GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί δεν αγοράζει την ...Ολυμπιακή;

. Μηπως η Εκκλησια μας με τα τοσα λεφτα που εχει μπορει να αγορασει την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ;;; Χριστίνα Π.

.
Μηπως η Εκκλησια μας με τα τοσα λεφτα που εχει μπορει να αγορασει την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ;;;
Χριστίνα Π.

31 σχόλια

  1. Μεγαλυτεροι απατεωνες απο την εκκλησια δεν υπαρχει.Εκμεταλευονται τον φοβο του κοσμακι για τον θανατο και εχουν μαζεψει ολο το χρημα.
    Η μεγαλυτερη πληγη της ελλαδος ειναι οι πουστοπαπαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστίνα είσαι πολύ funny!!! Τι να σου πω βρε κορίτσι μου, έχω πεθάνει στο γέλιο εδώ, έχουν ξυπνήσει όλοι οι γείτονες. Γράψε κι' άλλα αστεία έχεις πολύ ταλέντο. Και να τα στέλνεις αποκλειστικά σε αυτό το μπλόγκ έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξερει κανεις πιο ειναι το μπλογκ του γιαννη παπαγιαννη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. GIATI H METAPWLHSH OIKOPEDWN TOU KRATOUS SIMFEREI PERISSOTERO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και να την πουλήσει σε άραβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ κ.Χριστίνα Π. ούτε αγοράζει ούτε ασχολείται με μπουρδέλα όπως κατάντησαν την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ οι εργατοπατέρες της και οι πρασινοφρουροί και στη συνέχεια όλα τα οποιασδήποτε κυβέρνησης καλόπαιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέ τήν αγορά αυτή,
    θά πλησιάσει περισσότερο στό "θείο"
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ....ΣΤΟ ΚΕΛΙ...

    ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ-ΜΟΝΑΧΟΙ
    ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΑΡΚΕΙ..
    ΕΝΑΚΕΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΕΛΙ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ "ΚΟΒΕΙ" ΤΖΑΜΠΑ ΒΟΛΤΕΣ Ο ΕΦΡΑΙΜάκος ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!ΟΤΙ ΣΤΡΑΒΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!
    ΘΑ "ΠΛΗΡΩΣΕΙ" ΜΩΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ,ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ!!ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΩΡΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ???
    ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΤΙΜΩΡΑΤΕ",ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ!!ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ??
    ΑΝ ΙΣΧΥΕ Η ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ,ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΝΑΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΜΠΑΜΠΙΝΩΤΗ:
    ΤΙ ΜΑΝΤΕΛΗΣ...ΤΙ ΠΑΣΤΕΛΗΣ..
    ΤΙ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ...ΤΙ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΟΣ..
    ΤΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..ΤΙ ΠΑΠΑSTAGE
    ΤΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...ΤΙ ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΣ
    ΤΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ..ΤΙ ΧΡΥΣΟΠΟΥΤΣΟΥ.
    ΤΙ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ..ΤΙ ΤΟΝΚΛΑΝΗΣ...
    ΤΙ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ..ΤΙ ΧΩΡΙΣΔΩΡΑΣ...
    ΤΙ ΠΕΛΕΚΗΣ... ΤΙ ΤΣΕΚΟΥΡΗΣ..
    ΤΙ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ...ΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΗΣ..
    ΤΙ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ..ΤΙ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. BAΛΤΕ ΤΟ ΕΦΡΑΙΜ ΓΙΑ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΠΡΑΒΟ ! ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ
    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ
    ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΣΤΣ ΤΣΑΜΠΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ή ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ή ΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ- ΕΔΩ ΠΗΡΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΞΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τα χρησιμοποιει σε ερωτικα ειδη για τις μεταξυ τους συνευρεσεις.
    Αθλιοι, τιποτενιοι, ελεεινοι παπαδες.Το μονο που σας χρειαζεται ειναι ενα παλουκι στον ανοικτο πατο σας και κρεμασμα αναποδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί μόνο την Ολυμπιακή; Με τα λεφτά που έχουν υπεξαιρέσει, ΟΛΗ τη χώρα θ'αγοράσουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η Ολυμπιακή είναι προβληματική επιχείρηση γιατί έτσι την κατήντησαν οι τσαμπατσήδες του δημοσίου. Είναι απορίας άξιο πως τόσα χρόνια μονοπωλιακή αεροπορική εταιρεία φαλήρισε. Οι τελευταίοι, βέβαια, που φταίνε είναι οι εργαζόμενοι. Όποιο κόμμα να κυβερνούσε τους κολλητούς στην ολυμπιακή τους διόριζε. Γιγαντώθηκε σε προσωπικό, το δημόσιο δωρεάν ταξίδια με πρώτους τους κυβερνώντες ε που ν' αντέξει το μαγαζί. Η εκκλησία, ευχαρίστως πιστεύω, αν μιλάμε για Εφραίμ πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Αρσένιο, θα την έπαιρναν υπό τη προϋπόθεση να υπαγόταν στο άρθρο 44 και απαλλασόταν των ελλειμάτων που την βαρύνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αρθρο που αντεγραψα απο το Ελληνικο Καφενειο.
    Ο ανθρωπος τα πε ολα.Μπραβο του.

    Οι αμαρτίες της Ολυμπιακής τα Golden Boys & oι επιδιώξεις τους

    Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    Την κατάντησαν και τώρα την τεμαχίζουν σαν αγελάδα. Δεν έχω ξεκάθαρη θέση για το τι πρέπει να γίνει με την Ολυμπιακή, ούτε όμως μπορώ να πω, πως δεν μ΄ ενδιαφέρει τι θα γίνει. 22 χρόνια στο εξωτερικό, παρότι είχα τσακωθεί άπειρες φορές με αγενείς υπαλλήλους της και είχα πει πως δεν ξαναταξιδεύω με την Ολυμπιακή, τελικώς υπέκυπτα και την προτιμούσα πάντα, τουλάχιστον εκεί όπου αυτό ήταν δυνατό. Όταν βλέπαμε το γνωστό σήμα της σε ξένες χώρες, το μοναδικό ελληνικό έμβλημα, νιώθαμε την παρουσία της Ελλάδας. Για να είμαι όμως δίκαιος, θα πρέπει να πω πως είχα συναντήσει πολλές φορές κατανόηση από υπαλλήλους της που δεν την είχα βρει σε άλλες εταιρείες, όπως την KLM ή τη Lufthansa. Ηταν λίγοι επαγγελματίες, που είχαν προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με ρουσφέτι και με αυτό μπαίνω κατ ευθείαν στο θέμα. Βρίσκεσαι σε μια παρέα που είναι και ένας υπάλληλος της Ολυμπιακής. Η πιο συνήθης ερώτηση είναι: «μπήκατε επί Ακριβάκη ή επί ………», που υπονοούσε ότι όλοι σχεδόν «έχουν μπει με μέσο» και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της Ολυμπιακής και όλων σχεδόν των ΔΕΚΟ. Για δεκαετίες, γνωρίζαμε ότι πρόεδροι της Ολυμπιακής και των θυγατρικών της έμπαιναν αποτυχόντες βουλευτές. Για δεκαετίες γνωρίζαμε ότι η Ολυμπιακή είχε την πρώτη προτεραιότητα στην επιλογή των ρουσφετιών μας και το βρίσκαμε φυσιολογικό. Παρότι ήμουν δημόσιος υπάλληλος στη Γερμανία για 11 χρόνια και τα παράτησα για να έρθω στην πατρίδα μου, βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Όπως έχει η οικονομική κατάσταση, με τις βάρβαρες μέχρι απαράδεκτες συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα, κι εγώ θα ήθελα να μπει κάποια στιγμή ο γιος μου στην Ολυμπιακή. Γι αυτό όμως θα είμαι και ο τελευταίος ( αυτό θα πρέπει να αφορά σε όλους μας) που θα έλεγα «να κλείσει η Ολυμπιακή που μας κοστίζει τόσα χρήματα». Όταν ακούω δε, κατ εξοχήν κρατικοδίαιτους, όπως είναι πολιτικοί να μιλούν για κλείσιμο συγχύζομαι. Όταν μάλιστα ακούω υπουργό μεταφορών που του εμπιστευθήκαμε τη διαχείρισή της να επαναλαμβάνει σαν ρεφρέν, στο οποίο κόλλησε η βελόνα, «ξέρετε πόσο μας κοστίζει….,» και εννοώ τον κο Χατζηδάκη, γίνομαι έξω φρενών. Γίνεται ένα ατύχημα στον ΟΣΕ, τον ρωτούν για τα αίτια και η πρώτη φράση του στα δελτία ειδήσεων είναι: «ξέρετε πόσο κοστίζει στον έλληνα φορολογούμενο ο ΟΣΕ»; Μήπως ξέρετε πόσο κόστισε στους αμερικανούς φορολογούμενους η κρατικοποίηση δύο τραπεζών την περασμένη εβδομάδα κύριε υπουργέ, 200 δις δολάρια! Κανείς δεν τους ρώτησε. .Σε μια έκθεσή της με τίτλο «όρια των ιδιωτικοποιήσεων» (Limits to privatization) , η «Λέσχη της Ρώμης», απαντά στο συγκεκριμένο πρόβλημα:«Σε 50 μελέτες περιπτώσεων από όλο τον κόσμο, η έκθεση διαπιστώνει ότι υπάρχουν πολλές αποτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις, που δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που σκόπευαν να επιλύσουν. Και η έκθεση προτείνει: «όχι σε ιδιωτικοποιήσεις με ιδεολογικά κριτήρια». Το ίδιο ακριβώς λέει και ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας τράπεζας και νομπελίστας της οικονομίας ο J Stinglitz.

    Ο κρατικοδίαιτος κύριος Χατζηδάκης, στην επίσημη ιστοσελίδα του, σε όλα τα άρθρα του και στο βιβλίο «Χελώνες και Τίγρεις»,που έγραψε με το Diamond Boy από την Κέρκυρα, τον Ν. Γεωργιάδη, το μόνο πράγμα που επαναλαμβάνει διαρκώς είναι η άμεση ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων δίχως όρια. Προτείνει ακόμη και την ιδιωτικοποίηση του Ποικίλου όρους και του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Στη σελίδα δε 22 του Βιβλίου τους αναφέρουν:»Ο πλούτος παράγεται από τις επιχειρήσεις»!!! Κι εγώ κύριοι, κρατικοδίαιτοι, που δουλεύω σαν σκύλος από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν είμαι επιχείρηση, τι στο διάολο κάνω, δεν παράγω τίποτα; Εδώ, στη μητρόπολη του καπιταλισμού, ο ίδιος ο υποψήφιος των ρεπουμπλικανών, ο Μακ Κέϊν είπε προχθές: «Τα θεμέλια της οικονομίας μας είναι οι αμερικανοί εργαζόμενοι και αυτοί είναι υπέροχοι». Τόσο μίσος και περιφρόνηση στους έλληνες εργαζόμενους; Στο βιβλίο σας εκθειάζετε το φινλανδικό μοντέλο ανάπτυξης και δεν κάνετε αναφορά στο τέλειο δημόσιο εκπαιδευτικό τους σύστημα, όπου όλοι οι διεθνείς αναλυτές συμφωνούν πως αυτό δημιούργησε τη ΝΟΚΙΑ. Και αυτό κοστίζει στους φινλανδούς το 7% του ΑΕΠ.

    Κυριε υπουργέ τα λέτε όπως σας συμφέρει και ταιριάζει στο μοντέλο ανάπτυξης που φτιάξατε στο μυαλό σας. Θα συμμεριζόμουν αυτή την εμμονή αν δεν λαϊκίζατε με τον τρόπο σας και αν μας λέγατε όλη την αλήθεια.

    Ακούστηκε συχνά από ομοϊδεάτες σας, δεν είμαι σίγουρος αν το είπατε κι εσείς, πως «η Ολυμπιακή έχει περισσότερους υπαλλήλους ακόμη και από την LUFTHANSA !!!. Η Deutsche Lufthansa AG, κύριε υπουργέ στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει ότι έχει 105 χιλιάδες και 261 υπαλλήλους παρακαλώ και με αμοιβές που για τους έλληνες αποτελούν όνειρο απατηλό.

    Ναι κύριε υπουργέ ξέρω, ότι όλοι οι υπουργοί μέχρι σήμερα φανήκατε ανίκανοι να διαχειριστείτε σωστά τη δημόσια περιουσία μας. Ξέρω ότι συνειδητά απαξιώνετε οτιδήποτε δημόσιο για να το ξεπουλήσετε για δεκάρες. Ξέρω ότι κάποια δημόσια αγαθά έχουν κόστος, δεν είμαι δογματικά κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά πείτε μας παρακαλώ, ποια είναι τα κριτήρια και που είναι επιτέλους τα όρια των ιδιωτικοποιήσεων για εσάς;

    Διότι αν δεν βάλετε κύριε υπουργέ όρια, τότε θα πρότεινα κι εγώ να καταργήσουμε τη βουλή γιατί κι αυτή κοστίζει, να καταργήσουμε τα υπουργεία και κυρίως αυτό των οικονομικών και να αναλάβει τη διαχείριση της χώρας μας μια μεγάλη ανώνυμη πολυεθνική, που εμείς θα επιλέξουμε και που σίγουρα θα είναι καλύτερη στο Μάνατζμεντ. Οποια εταιρεία δώσει τις περισσότερες κατά κεφαλήν μετοχές, θα προτιμηθεί. Θα εξαλειφθούν τα ρουσφέτια, θα μας κυβερνούν έμπειρα στη διοίκηση στελέχη και κάθε χρόνο στη Γ.Σ. θα απαλλάσσουμε ή θα στέλνουμε το ΔΣ στο σπίτι του, με άμεση δημοκρατία και όχι με εκπροσώπους. Όπως δε θα τεμαχίσετε εσείς την Ολυμπιακή σαν αγελάδα για καλύτερη διαχείριση, θα μπορούσαμε να τεμαχίσουμε κι εμείς την Ελλάδα σε τομείς για να την αναλάβει ένα κονσόρτσιουμ, όπως π.χ, η Lockheed την άμυνα, η Monsanto την γεωργία, η Alcoa το υπέδαφος και ηTui με την ένωση Ελλήνων εφοπλιστών ( για να μην εξαρτώμεθα μόνο από τους αμερικανούς)την διαχείριση του τουρισμού και της νησιωτικής Ελλάδος. Εσείς που μιλάτε διαρκώς για καινοτόμες ιδέες, πως την βλέπετε, δεν είναι ωραία ιδέα, ή μήπως, τελικά, αυτό είναι ακριβώς που επιδιώκετε μακροχρόνια, όλα εσείς τα ουρανοκατέβατα και κοσμοπολίτικα Golden Boys?
    Αλέξανδρος Πιστοφίδης
    Αναρτήθηκε από kafeneio στις 4:36:00 μμ 6 σχόλια
    Ετικέτες κοινωνία

    19 Σεπτέμβριος 2008 8:55 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απο σχολιο στο khatzidakis blogspot


    Γιατί άραγε έφτασε η Ο.Α. σε αυτή την κατάσταση;Ποιος έκανε την κακοδιαχέιρηση των χρημάτων;
    Ποιος δεν πλήρωνε τα εισητήρια στην εταιρεία;
    Απαντήσεις απλές που κανένας πολιτικός δεν θέλει να δώσει.Πως να δώσει όταν θα πει πάλι ψέμματα.
    Η Ο.Α λοιπόν χρεοκώπησε από την κακοδιαχείρηση και κατασπατάληση των χρημάτων απ όλες τις κυβερνήσεις.Ποιος διόριζε άσχετους(όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα) διευθυντές και διευθύνοντες;Ποιος έκανε ρουσφέτια;Ο λαός μήπως;
    Οι πολιτικοί συνδιασμοί πόσα χρήματα χρωστούν στην εταιρεία από την μετακίνηση ψηφοφόρων τους;Γιατί πουλήθηκαν τα χρυσοφόρα traffic rights που αγόρασε και παρέδωσε ο Ωνάσης στην Ο.Α;Ποιος σε τελική ανάλυση έδινε παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις;(σίγουρα και η δική σας κυβέρνηση,2005-2007).
    Εν κατακλείδει και η βουλή κοστίζει 700-800,000ευρώ ημερησίως στον ελληνικό λαό (όπως αναφέρεται από φίλο σε άλλο άρθρο),για να σας παρέχουμε τα πάντα.
    Μη μας πείτε πως θα την κλείσετε και αυτή.Ή μήπως θα κόψετε τα προνόμοιά σας για να μην μας κοστίζετε τόσο πολύ.
    Για άλλη μια φορά τούτος ο τόπος παιδεύεται από πολιτικούς και πολιτικές.Αν κοιτάξουμε την ιστορία ίσως πάρουμε λίγο θάρρος,αφού πάντα καταφέρνει να αναγενάται μέσα από τις στάχτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΧΡΙΣΤΙΝΑ Π. τι λες μωρη τσουραπω, εχει και αλλους εξυπνακηδες σαν και σενα η μαμα σου. Αν ναι, ας μας δωσει ενα κουταβακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΠΡΩΤΑ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΑΝΕ ΤΙ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ
    ΤΗΝ ΖΗΜΙΩΣΑΝ.ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΧΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ.
    ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΧΟΝΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑ .
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ. ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΕΡΙΖΟΥΝ.
    ΛΗΣΤΕΙΕΣ ,ΚΛΟΠΕΣ ,ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΓΑΖΟΥΝ
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ
    ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ-ΡΑΔ.ΣΤΑΘΜΟΥΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΣΕ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΩ Η ΧΩΡΑ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ κ.α. ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ κ.ο.κ.ειναι πολλα για απαριθμηση
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΔΩ ΖΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΥΜΕ
    ΟΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΟΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ.
    ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ.ΙΝΔΟΥΣ.ΑΛΒΑΝΟΥΣ. ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΗΠΑ .ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟΙ ΙΤΑΛΟΙ,ΕΛΛΗΝΕΣ.ΙΡΛΑΝΔΟΙ. ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΙ,ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    ΕΔΩ ΕΠΕΙΔΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
    ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΗΣ
    ΓΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΟΥΝ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΑΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΠΕΡΤΣΙ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 110.000.
    ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000.000 ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ . ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΚΠΧΔΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ απο
    Τempel or Rebel

    Σεπτέμβριος 20, 2008
    Ολυμπιακή και Aegean…υπάρχει εμπλοκή ή διαπλοκή;

    Επανέρχομαι με κάποιες αλήθειες και ερωτήματα; Συμβαίνουν μυστήρια πράγματα ή εγώ απλώς παραλογίζομαι;

    Αν η ΟΑ θα έμενε ως είχε και όχι συρρικνωμένη, θα παρήγγελνε 25 νέα Airbus η Aegean; Γιατί τα Airbus προϋποθέτουν μεσαίους και μακρινούς προορισμούς….άρα τι υπολόγιζε η Aegean; Επίσης θεωρώ χρήσιμο όλοι μας να ξέρουμε την μετοχική σύνθεση της Aegean όπως την πήρα από την Wikipedia.

    Λασκαρίδης Group (25,3%), Βασιλάκης Group (45,2%) Β. Κωνσταντακόπουλος (8,3%) Δ, Ιωάννου (8,1%) Γ. Δαυιδ (6,3%) και η Τράπεζα Πειραιώς (5,9%).

    Για τον κύριο Λασκαρίδη θα σας παραθέσω απλώς ένα άρθρο με τίτλο “Ο εφοπλιστής trader” από το Greek Money. Αγορές και μεταπωλήσεις η στρατηγική του.

    Για τον κύριο Βασιλάκη, δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, είναι μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς και ιδιοκτητής της Hertz στην Ελλάδα.

    Για τον κύριο Κωνσταντακόπουλο σας παραθέτω ένα άρθρο για την επένδυσή του στην Μεσσηνία πέραν όλων των άλλων δραστηριότητων των εφοπλιστικών.

    Οι οικογένειες Ιωάννου και Δαυίδ δραστηριοποιούνται και βιομηχανικά και τραπεζικά στην Τράπεζα Κύπρου και βέβαια στον ξενοδοχειακό τομέα.

    Οι ερωτήσεις μου αφού σας παρουσίασα τον ανταγωνισμό είναι :

    Ας υποθέσουμε ότι η ΟΑ ιδιωτικοποιείται…Ποιός θα έρθει σε σύγκρουση στην Ελλάδα με την “πολυμετοχική” Aegean; Μια εταιρεία με πρόσβαση σε κεφάλαια τραπεζικά, με διασύνδεση εφοπλιστικά και στον τουριστικό τομέα, και σίγουρα με πολιτική διασύνδεση με την παρούσα κυβέρνηση (για του λόγου το αληθές δες τε και σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας από 10/04/05) θα κωλώσει να χτυπήσει οποιονδήποτε επενδυτή θα βάλει σε ρίσκο την επένδυση των 25 Airbus (Περίπου 1 δις ευρώ…)… Την ίδια ώρα η Aegean έχει πωλήσεις περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ ετήσια και δες τε ένα άρθρο που γράφτηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τον Ιούνιο του 2007.

    Άρα σουμάρω και λέω : Μια καλή παρέα επιχειρηματιών για να επιβιώσει στον χώρο των αερομεταφορών χρειάζεται πια κρατική ένεση. Αυτή είναι το κλείσιμο της ΟΑ και η συρρίκνωση της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί. Το πλέγμα σχέσεων, οικονομικών και πολιτικών της Aegean, προδιαθέτει για ερωτηματικά. Και προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω πως θα τα βγάλει πέρα αν πραγματικά την ΟΑ την αγοράσει ένα δυνατό επιχειρηματικό σχήμα, με δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις επενδύσεις που χρειάζονται.

    Και αν είναι έτσι πως η Aegean προχώρησε σε μια τέτοια επένδυση στόλου, την εποχή που υπάρχει πια και άμεσος ανταγωνισμός από την εταιρία Υδροπλάνων. (www.airsealines.com); Πώς θα καλύψει την κεφαλαιακή της δομή με ξένους επενδυτές;

    Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω πώς εφοπλιστές, θα επιλέξουν να ενισχύσουν τον άμεσο ανταγωνιστή τους, τις αερομεταφορές; Αν υποθέσουμε ότι εφοπλιστές της ακτοπλοϊας αγοράζουν την ΟΑ, τότε περιμένετε μια σαφή αύξηση ναύλων αεροπορικών ώστε να συντηρηθεί η υπερ-κερδοφορία των πλοίων.

    Αν έχουμε πάντως τέτοια ιδιωτικοποίηση προειδοποιούμε τον κύριο Χατζηδάκη, τον λάτρη του ελεύθερου ανταγωνισμού, ότι η συγκέντρωση διαφορετικών μέσων από συγκεκριμένους επιχειρηματίες θα προσβληθεί με βάση το δίκαιο του ανταγωνισμού της ΕΕ που ο ίδιος λατρεύει…

    Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες για την εξεύρεση πάντως βιώσιμης λύσης…

    Επίσης το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει σαφή θέση για αυτό το “παιχνίδι” ανταγωνισμού σε βάρος του ελληνικού δημόσιου πλούτου και του εργαζόμενου- φρολογούμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μας πρηξατε με τους τεμπεληδες της ολυμπιακης και του ΟΤΕ. Καιρος να δουλεψουν και αυτοι οπως και εγω... ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ και θα καθονται και σουζα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σχολια απο τα ΝΕΑ ON LINE

    Οδηγούν την ΟΑ και τα αεροδρόμια σε ξεπούλημα σε εφοπλιστές και Άραβες.Μερικές σκέψεις.
    1) Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανένας ότι όλα αυτά γίνονται γιατί ιδεολογικώς οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτά είναι παραμύθια ακόμα και για περασμένες δεκαετίες. Το έκανε ο κ. Βουλγαράκης με το ΝΑΤ λίγο πριν παραιτηθεί, το κάνει τώρα ο κ. Χατζηδάκης σε μεγαλύτερη κλίμακα, το προσπαθούν και άλλοι υπουργοί, τα ΣΔΙΤ. Τα ΣΔΙΤ είναι εφευρέσεις των τωρινών κυβερνώντων, συγκεντρώνεται μία ομάδα της κλίκας οι οποίοι είναι οι ιδιώτες. Κάποιοι από αυτούς ή δορυφόροι τους μπαίνουν ως σύμβουλοι του Υπουργού για την εκχώρηση(με ΣΔΙΤ) της τάδε Δημόσιας Υπηρεσίας η Οργανισμού στους ιδιώτες. Οι επιλεγμένοι ιδιώτες παίρνουν την εκμετάλλευση όλων των ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΩΝ υπηρεσιών του Οργανισμού(τα οποία έσοδα έπαιρνε πριν το κράτος) και αφήνει στο κράτος τα κόκκαλα. Ο υπουργός παίρνει το μερίδιό του και είναι ιδεολογικώς...συνεπής. Όποιος δεν βλέπει την κομπίνα απλά δεν θέλει να την δει. Πόσοι από αυτά τα golden boys έχουν δουλέψει ως απλοί υπάλληλοι στον ιδιωτικλό ή δημόσιο έστω τομέα για να μάθουν πως βγαίνει ο επιούσιος; Μάλλον κανένας...και το δείχνουν!!
    2) Είναι ντροπή και άσχημο να βγαίνουν με τέτοιο τρόπο απωθημένα ή κομπλεξ ορισμένων συνανθρώπων μας οι οποίοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, είτε ως υπάλληλοι, είτε ως επιχειρηματίες και να απαξιώνουν με ρατσιστικό τρόπο τους υπαλλήλους της Ολυμπιακής. Το να αγωνίζεται κάποιος να κρατήσει τη δουλειά του η οποία του δίδει κάποιο αξιοπρεπή μισθό δεν πρέπει να είναι κόκκινο πανί για κάποιους που ζουν ίσως φτωχότερα. Σκοπός είναι να γίνεται αγώνας για το καλύτερο και όχι να απαξιώνουμε τον άλλον για να κατέβει στο επίπεδό μας. Όσο για τα κίνητρα που δίνει ο κ.Χατζηδάκης, μην πιστεύεται αυτά που λένε οι υπουργοί και κυρίως ο Οικονομικών. Έχει δείξει πολλάκις πόσο αναξιόπιστος είναι.
    3) Τα αεροδρόμια προσφέρουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον εθνικό κορβανά από έσοδα του Eurocontrol(ΕΕ) και αν και τα χρήματα αυτά είναι για την ανάπτυξη των αεροδρομίων τα χρησιμοποιεί κυρίως ο υπουργός Οικονομικών για να κλείσει τα όποια ανοίγματα έχει στον προϋπολογισμό. Τώρα μάλιστα πήρε και κάποιους ειδικούς λογαριασμούς τους οποίους διαχειριζόταν η ΥΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων για να τους ελέγχει(SIC!) καλύτερα, να δούμε τι ποσό θα περισσεύει πραγματικά για τα αεροδρόμια!!!

    Την κλασσική ατάκα-συμβουλή από το βαθύ λαρύγγι "follow the money", είναι αυτήν που θα πρέπει να έχουν ως πυξίδα τους όσοι προσπαθήσουν να διερευνήσουν-φανταστούν τη διαδρομή που ακολουθούν τα λαμόγια των κυβερνώντων, στο κυνήγι του εύκολου πλουτισμού. Ψέμα, υποκρισία, συκοφαντία, αναισχυντία, σοβαροφάνεια, μεγάλες κουβέντες είναι τα όπλα τους, και κυρίως να βάζουν τις κοινωνικές ομάδες να μάχονται μεταξύ τους για να επιβιώνουν αυτοί και να κάνουν τις παρανομίες τους.
    ΝΟ PASSARAN!!!


    Ερώτημα: Προτιμούμε να πληρώνουμε τους φόρους μας και να επωφελούνται απ'' αυτούς 10.000 εργαζόμενοι , ακόμη και αν δεν κάνουν τίποτα, ή πληρώνοντας τους ίδιους φόρους να επωφελούνται ελάχιστοι μέτοχοι μιας αεροπορικής εταιρίας που θα ξεζουμίζουν 1000 εργαζόμενους μόνο για τις ίδιες υπηρεσίες; Μήπως περιμένει κανείς, μόλις η Ολυμπιακή περάσει στους ιδιώτες, να κατέβουν τα κόμιστρα; Ή ότι θα μειωθούν οι φόροι του; Απλά τα χρήματά μας, που τα μοιράζονται σήμερα και συντηρούνται πολλές οικογένειες θα γίνονται πολυτελείς κατοικίες , υπερπολυτελή αυτοκίνητα και σωρευμένος πλούτος για μερικούς γιάπηδες εις βάρος όλων μας . Αλλοίμονο αν ο κόσμο μας κινούνταν αποκλειστικά και μόνο από τις δυνάμεις της αγοράς και οι άνθρωποι αντιμετωπίζονταν σαν χρήσιμα ή άχρηστα γρανάζια της παραγωγικής διαδικασίας και μόνο. Τότε σίγουρα , οποιοσδήποτε από μας , σε κάποια φάση της ζωής του, είτε στο δημόσιο , είτε στον ιδιωτικό τομέα, θα ήταν καθοδόν για τα σκουπίδια! Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στις συνθήκες κακής διαχείρισης για τις οποίες οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι. Το πιο εύκολο που μπορεί να κάνει ένας ανίκανος να διαχειριστεί κάποιο πρόβλημα είναι να το ξεφορτωθεί.


    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγάζουμε αυτή την χώρα στο σφυρί. Δηλαδή δεν έχουμε ανθρώπους με πτυχία, με ικανότητες και όρεξη να αναλάβουν την εξυγίανση αυτής της εταρείας? Μόνο οι ξένοι επενδυτές μπορούν να το κάνουν αυτό. Δεν μπορεί ο Έλληνας να διαπρέπει στο εξωτερικό και εντός των τειχών να αδυνατεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι όλες οι εταιρείες που έχουν άμεση σχέση στο ιδικτησιακό καθεστώς να απαλλαγούν από τον βραχνά της εκάστοτε κυβέρνηση. Να πάψει πια να θεωρείται τσιφλίκι του καθενός και να προσλαμβάνεται ο κάθε άσχετος. Πραγματικά κρίμα για μια αεροπορική εταρεία με τέτοια υποδομή η οποία πιστεύω ότι έχει τα φόντα για "πολλά". Τέρμα πια το ξεπούλημα. Φάγανε τον ΟΤΕ, φάγανε την Ολυμπιακή....έρχονται κι άλλα.



    Θα ήθελα να απαντήσω στον κο.Βασίλη που χαμογελά όταν ακούει ότι δουλεύουν οι υπάληλοι της ΟΑ. Μάλλον ο συγκεκριμένος κύριος θα είναι απο εκείνους που πετούν το πολύ μια φορά το χρόνο και ξαφνικά αποκτούν άποψη! Ας ξεχάσει λίγο την σιγουριά της θεσούλας του στον ιδιωτικό τομέα και ας προσπαθήσει να φανταστεί πως θα ήταν για τον ίδιο να δουλεύει ατελείωτες ώρες και την μέρα και την νύχτα εξυπηρετώντας εκατοντάδες επιβατών οι οποιοί σε βρίζουν κι απο πάνω για θέματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με σένα! Νομίζει ότι στους υπαλήλους αρέσει να υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα? Μήπως το απολαμβάνουν κιόλας? Θα έπρεπε να ντρέπεται που κρίνει άλλους εργαζόμενους πλέωντας στην άγνοια και την αναισθησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανωνυμε 20 Σεπτέμβριος 2008 9:21 πμ

    Η εκκλησια ομως ασχολειται με το μπουρδελο που λεγεται Ελλαδα...και δεν καταδεχεται να ασχολειται με Ολυμπιακη.
    Δεν χανεις οταν αγοραζεις γη.Αυτο ειναι το σλογκαν της εκκλησιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 2:49

    Νομίζει ότι στους υπαλήλους αρέσει να υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα

    =========================

    Ξέρω πολλούς ξένους που έχουν πει "ποτέ ποτέ ελλάδα ξανά!" εξαιτίας παράλογων απεργιών και δολιοφθορών στην οργάνωση των εσωτερικών δρομολογίων της ΟΑ, μέσα στο κατακαλόκαιρο, για δήθεν "θεσμικά αιτήματα" (από πότε ο εκβιασμός, για περισσότερα χρήματα, είναι...θεσμός, δεν το κατάλαβα)

    Το οριστικό κλείσιμο της ολυμπιακής θα μας απαλλάξει από την συνεχή απώλεια τουριστών που φεύγουν από την ελλάδα αγανακτισμένοι και συνιστούν στους γνωστούς τους να μην διανοηθούν να πατήσουν εδώ το ποδάρι τους.

    Αστε το το ιπτάμενο πασοκοπτώμα να πάει στο διάολο! Αρκετά μας ταλαιπώρησε, μέχρι τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. οχ Χριστοδουλος ειχε δικα του αεροπλανα να τον τρεχουν τζαμπα οπου ηθελε..και εγω δεν εχω λεφτα ουτε για το μετρο...
    ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για σοβαρευτείτε λίγο!

    Τι είναι η εκκλησία να αγοράσει την Ολυμπιακή; Κοινωφελές ίδρυμα είναι; Η εκκλησία είναι μέτοχος της τράπεζας, χρηματιστηριακή εταιρεία και μεσιτικό γραφείο.

    Τι δουλιά έχουν τα ΔΙΣ... με την κοινή ωφέλεια και τις αγαθοεργίες;

    Λίγη σοβαρότης αγαπητή "χριστίνα" δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το κάθε λογής "παπαδαριό" κάνει μια χαρά τη δουλειά του.Οσο θα υπάρχουν τα "ζώα" που τους στηρίζουν έχουμε να δούμε πολλά ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ
    Δημοσίευση της Ε.Π.Τ.Α.Ο.Α. (Ένωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων Ολυμπιακής Αεροπορίας)
    Το πραγματικό περιεχόμενο του αιτήματος για συμψηφισμό των χρεών Κράτους-ΟΑ
    του Ιωάννου Ι. Λαΐνου
    Διδάκτορα Εναερίων Μεταφορών
    Η καταγγελία της Aegean κατά της Ο.Α. στην Ε. Ε.
    Το 2001 ο μοναδικός εγχώριος ανταγωνιστής της Ο.Α. Aegean την κατήγγειλε στην Ε.Ε. για αποδοχή παράνομων ενισχύσεων από το ελληνικό κράτος με συνέπεια την νόθευση του ανταγωνισμού. Η καταγγελία αυτή πραγματοποιήθηκε αφού η Aegean ως υποψήφιος αγοραστής της Ο.Α. είχε δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα απόρρητα στοιχεία της. Αυτό σημαίνει ότι είχε την δυνατότητα να γνωρίζει την ύπαρξη των τεράστιων χρεών του κράτους προς την Ο.Α. τα οποία ήσαν καταγεγραμμένα στα βιβλία της Ο.Α.
    Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί παράνομη τη χρήση στοιχείων εναντίον των επιχειρήσεων που προέρχονται από εσωτερική τους πληροφόρηση.
    Οι οικονομικοί έλεγχοι της Ε.Ε. στην Ο.Α.
    Με βάση την καταγγελία αυτή της Aegean η Ε.Ε. διενήργησε «ενδελεχείς και λεπτομερείς ελέγχους» (ο χαρακτηρισμός ανήκει στον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. κ. J. Barrot) στα βιβλία της Ο.Α. Οι έλεγχοι αυτοί της Ε.Ε. κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ο.Α. έχει λάβει από το 1998 παράνομες κρατικές ενισχύσεις το συνολικό ύψος των οποίων το 2005 η Ε.Ε. το αποτιμούσε σε 700 εκατ. ευρώ.
    Η παραπομπή της Ο.Α. από την Ε.Ε. στο ευρωπαϊκό δικαστήριο
    Στηριζόμενη στο ανωτέρω αποτέλεσμα του ελέγχου της, η Ε.Ε. παρέπεμψε τρεις φορές το ελληνικό κράτος στο ευρωπαϊκό δικαστήριο (2002, 2003 και 2005).
    Εντύπωση προκαλεί ότι το Ελληνικό κράτος παρ’ όλον ότι αντέκρουσε εγγράφως όλες τις επί μέρους αιτιάσεις της Ε.Ε., δεν αναφέρθηκε καθόλου στα τεράστια χρέη του προς την Ο.Α., ενώ επέλεξε να μην παραστεί στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης στο ευρωπαϊκό δικαστήριο το 2003 με συνέπεια να καταδικασθεί ερήμην.
    Η δικαστική διεκδίκηση από την Ο.Α. των χρεών του κράτους προς αυτήν
    Το 2005-2006 η διοίκηση της Ο.Α. προσέφυγε τέσσερις φορές στην ελληνική δικαιοσύνη κατά του κράτους-αποκλειστικού της μετόχου, διεκδικώντας την επιστροφή τμήματος των χρεών του προς αυτήν περί το ένα δις. ευρώ.
    Τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο του 2006 η ελληνική δικαιοσύνη τελεσίδικες αποφάσεις της για τις τρεις από τις τέσσερις προσφυγές της Ο.Α., αποφαίνεται ότι το κράτος οφείλει στην Ο.Α. περί τα 800 εκ ευρώ σε τρέχουσες τιμές.
    Επισημαίνεται ότι εκκρεμούν στην ελληνική δικαιοσύνη δύο επί πλέον διεκδικήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας και των Ολυμπιακών Αερογραμμών κατά του κράτους για χρέη του ύψους 680 εκ ευρώ οι οποίες δεν έχουν εκδικασθεί μέχρι τώρα.
    Η στάση της ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Επιτρόπου κ. J. Barrot έναντι των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης για τα χρέη του κράτους προς την Ο.Α.
    Σχετικά με τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης η οποία εντόπισε τεράστια χρέη του κράτους προς την Ο.Α, ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. κ. J. Barrot έχει δηλώσει ότι τα χρέη αυτά αποτελούν «νέο στοιχείο» για την Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Barrot γνώριζε ότι οι ελεγκτές οι οποίοι κατ' εντολήν της Ε.Ε. πραγματοποίησαν ελέγχους στα οικονομικά της Ο.Α. δεν μπόρεσαν (;;;} να εντοπίσουν ούτε ένα ευρώ από τα τεράστια χρέη του κράτους προς την Ο.Α. παρ’ όλον ότι τα χρέη αυτά ήσαν καταγεγραμμένα στα βιβλία της Ο.Α.
    Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει το ατόπημα αυτό της Ε.Ε. ο Επίτροπος κ. Barrot προσφάτως δήλωσε: "Το ζήτημα δεν είναι αν το διαιτητικό δικαστήριο πήρε τη σωστή απόφαση, το ζήτημα είναι αν συμβατικές σχέσεις στις οποίες βασίστηκε ως σημείο αφετηρίας είναι συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο."
    Σημειώνεται ότι η εφαρμογή των τελεσιδίκων δικαστικών αποφάσεων των εθνικών δικαστηρίων για τις κρατικές ενισχύσεις με βάση το ισχύον δίκαιο της Ε.Ε. είναι υποχρεωτική και για το κράτος αλλά και για την Ε.Ε.
    Η παρέμβαση του κ. Barrot αλλά και της ευρωπαϊκής Επιτροπής γενικότερα, και η αμφισβήτηση εκ μέρους τους των τελεσιδίκων αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης συνιστά σοβαρότατη, βάναυση παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου σε βάρος των συμφερόντων της κρατικής Ο.Α.
    Γιατί είναι άκυρη η παραπομπή της Ελλάδος από την Ε.Ε. στο ευρωπαϊκό δικαστήριο
    Η παραπομπή της Ελλάδος στο ευρωπαϊκό δικαστήριο από την Ε.Ε. στηρίχθηκε σε ελέγχους των οικονομικών της Ο.Α. από ελεγκτές της Ε.Ε. οι οποίοι στην ευνοϊκότερη γι' αυτούς περίπτωση δεν διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα για να εντοπίσουν τα χρέη του κράτους προς την Ο.Α. τα οποία ήσαν καταγεγραμμένα στα βιβλία της Ο.Α. και τα οποία εντόπισε η ελληνική δικαιοσύνη.
    Την ευθύνη δε για το γεγονός της ανακριβούς αποτύπωσης των οικονομικών της Ο.Α. από τους ελεγκτές της Ε.Ε. φέρει ακέραια και αποκλειστικά η Ε.Ε.
    Ας σημειωθεί ότι τα χρέη του κράτους προς την Ο.Α. είναι κατά πολύ ανώτερα των ποσών τα οποία η Ε.Ε. θεωρεί ότι έχει λάβει η Ο.Α. από το κράτος.
    Επειδή η παραπομπή από την Ε.Ε. της Ελλάδος στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παροχή παράνομων κρατικών ενισχύσεων στην Ο.Α. στηρίχθηκε σε στρεβλή παρουσίαση των οικονομικών της Ο.Α. από την Ε.Ε., η παραπομπή αυτή είναι άκυρη. Γι' αυτό η Ε.Ε. υποχρεούται να την αποσύρει. Το δε ελληνικό κράτος-αποκλειστικός μέτοχος της Ο.Α. υποχρεούται να επικαλεσθεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο τις ανακριβείς εκθέσεις της Ε.Ε. αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της Ο.Α. επί των οποίων η Ε.Ε. βάσισε τις προσφυγές της εναντίον του.
    Το πραγματικό περιεχόμενο του αιτήματος για συμψηφισμό των χρεών κράτους-Ο.Α.
    Τους τελευταίους μήνες μετά την έκδοση των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης για την επιστροφή των χρεών του κράτους προς την Ο.Α., άρχισε να προβάλλεται από εκπροσώπους του κράτους-μετόχου (Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού Δελτία Τύπου Κομμάτων Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007, ΝΔ: Συνέντευξη Κ. Καραμανλή στο Alter) το επιχείρημα του συμψηφισμού των τελεσιδίκως δεδικασμένων χρεών του κράτους προς την Ο.Α. με αυτά που η Ε.Ε. θεωρεί χρέη της Ο.Α. προς το κράτος.
    Η θέση αυτή στερείται λογικής και νομικής βάσης και γι' αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ενέργεια συνετού διοικούντος αφού:
    1) Το ελληνικό κράτος ως μέτοχος συζητά τον συμψηφισμό των τελεσιδίκως δεδικασμένων χρεών του προς την Ο.Α., με απλές απαιτήσεις της Ε.Ε.,
    παρ'όλον ότι το ίδιο δεν έχει αποδεχθεί ούτε την νομιμότητα ούτε το ύψος των απαιτήσεων αυτών της Ε.Ε. για την Ο.Α. και γι' αυτό τις έχει προσβάλλει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
    2) Αναφορικά με την νομιμότητα αλλά και το ύψος των απαιτήσεων της Ε.Ε., επισημαίνεται ότι το ευρωπαϊκό πρωτοδικείο το οποίο εκδίκασε μία εκ των προσφυγών του ελληνικού κράτους κατά της Ε.Ε., αποφάσισε την 12-9-07, ότι τμήμα των απαιτήσεων της Ε.Ε. στερείται νομικής αιτιολόγησης και γι' αυτό το ακύρωσε. Και όμως το ελληνικό κράτος επιδιώκει τον συμψηφισμό με τα ποσά που απαιτούσε η Ε.Ε. τα οποία ακόμα και από την πρώτη δίκη μειώθηκαν από το ευρωπαϊκό δικαστήριο.
    3) Από την άλλη πλευρά η διοίκηση της Ο.Α. -την οποία διορίζει ο μέτοχος- ανακοίνωσε την 12-9-07, ότι σκοπεύει να εφεσιβάλλει το σύνολο της απόφασης του ευρωπαϊκού Δικαστηρίου διότι δεν αποδέχεται ούτε και ένα τμήμα του ποσού που η Ε.Ε. θεωρεί ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις της Ο.Α. Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Ο.Α. η οποία γνωρίζει καλλίτερα από όλους την πραγματική οικονομική κατάσταση της Ο.Α. διαφωνεί ριζικά με την επιλογή του μετόχου για συμψηφισμό.
    4) Ο συμψηφισμός των χρεών κράτους-Ο.Α. στη βάση αυτή θα μπορούσε να προταχθεί ως νόμιμη λύση μόνον εάν και το ευρωπαϊκό δικαστήριο είχε εκδώσει τελεσίδικες αποφάσεις γεγονός που δεν αναμένεται να συμβεί ενωρίτερα της τετραετίας από σήμερα.
    Απαιτείται επιστημονικά αντικειμενικός έλεγχος των οικονομικών της Ο.Α.
    Τα σωρευτικά ελλείμματα της Ο.Α. ύψους 1,4 δις. ευρώ δεν αντανακλούν την πραγματική οικονομική κατάσταση της αφού το 46% είναι τόκοι πρόστιμα και προσαυξήσεις των οφειλών της Ο.Α. που της επιβάλλει το κράτος και οι κρατικοί οργανισμοί λόγω αδυναμίας εξόφλησης των οφειλών της. Όμως η αδυναμία αυτή είναι αποτέλεσμα της άρνησης του κράτους να της καταβάλλει τα τεράστια χρέη του προς αυτήν.
    Για την αντικειμενική καταγραφή των χρεών της Ο.Α. προς το κράτος και του κράτους προς την Ο.Α., επιβάλλεται να γίνει, από μηδενική βάση, έλεγχος στα οικονομικά της Ο.Α. από το 1993 και μετά.
    Ο έλεγχος αυτός επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί από επαΐοντες διότι πολλά χρέη του κράτους προς την Ο.Α. έχουν καταγραφεί στα βιβλία της Ο.Α. ως δικό της λειτουργικό κόστος π.χ. ταξίδια της ανωτάτης πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, μεταφορά κομματικών ψηφοφόρων, υποχρεωτική υποτιμολόγηση των κομίστρων του εσωτερικού δικτύου κλπ.
    Επισημαίνεται ότι το 1992 ήταν η καταληκτική ημερομηνία της προηγουμένης σχετικής μελέτης, η εκπόνηση της οποίας είχε πραγματοποιηθεί κατ’ απαίτηση του τότε Επιτρόπου της Ε.Ε. Α. Matutes και είχε ανατεθεί από την διοίκηση της Ο.Α. στον γράφοντα. Μεγάλο δε τμήμα των συμπερασμάτων της είχε συμπεριληφθεί από το ελληνικό κράτος στο πρόγραμμα εξυγίανσης που είχε υποβάλλει το 1994 στην Ε.Ε..
    Σημειώνεται ότι καμία αντίστοιχη επίσημη μελέτη δεν έχει εκπονηθεί από τότε, ενώ δική μας σχετική μελέτη έχει καταλήξει ότι τα χρέη του κράτους προς την Ο.Α. για το διάστημα 1993-2006 ανέρχονται σε τρέχουσες τιμές στα 14 δις. ευρώ περίπου.
    Συμπεράσματα
    1. Η Aegean το 2001 κατήγγειλε την Ο.Α. στην Ε.Ε. για αποδοχή παράνομων ενισχύσεων από το ελληνικό κράτος αφού είχε προηγηθεί η πρόσβαση της στα απόρρητα οικονομικά στοιχεία της Ο.Α.
    2. Το κράτος-μέτοχος δεν ενημέρωσε την Ε.Ε. για τα τεράστια χρέη του προς την Ο.Α.
    3. Οι ελεγκτές της Ε.Ε. δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τα καταχωρημένα στα βιβλία της Ο.Α. τεράστια χρέη του κράτους-μετόχου προς αυτήν με συνέπεια η Ε.Ε. να θεωρεί ότι η Ο.Α. οφείλει στο κράτος.
    4. Με βάση την ανακριβή αυτή εικόνα των οικονομικών της Ο.Α. η Ε.Ε. παρέπεμψε τρεις φορές στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο το ελληνικό κράτος για παράνομη κρατική ενίσχυση της Ο.Α. ύψους περί τα 700 εκ ευρώ.
    5. Το κράτος-μέτοχος δεν αποδέχθηκε την απόφαση αυτή της Ε.Ε. και την προσέβαλε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο χωρίς όμως να αναφερθεί στα τεράστια χρέη του προς την Ο.Α. ενώ επέλεξε να μην παραστεί στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης από το ευρωπαϊκό δικαστήριο από το οποίο καταδικάσθηκε ερήμην.
    6. Η ελληνική δικαιοσύνη στην οποία είχε προσφύγει η διοίκηση της Ο.Α., με τρεις τελεσίδικες αποφάσεις της το 2006 καταδίκασε το κράτος μέτοχο να επιστρέψει στην Ο.Α. τμήμα των χρεών του προς αυτήν ύψους 800 εκ ευρώ περίπου (σε τρέχουσες τιμές).
    7. θεωρούμε ότι η απουσία νομιμοποίησης των κατηγοριών της Ε.Ε. κατά της Ο.Α., δεν εδράζεται κυρίως στις επί μέρους αιτιάσεις τις οποίες προβάλλει το ελληνικό κράτος, αλλά στην αρχική στρεβλή παρουσίαση των οικονομικών της Ο.Α. από τους ελεγκτές της Ε.Ε. επί της οποίας η Ε.Ε. βάσισε τις καταγγελίες της κατά της Ο.Α.
    8. Ο προτεινόμενος από το κράτος-μέτοχο συμψηφισμός του τελεσιδίκως επιδικασθέντος στην Ο.Α. τμήματος των χρεών του προς αυτήν, με τις απαιτήσεις της Ε.Ε., εναντίον των οποίων έχει προσφύγει το ίδιο το ελληνικό κράτος στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη και λογική ενέργεια συνετού διοικούντος εκτός και αν συνειδητή επιδίωξη του κράτους είναι να οδηγήσει την Ο.Α. στην πτώχευση.
    9. Επειδή τα ανωτέρω είναι γενικά γνωστά και στα δύο εμπλεκόμενα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών μπορεί κάποιος να καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ή άποψη περί συμψηφισμού των χρεών και ιδιωτικοποίησης ή κλεισίματος της Ο.Α. λόγω ζημιογόνας λειτουργίας, έχει μάλλον πολιτικά κίνητρα αφού δεν στηρίζεται στην αντικειμενική οικονομική κατάσταση της Ο.Α.
    10. Από την επιλογή της ιδιωτικοποίησης της Ο.Α. ωφελείται αποκλειστικά ο ιδιώτης αγοραστής της ο οποίος θα εισπράξει από το κράτος όλες τις οφειλές του προς την Ο.Α., ενώ από το κλείσιμό της ωφελείται ο μοναδικός εγχώριος ανταγωνιστής της Aegean. Και στις δύο περιπτώσεις ζημιώνεται η πλειοψηφία της κοινωνίας (επιβάτες, τουριστικοί και ακριτικοί προορισμοί κλπ)
    ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤΟΔ. 959/55 ΜΕΛΟΣ ΟΣΠΑ- ΕΚΑ- ΑΕΙ
    ΣΦΙΓΓΟΣ 55 -11745 ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
    ΤΗΛ.: 210 9231 785 - 210 9227 861 - 210 9267 514, FΑΧ: 210 9217 689
    e-mail ΕΠΤΑΟΑ:
    eptaoa@otenet.gr
    ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΕΠΤΑΟΑ:
    www.eptaoa.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Αντιγραφή από ιστοσελίδα τεχνικών της Ολυμπιακής. Γιατί άραγε όταν ερωτώνται οι κυβερνητικοί για την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας που περιγράφεται αναλυτικότατα στο βιβλίο του κυρίου Λαίνου και τις εκθέσεις που έχει συντάξει χασκογελούν υποτιμητικά και αποφεύγουν να απαντήσουν στα πιό κρίσιμα ερωτήματα; Γιατί άραγε κύριε υπουργέ των Μεταφορών σκόπιμα δεν έχετε τα τελευταία χρόνια εκδώσει ισολογισμό της εταιρείας και σπαταλάτε εκατομμύρια ευρώ των ελλήνων φορολογούμενων πολιτών σε ολοσέλιδη καταχώρηση !!!παύλα!!!δυσφήμιση της Ολυμπιακής σε καθημερινής κυκλοφορίας εφημερίδες μόνο και μόνο για να πείσετε την κοινή γνώμη για τα νοσηρά σας σχέδια!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ Κε ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!!!!!!!!"

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ
    Δημοσίευση της Ε.Π.Τ.Α.Ο.Α. (Ένωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων Ολυμπιακής Αεροπορίας)
    Το πραγματικό περιεχόμενο του αιτήματος για συμψηφισμό των χρεών Κράτους-ΟΑ
    του Ιωάννου Ι. Λαΐνου
    Διδάκτορα Εναερίων Μεταφορών
    Η καταγγελία της Aegean κατά της Ο.Α. στην Ε. Ε.
    Το 2001 ο μοναδικός εγχώριος ανταγωνιστής της Ο.Α. Aegean την κατήγγειλε στην Ε.Ε. για αποδοχή παράνομων ενισχύσεων από το ελληνικό κράτος με συνέπεια την νόθευση του ανταγωνισμού. Η καταγγελία αυτή πραγματοποιήθηκε αφού η Aegean ως υποψήφιος αγοραστής της Ο.Α. είχε δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα απόρρητα στοιχεία της. Αυτό σημαίνει ότι είχε την δυνατότητα να γνωρίζει την ύπαρξη των τεράστιων χρεών του κράτους προς την Ο.Α. τα οποία ήσαν καταγεγραμμένα στα βιβλία της Ο.Α.
    Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί παράνομη τη χρήση στοιχείων εναντίον των επιχειρήσεων που προέρχονται από εσωτερική τους πληροφόρηση.
    Οι οικονομικοί έλεγχοι της Ε.Ε. στην Ο.Α.
    Με βάση την καταγγελία αυτή της Aegean η Ε.Ε. διενήργησε «ενδελεχείς και λεπτομερείς ελέγχους» (ο χαρακτηρισμός ανήκει στον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. κ. J. Barrot) στα βιβλία της Ο.Α. Οι έλεγχοι αυτοί της Ε.Ε. κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ο.Α. έχει λάβει από το 1998 παράνομες κρατικές ενισχύσεις το συνολικό ύψος των οποίων το 2005 η Ε.Ε. το αποτιμούσε σε 700 εκατ. ευρώ.
    Η παραπομπή της Ο.Α. από την Ε.Ε. στο ευρωπαϊκό δικαστήριο
    Στηριζόμενη στο ανωτέρω αποτέλεσμα του ελέγχου της, η Ε.Ε. παρέπεμψε τρεις φορές το ελληνικό κράτος στο ευρωπαϊκό δικαστήριο (2002, 2003 και 2005).
    Εντύπωση προκαλεί ότι το Ελληνικό κράτος παρ’ όλον ότι αντέκρουσε εγγράφως όλες τις επί μέρους αιτιάσεις της Ε.Ε., δεν αναφέρθηκε καθόλου στα τεράστια χρέη του προς την Ο.Α., ενώ επέλεξε να μην παραστεί στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης στο ευρωπαϊκό δικαστήριο το 2003 με συνέπεια να καταδικασθεί ερήμην.
    Η δικαστική διεκδίκηση από την Ο.Α. των χρεών του κράτους προς αυτήν
    Το 2005-2006 η διοίκηση της Ο.Α. προσέφυγε τέσσερις φορές στην ελληνική δικαιοσύνη κατά του κράτους-αποκλειστικού της μετόχου, διεκδικώντας την επιστροφή τμήματος των χρεών του προς αυτήν περί το ένα δις. ευρώ.
    Τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο του 2006 η ελληνική δικαιοσύνη τελεσίδικες αποφάσεις της για τις τρεις από τις τέσσερις προσφυγές της Ο.Α., αποφαίνεται ότι το κράτος οφείλει στην Ο.Α. περί τα 800 εκ ευρώ σε τρέχουσες τιμές.
    Επισημαίνεται ότι εκκρεμούν στην ελληνική δικαιοσύνη δύο επί πλέον διεκδικήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας και των Ολυμπιακών Αερογραμμών κατά του κράτους για χρέη του ύψους 680 εκ ευρώ οι οποίες δεν έχουν εκδικασθεί μέχρι τώρα.
    Η στάση της ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Επιτρόπου κ. J. Barrot έναντι των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης για τα χρέη του κράτους προς την Ο.Α.
    Σχετικά με τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης η οποία εντόπισε τεράστια χρέη του κράτους προς την Ο.Α, ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. κ. J. Barrot έχει δηλώσει ότι τα χρέη αυτά αποτελούν «νέο στοιχείο» για την Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Barrot γνώριζε ότι οι ελεγκτές οι οποίοι κατ' εντολήν της Ε.Ε. πραγματοποίησαν ελέγχους στα οικονομικά της Ο.Α. δεν μπόρεσαν (;;;} να εντοπίσουν ούτε ένα ευρώ από τα τεράστια χρέη του κράτους προς την Ο.Α. παρ’ όλον ότι τα χρέη αυτά ήσαν καταγεγραμμένα στα βιβλία της Ο.Α.
    Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει το ατόπημα αυτό της Ε.Ε. ο Επίτροπος κ. Barrot προσφάτως δήλωσε: "Το ζήτημα δεν είναι αν το διαιτητικό δικαστήριο πήρε τη σωστή απόφαση, το ζήτημα είναι αν συμβατικές σχέσεις στις οποίες βασίστηκε ως σημείο αφετηρίας είναι συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο."
    Σημειώνεται ότι η εφαρμογή των τελεσιδίκων δικαστικών αποφάσεων των εθνικών δικαστηρίων για τις κρατικές ενισχύσεις με βάση το ισχύον δίκαιο της Ε.Ε. είναι υποχρεωτική και για το κράτος αλλά και για την Ε.Ε.
    Η παρέμβαση του κ. Barrot αλλά και της ευρωπαϊκής Επιτροπής γενικότερα, και η αμφισβήτηση εκ μέρους τους των τελεσιδίκων αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης συνιστά σοβαρότατη, βάναυση παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου σε βάρος των συμφερόντων της κρατικής Ο.Α.
    Γιατί είναι άκυρη η παραπομπή της Ελλάδος από την Ε.Ε. στο ευρωπαϊκό δικαστήριο
    Η παραπομπή της Ελλάδος στο ευρωπαϊκό δικαστήριο από την Ε.Ε. στηρίχθηκε σε ελέγχους των οικονομικών της Ο.Α. από ελεγκτές της Ε.Ε. οι οποίοι στην ευνοϊκότερη γι' αυτούς περίπτωση δεν διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα για να εντοπίσουν τα χρέη του κράτους προς την Ο.Α. τα οποία ήσαν καταγεγραμμένα στα βιβλία της Ο.Α. και τα οποία εντόπισε η ελληνική δικαιοσύνη.
    Την ευθύνη δε για το γεγονός της ανακριβούς αποτύπωσης των οικονομικών της Ο.Α. από τους ελεγκτές της Ε.Ε. φέρει ακέραια και αποκλειστικά η Ε.Ε.
    Ας σημειωθεί ότι τα χρέη του κράτους προς την Ο.Α. είναι κατά πολύ ανώτερα των ποσών τα οποία η Ε.Ε. θεωρεί ότι έχει λάβει η Ο.Α. από το κράτος.
    Επειδή η παραπομπή από την Ε.Ε. της Ελλάδος στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παροχή παράνομων κρατικών ενισχύσεων στην Ο.Α. στηρίχθηκε σε στρεβλή παρουσίαση των οικονομικών της Ο.Α. από την Ε.Ε., η παραπομπή αυτή είναι άκυρη. Γι' αυτό η Ε.Ε. υποχρεούται να την αποσύρει. Το δε ελληνικό κράτος-αποκλειστικός μέτοχος της Ο.Α. υποχρεούται να επικαλεσθεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο τις ανακριβείς εκθέσεις της Ε.Ε. αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της Ο.Α. επί των οποίων η Ε.Ε. βάσισε τις προσφυγές της εναντίον του.
    Το πραγματικό περιεχόμενο του αιτήματος για συμψηφισμό των χρεών κράτους-Ο.Α.
    Τους τελευταίους μήνες μετά την έκδοση των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης για την επιστροφή των χρεών του κράτους προς την Ο.Α., άρχισε να προβάλλεται από εκπροσώπους του κράτους-μετόχου (Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού Δελτία Τύπου Κομμάτων Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007, ΝΔ: Συνέντευξη Κ. Καραμανλή στο Alter) το επιχείρημα του συμψηφισμού των τελεσιδίκως δεδικασμένων χρεών του κράτους προς την Ο.Α. με αυτά που η Ε.Ε. θεωρεί χρέη της Ο.Α. προς το κράτος.
    Η θέση αυτή στερείται λογικής και νομικής βάσης και γι' αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ενέργεια συνετού διοικούντος αφού:
    1) Το ελληνικό κράτος ως μέτοχος συζητά τον συμψηφισμό των τελεσιδίκως δεδικασμένων χρεών του προς την Ο.Α., με απλές απαιτήσεις της Ε.Ε.,
    παρ'όλον ότι το ίδιο δεν έχει αποδεχθεί ούτε την νομιμότητα ούτε το ύψος των απαιτήσεων αυτών της Ε.Ε. για την Ο.Α. και γι' αυτό τις έχει προσβάλλει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
    2) Αναφορικά με την νομιμότητα αλλά και το ύψος των απαιτήσεων της Ε.Ε., επισημαίνεται ότι το ευρωπαϊκό πρωτοδικείο το οποίο εκδίκασε μία εκ των προσφυγών του ελληνικού κράτους κατά της Ε.Ε., αποφάσισε την 12-9-07, ότι τμήμα των απαιτήσεων της Ε.Ε. στερείται νομικής αιτιολόγησης και γι' αυτό το ακύρωσε. Και όμως το ελληνικό κράτος επιδιώκει τον συμψηφισμό με τα ποσά που απαιτούσε η Ε.Ε. τα οποία ακόμα και από την πρώτη δίκη μειώθηκαν από το ευρωπαϊκό δικαστήριο.
    3) Από την άλλη πλευρά η διοίκηση της Ο.Α. -την οποία διορίζει ο μέτοχος- ανακοίνωσε την 12-9-07, ότι σκοπεύει να εφεσιβάλλει το σύνολο της απόφασης του ευρωπαϊκού Δικαστηρίου διότι δεν αποδέχεται ούτε και ένα τμήμα του ποσού που η Ε.Ε. θεωρεί ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις της Ο.Α. Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Ο.Α. η οποία γνωρίζει καλλίτερα από όλους την πραγματική οικονομική κατάσταση της Ο.Α. διαφωνεί ριζικά με την επιλογή του μετόχου για συμψηφισμό.
    4) Ο συμψηφισμός των χρεών κράτους-Ο.Α. στη βάση αυτή θα μπορούσε να προταχθεί ως νόμιμη λύση μόνον εάν και το ευρωπαϊκό δικαστήριο είχε εκδώσει τελεσίδικες αποφάσεις γεγονός που δεν αναμένεται να συμβεί ενωρίτερα της τετραετίας από σήμερα.
    Απαιτείται επιστημονικά αντικειμενικός έλεγχος των οικονομικών της Ο.Α.
    Τα σωρευτικά ελλείμματα της Ο.Α. ύψους 1,4 δις. ευρώ δεν αντανακλούν την πραγματική οικονομική κατάσταση της αφού το 46% είναι τόκοι πρόστιμα και προσαυξήσεις των οφειλών της Ο.Α. που της επιβάλλει το κράτος και οι κρατικοί οργανισμοί λόγω αδυναμίας εξόφλησης των οφειλών της. Όμως η αδυναμία αυτή είναι αποτέλεσμα της άρνησης του κράτους να της καταβάλλει τα τεράστια χρέη του προς αυτήν.
    Για την αντικειμενική καταγραφή των χρεών της Ο.Α. προς το κράτος και του κράτους προς την Ο.Α., επιβάλλεται να γίνει, από μηδενική βάση, έλεγχος στα οικονομικά της Ο.Α. από το 1993 και μετά.
    Ο έλεγχος αυτός επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί από επαΐοντες διότι πολλά χρέη του κράτους προς την Ο.Α. έχουν καταγραφεί στα βιβλία της Ο.Α. ως δικό της λειτουργικό κόστος π.χ. ταξίδια της ανωτάτης πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, μεταφορά κομματικών ψηφοφόρων, υποχρεωτική υποτιμολόγηση των κομίστρων του εσωτερικού δικτύου κλπ.
    Επισημαίνεται ότι το 1992 ήταν η καταληκτική ημερομηνία της προηγουμένης σχετικής μελέτης, η εκπόνηση της οποίας είχε πραγματοποιηθεί κατ’ απαίτηση του τότε Επιτρόπου της Ε.Ε. Α. Matutes και είχε ανατεθεί από την διοίκηση της Ο.Α. στον γράφοντα. Μεγάλο δε τμήμα των συμπερασμάτων της είχε συμπεριληφθεί από το ελληνικό κράτος στο πρόγραμμα εξυγίανσης που είχε υποβάλλει το 1994 στην Ε.Ε..
    Σημειώνεται ότι καμία αντίστοιχη επίσημη μελέτη δεν έχει εκπονηθεί από τότε, ενώ δική μας σχετική μελέτη έχει καταλήξει ότι τα χρέη του κράτους προς την Ο.Α. για το διάστημα 1993-2006 ανέρχονται σε τρέχουσες τιμές στα 14 δις. ευρώ περίπου.
    Συμπεράσματα
    1. Η Aegean το 2001 κατήγγειλε την Ο.Α. στην Ε.Ε. για αποδοχή παράνομων ενισχύσεων από το ελληνικό κράτος αφού είχε προηγηθεί η πρόσβαση της στα απόρρητα οικονομικά στοιχεία της Ο.Α.
    2. Το κράτος-μέτοχος δεν ενημέρωσε την Ε.Ε. για τα τεράστια χρέη του προς την Ο.Α.
    3. Οι ελεγκτές της Ε.Ε. δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τα καταχωρημένα στα βιβλία της Ο.Α. τεράστια χρέη του κράτους-μετόχου προς αυτήν με συνέπεια η Ε.Ε. να θεωρεί ότι η Ο.Α. οφείλει στο κράτος.
    4. Με βάση την ανακριβή αυτή εικόνα των οικονομικών της Ο.Α. η Ε.Ε. παρέπεμψε τρεις φορές στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο το ελληνικό κράτος για παράνομη κρατική ενίσχυση της Ο.Α. ύψους περί τα 700 εκ ευρώ.
    5. Το κράτος-μέτοχος δεν αποδέχθηκε την απόφαση αυτή της Ε.Ε. και την προσέβαλε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο χωρίς όμως να αναφερθεί στα τεράστια χρέη του προς την Ο.Α. ενώ επέλεξε να μην παραστεί στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης από το ευρωπαϊκό δικαστήριο από το οποίο καταδικάσθηκε ερήμην.
    6. Η ελληνική δικαιοσύνη στην οποία είχε προσφύγει η διοίκηση της Ο.Α., με τρεις τελεσίδικες αποφάσεις της το 2006 καταδίκασε το κράτος μέτοχο να επιστρέψει στην Ο.Α. τμήμα των χρεών του προς αυτήν ύψους 800 εκ ευρώ περίπου (σε τρέχουσες τιμές).
    7. θεωρούμε ότι η απουσία νομιμοποίησης των κατηγοριών της Ε.Ε. κατά της Ο.Α., δεν εδράζεται κυρίως στις επί μέρους αιτιάσεις τις οποίες προβάλλει το ελληνικό κράτος, αλλά στην αρχική στρεβλή παρουσίαση των οικονομικών της Ο.Α. από τους ελεγκτές της Ε.Ε. επί της οποίας η Ε.Ε. βάσισε τις καταγγελίες της κατά της Ο.Α.
    8. Ο προτεινόμενος από το κράτος-μέτοχο συμψηφισμός του τελεσιδίκως επιδικασθέντος στην Ο.Α. τμήματος των χρεών του προς αυτήν, με τις απαιτήσεις της Ε.Ε., εναντίον των οποίων έχει προσφύγει το ίδιο το ελληνικό κράτος στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη και λογική ενέργεια συνετού διοικούντος εκτός και αν συνειδητή επιδίωξη του κράτους είναι να οδηγήσει την Ο.Α. στην πτώχευση.
    9. Επειδή τα ανωτέρω είναι γενικά γνωστά και στα δύο εμπλεκόμενα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών μπορεί κάποιος να καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ή άποψη περί συμψηφισμού των χρεών και ιδιωτικοποίησης ή κλεισίματος της Ο.Α. λόγω ζημιογόνας λειτουργίας, έχει μάλλον πολιτικά κίνητρα αφού δεν στηρίζεται στην αντικειμενική οικονομική κατάσταση της Ο.Α.
    10. Από την επιλογή της ιδιωτικοποίησης της Ο.Α. ωφελείται αποκλειστικά ο ιδιώτης αγοραστής της ο οποίος θα εισπράξει από το κράτος όλες τις οφειλές του προς την Ο.Α., ενώ από το κλείσιμό της ωφελείται ο μοναδικός εγχώριος ανταγωνιστής της Aegean. Και στις δύο περιπτώσεις ζημιώνεται η πλειοψηφία της κοινωνίας (επιβάτες, τουριστικοί και ακριτικοί προορισμοί κλπ)
    ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤΟΔ. 959/55 ΜΕΛΟΣ ΟΣΠΑ- ΕΚΑ- ΑΕΙ
    ΣΦΙΓΓΟΣ 55 -11745 ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
    ΤΗΛ.: 210 9231 785 - 210 9227 861 - 210 9267 514, FΑΧ: 210 9217 689
    e-mail ΕΠΤΑΟΑ:
    eptaoa@otenet.gr
    ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΕΠΤΑΟΑ:
    www.eptaoa.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *