GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιάνουν δουλειά τα ...υπόγεια του Μαξίμου!

. Ετοιμάζονται επιθέσεις, ως αντιπερισπασμός, κατά του Γ. Παπανδρέου για θέματα του υπουργείου Εξωτερικών... . Γράφει ο Γιάννης Παπαζήσης ...

.
Ετοιμάζονται επιθέσεις, ως αντιπερισπασμός, κατά του Γ. Παπανδρέου για θέματα του υπουργείου Εξωτερικών...
.
Γράφει ο Γιάννης Παπαζήσης
.
Πληροφορίες αναφέρουν οτι στα "υπόγεια" του Μεγάρου Μαξίμου -και μάλλον χωρίς να το γνωρίζει ο Κώστας Καραμανλής η απέχθεια του οποίου σε αυτές τις τακτικές είναι γνωστή-ετοιμάζεται μια εντονότατη επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με την αναμόχλευση θεμάτων που έχουν την αφετηρία τους στη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών.
Τα χτυπήματα "κάτω από τη μέση" σχεδιάζονται, κατά τις πληροφορίες, προκειμένου αφενός να πληγεί το προσωπικό προφίλ του Γ. Παπανδρέου που άρχισε να βελτιώνεται και αφετέρου για να υπάρξει, μέσα από την πόλωση, συσπείρωση των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η εκδήλωση αυτών των επιθέσεων -όποιο αποτέλεσμα κι αν έχουν, αφού θα ηχούν ως αντιπερισπασμός- θα παραβιάσει την άγραφη εκεχειρία και "συμφωνία" των δύο πολιτικών αρχηγών να μην πάρει η πολιτική αντιπαράθεση τέτοιο χαρακτήρα: Να μην χτυπηθούν Καραμανλής και Παπανδρέου σε "προσωπικό επίπεδο".
Γι' αυτό και λένε οι πληροφορίες ότι ο σχεδιασμός γίνεται αν αγνοία του κ. Καραμανλή. Να το αντιμετωπίσει ως τετελεσμένο και να του προσφερθεί ως διέξοδος σωτηρίας και πολιτικής ανάκαμψης. Ετσι όμως, κατά τον αντίλογο, γίνεται δέσμιος μιας τακτικής που λειτουργεί ως ομπρέλα μόνο για τους "σημαδεμένους" της κυβέρνησης και της ΝΔ.
Είναι κοινό μυστικό άλλωστε ότι το σύστημα εξουσίας που κινείται περί το Μέγαρο Μαξίμου και φοβάται ότι απολαμβάνει τις τελευταίες ημέρες της παντοδυναμίας του, προσπαθεί απο τώρα να καθοδηγήσει τις εξελίξεις και εν πάση περιπτώσει να μη βρεθεί έξω από το σκηνικό της "επόμενης ημέρας". Εστω κι αν αυτό γίνει στην "πλάτη" του Κ. Καραμανλή.
Ολα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το θέμα Δαϊλάκη που έσκασε δεν θα προκαλέσει καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις.
---------------------------------------

19 σχόλια

  1. Θεωρω οτι η θεοδωρα κουβελου -μητσοτακη ειναι ανεπαρκης σαν ΥπΕξωτερικων..

    Το γεγονος οτι ειχαμε ΥπΕξωτερικων ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΗΜΑ ΤΟ ΒΛΑΚΟΓΙΟΡΓΟ,δεν αναιρει το γεγονος οτι η θεοδωρα ειναι ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ!!!

    Ουτε και το γεγονος οτι ΥπΕξωτερικων χρηματισε και το αντιπαθεστατο κητος το παγκαλο,ουτε βεβαια οτι χρηματισε και ο παπουλιας ο σημερινος προεδρος της δημοκρατιας,που σαν αλλος "γουκος" ..δανεισε στον σκατοψυχο ελληνοπολωνο μινεικο τα λεφτα ..για να κανει το ..κωλοσπιτο (αξιας 2,5 δις ΤΟΤΕ!!)...

    Ειπαμε καμμια σχεση με την πασοκοσκυλια.
    Οι ικανοι εχουν θεση ,οι ανικανοι στην απεξω..

    Ο Μολυβιατης πιθανωτατα θα μπορουσε να συμμαζεψει την κατασταση..
    ΟΚ>
    Την συμμαζεψε καπως,διαδεχομενος το βλημα-γιοργος,που μας ειχε ξεφτιλισει διεθνως..
    Θυμαμαι την συναντηση Allbright-βλακογιοργος ,και σαν ΥπΕξωτερικων της Ε.Ε μαλιστα!!

    Παιδια,ακομα βλεπω εφιαλτες αμα την θυμαμαι...
    Γαμωτο μου..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που καταλάγιασαν τα πράγματα και με τη βοήθεια των πρώτων δημοσκοπήσεων μετά την παρέμβαση Καραμανλή στην ΚΕ της ΝΔ, μπορούμε να δούμε πιο ψύχραιμα την κατάσταση.

    Ο Καραμανλής υπέστη προσωπικά μεγάλο πλήγμα από το ναυάγιο της ΔΕΘ. Για πρώτη φορά από το 2004 αμφισβητείται η εικόνα του πανίσχυρου πολιτικού και φαίνεται να έχει απολέσει τα ευρύτερα ερείσματα που τόσα χρόνια έχει οικοδομήσει στην κοινωνία.

    Το γεγονός ότι οι φωνές που έβαλε στην ΚΕ ήταν αρκετές για να μαζέψει λίγο το μαγαζί και να σουλουπώσει την εικόνα του, αποδεικνύουν ότι τα κομματόσκυλα τους κουμπαρους και τις συζύγους, πάνω από όλα τους ενδιαφέρει μην χάσουν την εξουσία και τα ... ρουσφέτια .

    Είναι βέβαιο, από όλη αυτή τη φασαρία είναι ότι η πολιτική ζωή απέκτησε μιαν αιφνίδια ρευστότητα και ότι οι βεβαιότητες του πρόσφατου παρελθόντος θα πρέπει να σταλούν στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

    Από μια άποψη, ευτυχώς! Ηταν κατάντια για τον τόπο να πορεύεται ανεμπόδιστη μια κακή κυβέρνηση.
    Και ήταν θλιβερό να χειροκροτείται ένας κακός Πρωθυπουργός .
    Ηταν επιτέλους καιρός να πάψει αυτή η προς τα κάτω συμπίεση του πολιτικού ανταγωνισμού και να διαγκωνιστούν όλοι όχι για το λιγότερο κακό αλλά για το καλύτερο.

    Αλλά η εποχή της απόλυτης αυτοδυναμίας τελείωσε. Και για τον Πρωθυπουργό αλλά (κυρίως) και για μερικούς από τους ισχυρότερους υπουργούς του. Η διακυβέρνηση της ΝΔ αμφισβητείται πλέον ανοιχτά, οι πολίτες βλέπουν όσα εμείς βλέπαμε τόσα χρόνια και είναι προφανές ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται μπροστά σε ένα πιεστικό δίλημμα: ή θα αλλάξει ή θα πέσει.

    Μπορεί να αλλάξει;
    Ένας πρωθυπουργός που έχει την νοοτροπία να βάζει το κόμμα πάνω από το Έθνος , 'οπως έκανε με την ''απογραφή'',δεν αλλάζει εύκολα στα 52 του χρόνια.
    Υπάρχουν πολλές αμφοβολίες αν μπορεί, να κυβερνήσει διαφορετικά και με διαφορετικούς.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MR ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ ΡΕ!!!
    ΜΠΟΥΧΕΣΑ!!!
    ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ,ΨΩΜΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ,ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΕΙΨΕΙΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΣ???
    ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑ MR ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της γαλάζιας Κεντρικής Επιτροπής κατέληξε σε καραφαρσάρα ελληνική. Και η καραφαρσάρα σε στριπτιζάδικο του εικοστού χιλιομέτρου της Εθνικής. Φάρσα γιατί ο αρχηγός εκ του ασφαλούς έκανε τον μάγκα. Και στριπτίζ γιατί γυμνοί όλοι οι αντάρτες επί σκηνής. Πώς λέμε ψηφίζεις πολιτικό και βγάζεις κτηματομεσίτη και εφοπλιστή των ακτοπλοϊκών διαδρομών; Έτσι ακριβώς. Η διαφωνία τελειώνει τη στιγμή που ο αρχηγός θα τους πιάσει από το αυτί όπως ο δάσκαλος με τον μαθητή του Δημοτικού. Ως εκ τούτου, συμφωνώ με τον Καραμανλή. Όποιος κάνει τον καμπόσο τα σκυλιά δεμένα και η πόρτα ανοιχτή. Έχεις κούτελο καθαρό; Ωραία. Να παραιτηθείς! Μ΄ αυτό τον απλό τρόπο ούτε την κυβέρνηση ρίχνεις και Εφιάλτης δεν θα γίνεις και την αξιοπρέπειά σου διατηρείς. Ρε φίλε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Δεν γίνεται και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος. Καρέκλα και ανταρσία πράγματα ασυμβίβαστα εκ γενετής. Δηλαδή Πετροβύρωνα έχεις balls; Απόδειξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΑΦΗΣΑΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΡΜΕΞΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ!

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ "ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΝΕΙ",Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΘΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10:40
    Η πιο θλιβερή ανάμνησή μου από την εξωτερική μας πολιτική είναι από το τραγικό εκείνο πρωινό στη Λωζάνη όταν τελείωσαν οι συνομιλίες για το σχέδιο Ανάν .
    Βγήκε και μίλησε με τσαμπουκά ο πρωθυπουργόσς της Τουρκίας .
    Δεν ήταν ανάγκη να ξέρεις Τούρκικα για να καταλάβεις ότι τους είχε πιάσει τον κ...
    Βγήκε μετά και ένας νυσταγμένος χοντρός μαμόθρευτος Μπούλης που προσπαθούσε μα πει κάτι , αλλά και ίδιος δεν ήξερε τι θέλει να πει .
    Κατάλαβα
    Για μια φορά ακόμα μαλ........με

    Ηλίθιε Τζων ,
    από τον υπηρέτη μπάτλερ του Γέρου Καραμανλή ,
    αλλάξαμε και πήγαμε στην κόρη του Δρακουμέλ η οποία , για σιγουριά , από την πρώτη μέρα που παράλαβε το ΥπΕξ ,προσέλαβε για σύμβουλό της τον υιό της με πενταψήφιο μισθό.
    Κατάντια
    ουστ


    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .
    ΘΕΟΥ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ

    Δεν είναι κακό να μάθει ο κόσμος τα υπόγεια γραμμάτια που έχει υπογράψει ο γιωργάκης με τους αμερικανούς.

    Μέχρι τώρα, αυτά τα κρατούσε η νδ κρυφά, προκειμένου να μην αμφισβητηθεί (απο την "πατριωτική πτέρυγα" η ηγεσία του, στο πασοκ. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ο καραμανλής, είναι να διαβρωθεί η εικόνα του ("πελάτη" του) γιωργάκη και να βεί απέναντί του έναν βενιζέλο. (΄Η, ακόμα χειρότερα, μία διαμαντοπούλου).

    Τώρα, αυτά τα χαρτιά θα χρησιμοποιηθούν από τον θόδωρα ως σωσσίβιο, προκειμένου να στρέψει την προσοχή επάνω του. Και κάπου εκεί, είναι σημαδιακή η στοχοποίησή του από τις εκδηλώσεις αγανάκτησης των ανταρτών.

    Και με το δεδομένο ότι ο καραμανλής είναι ανίκανος, πολιτικά, να δέσιε τα κορδόνια των παπουτσιών του χωρίς θόδωρα και αγγέλου, είναι σίγουρο ότι συναινεί και αυτός στο (δικαιολογημένο, έτσι και αλλιώς,) "κάψιμο" του γιωργάκη, προκειμένου να φτάσει στις ευρωεκλογές με το πασοκ να εξακολουθεί να ψάχνεται για νέο αρχηγό.

    Ο μεγάλος τρόμος του περιβάλλοντος καραμανλή είναι να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να αποδεχτεί στήριξη από τον καρατζαφέρη - πράγμα που θα σημάνει μία μακροημέρευση της εξουσίας του καραμανλή αλλά, ταυτόχρονα, το δικό τους πολιτικό τέλος.

    Και αν όλα γίνονται για να μην φάνε στη μάπα τον καρατζαφέρη (για τον οποίο είναι γνωστή η απέχθεια με την οποία τον αντιμετωπίζει κάποια φράξια της νουδου), θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα

    "Η Ντόρα στηρίζει Θόδωρο!"

    Η κάπως έτσι, τέλος πάντων...

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Ποια είναι η πολιτική, που προωθεί το ΠΑΣΟΚ αυτά τα χρόνια; Ποια η συμμετοχή του Παπανδρέου στη διαμόρφωση και προώθησή της; Μήπως ο φέρελπις διάδοχος προέκυψε από «παρθενογένεση»; Οσο κι αν θέλουν να μετατρέψουν την πολιτική ζωή σε υπόθεση ...πολιτικών τζακιών και επωνύμων (Παπανδρέου - Καραμανλής), η πολιτική ζωή έχει καταγράψει τα πεπραγμένα του καθενός.

    ***

    Τώρα, που ορισμένοι ψάχνουν να βρουν τον ...«κρίνο», που έφερε τον Παπανδρέου στην κούρσα της διαδοχής, εμείς θα επιμείνουμε στις «γήινες» αποδείξεις της πολιτικής του πορείας. Μια πορεία, που στην «ούγια» γράφει «ΠΑΣΟΚ»:

    * «Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Τάλμποτ με δική του πρωτοβουλία επαίνεσε ενώπιον των μελών του Συμβουλίου της Ατλαντικής Συμμαχίας τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Α. Παπανδρέου (...). Τόνισε, μάλιστα, ότι παντού όπου πήγε (ο Τάλμποτ) προηγούνταν ή ακολουθούσε αμέσως ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών (...). Επίσης ο κ. Τάλμποτ, για να τεκμηριώσει την εκτίμησή του, επικαλέστηκε σε δυο περιπτώσεις τις πληροφορίες που του μετέφερε από τις επαφές του ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών. Το συμβάν αυτό ακολουθεί τους επαίνους που επιδαψίλευσε στον κ. Παπανδρέου η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, κ. Ολμπράιτ».

    Αυτά έγραφε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα» (9/6/1999), για το ρόλο του κ. Παπανδρέου στο Γιουγκοσλαβικό. Ρόλο «ταχυδρόμου» και «μεσάζοντα» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μήπως αυτή δεν ήταν συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, τότε;

    * «Η Ελλάδα ευθυγραμμίστηκε χτες πλήρως με τις αμερικανικές θέσεις στο Κοσσυφοπέδιο και εμφανίστηκε να υποστηρίζει σχεδόν στην ολότητά τους τις ΝΑΤΟικές ενέργειες στα Βαλκάνια (...). Αποτέλεσμα αυτής της απρόβλεπτης ευθυγράμμισης ήταν η εγκατάλειψη της φιλόδοξης ελληνικής ειρηνευτικής πρωτοβουλίας, πυρήνας της οποίας ήταν η παύση των βομβαρδισμών (...). Μετά τη συνάντηση που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μ. Ολμπράιτ, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ».

    Αυτά έγραφε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος» στις 27/5/1999. Την πολιτική του Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ δεν υπηρετούσε ο Γ. Παπανδρέου;

    ***

    Θα ήταν παράλειψη να μη σημειώσουμε ότι ήταν ο Γ. Παπανδρέου αυτός που πήγε στο Βελιγράδι παραμονές των εκλογών του Σεπτέμβρη του 2000 και που με θράσος απύθμενο δήλωσε, με την ιδιότητα του απεσταλμένου των ΗΠΑ και της ΕΕ, ότι «ήρθα εδώ για να πω στο γιουγκοσλαβικό λαό τι πρέπει να κάνει»!

    Εκείνος ήταν που μετέφερε το τελεσίγραφο της ΕΕ προς το λαό της Γιουγκοσλαβίας να καταψηφίσει στις εκλογές τον Μιλόσεβιτς.
    Αυτός ήταν και ο λόγος που:

    * «Το Συμβούλιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου ορίστηκε για ένα χρόνο πρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ» (ΑΠΕ, 20/9/2000)...

    Η «τιμή» δεν αφορούσε μόνο τον Παπανδρέου, αλλά συνολικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...

    ***

    Πέραν του Γιουγκοσλαβικού, υπάρχει και ο Γ. Παπανδρέου, υπάρχει το ΠΑΣΟΚ των «ελληνοτουρκικών» ...ζεϊμπέκικων:

    * «Θα μου φαινόταν περίεργο να πετάξει μια σοβαρή χώρα μια ολόκληρη πολιτική στον κάλαθο των αχρήστων, δηλαδή να την υποβαθμίσει, για κάποιες βραχονησίδες» (!) δήλωνε ο Γ. Παπανδρέου στις 23/10/2000 (ΝΕΑ).
    * Ο ίδιος άνθρωπος είναι που το Δεκέμβρη του 1999, στη Σύνοδο της ΕΕ στο Ελσίνκι, δήλωνε στους εμβρόντητους Ελληνες δημοσιογράφους: «Δεν έχουμε ταμπού στην εκχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ» !!!
    * Ο ίδιος άνθρωπος είναι που το Μάρτη του 2001 τασσόταν υπέρ της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια (!!), αρκεί να γινόταν «βελούδινα»...

    ***

    Ο κατάλογος των πεπραγμένων του ΠΑΣΟΚ είναι μακρύς. Και δίπλα στην υπογραφή «Σημίτης» υπάρχει η υπογραφή «Παπανδρέου».

    Υπουργός του ΠΑΣΟΚ ήταν ο κ. Παπανδρέου, όταν ο Σημίτης έλεγε πως ο πόλεμος στο Αφγανιστάν ήταν ...«αναπόφευκτος».

    Υπουργός του ΠΑΣΟΚ ήταν όταν η ΕΕ (και μάλιστα επί Ελληνικής Προεδρίας) εξέδωσε την κατάπτυστη απόφαση (Απρίλης 2003) στη Σύνοδο των Αθηνών για την πλήρη νομιμοποίηση της εισβολής και κατοχής στο Ιράκ και όταν τα αμερικάνικα βομβαρδιστικά απογειώνονταν από τη Σούδα.

    Ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου χρηματοδοτεί τις λεγόμενες «μη κυβερνητικές» οργανώσειςμ που ήδη έχουν στείλει Ελληνες στρατιώτες στο Ιράκ!

    Ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ, προέβη στις γνωστές του δηλώσεις για τη δεντροφύτευση χασίς στα μπαλκόνια των σπιτιών.


    Ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ, δέχτηκε ο κ. Παπανδρέου τα «συχαρίκια» του τουρκικού Τύπουμ που κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδους τίτλους «Bravo Giorgos» για τις ...«ανθρωπιστικές» θέσεις του, όσον αφορά στις «δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» στην Τουρκία των «λευκών κελιών»...

    ***

    Αυτοί είναι οι λόγοι, που η κ. Ολμπράιτ δήλωσε πριν από λίγες μέρες το «θαυμασμό» της και τη «φιλία» της προς τον κ. Παπανδρέου .

    Πρόκειται για ένα «θαυμασμό», που, είτε αφορά στους «συμμάχους», είτε στην πλουτοκρατία, ο κ. Παπανδρέου δεν τον κέρδισε μόνος του.

    Τον κέρδισε ως συμμέτοχος και συνένοχος της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Σημίτη.»

    Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

    Ριζοσπάστης Κυριακή 4 Γενάρη 2004

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωτού πιάσουν δουλειά να εξηγήσουν
    ΠΟΣΟ ΣΕΜΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΩΣΤΕ
    1)Για να πάρει πτυχίο η Νατάσα
    2)Για να διορίζει ο Ζαχόπουλος
    3)Για να δανειοδοτεί ο Βαρθολομαίος
    4)Γιανα ανταλλάσειοικόπεδα ο Εφραιμ
    ΠΟΣΟ ΤΑΠΕΙΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ
    1)Στην σύληψη των Πακιστανών
    2)Στην παρακολούθηση των τηλεφώνων
    3)Στην απομάκρυση τρομοκράτηση δικαστικών και τοποθέτηση ημετέρων
    4)Στα ομόλογα των Ταμείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ καταρέει η παγκόσμια οικονομία και σε λίγο θα τρώμε χαρούπια όπως στην κατοχη (αμα τα βρούμε),κι'εμεις ασχολούμαστε με το Ρουσόπουλο...

    Είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ''PASOK poisonous''
    30 Σεπτέμβριος 2008 10:43 πμ
    ==
    Ω! γλυκα !!
    Καιρο ειχαμε να τα πουμε!!
    Που ησουνα μωρη κακιά??

    Τώρα που καταλάγιασαν τα πράγματα και με τη βοήθεια των πρώτων δημοσκοπήσεων μετά την παρέμβαση Καραμανλή στην ΚΕ της ΝΔ, μπορούμε να δούμε πιο ψύχραιμα την κατάσταση.
    ==
    Οι δημοσκοπησεις ηδη .."αλλαξαν"!!
    Δεν το ειδες ,γλύκα??
    Αντε 0.01% παει μπροστα το μπραβογιοργος και μιλαμε μια δυο μερες μετα!!!
    ΜΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ,γλύκα!!
    Σκεψου το!

    Ο Καραμανλής υπέστη προσωπικά μεγάλο πλήγμα από το ναυάγιο της ΔΕΘ. Για πρώτη φορά από το 2004 αμφισβητείται η εικόνα του πανίσχυρου πολιτικού και φαίνεται να έχει απολέσει τα ευρύτερα ερείσματα που τόσα χρόνια έχει οικοδομήσει στην κοινωνία.
    ==
    Αληθεια ειναι αυτο.
    Κατα την γνωμη μου αυτο το "προσωπικα μεγαλο πληγμα" ηταν σχεδιασμενο..
    "Ο,ΤΙ" και να ελεγε ,επαναλαμβανω Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΕ,η ..ετυμηγορια θα ηταν η ιδια!
    Απετυχε στην Δ.Ε.Θ!!
    Πιστεψε με, μαμαλουκο!!
    Τσιφακο της μαλακιας!!
    Αληθεια ,με τι ασχολεισαι??
    Εισαι ακομα .."τσιφακος"??
    Φτου βρωμιαρη. Ελα μαζι μου να σε προωθησω χαμουρη..

    Το γεγονός ότι οι φωνές που έβαλε στην ΚΕ ήταν αρκετές για να μαζέψει λίγο το μαγαζί και να σουλουπώσει την εικόνα του, αποδεικνύουν ότι τα κομματόσκυλα τους κουμπαρους και τις συζύγους, πάνω από όλα τους ενδιαφέρει μην χάσουν την εξουσία και τα ... ρουσφέτια .
    ==
    No comments.

    Είναι βέβαιο, από όλη αυτή τη φασαρία είναι ότι η πολιτική ζωή απέκτησε μιαν αιφνίδια ρευστότητα και ότι οι βεβαιότητες του πρόσφατου παρελθόντος θα πρέπει να σταλούν στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας».
    ==
    George or stupid george speaking??

    Από μια άποψη, ευτυχώς! Ηταν κατάντια για τον τόπο να πορεύεται ανεμπόδιστη μια κακή κυβέρνηση.
    Και ήταν θλιβερό να χειροκροτείται ένας κακός Πρωθυπουργός .
    Ηταν επιτέλους καιρός να πάψει αυτή η προς τα κάτω συμπίεση του πολιτικού ανταγωνισμού και να διαγκωνιστούν όλοι όχι για το λιγότερο κακό αλλά για το καλύτερο.
    ==
    Σε ολες τις εκφανσεις της ζωης,κυριαρχει το εξης διαχρονικο:
    "το μη χειρον βελτιστον"!!!
    Ακου ρε παλιομαλακα..
    Η πασοκοσκυλια,ειναι η καταρα τους Ελληνικου Εθνους..
    Μας κατεστρεψε..

    Περιμεναμε ασφαλως καλυτερα αποτελεσματα με τους σημερινους πουστηδες..
    Τους ψηφισαμε και ακομα περιμενουμε..
    Και απαιτουμε..
    Αλλιως τους εχουμε γαμησει επι τοπου..
    Δεν ειμαστε οπαδοι,ψηφοφοροι ειμαστε .."πουλαμε την ψηφο μας" ,γιατι περι αυτου προκειται,η αν θελεις την ανταλασσουμε με καποιον που θεωρουμε οτι ειναι καλυτερος να διαχειριστει τα λεφτα ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ (που μας παιρνει με το ζορι ετσι κι αλλιως)...
    Δεν ειμαστε "ες αει" ..πελατες του..
    Μπορεις να καταλαβεις την διαφορα νοοτροπιας μεταξυ εμου και εσου??

    Αλλά η εποχή της απόλυτης αυτοδυναμίας τελείωσε.
    ==
    Μην εισαι και τοσο σιγουρος.
    Εγω προσωπικα , τον θεωρω "ικανο πλοιαρχο"..

    Και για τον Πρωθυπουργό αλλά (κυρίως) και για μερικούς από τους ισχυρότερους υπουργούς του.
    ==
    Για τους υπουργους ΝΑΙ.

    Μπορεί να αλλάξει;
    Ένας πρωθυπουργός που έχει την νοοτροπία να βάζει το κόμμα πάνω από το Έθνος , 'οπως έκανε με την ''απογραφή'',
    ==
    Η .."απογραφη" καλως εγινε..
    Η εκτελεση δια απαγχονισμου καμποσων πασοκοσκυλαιων,ΚΑΚΩΣ δεν εγινε...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΥΤΟ!!!
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΥΤΟ!!!
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΥΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ?

    ΠΟΣΟ ΚΑΘΙΚΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ?

    Ή ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ Τ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ΑΥΤΟ ΤΟ «ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ», ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ;

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++




    Δομημένα ομόλογα, «τοξικά» προϊόντα, καραπουτσαριό κωλόχαρτα που αφήνουν καλές προμήθειες στους κομματικούς φίλους που τα διακινούν.

    Κι από δίπλα, να ακούς για το (υποτιθέμενο) τέλος του «καπιταλιστικού κράτους», την κατάρρευση του φιλελευθερισμού και πάει λέγοντας – με αποτέλεσμα, στο πηλίκο, να χάνονται τα λεφτά των επενδυτών (ή «επενδυτών») που καλούνται να πληρώσουν το τίμημα για την εμπλοκή τους με το χρηματιστηριακό κύκλωμα του παγκόσμιου τζόγου.

    Σκασίλα μου μεγάλη, σε πρώτη ανάγνωση, αν κάποιος επενδυτής πιάστηκε κόπανος και πήγε και ψώνισε από σβέρκο, ελπίζοντας να αυγατίσει το κομπόδεμά του με «αέρα». Στην ουσία, αυτό που επεδίωκε ήταν να χάσουν κάποιοι άλλοι τα λεφτά τους για να τα κερδίσει αυτός – αυτή, άλλωστε, είναι η έννοια του «αέρα», όταν οι επενδύσεις αυτές κινούνται στα όρια της... παραίσθησης, χωρίς, στην πράξη, να εκπροσωπούν κάποιο παραγόμενο προϊόν.

    Το μεγάλο πρόβλημα (εξ ου και η παρέμβασή μου) έχει να κάνει με την αθλιότητα της επένδυσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων σε τέτοιου είδους τοξικά προϊόντα – μία πράξη από τις οποίες οι μόνοι που οφελούνται είναι εκείνοι που τα διακινούν και εκείνοι που εγκρίνουν (ή και πιέζουν) την απόκτησή τους. (Μία πρακτική με βαθιές «πράσινες» ρίζες, έστω κι αν οι μπουνταλάδες που πιάστηκαν στα πράσα, ήταν γαλάζιοι)

    Και στο σημείο αυτό, κάνω μία απλή ερώτηση στους πρασινοβαρεμένους και τους γαλαζοχεσμένους ψηφοφόρους, ελπίζοντας ότι και αυτοί, με τη σειρά τους, θα κάνουν την ίδια ερώτηση στις ηγεσίες των δύο κομμάτων εξουσίας.

    Έχουμε μία ΔΕΗ η οποία, καλώς ή κακώς, έπρεπε να «ιδιωτικοποιηθεί» (σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ) τη στιγμή που, έτσι κι αλλιώς, λειτουργούσε (διαχρονικά) σαν ιδιωτικό τσιφλίκι του κάθε Μωυσή, Αβραάμ και του λοιπού σογιού τους – ο νοών νοείτω. (Μόνο ο Ιησούς του Ναυή έλειπε, για να αναλάβει και την διεφθαρμένη ΓΕΝΟΠ, ώστε το σύστημα να είναι πανταχόθεν περίκλειστο!).

    Ποιός ο λόγος, λοιπόν (αρχής γενομένης από τον Σημίτη), να μην επενδυθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων σε μετοχές της ΔΕΗ (ώστε να διασφαλιστεί η όποια «ελληνικότητά» της και η χρηματιστηριακή της αξία) τη στιγμή που η απόδοσή των μετοχών αυτών θα ήταν διαχρονικά εξασφαλισμένη (και απόλυτα ελεγχόμενη) μέσω του κρατικού ελέγχου που ασκείται στην τιμή του ρεύματος; Ποιός ο λόγος να μην υπάρχει αντίστοιχη ρύθμιση και για τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι ο... Μαραθώνας (για την λίμνη μιλάω, η οποία είναι ενσωματωμένη στην μετοχή της ΕΥΔΑΠ, ως περιουσιακό της στοιχείο!) θα παραμείνει στους έλληνες ασφαλισμένους και δεν θα περάσει σε ξένα χέρια, για ένα κομμάτι ψωμί, σε περίπτωση ενός εγχώριου (και τεχνηέντως προκαλούμενου, στις μέρες μας) χρηματιστηριακού κραχ;

    Ποιός ο λόγος, αντί για την εγχώρια παραγωγή ενέργειας, οι κόποι των ασφαλισμένων να επενδύονται σε τζογαδόρικα «πρινιωτόχαρτα»; Μήπως είναι ο ίδιος λόγος που η υπόθεση των ομολόγων σέρνεται, αργά-αργά, μέσα σε υπόγεια λαγούμια, έτσι ώστε ποτέ να μην μαθευτούν τα ονόματα πολιτικών προσώπων που είχαν εμπλακεί (για ίδιον όφελος, προφανώς) στο κόλπο;

    Περιμένω απαντήσεις, έτσι ώστε να μου φύγει η υποψία ότι κάποια πράγματα είναι δρομολογημένα, προ πολλού, με συγκεκριμένη κατεύθυνση και προορισμό. Κάποιοι, κατά τα φαινόμενα,, ή θέλουν να δώσουν το «όλον μαγαζί» στα αφεντικά τους (υφαρπάζοντάς το από αυτούς που το κατοικούν) ή τα μάτια μου κάνουν «πουλάκια» και άλλα βλέπω κι άλλα καταλαβαίνω.

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 11:09,"ΠΟΣΟ ΣΕΜΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΩΣΤΕ"

    1)Για να πάρει πτυχίο η Νατάσα

    (τούλάχιστον έγινε γιατρίνα,όχι πρωθυπουργίνα όπως ήταν η Μιμή!


    2)Για να διορίζει ο Ζαχόπουλος

    Συμφωνούμε. Αλλα οι χιλιάδες πρασινοφρουροι που γαμούσαν και δέρνανε (στη κυριολεξία και μεταφορικα) σε όλα υπουργεία επί ΠΑΣΟΚ,δεν πηδήσανε ποτε απο καμιά ταράτσα,για να το κάνεις πρέπει να'χεις και λίγη αξιοπρέπεια...

    3)Για να δανειοδοτεί ο Βαρθολομαίος
    4)Γιανα ανταλλάσειοικόπεδα ο Εφραιμ

    Ε δεν ήταν θεοσεβούμενοι σαν τον Ιδρυτή σας που ξημεροβραδιάζονταν με τη Μιμή στην Παναγία του Σουμελά...


    ΠΟΣΟ ΤΑΠΕΙΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ
    1)Στην σύληψη των Πακιστανών

    Οχι,να τους αφηναν να γυρνάνε κι'αυτοι με χατζάρες στο κέντρο της Αθήνας! ΘΑ μπορούσατε να τους Ελληνοποιήσετε κι'αυτούς για να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ!


    2)Στην παρακολούθηση των τηλεφώνων

    Μα αυτή την έκαναν οι δικοί σας οι Αμερικάνοι,ο George Papandreou τι λέει?

    3)Στην απομάκρυση τρομοκράτηση δικαστικών και τοποθέτηση ημετέρων

    Ναι,σας ενόχλησε που διώξανε τη Μπουρμπούλια, που την είχατε βάλει να... διερευνήσει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου!!!!


    4)Στα ομόλογα των Ταμείων

    Ακόμα με αυτήν την ανύπαρκτη φούσκα ασχολείστε? Αφου τώρα σας έδωσε καινούργιο υλικό η CIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ''PASOK poisonous''
    30 Σεπτέμβριος 2008 11:01 πμ

    Η πιο θλιβερή ανάμνησή μου από την εξωτερική μας πολιτική είναι από το τραγικό εκείνο πρωινό στη Λωζάνη όταν τελείωσαν οι συνομιλίες για το σχέδιο Ανάν .
    Βγήκε και μίλησε με τσαμπουκά ο πρωθυπουργόσς της Τουρκίας .
    Δεν ήταν ανάγκη να ξέρεις Τούρκικα για να καταλάβεις ότι τους είχε πιάσει τον κ...
    Βγήκε μετά και ένας νυσταγμένος χοντρός μαμόθρευτος Μπούλης που προσπαθούσε μα πει κάτι , αλλά και ίδιος δεν ήξερε τι θέλει να πει .
    Κατάλαβα
    Για μια φορά ακόμα μαλ........με
    ==
    Καποιο .."link" θα βοηθουσε..
    Σταληθεια δεν θυμαμαι την.. περιπτωση..
    Ακου ρε παλιομαλακα..
    Εγω ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑΙ, στην κουμπαρια του καραμανλη με τον μεμετη ντουργουτ αγα χαν και
    ερντογαν και χαμζιτ το μουνι της μαννας τους..
    Ειμαι σαφης??
    Θα τους τιναζα στον αερα ,αν μπορουσα, οταν κανανε εκεινη την .."τελετη"! μην χεσω!!

    Αλλα θυμαμαι και το βλακογιοργος να χορευει ζειμπεκικο με τον αλλον ντουργουτη μεμετη ,δεν θυμαμαι το ονομα του,νομιζω ψοφησε κιολας..
    Και καλα..
    Ασε ρε πουστη τωρα και μου θυμισες "τη φοβερη επιτυχια στην ανεξαρτητη Ελληνικη εξωτερικη πολιτικη του ελληνοπολωνου μινεικο" να συναντηθει με το ετσεβιτ, και να .."συμφωνησει" !!!
    "το μη πολεμος"!!
    το αυτονοητο,δηλαδη ..

    Ημαρτον ρε πουστη !!

    Ηλίθιε Τζων ,
    από τον υπηρέτη μπάτλερ του Γέρου Καραμανλή ,
    ==
    Ο Μολυβιατης κατα την αποψη μου ειχε καποιες ικανοτητες,ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΥπΕξωτερικων..
    Οντως δεν κανει για Υπεξ..
    Αλλα ,σε συγκριση με μπραβογιοργος??
    Ασε ρε!! ειναι + - απειρο!!
    Συν πλην απειρο,τι να λεμε τωρα!!

    αλλάξαμε και πήγαμε στην κόρη του Δρακουμέλ η οποία , για σιγουριά , από την πρώτη μέρα που παράλαβε το ΥπΕξ ,
    ==
    Ειναι αχρηστη.ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ 100 φορες το εχω πει!!@

    προσέλαβε για σύμβουλό της τον υιό της με πενταψήφιο μισθό.
    ==
    Αυτο ειναι το τελευταιο,το μικροτερο.
    ΤΟΣΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ..
    Δεν ειναι σκανδαλο ,να βαλω καποιον δικο μου σε καποια θεση,οταν ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ να το κανω..
    Ειμαι δημαρχος?
    Διοριζω καποιον δικο μου "ειδικο συμβουλο" με 2.000 ευρω..

    Ειμαι Νομαρχης??
    Διοριζω καποιον δικο μου "ειδικο συμβουλο" με 10.000 ευρω..
    Σε μπουρδελο κρατος ζουμε,κατι τετοια ειναι καθημερινο και συνηθες φαινομενο..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επόμενο είναι να αρχίσουν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

    Οι αμερικάνοι στριμώχνουν στα σκοινιά τον καραμανλή και ο καραμανλής είναι αναγκασμένος να χτυπήσει τον δικό τους άνθρωπο, τον γιώργο.

    Το ερώτημα είναι ποιά αουτσάιντερ ετοιμάζονται να επωφεληθούν από το αλληλοφάγωμα των ηγεσιών τους.

    Κατά τα άλλα, δεν μας παίρνει να κατηγορούμε τους αμερικάνους για την ανακατοσούρα που προκαλούν, όταν θόδωρας και εφραίμ τα έκαναν σκατά με "άνωθεν" εντολές.

    Ο Καρβουνιάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 11.37

    Αφου απήντησες πιάσε αμέως δουλειά στα υπόγεια του Μαξίμου.Σου εύχομαι πάντως καλή επιτυχία στην εγχείρηση λοβοτομής που θα σου κάνει η γιατρίνα Νατάσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *