GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καπιταλισμός ...τέλος!

. . Αναμείνατε τις εξελίξεις...‏ . Γράφει ο Κώστας Ρομπόρας www.isthmos.gr . Την περασμένη εβδομάδα πέθανε και τυπικά ένα σύστημα που γαλού...

. .
Αναμείνατε τις εξελίξεις...‏
.
Γράφει ο Κώστας Ρομπόρας
.
Την περασμένη εβδομάδα πέθανε και τυπικά ένα σύστημα που γαλούχησε γενεές επί γενεών και υπήρξε το αντίβαρο στον κομμουνισμό. Ο καπιταλισμός παρέδωσε σώμα και ψυχή στα χέρια των αγορών (ή μάλλον των Κυβερνήσεων).
Όχι ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική και την οικονομία δεν το περιμέναν. Την ιστορία λίγο πολύ όλοι την έχουμε διαβάσει και εμπεδώσει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό από τα ΜΜΕ. Εκεί που δεν έχουν εστιάσει είναι στην απληστία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και γενικότερα όσων ασχολούνται με τη διακίνηση του χρήματος.
Η απόφαση για χρηματοδότηση όλου του συστήματος με 700 δις. δολλάρια στην Αμερική όχι μόνο είναι άδικη αλλά πιθανότατα θα αποβεί και αναποτελεσματική. Όχι γιατί το υπογράφουν 160 Αμερικανοί οικονομολόγοι ούτε γιατί το ποσό θα αποδεχτεί ότι δεν είναι αρκετό, η «τρύπα» είναι πολύ μεγαλύτερη. Ήδη οι «τρεις μεγάλοι» της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ντιτρόιτ εξασφάλισαν επίσης ένα σχέδιο σωτηρίας αξίας 25 δις δολλαρίων γι' αυτούς και τους προμηθευτές τους. Όπως γίνεται κατανοητό αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς και άλλοι τομείς της οικονομίας θα ακολουθήσουν. H τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια για αποφυγή της κατάρρευσης είναι τα 700 δις δολλάρια της Αμερικανικής Κυβέρνησης για να αγοράσει άχρηστα παράγωγα από τις τράπεζες μεταφέροντας τη ζημιά από αυτές στους φορολογούμενους.
Δυστυχώς όμως η «πυραμίδα» των χρηματιστηριακών παραγώγων που είχε κατακλύσει τις ΗΠΑ αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο μπορεί να οδηγήσει σε τρις δολλάρια ζημιές. Το ερώτημα είναι που θα βρεθεί αυτό το χρήμα. Μα φυσικά θα το εκδώσουν οι τράπεζες (και πάλι). Όπως συμφωνούν πολλοί οικονομολόγοι θα ήταν προτιμότερο η Κυβέρνηση των ΗΠΑ να αφήσει το ήδη υπό κατάρρευση τραπεζικό σύστημα να καταρρεύσει εντελώς και να οδηγήσει τα πράγματα σε μία νέα αρχή. Το πιθανότερο όμως είναι ότι αυτο δεν θα συμβεί. Ο πληθωρισμός αναμένεται να εκτοξευθεί στις ΗΠΑ καθώς για να εξασφαλιστούν αυτά τα 700 δις $ θα πρέπει να τυπωθεί νέο χρήμα.
Όταν όμως η προσφορά νέου χρήματος δεν συνοδεύεται από αύξηση της προσφοράς των αγαθών ο πληθωρισμός αυξάνεται δραματικά. Οι πολίτες δε θα πληρώσουν επιτόκιο (στο χρήμα που θα εκδόσουν οι τράπεζες) για ένα δάνειο που θα σώσει τις τράπεζες!!! Απίστευτο!!!
Έτσι λοιπόν οι ελεύθερες αγορές που λειτουργούν από μόνες τους απέτυχαν παταγωδώς. Για έναν και μόνο λόγο. Η βασική αιτία του καπιταλισμού που είναι η δημιουργία κέρδους μετατράπηκε σε απληστία. Οι τράπεζες μέσα στην απληστία τους δεν έλεγχαν τι πουλάνε αλλά αυτό μάλλον δεν τις ενδιέφερε. Τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγορές και κυριότερα το πιστωτικό σύστημα είναι πλέον η αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης προς αυτές. Απλός κόσμος και επενδυτές ήδη αποσύρουν μαζικά ό,τι μπορούν να αποσύρουν. Το ίδιο αρχίζει να παρατηρείται και στην Ελλάδα καθώς ομόλογα-«φούσκες άρχισαν να «σκάνε» και εδώ.
Ήδη αυτά τα «τοξικά απόβλητα» των Αμερικανικών τραπεζών έχουν μεταφερθεί στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα κάποιοι ήδη κλαίνε τα χρήματά τους που «ποντάρισαν» σε «μολυσμένα» χαρτιά από το Αμέρικα, σχετικά αναφέρει το κυριακάτικο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα Αμερικανικό κραχ θα δημιουργήσει «ντόμινο» και στην Ευρώπη, και στην Ελλάδα. Σε ποιο βαθμό θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή είναι πάνω-κάτω γνωστά τα «χαρτιά» που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα από αυτούς που «έπεσαν». Από αυτούς που έπονται;
Σημ. Μόλις πριν λίγο ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα στη Βουλή των ΗΠΑ. Το σχέδιο Μπους καταψηφίστηκε.
-----------------------

45 σχόλια

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ --- ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΗΠΑ ειχε ανακοινωσει οτι βρεθηκε λυση και θα περναγε το νομοσχεδιο, ομως σημερα τα Ευρωπαϊκα χρηματηστηρια ειχαν απωλειες λογω προβληματων που εμφανιστηκαν σε Ευρωπαϊκες τραπεζες, πολλες ωρες πριν την καταφηφιση του νομοσχεδιου στις ΗΠΑ.

    Εγω πιστευω οτι τελικα σε μερικες ημερες το νομοσχεδιο θα περασει, αν ειχα μετοχες δεν θα πουλαγα, θα αγοραζα φτηνα απο ολους αυτους που θα χεστουν απανω τους αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Καπιταλισμός ...τέλος!"

    Ναι αμέ, ότι πεις εσύ φίλε μου, ότι πεις.
    Άντε καληνύχτα τώρα και όνειρα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάει... θέλω να πεθάνω, πέσανε τα καράβια μου έξω, θα βγει το ΚΚΕ κυβέρνηση τώρα και θα με στείλουν να γίνω ανθρακωρύχος? ή στο Νευροκόπι να μαζεύω πατάτες?


    http://press.i-GR.net
    http://malakies.i-GR.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προκειται περι απληστιας επενδυτων, και οχι τραπεζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, ξύπνα.

    Θα σου πω έγώ μία πιο λογική θεωρία.

    Όλα τα λεφτά που μάζεψαν οι εβραίοι τα προηγούμενα χρόνια τα έριξαν στην κίνα, αγοράζοντας την οικονομία της για ένα κομμάτι ψωμί. (Από που, νομίζεις, βρήκε τα κεφάλαια η κίνα και αναπτύχθηκε τόσο απότομα;)

    Τώρα που τους έκατσε το στόιχημα με την κινέζοικη ανάπτυξη, οι υπερεθνικοί τραπεζίτες είναι φορτωμένοι με απίστευτο χρήμα έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να προκαλούν κλυδωνισμούς για να αγοράσουν την αμερική, αυτή τη φορά, για ένα κομμάτι ψωμί. Διώχνοντας από τη μέση όσους πανικοβληθούν.

    Και μετά θα έρθει η σειρά της ρωσίας, μέχρι να φτάσουμε στην ολκλήρωση του νεοταξίτικου σχεδίου "μία τράπεζα, για όλο τον πλανήτη". (Και μία κυβέρνηση και μία θρησκεία και ΄λοιπα και λοιπά)

    Ξέρω, είναι "κολλημένος" με θεωρίες συνωμοσίας. Τι να κάνω όμως αφού μόνο έτσι εξηγούνται κάποια πράγματα;

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγα μην λέγαν ΝΑΙ στο σχεδιο Πολσεν με την πρώτη!
    Ειπαμε Αμερικανακια, αλλά όχι και ηλίθιοι !!
    Εδω μιλάμε για 700+ δις όχι για χυλοπιττες!
    Και έχουμες και τις εκλογές που έρχονται.
    Το σχέδιο "διάσωσης" θα ψηφισθεί
    ειτε έτσι ειτε σε καποια παραλλαγή του.
    Αλλά όχι μπάμ και κάτω.Τώρα όποιος έχει money ευκαιρία να αγορασει ό,τι θέλει! Ακομα και Τράπεζες πωλούνται....
    Είδατε οι κινεζοι που δεν κανοπυν τον κινεζο αλλά ... το σκέφτονται να "επενδυσουν" λεει σε τραπεζες στην αμερικη αν και ειναι λίγο ..ρισκο!!
    ΚινεΖικο δούλεμα δηλαδή.
    Καιρος τους να τα πάρουν τζαμπα τώρα και αυτοί!

    \
    Ιδωμεν
    ...


    Dr.Λούλα
    CEO - A...&B.... companies
    Un.Ar. Emirates
    Οικον. Χάρβαρντ
    Μεταπτυχιακά Γεηλ ουνιβερσιτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κύριε Ρομπόρα ,

    ο καπιταλισμός δεν τελείωσε.

    Ίσα ίσα που τώρα ξεκινάει η επόμενη φάση του.

    Είναι απλό.

    Πτωχεύουν μερικές τράπεζες ή ασφαλιστικές εταιρίες ή εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων και πολύ απλά εξαγοράζονται από άλλες οι οποίες είναι τεράστιες.

    Αυτό σημαίνει ότι οι δέκα παραδείγματος χάρην εταιρίες γίνονται 5,4,3,2 μέχρι τελικά να γίνουν μία.

    Είναι η φάση της πραγματικής παγκοσμιοποίησης και όχι της θεωρίας που μέχρι τώρα ακούγαμε,βλέπαμε και διαβάζαμε.

    Πάω στοίχημα κύριε Ρομπόρα ότι η ανάκμψη θα έρθει σύντομα -το πολύ μέχρι τον Μάϊο του 2009-διότι στην οικονομία υπάρχουν οι οικονομικές φάσεις ανόδου - καθόδου ή αλλιώς ωριμότητας και ανωριμότητας.

    Όσο πιο μεγάλη και ραγδαία είναι η πτώση τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ανάκαμψη.

    Όταν αυτή η πτώση είναι παρατεταμένη σε χρονικό ορίζοντα και μικρή σε μέγεθος κάθε φορά είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.

    Α.Μ.

    Οικονομολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΕ ΡΟΜΠΟΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΡΑ Η Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωπα ρε Φουκογιαμα με το "Τελος της Ιστοριας".
    Μακαρι να πεθαινε τοσο ευκολα ο καπιταλισμος.(Και μακαρι να μην βρυκολακιασει σε τετοια περιπτωση ο ¨υπαρκτος¨!)
    Μα μπορει να ειναι τοσο αφελεις οι ανθρωποι και να κανουν τοσο ευκολα αφορισμους.
    (Θα μου πεις δεν βλεπεις τους Κνιτες?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://finance.yahoo.com/

    xaxaaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι επιπτώσεις από την αμερικανική κρίση στην Ευρώπη φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο στην αρχή νομίσαμε και πιστέψαμε. Τα χρήματα που εκταμιεύονται για να σωθούν οι Τράπεζες, οι καταθέσεις και οι συνεργασίες τους στον παραγωγικό ιστό είναι αμέτρητα και αυτά καλούνται και θα κληθούν στο άμεσο μέλλον να καταβάλουν οι φορολογούμενοι Ευρωπαίοι.

    Αυτή είναι η εικόνα του σήμερα. Αλλά ποιος θα μας πεί ,που θα καταλήξουν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν; Γιατί η αφετηρία τους είναι γνωστή. Δεν είναι γνωστός ο τελικός τους προορισμός.

    Παρακαλώ για τις δικές σας γνώσεις, σκέψεις, σχόλια και συμβουλές-προτάσεις.

    Ευχαριστώ

    ΠΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. takis

    για πρωτη φορα στα χρονικα ειπες μια αληθεια για τον εαυτο σου

    αλαλ dont worry θα σταλθεις εις στο awsvitch για "εργασια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πόσες φορες έχει προβλεφθεί το τέλος του καπιταλισμού.....
    μια τέτοια πρόβλεψη επί πλέον δεν χαλάει τη στατιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 9.42 δεν θα βγεις μαλάκας .....είναι το μόνο σίγουρο ...πάντως τραβηξτε απο τα καραπουταναρια τις τραπαζες ολα τα φραγκα σας...και καντετα σερβιέτες μεγαλύτερη αξια θα εχουν....!
    Μ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η λύση στο κραχ είναι η εξής:

    Επίταξη στα κότερα .
    Να τα μοιράσουν στο λαό με ανταλλαγή οικόπεδα της μονής Βατοπεδίου, στη λίμνη Βισθωνίδα .

    Αφού γίνει αυτό , να ανταλλαχθούν με οικόπεδα - φιλέτα τα οποία θα πωληθούν στους πρώην ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.

    Όταν πουληθούν τα οικόπεδα τότε μπορούν με τα χρήματα των αγοραστών , να ξαναπάρουν τα κότερα από τους δύσμοιρους έλληνες οι οποίοι νόμιζαν από το 1999 και εντεύθεν ότι μπορούν να ονειρέυονται ότι έγιναν Ωνάσσηδες !!

    Καταλάβατε ή δεν καταλάβατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καπιταλισμός και νεοφιλελευθερισμός τέλος. Λαμόγια της Δεξιάς η Ιδεολογία σας καταρρέει. Ήρθε η ώρα η Σοσσιαλδημοκρατία να περιορίσει τον Άγριο, σκληρό Καπιταλισμό. Στις ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πέσει. Ήρθε ο καιρός για μια Ευρώπη των Λαών, των Σοσσιαλιστών. ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΟΣΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ουσιαστικά τα "λαμόγια" είναι που έκαναν τη δουλειά και πάνε να τη βγάλουν καθαρή με τα λεφτά του κοσμάκη. Όπως λέει ο Ron Paul http://www.infowars.com/?p=4949 προτείνοντας παράλληλα και λύσεις. Επίσης όπως και η Marcy Kaptur http://www.infowars.com/?p=4944
    Αλλού μιλάνε για κλεπτοκρατία
    http://www.rense.com/general83/grand.htm
    Υπάρχουν και εδώ και κυκλοφορούν ανάμεσά μας...η κλεπτοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το τέλος του καπιταλισμού είναι μια ιστορική και κοινωνική αναγκαιότητα. Το κακό είναι μονο ότι τόσο η ιστορία όσο και η κοινωνία παρακάμπτουν αυτή την δήθεν αναγκαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΔΩ ΡΙΞΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ,ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ.ΒΑΛΑΝΕ ΧΕΡΙ ΠΑΝΤΟΥ,ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΤΡΟΦΙΜΑ,ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ...ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΑΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 9:47

    Τι έγινε, ταρακουνηθήκαμε. Έγινε και σεισμός 7.5 ρίχτερ. Μήπως ο DOW είναι σεισμογράφος? Έχεις επενδύσει σε λάθος όνειρο, άρχισε να γίνεται εφιάλτης. Καληνύχτα τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΙΓΑ ΡΕ ΡΟΜΠΟΡΑ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΣ
    ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΜΟΛΑΣ ΚΟΤΡΩΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ>..ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΞΕΠΕΣΜΟ
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:
    http://uk.youtube.com/watch?v=mUs1FxSLtvE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ , ΠΑΝΩ ΣΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ . ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. που πας ρε κακομοιρη ΡΟΜΠΟΡΑ ?

    Τι μαλακιες μας κοπανας αμορφωτε ?

    Αν ειχες εστω και λιγο μυαλο θα καταλαβαινες ακριβως το αντιθετο , ΔΗΛΑΔΗ η αρνηση της γερουσιας των ΗΠΑ να περασει η ΚΡΑΤΙΚΗ παρεμβαση σωζοντας ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ειναι ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.. που προβλεπει (οπως το φτωχο σου το μυαλο δεν μπορει) ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ...και οχι να διασωζεται με τα χρηματα των φορολογουμενων...

    Αλλα ο μαρξιστικος στοκος που εχεις στο κεφαλι δεν σε αφηνει να δεις.. ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (με ολα του τα κακα και τις αδυναμιες) ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ (ΑΜΕΡΙΚΗ-ΚΑΝΑΔΑΣ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΔΑΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΛΠ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ - ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

    ενω τα κρατη που εμπιστευτηκαν την μαρξιστικη συφιλη (σοβιετικη ενωση-αλβανια-βουλγαρια-γιουγκοσλαυια-ρουμανια-ουγγαρια-πολωνια κλπ) ΕΚΤΟΣ των ΑΙΜΟΣΤΑΓΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΩΝ (ουτε μια ημερα Δημοκρατιας δεν εζησαν) τους εφτασε στο εξευτελιστικο επιπεδο να διαλυθουν , να τρεχουν στην δυση να φανε ενα πιατο φαγητο ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΒΡΩΜΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ να γινου ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ για να εξασφαλισουν την επιβιωση τους... ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΘΗΚΕ Η ΣΥΦΙΛΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ.. γιαυτο γεμισαμε πουτανες απο ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΡΩΣΣΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και δεν γεμισαμε απο ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ κλπ..

    Αιντε βγαλε τον στοκο απο το μεγαλο κεφαλι σου και ανοιξε κανενα βιβλιο πριν μου αρχισεις να γραφεις κιολας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ρε κατακαυμενε ΡΟΜΠΟΡΑ,

    ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. MEGALOI MAGKES oi Amerikanoi bouleytes.

    Akousan tous polites pou tous pshfisan kai de dexontai na kselaspwsoun me dika tous lefta tous kleftes megalokarxaries kai EFTYSAN katamoutra Bush, McCain kai Obama, olh thn politikh elit ths xwras tous (pou otan prokeitai gia lefta, oloi symfwnoun).

    Arage posoi dikoi mas bouleytes tha elegan oxi se ayto pou tous leei to komma tous?

    Edw tha pernage me 100% tetoious osfyokamptes exoume dystyxws.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 10:25

    Οικονομολόγος ε? Πολύ τεμπέλης για να γίνεις λογιστής μάλλον. Δεν έπιασε το σχέδιο να φορτώσουν τα χρέη στον λαό γιατί δεν μπορείς να φανταστείς τι γράμματα στείλανε στους γερουσιαστές. Μόλις έμεινες χωρίς δουλειά φίλε, χώνεψε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγω θα ψηφιζα πασοκ αν αλαζε το ονομα του σε Πανεληνιο Σοσιαλδημοκρατικο Κομμα.
    Τωρα δεν μπορω διοτι το ονομα του με κοροϊδευει, ουτε σοσιαλιστες ειναι ουτε κινημα.

    Η προταση του ονοματος που κανω ειναι δικαια και τιμια, και επισης θα συνεχισει να λεγεται πασοκ. Τι λετε εσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τώρα εμένα γιατί με ενοχλεί που θα μείνουν ατιμώρητοι αυτοί που προκάλεσαν αυτή τη κρίση;;;;

    Πολύ σωστά αποφάσισε η γερουσία να μην περάσει το νόμο, τι θα γίνει όμως;;;

    Όσο πιο μεγάλη είναι η λαμογιά τόσο πιο καθαρή και ατιμώρητη θα μείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 1:25

    Ναί βλέπουμε όλοι τα καλά που μας ήρθανε. Πιάσε δίσκο τώρα και ασε τις φιλοσοφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 2:28 πμ
    Για ποια συγκεκριμένη λαμογιά μιλάτε κύριε, έχετε ιδέα;
    Κάτι μου λέει ότι νομίζετε ότι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ πάει στραβά από πίσω κρύβεται και μια λαμογιά και θέλετε να πιείτε το αίμα κάποιου άτυχου αντί να συγκεντρωθείτε στο αληθινό πρόβλημα.

    ΥΓ: Είμαι σίγουρος, ότι αν απαντήσετε πάλι δεν θα μου πείτε για την συγκεκριμένη λαμογιά, με όνομα και αποδείξεις, βάζω και στοίχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κοι κεντρικη τραπεζα τι ρολο παιζει στην ολη ιστορια;;; Μαζευουν το χρημα μεσα η μου φενεται;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απ' ότι βλέπω το κείμενο μου εξόργισε αρκετούς. Βέβαια κάποιοι ορμώμενοι απο πολιτικές ή άλλες προτιμήσεις μπορούν να κάνουν και τη βρισιά επιχείρημα. Τι να κάνουμε η Ελλάδα έχει 11 εκ. έξυπνους.

    Το "Καπιταλισμός τέλος" δεν αναφέρεται στο τέλος καθ' εαυτό του συστήματος αλλά στο τέλος μιας εποχής που ξεκίνησε με σκοπό το κέρδος και κατέληξε στην απληστία.

    Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι προτιμότερος ο κομμουνισμός ή η ζωή που επιβλήθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο στο "ανατολικό μπλοκ" ούτε ότι ο κομμουνισμός πρέπει να επιστρέψει.

    Επίσης οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πολλές και ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του. Υπάρχουν αρκετές αλήθειες για να είναι ο καθένας σωστός.

    Η πραγματική αποτίμηση θα γίνει μέσα στην πορεία του χρόνου.

    Όντως όπως όλα δείχνουν τόσο σε Ευρώπη όσο και απέναντι οδεύουμε σε εξαγορές, συνενώσεις κλπ. και θα μείνουν "λίγοι και καλοί". Ως συνήθως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. για ολα φταινε αυτα τα λαμογια οι οικονομολόγοι ...ακομα και η παγκοσμιοποίηση είναι έργο δικό τους .......! και οι πύργοι είναι δικό τους επίτευγμα...εχει αντίρρηση κάποιος αγράμματος εδώ μεσα ???
    οχι.....λεω.... για να το συζητήσουμε....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ = ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η απόρριψη του σχεδίου έγινε για λόγους τακτικής, το σχέδιο προέτρεπε ανταλλαγή μετοχών των τραπεζών σε τρέχουσες τιμές, με την απόρριψη αρχικά οι τιμές θα πέσουν, οι όροι για τους επενδυτές θα γίνουν καλύτεροι, ο καπιταλισμός θριαμβέυει έτσι πάνω σε ένα σχέδιου σοσιαλδημοκρατικού κευνσιανού τύπου. Σημερα που γράφω είναι τρίτη πρωι μέσα σε μια εβδομάδα μετά απο πτώση 20 τοις εκατό περίπου θα περάσει το σχέδιο και οι μεγαλοεπενδυτές θα τρίβουν τα χεράκια τους.
    Δυστυχώς για όλους μας ο καπιταλισμός και η ελευθερη αγορά έχουν πολλά ψωμιά ακόμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "Η καταστοφή του καπιταλισμού"
    Πράξη Νο.634478

    Οταν φτάσει στο Νο. 643387 ξυπνήστε με από τον φιλελεύθερό μου λύθαργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. νεοφιλευλευθερος καπιταλισμος τελος,οχι καπιταλισμος τελος απλα απτο νεοφιλελευθερο μπορει να περασει με μετα-κευνσιανο η σε κανα ολιγαρχικο καπιταλισμο και εκει θα γελασει καθε πικραμενος και οι κρισεις περνανε μονο με πολεμους βλεπε δεκαετια του 40..Μαζι τελος και η Αμερικη ως παντοκρατορια και την δημιουργια ενος πολυπολικου κοσμου οπου καμια χωρα δεν εχει την κυριαρχια...απλα μαζι με αυτα και μεσαια ταξη τελος αποτι φαινεται...Και η αριστερα,τι πανυγυριζει δεν εχει λυση κολλημενη στα φλαμπουρα του παρελθοντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. (Αλλα ο μαρξιστικος στοκος που εχεις στο κεφαλι δεν σε αφηνει να δεις.. ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (με ολα του τα κακα και τις αδυναμιες) ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ (ΑΜΕΡΙΚΗ-ΚΑΝΑΔΑΣ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΔΑΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΛΠ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ - ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...)

    Να χαιρεσαι και τις δημοκρατικες ((πυρηνικες)) βομβες μεγαλε...Πηγαινε και στην λατινικη αμερικη να τους πεις εκει για την εκμεταλευση που για ολοκληρο αιωνα δεχονταν οι ανθρωποι για τον δημοκρατικο καπιταλισμο,εκει να δει νεκρους και εμφυλιους...α ναι ξεχασαμε τις δημοκρατικες πολιτιστικες εκστρατειες κατα του Ιρακ,τις οικολογικες βομβες του Αl Gor στην Γιουγκοσλαβια,ολα αυτα τα δημοκρατικα σε ολο τον κοσμο!!!Απτα εμπαργκο στην κουβα μεχρι την εκμεταλευση ολης της Νοτιας Αμερικης!!!!

    ((ενω τα κρατη που εμπιστευτηκαν την μαρξιστικη συφιλη (σοβιετικη ενωση-αλβανια-βουλγαρια-γιουγκοσλαυια-ρουμανια-ουγγαρια-πολωνια κλπ) ΕΚΤΟΣ των ΑΙΜΟΣΤΑΓΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΩΝ (ουτε μια ημερα Δημοκρατιας δεν εζησαν) τους εφτασε στο εξευτελιστικο επιπεδο να διαλυθουν , να τρεχουν στην δυση να φανε ενα πιατο φαγητο ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΒΡΩΜΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ να γινου ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ για να εξασφαλισουν την επιβιωση τους... ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΘΗΚΕ Η ΣΥΦΙΛΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ.. γιαυτο γεμισαμε πουτανες απο ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΡΩΣΣΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και δεν γεμισαμε απο ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ κλπ..))

    τι σχερση εχουν τα σοβιετικα καθεστωτα με τον μαρξισμο δεν ξερω αυτα εχουμ λυθει απτην Αριστερα τον προηγουμενο αιωνα!Κρατικος καπιταλισμος ηταν ολοκληρη η Σοβιετικη ενωση!!Ε ναι βεβαια ηταν κλασσικο των δυτικων πολιτισμων να πεθαινουν απτην πεινα οι ανθρωποι των αλλων χωρων γιανα τρεφονται οι χωρες της δυσης!!γιατι και ενα μεγαλο μερος της αφρικης καπιταλισμο ειχε αλλα εκει δεν τον αναφερει γιατι θα νιωθεις τυψεις οτι χρειαζονται να πεθαινουν ανθρωποι απτην πεινα για να ζεις εσυ καλα και ναγοραζεις φτηνα προιοντα απο τις πρωτες υλες απτην Αφρικη μεχρι την Κινα!!Αρχικαπιταλιστη της πλακας,τα βλεπουμε τα αποτελεσματα της ελευθερας αγορας που αυτορυθμιζετε!!!Ω και τι ωραιος κοσμος καταρρεουν οι τραπεζες και πεφτει η τιμη του πετρελαιου και ταγαθα θαπρεπε να γινονται πιο φτηνα αλλα το μαζευουν αλλοι το χρημα παλι!!!Να το χαιρεσαι αυτο το δημιουργημα μπραβο φιλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ......ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 90% ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΘΕΣΕΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.....

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Kε Ρομπόρα,
    γράφεις θά "τυπωθεί νέο χρήμα,πληθωρισμός κλπ)".
    Όσο υπάρχει τό Fort Nox καί η αντιστοιχία
    χρυσού-$ σέ κυκλοφορία no problem.
    Οί συναλαγές δέν γίνονται μέ μετρητά
    ρέ άνθρωπε,έλεος.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. 30 Σεπτέμβριος 2008 1:06 πμ
    Ενδιαφέρον και ενδιαφέρουσα συγκυρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *