GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η οικονομική κρίση συνεχίζεται...

...στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη . . Από τον Αχιλλέα Θεοδωρίδη . . Kαι οι μετοχές των Αγγλικών τραπεζών έπεσαν ραγδαία μετά την είδηση ότι η τρ...

...στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη
. .
Από τον Αχιλλέα Θεοδωρίδη
. .
Kαι οι μετοχές των Αγγλικών τραπεζών έπεσαν ραγδαία μετά την είδηση ότι η τράπεζα Bradford & Bingley (B&B) κρατικοποιείται, ενώ υπάρχει έκδηλη ανησυχία στους επενδυτές. Συγκεκριμένα, έπεσαν οι μετοχές των τραπεζών: HBOS κατά 18%, Lloyds TSB κατά 13,5% ,Barclays κατά 8,8% και της τράπεζας της Σκωτίας κατά 13%.
O πρωθυπουργός της Βρεττανίας Gordon Brown δήλωσε ότι με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση προσπάθησε να διασώσει την σταθερότητα του οικονομικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.
H κίνηση αυτή έρχεται μετά από μία ακόμα μέρα οικονομικών αναταραχών.
Η Wachovia, η τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα αγοράστηκε από τον μεγάλο αντίπαλό της Citigroup.
H τράπεζα Benelux εν μέρει κρατικοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις Ολλανδίας, Λουξεμβούργου και Βελγίου.
Η κυβέρνηση της Ισλανδίας ανέλαβε τον έλεγχο της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στην χώρα Glitnir, η οποία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
Παράλληλα, οι μέτοχες παγκοσμίως πέφτουν αισθητά, στην Γερμανία 4,5% και στην Γαλλία 4%.
Στην Αμερική πριν από λίγο απορρίφθηκε το σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας αξίας 700 δισ με ψήφους 205 υπέρ και 228 κατά. Ο λόγος της απόρριψης ήταν ότι το κόστος ήταν πολύ μεγάλο για να το αναλάβει η αμερικανική κυβέρνηση.
Σχετικά με την B&B, είναι η δεύτερη τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου που κρατικοποιείται ακολούθωντας την Νorthern Rock τον περασμένο Φλεβάρη. Ιδρύθηκε το 1964. Η έδρα της βρίσκεται στο West Yorkshire και έχει 197 υποκαταστήματα. Απασχολεί 3000 άτομα τα οποία ανησυχούν για το μέλλον τους.
-----------------------

6 σχόλια

  1. Αφού είναι το κόστος μεγάλο για την αμερικάνικη κυβέρνηση, να βάλουμε κι εμείς από 1000 ευρώ φίλοι μου, να βοηθήσουμε την κατάσταση. Όπως θυμάστε, οι αμερικάνικες τράπεζες μας έστελναν πάντα ένα (μικρό βέβαια) μέρος από τα κέρδη τους, μερικά εκατομμύρια ευρώ.

    Τι είναι λοιπόν να τους το ανταποδωσουμε τώρα, μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, με τους Ασιάτες και Αφρικανούς. Αλληλεγγύη με τους δυστυχείς τραπεζίτες θα είναι! Ο φίλος τον φίλο πότε τον γνωρίζει; Στον κίνδυνο βεβαίως!

    Μήπως ο Εφραίμης πρέπει να βάλει και μερικά οικόπεδα για να δείξει τη μεγαλοκαρδία και απλοχεριά του; (μήπως δικά του είναι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ύστερα από τα σημερινά, άν υπήρχαν άνθρωποι με ένα κουκούτσι γνώση στην κυβέρνηση της Ν.Δ. θα διέκοπταν τη λειτουργία του χρηματιστηρίου για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12:42 πμ
    Γιατί παρακαλώ; εγώ θέλω να αγοράσω μετοχές αύριο, με ποιο δικαίωμα θα κλείσουν το χρηματιστήριο; επειδή οι βλάκες θα πουλάνε φτηνά; πρόβλημα τους. Τι έγινε δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς προστάτη; πότε θα μεγαλώσετε ρε επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .


    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ , ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ .

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ Η ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΠΟΙΟ ΛΑΙΚΑ ,ΕΠΕΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΜ ΙΔΙΟ ΛΑΚΚΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 30 Σεπτέμβριος 2008 8:42 πμ

    ΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΜΟΥ ,ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ , ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ,ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΜΑ ,ΠΡΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ , ΕΜΜΕΣΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχει καμια κριση!!!!!!
    Απάτη ειναι και μακαρι να βγω ψευτης.
    Απάτη με την συγκαληψη κυβερνήσεων και δυνατων.
    Θα τα φάνε παλι τα χρήματα του κοσμάκη. Οι νεόπλουτοι δυστηχώς ειναι οτι χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *