GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πολιτικές επιλογές των νέων φόρων...

. Του Φώτη Περλικού . Πριν λίγες μέρες είχαμε την ανακοίνωση του κ. Αλογοσκούφη μιας σειράς φορολογικών μέτρων για την κάλυψη αδυναμίας...

.
Του Φώτη Περλικού
.
Πριν λίγες μέρες είχαμε την ανακοίνωση του κ. Αλογοσκούφη μιας σειράς φορολογικών μέτρων για την κάλυψη αδυναμίας εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού. Μέτρα που πλήττουν την οικονομία και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας (μικροεπιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, μικροεπενδυτές, ιδιωτικούς υπαλλήλους).
Οι νέοι αυτοί φόροι μας παρουσιάζονται ως λίγο-πολύ αναπόφευκτοι. Πώς όμως φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση ώστε να παρουσιάζονται τώρα ως απόλυτα αναγκαίοι; Η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι είναι αποτέλεσμα την πρόσφατης διεθνούς κρίσης. Τι έκανε όμως η ΝΔ 4,5 χρόνια τώρα που κυβερνάει προκειμένου να προετοιμάσει την χώρα για μια τέτοια κρίση και ελέγξει τις κρατικές σπατάλες, όπως μας είχε προεκλογικά υποσχεθεί το 2004 (με μηδενική αξιοπιστία και τότε βέβαια γιατί ταυτόχρονα υποσχόταν και 230.000 μονιμοποιήσεις! ); Η απάντηση είναι τίποτα. Μελέτες του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι χώρα μας ήταν και είναι η λιγότερο προετοιμασμένη χώρα της ΕΕ (μετά την Πολωνία) να αντιμετωπίσει τις διεθνείς κρίσεις.
Εδώ και 4,5 χρόνια οι διεθνείς εκθέσεις καταγράφουν την επιδείνωση (την ήδη τραγικής επί ΠΑΣΟΚ) θέσης της χώρας μας όσων αφορά την διαφθορά και την διαφάνεια, το κόστος της γραφειοκρατίας, την ανταγωνιστικότητα, τις άμεσες ξένες επενδύσεις, την οικονομική ελευθερία. Μέτρα που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, από κυβερνήσεις όλων των πολιτικών αποχρώσεων, εδώ δαιμονοποιούνται ως «νεοφιλελεύθερες» και τίθενται στο περιθώριο.
Η ΝΔ παρέλαβε το 2004 από το ΠΑΣΟΚ μια κακή κατάσταση της οικονομίας και ένα γιγάντιο, αναποτελεσματικό, διεφθαρμένο και παρασιτικό κράτος. Το μόνο που κατάφερε μετά από 4,5 χρόνια; Αντιμετωπίζοντας το κράτος ως λάφυρο, όχι απλά αδιαφόρησε για τις υπεραπαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλά το γιγάντωσε ακόμα παραπάνω. Οι πολιτικές όμως έχουν συνέπειες, και η πολιτική αδιαφορίας της ΝΔ σήμερα αντανακλάται στην οικονομία. Το δημόσιο χρέος της χώρας φέτος θα υπερβεί τα 250 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα 167 δις του 2004. Αυτό είναι ευθύνη όσων κυβερνούν από το 2004 και μετά. Οι δαπάνες αυξάνονται (αντί γα την μείωση κατά 10δις που μας είχαν υποσχεθεί προεκλογικά) καθώς ο δημόσιος τομέας διογκώνεται διαρκώς σε μέγεθος, ατονώντας ωστόσο σε αποτελεσματικότητα. Η κυβέρνηση να αδιαφορεί έστω να εκσυγχρονίσει τις υφιστάμενες διοικητικές δομές που προκαλούν πλήθος προσκομμάτων σε κάθε υποψήφιο επενδυτή και μετατρέπουν τη χώρα σε επενδυτική έρημο. Πάλι σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η γραφειοκρατία στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τα προβλήματα της ελληνικής νομοθεσίας επιφέρει απώλειες περίπου 15,5 δισ. ευρώ, ή 6,8% του ΑΕΠ στο ετήσιο ακαθάριστο εθνικό εισόδημα.
Οι νέοι φόροι του κ. Αλογοσκούφη είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Είναι παραδοχή της αντιφιλελεύθερης φύσης της και η επιλογή να επιβαρύνει για άλλη μια φορά τους μικροεπιχειρηματίες, του ελεύθερους επαγγελματίες, του μικροεπενδυτές και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, για να μπορέσει να συνεχίσει να τρέφει το μεγάλο κράτος και τις αργόμισθες, προνομιούχες ομάδες που ζουν από αυτό και αποτελούν την βάση των κομματικών στρατών και των δύο κομμάτων εξουσίας. Είναι η συνειδητή αδιαφορία για την ανάπτυξη, την οικονομία, το μέλλον της χώρας προς όφελος του προσπορισμού των κερδών που παρέχει η νομή της εξουσίας.
Η ΝΔ έκανε, πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά και σε πλήρη αντίθεση με την κούφια ρητορική της περί «μεταρρυθμίσεων» και «προσαρμογών», την επιλογή να μην αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα όσων ζουν στην πραγματική οικονομία.
----------------------------------

29 σχόλια

  1. Αγαπητοι φιλοι και συντροφοι,ειτε ειστε σοσιαλιστες η φιλελευθεροι, δεξιοι κι αριστεροι, αναρχικοι και φασιστες, καλα ειναι ολα αυτα, για τους φορους, για τα ανθρωπινα δικαιωματα στην κινα, για το περιβαλλον, για τη φτωχεια, την ανεργια, και ειναι ευπροσδεκτες ολες οι δρασεις και οι καταγγελιες. Ομως μερικα πραγματα συμβαινουν ακριβως διπλα μας, μεσα στην Ευρωπη, μεσα στην Ελλαδα, στην περιφερεια καθε επαρχιακης πρωτευουσας, γνωστα σε ολους τους κατοικους που δεν αντιδρανε.
    Σε καθε επαρχιακη πολη λοιπον, υπαρχει ενα μπαρ, που λειτουργει σαν βιτρινα, και στα πανω δωματια στοιβαζονται αλλοδαπες γυναικες φυλακισμενες, που τις εχουν παρει τα διαβατηρια και τις εκδιδουν. Στην επιχειρηση συμμετεχουν μπραβοι, ακομα και η οικογενεια και συγγενεις του ιδιοκτητη. Σε μια περιπτωση, αστυνομικος που προσπαθησε να επεμβει και να κανει συλληψεις, απομακρυνθηκε απο την υπηρεσια του σαν ψυχοπαθης. Οσες περιπτωσεις φτανουν στον εισαγγελεα αθωονονται και οι επιτηδειοι συνεχιζουν το εργο τους. Τις γυναικες μαλιστα εξεταζει γιατρος μεσα στο χωρο που ειναι φυλακισμενες, κατι που τον καθιστα το λιγοτερο συνενοχο, και εκδιδει και πιστοποιητικα υγειας !
    Γιατι τα αναφερω ολα αυτα? Το τραγικο ειναι οτι ολοι οι κατοικοι της περιοχης γνωριζουν ,αλλα κανενας δεν ενδιαφερεται.
    Και το επισης τραγικο που αφορα εμενα, ειναι οτι αν η πολιτικη δεν εχει να πει τιποτε γι αυτην την κατασταση ,τοτε δεν υπαρχει κανενας λογος να ασχολουμαι, μπορουμε να πετυχουμε περισσοτερα πραγματα ,αν οργανωθουμε σε ομαδες κρουσης και τους τσακισουμε τους εγκληματιες. Ευχαριστω που με υπομεινατε για ενα τοσο "δευτερευον" ζητημα.

    ΣΗΜ: H καλυτερη αποδειξη οτι το κρατος ειναι ο μεγας χορηγος της διακινησης των γυναικων ειναι το οτι ενω στην Ελλαδα η αποκτηση υπηκοοτητας ειναι η πιο δυσκολη στην ευρωπη, εχει διαπιστωθει οτι χιλιαδες πορνες σε ολη την ευρωπη προερχομενες απο ρωσια και πρωην ανατολικες χωρες ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ !!!

    Μπορω να σας πω και αλλα, για συγκεκριμενα μοντελα που χρησιμοποιουν σαν "κραχτες", οτι δηλαδη ξεκινησαν απο βιζιτες ,αλλα τωρα ειναι τβ σταρς, πλουσιες και πετυχαινουν καλους γαμους.
    Αλλα εκεινο που με βαζει σε σκεψεις ειναι οτι πολυ ευκολα μπορουμε (ολοι οι ασχολουντες με τα κοινα) να κανουμε κριτικη στον Μπους, στους ελληνες πολιτικους και μεγαλοεπιχειρηματιες, αλλα δεν τολμαμε ποτε να αγγιξουμε τον μαστρωπο, τον εμπορο ναρκωτικων, τον οικοπεδοφαγο της περιοχης μας. Μηπως υπαρχει υποκρισια ? Η φοβος? Το ιδιο ειναι.
    Προτεινω λοιπον, μεχρι να αποφασισουμε αν ειναι καλη η δημοσια η ιδιωτικη παιδεια, αν χρειαζονται οι μεταναστες η οχι, αν πρεπει να γιορταζουμε με παρελασεις η οχι, αν χρειαζεται ο στρατος η οχι κ.ο.κ. ας κανουμε κατι χρησιμο και ακρως πολιτικο σε ζητηματα που συμφωνουμε ολοι. Ας οργανωθουμε να παμε να σπασουμε τα παϊδια σε 2-3 μαστρωπους, 2-3 εμπορους ναρκωτικων, ας δειρουμε 5-6 μπραβους ......... μια αποφαση ειναι. Εδω ειμαι εγω και σας περιμενω. Κι εσας μπατσακια. Κι εσας δικαστες, δειξτε λιγο θαρρος. Πολιτικους δεν περιμενω, ειναι δειλοι οι προικοθηρες, ας πανε για καμια καλη νυφη και πολυ ειναι. Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΗ ΠΕΡΛΙΚΕ ΩΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Η ΜΟΙΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ (ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΩ)ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΑΣ Β.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΑΣΧΙΣΑΤΕ (ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ)ΛΥΣΑΛΕΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΡΑΤΕ ΕΜΜΕΣΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ?ΚΑΛΩΣ!ΥΠΕΡ ΠΟΙΟΥ ΟΜΩΣ?
    ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ ΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ?
    ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 1997 ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.

    http://kourdistoportocali.blogspot.com/2008/08/blog-post_3853.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ante re ftise ta arxidia sou xontromalaka den xereis ti les.Eisai poly vlakas kai papagalaki prwths grammhs...Apo arithmous xereis vre kopane? -pseyth kai akamath. les kai den diavazome ,den gnwrizome kai hrthes esy to arxidi na mas ta parakounhseis....oust xontromalaka piswglenth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ?

    ΤΟ ΟΛΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ,ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ,ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ,ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ?

    ΑΦΟΥ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ,ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ?

    ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ .
    ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ,ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΥΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΥΤΕ TV ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ .
    ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΔΟΥΝ .
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ,ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ , ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ .

    Ε , ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (Ή ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ)ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΒΛΕΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ) ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΔΕΙΞΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι μεγαλοι φοροφυγαδες και φοροκλεφτες ειναι οι πολιτικοι και τα υπερχρεωμενα (ξεπουλημενα στις τραπεζες) μαγαζακια τους (κομματα).
    Σκορπανε αλογιστα τα χρηματα του ελληνικου λαου για μικροκομματικα και προσωπικα συμφεροντα τους. Να μαζεψουν τις ρεμουλες, μιζες, υπερκοστολογησεις των δημοσιων εργων, τα κοματοσκυλα του ΟΣΕ και της ΟΑ. Να δωσουν στη δημοσιοτητα το ΠΟΘΕΝ των πολιτικων. Αλλιως να παραδεχτουν πως δεν μπορουν και να παραιτηθουν.
    Γιατι χαριζουν χρεη σε ΠΑΕ? Γιατι ρυθμιζουν τα χρεη των βεβαιωμενων ληξιπροθεσμων χρεων? Γιατι χαριζουν την περιουσια του ελληνικου λαου σε μοναστηρια? Ποιοι θα πληρωσουν τα χρεωμενα ασφαλιστικα Ταμεια απο λα8ος (?) επιλογες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παπάρα λές ότι δέν έγινε πρόβλεψη.Τότε,κάνε με μάντη νά σέ κάνω πλούσιο.Κλαψομούνη,εσύ ΝΑΙ ΡΕ ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ?
    Γιατί τά κάρβουνα καίνε όταν τά πιάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οπως ειπε η Παπααρηγα "δεν επιτρεπουμε τον ελεγχο στα οικονομικα του ΚΚΕ γιατι δεν εχουμε εμπιστοσυνη στο συστημα"
    Εννοειται πως και τα υπολοιπα κομματα δεν "επιτρεπουν" η επιθυμουν.

    Καποιος νομικος να μου πει αν μπορω αυτο να το επικαλεστω σε προσωπικη επιχειρηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε φωτη περλικε εσεις σαν ελευθεροι επαγγελματιες δηλωνετε 70% κατω απο 10000 ευρω στην εφορια και δεν πληρωνετε ουτα μια δραχμη !!!!!Ασε και μην πουμε για τα ενσημα που δεν κολλατε κανενα .Και το αλλο οποιο κοριτσακι ερχεται υπαλληλος την πεφτετε σαν ληγουρια!!ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΡΣΕ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΣΙΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ BOOS ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΑ.μΑΛΛΟΝ ΣΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΠΕΥΘΗΝΕΣΑΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο αλογοφοράδας να πάρει τα δώρα Χριστουγέννων ,Πάσχα, Αδείας απο τα κοματόσκυλα που διορίσανε και οι δύο καπαδόκες και να αφήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες ήσυχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σκάνδαλα, διαφθορά ,ανεργία, ακρίβεια, , αναξιοκρατία, κομματικοκρατία, περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων, ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων και του κόπου των εργαζόμενων.

    Είχαν πει ότι θα εξοικονομούν από την περικοπή δαπανών 10.000.000.000 ευρώ το χρόνο που το "σπάταλο" ΠΑΣΟΚ έκανε.

    Αντί αυτού έχουμε αύξηση των δαπανών περίπου 20 % κάθε χρόνο από τότε που ανέλαβαν, με αποτέλεσμα ο δανεισμός της χώρας να έχει αυξηθεί επικίνδυνα, έχουν αφήσει ασύδοτους τους μεσάζοντες στην αγορά, έχουν ταράξει το κόσμο στους φόρους, και το εισόδημα των εργαζομένων έχει υποστεί καθίζηση στα χρόνια διακυβέρνησης τους .

    Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει, να αντιμετωπίσει τη πραγματικότητα και να τους εκδιώξει από την εξουσία όσο γίνεται πιο γρήγορα, και όχι να πιστεύει τους συκοφάντες, τα λαμόγια, τους κουκουλοφόρους και τους ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άντε μπράβο, να δημιουργήσετε και κίνημα υπέρ των φοροφυγάδων... Τελικά, σας έχει πάρει τα σώβρακα ο Αλογομούρης με τις κινήσεις του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΄Οταν ένας μισθωτός ή συνταξιούχος πληρώνει για εισόδημα 15.000 ευρώ φόρο 1000 ευρώ, τι φωνάζετε ρε για τον Αλογοσκούφη; τι σας ζήτησε;
    Αλλά θέλετε να παριστάνετε τον επιχειρηματία ή τον ελεύθερο επαγγελματία, έμπορο, κτλ.που μου δηλώνει 4-5.000 ευρώ το χρόνο εισόδημα και θέλει να τον πιστέψουμε κιόλας.
    Βέβαια πλήττει και τα δημοσογραφάκια που κάνουν δέκα δουλειές με δελτίο παροχής υπηρεσιών και δηλώνουν την μία. Δεν την κόβετε ρε την πλάκα που έχει ξεσκίσει μισθωτούς και συνταξιούχους κι από σας ζητάει 300-500 ευρώ το χρόνο ανάλογα με τα εισοδήματα που δηλώνετε; Ντροπή και ξεφτίλα. Σημειωτέον άρχισε να τα παίρνει πίσω σιγά σιγά. Εξαίρεσε τους λαϊκατζήδες και την κυρία Μερόπη (εισοδηματίες) που νοικιάζει δέκα πολυκατοικίες εκ κληρονομίας βέβαια και δεν δηλώνει τίποτα στην εφορία. ΄Ολοι οι παραπάνω συν εργολάβους, οικοδόμους, κατασκευαστές, μάστορες είναι ο κορμός της δεξιάς και αυτοί είναι που τους βγάζουν στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ανώνυμος 12:15
    Σιγά ρε μη μας πάρετε και σκλάβους να μας μαστιγώνετε κιόλας που τολμήσαμε σαν μισθωτοί και συνταξιούχοι να παίρνουμε δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Σαν δεν ντρέπεστε κλέφτες, έ κλέφτες που δεν δηλώνετε τίποτα στην εφορία και θέλετε να βγείτε και από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΑΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟΥΣ;;;;ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΩΤΑ Η ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΥΦΛΑ ΤΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ; ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΔΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΘΕΜΑ, ΤΟ ΔΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΒΡΟΜΙΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΑΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟΥΣ;;;;ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΩΤΑ Η ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΥΦΛΑ ΤΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ; ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΔΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΘΕΜΑ, ΤΟ ΔΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΒΡΟΜΙΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αυτό που αισθάνεται και ο τελευταίος έλληνας πολίτης: ότι μας κυβερνούν οι άχρηστοι, τους οποίους αντιπολιτεύονται οι ανίκανοι.

    Ενα επίκαιρο παράδειγμα από τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα «Το Βήμα».

    * Το 69,7% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στην άσκηση οικονομικής πολιτικής.

    * Και το το 74,1% έχει την ίδια άποψη για τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ.

    Εν μέσω κυβερνητικής ομολογίας ότι «δυστυχώς, επτωχεύσαμε!» και θύελλας νέων μέτρων, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η ΝΔ απογοητεύει, αναμενόμενο, αλλά και το ΠαΣοΚ δεν... ανορθώνεται ούτε με την Ανόρθωση Κύπρου. Πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κυβερνήσουν την Ελλάδα;

    Σιγά την είδηση! θα μου πείτε. Σωστό. Αυτό που όντως αποτελεί είδηση είναι η καταγραφόμενη κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκτόξευσή του στη θέση του «τρίτου πόλου» δείχνει να αμφισβητείται. Δεν ξέρω αν η ηγεσία της Αριστεράς διέψευσε (για άλλη μία φορά) τις προσδοκίες ή αν δεν κατόρθωσε (για άλλη μία φορά) να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε να καταγραφεί ως μια αξιόπιστη, ευρύτερη πολιτική δύναμη και αναγκαστικά αναδιπλώνεται στο βασικό του ακροατήριο. Στη ζωή ή στην Α1 θα παίζεις ή στην Α2. Δεν γίνεται να παίζεις και στις δύο ταυτοχρόνως!

    Διότι η άλλη είδηση είναι ότι το καλοκαίρι δεν καταλάγιασε τον θυμό της κοινωνίας. Ενας θυμός διάχυτος, ίσως συγκεχυμένος, πάντως έντονος, ενδεχομένως απροσδιόριστος, αλλά... τι νόημα έχει; Οι θυμοί που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν τις κοινωνίες είναι ακριβώς αυτοί που στρέφονται εναντίον όλων και δεν εκφράζονται από κανέναν. Θα έλεγε κανείς ότι ένα τέτοιο τοπίο είναι ιδανικό για κάποιον ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο απλό.

    Ξέρετε γιατί; Επειδή ακόμη και ο θυμωμένος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι η χώρα δεν έχει πρόβλημα θυμικού αλλά πρόβλημα διακυβέρνησης.

    Αντιλαμβάνεται ότι έχει μπροστά της μια ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία είναι όμηρος του κάθε Κουκοδήμου ή Τατούλη ή Παυλίδη και δέσμια της ραθυμίας του Πρωθυπουργού - για να μην πω της αδιαφορίας του...

    Και ότι αυτή την πλειοψηφία αντιπολιτεύεται μια παράταξη με πρόβλημα ηγεσίας, με πρόβλημα πολιτικής και με πρόβλημα αξιοπιστίας.

    Ποιον, λοιπόν, να διαλέξει; Τους άχρηστους ή τους ανίκανους; Αυτό το αδιέξοδο είναι που πρωτίστως τροφοδοτεί τον θυμό των πολιτών: διότι ο πολίτης βλέπει ότι εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο του δεν είναι στο ύψος των απαιτήσεών του ούτε των απαιτήσεων της εποχής.

    Και από αυτό το αδιέξοδο θα προκύψουν αναμφισβήτητα οι δυνάμεις που θα ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό. Μέσα ή έξω από τα σημερινά κόμματα και τις σημερινές ηγεσίες τους.

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Φώτης Περλικός είναι Πρόεδρος του μικρού πολιτικού κόμματος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Ας μπαίνει στον τίτλο για να μην μπερδεύονται οι αγράμματαοι πασόκοι που γράφουν το μήπως μοίπως και το πάντων πάντον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε γκαου μισθωτοι γιατι χαιρεστε? δεν καταλαβαινετε πως αυτοι οι φοροι θα μετακυλιστουν στον καταναλωτη? με αυξησεις.. Τι ηλιθιος λαος ειναι τουτος ρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ρε παιδια ημαρτον....Δεξιοι κυβερνανε....ξεχασαμε δλδ τι ειναι η δεξια και ολα αυτα μας κανουν εντυπωση???!!!! εδω καηκε περσι ολος ο νομος Ηλειας (οχι δασος...μιλαμε ολοκληρος νομος) και τους ξαναψηφισαν ενω πριν λιγες μερες καιγοντουσαν τα σπιτια τους.....εμαστε μαλακες απο μονοι μας....!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. η νεα δημοκρατία μας ειπε οτι:

    ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ = ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΙ

    άρα

    ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ = ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    άρα:

    ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΑΝΤΕ ΠΝΙΞΟΥ

    (ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @1.14

    Οχι μόνο να σας μαστιγώνουν αλλά και να σας παλουκώνουν με αυτούς που υποστηρίζετε κοματόσκυλα γιατι εσείς είσθε αργόμισθοι τεμπέληδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ειναι στα αχναρια του σημιτη αυτοι οι φοροι, και η ΝΔ θα το πληρωσει.. το εκανε το μεγαλο λαθος, η κατρακυλα ξεκιναει.


    http://freedom-by-takis.blogspot.com
    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ανώνυμος 5:45
    Επειδή είσαι και προκλητικός και αναιδής μάθε ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ούτε κομματόσκυλα (σαν και σένα) είναι ούτε διορισμένοι τεμπέληδες στο δημόσιο. Εργάζονται πολύ πιό σκληρά από σένα ώ ελεύθερε επαγγελματία, αμοίβονται με ψίχουλα το μεγαλύτερο διάστημα του εργασιακού τους βίου και για τις συντάξεις τους πληρώνουν ΕΙΣΦΟΡΕΣ (ξέρεις τι σημαίνει άραγε η λέξη;) για να πάρουν μια ψωροσύνταξη πείνας. Το κυριότερο είναι ότι είναι οι μόνοι που φορολογούνται ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ και ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ μέχρι το τελευταίο ευρώ που κερδίζουν και είναι οι μόνοι που συνεισφέρουν στα δημόσια έσοδα (διάβασε και καμμιά εφημερίδα). Για πες μας και την συνεισφορά των ελευθέρων επαγγελματιών στα δημόσια έσοδα. Βέβαια για να γίνεις μισθωτός έστω και της τελευταίας βαθμίδας (ή πόσω μάλλον για να διοριστείς σήμερα στο δημόσιο ασχέτως κομματικής τοποθέτησης) πρέπει να ξέρεις και πέντε κολλυβογράμματα (για να εξαιρέσω τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά). Κατάλαβες; Από πότε η ετικέττα του ελεύθερου επαγγελματία διεκδικεί το μονοπώλιο της έντιμης και αδιάφθορης εργασίας και φορολόγησης; όλοι πια γνωρίζουν ότι το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Όσο για την εμπάθειά σου για τους μισθωτούς καταλαβαίνω ότι προέρχεται από δικούς ευσεβείς και ανεκπλήρωτους πόθους για ΄΄διορισμό΄΄ σύμφωνα με τα κριτήρια σου.
    Τέλος όσον αφορά την μετακύλιση στις τιμές, μήπως σας εμποδίζει κανείς να το κάνετε από τώρα; αν τολμάτε κάντε το - ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. O κρυφος σκοπος των μετρων ηταν να βαλουν τις διαφορες ομαδες να τρωγονται μεταξυ τους, για να τρωνε αυτοι ενενοχλητοι τον κοπο ολων μας. Αυτα.. Ξεμπλοκαρετε απ αυτο το τρυπακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΙΣΕΙ 1,2% ΕΝ ΜΈΣΩ ΡΑΣΤΩΝΗΣ
    ΚΑΙ ΠΑΤΩΜΑ
    ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ
    2% ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
    ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΣΤΗΜΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ.
    ΜΑΤΗΝ ΟΜΩΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΔΕΣ
    ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΙNΕΙ 1,2% ΕΝ ΜΈΣΩ ΡΑΣΤΩΝΗΣ
    ΚΑΙ ΠΑΤΩΜΑ
    ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ
    2% ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
    ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΣΤΗΜΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ.
    ΜΑΤΗΝ ΟΜΩΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΔΕΣ
    ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 2.50 ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΗΣΑΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΗΣΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΚΑΙ ΑΝ, ΛΕΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΕΡΛΙΚΟΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007 ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ ΟΛΟ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ. ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *