GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί χωλαίνει...

. ...ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας; . Του Γιάννη Πήλιουρη . Πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη τις δυτικές δημοκρατίες ενός...

.
...ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας;
.
Του Γιάννη Πήλιουρη
.
Πρέπει να παραδεχτούμε
ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη τις δυτικές δημοκρατίες ενός φιλελεύθερου και «άθρησκου» κράτους, μιας και ο απόηχος της βυζαντινής κληρονομιάς είναι έκδηλος. Εάν η ορθόδοξη εκκλησία ήταν συνεπής και σοβαρή με τη διδασκαλία του χριστιανισμού και δεν αρκούνταν σε συνθήματα, άνευρα κηρύγματα και ηθικολογίες για παιδιά νηπιαγωγίου, θα είχε από χρόνου ικανού μόνη της διευθετήσει το ζήτημα των σχέσεών της με τις κρατικές δομές. Αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον ανέφικτο και ουτοπικό στην παρούσα φάση, αφενός διότι η «ορθοδοξία», μια από τις χειρότερες παραποιήσεις του χριστιανισμού, έχει καταστεί φορέας συντήρησης, οπισθοδρόμησης και κεκαλυμένης υποκρισίας, αφού οι ταγοί της έχουν καταστεί κωμικές φιγούρες μιας πάλαι ποτέ διαλαμψάσης θεοκρατίας του Βυζαντίου, αφετέρου δε, δεν υπάρχουν ώριμες πολιτικές φωνές να διευθετήσουν πολιτισμένα και σύγχρονα το ζήτημα.

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι νεοορθόδοξοι και οι στρατευμένοι από καιρού, ότι εχθρός τους δεν είναι ούτε οι άθεοι ούτε κάποιος ύπουλος χωρισμός. Εχθρός τους είναι ο ίδιος τους ο εαυτός, που έχει ταυτίσει την υπόστασή του με τον ιερατικό θεσμό και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Βέβαια δεν έχουμε την απαίτηση από τη θρησκεία να πάρει πρωτοβουλίες και να εκδημοκρατιστεί, αφού στη δομή της στηρίζεται στην υποτέλεια, στην υπακοή και στην αφέλεια μιας μάζας που διψά για είδωλα. «Η θρησκεία δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει την ανθρωπότητα διότι η θρησκεία είναι υποδούλωση» (Religion can never reformmankind because religion is slavery).
--------------------------

37 σχόλια

  1. Γιάννη Πηλιούρη, ο διαχωρισμός χωλαίνει γιατί βολεύονται αμφότερες οι πλευρές, του εκκλησιαστικού εμπορίου και της κρατικής εξουσίας. Αν υπήρχαν έστω και κατ' ελάχιστον ψήγματα της όποιας πίστης (έστω στη θεϊκή υπόσταση του μαραγκού), θα είχαν διαχωριστεί κράτος και εκκλησία από αιώνων, με πρωτοβουλία της εκκλησίας.

    Όπως δείχνει η Ιστορία όμως, η συναλληλία βολεύει τους πάντες, εκτός από το λαό, γιατί οι επικεφαλής διαχειρίζονται ακόπως χρήμα (δωρεές, κινητά και ακίνητα, βλέπε τώρα οικόπεδα και κτήρια) και παραχωρούν σε φίλους εξουσία έναντι ανταλλαγμάτων. Έμποροι είναι και κοιτάνε το συμφέρον τους... Κάνουν και κανένα αγιασμό για τα κορόϊδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καρκίνος που πήγε την Ελλάδα 100 χρόνια πίσω είναι η ΕΚΚΛΗΣΊΑ Α.Ε., δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει ούτε κοκκαλάκι χωρίς να το ροκανίσει!

    Αλλωστε βολεύει τους πάντες: κάνε ότι θέλεις αρκεί να κάνεις τον σταυρό σου και να πας 3 φορές τον χρόνο στην εκκλησία... και τέρμα οι τύψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι τα πράγματα και όπως λέει ο λαός η εκκλησία γαμάει και δέρνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Eκκλησία είναι μια τεράστια επιχείρηση μεταθανάτιων ελπίδων. Πουλάει ελπίδα και εισπράττει χρυσάφι. Το ιερατείο καλοπερνάει, ιδίως οι δεσποτάδες που ζουν στη χλιδή και στην τρυφηλότητα. Κανείς τους δεν πιστεύει σε κανέναν Θεό. Το κακό είναι πως ο δικοματισμός στηρίζει το παπαδαριό για τις ψήφους. Υπάρχει και το ΛΑΟΣ που εμπορεύεται την ορθόδοξη πίστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψηφο στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ που είναι υπέρ του χωρισμού. Η Εκκλησία ρουφάει το αίμα των φορολογούμενων. Οι κηφήνες ζούνε πουλώντας λείψανα και θαύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχουν πολιτικοί με αρχίδια πια... Ενώ οι πρώην ηγεμόνες μας οι τούρκοι δυτικοποιήθηκαν με τον κεμάλ εμείς παραμένουμε ένα αποτυχημένο σουλτανάτο ανατολικού τύπου με τους αγιατολάχ μας. Δε φταίει κανείς βέβαια, αυτό αξίζουμε αυτό είμαστε... Οι νεοέλληνες είναι ότι πιο αμόρφωτο και οπισθοδρομικό και γι΄αυτό εισπράττουμε τις σφαλιάρες καθημερινά σαν πολίτες. Αφού τους ανεχόμαστε (κυβερνήτες και παπάδες) καλά να πάθουμε. Α ρε Κεμάλ που σας χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ti lete re papares?? i orthodoxia kai i ekklisia apotelese kai apotelei ena monadiko stirigma tis koinonias..
    trabate na deite ti ginete stis metabiomixanikes atheistikes koinonoies tis ditikis europis kai meta elate na mas peite tis paparies sas...
    mpourdelo sketo..xanei i mana to paidi kai to paidi tin mana...

    ops kai na exei, kai me oles tis adynamies kai parektropes tis, i orthodoxia einai aparaititi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλτατοι, αν καποιοι αισθανονται ανακοθφιση και παρηγορια στην εκκλησια ειναι δικο τους θεμα..

    αν εσεις δεν γουσταρετε, επισης δικο σας θεμα..δεν σας υποχρεωνει κανεις να πατε να πληρωσετε το καιρακι σας ή να παντρευτειτε θρησκευτικα..

    εξαλλου η εκκλησια επιτελει και τεραστιο κοινωνικο εργο σε φτωχους, μεταναστες(ακομα και μουσουλαμους κ.α., το ξερω απο πρωτο χερι), αλλα παλι εσεις πως να το γνωριζετε αφοθ δεν εχετε πατησει ποτε σας εκει να δειτε τι παιζει και αφου ολοι οι γνωστοι σας δεν εχουν σχεση με το σπορ?

    ο καθενας κανει οτι γουσταρει και μην κατηγορειτε αυτους που γουσταρουν να πηγαινουν και να εκτονωνονται ή να πιστευουν σε οτι θελουν να πιστευουν..

    επισης, η ορθοδοξια ειναι πολυ φιλελευθερη και αναρχικη και κατα αλλους πολυ σοσιαλιστικη και κομμουνιστικη ακομα θα μπορουσε να πει κανεις.... καλα θα κανετε να διαβασετε λιγο τι διδασκει.. αν δεν γνωριζετε μην πετατε οτι κατεβασει το μυαλο σας..

    ακομα θα ηθελα να σας πω να μην κοιτατε μονο την μια πλευρα της ιστοριας.. σε ολα, οπως λεει τραγουδαει και ο phil collins σε ενα παλιοτερο τραγουδακι του, υπαρχουν both sides of the stories.. εσεις απλα βλεπετε αυτο που σας βολευει για να βγαλετε το δηλητηριο σας, λες και εχετε να κερδισετε κατι απο αυτο...
    δειτε και την αλλη οψη λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο Πηλιουρης νομιζω ειναι ψιλοασχετος..(το ψιλο- ειναι περριτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαίνετε ότι μαστουρώσατε ομαδικά .Ώρα να συνέλθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Xristodoule zeis esy as odigeis.. kai ase toys allous na koureuontai..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τί ωραία φωτογραφία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άλλο η θρησκεία και άλλο η εκκλησία. Η θρησκεία και γενικά όλες οι θρησκείες είναι τα ισχυρότερα εργαλεία αποβλάκωσης των φτωχών και αδυνάτων ανθρώπων,
    Ενώ η εκκλησία και μια και αναφερόμαστε στη ελληνική ορθόδοξη εκκλησία , είναι η πιο αντιδραστική εμπορική επιχείρηση ανωμάλων και διεστραμμένων φασιστοειδών στοιχείων της Ελληνικής κοινωνίας. Ακόμα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και έχει υλοποίηση τις μεγαλύτερες πολιτιστικές καταστροφές στον τόπο μας.
    Αυτά για αρχή και προκαλώ οποιονδήποτε, εάν διαφωνεί μαζί μου, για να απαντήσω με τεκμηριωμένες λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ (το ΚΚΕ είναι εκτός συναγωνισμού) - ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ ΑΠΟ 15% ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 25%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαγκες δεν ξερω τι λετε, αλλα τα ιδια γκαλοπ που δινουν 18 και 19% στον Συριζα δινουν και 70-75% σταθερα εμπιστοσυνη του κοσμου στην εκκλησια!!!

    ΟΛΑ τα αλλα τα ακουω βερεσε...

    Κυυυυυρριιιιιεε εελλλεηησοοοννννν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΠΗΛΙΟΥΡΗ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ



    Όλα τα τελευταία καλοκαίρια , χέρι - χέρι εμπρηστές, κυβέρνηση, Εκκλησία και εκατομμύρια ρωμιοί που συνειδητά στηρίζουν τους δύο τελευταίους, με τον α ή β τρόπο καίνε την πατρίδα μας, μετατρέποντας την κάποτε πράσινη χώρα των Ολυμπίων Θεών, το κέντρο του κόσμου, σε μαυρισμένη βραχώδη έρημο, ιδανικό τοπίο για να αγάλλονται τόσο τα εγκόσμια άνομα συμφέροντα όσο και ο ανύπαρκτος Θεός της ερήμου και της ερήμωσης που λιβανίζουν οι μονοθεϊστές.

    Πανικόβλητοι χιλιάδες συμπολίτες μας, αναθρεμμένοι από σχολεία, γονείς, νοοτροπίες και παπάδες σε μία λογική άκρατου ατομισμού, ωχαδερφισμού και έλλειψης κάθε πρόνοιας για τον «συλλογικό χώρο» και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προγραμματισμένοι από τους πολιτικούς και τους τηλενημερωτές τους να βλέπουν μόνο το φύλλο και ποτέ το δάσος, συνειδητοποιούν τώρα την πλήρη ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού καταστολής πυρκαγιών (όπως και δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένας στοιχειώδης μηχανισμός πρόληψής τους), και εκλιπαρούν απλώς για «ένα αεροπλάνο να κάνει μία ρίψη» για να σώσει τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.

    Αεροπλάνα αρκετά όμως δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί η πολιτική εξουσία, με την δική τους στήριξη, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να αποκτήσει περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, ούτε καν για να αντικαταστήσει τον προ πολλού γερασμένο στόλο των ελάχιστων πυροσβεστικών αεροπλάνων CL-215 της χώρας μας. Το αισχρότερο όμως είναι ότι αυτή η ίδια η πολιτική εξουσία διαθέτει τα χρήματα για κάτι τέτοιο, απλώς αντί για αγορά πυροσβεστικών μέσων αυτή προτιμάει να τα χαρίζει στην... Εκκλησία!

    Με το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε ΔΩΡΟ (και μάλιστα κάθε χρόνο!), στους παρασιτικούς θεοκράτες με τον γνωστό νόμο που σκανδαλωδώς τους απάλλαξε από τον φόρο της προκλητικά κολοσσιαίας ακίνητης περιουσίας τους, η πατρίδα μας θα μπορούσε να αυξάνει ετησίως τον στόλο των πυροσβεστικών της αεροσκαφών κατά 40 αεροπλάνα CL- 415 (40 Χ 25 εκατομμύρια ευρώ) και, κατά συνέπεια, θα είχε γλιτώσει από την πυρπόληση και ερημοποίησή της!

    Με έναν μόνο νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι θεοκράτες «καταβροχθίζουν» δημόσιο χρήμα ικανό για αγορά 40 πυροσβεστικών αεροσκαφών και κανείς δεν μιλάει για αυτό, λες και δεν είναι γεγονός που αφορά έναν τόπο που τον καταβρόχθισε η φωτιά γιατί ακριβώς δεν είχε τα μέσα να γλιτώσει τον εαυτό του (οι εκτεταμένες πευκοπυρκαϊές δεν αντιμετωπίζονται ποτέ από χερσαίες δυνάμεις, που και αυτές άλλωστε ήσαν ανύπαρκτες). Αντί να ακούσουμε συζήτηση επ' αυτού, ΜΜΕ και πολιτευτάδες μάς βομβαρδίζουν αντίθετα με θρήνους και ανοησίες, ό,τι δηλαδή αξίζει σε μία κοινωνία που το μόνο που έχει μάθει να κάνει είναι να κλαψουρίζει και να σταυροκοπιέται.

    Έλληνα ξύπνα. Οι πραγματικοί Θεοί κατοικούν στα δέντρα και τις πηγές του τόπου σου, όχι στις συναγωγές του Θεού της ερήμου. Καίγοντας τα δάση της πατρίδας σου, εκείνοι που το έπραξαν και εκείνοι που το επέτρεψαν έκαψαν και τους φυσικούς Ναούς των Θεών των Ελλήνων. Έκαψαν την Ψυχή των Ελλήνων, την ψυχή σου. Απαίτησε ΤΩΡΑ δικαίωση και αποκατάσταση.

    Να δημευθεί ΤΩΡΑ η Εκκλησιαστική περιουσία προς χάριν του εθνικού συμφέροντος.
    Να ζητήσουν συγνώμη, από τα θύματα των πυρκαγιών και από όλους τους Έλληνες, εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν ακόμα πλουσιότερους τους θεοκράτες αντί να αγοράσουν τα στοιχειώδη μέσα για την αντιπυρική προστασία της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ti zori travate re me tin thriskia.sas eipame oti o laos den simfoni mazi sas.ti emonoliptikos fasismos einai aytos.kai arage giati sas kovi gia to diaxorismo tis eklisias kai sti thraki pou exome thriskeytiko fasismo adiaxoristis mionotitas thriskias de vgazetai milia.aytes i epilektikotites sas kathistoun ipoptous gia ta kinitra.peran tou profanous oti eiste eyro ligouria.pate sto londino na zisete an sas xalai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 7:08...καί 3 τα δικά μου 28%.Δηλαδή 28:8=3,5% η κάθε Συνιστώσα.Βέβαια τώρα πού συνελήφθησαν 50 Σομαλοί μία Συνιστώσα πέφτει στό 3,495% ωιμέ τήν συμφορά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βρε τουρκόγυφτοι ποιος σας υποχρέωσε να δώσετε χρήματα στην εκκλησία . Φροντίστε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να βοηθούν την φτωχολογιά και να μην επενδύουν σε ακίνητα και μπίζνες και αφήστε τις εξυπνάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΜΑ ,ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΕΞΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ,ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ? ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΞΤΡΑ. ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΦΑΡΑ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΚΟΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το μυαλό σου χωλαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ενώ η Τουρκοκρατία έφυγε, η Εκκλησία συνεχίζει ελέω δικοματισμού να έχει τα προνόμια που της έδωσε ο Σουλτάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΝΑ "ΑΓΙΑΣΕΙ" ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    Μ Ε Κ Α Θ Ε Τ Ρ Ο Π Ο ΚΑΙ
    Μ Ε Κ Α Θ Ε Μ Ε Σ Ο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 7:33

    Αγαπητέ μου
    το δίκαιο θα ήταν όλοι οι Θρησκευόμενοι με υπεύθυνο δήλωσή τους να πληρώνετε ξεχωριστό φόρο για την πληρωμή των ρασοφόρων αργόμισθων κληρικών και οι υπόλοιποι να μην πληρώνουμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε.

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @6΄.34
    Ποιο ΣΤΗΡΙΓΜΑ...??
    ΤΟ 80% ΤΗς ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ειναι κρυφοπουστηδες που καλυψαν τις ενοχες και τον κομπλεξισμο τους κατω απο το ρασο....ταυτοχρονα ειδαν οτι ειναι και ευκολος τροπος πλουτισμου..οποτε...!!!
    Αν διαβασετε τι εχει πει ο Χριστος δεν εχουν τιποτα να κανουν με τον τροπο που φερονται οι εκκλησιαστικοι αρχοντες(αυτοι λειτουργουν ως μανατζερ των περιοχων τους ...ενδιαφερονται για την τσεπη τους και πως θα χορτασουν το στομαχι και τον κωλο τους...ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ..για να μην ξεχναμε και τους παιδοφιλους που ακομα με αποδειξεις υπαρχει ενα συφερτο που τους υποστηριζει ειτε απο ηλιθιοτητα ειτε απο συμφερον).
    Σαφως υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα δυστυχως ο κανονας ειναι ο παραπανω......!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βεβαίως και ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να πιστεύει σε οποίον θεό γουστάρει. Εγώ όμως ως Έλληνας πολίτης γιατί να πληρώνω κάποιους πουσταράδες για να βολεύονται και πάνω από όλα να το παιζουν κα εθνοπατέρες δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία με σκοταδισμό και με μεταφυσικές μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε σεις το παπαδαριό είναι μόνο για να τρώει και τίποτα άλλο . ΄Εχετε δει κανέναν από αυτούς αδύνατο ??? ΄Ολοι σαν αγελαδομούσχαρα είναι . ΄Εχουν κάτι σβέρκους σαν βόδια . Η χαρά της χοληστερίνης . ΄Ολες οι διαμάχες που έχουν με το κράτος και μεταξύ τους είναι μόνον για το ΧΡΗΜΑ . Είδατε τι γίνετε για μια θέση στα νεκροταφεία . Και τους πληρώνουμε εμείς και αυτοί έχουν τα τρισεκατομμύρια . Αντί να δίνουν στον κοσμάκη δίνουν στους πολιτικούς για να τρώνε ελεύθερα. . Αν έχει κάποιος καχόνες ( αρχ……. ) να πει βγάλτε με και θα τους κόψω όλα τα προνομία , θα βγει μονοκούκι . Αλλά που…….. να βρεθεί . Κάποιοι που εξομολογούνται στο ΄Αγιο όρος έχουν από τρεις με τέσσερεις βίλες και δεν είχαν κάποτε βρακί να βάλουν . Ντροπή σας κύριοι………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Π.Α.Σ.Ο.Κ
    Α Κ Ο Υ Σ Ε Μ Ε!

    ΒΑΛΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ
    ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ,
    (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΕΣΤΗ ΑΝΔΡΕΑ)
    Ε Δ Ω Κ Α Ι Τ Ω Ρ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιάννη γνωρίζεις τι ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμφέροντα υπάρχουν στον...εναγκαλισμό κράτους-εκκλησίας.
    Πολιτικοί και παπάδες απολαμβάνουν "ΚΕΡΔΗ" γιατί αλληλοστηρίζονται.Δεν είναι δα τόσο ηλίθιοι για να βάλουν ταφόπλακα στην επικερδή και διαχρονική τους διαπλοκή.
    Οσο θα υπάρχουν ψηφοφόροι-φυτά που θα ενδίδουν στην προβατοποίηση και το σκοταδισμό,θα συνεχίζεται η ίδια κατάντια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. η πιο σοφή κουβέντα που ειπώθηκε εδώ σε αυτόν τον διάλογο ήταν αυτή με τον Κεμάλ. Αυτός έδωσε λύση στο πρόβλημα εδώ και 100 σχεδόν χρόνια, οι άνθρωποι εκεί πέρα αγωνίζονται να διατηρήσουν το κράτος τους και να μην πισωγυρίσει στον μεσαίωνα, στον οποίο βέβαια εμείς όχι μόνο βρισκόμαστε, αλλά και συνεχίσουμε να απαιτούμε να μην ξεκολλήσουμε από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. βρε υποκριτές, τις ρεμούλες και κλεψιές των χρημάτων του λαού από τους διοικούντες δεν τα βλέπετε, ο μισθός του παπά σας κόφτει! Οι υπάλληλοι που πληρώνονται για να κάθονται μέχρι συνταξιοδοτήσεως ή να τη κοπανάνε από την υπηρεσία τους με άδεια από τη σημαία δε τα βλέπετε, ο μισθός του παπά σας πονά. Άντε και σταματά η μισθοδοσία των παπάδων, θα λυθεί τότε το πρόβλημα; Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΑΡΑ ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΑΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟΥΣ;;;;ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΩΤΑ Η ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΥΦΛΑ ΤΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ; ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΔΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΘΕΜΑ, ΤΟ ΔΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΒΡΟΜΙΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ 6:42 μμ
    Τι χάπια ακριβώς παίρνεις φίλε μου και βρίσκεσαι σε τέτοια νιρβάνα θρησκοληψίας? Πες μας κι εμάς να φτιαχτούμε αδελφέ εν Χριστώ συν πάσιν τοις αγίοις (δοτική πληθυντικού ε? σακάτηδες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χρήστος Κωνσταντινίδης προϊστάμενος κτηματικής υπηρεσίας Ξάνθηςείναι ο άνθρωπος που παρέδωσε με ένα κουρελόχαρτο το 2003 την λίμνη Βιστωνίδα στην μονή Βατοπεδίου.Που ήταν τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο εκπρόσωπος της στην Ξάνθη βουλευτής και αντιπρόεδρος της βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης και επίσης που ήταν ο Απόστολος Φωτιάδης υφυπουργός οικονομικών, που το Υπουργείο του γνωμοδότησε θετικά στην πώληση. Και οι δύο πρωτοκλασάτοι Θρακιώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αγιοποίησαν τα ΘΡΑΚΗ μας και μη χειρότερα.---ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ. ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *