GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απροστάτευτοι οι θησαυροί του Αγίου Ορους...

. Γιατί δεν έγινε εκεί άσκηση "Παρμενίων"; . . Του Κλεάνθη Δήμα . Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδική κλίμακα...

.
Γιατί δεν έγινε εκεί άσκηση "Παρμενίων";
. .
Του Κλεάνθη Δήμα
.

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδική κλίμακα η άσκηση "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ", όπου συμμετείχαν όλοι οι κλάδοι του Δημόσιου Τομέα, Υπουργεία, Νομαρχίες, Δήμοι, ΔΕΚΟ, κλπ. Εντός των πλαισίων της άσκησης ασκήθηκαν οι υπάλληλοι, αλλά εφαρμόσθηκαν και τα σχέδια της Πολιτείας για τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε περίπτωση Πολέμου και κρίσεως. Επίσης, εφαρμόσθηκαν τα σχέδια της παλλαϊκής άμυνας και ΠΣΕΑ.
Στο Αγιον Ορος, όπου φυλάσσονται οι μεγαλύτεροι θησαυροί του κόσμου, μια περιοχή με τεράστια γεωστρατηγική θέση (η κοντινότερη ηπειρωτική στερια της Ελλάδος στα Δαρδανέλια, η χερσαία περιοχή η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το τρίγωνο Σαμοθράκης-Λήμνου-Θάσου, την περιοχή που δεσμεύει σχεδόν όλο τον χρόνο η Τουρκία για ασκησεις κλπ.) έγινε άσκηση;
Διαθέτει η Διοίκηση Αγίου Ορους ανάλογο Τμήμα και εξουσιοδοτημένο προσωπικό;
Ο κ. Δαλακούρας, ο 74χρονος Διοικητής, που του ευχόμεθα περαστικά με τα σοβαρά προβλήματα υγείας του, έχει γνώση επί των θεμάτων αυτών;;;
Μιλάμε για τα σχέδια διάσωσης των θησαυρών του Αγίου Ορους και την άμυνα της χερσονήσου... Λίαν σοβαρό θέμα...
Ελπίζω να μην κάνουν καμία άσκηση οι παραπλέοντες σε απόσταση λίγων μιλίων Τούρκοι και δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά μας... Θα σηκώσουν ολόκληρο Μοναστήρι και δεν θα το καταλάβουμε...

-------------

23 σχόλια

  1. O ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για τις διεκδικήσεις της Εκκλησίας
    Δείτε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Εκκλησιαστικές διεκδικήσεις δημόσιας γης στην Βοιωτία
    Με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει με τις αποκαλύψεις για τις «ιερές» αυθαιρεσίες στο Άγιο Όρος αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, καταγγέλλουμε ότι τα Μοναστήρια και η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας:
    - διεκδικούν εδώ και χρόνια δεκάδες χιλιάδες στρέμματα σε ολόκληρο το νομό και συγκεκριμένα στις περιοχές Λιβαδειάς- Χαιρώνειας (Βόσκημα Λυκούρεσι), στην κοιλάδα των Μουσών (Βόσκημα Ελικώνος), στον Παρνασσό (Τσέρεσι, Ακρινό Νερό, Καμάρα, Λούγαρη-Διχάλα), σε παραλίες (Ζάλτσα, Σκροπονέρι) κλπ.
    - έχουν περιφράξει και έχουν δημιουργήσει τεράστια οικοδομικά συγκροτήματα μέσα σε δάση - χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Μονές Ευαγγελίστριας και Λυκούρεσι - σε πολλές περιπτώσεις με την ανοχή των αρμόδιων φορέων και της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης
    Ζητάμε από την εκκλησιαστική κοινότητα να ανακαλέσει τις όποιες μέχρι σήμερα διεκδικήσεις ή άλλες δραστηριότητες που περιορίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη δημόσια γη, σε δάση και περιοχές φυσικού κάλλους.
    Ζητάμε από όλους τους αιρετούς του νομού να υπερασπίσουν τη δημόσια περιουσία. Ταυτόχρονα με δεδομένο την ισχυρή επιρροή που η εκκλησία ασκεί στους τοπικούς πολιτειακούς παράγοντες διεκδικούμε άμεσα από την κυβέρνηση
    α. τη λεπτομερή καταγραφή των καταπατήσεων και διεκδικήσεων σε όλες τις περιοχές και
    β. τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    29/9/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΑΣΟΚ έχει επιτρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το ηθικό προβάδισμα σε θέματα ριζικής σημασίας για τον έλληνα πολίτη, πράγμα που φαίνεται να διαφεύγει του ΓΑΠ (όπως τόσα άλλα), και που θα το βρεί μπροστά του ξανά και ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μόνος που τόλμησε να βγάλει στην φόρα τα άπλυτα του αγίου Θηβών ήτανε ο Σπύρος Καρατζαφέρης, το 2005, και ξαφνικά η εκπομπή του κόπηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι αλήθεια πως ο κ. Ιερώνυμος βάφτισε μοναστηριακή μεγάλη έκταση στα Οινόφυτα και την έδωσε στον ανηψιό του για να κάνει μονάδα βιολογικής κτηνοτροφίας; Το άκουσα στον κομμωτήριο το περασμένο Σαββάτο, αλλά εγώ δεν τα πιστεύω αυτά γιατί είναι όλο κουτσομπολιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΕΩΝ.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ..... ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΝΥΧΤΑΣ
    http://tolimeri.blogspot.com/2008/09/blog-post_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό. Δείτε το:

    http://mail.google.com/mail/?source=navclient#inbox/11cad78c89cb6cd1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. siga tous thysaurous-siga to geostratigiki simasia.i ellada einai mia mikri gwnia tou kosmou,xestikane gia mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Στο Αγιον Ορος, όπου φυλάσσονται οι μεγαλύτεροι θησαυροί του κόσμου, μια περιοχή με τεράστια γεωστρατηγική θέση (η κοντινότερη ηπειρωτική στερια...."


    ΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΟ ΟΡΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ?

    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θαυμάζω τα ανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ της Βοιωτίας.Άν και όσα καταγγέλλουν δεν προέκυψαν... χτες,εντούτοις, μόλις σήμερα τα κατήγγειλαν και, μάλιστα,παραθέτουν και την υπόθεση του Βατοπαιδίου ως αφορμή.Λυπάμαι, παιδιά,αλλά αν θέλετε αφορμές για να κάνετε το αυτονόητο και δη ετεροχρονισμένα,τότε,το πρώτο που συνάγεται αβίαστα είναι ότι δεν πείθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ, ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ Ή ΠΟΝΗΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ?
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ) ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΡΟΥΣΣΑΡΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ.
    ΥΠΝΟΒΑΤΗ ΞΥΠΝΑ, ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όντως έγιναν παρεμβάσεις εδώ και ένα χρόνο. Όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, από μέλη του ΝΑΙ και ορισμένα πρωτοστάτησαν μαζί με άλλους πολίτες μέσα από τους φορείς που δραστηρηοποιούνται:
    Στην υποβολή αιτήματος/ επιστολής (22/10/2007)στους δήμους Χαιρωνείας και Λεβαδέων και στο νομαρχιακό συμβούλιο προκειμένου να παρέμβουν υπερ του δημόσιου χαρακτήρα των εκτάσεων αυτών, στη δίκη που επρόκειτο να γίνει την 1η Νοεμβρίου 2007 στο Πρωτοδικείο. Πλην του δήμου Χαιρωνείας οι άλλοι φορείς αρνήθηκαν να πάρουν θέση και δήλωσαν αναρμόδιοι για τις δημόσιες εκτάσεις.
    Μετά από αυτά τα λίγα, μάλλον δεν πρέπει να αποδοκιμάσουμε αυτούς που δείχνουν έστω και όψιμο ενδιαφέρον, όσο εκείνους που ακόμη και μετά τη Βατοπαιδίου εποχή επιμένουν να δηλώνουν αναρμόδιοι και αδιάφοροι για την τύχη των δημοσίων εκτάσεων.
    Θα επανέλθουμε με νέα πρόσκληση προς τους φορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το Άγιο ¨Ορος έχει Προστάτιδα χίλια χρόνια τώρα
    άλλοι και άλλοι δεν τόλμησαν να αγγίξουν τα ιερά κειμήλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε περιπτώσεις καταπάτησης δημόσιων δασικών εκτάσεων τον πρώτο λόγο έχει το Δασαρχείο. Στην περίπτωση της Βοιωτίας το Δασαρχείο Λιβαδειάς έλαμψε με την απουσία του. Ακόμα κι όταν το 1992 ο Ιερώνυμος άρχισε να χτίζει τοίχο για να περιφράξει περίπου 5000 στέμματα δάσους στον Παρνασσό δεν επενέβει το Δασαρχείο ως όφειλε. Η κατάλυση των δημόσιων υπηρεσιών από ένα μητροπολίτη που έτσι καθίστατει κράτος εν κράτει, όπως και επί Τουρκοκρατίας, είναι το σοβαρότερο αδίκημα. Και αυτά δυστυχώς δεν συμβαίνουν μόνον στην Βοιωτία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν κοτζάμ υπουργοί συμπράττουν στην διάπραξη αξιόποινων πράξεων από
    κληρικούς, για ιδιωτικό και πολιτικό όφελος, άντε τώρα να περιμένεις από κάποιο φουκαρά επαρχιακό δασάρχη να ριψοκινδυνέψει το κεφάλι του και να πάει κόντρα στο εκκλησιαστικό κατεστημένο. Το ψάρι βρωμαει από το κεφάλι όπως λέει η λαϊκή παροιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αξίζει να διαβάσετε το Κυριακάτικο άρθρο του Τάκη Καμπύλη στην κυριακάτικη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21 Σεπτεμβρίου, «Πολιτικό όπλο η ψήφος των πιστών Οι στενές σχέσεις κομμάτων, βουλευτών και υπουργών με την Εκκλησία επιβεβαιώθηκαν πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.»
    Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το εξής απόσπασμα που δείχνει πως ακριβώς το ΠΑΣΟΚ ‘πείρε τον κακό δρόμο’:
    «Εκτός από τη «Δεξιά του Κυρίου», άνοιξε στην Εκκλησία –με τη Μεταπολίτευση– ένα παράθυρο αριστερότερα. Ο Νίκος Σηφουνάκης θυμάται την περίοδο που ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού: «Τέλη 1993 - αρχές 1994, ένας αρχιμανδρίτης στον Αγιο Γεώργιο απέναντι από τη Ροτόντα –νομίζω τ’ όνομά του είναι Τασιάς– απολάμβανε μεγάλου κύρους από σημαντικό κομμάτι των πιστών της περιοχής. Αυτός λοιπόν είχε ζητήσει επίσημα τη μετατροπή της Ροτόντας σε ναό. Τι πιέσεις δέχθηκα τότε για να του κάνουμε τη χάρη. Πολλοί ισχυροί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη με πίεζαν ενώ μου είχε τηλεφωνήσει και η Δήμητρα. Πώς έφθασε μέχρι εκεί; Πάντως, ευτυχώς βρέθηκε έγγραφο του Ελευθέριου Βενιζέλου που τη χαρακτήριζε ως “ρωμαϊκό μνημείο”».
    «Τρίτσης και Σημίτης»
    «Ενας άλλος Βενιζέλος, ο Ευάγγελος, λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές του 2004 δεν δίστασε να μιλήσει για τον «προτεσταντισμό» του Σημίτη: «Κάναμε σαφώς λάθος χειρισμό στο θέμα των ταυτοτήτων. Δεν μπορείς να αγνοείς τον Αρχιεπίσκοπο και να τον μειώνεις έτσι. Ο Χριστόδουλος στο θέμα του χειρισμού είχε απόλυτο δίκιο. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τον προτεσταντισμό του Σημίτη. Είχε σχέδιο (ο Σημίτης) και το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε» («Εψιλον», 30/5/2004). Οι καλές σχέσεις του Ευ. Βενιζέλου με την Εκκλησία είχαν άλλωστε εκφραστεί με τον πιο επίσημο τρόπο: στις 24 Μαΐου 2001 με αφορμή έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο, ο μακαριστός Χριστόδουλος είχε δηλώσει πως «είμαστε περήφανοι που έχουμε τέτοιον υπουργό στον Πολιτισμό με ενδιαφέροντα εκκλησιαστικά». (Μια δεκαετία πριν, μια τέτοια δήλωση θα ήταν αδιανόητη για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Αλλά το πρωτοφανές άδειασμα του Αντώνη Τρίτση από τον Ανδρέα Παπανδρέου και η στροφή 180 μοιρών στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, το 1988, έδειξε την αυξανόμενη επιρροή της Εκκλησίας και προς τα αριστερά.)»
    Στα οποία θα προσθέσω και κάτι δικό μου. Μια από τις καλές πράξεις του Βαγγέλη Βενιζέλου ήταν να συναινέσει στις πιέσεις του τότε Αγίου Θηβών για την εγκατάσταση μοναστηριού μέσα στην Κοιλάδα των Μουσών στον Ελικώνα. Ο καλός ‘συνταγματολόγος’ και νυν διεκδικητής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνον συναίνεσε αλλά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πραγματοποίηση του σχεδίου. Συγκεκριμένα,
    1. Κάνοντας κατάχρηση της θέσεως του ως υπουργός Πολιτισμού, ανέτρεψε την αρνητική εισήγηση της 1ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την μη εγκατάσταση μοναστηριού μέσα στον ιστορικό αυτό χώρο.
    2. Χειραγώγησε το ΚΑΣ για να εγκρίνει την εγκατάσταση του μοναστηριού. (jk:. Αξιοσημείωτη η πρόταση Τατούλη για την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για την Διαφάνεια στις δημόσιες υπηρεσίες. Αν ήξεραν στο ΚΑΣ ότι οι διαβουλεύσεις τους αυτές θα ήταν προσβάσιμες στους πολίτες ίσως να έδειχναν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση.)
    3. Υπέδειξε στους καλόγερους να χρησιμοποιήσουν προκατασκευασμένα ξύλινα οικήματα για την άμεση εγκατάσταση του μοναστηριού, προφανώς για την δημιουργία τετελεσμένων. Ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός του ΥΠΕΧΩΔΕ απαγορεύει την εγκατάσταση Προκάτ σε ιστορικούς χώρους, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τον κ. Βενιζέλο.
    4. Μεσολάβησε ώστε το ειδικό ταμείο του ΥΠΕΧΩΔΕ γνωστό ως ΕΤΕΡΠΣ να χρηματοδοτήσει τα χωματουργικά έργα που κατέστρεψαν 25 στρέμματα δασικής έκτασης που είχε καταπατηθεί από την μητρόπολη Θηβών. Χρήματα δηλαδή που προορίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιήθηκαν για την καταστροφή του περιβάλλοντος!!!
    5. Υπέδειξε στους καλόγερους να αγοράσουν τα Προκάτ από εταιρεία στην εκλογική του περιφέρεια στην Θεσσαλονίκη.
    Ο εισαγγελέας Λιβαδειάς άσκησε δίωξη κατά του Δασαρχείου για παράβαση καθήκοντος, αλλά ίσως εξ αιτίας του ‘αφύσικου εναγκαλισμού’ εκκλησίας με την Δικαιοσύνη, όπως γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ, το δικαστήριο τους απήλλαξε.
    «Μια περίεργη υπόθεση, τρία χρόνια πριν, έδειξε πώς η διαπλοκή της Εκκλησίας με την εκτελεστική και δικαστική εξουσία μπορεί και να πάρει και τη μορφή του «παρακράτους»: Βαβύλης και επιχειρήσεις Magna Graecia και Πατριαρχείο Ιεροσολύμων... Η υπόθεση Γιοσάκη αντιμετωπίστηκε από την ιεραρχία ως «άσχετη με τα ενδιαφέροντα και τις επιδιώξεις της Εκκλησίας». Ωστόσο, η επιρροή της Εκκλησίας θεωρείται βέβαιη στο χώρο της Δικαιοσύνης.» γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
    Η θέση που έχω διατυπώσει επανειλημμένως, όπως διαφαίνεται και από το παραπάνω παράδειγμα, είναι πως η *Ελλαδική εκκλησία στη σημερινή της μορφή είναι μια από τις κύριες γενεσιουργούς αιτίες της διαφθοράς στην Ελλάδα*. Βρίσκεται στο επίκεντρο ενός φαύλου κύκλου όπου οι κρατικές επιδοτήσεις (400 εκατ. ευρώ !) και φοροαπαλλαγές, όλες για ψηφοθηρικούς λόγους, αυξάνουν την πολιτική ισχύ της εκκλησίας, που με την σειρά της επιβάλλεται στην πολιτική ηγεσία για ολοένα αυξανόμενες παροχές την στιγμή μάλιστα που χώρα διολισθαίνει σε οικονομικό χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, απαντώντας σε δημοσιογράφους, σημείωσε πως «ο λαός μας ζει το δικό του δράμα και η κυβέρνηση, ο κ Κ. Καραμανλής και οι συνεργάτες του παίζουν την κωμωδία της παραγραφής.

    Ο λαός πρέπει να μιλήσει, αλλά πιο πριν, πρέπει η Βουλή να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τους υπουργούς που ενέχονται στη λεηλασία «του Βατοπεδίου» και τα άλλα σκάνδαλα». Πρόσθεσε πως «αυτή η Βουλή πρέπει να παραδώσει στην επόμενη και στο Ειδικό Δικαστήριο τους ενόχους. Ο κ. Σανιδάς δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το Άγιο Όρος αντιμετωπίζει με διπλωματία στην υπερχιλιετή διαδρομή του τους εκάστοτε πορθητές . Μην ανησύχει ο αναρτήσας το κείμενο,οι σεβαστοί πατέρες επιβιώσαν πέντε αιώνες οθωμανικής παρουσίας και στον Β΄ παγκόσμιο είχαν ανοιχτή γραμμή με τον Αδόλφο.Δε χρειάζονται κανένα Παρμενίωνα . Να ανησύχουμε για τα δικά μας και όχι για τα των πατέρων .Καλημέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΤΑΝ ΧΕΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ, ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΚΟΥΠΙΖΕΣΑΙ Η ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΝΑΤΑΣΣΑ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙ ΑΠ ΤΟ ΣΚΑΤΟ??
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΖΕΣΑΙ ΑΡΑΓΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ???
    ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τί ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ αναρτούν μερικοί ρε παιδιά,δεν πάει άλλο,πρέπει να υπάρχει κάποιο φιλτράρισμα!

    Θα κάνουν λέει οι Τούρκοι...επίθεση στο Αγιο Ορος! Για να στρέψουν όλο τον πλανήτη,με πρωτη τη Ρωσία (και τις ΗΠΑ)εναντίον τους!

    Ετσι αναρτούμε όποια μπούρδα μας έρθει στο κεφάλι,ισα για να φανεί φαρδί-πλατύ το ονομά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. jk το παράδειγμα σηφουνάκη είναι ατυχές γιατί πρόκειται για μεγάλο πολέμιο της εκκλησίας παντελώς άσχετο με τα της θεσσαλονικης
    δεν ζητησε κανείς να γίνει ναός η ροτόντα...ηταν πάντα ναός που δεν λειτουργουσε
    όλες οι εκκλησίες της θεσσαλονικης αποτελούν αναγνωρισμενα μνημεια απο την Εφορεια αρχαιοτητων γιατί αυτή δεν μπορεί να συνυρπάξει? λόγω εμπάθειας ίσως...
    9.55 όλοι αυτοί δεν άγγιξαν το Άγιο Όρος γιατί ήξεραν ότι θα μπαρούτιαζαν όλο τον λαό έτσι και κατέφευγαν σε αθλιότητες
    δηλαδή και οι όποιες εκκλησίες που λειτουργούσαν υπό τον Στάλιν είχανε στρώσει χαλί στους μπολσεβίκους? δεν ξέρεις τι λες γιατί αγνοείς παντελώς το χριστιανικό πνεύμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε ανωνυμε των 9:50 ποιοι σεβαστοι πατερες και αηδιες. "Το περιβολι της πουσταριας" (και οχι της ψετοπαρθενας παναγιας σας) εχει γινει εκει πανω και εχουν μαζευτει ολοι οι πουστοαπατεωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλό το παραμύθι του άρθρου αλλά ο "δράκος" δεν είναι οι Τούρκοι.
    Ή χώρα κινδυνεύει από τη λεηλασία του ίδιου του κράτους και το Άγιο όρος από τις αρπακτικές διαθέσεις μοναχών και λαϊκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ανάρτηση της παράθεσης σχετικά με τα ΠΣΕΑ στο ΄Αγιον ΄Ορος, είχε σκοπό να καταδείξει την ανεπάρκεια της Πολιτείας στο ΄Αγιον ΄Ορος.
    Ενώ η Πολιτεία ξεπουλάει τα πάντα στην Βατοπεδίου,και οι Υπουργοί κλπ πάνε κι έρχονται συνεχώς, ουδείς δεν ασχολείται με καίρια θέματα του Αγίου ΄Ορους.
    Ο Διοικητής Αγίου ΄Ορους, είναι υπεύθυνος για την δημόσια τάξη και ασφάλεια του ΄Ορους και δεν κάνει απολύτως τίποτα για ένα ενδεχόμενο κρίσης ή έκτακτης ανάγκης...
    Αν η Πολιτεία είχε την εκπροσώπιση που αρμόζει στο ΄Αγιον ΄Ορος, κανένας Εφραίμ δεν θα μπρούσε να κάνει όσα έκανε...
    Τα σχετικά με τους Τούρκους κλπ ήταν για να δωθεί έμφαση στην γεωγραφική σημασία του Αγίου ΄Ορους και είναι εύκολα κατανοητό νομίζω.
    Οσο για τα σχέδια κλπ που αναφέρει κάποιος από τον Στρατό κλπ, επέτρεψέ μου να έχω πολλές επιφυλάξεις...
    Μάλλον κάτι παραπανω θα ξέρω για να το λέω και να έκανα την παράθεση της πληροφορίας...
    Εάν για είναι "μπούρδα" όπως λέει κάποιος φίλος, για να αναρτηθεί το όνομά μου,ας πάει στον Εφραίμ να αγοράσει κανένα οικόπεδο.
    Εάν δεν κατάλαβε την ουσία της ανάρτησης,ας τον ευλογήσει ο Εφραίμ μπας και ξυπνήσει..
    Ο αναρτήσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *