσεις για τα διαμάντια της καρέκλας της Μαντόνα και το χρώμα της κιλότας του πρεζονιού εθελοντή της μαντόνας διάσημου ομοφυλόφιλου. Αυτά είναι «τα πλέον σημαντικά» πράγματα σε μία συναυλία. Ας ελπίσουμε να προκύψει κάτι άλλο σαν θέμα επειδή η αναγούλα που προκαλεί ο χειρισμός τους, είναι ανυπόφορη…

    Υπάρχουν βέβαια και οι «άλλοι». Είναι αυτοί που στα τέλη της δεκαετίας του 70, γνώρισαν την κυρία Τσικόνε ως ΠΟΛΥ καλή χορεύτρια του Patrick Hernandez κατά την περιοδεία του εκεί γύρω στο 78 με 79. Αυτοί οι ίδιοι είδαν τις συναυλίες (στο εξωτερικό) αλλά δεν πρόσεχαν ούτε τα βρακιά ούτε τα διαμάντια. Είναι οι ίδιοι που αγόραζαν δίσκους και εισιτήρια όταν άξιζαν, αλλά πετούσαν στα σκουπίδια ότι τους χάριζαν για promotion και κανονικά προοριζόταν για τον τενεκέ.

    Η Μαντόνα ξεκινά γύρω στο 80 σαν μέλος τότε των breakfast club, ενώ αργότερα καταλήγει να «κλέβει» λίγο το funk των περασμένων χρόνων και να μοιάζει στα φωνητικά με… pointer sisters! Με την κατάλληλη μεταμφίεση, με το κατάλληλο φόρεμα και μια προσεκτική εμφάνιση «γίνεται το μπάμ» με το αφελές like a virgin. Κάποιοι αγοράζουν ένα ολόκληρο πεντακοσάρικο το 45αρι σιγκλάκι εισαγωγής από Αγγλία επειδή «ο κόσμος το ζητάει». Την συνέχεια, λίγο - πολύ την ξέρετε, όμως εκεί είναι που αναδεικνύεται ένας αξιοθαύμαστος και αξιοσέβαστος «Μαντονικός» επαγγελματισμός.

    Μα καλά, θα πείτε, δεν έγινε τίποτα καλό; Ασφαλώς, πρωτοστάτησε σε πολλές καινοτομίες που χωρίς το κασέ και το κύρος της Μαντόνα δεν θα είχαν εγκρίνει ποτέ οι δισκογραφικές. Έχει απίστευτο επαγγελματισμό και από σεβασμό ή ψώνιο, είτε στην Ελλάδα την δεις, είτε στην πατρίδα της, προσέφερε ένα πολύ καλό και ευρηματικό show. Έβγαλε λίγο και το απωθημένο της στην ηθοποιία με την μεταφορά στο χορό εκείνων των ρόλων που δεν αξιώθηκε στην μεγάλη οθόνη.
    Αυτά, αλλά μέχρι εκεί.

    Πάντως, παρά τον επαρχιωτισμό των «κοσμικογράφων», την ασχετίλα τους και την υπαγορευμένη από τις δισκογραφικές μπουρδολογία των καναλιών, σε πλήρη αντίθεση με δελτία ειδήσεων επιπέδου μεσημεριανού show για κοσμικά βρακιά και κώλους, ακούστηκε και μια σοβαρή γνώμη για την συναυλία από τον Κουτσογιαννόπουλο. Παρά το ότι υπήρξε κάπως επιεικής και διπλωμάτης, ήταν αντικειμενικός και το προσέγγισε στις πραγματικές του διαστάσεις. Οι υπόλοιποι… χέστα!

    Εμείς διαλέξαμε κάτι από την Χαρούλα μας που τα λέει όλα.

    Δώσ’ μου ένα τσιγάρο,
    να σταθώ να πάρω εισιτήριο…
    Εγώ σα νιάτα μου ξημέρωνα
    Ευρώπη, Ελλάδα, Αμερική,
    ότι αγαπούσα τ’ αποθέωνα,
    αρκεί να ήσουνα εκεί…
    Τραγούδια στάδια συγκροτήματα,
    καρδιά μου, αγάπη μου γλυκιά,
    μας φάγαν’ όλα μας τα χρήματα,
    αλλά μας έμειν’ η ροκιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πολλοι (τωρα πλεον ειναι αργα) κλενε τα λεφτα τους!
    οταν τελειωσε η συναυλια?!! 100 λεπτα!
    πραγματικα στεναχωριεμαι και τσαντιζομαι ταυτοχρονα με την πλυση εγκεφαλου που εχει παθει ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. όχι μόνο τα λεφτα μου δεν κλαιω αλλα κλαίω που δεν εδωσα λιγάκι παραπάνω να τη δώ καλύτερα...στην επόμενη όμως θα ΞΕΡΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *