GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ντόρα Μακεδονία"...

Αποκλειστικό. Το τελικό όνομα των Σκοπίων . Από το kafeneio-gr.blogspot.com . Γύρισε η Ντόρα σήμερα από την Αμερική και έφερε το όνομα Ντόρα...

Αποκλειστικό. Το τελικό όνομα των Σκοπίων
.
Από το kafeneio-gr.blogspot.com
.
Γύρισε η Ντόρα σήμερα από την Αμερική και έφερε το όνομα Ντόρα Μακεδονία
Ο Φάνης Ξημεράκης δημιουργεί για το καφενείο

6 σχόλια

  1. ΝΤΟΡΑ ΜΕ ΚΑΤΙ.....ΝΑ, ΠΑΣΟΚΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .

    ++++++++++++++++++
    ΚΩΣΤΑΚΗ, ΜΕ ΑΚΟΥΣ;
    ==================

    Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ μας,

    σέβομαι την επιθυμία σου να με σύρεις (και εγώ μαζί σου - αν και όχι ψηφοφόρος σου) σε ζόρικα παιχνίδια γεωπολιτικής και ξαναμοιράσματος της τράπουλας.

    Ξέρεις, βέβαια, ότι από τη στιγμή που κάνεις τέτοιες επιλογές (κι εγώ μαζί σου - αν και όχι ψηφοφόρος σου) η χώρα μπαίνει σε μία "άτυπα" εμπόλεμη κατάσταση - με τα νατοϊκά πρακτόρια να αλωνίζουν την χώρα προκειμένου να κατοχυρώσουν τα κεκτημένα του εντολοδόχου τους. Και με το χρήμα να ρέει σε "φίλα" κόμματα και ΜΜΕ.

    Εξυπακούεται ότι η ηθική υπονόμευση (και ο εκβιασμός), αποτελεί κλασική πρακτική των "μη-φίλιων-αυτή-την-εποχή" μυστικών υπηρεσιών που θα ήθελαν, αντί να σε "ρίξουν", να σε κρατήσουν στη θέση σου, πειθήνιο και εκβιαζόμενο.

    Με την διαφορά ότι, στο "πολεμικό" κλίμα των ημερών, όποια λαδιά από τους συνεργάτες σου, αποτελεί πισώπλατη μαχαιριά, και για σένα και για μένα. Για τον απλούστατο λόγο ότι πράξεις σαν αυτές καταρρακώνουν το φρόνημα του λαού (άρα και εμού, προσωπικά) σε καιρούς όπου το πρωτίστως απαιτούμενο είναι η εθνική (και όχι κομματική, φυσικά) σύμπνοια και ομοψυχία ως προς τα μείζονα.

    Προσωπικά, θα ήθελα να ξέρω ότι οι γεωπολιτικοί σου προανατολισμοί, προς τη μία ή την άλλη κατεύθνση, δεν εξαρτώνται από υπόγεια διακινούμενα ντοκουμέντα που σε καθιστούν υποχείριο εκβιασμού, αποδεικνύοντας ποιός από τον στενό σου κύκλο παντελόνιασε χρήμα, ξεπουλώντας εθνική γή για ίδιον όφελος.


    Στις πονηρές μέρες που ζούμε, τέτοιες πράξεις (εκ των συνεπειών τους κρινόμενες) δεν απέχουν πολύ από τον χαρακτηρισμό "έσχατη προδοσία" σε καιρό πολέμου - έστω και άτυπου.

    Σέβομαι απόλυτα την διαδοχή κομμάτων, στην εξουσία, κάθε τέσερα χρόνια. Οτιδήποτε όμως προκαλεί αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, είναι πράξη που δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες, σε ότι αφορά τη δυνατότητα υπεράσπισης της (όποιας) εθνικής κυριαρχίας.

    Και δεν εννοώ τους "αντάρτες" της νουδου ή τον καρχιμάκη. Εννοώ την κυριαρχη αίσθηση που υπάρχει για μία πολιτκή κουκουλώματος σκανδάλων τα οποία σκάνδαλα, σε περιόδους ευμάρειας, ίσως και να περνούσαν απαρατήρητα. Τώρα όμως όχι!

    Ευελπιστών σε αλλαγή πλεύσης και σε κλείσιμο στο μπαλαούρο (ή σε εκτόξευση υπεράνω της κουπαστής) όσων έπαιξαν ιδιοτελώς με τα ύφαλα του σκάφους,

    διατελώ μετά τιμής

    παμισος

    ΥΓ.
    (Παρεμπιπτόντως: Στα παπάρια μου γράφω το πιθανολογούμενο περιεχόμενο του αμοντάριστου ντιβιντι. Στις ιδιωτικές του στιγμές, καθένας μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει, αρκεί να μην το κάνει σε βάρος των διπλανών του. Και είναι καιρός να πάψουν να φοβούνται οι ηγέτες για το πως αντιμετωπίζουν οι γιαγιάδες και οι θρησκόληπτοι όποιον δεν πορεύεται σύμφωνα με τα γούστα τους. Κυνήγα εσύ την κλεψιά, ζήτα δημόσια συγγνώμη από τον Πολύζο και όλοι θα είναι μαζί σου.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως τελικά φανήκαμε ολίγον τι μακάκες; Δεχτήκαμε το όνομα Μακεδονία με κάποιον έστω προσδιορισμό σε ένα κρατίδιο, τουλάχιστο ανομοιογενές. Κρατίδιο που αποτελούσε μια απλή επαρχία με σλάβικο όνομα, που το άλλαξε ο Τίτο στις μέρς μας για να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα που ανήκε στο Δυτικό μπλόκ; Μήπως τώρα πρέπει να βγούμε με μια διεθνή διακήρυξη προς όλες τις εξουσίες της υφηλίου και να πούμε: Από καλή μας θέληση μόνο και μόνο για να έχουμε καλές σχέσεις με ένα γείτονα που απόχτησε υπόσταση από την επιδρομή των Αμερικάνων σην περιοχή, δεχτήκαμε να έχει ένα όνομα που ιστορικά ήταν ελληνικό. Όμως επειδή ο γείτονας δεν δέχτηκε την καλή μας πρόθεση και θέλει να μας βγάλει και από τη χώρα μας, σήμερα ανακαλούμε την πρόθεσή μας και ζητάμε να πάρει η χώρα το όνομα που είχε πριν από το 1941! Και συζήτηση δεν κάνουμε πια. Κλείνουμε και τα σύνορά μας και τα λιμάνια μας και δε θέλουμε καμια σχέση με αυτούς.Αας πάνε στην Τουρκία, ας πάνε στη Βουλγαρία, ας Πάνε στην Αλβανία! Άλλος τρόπος είναι να βοηθήσουμε τους Αλβανούς της χωρας αυτής να αποσχιστούν σε νέο κρατίδιο!
    Μα δεν τρώγονται οι άνθρωποι!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν βαθμολογούσα την παρόν απόπειρα χιούμορ, ούτε την βάση δεν θα έπαιρνε, εντελώς άχρηστο και βλακώδες, αλλά στην πρώτη σελίδα του press-gr, έτσι.... γιατί βαράει τη "δεξιά".
    Η αλητεία σας δεν έχει όρια αλλά ούτε καν λίγο γούστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΤΙ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ .


    ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΧΑΖΕΣ ΙΔΕΕΣ .


    ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ,ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η θεοδωρα κουβελου ειναι ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ για ΥπΕξωτερικων..

    Πιστευω οτι αυτη η ανεπαγγελτη γιδα νομιζει οτι, με ενα "Βορεια μακεδονια" η "ανω μακεδονια" (γεωγραφικος προσδιορισμος,μπεεε-μπεεε-κιζει η κατσικα!!) ,στο γυφτοκρατιδιο των σκοπιων,θα εχει δωσει λυση !!και μαλιστα "που να ικανοποιει και τις δυο πλευρες" ..και μαλιστα "αμοιβαια αποδεκτη"!!
    Ημαρτον!

    Και το αλλο??
    Νομιζει οτι θα "καρπωθει" αυτη η ιδια ,αυτη την "τεραστια επιτυχια"!!
    Οτι εδωσε λυση στο προβλημα!!
    Και την βλεπεις την αχρηστη ,την ανεπαγγελτη γιδα,να ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ρε γαμωτο ,την.."αλλη πλευρα" δηλαδη τους γυφτοβλαχους ,σλαβοσκοπιανους,να δεχτουν αυτη την .."λυση"!!
    Ρε ημαρτον!! (τρις επι δεκακις)..

    Δηλαδη με αλλα λογια,με .."εμας εχει καθαρισει" η σιχαμενη!! και εκεινο που την απασχολει ειναι:

    "τζεντλεμεν της ΦΥΡΟΜ παρακαλω δεχτειτε αυτη την ονομασια πληζ"!!

    Εκει το εχει παει ,η ανεπαγγελτη..

    Λοιπον καραμανλη ,διωξε επειγοντως αυτη την ανεπαγγελτη γιδα.
    Αμεσως!!!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *