GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνδυνοι για τον κ. Γκρούεφσκι...

. Από τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο www.andrianopoulos.gr . Το εθνικιστικό παραλήρημα του Σκοπιανού Πρωθυπουργού τον οδηγεί σε αδιέξοδα πολύ ε...

.
Από τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο
www.andrianopoulos.gr
.
Το εθνικιστικό παραλήρημα του Σκοπιανού Πρωθυπουργού τον οδηγεί σε αδιέξοδα πολύ επικίνδυνα για την σταθερότητα της περιοχής αλλά και για τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων. Το ζήτημα δεν είναι αν θα φέρει σε δύσκολη θέση την Αθήνα, όπως με αφέλεια ο ίδιος δείχνει να πιστεύει. Ο κίνδυνος είναι πως πιθανότατα θα τινάξει στον αέρα την ασφάλεια της χώρας του και πιθανότατα να προκαλέσει καινούργιες εντάσεις στην νότια Βαλκανική.
Η στάση του νομιμοποιεί απόλυτα μιά ενδεχόμενη αλλαγή στάσης των Αθηνών. Που σε συνεννόηση η όχι με την Βουλγαρία είναι σε θέση να απειλήσει αυτή την ίδια την ύπαρξη της μικρής του χώρας. Δεν θα είναι πλέον απίθανο να αρχίσουν να ακούγονται στην Ελλάδα φωνές για θέματα σεβασμού δικαιωμάτων μειονοτήτων μέσα στην ίδια την γειτονική χώρα και να γίνονται αναφορές στην κατάσταση του Αλβανόφωνου πληθυσμού. Παρά τους σχετικούς κινδύνους που μιά τέτοια κίνηση περιέχει για όλους, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός οφείλει να καταλάβει πως ενδεχόμενα θα προκαλέσει τις αντιδράσεις των ακραίων και θα εισέλθει σε περιπέτειες αυτός και η χώρα του αν συνεχίσει πάνω στην γραμμή των προκλήσεων.
Με βάση επίσης την ίδια την κίνηση των Σκοπιανών, να επιδιώξουν δηλ. την ιστορική τους ταύτιση με τους Μακεδόνες του Αλέξανδρου ενώ ταυτόχρονα δεν αρνούνται την φυλετική τους προέλευση από τους Σλαύους εποίκους της περιοχής κατά τον 6ο αιώνα, θα προκληθούν νέες πηγές αναστατώσεων. Οι γείτονες Βούλγαροι θα επιμείνουν εντονότατα στην Σλαυική βάση της εθνοφυλετικής προέλευσης του μη Αλβανόφωνου λαού της περιοχής. Ενώ στην Ελλάδα ήδη γράφτηκαν σχόλια για έγερση διεκδικήσεων στη βάση του (βίαιου;) εκσλαυισμού των ελληνικής καταγωγής Μακεδόνων. Εφ΄ όσον επίσημα σήμερα αυτο-ταυτίζονται οι κάτοικοι των Σκοπίων με τα Μακεδονικά – Ελληνικά φύλλα της αρχαιότητας, υποδηλώνεται η ύπαρξη καταπιεσμένης ελληνικής συνείδησης που θα μπορούσε να απελευθερωθεί. Ο κ. Γκρουέφσκι δηλαδή σκάβει τον λάκκο μέσα σον οποίο ο ίδιος κινδυνεύει βρεθεί.
Οι ασκοί του Αιόλου υπάρχει πιθανότατα κίνδυνος να ανοίξουν. Και να ξεσπάσουν θύελλες. Στο συναρπαστικό του βιβλίο, και δυστυχώς μη μεταφρασμένο στα ελληνικά, Κατάκτηση (Conquest: How Societies Overwhelm Others. Oxford: Oxford Univ. Press, 2008) o David Day περιγράφει διεξοδικά την «τεχνική» της έγερσης εθνικών διεκδικήσεων, της μετατροπής τους σε υπαρκτό πολιτικό ζήτημα, της απειλούμενης ρήξης και της τελικής απόληξης με βάση τους συσχετισμούς δύναμης των εμπλεκομένων. Καλό θα ήταν ο κ. Γκρουέφσκι να μελετήσει βαθιά την σχετική πραγματεία. Ωστε να συνειδητοποιήσει το ναρκοπέδιο στο οποίο οδηγεί την χώρα του.
Αποτελεί όμως η «Κατάκτηση» καλό αντικείμενο μελέτης και για τις δικές μας πολιτικές ηγεσίες. Για να συναισθανθούν τις παγίδες και να νοιώσουν την ανάγκη γρήγορων κινήσεων απεμπλοκής πριν τα πράγματα πάρουν στροφές ανεπίστρεπτης αντιπαλότητας με καταστρεπτικές τελικές συνέπειες. Οφείλουμε πάντα να θυμόμαστε πως ο εθνικισμός και οι διεκδικήσεις δεν υπήρξαν τα σύγχρονα χρόνια ιδανικοί σύντροφοι της πορείας του έθνους μας.
-------------------

14 σχόλια

  1. Andrianopoule!
    Poli kairo paizoume to rolo twn lkalwn!
    Den odigei pou8ena!
    Oute pote autoi oi Slavobastardoi 8a ka8isoune isixoi!
    Hr8e loipon i wra tis pikris ali8eias...

    AS ARXISOYME THN DIALYSH TOY MPASTARDO SLAVO-BOYLGARIKOY KARKINOMATOS!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den einai e8nikismos!
    Einai istoriki annagki!
    SLAVO_TSOBANAPIA TELOS!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα...!!!
    Εχουμε στα βορεια μας Αλβανια - Φυρομ(με το 40% να ειναι Αλβανοι) και απο την αλλη το Κοσσοβο(παλι Αλβανοι)...ΒΑΛΤΕ οτι στην Ελλαδα υπαρχουν(το λιγοτερο ΝΑΙ 100% σιγουρο το λιγοτερο) 1.000.000 ΑΛΒΑΝΟΙ που με τους ρυθμους που αυξανονται φανταστειτε ποσοι θαναι σε 10 -20 χρονια...!!!
    Μας ΣΥΜΦΕΡΕΙ να υπαρχουν τα Σκοπια ενδιαμεσα γιατι αν τους πολεμησουμε θα τους φανε οι Αλβανοι ΟΠΟΤΕ ΝΑΣΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ...!!
    Δυστυχως οι πολιτικοι μας εχουν εγκληματισει και μαζι με αυτους αυτος που εγραψε αυτο το αρθρο....ΕΜΠΑΣΑΝ ξενους στην χωρα μας χωρις περιορισμους η τουλαχιστον βαση σχεδιου(μεταναστευτικη πολιτικη ΜΗΔΕΝ απο πολιτικους ΜΗΔΕΝ ...ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ).
    Δεν ειμαστε ουτε Αυστραλια ουτε Αμερικη μια μικρη χωρα με εχθρους γυρω της ειμαστε και εμεις τους μπασαμε(μερικους απο τους εχθρους) απο μονοι μας μεσα στην χωρα...!
    Ξερετε ποσο γελοιο θαναι το ονομα μακεδονια σε 50 χρονια οταν δεν θα υπαρχει Ελλαδα(ετσι οπως εξελισσονται τα πραγματα...).
    Ρωτηστε να μαθετε πως εγινε η μεταναστευτικη πολιτικη στις αλλες χωρες το 50' και το 60' και εμεις 60 χρονια μετα δεν μπορεσαμε ουτε την πολιτικη που εφαρμοσαν αυτοι να εφαρμοσουμε...ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μας δεν γνωριζουν ΚΑΝ ποσοι ξενοι ειναι μεσα στην χωρα που "κυβερνουν"...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρευστή η κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια.
    Η απερχόμενη διοίκηση Μπούς μετά την ήττα στη Γεωργία δημιουργεί
    σιγά - σιγά κρίση και στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης ως δώρο στον Μακέην.
    Η σθεναρή στάση της Γερμανίας στη Γεωργία φρέναρε τα τυχωδιωκτικά σχέδια των ρεμπουμπλικανών .
    Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Ομπάμα όμως.
    Τα δυτικά Βαλκάνια σε αποσταθεροποίση αποτελούν το δεύερο τέστ για ολόκληρη την Ευρώπη
    Η Διοίκηση Μπους μεχρι την τελευταία στιγμή θα προκαλεί αναταράξεις ελπίζοντας στο φοβικό σύνδρομο των αμερικανών έναντι απειλών.
    Όπως όμως φαίνεται η οικονομική κρίση θα είναι το κριτήριο φήφου
    στις ΗΠΑ.
    Η αλλαγή στο λευκό οικο θα επιφέρει αλλαγή σκηνικού και στην χώρα μας.
    Προσοχή λοιπόν και ψυχραιμία μέχρι τις 4 11 2008 για τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται ότι ο άνεμος του ρωσικού τραμπουκισμού έχει επιδράσει αρνητικά και στην σκέψη κάποιων υποτιθέμενων φωτεινών μυαλών εδώ στην Ελλάδα. Έτσι μόνον μπορούν να εξηγηθούν οι βλακείες που γράφει ο Ανδριανόπουλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκόπια: Το ποντίκι που βρυχάται που αν δεν προσέξουμε θα γίνει το κουνούπι (Made in U.S.A.)στη μύτη του λιονταριού.
    “People never lie so much as after a hunt, during a war or before an election.”
    -Otto Von Bismarck

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέες συμπλοκές αλλοδαπών
    31 Αυγούστου 2008, 11:02




    Νέο περιστατικό συμπλοκής αλλοδαπών, οι οποίοι ήταν σε κατάσταση μέθης, έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα, στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας.

    Η φασαρία ξεκίνησε από σπίτι, όπου είχαν συγκεντρωθεί αλλοδαποί. Στη συνέχεια βγήκαν στην πλατεία Βικτωρίας και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με συνέπεια δύο άτομα να τραυματιστούν ελαφρά.

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 4 Ρουμάνους, 1 Ρώσο, 1 Ουκρανό κι έναν ομογενή από το Καζακστάν, ο οποίος πυροβόλησε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, 3 φορές με πιστόλι κρότου. Οι δύο Ρουμάνοι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. k.Ανδριανοπουλε η επιστημη σημερα μπορει να δωσει απαντησεις στο κατα ποσο ειναι απογονοι των Αρχαιων Μακεδονων οι σημερινοι κατοικοι της ΦΥΡΟΜ.Οπως επισης μπορει να δωσει και απαντηση στο κατα ποσο οι σημερινοι αυτοκαλουμενοι η μη Ελληνες Μακεδονες ειναι απογονοι των αρχαιων Μακεδονων.
    Μια ταυτοποιηση DNA ειναι αρκετη.

    Η Ελλαδα δεν εχει λογο να μην την προτεινει...η οχι?
    Ειναι καιρος να μην μας επιρεαζει η εικονικη πραγματικοτητα που πολλαπλως μας πλασαρεται.Αλλα να γινουμε γνωστες της πραγματικοτητας που μερικες φορες ειναι απλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nai Andrianopoule gia pes mas omws apo monos tou o Gruevski ta kanei ayta?

    Giati de vgazeis tsimoudia oti apo pisw exei tis plates twn Amerikanwn?

    Ti na kanoume omws oi agapes den kryvontai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά τα λες, αυτή τη φορά Ανδριανόπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Slavotsobanara 11:46

    Sou edwsa x8es deigma tou....DNA mou!

    Ante twra xekoubisou kai kane tin e3etasi!

    ORIGINAL MAKEDONAS !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 10:38


    O GRUEVSKI EINAI O EPERXOMENOS SUCK-A-SVILLIE!

    DWSTE AS XRONO KAI 8A TON PALOUKOSOYME KAI AYTO TON SLABO-BASTARDO!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 31 Αύγουστος 2008 11:46 μμ


    ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ ,ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ?

    ΡΕ ΤΙ ΤΡΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ .


    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΕΙ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΕΙ ,ΣΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ?

    ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ .
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ .
    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ .
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΠΟΥΣ (ο μεγαλύτερος εγκληματίας της ανθρωπότητας μετά τον χίτλερ)ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΔΥΟ ΑΠΛΩΣ ΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *